Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım sana da yazgıma da üzüldüm. evliliklerinizin ilk yıllarında epey sıkıntı yaşamışsınız. yapı olarak ben de çocuklara baygınımdır diyemem. hatta öyle bağırışan çığırışan istediği olmayınca şımarık şımarık ağlayan çocuklara falan illet olurum, hemen oradan uzaklaşırım. ama kendi çocuğumu da istiyorum. sonuçta çocuk bu, sen nasıl yetiştirirsen öyle olur.
ben eşimle tanıştım 3 ay sonra bana evlenme teklif etti. 6. ayda evlenecektik ama ailede vefatlar falan oldu 1. yılda evlenebildik. bunca yıldır çocuk meselesi hariç hiç doğru dürüst bir anlaşmazlığımız olmamıştır. genele bakıldığında oldukça mutlu bir evliliğimiz var denebilir. bir birimizi her gün daha çok severek bugünlere geldik. eşim zaten yapı olarak da biraz hanım köylüdür, beni mutlu etmek için elinden gelen her şeyi yapar, belki o yüzden de çocuk istememesini yıllarca tolere ettim. fakat 2 sene önce artık kadın dna'mın bana çağrısımıdır nedir yoğun bir çocuk isteği baş gösterdi. eşim belki dediğin gibi tek çocuk büyümesinin etkisiyle istemedi. aslında tek çocuk da değil. kendinden oldukça büyük bir ablası varmış ama eşim çok küçükken kanserden ölmüş. ablasının kaybını doğal olarak annesi hiç atlatamamış. hatta iş boşanmaya kadar gitmiş. yani senin gibi eşim de ayrılık görmüş. belki onun travması da ya da ne bileyim bir evlat kaybetmenin ailesi üzerindeki etkisini görmek de eşimi bilinç altında çocuk sahibi olmaktan soğutmuştur. allahdan son 6 aydır falan artık o da olumlu bakıyor da eski kavgalarımız bitti. ama halen çocuk diye ölüp bitmiyor başka.ben de aynı sizler gibi içimde bir yerde onca senemi boşa harcadığı için eşime çok kızıyorum. sonuçta bu mevzuyu 5 sene önce bilsek ben eminim çoktan çocuğumuzu kucağımıza almıştık, böyle yumurta kapıya dayanmışken çırpınıyor olmazdık. kayın validen hakikaten gıcıkmış, hoş gerçi hepsi biraz öyle. benim kayın validem de sözde beni çok sever ama eşime teşhis konduğunda pat diye oğlumu boşayacakmısın diye sormuştu da şok olmuştum. kadın beni teselli edeceğine abuk subuk konuşmalarıyla sinirimi attırmıştı. halen daha arada doluyorum biriyle konuşmak istiyorum eskaza ona bahsetsem beni çileden çıkarıyor. bana iki saat kendi saçma sapan dertlerini anlatıp beni zerre dinlemiyor. mesela doktor şunu dedi diyorum o bana kendi alerjilerinden bahsediyor. aşılamamız iptal oldu diyorum, yazlığın bahçesindeki çimlere yabani otların dadandığından bahsediyor. saçını başını yolarsın cinsten.
tek tüpünün tıkalı olması o kadar önemli değil. hakikaten bir çok kişi tek tüple hamile kalıyor. sperm sayınız iyiyse hızı aslında çabucak düzeltebilirsiniz. bilmiyorum muhtelif kürleri denediniz mi ama hızı düzeltmek bence en kolayı. sayı, hele ki morfoloji çok daha zor ve uzun sürede düzeliyor.

geçmiş olsun baharcım inş sonuç iyi olur. neden smear aldırdın sen eğer aşılama tutmazsa tüp bebek için hazır olsun diyemi aldırdın. belki ağrının olmasının sebebi bugün çok işlem görmüş olmasıdır malum hem smearde hem aşılamada o bölge epeyce yorulmuştur bugün. şimdi yeni ve umutlu bir bekleyiş sürecine daha girdin desene. umarım son aşılamanda hiç beklemediğin bir sürpriz olur ve bebiş gelir. 14 eylüle belli olur heralde.

aslında bu durumları kayınvalidelere anlatma taraftarı değilim ben. çok bunalıp anlatmak istediğimde buraya gelip dertleşip fikir alışverişi yapıyorum. kaynanama anlatsam bişey olmaz artık herkes tüp yapıyor diye baside indirgemesi beni çileden çıkarırdı o sebepten kaynanayla zerre konuşmadım bu konuları meraktan çatlasın işte:)) hoş çokta derdindemi sanki. dediğin gibi anlatıpta benim derdimi kenara atıp kendi diz ağrısı baş ağrılarını dinlemek yerine anlatmamak en akıllıcası:) valla canım evlilik bu inişli çıkışlıdır her daim. bugün iyi yarın kötü olabiliyor insan kötüykende iyi olabiliyr. sonuca bakmak gerek eğer şuan herbirimiz çocuk yapmak için çırpınıyorsak eşlerimiz seviyoruz demektir:)

sağol canım inşallah. tüp bebek öncesi hazır olsun diye aldırdım aslında ayrıca rahim ağzı iltihabı ve idrar yolu enfeksiyonu için anibiyotik yazacaklar muhtemelen. tüp bebek öncesi kullanıp bitirmek istiyorum onları.

bu sefer hiç test yaptırasım yok adeti bekleyecekmişim gibi geliyor. ama fikrim değişirse 17 eylülde yaptırırım sanırım.

o gün gelsin beklemezsin canım bir sabah yazarsın bize bir koşu kan verip geldim dersin:)) şimdiden acele etme unut gits,n yoksa süre geçmiyor. idrar yolunda yada rahim ağsında sorunmu çıktı antibiyotiği vermelerini nerden çıkardın. hem verselerde eğer aşılama olmazsa tüp için rapor çıkartacağın arada kullanırsın. önemli olan önündeki 15 gün idare etmen ve ilaç kullanmaman.

sanırım.[/QUOTE]

o gün gelsin beklemezsin canım bir sabah yazarsın bize bir koşu kan verip geldim dersin:)) şimdiden acele etme unut gits,n yoksa süre geçmiyor. idrar yolunda yada rahim ağsında sorunmu çıktı antibiyotiği vermelerini nerden çıkardın. hem verselerde eğer aşılama olmazsa tüp için rapor çıkartacağın arada kullanırsın. önemli olan önündeki 15 gün idare etmen ve ilaç kullanmaman.

haklısın valla. bi koşu gidip kan verebilirim de:)) bende rahim ağzı iltihabı ve idrar yolu enfeksiyonu sürekli var. bu güne kadar verdikleri anibiyotikleri hiç adamakıllı kullanmadım. ama artık bilinçliyim. gebelikte kullanmaktansa bir an evvel kullanıp bitirmek istiyorum. zaten aşılama sonucu belli olduktan sonra çıkıyor tahlil sonuçlarım da. yani negatif sonucu aldıktan sonra gönül rahatlığıyla başlayabilirim.

sen nasılsın? bu arada dikkatimi çekti rana girmiyor bi süredir sanırım. bu kadar paylaşımdan sonra ufak bi düşünce ayrılığı yüzünden kırılıp gitmesi çok üzücü onu ve bebeğini merak ediyoruz.

bende aynı canım işe devam tatiller bayramlar bitti. ilk ve son uzun tatil kurbanı bekliyorum daha şimdiden:) birde 2. tüp raporu için eylül adetimi bekliyorum 19 u gibi gelirse gidicem. rapor 1 hafta çıkar. sonra ekim adetinde 2.tüp yapılır ki o ay bayram olduğu i çin kasıma kalabilir diye kafamdan hesaplamalar ve yorumlar yapıyorum. birde son şansımı özeldemi devlettemi denesem diye düşünüyorum.
sende tedavini aksatma dediğin gibi gebelikte ilaç kullanıp riske atmaktanasa gerekirse tüpe bi kaç ay geç başla ama enfeksiyon derdinden kurtul. hem belki gerkte kalmaz beiş olur bu defa:)

evet rana küstü ve topiği bize bırakıp gitti. bugünde elif yazmıştı bende yorum yaptım okudunmu bilmiyorum belkide kendini kasıp üzmemek için girmiyordur. hem artık o hamile bizden öğrenebileceği pek birşey yok malum hepimiz hala bocalama aşamasındayız. ama bir anda kesitip atması bizleride üzdü.

Sagol cnm, isim yok, gitmek istiyorum merak ediyorum ) reglim de bu ayin 10 unda olmam gerekiyor, sanirim bir sonraki regli beklemeyiz, hersey olsun bitsin istiyorum cok heyecanliyim ))

Hmm anladim cnm cok gecmis olsun, sıkma canini tup mup neyse, allahin izniyle saglikli hayirli olsun da dogalgaza bile raziyiz dimi) ayy neigrenc bir espiri yaptim, allah beni kahretmeye ))

Ay nolduki kizlar ne kacirdim ???

Hayirdir bisey mi oldu ?? Biri bana anlatsa ya:/

Cnm hayirli olsun insallah yumoslarin sana tutunurlar, yorma kendini yat dinlen bari, cok agrin sizin varmi cnm ?

arkadaşlar ıyı dıleklerınız ıçın teşekkürler.Bende bugün hastanedeydim ultrasonum vardı 7 gündür 75 doz puregon kullanıyodum 9 adet yumurtam olmus en büyügü 19 mm en kücügü 7 mm aksam 12 gibi catlatmanı yap carsambaya gel asılama dedı daha erken degılmı sızcede daha bıtanesı buyumus karasız kaldım.buarada arkadaslar erkek faktörü varmı demıstı doktorlar yok dedıler bıde ben bı doktora dıdardı sanırım benım 3 yılım dolmadı ama ıkıncı asılamadan sonra tüp yapabılırmıyız dedım oda bakarız yaparız dedı olmuyomu yoksa ya beklemek zorunda olmak cok sacma offfffffffffff

herkese merhaba
kızlar zk de glikoz ve tsh testlerim yüksek çıkmıştı bu gün dahiliyeye gittik şeker yüklemesi yapıldı guatır testi yapıldı ikisininde sonucu temiz çıktı..daha öncede 3 ayrı hastanedede yaptırmıştım ordada herşey temiz çıkmıştı..hadi kan şekerini anlarım yediklerine biraz dikkat etmedigin zaman yüksele bilir ama guat damı öyledir 1 ay öncesinde tsh 1.03iken zk deki 6.187 çıktı şimdiki tsh 2.70... dahiliyeci ikisininde iyi oldugunu tedavine devam edebilirsin dedi..yarın dosyamı açtırmayak için zk ya gidecegim dosya 1 haftaya çıkar demiştiniz daha sonra başka işlemler varmı adetim ayın 16 gibi eger geçikmezse bu durumda aşılamam yetişirmi sizce?

tahlillerin temiz çıkmasına sevindim. keşke bugün dosya için gidebilseydin salı günleri heyet toplanıyor ve birdahaki salıya raporun çıkmış olurdu. ama sen yinede yarın sabah erkenden git dosyanı açtırıp heyete yetiştirmeye çalış belki yarınki heyete yetişir dosyan ve bir sorun çıkmazsa raporun 11 eylülde çıkar. yarına yetişmezsede adetine raporun çıkmış olur diye tahmin ediyorum inş. bi kaç günde geç adet olursunda strese girmeden genişten tedavine başlarsın. bol şanslar. şimdiden yolun açık olsun.

aşılama genelde o aralıkta yapılıyor canım ortalama 7 günde falan vücut tepki veriyor benimde genelde öyle olmuştu. hatta senin 19mm olması bile çok iyi. eğer yumurtalarının hepsi 19mm civarında olsaydı tedavin sonlandırıldı. çünkü çoğul gebelik riski doğduğu için tedaviyi yarıda kesiyorlar. demekki geri kalan 8 yumurtan çok çok büyük değiller. zaten onların işine yarayacak 1 tane iyi kaliteli ve olgun yumurta olması. 19 mm de bence gayet iyi. 12 çatlatmanı yaparsan aşılaman öğleden sonraya kalır diye düşünüyorum .çatlatmada en erken saat 10 vuruluyor akşam 10da iğne olan birinin aşılaması ilk önce oluyor. sen öğeleden sonraya kalırsın ama eşin sperm verceği yine hast. sabah erken gitmeniz gerekecek. eğer sizde ağır erkek faktörü yoksa 3 yılı doldurmadan tüp yapmazlar canım. ben öyle biliyorum.

teşekkür ederim canım büyük bir stresteydim Allaha şükür rahatladım... ben karşıdan gelip gidiyorum saat 10:30 gibi orda olurum sanırım inşallah yetişir bu ay boşa gitsin istemiyorum rabbim hepimizin yardımcısı olsun:)

evet benım ılk asılamamdada klomenle olan ıktane 20 mm dı olmadı.sımdıkılerın bıtanesı 19 gerı kalanlar 11,7,14 17 fılan bende ıptal olur dıye düsünmüstüm ama bıtane buyuk olunca demekkı sadece o 19 luk önemlı ötekıler catlamıcak demekkı dıye düsündüm.sizinkıler kac olmustu asılamalarda

çok net hatırlamıyorum ama 18 mm falandı heralde. evet zaten hepsi büyük olsaydı sende aşılaman iptal edilirdi bu anlamda şanslısın bence.

yok cnm benim eşim keşke seninki gibi olsaymış tanıdığımda çok sakin bir yapsı olduğunu sanmıştım hatta melek diyordum ama aslında çok sinirli ve agrasifmiş..ben yapı olarak sakinim o yüzden bu kadar gelebildik bende öyle olsaydım neler olurdu boşanmıştık şimdi..benim kaynana da hiç dert dinlemek istemez ne kendinkini anlatır nede benimkini dinler hele oğlyla olan bir sorunumu anlatsam hemen konuyu değiştir hep laylay lom olalım ister..ama haya öle değil insan anlatmak istior dertlerini..bende bu halinden nefret ediorum onun..ondan sonra yakınlık beklerler kızı gibi olcakmışız nasıl olacağız böle..dut yemiş gibi oturuyoruz evde canı sıkılıor insanın kendi sorunlarını anlatmaz zaten yokta sorunu millet bana güler alay eder diye çok kurnazdır işiniz bilir..ben anlatsam dinlemz artık anlatmamay karar verdim..kötü günümde yanımda olmayacaksa iyi gündede olmasın..cnm kür denemedik hiç zaten bu haraketsizlik yeni çıktı hangi kür iyi acaba bu duruma..sanırım bizimki bu sebepten olmuyor tek tüple kalan kişi çok..eşinle benzer yanlarımız baya çokmuş demekki tek çocuklar ayrılık yaşayanlar böle olması normal

haklısın canım tercihlerimi çoğaltmak istemiyorum aslında ataşehir memorial de herşey çok pahalı diye biliyorum bikaç kez tüp denemiş insanların çoğu memorial ve medikal park ın yanından bile geçmeyin derlerdi hep. onlar büyük hastane kapısından bile girmek paradır bence. gerçi belki raporlu gidenlere onların da özel bir fiyatı vardır. dediğin gibi ilaçlar 15000 tutsa z.k da 500 alıyor 2000 zaten kesin tutacak. devlet ilaçları karşılıyoken üzerine 1000 tl daha koyup içinin daha rahat edeceği biryere gitmek şuan daha kolay sonra birden nasıl bulucaksın 6000 tl yi. fertijin i de yeni duymaya başladım o da mı anadolu yakasında?

canım hoşgeldin ağrılarının sebebi rahimin iki işlem birden görmüş olmasıdır muhtemelen keşke smear ı daha sonra aldırsaydın canım raporun çıkana kadar daha tedavi olacak çok zamanın vardı en azından sonuç negatif çıkarsa diye test gününe yine alırdın jinekoloji den randevu. ama olmuş artık önemli değil tayfun bey de izin vermiş. sen şimdi kendine çok dikkat et dediğin gibi yat 2 gün inşallah tutar bahar.inşallah tüpe gerek kalmaz.

olsun canım ben yine de güldüm sabahın ilk gülümsemesi senin esprine geldi. beni ilk gülümseten sen oldun :)

canım erkek faktörü varsa 3 yılı beklemiyolar ama yoksa da neden öyle bakarız yaparız dediler bilmem didar kim ? tüp den birisi mi? canım yumurtaların hepsinin büyümesi sakıncalı böyle çok iyi sen gönül rahatlığı ile yap çatlatmayı ve aşılaman yapılsın. sonrasını sonra düşünürsün :)

canım nasıl olur ? gerçekten ilginç çok fark var. özeldeki tahliline bak bir de z.k dakine 6.187 çok yüksek bir değer. bir yanlışlık mı oldu acaba yani bu kadar oynak olabilir mi guatr.kullandığın bir ilaç falan mı yükseltti acaba? şimdi güvensizlik oldu bende z.k ya karşı. yani özelde daha önce de 1.03 çıkmış bu normal 2.70 de normal. acaba bilerek mi yapıyolar yaa
neyse canım 16 sına yetişir hemen git dosyanı açtır. resim al 3 tane. evlilik cüzdanı fotokopisi. nüfus müdürlüğünden eşinin ve senin ayrı ayrı nüfus kayıt örnekleri. gerisini hatırlamıyorum kontrol etmeden gitme :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…