Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

neferalem ve immortal(zuzu) durun ve seyredin eşlerinizi. bizim evlilik ekimde 4.yılını dolduruyor ilk 2 yıl doğum kontrol hapı kullandım birde eşimle severek evlenmemize rağmen sürekli kavga ediyorduk(hani evliliğin ilk yıllarında olur ya) benim sakin bir yapım yok inatçı ve sinirliyim (tabi evlilikteki tartışmalarda ekstra asabi yaptı beni) çocuk işini ikimizde hiç düşünmemiştik. hap kullanmamı o istedi bende mal gibi vucuduma zarar verirmi demede 2 yıl sektirmeden içtim. sonra çocuk deneyelim dedi (yani başta ilaç içirdi sonra bırak dedi 2 yılın sonunda) bıraktım 3- ay 5 ay derken dolu dolu 21 ay oldu ve hala bebek yok. şimdi düşünüyorumda eşime bende çok kızıyorum elin kocaları ilk yılın içinde hemen çocuk diye tutturuyorlar bir çok arkadaşm 2. yılları dolmadan bebeklerini aldılar kucaklarına. bende saf gibi hapları yutup durmuşum. ha haptan sebep olmuyor asla demiyorum ama neden benim eşimde benden çocuk istemedi diye aklıma geldikçe ohh olsun sana işte byle çocuksuz kalırsın diyorum.oysa senelerce peşimden koştu. okulu bitirmemi bekledi asker yolu gözler gibi. hem flörtte hem evlilikte çok emek verip mücadele etti yıkılmasın diye yuvamız. ama bence tüm bunlara rağmen ilk senemizde çocuk istemeliydi. isteseydide ben yok yapmam deseydim bugün onu suçluyor olmazdım. bayramda memleketine gittik tekke türbe gezip dua ediyrki çocuğum olsun adak bile adadı. ohhh dedim daha çok tekke türbe gezersin beter ol dedim. tüm kavgalarımıza rağmen eşim ilk yıl çocuk isteseydi ozmanda bi salaklık yapıp eminimki yapardım ama en azından bugün eşimimi suçluyor olmazdım. şimdide diyorki ilk snede çocuk yapsaydık ozmanda beni hemen çocuğa bağladın gezip tozamadım dermişim birde çok kavga ediyorduk evlilik otursun diye beklemiş savunması bu yani. evlilikte hiç birzamn garanti yoktur eğer garantili bir müesssese olsaydı 20-30 yıllık evlilier boşanıyor olmazdı.
sözün özü eşim başta çocuk istemezken şuan türbelere gidip adaklar adayıp dualar ediyor evde kıldığı namazlar dualarda cabası. ben bu günleri gördüm belki sizlerde görürsünüz. ama hakkını yemiyim şu konuda bir kaç ay denedik olmadı hemen benden önce gidip sperm testini o yaptırdı. hatta 1-2 yerde normal çıkıncada ben hastane serüvenime başladım.

:)) ya o kadının oğlu cidden ilginçmiş çocuk kediye köpege sorun çıkarır diye yapmıyolarmış tövbe yarabbim ne arızalar varyaa.))
bende evlatlık düşündüm hatta eşim demişti bizde sonuna kadar deneriz olmazsa evlatlık alırız ama iş o aşama gelince fikri aynımı kalır belli olmaz. sonuçte filmlerde oluyorya büyütürsün edersin ana babası çıkar olur olur bu şanssızlıkla oda başımıza gelircanım eşin soyum sürsün derdinde değilse bırak kurusun soyu sen mi düşüncen. ha elinden geleni kendin için yap onun sürdürmek için yapma. evet ilgi sevgi işi 2 ye bölünür doğru ama minnacık bi bebeğide kenara atamazsın kendi büyüsün diye illaki ilgileneceksin yedirip içireceksin erkeğin çokda korumacaı kişiliğe bürünmese gerek eskiden ksadecem karımı koruyordum şimdi onla birliklte bebeğimizi korumam gerek diye daha bi erkek olup daha bi güçlü olması gerek. benimki o anlamda çok verici olur çok sever eminimki bebek ağladığında da ağlar:)) iş ki bir bebek doğurabilmek. zaten bazen mazlum mazlum der artık inat etmede doğur halamı affetmedin der.bu kadar çokmu üzdüm seni der. ne bilim işte onun için olmasa kendim için istiyorum. bazende olmamasına içimden seviniyorum sırf eşim dahada üzülsün diye (acaba sadistmiyim neyim.) yada olmuyorda bu ruh halinemi girdim asalında allahtan birşey ama ben sorumlu olarak eşimi tutuyorum. herkesin kocası bir olcak değil. kii ilk geceden ister kmi ilk yıl. oda böyle olcağını bilseydim ilk geceden yapardım diyor. zaten 2.yılın sonunda korunmayı bırakalım olaki olmazsa tedavi sürecine başlarız bir zmanda o sürse 3-4 yılı bulur demiştik. demiştikte demez olsaydık. dememizi beklemiş heralde yaradan. artık sağlıklık sıhhatli olsunda geç olsun diye dualar ediyorum.

canım daha öncede maraşta test yaptırmıştım ordaki testlerde şeker ve guatır çıkmamıştı..inşallah şeker yüklemesi yapıldığındada temiz çıkar...10 saat aç olmam gerekiyormuş test yaptırırken bir iki bardak su içmiştim birşeyler atıştırmışmıydım tam hatırlamıyorum belkide diyorum tam aç olmadıgım için sonuçlar yüksek çıkmıştır ne olursunuz bana çok dua edin inşallah böyle bir hastalığım yoktur ..görümcenin bebegi varmı ve bu ilacı süreklimi kullanıyor?[/QUOTE]

su bişey farkettirmez de bişeyler atıştırmak farkettirir. inşallah temiz çıkar şeker yüklemen canım çok kafana takma.görümcem 47 yaşında canım 2 oğlu var :) son 2 senedir çıktı bu hastalık onda.

doğru hatırlamışım. hareketsizliğe nedense çok önem vermiyolar. çok da büyük bir sorun yokmuş eşinde ama dopler de çektiemeniz iyi olmuş yine de içiniz rahat etsin.siz önce aşılama ve tüp deneyin olmazsa eşin de tedavi olur.

ben de evlatlık alamam heralde. ya çok bağlanırsam ve ileride ailesi çıkarsa ortaya. hep böyle şeyleri düşündüğümden çekinirim. sonra çevre bilecek evlatlık olduğunu o çocuk büyüyünce nasıl öğrenmeden yıllarca gizli tutabileceksin. memleket değiştirmen gerekir. ben de gücümün yettiği kadar denicem. eğer olmazsa bırakırım artık mevlam vermiyorsa vardır bir hikmeti derim. hayatımı yaşamaya bakarım eşimle. daha iyi bir hayat için uğraşır sonra da dünyayı gezeriz heralde. eşim de benle aynı fikirde.

bizde konuşuyoruz olmazsa evlatlık bende almam sadece bi çocuğa gönüllü aile falan oluruz onun masraflarını eğitimini falan sağlarız belki. kalan paraylada bizde dünya turu yaparız diye konuşmuştuk. ben bekarken eşime ben venediğe gitmek istiyorum orayı görmeden çocuk yapmam diyordum şaka maka iş oraya geldi heralde (te kaç yıl önce 10 yıla kadar sular altında kalcak deniliyordu) bu kurban venedik mi yapsam bebiş belki sonra kendiliğiden gelir. umut işte hala belki kendiliğinden gelir diyoruz. oysa atı alan üsküdarı geçti hala ne kendiliğiyse artık((

Tesadufe bak benimde ilk gormek istedigim yerdir romantik geldigi icin ask sehri gibi:)canim valla cocuk olcak diye hayati ertelemekde iyi degil o gelecekse zaten venedikte de gelir istersen ikinci tup oncesi gitama izinleride kullandiniz neyse onunuzdeki ilk tatil plani bu olsun hic belli olmaz belki o mucize bizi de bulur kendiliginden.bahar napiyo acaba kis temizliginemi kalkisti ne?

:))geldim canım. temizlik bitti çok şükür. evimin keyfini çıkarıyorum. dün gece çatlatma iğnemi vuruldum. yarın da hastanedeyiz kısmetse. ama feci bi korku bastı içimi. bir hafta öncesine kadar şu aşılamayı da atlatsam tüpe geçsem diyordum ama artık tüpe geçmekten korkar oldum. sırf tüpe gerek kalmasın diye olmaz ya bu aşılamayla olsun istiyorum. yürekten istiyorum. sırf tüpe geçmekten korktuğum için. hevesim kaçtı nedense yaklaştıkça durgunlaştım korku bastı içimi. zaman geçmesin istiyorum. neyse eninde sonunda olacak artık yapacak bi şey yok. sen neler yapıyorsun? sistemik hastalıklar raporun çıktı mı? ne zaman alacaksın?

5 eylül çarşamba arayacağım canım inşallah bir aksilik çıkmadan çıkar. zaten o günlerde adet de olacağım belki direk 3. günümde giderim tek ultrasonum kalmıştı onu da halldedip dosyaı teslim ederim inşallah hayırlısıyla. bu arada adet olacakmışım gibi ağrılarım bitti kasıklarımda ağrımıyor artık birkaç gün çok ağrıdı sanki erken gelecek dedim. umarım geç kalmaz. ben de bugün camları sildim 2 makina çamaşır yıkadım. yemek yaptım. yarında kociş işe gidince evi siler süpürürüm. ama yavaştan kış temizliğine de başlamam lazım tüller banyo fayansları gibi incik cincik işler.
canım son aşılamamda ben de yürekten istemiştim tutmasını tüpe geçecek olmayı yediremiyordum kendime. ama olmadı ve tüp bebek olayını da sindiriyorsun içine mecburen. herkes tüp bebekle hamile kalıyor herkesin bazı problemleri var hemen içini karartma. bak ben inan aşılamalar bittikten sonra rahatladım çünkü ozaman her bakımdan stresli oluyorduk eşimle birlikteliklerimiz bile mecburi oluyordu. çok zor bir süreç bıkmıştık hesap yapmaktan hangi gün aşılama olur perhiz kaç gün olur vs.. eşimin de çok psikolojisini etkiliyordu.
ben de çok sıkılmıştım artık atlatmamız iyi oldu. hayat akıp geçiyor odaklı yaşamaktan çok sıkıldım. artık bebek için yapılacak şey belli tüp bebek :) onun dışında soslay hayatımıza kaldığımız yerden devam etmek istiyorum. kafayı boşaltınca belki süpriz bir bebek olur. sen de kafana takma canım. benim tutmadı ama belki senin tutacaktır. nitekim tutanları da gördük. Allah yolunuzu açık etsin canım hayırlı haberlerle dön.

iizn olayı kurbanda var canım son 3 günüm kaldı kurbanla birleştirip 9 a çıkarıyorum ve izin sayfamı kapatmış oluyorum. bend edün evin tüm camalarını sildim balkon tülün yıkadıam ama evin tüllerini ayz başınd ayıkamıştım şimdi gene yıkasam yıpranır diyede çekiniyorum. halılar yıkamada gelince yerleri silicem. koltuk kılıflarını yıkadaım alt kısımlarınıda halıcı yıkıycak. banyoda b tadilat işi var ustalar gidince eşimle girdik baştan aşağı dezenfekte ettik fayanlarını falanda yıkdaık büyük çoğunluk bitti gibi. ev temizliği çok zor iş ya artık gözüm korkuyor valla( bugünd ahava kapalı insanın dıları çıkası gelmiyor

inş. son aşılaman tutar canım ama tutmazsa korkma tüp işine girişince hiç bir korku vs. kalmıyor emin ol bir çırpıda hazırlıyon evraklarını bak ben yaptımda köşeme çekildim bile elifte halletti biizmde zoruma gidiyordu ama elifinde dediği gibi yapcak bir şey yok tek çare şuan için tüp görünüyor. tek duani ilk tüp denemenizde tutması olsun. sıkma canınıtüp yapcam diye can sıksak bile her şey olacağına varıyor.

Zor tabi bende yaz basi yikatmistim yikamicam halilari tuller icinde biraz daha bekle camlar iyice bi kapansin eylul ekim gecsin oyle yikarsin bende banyoyu yapicam artik yavas yavas yaparim sen bitirdin sayilir bende koltuklar silincek havalar noraz daha serinlesinde oyle artik

kızlar hala merkez araştırması yapıyorum bir yandan 3 seçeneğim var. z.k, umut ve medicine. insanlar z.k yı hiç önermiyolar tüp bebek günlüğünde yazdım otopikteki kimsenin tutmamış z.k da. birisi de raporunu z.k dan almış gitmiş umut da yaptırmış. sağlıksız şartlar diyor laboratuvarı o kadar iyi değil diyorlar benim de kararsızlığım hala sürüyor. eurofertil i de ekleyebilirim seçeneklerimin arasına.kızın mesajını kopyalıyorum ;

duygu düşünüyorum da hakkımız varken devlette yapalım devletteki hakkımız bitince nasılsa özellere para yediricez diyoruz ama o zaman 6000-7000 tl yediricez. şimdi yaptırırsak 3000 tl ye halledebiliriz. umut da deneyelim mi beraber? ben herşeyi göze aldım. defalarca tüp bebek mi yaptırıcaz vücudumuza da yazık. z. k nın sterilizasyonundan zaten memnun değiliz bunu herkes biliyor ve gözardı ediyoruz.ameliyathaneleri elbetteki temiz ve steril olacak ama ben embriyoların tutulduğu laboratuvarı hep merak ediyorum ve kuşku duyuyorum. mesela merkezde embriyoskop olmasını çok istiyorum. bu da umut ve eurofertil de var. daha uygun fiyat verirseler medicine ı da düşünebilirim. sanki para verince içimmi rahat edecek ne anlayamadım. ama daha çok özen gösterileceği kesin.

e tabi yaş ilerleyecince biraz insan rahata alışıyor ve rahatlığından ödün vermek istemiyordur eşin..hani biraz daha gençken olsa bu kadar alışmıyor insan rahata ben de öyleyim aslında bunları düşünürüm çok beni bir yaşına olan zaman değilde ondan sonrası korkutmuştur hep hani yaramaz oluyor evde peşinde gezmek gerekiyor misafirliğe gidiyorsun rahat olmıyorsun..bir de çevreden görünce böle zor olanları hepten tırsıyor insan yaş ilerledikçe gözü kesmiyor..ondan sonrsaıda okula başlama falan beni gerende bundan sonrası pek çocuklarla uğraşmayı seven biri olmadım hiç bekarken hemen kaçardım çocuklu ortamdan:)ne tesadüf bende tek çocuğum tek çocuklar rahata daha alışkın oluyor eşinde benim gibi demkki..ben aslında çocuk yapmazdım da benim de ailem tek çocuğum diye çok istiyor..benim bir kardeşim olmadı hep yanlızdım hayatımda..şimdide yanlızım ve yanlız öleceğim galiba..şans işte..soy yürümesi de erkek için evet oda düşünülür tabi..o dediğim kadının oğlu bahane değilmişte hayvan seviyormuş işte ama çocukta istemiyormuş sorun olur diye yani hayvanla bir alakası yok ..sevgisini ona vermiş olabilir ama sanırım ne acayip..

madem öyle bende hikayemi yazayım biraz bende eşimle çok kısa zaman içinde tanışıp anlaşma evlenme 5 ay içinde olup biiti..bu kısa zaman içinde birnbirimizi fazla tanıyamadık tabi hoş 5 6 seneliklerde tanıyamadıklarını söylüyorlar ya neyse..ilk zamanlar bizim de acayıp kavgalarımız oldu neler geldi geçti başımdan burda anlatsam film olur yani 4 senede..flört zamanı çok değer veriordu çok titriyordu sonra nikahı önceden yaptık iki ay önce düğüne çok değişti ve o zamn tanıdım ..ama evlendik yinede nişan atamadım çünkü daha önce atmıştım hakkım kalmamıştı..her neyse biz evlendikten sonra buda dergah alemine takıldı ben hep yanlız kaldım evde daha 3 aylık evliyken zor günler yaşadım çok..ama hiç korunmadık çünkü yaşım ilerlemişti geç evlenmiştim evlilik kkorkusu vardı bende..annemle babamın ayrılığından dolayı her neyse..ama 4 yıl içinde korunmadığımız halde çocuk olmadı eşimde başka işlerle meşgul olduğundan çocuk işine ilk yıllarda önem vermedi son bir senedir uğraşıoruz tedavim 2 senedir devam edior ama oda bu yıl üzerine düşmeye başladı..kaynanam devamlı soruyordu ne oldu ne yaptınız diye..zaten daha çeyizim eve serilirken kaynanam annmlere bunlar çocuk yapmasın hemen demiş kızına söle hap alsın demiş..annmde çok sinirlenmişti ilk günden böle denirmi diye ne demek istior sonuçta yaşı gelmiş insanlarız ve biz karar veririz..heralde duası tuttuki olmuyor işte çocuk şimdide istior dua ediyormuş hep..ee sen baştan istemedin allahta böle yaptı yani aratıyor iişte..

neyse geçelim orasını rahim filmini korkudan 3 sene sonra çekliebildim ve tek tüp tıkalı çıktı ama doktor tekle kalınacağını söylüyordu ama tüp yap dedi yaştan dolayı..eşimde bir sorun olmadığını düşünüyordum hep sperm sayısı yüksek olunca..öyle öyle klomen falan bir işe yaramadı zeynep kamile geldik tüp için orada ürololi doktoru muyenesinde eşimde düşük seviyede varikosel tespit etmiş sokrotel renkli doplerde haraketsizlik çıktı..ama dün televizyonda doktordan dinledim sanırım sayı öenmli değilmiş harketlilik öenmlimiş..galiba çocuk bundan sebep olmuyor kanımca..

benimde pek umudum kalmadı zeynep kamilden açıkcası güvenemiyorum oraya keşke baştan özele gitseydm diyorum bir kere denerdim daha da denemzdim

yok cnm korunmayla alakası pek yoktur sanırım 4 yıl yapmayan var sonradan hemen oluyormuş ama kaç kişin ..eşinde ne yapsın baştan gezip tozmak evliliğin tadını çıkarmak istemiştir..oturma hkiyaesi yalan bence evlilik zor yani oturması tamamen hiç bir zamn oturmuyor..

yok cnm kadının oğlu köpekten dolayı değil çocuk sorun yaratır bana diyormuş hani uğaşması açısından..hayvan seviyormuş onla yetiniyormuş yanii

elifcim biliyorsun ben 2.ciyi yapıp yapmamakta bile kararsızım. yani rapor çıkartsammı. onu bile bilmiyorum. büyük ikilemdeyim. 2.tedaviyi gözüm almıyor. daha yolun başındayken pes ediyor gibiyim. yani rapor alırsamda zk.da mı başka yerdemi yeptırcam onu bile bilmiyorum. yani raporlu olarak özele gitsem en az 3000 tl vericem haa ordada tutmazsa 3.deneme illaki özelde olacak ozamanda enaz bi 6000 daha vericem. gerçi son devlet hakkımı zk.da kullansam olsa olsa 1000-2000 lira karım olur artık da para değil diye düşünüyorum.

yok canım benim eşim öyle dergah falan derken çocuk olmayınca ayak üstü medet ummak anlamında dua etmeye gitti. yoksa öyle yerlere takılmaz yani. duası etti çıktı anasıyla. bence hapla çocuğu olmamasının bir ilgisi yok. yani inanmıyorum ona. sadece kendini suçlu hissettin diye hapı öne sürüyorum. belki hiç korunmasaydık ilk evlendiğimizde deneysik belki yine olmayacaktı kimbilir. sanırım bende yalnız ölmekten korkuyorum düşünsenize çocuk yok b2 kişi sürekli devam et hayata insan sıkılr bir zaman sonra. biz severek evlendik ama sevginin yetmeyeceği yerlerde olabilir(

ben ciddi ciddi düşünüyorum duygu özel bir merkez seçmeyi. durumumu anlattığım zeynep kamile umut a giden herkes çok özel bir hasta olduğum için kendime özel bir merkez bulmam gerektiğini söylüyorlar. umut a gidenler memnun.medicine ile de ben kendim görüşürüm. eşimle de konuşmam lazım şimdi devlette deneriz haklarımızı tutmazsa özele gideriz demiştik. yine fikir değiştirdiğimi duyunca kadınlar kulubune suç atıcak :) okuyosun ordan hergün bi süprizle geliyosun dicek.umut 2000 tl yi kredi kartına taksit de yapıyomuş bir de direk gidip başlarsan öyle 150 tl görüşme ücreti falan almıyomuşlar herşey dahil bu fiyata.
sen neden 2. için kararsızım diyorsun. saçmalıyorsun inan. istersen birkaç ay daha dinlen sonra başvur ama yarıda bırakmak olmaz duygucum. en azından 2. hakkını da denemelisin. senin için eğer özel bir merkeze gidersen iyi gelişmiş yumurtan olursa dondurma tercihin de var ve umut ilk 1 sene için dondurmada ücret talep etmiyormuş. ben bu işin z.k da olmayacağına inanmaya başladım artık iyice.

konuştuğum herkes acele etme tüp bebek öncesi yapılması gereken birşey varsa mutlaka yaptır diyor. tüpde yapışıklık olduğu için sıvı birikmesi olan ve bebeği tutmayan insanlar var tüplerini aldırmışlar mecburen. böyle kafamın içinde sorularla cebelleşeceğime göze alıp rahim filmi çektiricem temizlenince. ne faydası olacak düşünüyorum da yani temiz çıkarsa zaten sorun yok. ama yapışıklık çıkarsa ne yapıcam o zaman tek tüpümü de aldıramam. en azından tüp bebeğin tutmasına engel olacak mı sıvı birikmesi var mı bilmeden yapmam böyle birşeri. böyle bir durumda da rahim filmi çektirmenin kime ne faydası olacak şuanda onu da bilemiyorum. çok sinir bozucu bir durum. bu genç yaşımda hiç tüpüm olmazsa doğal yoldan birdaha hamile kalma şansım olmaz. belki de bu kadar incelememek lazım. detaylı ultrason ile rahim içi düzgün görünüyorsa deniceksin ilk tüp bebeğini. tutmazsa sonrasını düşünürüz.
bu arada umut da benim gibi bir bayanı evlat sahibi yapıp başarı hikayelerine eklediyseler çok önemli ve özel bir vaka diye. beni de el üstünde tutarlar heralde dimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…