kızlar bugün dosyamı açtırmak için gitmiştim daha öncede bahsettigim gibi kan şekerim ve guatırım sınırda çıkmıştı bu sebepten dolayı dosyamı açmadılar önce dahileye git o işlerini hallet daha sonra dosyanı açtırmaya gel dediler yani 1 ay daha uzadım beni aşılama.... aranızda böyle olan varmı?
merhabalar, zk'de öyle öyle 3 ay oyalanmış biri olarak sana bir tavsiyede bulunayım. öncelikle başka bir hastanede iyi bir dahiliyeciye git. guatr için sana tiroid ilaçları verecektir.onlar kısa sürede tiroidini düzenler. şeker için de sınırda demişsin ilaç verirler mi bilmem. belki önce diyet falan önerirler.kişisel tavsiyem bir süre olabildiğince proteinle beslen. her gün sabah ve akşam 1 küçük bardak tarçınlı süt iç. tarçın şekeri düşürmeye çok yardımcı oluyor. 15 gün sonra aile hekimine git şeker ve tsh içeren kan testlerini bir daha ver. düşmüşse 1 ayı beklemeden o sonuçla gidip dosyanı açtır. düşmemişse düşük çıkıncaya kadar 1 hafta-10 gün aralarla bir daha yaptır. zkdeki dahiliyecilere kalırsan bu iş uzayabilir. her bozuk çıkan değer için 1 ay sonra gel diyorlar. şeker ve tsh stresle bile yükselebilen şeyler. bir dahaki sefer gittiğinde tesadüf yine bozuk çıkar her defasında 1 ay sarkmasın.
kızlar bugün dosyamı açtırmak için gitmiştim daha öncede bahsettigim gibi kan şekerim ve guatırım sınırda çıkmıştı bu sebepten dolayı dosyamı açmadılar önce dahileye git o işlerini hallet daha sonra dosyanı açtırmaya gel dediler yani 1 ay daha uzadım beni aşılama.... aranızda böyle olan varmı?
her konudaki bilginize hayranım insanlara sürekli yardımcı olmanıza hayranım ne güzel insansınız rabbim her zaman yardımcınız olsun
allah klaylık versincanım. benim bu konuda fikrim ve tecrübem yok. ama diğer arkadaşlar bildikleri yazmış. doğruda yönlendirmşler. çabuk düzene giren hormonlarsa vakit kaybetme pazartesi git bi dahiliyeciye ama testleritini tekrar zk. yaptır. yoksa başka yerin kan tahlilini kabul etmezler. başka yerde yaparsan kendine bilgi amaçlı yaptır düşüyormu çıkıyormu onu takip et. ama en son kan testini zk. yaptır. allah şifa versin.
benim başka bir devlet hastanesinde yaptırdığım kan testlerimi(şeker, kolesterol, tsh, t4, demir vs) aşılama dosyasında kabul ettiler. belki sadece tüpte kabul etmiyorlardır ya da değişmiştir ama daha 2 ay önceydi.
hastane de kolayını bulmuş desene bence güzel bir uygulama eğer tahliller yeniyse her iki tarafa da zaman kazandırmış olur. biz tüp için eşime ürolojiden rapor alırken sekreteri kanı 6 ayı speriogramı da 1 yılı geçmeyenlerin tekrar vermesine gerek yok demişlerdi. dışardan da olsa kabul ediyolar ya speriogramı. bizim de her iki de geçmemişti sperm 8 aylıktı. yırttı yani bizimkisi :) ama kanı yeniledik ne olur ne olmaz diye tam sınırdaydı çünkü konseydeyken 6 aylık olabilirdi.
canım ben eşimi tek çocuğa zar zor ikna ettim ikize katiyen ikna olmaz. bir de bazen tüple yapılan ikizlerde çocuklardan birinde daha yavaş gelişim oluyor açıkçası kendim ondan da korkuyorum. hatta daha geçenlerde hastanede denk geldim. kadının birinin yanında 1 kız 1 oğlan 2 çocuğu vardı. kız oğlana göre daha ufak tefekti ve en az 1-2 yaş küçük görünüyordu. "allah bağışlasın, sizin çocukların araları az galiba, ne güzel arka arkaya doğurmuşsunuz" dedim, kadın "yok ben tüple ikiz sahibi oldum, yani ikisi de aynı yaşta ama biri doğduğundan beri diğerinden daha yavaş gelişiyor, daha ufak tefek kaldı" dedi. ender de olsa böyle durumlar daha önce de görmüştüm. tabi soramıyorsun da, başka bir sorun var mı diye, hani mesela iç organlarda falan bir arıza mı, genetik sorunlar mı var? o yüzden ne sebep oluyor hiç bir fikrim yok. doktora sormak lazım tabi. ama böyle bir şey başıma gelir diye tırsmıyor da değilim.
merhabalar, zk'de öyle öyle 3 ay oyalanmış biri olarak sana bir tavsiyede bulunayım. öncelikle başka bir hastanede iyi bir dahiliyeciye git. guatr için sana tiroid ilaçları verecektir.onlar kısa sürede tiroidini düzenler. şeker için de sınırda demişsin ilaç verirler mi bilmem. belki önce diyet falan önerirler.kişisel tavsiyem bir süre olabildiğince proteinle beslen. her gün sabah ve akşam 1 küçük bardak tarçınlı süt iç. tarçın şekeri düşürmeye çok yardımcı oluyor. 15 gün sonra aile hekimine git şeker ve tsh içeren kan testlerini bir daha ver. düşmüşse 1 ayı beklemeden o sonuçla gidip dosyanı açtır. düşmemişse düşük çıkıncaya kadar 1 hafta-10 gün aralarla bir daha yaptır. zkdeki dahiliyecilere kalırsan bu iş uzayabilir. her bozuk çıkan değer için 1 ay sonra gel diyorlar. şeker ve tsh stresle bile yükselebilen şeyler. bir dahaki sefer gittiğinde tesadüf yine bozuk çıkar her defasında 1 ay sarkmasın.
benim de aynı cnm tek değilde benimki tüpe karşıydı bir de kesinlikle doğal yol diyordu ama öle öle 4 seneyi bulduk olmadı doğal yol..oda ikize karşı hala çok çocuk istemiyor ne tuhaflar..benimde aklıma hep nedense sakatlık endişesi gelior nedense en korktuğum şey oldu..ama o kadarda incelememek gerekiyor bence..yani biri ufak tefek olsa da yeterki sağlıklı olsun..bizim burda komuşumuzun tüp bebekten dördüzü var hepside sağlıklı ilk doğan daha uzun boylu biraz diğerleri normal yani sakatlık yok sağlıkllıar baya..
allah klaylık versincanım. benim bu konuda fikrim ve tecrübem yok. ama diğer arkadaşlar bildikleri yazmış. doğruda yönlendirmşler. çabuk düzene giren hormonlarsa vakit kaybetme pazartesi git bi dahiliyeciye ama testleritini tekrar zk. yaptır. yoksa başka yerin kan tahlilini kabul etmezler. başka yerde yaparsan kendine bilgi amaçlı yaptır düşüyormu çıkıyormu onu takip et. ama en son kan testini zk. yaptır. allah şifa versin.
canım çok teşekkür ederim tarçınlı süte ve diyete kendi çapımda başladım...bugün bakırköy hastanesindeki dahiliyeciye gittim ta saat altıya randevu bulabildim. geç saatte gitmemdenmi kaynaklanıyor bilmiyorum ama çok fazla bilgi vermeden odasından çıkardı..pazartesi günü şeker yüklemesi için randevu verilecek şunu merak ediyorum eğer şeker varsa(inşallah yoktur) o zaman hiç aşılamaya başlanmayacakmı çünkü şeker geçici birşey degil yani nasıl olacak?
demek asistanlar yapıor cnm korktum valla asistana pek güvenim gelmez benim zaten biraz vajinusmusum yandım o zaman..::))benim eşimin sperm tahlili bir yıldan fazlaydı kabul ettiler bir şey demediler..ilkten olmaz demişlerdi ama üroloji doktoru olur dedi anlamdım o işi bende
canım çok teşekkür ederim tarçınlı süte ve diyete kendi çapımda başladım...bugün bakırköy hastanesindeki dahiliyeciye gittim ta saat altıya randevu bulabildim. geç saatte gitmemdenmi kaynaklanıyor bilmiyorum ama çok fazla bilgi vermeden odasından çıkardı..pazartesi günü şeker yüklemesi için randevu verilecek şunu merak ediyorum eğer şeker varsa(inşallah yoktur) o zaman hiç aşılamaya başlanmayacakmı çünkü şeker geçici birşey degil yani nasıl olacak?
kızlar birde doktor bana diaformin adında bir ilaç verdi bu ilacı şeker hastalarıda kullanıyormuş fakat doktor sende şeker olduğu için bu ilacı yazmadım aynı zamanda kilo vermene ve gebeligin şansını arttıran bir ilaç olduğu için yazıyorum dedi yan etkileri olan bir ilaçmış kafam çok karıştı bu ilacı duyan varmı?
benim eşime de sorsan "bekle kendi kendine olur" . "tüpe, aşılamaya falan gerek yok, sen çok stres yapıyorsun o yüzden olmuyor" deyip duruyordu, deli ediyordu beni. neden böyle tuhaflıkları var anlamıyorum canım ya. milletin kocası çocuk çocuk diye ölüyor, hamile kalsın diye etrafında fır dönüyor, benimki önceleri bile bile denemelerimi sabote bile ediyordu.mesela ne zaman ki ovulasyon dönemim hep ya hastaydı ya yorgundu. sperm sayısı düşük çıktığında aylarca üroloğa gitmedi. şimdi de ben kendimi yiyorum, doktorların tahlillerin peşinde koşuyorum, beslenmesini, takviyelerini ayarlayacağım diye çatlıyorum o o kadar sakin ki. geçenlerde bu iş ciddi anlasın diye "kafaya koydum, çocuğumuz olmazsa evlat edineceğim, onca sokağa bırakılan çocuk var, en azından birine bir ailenin vereceği sevi ve alakayı, güzel bir yuva, iyi bir eğitim veririz" dedim hiç sesini çıkarmadı. ki bu konuda ciddiyim, öyle çoluksuz çocuksuz yapa yalnız yaşlanmaya hiç niyetim yok.
aaa sende mi zk'e gidip geliyorsun? hiç haberim yoktu. o kadar şey öğrendim, hatta verdiğim tavsiyelerle erkek infertilitesindeki arkadaşlardan kendi kendine hamile kalanlar oldu ama kendime faydam olmadı canım ya. başımıza bir prolaktin belası çıktı eşimin spermleri yine dip yaptı. onca ay uğraş didin hepsini çöpe attık. duaların için allah razı olsun. şu zor dönemde herkes iyi dileklerini ve dualarını esirgemedi. zaten o dualarla yeniden ayağa kalktık mücadele ediyoruz.
inanmzsın aynı benim eşimde öyle diyordu bende istemediğini düşünüyordum ama öyle yorgun ve hastayım demezdi o günlerde...):)yani uğraş vermek istemiyordu çocuk için olursa olur olmazsa olmaz gibilerinden..çocukat seviyor aslında aama öle uğraşmak istemiyordu..hastaneye götürdüm hep zorlanmadım o konuda..ama tüp bebek aşılam karşıydı çok kavga ederdik hep..evlatlık almana neden ses çıkarmamış anlamdım..ben olmazsa evlaltlık düşünmem heralde pek çocuk seven biri değilim kendi çocuğumu sevebilirim ancak herlde..iyi bir eğitim mutlu bir kişilik vermek isterim bunun içinde önce kendi psikolojim düzgün olmalı ve onu mutlu etmeliyim..napalım olmazsada allahın nasibi derim elimizden geleni yaptık vardır bir hayır..hastanede bir yaşlı kadınla tanışmıştım çok önceden onun oğluda istemiyormuş çocuk hiç yapmamış sorun olur diyormuş çocuk..hayvan köpek besliyormuş evde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?