Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

merhabalar, zk'de öyle öyle 3 ay oyalanmış biri olarak sana bir tavsiyede bulunayım. öncelikle başka bir hastanede iyi bir dahiliyeciye git. guatr için sana tiroid ilaçları verecektir.onlar kısa sürede tiroidini düzenler. şeker için de sınırda demişsin ilaç verirler mi bilmem. belki önce diyet falan önerirler.kişisel tavsiyem bir süre olabildiğince proteinle beslen. her gün sabah ve akşam 1 küçük bardak tarçınlı süt iç. tarçın şekeri düşürmeye çok yardımcı oluyor. 15 gün sonra aile hekimine git şeker ve tsh içeren kan testlerini bir daha ver. düşmüşse 1 ayı beklemeden o sonuçla gidip dosyanı açtır. düşmemişse düşük çıkıncaya kadar 1 hafta-10 gün aralarla bir daha yaptır. zkdeki dahiliyecilere kalırsan bu iş uzayabilir. her bozuk çıkan değer için 1 ay sonra gel diyorlar. şeker ve tsh stresle bile yükselebilen şeyler. bir dahaki sefer gittiğinde tesadüf yine bozuk çıkar her defasında 1 ay sarkmasın.

her konudaki bilginize hayranım insanlara sürekli yardımcı olmanıza hayranım ne güzel insansınız rabbim her zaman yardımcınız olsun

canım sana daha önceden de dediğim gibi en kısa zamanda tiroid ilacına başlaman lazım. şeker için de arkadaşımın dediğine katılıyorum tarçın mükemmel bir şeker dengeleyici çayını bile kabuk tarçınla demleyip içebilirsin tarçınlı süt de mükemmel.istersen z.k daki kadın dahiliyeciden bir randevu al canım iyi bir bayan ilaçlarını da verir. tiroidin 3 haftada düşer ilaçla canım. ama yine de 1 ayı bulur tabiki. aile hekimine de gidebilirsin tercih senin nereye gidersen git de en kısa sürede ilaçlarına başla canım :)

her konudaki bilginize hayranım insanlara sürekli yardımcı olmanıza hayranım ne güzel insansınız rabbim her zaman yardımcınız olsun

aaa sende mi zk'e gidip geliyorsun? hiç haberim yoktu. o kadar şey öğrendim, hatta verdiğim tavsiyelerle erkek infertilitesindeki arkadaşlardan kendi kendine hamile kalanlar oldu ama kendime faydam olmadı canım ya. başımıza bir prolaktin belası çıktı eşimin spermleri yine dip yaptı. onca ay uğraş didin hepsini çöpe attık. duaların için allah razı olsun. şu zor dönemde herkes iyi dileklerini ve dualarını esirgemedi. zaten o dualarla yeniden ayağa kalktık mücadele ediyoruz.

allah klaylık versincanım. benim bu konuda fikrim ve tecrübem yok. ama diğer arkadaşlar bildikleri yazmış. doğruda yönlendirmşler. çabuk düzene giren hormonlarsa vakit kaybetme pazartesi git bi dahiliyeciye ama testleritini tekrar zk. yaptır. yoksa başka yerin kan tahlilini kabul etmezler. başka yerde yaparsan kendine bilgi amaçlı yaptır düşüyormu çıkıyormu onu takip et. ama en son kan testini zk. yaptır. allah şifa versin.

benim başka bir devlet hastanesinde yaptırdığım kan testlerimi(şeker, kolesterol, tsh, t4, demir vs) aşılama dosyasında kabul ettiler. belki sadece tüpte kabul etmiyorlardır ya da değişmiştir ama daha 2 ay önceydi.

hastane de kolayını bulmuş desene bence güzel bir uygulama eğer tahliller yeniyse her iki tarafa da zaman kazandırmış olur. biz tüp için eşime ürolojiden rapor alırken sekreteri kanı 6 ayı speriogramı da 1 yılı geçmeyenlerin tekrar vermesine gerek yok demişlerdi. dışardan da olsa kabul ediyolar ya speriogramı. bizim de her iki de geçmemişti sperm 8 aylıktı. yırttı yani bizimkisi :) ama kanı yeniledik ne olur ne olmaz diye tam sınırdaydı çünkü konseydeyken 6 aylık olabilirdi.

demek asistanlar yapıor cnm korktum valla asistana pek güvenim gelmez benim zaten biraz vajinusmusum yandım o zaman..::))benim eşimin sperm tahlili bir yıldan fazlaydı kabul ettiler bir şey demediler..ilkten olmaz demişlerdi ama üroloji doktoru olur dedi anlamdım o işi bende

benim de aynı cnm tek değilde benimki tüpe karşıydı bir de kesinlikle doğal yol diyordu ama öle öle 4 seneyi bulduk olmadı doğal yol..oda ikize karşı hala çok çocuk istemiyor ne tuhaflar..benimde aklıma hep nedense sakatlık endişesi gelior nedense en korktuğum şey oldu..ama o kadarda incelememek gerekiyor bence..yani biri ufak tefek olsa da yeterki sağlıklı olsun..bizim burda komuşumuzun tüp bebekten dördüzü var hepside sağlıklı ilk doğan daha uzun boylu biraz diğerleri normal yani sakatlık yok sağlıkllıar baya..

canım çok teşekkür ederim tarçınlı süte ve diyete kendi çapımda başladım...bugün bakırköy hastanesindeki dahiliyeciye gittim ta saat altıya randevu bulabildim. geç saatte gitmemdenmi kaynaklanıyor bilmiyorum ama çok fazla bilgi vermeden odasından çıkardı..pazartesi günü şeker yüklemesi için randevu verilecek şunu merak ediyorum eğer şeker varsa(inşallah yoktur) o zaman hiç aşılamaya başlanmayacakmı çünkü şeker geçici birşey degil yani nasıl olacak?

benim eşime de sorsan "bekle kendi kendine olur" . "tüpe, aşılamaya falan gerek yok, sen çok stres yapıyorsun o yüzden olmuyor" deyip duruyordu, deli ediyordu beni. neden böyle tuhaflıkları var anlamıyorum canım ya. milletin kocası çocuk çocuk diye ölüyor, hamile kalsın diye etrafında fır dönüyor, benimki önceleri bile bile denemelerimi sabote bile ediyordu.mesela ne zaman ki ovulasyon dönemim hep ya hastaydı ya yorgundu. sperm sayısı düşük çıktığında aylarca üroloğa gitmedi. şimdi de ben kendimi yiyorum, doktorların tahlillerin peşinde koşuyorum, beslenmesini, takviyelerini ayarlayacağım diye çatlıyorum o o kadar sakin ki. geçenlerde bu iş ciddi anlasın diye "kafaya koydum, çocuğumuz olmazsa evlat edineceğim, onca sokağa bırakılan çocuk var, en azından birine bir ailenin vereceği sevi ve alakayı, güzel bir yuva, iyi bir eğitim veririz" dedim hiç sesini çıkarmadı. ki bu konuda ciddiyim, öyle çoluksuz çocuksuz yapa yalnız yaşlanmaya hiç niyetim yok.

yok canım başka dahiliyeciye gidebilecegimi söylediler...randevu tarihleri baya ileri tarihte beklemeden bir an önce yaptırmak istiyorum ....

yok canım olurmu öyle şey. çocuk sahibi olan bir sürü şeker hastası var. raporunu çıkarmak için sadece senin şekerini regüle ettiğini görmek istiyorlar. hamileliğin boyunca şekerinin yükselmeyeceğini sana ve bebeğe sorun olmayacağını bilmek istiyorlar. o yüzden ne kadar çabuk kontrolü eline alırsan o kadar çabuk raporun çıkar. senin şekerin sınırdaymış belki anlık bir şeydir. şeker yüklemesinde durumun daha belli olur. aman tarçına devam et. benim etrafımda senin gibi hafif şekeri yüksek olan(insülin kullanmaya gerek duyulmayan) kaç kişi tarçınla durumunu düzeltti. yemeğin yanına ekmek yemeye ihtiyaç duyan insanlardansan beyaz ekmek falan da yeme. istanbul halk ekmeğin organik tam buğday ekmekleri var. eski köy ekmekleri gibi, böyle koyu renkli, taş gibi bir ekmek ama gerçek tam tahıl ekmeği. onu yiyince zaten anlıyorsun, diğer tam tahıl ekmeklerin sadece adı tam tahıl. midende çok daha yavaş parçalanıp, şekerin kana daha yavaş karışmasını sağlıyor, özellikle tavsiye ederim.

kızlar birde doktor bana diaformin adında bir ilaç verdi bu ilacı şeker hastalarıda kullanıyormuş fakat doktor sende şeker olduğu için bu ilacı yazmadım aynı zamanda kilo vermene ve gebeligin şansını arttıran bir ilaç olduğu için yazıyorum dedi yan etkileri olan bir ilaçmış kafam çok karıştı bu ilacı duyan varmı?

Son düzenleme:

canım valla hepimiz asistanların elinden birkez de olsa geçtik onlarda meslek aşkı oluyor daha güzel ilgileniyorlar bazen sen içini ferah tut vajinismus olduğunu da söyle muayne olmadan önce hassas davranırlar emin ol. bence erkek faktörü yoksa spermiyogramı yenilemeye gerek duymuyolar canım eşinde bir sorun varmıydı ki? hem o adam sana bikaç ay önce renki dopler çektirsi eşin vs.. dememişmiydi napıcam ben diye telaş yapmıştın. ne oldu ki o iş?

şekerini kontrol altına aldıktan sonra raporunu verirler canım merak etme. hamilelikte şeker çok tehlikeli arkadaşımın bu yüzden 7. ayında suyu yarı yarıya azalmış.doğuma kadar yatacak.diyete girdi.sen ilaç kullanmaya başla 3 hafta sonra normale dönecek :) zaten çok yokmuş ki şeker eğilimi varmış sende. yükleme de çıkar canım iyi olmuş pazartesiye hemen gitmen.

evet canım görümceme de şekeri sınırdayken buna benzer bişey verdi glukofen di sanırım zayıflamana yardımcı olur metabolizmanı hızlandırır bir de şeker eğilimini düşürüyo sanırım. mutlaka kullan görümceme de başta yan etki yaptı ama sonra alıştı. düşük dozla başla o zaman bişey olmaz.dediğim gibi senin şekerin yok şuan sadece sınırda sanırım yani hamilelikte filan yükselebilir. o yüzden gebeliğinde de ilaç kullanabilirsin.ama bunlar önemsiz şeyler. arkadaşımda aynı zamanda tiroid de çıktı. günde 200 mg alıyorum iki tane hap diyor. düşün yani. doğumdan sonra dadüzelebilir.

şekerini kontrol altına aldıktan sonra raporunu verirler canım merak etme. hamilelikte şeker çok tehlikeli arkadaşımın bu yüzden 7. ayında suyu yarı yarıya azalmış.doğuma kadar yatacak.diyete girdi.sen ilaç kullanmaya başla 3 hafta sonra normale dönecek :) zaten çok yokmuş ki şeker eğilimi varmış sende. yükleme de çıkar canım iyi olmuş pazartesiye hemen gitmen.

evet canım görümceme de şekeri sınırdayken buna benzer bişey verdi glukofen di sanırım zayıflamana yardımcı olur metabolizmanı hızlandırır bir de şeker eğilimini düşürüyo sanırım. mutlaka kullan görümceme de başta yan etki yaptı ama sonra alıştı. düşük dozla başla o zaman bişey olmaz.dediğim gibi senin şekerin yok şuan sadece sınırda sanırım yani hamilelikte filan yükselebilir. o yüzden gebeliğinde de ilaç kullanabilirsin.ama bunlar önemsiz şeyler. arkadaşımda aynı zamanda tiroid de çıktı. günde 200 mg alıyorum iki tane hap diyor. düşün yani. doğumdan sonra dadüzelebilir.[/QUOTE]

canım daha öncede maraşta test yaptırmıştım ordaki testlerde şeker ve guatır çıkmamıştı..inşallah şeker yüklemesi yapıldığındada temiz çıkar...10 saat aç olmam gerekiyormuş test yaptırırken bir iki bardak su içmiştim birşeyler atıştırmışmıydım tam hatırlamıyorum belkide diyorum tam aç olmadıgım için sonuçlar yüksek çıkmıştır ne olursunuz bana çok dua edin inşallah böyle bir hastalığım yoktur ..görümcenin bebegi varmı ve bu ilacı süreklimi kullanıyor?

canım valla hepimiz asistanların elinden birkez de olsa geçtik onlarda meslek aşkı oluyor daha güzel ilgileniyorlar bazen sen içini ferah tut vajinismus olduğunu da söyle muayne olmadan önce hassas davranırlar emin ol. bence erkek faktörü yoksa spermiyogramı yenilemeye gerek duymuyolar canım eşinde bir sorun varmıydı ki? hem o adam sana bikaç ay önce renki dopler çektirsi eşin vs.. dememişmiydi napıcam ben diye telaş yapmıştın. ne oldu ki o iş?

evet cnm renkli dopler vermişti özelde yaptırdık ama doktor onu öyle takip amaçlı sitemiş yani raporla bağlantılı istememiş bizde erkenden dayanamadık çektirdik acil sanıp ..biraz haraketsizlik varmış düşük seviyede varikosel çıktı ama ameliyatlık durum değilmiş..ama doktor bey baktın aşılama yaptın tüp yaptın olmadı o zaman ameliyat olursun dedi eşime..sperm tahlili istemedi yeniden eskileri götürdük sonradan bir yılı aşmıştı ama sayısı yüksekti 90 milyon ..asistanlar daha ilgili davranıyorsa o zaman iyi ..

Son düzenleme:

inanmzsın aynı benim eşimde öyle diyordu bende istemediğini düşünüyordum ama öyle yorgun ve hastayım demezdi o günlerde...):)yani uğraş vermek istemiyordu çocuk için olursa olur olmazsa olmaz gibilerinden..çocukat seviyor aslında aama öle uğraşmak istemiyordu..hastaneye götürdüm hep zorlanmadım o konuda..ama tüp bebek aşılam karşıydı çok kavga ederdik hep..evlatlık almana neden ses çıkarmamış anlamdım..ben olmazsa evlaltlık düşünmem heralde pek çocuk seven biri değilim kendi çocuğumu sevebilirim ancak herlde..iyi bir eğitim mutlu bir kişilik vermek isterim bunun içinde önce kendi psikolojim düzgün olmalı ve onu mutlu etmeliyim..napalım olmazsada allahın nasibi derim elimizden geleni yaptık vardır bir hayır..hastanede bir yaşlı kadınla tanışmıştım çok önceden onun oğluda istemiyormuş çocuk hiç yapmamış sorun olur diyormuş çocuk..hayvan köpek besliyormuş evde.

yok yok redgat arkadaşımız bu bölümün 252. sayfasında özel gaziosmanpaşa hastanesindeki doktordan bahsetmiş benim doktor o ben zeynep kamile gidemem karşıdayım size göre. ama daha başlayamadım ya sizinle beraberdi hemen hemen adetim siz sanırım 26 sında oldunuz bitti ben hala olamadım zaten böyle mevsim değişince benim adet de sapıtıyor. her zaman aklımda ve duamdasınız. herşeyde bi hayır vardır takmayın kafanıza evelallah sizin azminiz oldukça sıkıntılar sizden korksun. yeter ki çaresiz dert olmasın herşey yoluna girince bi daha başlarsınız en azından neyin işe yarayıp neyin yaramadığını biliyorsunuz.bunu da aşıp başaracağınıza eminim.

benim eşim de komşunun çocuğuna falan baygın. çocukları bırak sokaktaki kediye köpeğe çiçeğe bile sevgi ve merhamet doludur. ama iş kendimizin çocuk yapmasına gelince bir korkusu var. sanırım ilk doğduktan sonraki 1 yaşına kadar falan olan zamanı onu korkutuyor. şimdi de razı oldu ama durup durup, "karnı acıkıcak, gazı olucak bizi devamlı uyandıracak, uzun süre uyku nedir bilmeyeceğiz, üstelik sen tüm ilgini sevgini ona verip beni ihmal edersin, millette görüyorum, çocuk olunca evlilikleri eskisi gibi olmuyor" diyor. ben de "olsun 1 yaşına kadar biraz eziyetli oluyor, sonra yavaş yavaş daha düzene giriyor. o dönemleri kendi ana babalarımız atlatmış biz mi atlatamayacağız. ilgi alaka konusunda sen de benden farklı olmayacaksın, önce onu sonra beni seveceksin bundan da rahatsızlık duymayacağız doğanın kanunu bu" falan diye rahatlatmaya çalışıyorum.
ben çocuk yapmak için sonuna kadar denerim, ama baktım olmuyor kesinlikle evlat edinirim. zaten yapı olarak da böyle şeylere açık bir yapım var. hem böyle gider çocuk yuvasından en kimsesiz, en gariban, hayatta yeni bir fırsata en çok ihtiyacı olan çocuğu tercih ederim. benim eşim tek çocuk, babası da tek çocukmuş yani bir çocuk sahibi olmazsak eşimin ailesini kimse devam ettirmeyecek. ama evlat edinerek de olsa en azından birisi soyadımızı devam ettirir. vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirebilecek kapasitede eğitimli, dürüst insanlarız, şükür bir çocuğun geleceğini biraz olsun garanti altına alacak bir kaç parça malımız da var, o yüzden kesin kararlıyım.
tanıştığın kadının oğlu hakikaten bir enteresanmış. evde kedi köpek var diye çocuk yapılmazmı yahu. bunu da ilk defa duydum. bence o bahane arıyormuş öyle bir şey uydurmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…