Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
öyle şeymi olur canım 780 tl çok az ilaçlar bile daha çok tutuyor. 780 se bizlerde gidelim şu aret beye. bence rakam olarak yanlş duyumdur.

yok canım doğru eminim.+ilaçlar tabi.

evet aramak lazım umut medicine ve eurofertil.

2.500 tl ise çok canım umut bile raporlu hastalardan 2000 tl alıyor keza eurofertil de ona yakın. ben bir arayıp konuşucam bu gün .

canım bence orası yada kafana yatan başka bir yer özele git hem siz çalışan insanlarsınız daha rahatlıkla karşılarsınız. gerçi z. k da bir gün beklerken bir kız gördüm eşiyle gelmişti hamileymiş 2 embriyo konmuş belgin hanımla konuşuyolardı. 5 kez dışarlarda denemiş. tutmamış z.k da tutmuş. ne denir kader mi kısmet mi olacağı mı vardı bilemeyiz ki..

kızlar biz aşılamanın ertesi günü çalışmalara başladık ama sonrasında kanamam oldu. korktum biraz. kasık ağrılarım da tekrar başladı

Hayırdır canım neden acaba? aşılama günü de lekelenmelerin olmuştu değilmi? belki 2 işlem gördüğün için rahim toparlanamadı ondan olabilir mi yoksa yerleşme kanaması mı :)
senin geçen ay adetin kaç gün gecikmişti canım?

Medicine hospital ı aradım canım hilal hemşirem çıktı telefona rahatça konuştum. 1800 tl imiş raporlu gelenlere. eğer transfer olmazsa iade ediliyor bir kısmı ama ben bilmiyorum tam olarak dedi. bu kadar :) belki 1500 bile yaparlar. bilemiyorum. ilaçlar için görüşürsünüz gelip gerekirse muayne olursunuz ona göre gidip yazdırırsınız ilaçlarınızı dedi.

yok canım rahimde perde olduğunu bildikleri halde 5 kez denemişler. bir keresinde gebelik oluşmuş ama tabii bebek gelişememiş. ben işte bu yüzden güvenemiyorum özellere. basit bi ameliyatla perdeyi kaldırıp tedaviye başlamak varken sonucu bile bile 5 kez denemişler resmen. bu tür konularda maddi çıkar söz konusu olunca güvenemiyorum ben.

aynen bende öyle devlet diye tutturmamdaki sebepte buydu. resmen kobay olarak deniyolar perde var biliyoruz ama yapalım belki tutar ne demek oluyor .hadi 1-2 denedin geri kalan 3 deneme neyin nesi. belkide referanslarına rahimde perde olan hastalarımız bile hamile bıraktık demek içinde yapıyolardır. hiç acımıyolar insanların canına. parasına zaten acımıyolarda !

sen nasıl oldun kanaman falan çok değildir umarım. belkide smear ve aşılama aynı gün olduğu için olmuştur. ben bir keresinde daha tedavi falan yoktu korunmayı yeni bırakmıştım adettim bitti bi 10 gün sonra falan kadın ve aile sağlığı merkezine smear aldırmıştım. nasıl aldıysa ondan sonra 2-3 gün hep kanam oldu oysa adetime daha çok vardı. kesin smear i kötü aldı dedim. belki seninkine onun gibi bişeydir.

canım bence orası yada kafana yatan başka bir yer özele git hem siz çalışan insanlarsınız daha rahatlıkla karşılarsınız. gerçi z. k da bir gün beklerken bir kız gördüm eşiyle gelmişti hamileymiş 2 embriyo konmuş belgin hanımla konuşuyolardı. 5 kez dışarlarda denemiş. tutmamış z.k da tutmuş. ne denir kader mi kısmet mi olacağı mı vardı bilemeyiz ki..

Hayırdır canım neden acaba? aşılama günü de lekelenmelerin olmuştu değilmi? belki 2 işlem gördüğün için rahim toparlanamadı ondan olabilir mi yoksa yerleşme kanaması mı :)
senin geçen ay adetin kaç gün gecikmişti canım?[/QUOTE]

canım para hiç önemli değil. çok şükür benim maaşımda eşimin geliri de çok iyi. birikimimiz de var. sorun para değil. hep söylüyorum. özel merkezlerde maddi çıkar söz konusu olduğu için böyle ciddi bi konuda güvenemiyorum ben. bende defalarca özelde denemiş tutmamış fakat zk da tutmuş hastalara rastladım. dediğin gibi kader kısmet merkezin çok da önemi yok aslında. ama nedense o bastettiğimiz merkezdense zk benim daha çok içime siniyor. biraz daha katlanıp ilk denemeyi orada yaptırmak geliyor içimden nedense.

rahim ağzı iki işlem birden gördü kanamam ondan oldu sanırım ama ilk kez böyle oldu korktum açıkçası biraz. yerleşme kanaması daha farklı oluyor. onu da daha önce yaşadım. hem zaten böyle bi şey için çok erken. zaten umudum %0 bu ay söylediğim gibi. normalde 30 günde bir adet oluyorum. geçen ay tam 39. günümde adetim gelmişti canım. yani 9 gün gecikmişti.

yok canım kanamam o gece geldi sadece sonra devam etmedi. bencede smear ve aşılamanın aynı gün yapılmasından kaynaklandı. demek smeardan sonra olabiliyor rahatladım biraz:)

canım para hiç önemli değil. çok şükür benim maaşımda eşimin geliri de çok iyi. birikimimiz de var. sorun para değil. hep söylüyorum. özel merkezlerde maddi çıkar söz konusu olduğu için böyle ciddi bi konuda güvenemiyorum ben. bende defalarca özelde denemiş tutmamış fakat zk da tutmuş hastalara rastladım. dediğin gibi kader kısmet merkezin çok da önemi yok aslında. ama nedense o bastettiğimiz merkezdense zk benim daha çok içime siniyor. biraz daha katlanıp ilk denemeyi orada yaptırmak geliyor içimden nedense.

rahim ağzı iki işlem birden gördü kanamam ondan oldu sanırım ama ilk kez böyle oldu korktum açıkçası biraz. yerleşme kanaması daha farklı oluyor. onu da daha önce yaşadım. hem zaten böyle bi şey için çok erken. zaten umudum %0 bu ay söylediğim gibi. normalde 30 günde bir adet oluyorum. geçen ay tam 39. günümde adetim gelmişti canım. yani 9 gün gecikmişti.[/QUOTE]

canım desene o zaman benim de bi 7 gün falan sabretmem lazım. 37. günümde gelmişti aşılamadan sonraki ay adetim bikeresinde yine gecikicek belli hiç belirti yok ağrılarda kesildi gibi. of yani. bu sefer daha çok aklıma takılıyor sıvı birikmesi vs.. canım özelde ilk denemeni yaptığında tutmazsa araştırılmasını sen istersin. çoğu özele giden insanlar hep böyle yapıyomuş. umut da deneyen hatta memnun olan bir kızın tutmamış ve yine deneriz demişler tabi. kız da gitmiş z.k da genetik yaptırmış bakmış ki pıhtılaşma var kendisinde. yani böyle işlerde biraz sen kurt olucaksın ki biz fazlasıyla olduk. ben medicine a sordum tutmazsa detaylı araştırma yapıyoruz dedi hem detaylı araştırma dedikleri de 1 histeroskopi bir de genetiktir. onu sen z.k da da yaptıraiblirsin zamanı gelince. ama sen bilirsin yine de. yani ben de son aşılamamı olurken filan ilkini z.k da denicemm şans vericem diyordum ama sonradan değişti fikrim. belki senin değişmeyebilir tabiki. benim durumumun özel olması da etkili bunda canım.

ya kızlar hani diyorsunuz ya yok rahimde perde , yok tüplerde sıvı birikmesi. yok pıhtılaşma ve genetik araştırması. bunlar bende de olabilirmi olmuyosa bir tek Fsh 10-12 olduğu içinmi. benimde bi taraflarıma perdemi indi yada pıhtılaşma varda hamilemi kalamıyorum. misal bu genetikle ilgili hiç bir bilgim yok. o gibi şeylere neden terdavi öncesi bakılmıyor hani öyle bir durum varsa o kısmı iyileştirip sonra tüp deneseler daha mantıklı değil. genetik araştırması yaparken nasıl yapıyor kan alıp ondamı araştırıyolar. acaba diyorum 2. tüp öncesi gidip bunları araştırmalarını falanmı istesem? yani dene dene sonra neden olmuyor hadi bakalım hooop yok şu varmış yok bu varmış olmasın istiyorum varsa birşey tedavi edilsin sonra tüpü denesinler. acep gitsem zk.ya bana bi genetik araştırması verin desem ne derler ?? :)))

canım desene o zaman benim de bi 7 gün falan sabretmem lazım. 37. günümde gelmişti aşılamadan sonraki ay adetim bikeresinde yine gecikicek belli hiç belirti yok ağrılarda kesildi gibi. of yani. bu sefer daha çok aklıma takılıyor sıvı birikmesi vs.. canım özelde ilk denemeni yaptığında tutmazsa araştırılmasını sen istersin. çoğu özele giden insanlar hep böyle yapıyomuş. umut da deneyen hatta memnun olan bir kızın tutmamış ve yine deneriz demişler tabi. kız da gitmiş z.k da genetik yaptırmış bakmış ki pıhtılaşma var kendisinde. yani böyle işlerde biraz sen kurt olucaksın ki biz fazlasıyla olduk. ben medicine a sordum tutmazsa detaylı araştırma yapıyoruz dedi hem detaylı araştırma dedikleri de 1 histeroskopi bir de genetiktir. onu sen z.k da da yaptıraiblirsin zamanı gelince. ama sen bilirsin yine de. yani ben de son aşılamamı olurken filan ilkini z.k da denicemm şans vericem diyordum ama sonradan değişti fikrim. belki senin değişmeyebilir tabiki. benim durumumun özel olması da etkili bunda canım.[/QUOTE]

inşallah senin o kadar gecikmez canım. kistlerinde yok olmuştur sen boş yere sıkma canını. valla özel merkezlerinde avantajları var tabii ama içimden ilk denemeyi zk da yaptırmak geçiyor. zaten başlarkende rapor için değil güvendiğim için zk da başlamıştım. fikrim değişir mi bilmiyorum tabii. bence senin için medicine çok iyi bi seçenek. hem daha önceki tedavini de orada yaptırmıştın sanırım. gidip de hamile kalmayan kimseye rastlamadım ben. bak oraya güveniyorum mesela. doktorunun da çok iyi olduğunu söylüyorlar. hamile kalan da çok. telefonda konuşmaları bile çok içten güven verici. keşke bana yakın olsaydı tereddüt etmeden giderdim

Son düzenleme:

canım rahimde perde vs ve tüplerle ilgili sorunlar rahim filminden anlaşılıyor. ki seninki temiz çıktığına göre bunları düşünüp boş yere canını sıkma. pıhtılaşma ve genetik araştırmayıı da embriyo tutmazsa yapıyorlar ya da düşük yaşaman durumunda bebek genetik olarak inceleniyo ya da anneye pıhtılaşma testi yapılıyo. normalde pıhtılaşma testini devlet hastanelerinde üç düşükten sonra yapıyorlar ama zk da bana hemen yapmışlardı ve temiz çıkmıştı çok şükür. biz zaten şimdiye kadar yapmamız gereken tüm tahlilleri yaptırdık zk da ve özel kurumlarda. bundan sonra sırası geldikçe yapılması gerekenler yapılacaktır zamana bırak.

kızlar ben anneme gidiyorum kahvaltıya. orda girmeye çalışırım öpüyorum sizi.

anladım canım ne bilim boşa zman geçmesin diye önceden yapılsın istedim birden. görüşürüz iyi oturmalar size.

canım sen öyle şeyler getirme aklına biryerlerine perde falan inmemiştir merak etme :) heyallahım ya seni de paranoyak yaptık iyi mi:) canım rahim filmin temiz çıktığına göre ne perde ne de sıvı birikmesi yoktur merak etme. genetiği de genelde düşüğü olanlara yada üst üste tüp denemeleri tutmayanlara yapıyolar canım. mesela benim 1 düşüğüm var 1 tane daha olursa ki Allah korusun o zaman benim de yaptırmam gerekebilir. 2. denemeni gönül rahatlığı ile yaptırabilirsin. sonrasında tutmazsa z.k da genetik falan herşey yapılıyor yaptırabilirsin.

inşallah senin o kadar gecikmez canım. kistlerinde yok olmuştur sen boş yere sıkma canını. valla özel merkezlerinde avantajları var tabii ama içimden ilk denemeyi zk da yaptırmak geçiyor. zaten başlarkende rapor için değil güvendiğim için zk da başlamıştım. fikrim değişir mi bilmiyorum tabii. bence senin için medicine çok iyi bi seçenek. hem daha önceki tedavini de orada yaptırmıştın sanırım. gidip de hamile kalmayan kimseye rastlamadım ben. bak oraya güveniyorum mesela. doktorunun da çok iyi olduğunu söylüyorlar. hamile kalan da çok. telefonda konuşmaları bile çok içten güven verici. keşke bana yakın olsaydı tereddüt etmeden giderdim[/QUOTE]

yani takmıyorum o gecikecek artık belli etti kendini ama içim kıpırdanıyor test yap diye bu gece de yine rüyamda malum psikolojik rüyalardan birisini gördüm yeşil gözlü bir kız bebeği gördüm. şeytan dürtüyor heralde. ben merkez araştırırken keşke göbüşüme yerleşmiş olsa da bitse bu sıkıntılar. artık doğum düşünmek istiyorum giyisiler kontroller bebek beslensin diye vitaminler vs.. bizim ne zaman gelicek artık ( zeynep kamile başından beri ben de güvendim ama hep bi çelişkideydim yaşadıkça görücez diyordum aşılamaları güvenle yaptırdım ama tüp de hele benim durumumda güvenemicem sanırım. canım medicine iyi bir hastane hemşireleri çok tatlı cep tellerini bile vermişlerdi bana her zaman arayıp bişeyler sorabiliyorum. raporlu hastalara 1800 tl imiş fiyatları.ilk aşılamam orda olmuştu tutmadı ama çok memnundum daha öncede spotan denemiştik ovulasyon takibi yapmıştı çok güzel ilgileniyor. benim durumumu bildiği için de çok hassas davranıyor ve gebe kalırsam riskli olacağım için kendisi takip edecekti 3 aylık olana kadar da kan sulandırıcı iğne ve progestan iğnesi vs.. kullandıracak bana yani aslında durumu benim gibi olan çoğu arkadaşım unicorn uterus topiğindekiler bu şekilde tedavilerle aldılar bebeklerini kucaklarına o yüzden güveniyorum. umut dan vazgeçebilirim bu sebepten. tutmazsa belki 2. yi umut da denerim.

ya benimde 1*2 gün önce aklıma geldi biz nezaman bebek giiyim mağazalarına gidicez ne zman elbise ayakkabı ve bakım ürünleri araştırması yapıcaz dedim kendi kendime. o mu iyidir bumu hangisi bebeğin cildine iyi gelir diye bir sürü olcak aklımda dedim(

şimdi aklıma takıldı medicine da bana 1800 dedi ya bu kdv dahil fiyatıdır tabi. diyelim ki eurofertil e 500 tl nakit verdik kdv yi almazsalar 1500 tl olursa daha uyguna geliyor aslında. 100 muayne ücreti var bir de bizin Anti HIV dahil tüm testlerimiz yepyeni. ama şu da var oraya git gel mazot parası yine aynıya gelecek. bir de 3 aşağı 5 yukarı her merkez aynı sanırım canım ya.

sizin mesafe uzak evet yol parasıyla aynı olur gibi evet.. benim başka seçeneğim yok. gideceğim merkesler genelde aynı lokasyon üzerinde. bence 1500 tl alcaklar + 270 tl kdv sini almazlar. bence bu merkezlerde bir orta kademe birde üst kademe var, araştırma yaptığım yerlere bakarsak. eurofertil ,medicine falan aynı kategoride, umut,memerial, yeditepede aynı kategoride. değerlendirmemi raporlu değilde normal olarka gidersek diye düşünerek yaptım.

artık hayırlısı canım inşallah kendimize göre hepimiz iyi bir merkez buluruz. hemen hemen hepsi aynı kademede bence de ama memorial medikal park alman hast amerikan hst. vs.. bunlar daha uç noktadalar parayla oynuyolar ve paralı insanlarla. diğerleri biraz daha orta halli. artık umrumda değil tutmazsa bile acımam ekstradan verdiğim 1500 tl ye. ikincisini de özelde denerim hatta. hazır devlet ilaçları ödüyorken. ama umarım bunlara gerek kalmaz. şimdi okuyorum da folikül kistleri gebe kalmaya engel değilmiş. acaba diyorum hemen umut işte ama yapmicam test pazartesiye kadar inşallah regl olurum canım..

arkadaşlar zk'da rapor almaya çalışan ve aret kamarın hastası olan 2 ayrı kişiyle tanışmıştım. biri aret beyle daha önce 3 defa denemişti başarısız olmuştu. paraları bitince rapor almaya karar vermişler. 1 tüpü yoktu, ayrıca rahim içinde çok sayıda nodül vardı. zk, bu şekilde sana rapor veremeyiz, çünkü tüpte başarı şansın yok. önce bu nodülleri temizlemeliyiz, üstüne de 6 ay bekleyip bir daha oluşmayacağını görmemiz lazım demiş. aret beyse hayır gerek yok bu şekilde tüp denenebilir demiş. raporu boş verip gidip banka kredisi çekip aret beyle 4. defa deneyeceğim diyordu. doktorunu yerlere göklere koyamıyordu ama doktorun başarısı bana kuşkulu gelmişti.
diğeri aret beyde 2. defasında başarılı olmuştu, fakat 9. haftada kalp atışı durmuş, kürtaj yapılmış. dna sorunu vardı ondan düşük oldu demişler. bunlar kürtajda alınan parçaları biyopsiye yollamış. dna sorunu çıkmamış. kız kendisi şeker hastasıymış, normalde insülin kullanıyormuş. daha önce ilk başta umut'a gitmişmiş. onlar önce şekerini regüle edeceksin, 3 ay geçecek, göreceğiz, hamilelikte de farklı bir tip insülin kullanacaksın demişlermiş. ama aret bey yok 1 ayda düzenlersin, hemen yaparız demiş. bu da acele etmiş aret beyi tercih etmiş. acaba benim şekerimden dolayı mı düşük yaptım diyordu. ama o da doktorun hasta ilişkilerinden çok memnundu. doktor onu günlerce cepten arayıp durumunu sormuş falan.
arkasından devlete ait bir ivf merkezinde çalışan bir doktorun bu adam için "aman geç o üç kağıtçının teki" dediğini kendi kulağımla duydum. her ne kadar seçim size ait olsa da, bu merkez çok cazip fiyatlar verse de sizin de anlattığınız olayla birlikte bana hastalarına biraz boş ümitler veren, para için palas pandaras tüp yapan bir yer gibi geliyor.

canım bana lokasyon olarak zaten uymaz ama banada öyle geldi yapalım nolcak olur olur cinsinden biri. tatlı diliyle ve ilgisiylede hastaları kendisine bağlamış. yoksa bir doktor hangi bir hastasını özel olarak sürekli ararki?? bence ilgili görünüp sonraki denemeler içinde kendine bağlıyor hastaları.

aynen bende böyle düşündüğüm için tereddütteyim. adama baksan güleryüzlü tatlıdilli iyi niyetli ama bakış açısı yanlış geliyor bana. belki de para için bilemiyorum. ortada bir sorun varken çözülmeden tüp bebek yapılması. zeynep kamilde tüm sorunları çözmeden asla tedaviye almıyorlar. bazen kızıyoruz kilo kolesterol bazı hormon bozuklukları gibi basit sorunlar için tedaviyi ertelemelerine ama doğru olan yaklaşım bu. bu yüzden güveniyorum zeynep kamile.

kızlar nasılsınız benim bugün pazarım vardı baya da ağır olmuş pazar arabam gelirken valla fena yoruldum öldüm bittim :) adetim de o kadar koşturmaya hala gelmedi ona da sinir oluyorum bekleyince de gelmez. şimdide aklıma folikül kistleri gebeliğe engel değilmiş acaba öyle bişey mi oldu diyorum. zaten ben her adetim böyle 37. günde falan geldiğinde inanıyorum ki içerde bişeyler oluyor tutunamıyor ve adet oluyorum yoksa neden 1 hafta geciksinki. tedavilerden de olabilir tabikide. spontan hiç mi bişey olmuyor içerde :) geçen ay 25. günümde gelmişti şimdi arayı kapatıyor sanırım haftasonu da geçicek gibi beklemeye devam kontrol etmekten sıkıldım en ufak bir renk değişikliği yok akıntım beyaza dönüyor rahmimin içi ağrıyor sanki. olsam da kurtulsam böyle beklemek çok zor bahar beni anlar :) bir de niye gecikir ki bıktım şüpheye düşmekten birkere de gerçek olsa bari tüp yapacakken kendiliğimden hamile kaldım desem. ama nerde... gergin bekleyişe devam suratım mayın tarlası gibi oldu her gün yeni bir sivilce çıkıyor ve ben de itina ile patlatıyorum çenemde özellikle çok yaygın oldular hep tedavinin yan etkileri işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…