öyle şeymi olur canım 780 tl çok az ilaçlar bile daha çok tutuyor. 780 se bizlerde gidelim şu aret beye. bence rakam olarak yanlş duyumdur.
elifim eğer medicinede rapor geçiyor ve referansları iyise hiç eurofertile kadar gelme fiyatları aynı gibi. ama umut dersen o aynı. ama ben umuttan elektrik almadım fabriak gibime geldi. eurofertildeki kızlar en az 15 dk konuşuyorlar daha çokta konuşmayıp beni dinliyorlar. sakinler ve bir aceleleri yok. müşteri kapmak için gibi bir havalarıda yok gibi. öyle bişey olsa umutta kapmak için sakin davranırdı madem çok yoğunlar b çağrı merkezi açsınlar tellere yetişemiyolarsa:) istersen yarın bi ara görüş senin nonu alıcaklar sonra seni arıycaklar yakaşım ve konuşmalarını test et bakim benmi çok negatif elektrik aldım teyit etmiş olalım.
evet canım ben de methini çok duydum bana da çok yakın o yüzden tercih edebilirim raporlu hastalara ne kadar fiyat veriyorlar acaba merak ediyorum.diğer bölümler yaramaz dediğin arkadaşım orda doğum yaptı kadın doğum doktorundan da memnun da ama diğer alanları bilemem tabi neticede özel hastane paran varsa ilgi vardır :)
raporlu 2.5 milyar diye duydum zk de konuştuğum bir bayan söledi oda oraya geçiyordu zk de rapor çıkarıyordu kendisi
bende yaptıran çok kişiye rastladım. kimi tutmuş kimi tutmamış. hatta geçen sene bi tüp bebek seminerine katılmıştım çiderin. yanıma oturan baya n istanbul tüp bebekte tam beş kez denemiş.her seferinde döllenme olmuş fakat embriyolar sağlıklı olduğu halde tutunmamış. meğer kanının rahminde perde varmış. yani bunu bile bile beş kez denemiş aret bey. kadın kendisi anlatmıştı. çok memnunum orda devam edeceğim diyordu hala. bunu duyduğumdan beri bi güvensizlik oluştu aslında aret bey hakkında. bi de geçmişi ile ilgili hoş olmayan şeyler okudum. lohusa bi kadının ölümüne sebep olmuş daha sonra gelip istanbulda tüp bebek merkezi açmış. buna rağmen pco daki başarısından dolayı sürekli aklımda. hatta aklıma takılan en ufak bi sorunda arayıp konuşuyorum. hasta danışmanları bile artık tanıyor beni. hikayemi anlatmama gerek kalmadan hatırlıyorlar:)) perşembe günleri tv de çıkıyor genelde. ofiste netten açıp izliyorum müsait oldukça. raporlu fiyatı evet 780 lira. merkezler arasında raporlu fiyatı en uygun olan burası sanıyorum.
kızlar biz aşılamanın ertesi günü çalışmalara başladık ama sonrasında kanamam oldu. korktum biraz. kasık ağrılarım da tekrar başladı
valla çok ilginç geldi. 780 lira bedava resmen 780+1000tl ilaç olsa toplamda 2000 liraya yapıyorsun tüpü. semirnerdeki kadın bence alışkanlık olmuş ondan gidiyor yoksa 5 kez denenşrde aa perde varmış rahimde denirmi
1 denedin tutmadı araşatır hadi ilk tutmayanda araştırmadın 2 yada 3. denemede araştır bakalaım neden tutmuyor diye biz bile artık bunları biliyoruz rahime perde varmış taksın ultrasonu baksın aklına gelmemişmi? bence düşündürücü??
yok canım rahimde perde olduğunu bildikleri halde 5 kez denemişler. bir keresinde gebelik oluşmuş ama tabii bebek gelişememiş. ben işte bu yüzden güvenemiyorum özellere. basit bi ameliyatla perdeyi kaldırıp tedaviye başlamak varken sonucu bile bile 5 kez denemişler resmen. bu tür konularda maddi çıkar söz konusu olunca güvenemiyorum ben.
aynen bende öyle devlet diye tutturmamdaki sebepte buydu. resmen kobay olarak deniyolar perde var biliyoruz ama yapalım belki tutar ne demek oluyor .hadi 1-2 denedin geri kalan 3 deneme neyin nesi. belkide referanslarına rahimde perde olan hastalarımız bile hamile bıraktık demek içinde yapıyolardır. hiç acımıyolar insanların canına. parasına zaten acımıyolarda !
sen nasıl oldun kanaman falan çok değildir umarım. belkide smear ve aşılama aynı gün olduğu için olmuştur. ben bir keresinde daha tedavi falan yoktu korunmayı yeni bırakmıştım adettim bitti bi 10 gün sonra falan kadın ve aile sağlığı merkezine smear aldırmıştım. nasıl aldıysa ondan sonra 2-3 gün hep kanam oldu oysa adetime daha çok vardı. kesin smear i kötü aldı dedim. belki seninkine onun gibi bişeydir.
yok canım rahimde perde olduğunu bildikleri halde 5 kez denemişler. bir keresinde gebelik oluşmuş ama tabii bebek gelişememiş. ben işte bu yüzden güvenemiyorum özellere. basit bi ameliyatla perdeyi kaldırıp tedaviye başlamak varken sonucu bile bile 5 kez denemişler resmen. bu tür konularda maddi çıkar söz konusu olunca güvenemiyorum ben.
canım bence orası yada kafana yatan başka bir yer özele git hem siz çalışan insanlarsınız daha rahatlıkla karşılarsınız. gerçi z. k da bir gün beklerken bir kız gördüm eşiyle gelmişti hamileymiş 2 embriyo konmuş belgin hanımla konuşuyolardı. 5 kez dışarlarda denemiş. tutmamış z.k da tutmuş. ne denir kader mi kısmet mi olacağı mı vardı bilemeyiz ki..
Hayırdır canım neden acaba? aşılama günü de lekelenmelerin olmuştu değilmi? belki 2 işlem gördüğün için rahim toparlanamadı ondan olabilir mi yoksa yerleşme kanaması mı :)
senin geçen ay adetin kaç gün gecikmişti canım?
canım desene o zaman benim de bi 7 gün falan sabretmem lazım. 37. günümde gelmişti aşılamadan sonraki ay adetim bikeresinde yine gecikicek belli hiç belirti yok ağrılarda kesildi gibi. of yani. bu sefer daha çok aklıma takılıyor sıvı birikmesi vs.. canım özelde ilk denemeni yaptığında tutmazsa araştırılmasını sen istersin. çoğu özele giden insanlar hep böyle yapıyomuş. umut da deneyen hatta memnun olan bir kızın tutmamış ve yine deneriz demişler tabi. kız da gitmiş z.k da genetik yaptırmış bakmış ki pıhtılaşma var kendisinde. yani böyle işlerde biraz sen kurt olucaksın ki biz fazlasıyla olduk. ben medicine a sordum tutmazsa detaylı araştırma yapıyoruz dedi hem detaylı araştırma dedikleri de 1 histeroskopi bir de genetiktir. onu sen z.k da da yaptıraiblirsin zamanı gelince. ama sen bilirsin yine de. yani ben de son aşılamamı olurken filan ilkini z.k da denicemm şans vericem diyordum ama sonradan değişti fikrim. belki senin değişmeyebilir tabiki. benim durumumun özel olması da etkili bunda canım.
ya kızlar hani diyorsunuz ya yok rahimde perde , yok tüplerde sıvı birikmesi. yok pıhtılaşma ve genetik araştırması. bunlar bende de olabilirmi olmuyosa bir tek Fsh 10-12 olduğu içinmi. benimde bi taraflarıma perdemi indi yada pıhtılaşma varda hamilemi kalamıyorum. misal bu genetikle ilgili hiç bir bilgim yok. o gibi şeylere neden terdavi öncesi bakılmıyor hani öyle bir durum varsa o kısmı iyileştirip sonra tüp deneseler daha mantıklı değil. genetik araştırması yaparken nasıl yapıyor kan alıp ondamı araştırıyolar. acaba diyorum 2. tüp öncesi gidip bunları araştırmalarını falanmı istesem? yani dene dene sonra neden olmuyor hadi bakalım hooop yok şu varmış yok bu varmış olmasın istiyorum varsa birşey tedavi edilsin sonra tüpü denesinler. acep gitsem zk.ya bana bi genetik araştırması verin desem ne derler ?? :)))
canım rahimde perde vs ve tüplerle ilgili sorunlar rahim filminden anlaşılıyor. ki seninki temiz çıktığına göre bunları düşünüp boş yere canını sıkma. pıhtılaşma ve genetik araştırmayıı da embriyo tutmazsa yapıyorlar ya da düşük yaşaman durumunda bebek genetik olarak inceleniyo ya da anneye pıhtılaşma testi yapılıyo. normalde pıhtılaşma testini devlet hastanelerinde üç düşükten sonra yapıyorlar ama zk da bana hemen yapmışlardı ve temiz çıkmıştı çok şükür. biz zaten şimdiye kadar yapmamız gereken tüm tahlilleri yaptırdık zk da ve özel kurumlarda. bundan sonra sırası geldikçe yapılması gerekenler yapılacaktır zamana bırak.
kızlar ben anneme gidiyorum kahvaltıya. orda girmeye çalışırım öpüyorum sizi.
ya kızlar hani diyorsunuz ya yok rahimde perde , yok tüplerde sıvı birikmesi. yok pıhtılaşma ve genetik araştırması. bunlar bende de olabilirmi olmuyosa bir tek Fsh 10-12 olduğu içinmi. benimde bi taraflarıma perdemi indi yada pıhtılaşma varda hamilemi kalamıyorum. misal bu genetikle ilgili hiç bir bilgim yok. o gibi şeylere neden terdavi öncesi bakılmıyor hani öyle bir durum varsa o kısmı iyileştirip sonra tüp deneseler daha mantıklı değil. genetik araştırması yaparken nasıl yapıyor kan alıp ondamı araştırıyolar. acaba diyorum 2. tüp öncesi gidip bunları araştırmalarını falanmı istesem? yani dene dene sonra neden olmuyor hadi bakalım hooop yok şu varmış yok bu varmış olmasın istiyorum varsa birşey tedavi edilsin sonra tüpü denesinler. acep gitsem zk.ya bana bi genetik araştırması verin desem ne derler ?? :)))
canım desene o zaman benim de bi 7 gün falan sabretmem lazım. 37. günümde gelmişti aşılamadan sonraki ay adetim bikeresinde yine gecikicek belli hiç belirti yok ağrılarda kesildi gibi. of yani. bu sefer daha çok aklıma takılıyor sıvı birikmesi vs.. canım özelde ilk denemeni yaptığında tutmazsa araştırılmasını sen istersin. çoğu özele giden insanlar hep böyle yapıyomuş. umut da deneyen hatta memnun olan bir kızın tutmamış ve yine deneriz demişler tabi. kız da gitmiş z.k da genetik yaptırmış bakmış ki pıhtılaşma var kendisinde. yani böyle işlerde biraz sen kurt olucaksın ki biz fazlasıyla olduk. ben medicine a sordum tutmazsa detaylı araştırma yapıyoruz dedi hem detaylı araştırma dedikleri de 1 histeroskopi bir de genetiktir. onu sen z.k da da yaptıraiblirsin zamanı gelince. ama sen bilirsin yine de. yani ben de son aşılamamı olurken filan ilkini z.k da denicemm şans vericem diyordum ama sonradan değişti fikrim. belki senin değişmeyebilir tabiki. benim durumumun özel olması da etkili bunda canım.
. artık doğum düşünmek istiyorum giyisiler kontroller bebek beslensin diye vitaminler vs.. bizim ne zaman gelicek artık( zeynep kamile başından beri ben de güvendim ama hep bi çelişkideydim yaşadıkça görücez diyordum aşılamaları güvenle .
tekrar selam kızlar yer olarak Eurofertili aradım. kızdan bi iltifatlar analtamam bebim gibi insnalrla konuşmak zevkmiş ne sorcağımı biliyoşumuş ve anlattığını tek seferde anlıyomuşumgelelim bilgilere;
raporlu olarak gittimde;
1500+kdv + ilaçlar. (bir miktar nakit ödersek kdv almamak için elimizden geleni yaparız dedi. elimde 7 kutu puregon var dedim kullanabilirmiyiz. iyi bir ilaç d. durumunuza göre büyük ihtimal kullanır dedi. devletin tanıdığı ilaç hakkı 6000 üniteymiş siz ilk tüpünüzde 4500 ünü almışsınız kalan hakkınız 1500 ünite imiş. yani ben gidipte dr.a desemki bana yine 15 kutu puregon yaz yazamaz. yazar ama paralı alırım:)
adet olup gittiğimde ilk ultrason için 100 tl veriliyormuş. onun dışında tedavi başlarsa e2 vs. testler 1500 tl ye dahil. bunlar harici bize dosya açılınca bazı testler isteniyormuş ama z.kdan gelen hastalarımızın genelde her testi olduğu için onlardan istemiyoruz dedi (hadi burdan da yırttık bak yine gözünü yediğimin zk.sı kurtarıyor bizi bu masraftan:) )
embriyo dondurma yaparsak embriyolag bakıcakmış bu iy idonduralıp yada bu sağlıklız gerek yok diyebilirmiş eğerki dondurma olursa 1 yıllık 300 tl.
eurofertilin koordinatörü hakan bey çok yoğun bi adammış illa o gelsin toplamama ve transferime dersem 100+100 veriyormuşum. eğer alev han dersem toplama ve transferde ekstra bişey yok. hakanda şaşkaloz bir adam neyini diretcem ota. b.ka hakan için ekstra para istiyolar.
en önemlisi diyelimki toplama oldu ama transfer gerçekleşmedi para iadesi yok ama tüp bebeği yapmamış sayıyolarmış o vakit 1100 tl alıp tekrar deneme oluyormuş. tabi elinde ilaç yoksa ilaç cebinden alıcan. (bence bu bir kolaylık değil Transfer olmadığında belli bi miktar iade etseler iyi olurdu.bizde motice olurduk.
neyse eğer raporum bitti ve özel hasta olarak orda devam edersem;
2800+KDV + ilaçlar olacakmış (yine vurguladı KDV almamak için elimizden geleni yaparız dedi almıycakta işte ayak yapıyor:) ). bunlara ek belki yine bi 100 tl ultrason olur.
misal sokaktan geçen biriyim gittim oraya ben tüp yaptırmak istiyorum sizde dersem beni hiç tanımıyolarsa o zzaman fiyat 3750+KDV+İlaçlar oluyor birde ekstra testler oluyor işte.
kızlar bu bilgileri not edin hee çok yakın zamanda lazım olur ben telde konuşurken not aldım. aynen yazdım size bilgiler %100 doğru yani:)
şu durumda ben 1500+ 100 ultrason + ilaç parası vercem ilaçta puregon devam edilirse 700-1000 arasıda ilaç tutar dedi.
son ve en önemli bilgi diyelimki 2. tüp de tutmadı. 3.deniyoruz işte o zman 2 embriyo transferi olabiliyormuş yaş falan önemli değilmiş. devlet böyle kural koymuş. inş.öyle olur birde ilerde kardeş derdim olmasın dedim evet sizin durum için önemli birşey dedi yumurtalık rezervim göçük ya. ilerde istesem bile tüp yapmazlar yapsalarsa başarı olmaz. belkide 3. tüpümde ikizlerim olur dedim. kızda belki tek embriyoyla tek yumurta ikizide olabilir dedi. ahhh keşke bu tüpte tek yumurtayla ikizlerim olsa:26:
şimdi aklıma takıldı medicine da bana 1800 dedi ya bu kdv dahil fiyatıdır tabi. diyelim ki eurofertil e 500 tl nakit verdik kdv yi almazsalar 1500 tl olursa daha uyguna geliyor aslında. 100 muayne ücreti var bir de bizin Anti HIV dahil tüm testlerimiz yepyeni. ama şu da var oraya git gel mazot parası yine aynıya gelecek. bir de 3 aşağı 5 yukarı her merkez aynı sanırım canım ya.
sizin mesafe uzak evet yol parasıyla aynı olur gibi evet.. benim başka seçeneğim yok. gideceğim merkesler genelde aynı lokasyon üzerinde. bence 1500 tl alcaklar + 270 tl kdv sini almazlar. bence bu merkezlerde bir orta kademe birde üst kademe var, araştırma yaptığım yerlere bakarsak. eurofertil ,medicine falan aynı kategoride, umut,memerial, yeditepede aynı kategoride. değerlendirmemi raporlu değilde normal olarka gidersek diye düşünerek yaptım.
aynen bende öyle devlet diye tutturmamdaki sebepte buydu. resmen kobay olarak deniyolar perde var biliyoruz ama yapalım belki tutar ne demek oluyor .hadi 1-2 denedin geri kalan 3 deneme neyin nesi. belkide referanslarına rahimde perde olan hastalarımız bile hamile bıraktık demek içinde yapıyolardır. hiç acımıyolar insanların canına. parasına zaten acımıyolarda !
sen nasıl oldun kanaman falan çok değildir umarım. belkide smear ve aşılama aynı gün olduğu için olmuştur. ben bir keresinde daha tedavi falan yoktu korunmayı yeni bırakmıştım adettim bitti bi 10 gün sonra falan kadın ve aile sağlığı merkezine smear aldırmıştım. nasıl aldıysa ondan sonra 2-3 gün hep kanam oldu oysa adetime daha çok vardı. kesin smear i kötü aldı dedim. belki seninkine onun gibi bişeydir.
arkasından devlete ait bir ivf merkezinde çalışan bir doktorun bu adam için "aman geç o üç kağıtçının teki" dediğini kendi kulağımla duydum. her ne kadar seçim size ait olsa da, bu merkez çok cazip fiyatlar verse de sizin de anlattığınız olayla birlikte bana hastalarına biraz boş ümitler veren, para için palas pandaras tüp yapan bir yer gibi geliyor.
arkadaşlar zk'da rapor almaya çalışan ve aret kamarın hastası olan 2 ayrı kişiyle tanışmıştım. biri aret beyle daha önce 3 defa denemişti başarısız olmuştu. paraları bitince rapor almaya karar vermişler. 1 tüpü yoktu, ayrıca rahim içinde çok sayıda nodül vardı. zk, bu şekilde sana rapor veremeyiz, çünkü tüpte başarı şansın yok. önce bu nodülleri temizlemeliyiz, üstüne de 6 ay bekleyip bir daha oluşmayacağını görmemiz lazım demiş. aret beyse hayır gerek yok bu şekilde tüp denenebilir demiş. raporu boş verip gidip banka kredisi çekip aret beyle 4. defa deneyeceğim diyordu. doktorunu yerlere göklere koyamıyordu ama doktorun başarısı bana kuşkulu gelmişti.
diğeri aret beyde 2. defasında başarılı olmuştu, fakat 9. haftada kalp atışı durmuş, kürtaj yapılmış. dna sorunu vardı ondan düşük oldu demişler. bunlar kürtajda alınan parçaları biyopsiye yollamış. dna sorunu çıkmamış. kız kendisi şeker hastasıymış, normalde insülin kullanıyormuş. daha önce ilk başta umut'a gitmişmiş. onlar önce şekerini regüle edeceksin, 3 ay geçecek, göreceğiz, hamilelikte de farklı bir tip insülin kullanacaksın demişlermiş. ama aret bey yok 1 ayda düzenlersin, hemen yaparız demiş. bu da acele etmiş aret beyi tercih etmiş. acaba benim şekerimden dolayı mı düşük yaptım diyordu. ama o da doktorun hasta ilişkilerinden çok memnundu. doktor onu günlerce cepten arayıp durumunu sormuş falan.
arkasından devlete ait bir ivf merkezinde çalışan bir doktorun bu adam için "aman geç o üç kağıtçının teki" dediğini kendi kulağımla duydum. her ne kadar seçim size ait olsa da, bu merkez çok cazip fiyatlar verse de sizin de anlattığınız olayla birlikte bana hastalarına biraz boş ümitler veren, para için palas pandaras tüp yapan bir yer gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?