selam kızlar. 2 .tüp denemem için araştırma yapmaya karar verdim. ve ilk olarak memorial ataşehiri aradım. dediğim gibi SGK anlaşmamı yokmuş.
paket fiyatı 2000€ + 1000-1600TL arası ilaç (anlaşmalı eczanesi varmış ordan alırsank indirim oluyomuş)
parayı yumurta toplama günü nakit yada k.kartı tek çekim alıyolalarmış. olaki toplamadan sonra transfer gerçekleşmezse yaptığımız ödemenin %20 sini geri veriyorlarmış. 2000 € o günki kurdan çarpılacak.
2. denemede orda yaparsak 1700€ + ilaçlar ve bundada %20 iade söz konusu.
baharcım bence sen de kendine özel bir merkez seçmelisin. tedavinin iptal edilmesini göze alamazsın bilemiyorum belki tayfun beye güvenebilirsin ama her zaman orda olacakmı bakalım. bir de her seferinde bende çok yumurta oluyor düşük doz verin vs.. diye halini arz etmek de zor oluyor.anadolu yakasında umut ve eurofertil var onun dışında medikal park ve memorial ataşehir var bir de benim bildiğim medicine var ama kadıköy şifa da sema hastanesinde falan da var diye biliyorum. genelde raporlulardan 2000 tl alıyorlar canım.ben umut yada medicine istiyorum. aslında gönlüm umut dan yana. ama eğer eşim eve yakın olsun derse medicine a gidebilrim. eurofertille de görüşebilirim ama tercihleri çoğaltmak istemiyorum.daha çok kafam karışıcak.
sen de istanbul tüp bebekmiydi pko üzerine yoğunlaşmış bir doktor var diyordun canım onu tercih edebilirsin yine yaka değiştirmek zorunda kalmazsın hem de şişli de sanırım dimi. ben artık şöyle düşünüyorum. 2 hakkımızı devlette deneyelim tutmazsa zaten özellere para vericez diyordum ama. özele gidip o zaman 6000-7000 vermek başka. ilaçları da kendimiz alıcaz baya ağır olucak külfeti. ama şuanda 1500 tl fazladan vererek özelde gidip tedavi olursun. en azından şartları z.k dan daha iyidir gönül rahatlığı ile tedavini olursun ilgisizlikten soru soramamaktan yakınmazsın. 1500 tl ilaçların tutsa. 500 de z.k ya veriyorsun 2000 tl zaten çıkıyor cebinden. özele gidersen de 500 yerine 2000 vericeksin yani 1500 tl daha fazla vermiş olacaksın. devletteki hakkın bittiğinde 6000 tl yi birden çıkartmak daha zor olmaz mı. şimdi ilaçları devlet karşılıyorken ben özel bir merkez seçip orda yaptırmayı düşünüyorum.
öyle mi dersin canım. ben aslında ilk denemeyi zk da yapma taraftarıyım. bu arada geçenlerde buradaki bi hastaneyi aramıştım tüp bebek bölümü var sanıyordum ama yokmuş ve sekreter bilmeden kadın doğuma aktardı. uzman doktorla konuştum bizde tüp bebek bölümü yok ama hastalarımın çoğunu istanbul tüp bebeğe yönlendiriyorum size yakın mı bilmiyorum ama sonuçları çok çok iyi başarılı bi merkez kesinlikle tavsiye ederim dedi. ama ilk denemeyi zk da yapmak geliyor içimden de. ikisi arasında kaldım. kesinlikle raporla özele gitmek daha mantıklı. ist tüp bebek mesela ücretli gidersen 4000 tl+ilaçlar ama raporla gidersen zk ile aynı geliyor. senin içinde medicine ve umut iyi birer tercih bencede.
öncelikle verdiğin bilgiler için çooook teşekkürler. benim kuzenim de eşimin bir arkadaşı da memorialda tek kerede başarılı oldu. çok iyi bir yer olduğunu da herkesten duyuyordum ama raporun geçmediğini bilmiyordum. senin bu bilgilerinle ben de listeden memorialı kaldırdım.
eurofertilin fiyatları bence gayet iyiymiş. hatta raporsuz fiyatları bile fena değil. hatta olur olur şu raporu çıkartamazsam hemen gidip orada deneyeyim diye niyetlendim. kdv almayan, eski hastaya indirimli tarif uygulayan yer, bence önceden oranın hastası olmayanlara verilen 3750tl ücrette de biraz indirim yapar. belli ki müşteri kaçırmak istemiyorlar.
umutla ilgili yazını da okudum.bana da aynı fiyatları vermişlerdi. hakikaten çok başarılı bir yer, ama şu da bir gerçek aynı zamanda fabrika gibi bir yer. her ay dolup dolup taşıyor, millet doğunun en ücra köşelerinden bile geliyor, yüzlerce hasta tedavi ediyorlar o yüzden de tuzları kuru. bence bu sebepten de fiyat olsun, telefonda olsun biraz rijitler. ama bence kararını telefona çıkan bir kişiye göre verme. madem ki yumurtalık rezervinde sorun olan farklı bir hastasın git ikisini de yüz yüze ziyaret et(muayeneden bahsetmiyorum, tedavi ve laboratuar olanakları hakkında görüşeceğin para ödemeden yapılacak genel bir ziyaretten bahsediyorum) evet maddi olarak da eurofertil ağır basıyor ama hani karar verirken için rahat etsin. allah göstermesin birinde yapar başarısız olursan ötekinde mi deneseydim diye içinde pişmanlık olmaz.
canım orda tüp yaptıran bir arkadaş var ilk denemesi negatif oldu yani ikiz koydular ona önce tuttu ; ama değeri 50 nin altındaydı sonra ilaçları kestiler ve adet oldu ama çok memnun ki 2. yi de orda yaptırıyor ve raporlu değil özel olarak gidiyor. yazdığını yaylaşayım seninle ;
"""Yok kuzucum yaa 2 tane koydurunca 1 tanesi tutmasa bile diğerinin tutunması için yardımcı oluyormuş :) Kardaş dayanışması ehehehe :) Evet cnm Aret bey var. Sadece pko değil ama hepsinde baya bir meşhurr her perşembe ve pzt sanıyorum tv'de çıkıyor.Denk gelmişsindir belki. Raporlu hastası çok fazla. Hatta bugün raporlu bir hastasıyla muhabbet ettik. tüp bebek için sadece 780 TL vericekmiş""" raporlu hastalara fiyatı baya uygunmuş bir gidip görüş istersen canım.
İyi aksamlar kizlar medicine a gidenlerle konustum herkesin tup bebesi tutmus herkes figen hanimdan cok memnun.ilac haric fiyati 2800 tl imis umuttan da herkes memnun ama cok yogun olduklarindan bahsediyolar herkese herzaman e2 bakmiyolarmis kesinlikle her hastAya ayni ilgi yok diyolar.kararimda etkili olcak.
enerjine hayranım cadı gibisin maşallah :) (iyi anlamda söyledin bu bir iltifat yane)
hepsini tek tek okudum umut u heyecanla okudum ama umutsuzluk kapladı içimi bence çok yoğunlar immortable (kısaca immortable :)) arkadaşımızın da dediği gibi yurdun dört bir yanından gelen hastaları var orası çok duyulmuş bir merkez müşteriye doymuşlardır. bu işlerini kötü yaptıkları anlamına da gelmez tabiki ama hergün belki de yüzlerce kişi arıyordur. memoriale hiç yaklaşamayız rapor hakkımız varken gidip orda raporsuz yaptırmak enayilik olur. ama her seferinde çok iyi bir merkez olduğunu ve en iyi embriyoloji laboratuvarının onlarda olduğunu duyuyorum.
umut da 1 yıl embriyo saklama ücretsiz evet bu iyi birşey. aklımı bulandırdın şimdi belki eurofertil de daha ilgili olabilirler. yada adına sanına bakmayıp küçük merkez daha iyi ilgilenir düşüncesiyle medicine a gitmeli. bilemiyorum ama verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım sen bizim harikamızsın :)))
canım orda tüp yaptıran bir arkadaş var ilk denemesi negatif oldu yani ikiz koydular ona önce tuttu ; ama değeri 50 nin altındaydı sonra ilaçları kestiler ve adet oldu ama çok memnun ki 2. yi de orda yaptırıyor ve raporlu değil özel olarak gidiyor. yazdığını yaylaşayım seninle ;
"""Yok kuzucum yaa 2 tane koydurunca 1 tanesi tutmasa bile diğerinin tutunması için yardımcı oluyormuş :) Kardaş dayanışması ehehehe :) Evet cnm Aret Bey var. Sadece pko değil ama hepsinde baya bir meşhurr her perşembe ve pzt sanıyorum tv'de çıkıyor.Denk gelmişsindir belki. Raporlu hastası çok fazla. Hatta bugün raporlu bir hastasıyla muhabbet ettik. tüp bebek için sadece 780 TL vericekmiş""" raporlu hastalara fiyatı baya uygunmuş bir gidip görüş istersen canım.
öyle şeymi olur canım 780 tl çok az ilaçlar bile daha çok tutuyor. 780 se bizlerde gidelim şu aret beye. bence rakam olarak yanlş duyumdur.
canım senin kayın validen de ayrı bir cinsmiş. vurdum duymazlığı da çok enteresan. gizli gizli xanax, prozac bir şey kulanıyor olmasın:)))) 3 milyonluk hediye işine de çok güldüm. demek bu pintilik çoğunda varmış. benim de evimde inanırmısın kayın validemden 1 tek kül tablası vardır. onu da hediye falan almadı, kendi evinden verdi. eşimin babaannesinden kalma, üfleme camdan antika bir şey diye ben yüzsüzlük edip istedim de, istemeye istemeye bana verdi.
rica ederim canım çalışmalarıma yarında yeditepe üniv. hastanesi ve medikal park üzerinde yapıcam. medikal parktan yana değilim ama en azından fiyat alıcam fiyat çok uygun olsada orda yaptırmam.. yeditepeyide dün patronum aklıma getirdi evime yakın olduğunu biliyor. birde başka bir topikte 12 yıllık evli bir kadın tüp yapmış tutmuş nerde yaptın diye sordum yeditepe dedi birde oranın fiyatına bakayım.
canım ben eurofertile yüzyüze görüşmeye gitmiştim nisan mayıs gibi ama ilk hakkımı zk da denedim. umutada gidecektim görüşmeye.bunun için 150 tl para istediler yani görüşme dahil olsa 150 ödemek zorndaydım. ama eurofertilde hakanbeyle görüşürsem 150 tl alev hn la görüşürsem ücretsizdi alev hn.la görüşmüştük eşimle gittiğimde. memorialin de hiçbir alanında sgk anlaşası olmadığını biliyorum özel olarak rakamlar nedir onu sorayım dedim. bence umutla aynı fiyat biri TL diğeri diyor. ama ikisi aynı.
birde pişamnlık duycağımı sanmıyorum kader diyorum bir çok şeye. zk da ilkini yaptırdığımada pişamn değilim nasibimde olsa her yer olur diyorum. şuan için nedense eurofertil ağır basıyor. umuttaki kız benle konuşurken gürültüden sesi duulmuyordu. birde ben zk. da e2 değerime hemen hemen hergün baktılar. ama umuttaki kız ona hergün yada gün aşırı bakılıyor dedi. burdanda şunu anladım tedavi boyunca 1 kez ancak bakılır. birde ataşehir şifa var orda sgk geçmiyor ama tp bebek başarısı nedir hiç duymadım belki ordanda fiyat alırım. gerçi şuan hamileo lan bi ark. orda tedaviye başladı başata d.rdan memnundu sonra para için oyaadığı kanaatine ardı ve yeditepeye geçip orda aşılama yaptı. ha tutmadı ama aşılama sonrası kendliğinden hamile kaldı birde pco luydu yaşıda 36 idi.
kızların dediği gibi medicine kaynarca bana ters olmasaydı orayıda düşünürdüm madem referansları var ama lokasyon ters ne yazıkki.
yok cnm hap falan almaz gamsız işte takmıor hiç bir şeyi kafasına çocuklarını bile ...eltim bu yüzden taa karşıya taşınmış onların vurdumduymazlığı ve pintiliği yüzünden..demkki çoğu kaynana bölemiş pinti..ama ben sanmıyorum ki bizimkiler kadar kimse olsun...bende daha yeni tanışmışken kendisyle bana nıh zamanından kalma gömeliğini hediye göndermişti şaşırmıştım..paralarıda var ikidie emekli yani yok ta değil..habere birikim yapmak isterler ..ben gıcık oluyorum varken harcamayanlara kendilerine dahi..ama bende onların bana bir kuruşu geçsin istemiorum yani batıyor adeta bana..eltim hem nefret eder hemde bişeyler bekler onlardan..madem nefret ediyorsun bu kadar o zaman bir şeyde beklemeyeceksin ihtiyaçlarını kendin karşılayacaksın kimseye eyvallahın olmayacak..benim de tüp bebeğe para lazım olsa asla almam onlardan nefret ettim pintiliktenn artık en başından..demekki yaşlılar böle oluyor:)))gerçi benimki çok ta yaşlı sayılmaz genç duruyor..
raporlu fiyatı doğru canım. ben bizzat konuştum. 780 lira alıyorlar. büyük kısmını devlet karşılıyor. işyerime 15 dk. mesafede. gidip görüşeceğim müsait bi zamanda.
aşılmadan sonra ilşkimi öneriyorlar bende sanırım erken olcağım bu ay adet aşımayı adetten kaç gün sonra yapıolar
canım yeditepe de benim ilk düşündüğüm yerdi. hem evime de yakın olması hem özel hem de üniv hastanesi olması dolayısıyla ilk orayı gözden geçirmiştim. hatta o zaman ilk görüşme bedavaydı hala öyle mi bilmiyorum. görüşmeye gidecekken burada mı okudum hatırlamıyorum, yani uzun zaman oldu emin değilim, birileri yerden yere vurmuştu da vaz geçmiştim. rotayı başka yerlere çevirmiştim. istersen topicleri de biraz karıştır, milletin izlenimlerini oku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?