Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

maşallah herşey çok güzel ilerlemiş. inş tedavide güzel gider şimdiden kocana keçiboynuzu içirmeye başla ceviz fındık vs. yesin. belki faydası olur denemekten zarar gelmez. ama cetroditeyi devlet 7 kutu veriyor herkese umut neden sana 5 yazdıki hem elinde fazla kalsın nolucak. onu eksik yazmışlar.

ay sonay keşke bende kilo versem ya yeminle normalde veremediğim kiloları hamilelikte versem keşke. çünkü olmam gereken kilodan çok fazlayım şuan. ama kilo vermek için zamanım olmadı. ha vermeye çalışsamda ilaçlar ister istemez iştah açıp yada içinde bulunduğumuz buhrandan sebep şuursuzca yiyip kilo aldım ve vermek adına hiç bişey yapmadım sadece kiloluyum diye kendimi yiyp bitirdim ama emekte vermedim. keşke hamilelikte versem ne iyi olur. ve inanırmısım yeminle benki masa başında boğazı durmayan biriyim günlerdir yemek yiyemiyorum. ne sabah ne öğlen ne akşam. sırf bayılmayıp diye 2 şer lokma tıkıyorum ağzıma. eşimde inanamıyor bu durumuma malum beni hep yer görünce adam şaşırıyor:)

elifim çok şükür beklemedim ama birden kendimi işin içinde bulunca şaşırdım :), toplama günü 1 gün rapor veriyorlarmış. yani sadece toplamanın yapıldığı güne. transferden sonrada 10 gün rapor veriyorlarmış.bende toplamadan sonra 2/3 gün yıllık izin alırım. sonrasındada 10 gün rapor. o iyi oldu. seninde çok kalmadı, hem senin hazır, kolay olacak inşallah. hepimiz peşpeşe düzüldük valla. şu durumda assolistimiz sen olacaksın :))

on gün rapormu yuhhh. zk.da fertilde opu ya rapor vermedi, transferede 3 gün verdiler. 10 gün çok değilmi bir araştır bakalım aslı astarını sonra rapor paranı almak için sgk larda sürünme.

sonay bence senin kardeşin 51 değil daha da kilosu düşmüş yoksa 60 kilo ile doğum yapacaksa bunun 3 kilosu bebek olsa ıvır zıvır derken 8-10 kiloya yakın atılıyor vücuttan. şu durumda kardeşin 50 kiloya düşmüş belkide dahada aşağısı ne güzel ya. keşke bende öyle olsam. ama zorluğu çok olmuş haliyle.

amin inşallahh. valla ilaçlar konusunda hiç bilgim yoktuya o yüzden hiç bişey sormak aklıma gelmedi. aslında siz hakkımızı sonuna kadar yazdıralım diyordunuzda dediğim gibi aklıma gelmedi.
kiloyuda çok takma.. bence vermeyide düşünme. zaten böyle yemez içemezsen otomatik olarak kilo kaybı yaşayacaksın ama yemeye çalış. yemezsen halin olmaz.

on gün rapormu yuhhh. zk.da fertilde opu ya rapor vermedi, transferede 3 gün verdiler. 10 gün çok değilmi bir araştır bakalım aslı astarını sonra rapor paranı almak için sgk larda sürünme.

valla sordum öyle dediler. dün içinde 1 günlük rapor verin dedim veremeyiz dediler. ancak işbaşı kağıdı verebiliyoruz onuda sabah 9 öğlen 1 arası dediler. ben cumartesi gidince iyice sorayım ama biliyorlardır herhalde.

canım ya ne güzel sorular bunlar bayıldım valla saçma falan da değil artık böyle şeyler konuşalım vallahi içimiz açılsın.
1- ilk 3 ay sen hiçbişey yiyemesen de bebek zaten senden besleniyor. malum miğde bulantısı sebebiyle hiçbirşey yiyemeyen insanlar da oluyor o yüzden endişelenme. ama tabiki ceviz süt bal falan filan yiyebilirsen çok iyi olur özellikle bebeğin beyin gelişimi için 2-3 tane ceviz yersen hergün iyi olur. ama bir de şu var daha çok erken kendini onu yicem bunu yicem diye zorlama sonra bıkarsın daha çok minik senden besleniyor zaten. sen hayatından zararlıları çıkar yeter.
2- bunu hiç duymamıştım ama ayva bol şuanda psikolojini rahatlatır tatlım ye gitsin. tamamen baatıl inanç ama yerine getir adet yerini bulsun :)
3- evet kime benzemesini istiyorsan ona bak derler ama bence bu da hurafe tabiki de anasına benzeyecek

at bizim linki gelsinler şimdi oraya git gel zor olur. merak edene burdan yazalım:)) emme böyle iyiydi sakindi topiğimiz kend içağımızda takılıyorduk 3-5 kişi. ama yinede yardımcı olalım sevap lazım. :)

ben söz dinlerim tatlım eğer sen istersen girip yorum yapabilirsin. ben de çağırmiyım şimdi.

hayırlı olsun canım. keşke ilaçlarının hepsini alsaydın ya az gelirse 5 kutu cetrodite. artık cebinden alıverirsin ama umarım yeter. bu arada ben de bu karışım iğnelere taktım bana sadece puregon verdiler tek tip iğne ama böyle birkaç iğne birden kullananları duyuyorum daha çok yumurta oluyormuş..

kızlar sonayım da benim önüme geçti en gerinize ben kaldım jübileyi ben yapıcam :) inşallah hep pozitif gider pozitifle de kapatırız transferleri :) assolistler en son çıkar misali benim embirocuğum en son çıkacak hıııh

nerdesiniz yahu kimseler yok. ben bir markete gittim geldim alışveriş yaptım bugün evdeyim aksi gibi sizler yazmıyosunuz.

nerdesiniz yahu kimseler yok. Ben bir markete gittim geldim alışveriş yaptım bugün evdeyim aksi gibi sizler yazmıyosunuz.

ben burdayımda işlerimi toparlıyorum epeyce yığmıştım bi temizlik yapayım dedim. Daha peşinden gelen önemli ve acil işlerde var senin bugün günün yokmuydu?

YA hiç aklıma gelmedi ilaç olayı. yoksa ya yetmezse hepsini yaz derdim e o ilaç raporu 1 ay geçerli değilmi, yetmezse bir daha yazıversin. olmuyor mu öyle?
inşallah hepimiz pozitifleri görür hepimizin heyecanı sen olursun, seni merakla bekleriz :)
ya ben şu genetik olayını napacam.ranevu cumaydı ya dün gitmişken dr la görüşüp yaptırayım dedim ama doktor 3 gün yokmuş. çok şaşırdım. cuma gelsem nolcaktı dedim. niye randevu veriyor dedim. neyse kız bir kağıt yazıp verdi. yarın kartal eğitim araştırmaya git adımı ver randevu almana gerek yok dedi. e şimdi versem sonuc 1 ay sonra çıkınca geç olmaz mı? birde dün izinliydim, yarın yine izin al, gelecek hafta kontroller için izin alcam. sonra 10 gün rapor... yani yarına gidip gitmeme konusunda kararsız kaldım. napsam ki.

YA hiç aklıma gelmedi ilaç olayı. yoksa ya yetmezse hepsini yaz derdim e o ilaç raporu 1 ay geçerli değilmi, yetmezse bir daha yazıversin. olmuyor mu öyle?
inşallah hepimiz pozitifleri görür hepimizin heyecanı sen olursun, seni merakla bekleriz :)
ya ben şu genetik olayını napacam.ranevu cumaydı ya dün gitmişken dr la görüşüp yaptırayım dedim ama doktor 3 gün yokmuş. çok şaşırdım. cuma gelsem nolcaktı dedim. niye randevu veriyor dedim. neyse kız bir kağıt yazıp verdi. yarın kartal eğitim araştırmaya git adımı ver randevu almana gerek yok dedi. e şimdi versem sonuc 1 ay sonra çıkınca geç olmaz mı? birde dün izinliydim, yarın yine izin al, gelecek hafta kontroller için izin alcam. sonra 10 gün rapor... yani yarına gidip gitmeme konusunda kararsız kaldım. napsam ki.

nerdesiniz yahu kimseler yok. ben bir markete gittim geldim alışveriş yaptım bugün evdeyim aksi gibi sizler yazmıyosunuz.

ben burdayımda işlerimi toparlıyorum epeyce yığmıştım bi temizlik yapayım dedim. Daha peşinden gelen önemli ve acil işlerde var senin bugün günün yokmuydu?

duygucumm hamilelik izninde bende gün yapacam. hiç günüm olmadı becerememde, yani o kadar hamarat değilim. böyle gün yapıp döktürenlere bayılıyorum :)

sen de beni iyice gün kuşu yaptın cankuş benim 2 tane günüm var normalde gittiğim. dünkü görümcemin günüydü ama kahretsin beni öyle seviyorlar ki ille de sen de gel diyorlar ben de gidiyorum evde durup afaganlar basacağına zaten zaman geçmek bilmiyor bu ay gidip iki lak lak yapıyorum iyi geliyor zaman geçiyor. bugün normalde pazarımız var ama hava soğuk üşendim vede artık ağır ağır şeyleri pazardan taşımıyorum marketten alıyorum. marketten aldım bugün de inmicem pazara. pazara inice de görümcemin kaynanası var pazarın içinde evi akrabalar falan orda toplanıyolar çay içiyoruz vs.. o da bir nevi gün gibi işte sonra eve çıkıyordum ama inmedim bugün canım istemedi. evde oturmayı özlemişim kız :)

işte saçmalık da bu ilaç raporu 1 ay geçerli ama malesef sadece 1 kere ilaç yazdırabiliyorsun yani ya hepsini alacaksın kalırsa kalacak elinde fazladan para vereceksin yada riske girip az alacaksın yetmezse de raporsuz almış kadar masraf edip eczaneden alacaksın. saçmalık. bence reçete yazdırma hakkı 2 hatta 3 olmalı.

duygucumm hamilelik izninde bende gün yapacam. hiç günüm olmadı becerememde, yani o kadar hamarat değilim. böyle gün yapıp döktürenlere bayılıyorum :)

hepimiz bir gebe kalalım hayırlısıyla ben siz toplarım evde gün yaparım hiç merak etmeyin çok da önemli bişey değil canım ya adı "gün" koyulmuş işte. eskiden annelerimiz çatkapı misafir ağırlarlardı "annem bugün size gelcek oturmaya " diye kapıya çocuk yollanırdı. basit şeyler yapılırdı çayın yanına yenirdi. öyle daha tatlıydı. şimdi insanlar sosyetik oldu evde misafir ağırlamak bile zahmetli oldu. insanlar anca günlerde görüşüyor. çatkapı misafirlik kalmadı. ben de evde duracağıma gidiyorum yoksa basıyolar inan. ve emin ol bazen istediğimden değil. sırf zaman geçsin iki insan göreyim diye. ama olsa bir bebeğim onunla yapardım tüm planlarımı. onunla oynardım onu parkarda gezdirirdim. alışveriş merkezlerine giderdik falan kimseyi aramazdım onun büyümesini her anını herşeye verdiği tepkilerini gelişimini izler dururdum.

kızlar ya saçlarımdan çok sıkıldım. bu durumda bana fikir verecek olan beni gördüğü için birtek duygu var ama yine de sorayım. saçlarım çok ince telli. şuanda kat kat kesili sırtımın ortasına kadar uzun ve sola doğru bir kahkül. fakat son kesimimi beğenmedim katlara göre daha uzun kahkül kesmişler biçimsiz duruyor. hemen sönüyor toplama gereği duyuyorum. daha modern hafif kısa bir saç kesimi mi yaptırsam diyorum. hem hamilelik olursa birdaha doğuma kadar kestirmem uzar durur :)
şuanki modelimin aynısını omuzlarımda kestirerek mi yaptırsam. yada şu son trend küt kesim önler uzun bişey mi yaptırsam? ama eşim çok kısa istemiyor. omuzlarına kadar kısaltabilirsin diyor :)

sonaycan ilaç olayını konuşmuştuk ya reçete 1 kez yaızılıp sisteme girildiğikten sonra üzerine ilave edemiyorsun. ben hep son limite kadar almıştım. ha elimde kalıyor ama napayım sonradan gidip cepten almaktansa diye fazladan aldım. ama sadık bey bu tedavide ekstradan menapur yazdı ha o ilaçta raporun içinde vardı ama ben reçetemi rapor çıkar çıkmaz aldığım için dolayısıyla tedavimde 20 gün sonra başladığı için cepten almak zorunda kaldım yani menapurlarımı raporlu alamadım çünkü o raporuma 1 kez reçete yazılmış ve sisteme girilmişti geri dönüşüde yoktu

bende hiç gün yapmadım annemde yapmamıştı sanırım ondan sebep sevmem öyle kadınların bir araya gelip gereksiz sohbetlerini özellikle belden aşağı konuşup kıkırdamalarını çocukluğumda komşulara şahit olmuştum:) o sebepten sevmiyorum sanırım birde alışmışız çalışmaya bu saatten sonra bünye günü de geceyide kaldırmaz :))

elifcan daha nolsun 2 gün senin 2 de görümceye takılıyon boş zman kalmıyor işte. bence sen gün kotanı doldurdun evine çekil ve bebeni doğur bu saatten sonra dediğin gibi bebeni büyük parka götür, alışverişe çık kadınların boş lak lakındansa bebeye faydalı işler yap. yaparsında eminim hem arkadaş olur sana sıkıldığın gün arkadaşlarından kurtarmış olur seni :)

saçlarının boyu çok uzun değilki çok kısa yaparsanda toplamak istediğinde toplayamazsın ensene falan gelir gözüne gelir sıkıntı basar. çok kısa kesitirdiğinde hani erkek modeli tarzında o durumda da ince telli olduğu için sönük durur. ama küt olabilir bence çok kısa küt olmamak kaydıyla bence hamilelikte çok kısa iy iolmaz sıkıldığında toplayabilmen lazım. bende bu ay sonuçtan sonra kestirmeyi ve belki boyatmayı düşünüyordum. sonra bu iş olunca caydım. ama kahkül boyun küte kadar gelmezse kesmeyebilir çirkin durur diye. bence kuaförünün fikrini al. h.sonu föne gittiğimde uzatmak istiyosan kesmeyelim model verirsekte kısalır diye caydırdı beni.

canım haklısın da oluyormu işte şimdiye olsaydı bebeğim 1 yaşında olacaktı ben çok mu bayılıyorum sanıyorsun ama insan bazen yalnızlıktan çok sıkılıyor. benim annem de gün yapmaz hiç oralarda öyle bir alışkanlık yok ona yakın olsam tabiki onunla takılırdım ama burda böyle işte.öyle belden aşağı konuşan hiç olmaz. dedikodu da yapan yok açıkçası inan bak. gündelik muhabbetler paylaşımlar oluyor genelde. zaten sinirleniyorum bazen kendime sen de damarıma basma :) başından beri çalışsaydım daha farklı bir hayatım olurdu bu kadar girmezdim bu günlerin içine ha fena olmadı eş dost edindim konu komşunun içine karıştım o da lazım insana ama çalışmayı iş çevremin olmasını farklı bir soslay hayatımın olmasını isterdim. birkez de bu bebek işinin içine girdikten sonra artık elim kolum bağlı yoksa eşim çok rahatlıkla bana iş bulur. kendime de kızıyorum bak aöf kaydımı yenilemedim içimden gelmiyor o iki dersi veremicem sanırım diplomamı alıp bari koysam kenara en azından iş ararken 2 yıllık mezun olurum ama enerjim düştü. kendimi saldım. çok moralim bozuluyor buna. tamamen kendimi bebeğe adamış durumdayım ne ileri ne geri gidemiyorum. aslında onca dersi vermişim çalışınca oluyor. ama şuan duraklama dönemime girdim sanırım :)
bazen bıkıyorum biliyomusun her gün görümcemle görüşmekten onunla ortak misafirliklere gitmekten birbirimizden de bıktık. ama aksi halde eve kapatman gerek kendimi. nitekim öyle de yapıcam. gitmicem artık eve kapatıcam kendimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…