inanmzsın aynı benim eşimde öyle diyordu bende istemediğini düşünüyordum ama öyle yorgun ve hastayım demezdi o günlerde...):)yani uğraş vermek istemiyordu çocuk için olursa olur olmazsa olmaz gibilerinden..çocukat seviyor aslında aama öle uğraşmak istemiyordu..hastaneye götürdüm hep zorlanmadım o konuda..ama tüp bebek aşılam karşıydı çok kavga ederdik hep..evlatlık almana neden ses çıkarmamış anlamdım..ben olmazsa evlaltlık düşünmem heralde pek çocuk seven biri değilim kendi çocuğumu sevebilirim ancak herlde..iyi bir eğitim mutlu bir kişilik vermek isterim bunun içinde önce kendi psikolojim düzgün olmalı ve onu mutlu etmeliyim..napalım olmazsada allahın nasibi derim elimizden geleni yaptık vardır bir hayır..hastanede bir yaşlı kadınla tanışmıştım çok önceden onun oğluda istemiyormuş çocuk hiç yapmamış sorun olur diyormuş çocuk..hayvan köpek besliyormuş evde.
benim eşim de komşunun çocuğuna falan baygın. çocukları bırak sokaktaki kediye köpeğe çiçeğe bile sevgi ve merhamet doludur. ama iş kendimizin çocuk yapmasına gelince bir korkusu var. sanırım ilk doğduktan sonraki 1 yaşına kadar falan olan zamanı onu korkutuyor. şimdi de razı oldu ama durup durup, "karnı acıkıcak, gazı olucak bizi devamlı uyandıracak, uzun süre uyku nedir bilmeyeceğiz, üstelik sen tüm ilgini sevgini ona verip beni ihmal edersin, millette görüyorum, çocuk olunca evlilikleri eskisi gibi olmuyor" diyor. ben de "olsun 1 yaşına kadar biraz eziyetli oluyor, sonra yavaş yavaş daha düzene giriyor. o dönemleri kendi ana babalarımız atlatmış biz mi atlatamayacağız. ilgi alaka konusunda sen de benden farklı olmayacaksın, önce onu sonra beni seveceksin bundan da rahatsızlık duymayacağız doğanın kanunu bu" falan diye rahatlatmaya çalışıyorum.
ben çocuk yapmak için sonuna kadar denerim, ama baktım olmuyor kesinlikle evlat edinirim. zaten yapı olarak da böyle şeylere açık bir yapım var. hem böyle gider çocuk yuvasından en kimsesiz, en gariban, hayatta yeni bir fırsata en çok ihtiyacı olan çocuğu tercih ederim. benim eşim tek çocuk, babası da tek çocukmuş yani bir çocuk sahibi olmazsak eşimin ailesini kimse devam ettirmeyecek. ama evlat edinerek de olsa en azından birisi soyadımızı devam ettirir. vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirebilecek kapasitede eğitimli, dürüst insanlarız, şükür bir çocuğun geleceğini biraz olsun garanti altına alacak bir kaç parça malımız da var, o yüzden kesin kararlıyım.
tanıştığın kadının oğlu hakikaten bir enteresanmış. evde kedi köpek var diye çocuk yapılmazmı yahu. bunu da ilk defa duydum. bence o bahane arıyormuş öyle bir şey uydurmuş.
şekerini kontrol altına aldıktan sonra raporunu verirler canım merak etme. hamilelikte şeker çok tehlikeli arkadaşımın bu yüzden 7. ayında suyu yarı yarıya azalmış.doğuma kadar yatacak.diyete girdi.sen ilaç kullanmaya başla 3 hafta sonra normale dönecek :) zaten çok yokmuş ki şeker eğilimi varmış sende. yükleme de çıkar canım iyi olmuş pazartesiye hemen gitmen.
evet canım görümceme de şekeri sınırdayken buna benzer bişey verdi glukofen di sanırım zayıflamana yardımcı olur metabolizmanı hızlandırır bir de şeker eğilimini düşürüyo sanırım. mutlaka kullan görümceme de başta yan etki yaptı ama sonra alıştı. düşük dozla başla o zaman bişey olmaz.dediğim gibi senin şekerin yok şuan sadece sınırda sanırım yani hamilelikte filan yükselebilir. o yüzden gebeliğinde de ilaç kullanabilirsin.ama bunlar önemsiz şeyler. arkadaşımda aynı zamanda tiroid de çıktı. günde 200 mg alıyorum iki tane hap diyor. düşün yani. doğumdan sonra dadüzelebilir.
canım valla hepimiz asistanların elinden birkez de olsa geçtik onlarda meslek aşkı oluyor daha güzel ilgileniyorlar bazen sen içini ferah tut vajinismus olduğunu da söyle muayne olmadan önce hassas davranırlar emin ol. bence erkek faktörü yoksa spermiyogramı yenilemeye gerek duymuyolar canım eşinde bir sorun varmıydı ki? hem o adam sana bikaç ay önce renki dopler çektirsi eşin vs.. dememişmiydi napıcam ben diye telaş yapmıştın. ne oldu ki o iş?
evet cnm renkli dopler vermişti özelde yaptırdık ama doktor onu öyle takip amaçlı sitemiş yani raporla bağlantılı istememiş bizde erkenden dayanamadık çektirdik acil sanıp ..biraz haraketsizlik varmış düşük seviyede varikosel çıktı ama ameliyatlık durum değilmiş..ama doktor bey baktın aşılama yaptın tüp yaptın olmadı o zaman ameliyat olursun dedi eşime..sperm tahlili istemedi yeniden eskileri götürdük sonradan bir yılı aşmıştı ama sayısı yüksekti 90 milyon ..asistanlar daha ilgili davranıyorsa o zaman iyi ..
ben de evlatlık alamam heralde. ya çok bağlanırsam ve ileride ailesi çıkarsa ortaya. hep böyle şeyleri düşündüğümden çekinirim. sonra çevre bilecek evlatlık olduğunu o çocuk büyüyünce nasıl öğrenmeden yıllarca gizli tutabileceksin. memleket değiştirmen gerekir. ben de gücümün yettiği kadar denicem. eğer olmazsa bırakırım artık mevlam vermiyorsa vardır bir hikmeti derim. hayatımı yaşamaya bakarım eşimle. daha iyi bir hayat için uğraşır sonra da dünyayı gezeriz heralde. eşim de benle aynı fikirde.:)) ya o kadının oğlu cidden ilginçmiş çocuk kediye köpege sorun çıkarır diye yapmıyolarmış tövbe yarabbim ne arızalar varyaa.))
bende evlatlık düşündüm hatta eşim demişti bizde sonuna kadar deneriz olmazsa evlatlık alırız ama iş o aşama gelince fikri aynımı kalır belli olmaz. sonuçte filmlerde oluyorya büyütürsün edersin ana babası çıkar olur olur bu şanssızlıkla oda başımıza gelircanım eşin soyum sürsün derdinde değilse bırak kurusun soyu sen mi düşüncen. ha elinden geleni kendin için yap onun sürdürmek için yapma. evet ilgi sevgi işi 2 ye bölünür doğru ama minnacık bi bebeğide kenara atamazsın kendi büyüsün diye illaki ilgileneceksin yedirip içireceksin erkeğin çokda korumacaı kişiliğe bürünmese gerek eskiden ksadecem karımı koruyordum şimdi onla birliklte bebeğimizi korumam gerek diye daha bi erkek olup daha bi güçlü olması gerek. benimki o anlamda çok verici olur çok sever eminimki bebek ağladığında da ağlar:)) iş ki bir bebek doğurabilmek. zaten bazen mazlum mazlum der artık inat etmede doğur halamı affetmedin der.bu kadar çokmu üzdüm seni der. ne bilim işte onun için olmasa kendim için istiyorum. bazende olmamasına içimden seviniyorum sırf eşim dahada üzülsün diye (acaba sadistmiyim neyim.) yada olmuyorda bu ruh halinemi girdim asalında allahtan birşey ama ben sorumlu olarak eşimi tutuyorum. herkesin kocası bir olcak değil. kii ilk geceden ister kmi ilk yıl. oda böyle olcağını bilseydim ilk geceden yapardım diyor. zaten 2.yılın sonunda korunmayı bırakalım olaki olmazsa tedavi sürecine başlarız bir zmanda o sürse 3-4 yılı bulur demiştik. demiştikte demez olsaydık. dememizi beklemiş heralde yaradan. artık sağlıklık sıhhatli olsunda geç olsun diye dualar ediyorum.
ben de evlatlık alamam heralde. ya çok bağlanırsam ve ileride ailesi çıkarsa ortaya. hep böyle şeyleri düşündüğümden çekinirim. sonra çevre bilecek evlatlık olduğunu o çocuk büyüyünce nasıl öğrenmeden yıllarca gizli tutabileceksin. memleket değiştirmen gerekir. ben de gücümün yettiği kadar denicem. eğer olmazsa bırakırım artık mevlam vermiyorsa vardır bir hikmeti derim. hayatımı yaşamaya bakarım eşimle. daha iyi bir hayat için uğraşır sonra da dünyayı gezeriz heralde. eşim de benle aynı fikirde.
bizde konuşuyoruz olmazsa evlatlık bende almam sadece bi çocuğa gönüllü aile falan oluruz onun masraflarını eğitimini falan sağlarız belki. kalan paraylada bizde dünya turu yaparız diye konuşmuştuk. ben bekarken eşime ben venediğe gitmek istiyorum orayı görmeden çocuk yapmam diyordum şaka maka iş oraya geldi heralde(te kaç yıl önce 10 yıla kadar sular altında kalcak deniliyordu) bu kurban venedik mi yapsam bebiş belki sonra kendiliğiden gelir. umut işte hala belki kendiliğinden gelir diyoruz. oysa atı alan üsküdarı geçti hala ne kendiliğiyse artık ((
Tesadufe bak benimde ilk gormek istedigim yerdir romantik geldigi icin ask sehri gibi:)canim valla cocuk olcak diye hayati ertelemekde iyi degil o gelecekse zaten venedikte de gelir istersen ikinci tup oncesi gitama izinleride kullandiniz neyse onunuzdeki ilk tatil plani bu olsun hic belli olmaz belki o mucize bizi de bulur kendiliginden.bahar napiyo acaba kis temizliginemi kalkisti ne?
:))geldim canım. temizlik bitti çok şükür. evimin keyfini çıkarıyorum. dün gece çatlatma iğnemi vuruldum. yarın da hastanedeyiz kısmetse. ama feci bi korku bastı içimi. bir hafta öncesine kadar şu aşılamayı da atlatsam tüpe geçsem diyordum ama artık tüpe geçmekten korkar oldum. sırf tüpe gerek kalmasın diye olmaz ya bu aşılamayla olsun istiyorum. yürekten istiyorum. sırf tüpe geçmekten korktuğum için. hevesim kaçtı nedense yaklaştıkça durgunlaştım korku bastı içimi. zaman geçmesin istiyorum. neyse eninde sonunda olacak artık yapacak bi şey yok. sen neler yapıyorsun? sistemik hastalıklar raporun çıktı mı? ne zaman alacaksın?
5 eylül çarşamba arayacağım canım inşallah bir aksilik çıkmadan çıkar. zaten o günlerde adet de olacağım belki direk 3. günümde giderim tek ultrasonum kalmıştı onu da halldedip dosyaı teslim ederim inşallah hayırlısıyla. bu arada adet olacakmışım gibi ağrılarım bitti kasıklarımda ağrımıyor artık birkaç gün çok ağrıdı sanki erken gelecek dedim. umarım geç kalmaz. ben de bugün camları sildim 2 makina çamaşır yıkadım. yemek yaptım. yarında kociş işe gidince evi siler süpürürüm. ama yavaştan kış temizliğine de başlamam lazım tüller banyo fayansları gibi incik cincik işler.
canım son aşılamamda ben de yürekten istemiştim tutmasını tüpe geçecek olmayı yediremiyordum kendime. ama olmadı ve tüp bebek olayını da sindiriyorsun içine mecburen. herkes tüp bebekle hamile kalıyor herkesin bazı problemleri var hemen içini karartma. bak ben inan aşılamalar bittikten sonra rahatladım çünkü ozaman her bakımdan stresli oluyorduk eşimle birlikteliklerimiz bile mecburi oluyordu. çok zor bir süreç bıkmıştık hesap yapmaktan hangi gün aşılama olur perhiz kaç gün olur vs.. eşimin de çok psikolojisini etkiliyordu.
ben de çok sıkılmıştım artık atlatmamız iyi oldu. hayat akıp geçiyor odaklı yaşamaktan çok sıkıldım. artık bebek için yapılacak şey belli tüp bebek :) onun dışında soslay hayatımıza kaldığımız yerden devam etmek istiyorum. kafayı boşaltınca belki süpriz bir bebek olur. sen de kafana takma canım. benim tutmadı ama belki senin tutacaktır. nitekim tutanları da gördük. Allah yolunuzu açık etsin canım hayırlı haberlerle dön.
:))geldim canım. temizlik bitti çok şükür. evimin keyfini çıkarıyorum. dün gece çatlatma iğnemi vuruldum. yarın da hastanedeyiz kısmetse. ama feci bi korku bastı içimi. bir hafta öncesine kadar şu aşılamayı da atlatsam tüpe geçsem diyordum ama artık tüpe geçmekten korkar oldum. sırf tüpe gerek kalmasın diye olmaz ya bu aşılamayla olsun istiyorum. yürekten istiyorum. sırf tüpe geçmekten korktuğum için. hevesim kaçtı nedense yaklaştıkça durgunlaştım korku bastı içimi. zaman geçmesin istiyorum. neyse eninde sonunda olacak artık yapacak bi şey yok. sen neler yapıyorsun? sistemik hastalıklar raporun çıktı mı? ne zaman alacaksın?
iizn olayı kurbanda var canım son 3 günüm kaldı kurbanla birleştirip 9 a çıkarıyorum ve izin sayfamı kapatmış oluyorum. bend edün evin tüm camalarını sildim balkon tülün yıkadıam ama evin tüllerini ayz başınd ayıkamıştım şimdi gene yıkasam yıpranır diyede çekiniyorum. halılar yıkamada gelince yerleri silicem. koltuk kılıflarını yıkadaım alt kısımlarınıda halıcı yıkıycak. banyoda b tadilat işi var ustalar gidince eşimle girdik baştan aşağı dezenfekte ettik fayanlarını falanda yıkdaık büyük çoğunluk bitti gibi. ev temizliği çok zor iş ya artık gözüm korkuyor valla( bugünd ahava kapalı insanın dıları çıkası gelmiyor
su1838 .!.:merhaba ben zeynep kamılde rapor aldım ama tedavımı umutta oldum 1 negtıfım var benım sorunum eşimde suan umuttayım dondurulmusum var ama bence cok ahım sahım ilgilenen bır yer degıl medıkana fılan dusun derım zeynep kamılı hıc dusunme sonucda 2 hakkında var ve ordakı loburutuarpek gelışmıs degıl aynı paraya dısarda daha guzel ve temız bır ortamda tedavını sürdur derım umut çok ıyı cok guzel ben süleyman beyın hasatsıyım ama sorun su kı heryerde oldugu gıbı çok elınden gelenı yapıyolarlar ama bız belkı daha fazlasını ıstıyoruz demem o zeynep kamılın de hıc dusunme bence ya umut yada medıkana dusun sana kolay gelsın rabbım yardımcın olsun
benim eşim de komşunun çocuğuna falan baygın. çocukları bırak sokaktaki kediye köpeğe çiçeğe bile sevgi ve merhamet doludur. ama iş kendimizin çocuk yapmasına gelince bir korkusu var. sanırım ilk doğduktan sonraki 1 yaşına kadar falan olan zamanı onu korkutuyor. şimdi de razı oldu ama durup durup, "karnı acıkıcak, gazı olucak bizi devamlı uyandıracak, uzun süre uyku nedir bilmeyeceğiz, üstelik sen tüm ilgini sevgini ona verip beni ihmal edersin, millette görüyorum, çocuk olunca evlilikleri eskisi gibi olmuyor" diyor. ben de "olsun 1 yaşına kadar biraz eziyetli oluyor, sonra yavaş yavaş daha düzene giriyor. o dönemleri kendi ana babalarımız atlatmış biz mi atlatamayacağız. ilgi alaka konusunda sen de benden farklı olmayacaksın, önce onu sonra beni seveceksin bundan da rahatsızlık duymayacağız doğanın kanunu bu" falan diye rahatlatmaya çalışıyorum.
ben çocuk yapmak için sonuna kadar denerim, ama baktım olmuyor kesinlikle evlat edinirim. zaten yapı olarak da böyle şeylere açık bir yapım var. hem böyle gider çocuk yuvasından en kimsesiz, en gariban, hayatta yeni bir fırsata en çok ihtiyacı olan çocuğu tercih ederim. benim eşim tek çocuk, babası da tek çocukmuş yani bir çocuk sahibi olmazsak eşimin ailesini kimse devam ettirmeyecek. ama evlat edinerek de olsa en azından birisi soyadımızı devam ettirir. vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirebilecek kapasitede eğitimli, dürüst insanlarız, şükür bir çocuğun geleceğini biraz olsun garanti altına alacak bir kaç parça malımız da var, o yüzden kesin kararlıyım.
tanıştığın kadının oğlu hakikaten bir enteresanmış. evde kedi köpek var diye çocuk yapılmazmı yahu. bunu da ilk defa duydum. bence o bahane arıyormuş öyle bir şey uydurmuş.
neferalem ve immortal(zuzu) durun ve seyredin eşlerinizi. bizim evlilik ekimde 4.yılını dolduruyor ilk 2 yıl doğum kontrol hapı kullandım birde eşimle severek evlenmemize rağmen sürekli kavga ediyorduk(hani evliliğin ilk yıllarında olur ya) benim sakin bir yapım yok inatçı ve sinirliyim (tabi evlilikteki tartışmalarda ekstra asabi yaptı beni) çocuk işini ikimizde hiç düşünmemiştik. hap kullanmamı o istedi bende mal gibi vucuduma zarar verirmi demede 2 yıl sektirmeden içtim. sonra çocuk deneyelim dedi (yani başta ilaç içirdi sonra bırak dedi 2 yılın sonunda) bıraktım 3- ay 5 ay derken dolu dolu 21 ay oldu ve hala bebek yok. şimdi düşünüyorumda eşime bende çok kızıyorum elin kocaları ilk yılın içinde hemen çocuk diye tutturuyorlar bir çok arkadaşm 2. yılları dolmadan bebeklerini aldılar kucaklarına. bende saf gibi hapları yutup durmuşum. ha haptan sebep olmuyor asla demiyorum ama neden benim eşimde benden çocuk istemedi diye aklıma geldikçe ohh olsun sana işte byle çocuksuz kalırsın diyorum.oysa senelerce peşimden koştu. okulu bitirmemi bekledi asker yolu gözler gibi. hem flörtte hem evlilikte çok emek verip mücadele etti yıkılmasın diye yuvamız. ama bence tüm bunlara rağmen ilk senemizde çocuk istemeliydi. isteseydide ben yok yapmam deseydim bugün onu suçluyor olmazdım. bayramda memleketine gittik tekke türbe gezip dua ediyrki çocuğum olsun adak bile adadı. ohhh dedim daha çok tekke türbe gezersin beter ol dedim. tüm kavgalarımıza rağmen eşim ilk yıl çocuk isteseydi ozmanda bi salaklık yapıp eminimki yapardım ama en azından bugün eşimimi suçluyor olmazdım. şimdide diyorki ilk snede çocuk yapsaydık ozmanda beni hemen çocuğa bağladın gezip tozamadım dermişim birde çok kavga ediyorduk evlilik otursun diye beklemiş savunması bu yani. evlilikte hiç birzamn garanti yoktur eğer garantili bir müesssese olsaydı 20-30 yıllık evlilier boşanıyor olmazdı.
sözün özü eşim başta çocuk istemezken şuan türbelere gidip adaklar adayıp dualar ediyor evde kıldığı namazlar dualarda cabası. ben bu günleri gördüm belki sizlerde görürsünüz. ama hakkını yemiyim şu konuda bir kaç ay denedik olmadı hemen benden önce gidip sperm testini o yaptırdı. hatta 1-2 yerde normal çıkıncada ben hastane serüvenime başladım.
kızlar hala merkez araştırması yapıyorum bir yandan 3 seçeneğim var. z.k, umut ve medicine. insanlar z.k yı hiç önermiyolar tüp bebek günlüğünde yazdım otopikteki kimsenin tutmamış z.k da. birisi de raporunu z.k dan almış gitmiş umut da yaptırmış. sağlıksız şartlar diyor laboratuvarı o kadar iyi değil diyorlar benim de kararsızlığım hala sürüyor. eurofertil i de ekleyebilirim seçeneklerimin arasına.kızın mesajını kopyalıyorum ;
duygu düşünüyorum da hakkımız varken devlette yapalım devletteki hakkımız bitince nasılsa özellere para yediricez diyoruz ama o zaman 6000-7000 tl yediricez. şimdi yaptırırsak 3000 tl ye halledebiliriz. umut da deneyelim mi beraber? ben herşeyi göze aldım. defalarca tüp bebek mi yaptırıcaz vücudumuza da yazık. z. k nın sterilizasyonundan zaten memnun değiliz bunu herkes biliyor ve gözardı ediyoruz.ameliyathaneleri elbetteki temiz ve steril olacak ama ben embriyoların tutulduğu laboratuvarı hep merak ediyorum ve kuşku duyuyorum. mesela merkezde embriyoskop olmasını çok istiyorum. bu da umut ve eurofertil de var. daha uygun fiyat verirseler medicine ı da düşünebilirim. sanki para verince içimmi rahat edecek neanlayamadım. ama daha çok özen gösterileceği kesin.
:)) ya o kadının oğlu cidden ilginçmiş çocuk kediye köpege sorun çıkarır diye yapmıyolarmış tövbe yarabbim ne arızalar varyaa.))
bende evlatlık düşündüm hatta eşim demişti bizde sonuna kadar deneriz olmazsa evlatlık alırız ama iş o aşama gelince fikri aynımı kalır belli olmaz. sonuçte filmlerde oluyorya büyütürsün edersin ana babası çıkar olur olur bu şanssızlıkla oda başımıza gelircanım eşin soyum sürsün derdinde değilse bırak kurusun soyu sen mi düşüncen. ha elinden geleni kendin için yap onun sürdürmek için yapma. evet ilgi sevgi işi 2 ye bölünür doğru ama minnacık bi bebeğide kenara atamazsın kendi büyüsün diye illaki ilgileneceksin yedirip içireceksin erkeğin çokda korumacaı kişiliğe bürünmese gerek eskiden ksadecem karımı koruyordum şimdi onla birliklte bebeğimizi korumam gerek diye daha bi erkek olup daha bi güçlü olması gerek. benimki o anlamda çok verici olur çok sever eminimki bebek ağladığında da ağlar:)) iş ki bir bebek doğurabilmek. zaten bazen mazlum mazlum der artık inat etmede doğur halamı affetmedin der.bu kadar çokmu üzdüm seni der. ne bilim işte onun için olmasa kendim için istiyorum. bazende olmamasına içimden seviniyorum sırf eşim dahada üzülsün diye (acaba sadistmiyim neyim.) yada olmuyorda bu ruh halinemi girdim asalında allahtan birşey ama ben sorumlu olarak eşimi tutuyorum. herkesin kocası bir olcak değil. kii ilk geceden ister kmi ilk yıl. oda böyle olcağını bilseydim ilk geceden yapardım diyor. zaten 2.yılın sonunda korunmayı bırakalım olaki olmazsa tedavi sürecine başlarız bir zmanda o sürse 3-4 yılı bulur demiştik. demiştikte demez olsaydık. dememizi beklemiş heralde yaradan. artık sağlıklık sıhhatli olsunda geç olsun diye dualar ediyorum.
:)) ya o kadının oğlu cidden ilginçmiş çocuk kediye köpege sorun çıkarır diye yapmıyolarmış tövbe yarabbim ne arızalar varyaa.))
bende evlatlık düşündüm hatta eşim demişti bizde sonuna kadar deneriz olmazsa evlatlık alırız ama iş o aşama gelince fikri aynımı kalır belli olmaz. sonuçte filmlerde oluyorya büyütürsün edersin ana babası çıkar olur olur bu şanssızlıkla oda başımıza gelircanım eşin soyum sürsün derdinde değilse bırak kurusun soyu sen mi düşüncen. ha elinden geleni kendin için yap onun sürdürmek için yapma. evet ilgi sevgi işi 2 ye bölünür doğru ama minnacık bi bebeğide kenara atamazsın kendi büyüsün diye illaki ilgileneceksin yedirip içireceksin erkeğin çokda korumacaı kişiliğe bürünmese gerek eskiden ksadecem karımı koruyordum şimdi onla birliklte bebeğimizi korumam gerek diye daha bi erkek olup daha bi güçlü olması gerek. benimki o anlamda çok verici olur çok sever eminimki bebek ağladığında da ağlar:)) iş ki bir bebek doğurabilmek. zaten bazen mazlum mazlum der artık inat etmede doğur halamı affetmedin der.bu kadar çokmu üzdüm seni der. ne bilim işte onun için olmasa kendim için istiyorum. bazende olmamasına içimden seviniyorum sırf eşim dahada üzülsün diye (acaba sadistmiyim neyim.) yada olmuyorda bu ruh halinemi girdim asalında allahtan birşey ama ben sorumlu olarak eşimi tutuyorum. herkesin kocası bir olcak değil. kii ilk geceden ister kmi ilk yıl. oda böyle olcağını bilseydim ilk geceden yapardım diyor. zaten 2.yılın sonunda korunmayı bırakalım olaki olmazsa tedavi sürecine başlarız bir zmanda o sürse 3-4 yılı bulur demiştik. demiştikte demez olsaydık. dememizi beklemiş heralde yaradan. artık sağlıklık sıhhatli olsunda geç olsun diye dualar ediyorum.
elifcim biliyorsun ben 2.ciyi yapıp yapmamakta bile kararsızım. yani rapor çıkartsammı. onu bile bilmiyorum. büyük ikilemdeyim. 2.tedaviyi gözüm almıyor. daha yolun başındayken pes ediyor gibiyim. yani rapor alırsamda zk.da mı başka yerdemi yeptırcam onu bile bilmiyorum. yani raporlu olarak özele gitsem en az 3000 tl vericem haa ordada tutmazsa 3.deneme illaki özelde olacak ozamanda enaz bi 6000 daha vericem. gerçi son devlet hakkımı zk.da kullansam olsa olsa 1000-2000 lira karım olur artık da para değil diye düşünüyorum.duygu düşünüyorum da hakkımız varken devlette yapalım devletteki hakkımız bitince nasılsa özellere para yediricez diyoruz ama o zaman 6000-7000 tl yediricez. şimdi yaptırırsak 3000 tl ye halledebiliriz. umut da deneyelim mi beraber? ben herşeyi göze aldım. defalarca tüp bebek mi yaptırıcaz vücudumuza da yazık. z. k nın sterilizasyonundan zaten memnun değiliz bunu herkes biliyor ve gözardı ediyoruz.ameliyathaneleri elbetteki temiz ve steril olacak ama ben embriyoların tutulduğu laboratuvarı hep merak ediyorum ve kuşku duyuyorum. mesela merkezde embriyoskop olmasını çok istiyorum. bu da umut ve eurofertil de var. daha uygun fiyat verirseler medicine ı da düşünebilirim. sanki para verince içimmi rahat edecek neanlayamadım. ama daha çok özen gösterileceği kesin.
madem öyle bende hikayemi yazayım biraz bende eşimle çok kısa zaman içinde tanışıp anlaşma evlenme 5 ay içinde olup biiti..bu kısa zaman içinde birnbirimizi fazla tanıyamadık tabi hoş 5 6 seneliklerde tanıyamadıklarını söylüyorlar ya neyse..ilk zamanlar bizim de acayıp kavgalarımız oldu neler geldi geçti başımdan burda anlatsam film olur yani 4 senede..flört zamanı çok değer veriordu çok titriyordu sonra nikahı önceden yaptık iki ay önce düğüne çok değişti ve o zamn tanıdım ..ama evlendik yinede nişan atamadım çünkü daha önce atmıştım hakkım kalmamıştı..her neyse biz evlendikten sonra buda dergah alemine takıldı ben hep yanlız kaldım evde daha 3 aylık evliyken zor günler yaşadım çok..ama hiç korunmadık çünkü yaşım ilerlemişti geç evlenmiştim evlilik kkorkusu vardı bende..annemle babamın ayrılığından dolayı her neyse..ama 4 yıl içinde korunmadığımız halde çocuk olmadı eşimde başka işlerle meşgul olduğundan çocuk işine ilk yıllarda önem vermedi son bir senedir uğraşıoruz tedavim 2 senedir devam edior ama oda bu yıl üzerine düşmeye başladı..kaynanam devamlı soruyordu ne oldu ne yaptınız diye..zaten daha çeyizim eve serilirken kaynanam annmlere bunlar çocuk yapmasın hemen demiş kızına söle hap alsın demiş..annmde çok sinirlenmişti ilk günden böle denirmi diye ne demek istior sonuçta yaşı gelmiş insanlarız ve biz karar veririz..heralde duası tuttuki olmuyor işte çocuk şimdide istior dua ediyormuş hep..ee sen baştan istemedin allahta böle yaptı yani aratıyor iişte..
neyse geçelim orasını rahim filmini korkudan 3 sene sonra çekliebildim ve tek tüp tıkalı çıktı ama doktor tekle kalınacağını söylüyordu ama tüp yap dedi yaştan dolayı..eşimde bir sorun olmadığını düşünüyordum hep sperm sayısı yüksek olunca..öyle öyle klomen falan bir işe yaramadı zeynep kamile geldik tüp için orada ürololi doktoru muyenesinde eşimde düşük seviyede varikosel tespit etmiş sokrotel renkli doplerde haraketsizlik çıktı..ama dün televizyonda doktordan dinledim sanırım sayı öenmli değilmiş harketlilik öenmlimiş..galiba çocuk bundan sebep olmuyor kanımca..
elifcim biliyorsun ben 2.ciyi yapıp yapmamakta bile kararsızım. yani rapor çıkartsammı. onu bile bilmiyorum. büyük ikilemdeyim. 2.tedaviyi gözüm almıyor. daha yolun başındayken pes ediyor gibiyim. yani rapor alırsamda zk.da mı başka yerdemi yeptırcam onu bile bilmiyorum. yani raporlu olarak özele gitsem en az 3000 tl vericem haa ordada tutmazsa 3.deneme illaki özelde olacak ozamanda enaz bi 6000 daha vericem. gerçi son devlet hakkımı zk.da kullansam olsa olsa 1000-2000 lira karım olur artık da para değil diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?