haklısın valla. bi koşu gidip kan verebilirim de:)) bende rahim ağzı iltihabı ve idrar yolu enfeksiyonu sürekli var. bu güne kadar verdikleri anibiyotikleri hiç adamakıllı kullanmadım. ama artık bilinçliyim. gebelikte kullanmaktansa bir an evvel kullanıp bitirmek istiyorum. zaten aşılama sonucu belli olduktan sonra çıkıyor tahlil sonuçlarım da. yani negatif sonucu aldıktan sonra gönül rahatlığıyla başlayabilirim.
sen nasılsın? bu arada dikkatimi çekti rana girmiyor bi süredir sanırım. bu kadar paylaşımdan sonra ufak bi düşünce ayrılığı yüzünden kırılıp gitmesi çok üzücüonu ve bebeğini merak ediyoruz.
kızlar benim de yarın adet günüm aynı zamanda sistemik hastalık raporum için de hastaneyi arayacağım. hala adet olmadım yarın tam 30. günüm aslında hep gelmeden önce haber verir 28 de yada 30 da da sökülürdü ama bu ay tedavi yoktu ya belki de 30 dan sonra gelir yada folikül kistlerim yüzünden gecikir. ağrıları var kendisi yok hala. bacaklarıma bile vuruyor. bugün de koltukları silecektim acaba biraz daha havalar soğuyunca mı yapsam? bugünde serin güzel... terlemeden silinir ama :) kılıflarını makinede yıkicaktım nasıl kurur bu havada bilmem.
medikal parka gelinde rahim filmimi orada çektirtim zk. da sıra beklememek için. 300 e yakın bi rakamdı ama polip gibi bişeyden şüphelendim birde ultrasonla bakalım dedi. hem karından hemde alttan ultrason yaptı ve rahim filmini tam 500 liraya mal etti. bende polip hikayesini uydurdu dr. sırf bi parada ordan almak için. hatta ee 500 lü rakamlarn bahsediyolardı ama ben 300 e çektim dedim ama sonradan ultrasonla getirdiler o paraya. yani düşün o an masada ultrason kaç lira diyemiyosun birde polip nedir kötümü bişeymi diye endişe edip baktırıyosun para için yapmam etmem diyemiyosun. ki sırf para için yaptı eminim. rahim filminde polipi görmüyosa ultrasonda mı görcek hikaye işte. ya hava yada su kabarcıgıymış ultrasonda çıkmadı bişey. işte böyle bir işlemde bile ekstra çıkardılarsa tüp bebekte anamızı dinimizi ağlatırlar valla. en azında medikal parkın bu yönünü gördüm. memorial ise direkt söylüyor sgk anlaşmamız yok diyor.
evet canım oraların pahalı olduklarını duymuştum memorial in gayrettepe şubesinde semra hnm diye birisi varmış baya ünlü sanırım ona giden çok var ama ben şu etapta avrupa yakası düşünmüyorum. ya umut yada medicine düşünüyorum. eşim yakın olsun derse mecbur medicine a giderim ama benim gönlüm umut dan yana. ha belki de aklımda kalmasın diye eurofertil ile de görüşebilirim.
elifcim medicine dediğin semt hastanesimi yoksa bildiğimiz john hopkins medicine mi yani asm=anadolu sağlık merkezimi hani şu gebzede olan devasa hastanemi. doktorlar dizi orda çekilmişti sanırım. eğer oraysa çok pahalı değilmi?
kızlar dosyamı açtırdım heyet perşembe günü toplanacakmış saat 2 de gelmemi söylediler dosyamın kabul edilip edilmediğini söyleyeceklermiş.. kızlar bunu telefonla sorsak olmazmı birde dosyayı ne gibi durumlarda kabul etmiyorlar
sağol canım inşallah. ağrım dün işlemden sonra çok şiddetliydi ama bugün geçti çok şükür:)
baharcım nasıl gidiyor. ağrıların geçmiş sevindim dünki işlemin zorluğuydu o. izindemisin hala nezman iş başı yapacaksın? elifte bu ara kendini işe kaptırdı girmiyor nete. evi temizliten uçurmuştur şimdi:)
hayır orası değil. medicine hospital kaynarca da e5 in kenarında eski adıyla nenehatun hastanesi 3 bloktan oluşan bir kadın doğum hastanesi bikaç senedir tüp bebek polikliniği de var. yeniler aslında ama başarılılar 13 yıldır tüm denemelerinde başarısız olan bir çiftin orda tutmuş tüp bebeği. yeni merkezler bazen daha hırslı ve azimli oluyorlar. ayrıca özelmi özel şartları da çok iyi. laboratuvarı da en azından z.k dan daha iyidir. rahim duvarı kalınlığımı da çok iyi ayarlıyorlar herşeyle ayrı ayrı ilgileniyorlardı. asm başka evet çok pahalı bir hastane raporla gidilir belki ama orda çok tanıdık vardır diye ben istemem. ben asm ye yakınım canım :)
iyi gidiyor canım şimdilik bi sorun yok çok şükür geçti ağrılarım. Dediğiniz gibi iki işlem üstüste yaptırdığımdan oldu sanırım. Izindeyim hala. Pazartesi iş başı yapacağım kısmetse. Işimi özledim valla:) sen nasılsın nasıl gidiyor?
aynı canım işteyim bende arada iş yapıyorum arada net vakit geçiriyorum. Iznini uzatma durumun yokmu aşıma sonucu çıkana kadar dinlensen. Ama sende benim gibi evde olupta dinlenmek yerine iş yapanlardansan işe git eminin daha çok çok dinlenirsin:) icabında erken çıkarsın işten.
izni uzatmak değil de erken dönmeyi düşündüm bi kaç gün ama sonra vazgeçtim. Biraz dinlensem sanırım daha iyi gelecek ama bende senin gibi evde yerimde duramıyorum. Hep yapılması gereken bi şey varmış gibi geliyor. Sürekli iş çıkarıyorum kendime. Bi de aşılamadan sonra dinlenmek gerektiğini mantığım almıyor pek. Tüp bebek sonrası bir hafta yatarım ama aşılama sonuçta spontan gebelikle aynı ve hiç gerek yok bence. Yapıldığı gün dinleniyorum sadece o da kendim için. Işyerinde daha çok dinleniyor insan dediğin gibi:)
baharcım nasıl gidiyor. ağrıların geçmiş sevindim dünki işlemin zorluğuydu o. izindemisin hala nezman iş başı yapacaksın? elifte bu ara kendini işe kaptırdı girmiyor nete. evi temizliten uçurmuştur şimdi:)
canım hoşgeldin ağrılarının sebebi rahimin iki işlem birden görmüş olmasıdır muhtemelen keşke smear ı daha sonra aldırsaydın canım raporun çıkana kadar daha tedavi olacak çok zamanın vardı en azından sonuç negatif çıkarsa diye test gününe yine alırdın jinekoloji den randevu. ama olmuş artık önemli değil tayfun bey de izin vermiş. sen şimdi kendine çok dikkat et dediğin gibi yat 2 gün inşallah tutar bahar.inşallah tüpe gerek kalmaz.
haklısın canım ondan oldu sanırım:) çok da kararlı değildim smear konusunda ama tayfun bey izin verince tereddüt etmeden aldırdım. aslında dediğin gibi rapor çıkana kadar çok vakit vardı ama iltihabım çok olduğu için bir an önce tedavi olmak istedim. verecekleri antibiyotikler adet gecikmesine neden oluyor ve tüp bebekten önceki ay kullanırsam adetimin gecikmesinden korktum. hazır evdeyken yatsam iyi olurdu ama evde yerimde duramıyorum ben:) çok tezcanlıyım. zaten dün sallana sallana geldim otobüsle karşıdan. muayne koltuğunda da çok yatamadım. yani bu şekilde tutması zaten imkansız. iki kez negatifi alınca da hiç umudum kalmadı açıkçası. belgin hn la da konuştuk aşılama esnasında. kaçıncı aşılamam olduğunu sordu. üç ama iptallerle birlikte altı dedim güldü:) tek umudumun tüp bebek olduğunu söyledim. sonuçta bir spontan gebeliğiniz var inşallah tüpe gerek kalmaz dedi ama dediğim gibi ben artık tüp bebek için gün saymaya başladım.
sen ne yaptın? raporun çıkacaktı bugün. umarım sorun çıkmadan halledebilmişsindir.
geçen gün kaynarcadan geçerken gördüm medicineyi bende. kocaman bi hastane. daha önce çok konuştum telefonda. methini de çok duydum ama bana uzak malesef
elifcim bu arada rahim duvarı demişken arife günü gittiğimde veysel bey rahim duvarının kalın olduğunu söyledi. sonra ben sorunca telaşlanmayayım diye sanırım hemşireyle birlikte adetin ilk günü olduğu içindir dediler gülümseyerek endişe etmeyin dedi ama içime kurt düştü bi kere. ama kontrol için gittiğimde tayfun bey yine herzamanki gibi normal dedi. yumurtlama zamanı 7.7 mm di sanırım.
hee uçurdum. Kendim de uçmuşum uyumuş kalmışım her yanım ağrıyor külçe gibi ağır vücudum çok uzun zamandır büyük temizlik yapmıyordum kollarım idmansız kalmış :d
alemsin elif ya idmansız kalmış diyor:)) bende idmansız kalmıştım ama geçen hafta başladım idmana şimdi durdurabilene aşk olsun. Akşam evin iç kapıları lambalar ve perde yıkamayla antremana devam edicem:) hele saat bi 6 olsun işten çıkayımda 2. Mesaime başlıyayım. Cumartesi halılarım gelcek yıkamacıdan geldiklerinde koltukları yıkatcam onlara. Sonra ben yerleri silip halı yerleştir sonrasıda keyifff ohh mis. Kocamda bu h.sonu yok eğitimleri var cmt. Pazar sabahtan akşam 5-6 ya kadar yok. Belki kışlık sarma yaparım buzluğa atmaya. Ohh temiz evin tadsını çıkartıcam valla:) kendime iş çıkarmıycam daha fazla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?