ozman o dediğin iğneden bahsetmiştir. ama kullanmayacağın iğneyi neden verdi onu anlamadım. çatlatma iğnesi olarak genelde ovitrella markayı veriyolar. ve 1 adet veriliyor kutusu açık mavi beyaz karışımı. senin bahsettiğin iğneden 5 adet diyorsun. ne için verdi ve kullandırmadı merak ettim açıkçası.
onlar aradı nihayet 3322 pazartesi sabah gene gitcem ultrasona. ama ne yapsamki bugün ultrason için 184 tl para almışlar bu şekilde mi devam edecek ben takiplerimi orada yaptırmak istemiyorum. ultrason parasını almadıklarını düşündüm hani sonra toptan alırlar sandım ama ben içeri girer girmez eşimi muhasebeye almışlar. oranında sizi muhasebeye alalım olayına sinir oluyorum. hiç fırsatı kaçırmıyolar. pazartesi gene ultrasonla bakılcakmış genemi 184 lira vercem. yani. sizce ne yapmalıyım. tamam kritik dönem ama 2 günde bi 200 tl ultrason parası ne demek.eşim o dönemi atlatalım diyor ama ben dr. u arayıp görüşsemmi. yada asistanı arayıp sorsammı ben pazartesi geldiğimde gene 184 lira verecekmiyim. evet derse dr.u arayıp çalıştığınız diğer merkeze gelemk istiyorum orada sgk geçiyormu diyim birde iğneler kutu kutu gitmeye başladı 1 kutu 17 tl 1 aydır kullanıyorum. ne yapsam ki ???
anlıyorum seni...ama bir süre böle gider sonra toparlanırsın yılma..başka merkezlerde ararsın şansını bu sefer
:)) valla öyle olmuş heralde muhasebeye alalım diyolar buda gidip kuzu kuzu çektiriyor. gerçi aldığı makbuzada bakaar ama rakamları şaşırdı artık heralde :))))) malum dünde eczaneye olan 700 tl borcu ödeyince adamın iflahı kesildi:))
benim sağlık sig. şirket yapıyor ama yatarak tedavi yani allah vermesin bi kaza geçir git yat onu karşılıyor ama son zamanlarda hastaneleri arayıp bilgi almak istediğimde soruyolar özel sig. varmı var ama ayakta tedavide gçmiyor yatarakta geçiyor diyorum olsun genede bakalım ind. varmı diyor ve var diyorlar. ama aklımada şöle bişey geliyor malum bu sigorta şirketleri sahtekar olur allem edip kallem edip bi şekilde bize para ödetirler. yani benim yatarak ama ultrasonlarda da ind. yapılıuyor diyorlar ben ind. yapıyolar oh oh deyip sürekli kullancam sigortayı doğum günü gelirse pat diye aaaa kusura bakmayın kotanız dolmuş doğuma para ödemeniz gerekecek demesinler. onuda sormak lazım acentaya. ama sorsamda sözlerine güvenemem ben onların.
valla bir ilaç taksidiniz neredeyse benim tüm ilaç param kadar... hem canımız gidiyor hem paramız :)))
kardeşiminde özel sigortası var, 5700mü ne limiti varmış.... bu sürekli muayenelere falan gitti, hiç bişeye para vermedi ama arada bir hastanedekilere arattı limit ne oldu diye.. cumartesi gittiğimizde muayene oldu, zaten hastanekiler sigortayı arayıp onay alıyorlar. hastane ona göre bakıyor yada bakmıyor. aramışken yine sordular limit 4000 e düşmüş . .sende sordur limit nedir diye. ona göre kontrollü bir şekilde gidersin.
nevini arayacaktım hadi bol şanslar diye ama sabah sabah rahatsız etmiyim dedim.. onun heyacanı ona yeter zaten... kızlar benim toplama cumartesi yapıldığında ben pazartesi işe gelebilirmiyim sizce.. yoksa ağrı çok olduğu için pazartesi ve salıyı izin mi alsam. zaten salı çarşamba transfer olsa ki olabilir mi onuda bilmiyorum. dün gece rüyamda bazı değerlerim yüksek çıkıyor ve aksilikler oluyor falan.. transferle 10 gün rapor yazacaklar. yani ben cumadan sonra 2 hafta olmayacam galiba. birde toplama yapıldıktan sonra ben hastaneden normal yürüyerek çıkabilecek miyim.. yoksa iki büklüm mü olunuyor.
günaydın kızlar oh valla biri salı pazarlarında fink atıyor diğeri misafirlerle gırgır yapıyor sıkıldım yahu burda tek olmaktansonayda giremedi dün pek heralde bilgi işlemden enselediler onuda :) bende kukuma kuşu gibi kaldım burda
elifcim valla ben içeri girerken eşimide muhasebeye almışlar:) ama sinir oldum şimdi eşime deseydi ya eşim bi çıksın hesabı o bilir diye lak diye girip vermiş saf bak uyuz etti beni şimdi. valla nette konuşurken dedimki madem saat 3 oldu hala sonuç yok bende onlara borcumu yani ultrason ve kan parasını geç veririm dedim. oda onlara borcumuz yokki sen içeri girdiğinde benden parayı aldılar dedi. harbi bu adamlar saf ya. sen fiyat bilmiyon etmiyon ne diye girer verirsin parayı anlamam. bi bekleyimde eşim çıksın diyememiş. neyse benden 17-19-21-24-27 kasımda kan alındı. 17 kasımın ki ücretsiz olandı. geri kalan 4 kan paralı olacaktı. şimdi eşimi aradım ft. detayında ne yazıyordu ultrason kaç lira, kan kaç lira dedim sadece ultrason yazıyordu dedi. şimdi arayıp soracam yaşara detayları. ve pazartesi gideceğim zamanda + para alınırsa sadıkbeyi arayıp echomara gelicem derim.
elif çok zor geçirmişti ya o yüzden korkuyorum. hani çok yumurta toplanırsa falan.. sanki bende cok yumurta olacakta içleri boş olacak gibime geliyor... inşallah korktuğum başıma gelmez.. bana 5 iğnede menriol yazmış ama hiç kullanmadım. adam yazdığını unuttu bence. yarın gidince sorarım artık. cumartesi toplanacaksa yarın akşama çatlatma yaptırması gerekiyor galiba. yani onları kullanacak zaman olmayacakki, kesin unuttu... neyse toplama sonrasında işe gelebilirsem transfer sonrasında izin almama gerek yok. onlar direk 10 gün rapor yazıyorlarmış.
kızlar br yanlışlığı aydınlatmak istiyorum 118 lira eşimin aklında 184 diye kalmış.
yaşarı aradım dedim eşimden 184 lira para lınmış ama bu ultrason mu kanmı dedm. kanlardan para almıyoruz dedi. ama ultrason 118 diye biliyordum ben bi aslı hn la görüşeyim dedi ( aslı finans dirktörü) birde şey dedim pazartesi gene kese için gelcem biliyonuz küçüktü ondan sebp 2. kez gelicem bunada 118 yada 184 lira alacakmısın dedim onu sadık beyle konuşayım kontrolmu muayenemi bu konularda size döneyim dedi. kalp atışı içinde ayrı para ödiycem malum. şey dedim hani 2 günde bir ultrasona girip 118 lira vermek benim bütçemi aşar. eğer pazartesi geldiğimde gene para ödeyeceksem bilgi verinki ben kendime başka hastane araştırayım. hani ben keseyi görüp kalp atışını duyana kadar sizde devam edecektim ama eğer her ultrasonumda para alınacaksa gelemem dedim. ve duruma göre kendime bu h. içinde bir hastane araştırayım dedim. tamam haklısınız size dönücem dedi. ve eşime söyledim yaşarı aradığımı dur ya bi bakayım kaç lira almışlar dedi netten ekstreye baktı aaa 118 tl almışlar dedi. kızada mahçup oldum. arayınca kusura bakma deyim balli :) (ama yine kocamın saflığı ben napim:)))
neyse sadık beyin çalıştığı göztepe echomar hastanesini aradık. muayenede sgk anlaşmaları varmış onun dışında yokmuş yani 102 tl değilde 82 ödüyormuşuz o paranın içinde normal ultrason dahilmiş. kan vs isterse haliyle ekstra ücret ve sgk anlaşması yok. fakat şöyle bir durum var benim şirketten özel sağlık sig. var ama yatarak tedavide geçerli ayakta geçerli değil ve doğumu yatarak %100 karşılıyor.. olsun genede geçiyor dedi hangi sig olduğunu sordu. misal ikili test fiyatı 150 lira özel sağ.sig ile 115 liraya düşüyor.
gebeliğin 11-14. hafta aralığında yapılması gereken 3 lü testmi ne varmış oda 222 tl den 105 e düşüyor dedi. (bu test dediklerimde doplermiymiş, ultrasonmuymuş neymiş)
böyle yani . hani sadık beyin diğer çalıştığı yere geçsemse sgk yok. ama öyle yada böyle fertilde devam edemem. takiplerimi bir hastanede yaptırmak istiyorum.
eşim netten ücretsiz gebelik eğitimiyle ilgili bir link gönderdi kozyatağı central hospital diye bir hastane. eğim hakkında bilgi almak için aradım.bilgiyi aldıktan sonra beklediğim soru geldi:))) gebelik takibini yaptırdığınız bir yer varmı. araştırma içindeyim dedim:))) durumumu anlattım sgk geçiyormu sizde dedim. bana uygun fiyatlı bütçemi sarsmıycak bir yer alzım dedim. telimi fiyatlandırma ile ilginen kişiye verceğini ve beni gün içinde arayabilceğini söyledi. anam hamile kalmakta yetmiyor birde hastane olayı var...
evet öyle olucak gibi:) valla çok zormuş bu işler ama yılmak yok. acelem de yok:) zaten beklediğim sonuçtu. artık iyi bi merkezle yola devam. yapacak birşey yok.
Ay kızlar ya bütün gün aklım sizdeydi ama misafirlerim vardı giremedim şimdi fırsat buldum
Bahar cım öncellikle geçmiş olsun canım geçsin gitsin biran öncr adet ol temizlensin bedenin. Yola devam ediceksin o senin kendine acıma duygunu ben de çok iyi bilirim benim de öyşe hastane koridorlarında soforlı hcg sonuçları ile dolaşırken çok ağlamışlığım vardır halime ama aslında biz kendimizle gurur duymalıyız. Eşlerimiz yanımızda birlikte omuz omuza infertilite ye savaş açıyoruz. İkin raporunu ya fertilde yada istanbul tb. De değerlendirmelisin canım. Nevin şimdilik memnun sana da yakın emre bey i de değerlendirebilirsin. Sen şimdiden bunları düşünme kendine bira izin ver adetin bitsin sonra düşün.
sağol canım. adet olurum sandım ama hala kahverengi parçalar geliyor. sanki düşük yapıyormuşum gibi. kırmızıları göremedim hala. dün işyerinde hiçbir şey yapmadan 2-3 saat sadece ağladım. kimseyi de umursamıyorum. eve geçtiğimde baya rahatlamıştım:) bugün de çok iyi hissediyorum kendimi. iyi ki fazla umutlandırmamışım:) eşim sürekli yüzüme bakıyor. nasılsın diye soruyor. çok üzüleceğimi düşünmüştü. ama ben toparlandım bile.
merkez konusunda fazla seçenek yok ya fertil ya istanbul tüp ya da umut olur diyordum. sgk anlaşmalı güvenilir başka merkez yok çünkü. ist tüpü baştan elemiştim. eurofertil ağır basıyor şimdi. sabah işe gelirken kardeşimle konuştuk. o memorialde denememi istiyor. daha önce de söylüyordu. hatta bu konuda çok ısrarcı. bu sabah arayıp konuştum sgk anlaşmaları varmış ben yok sanıyordum. indirimli ücret 1700 euro dondurulmuş transferi 700 euro. dondurma için de 200 euro alıyorlarmış. semra hn da denemek istediğimi söyledim. çok önceden randevu almak gerekiyormuş. ama topiklerde baktım. ulaşması zor bi dr muş. memorialdeki kız isterseniz ücretsiz bi doktor görüşmesi ayarlayalım. diğer uzman dr larımız ile görüşün. sonra semra hn ile başlarsınız dedi. aklıma yattı aslında.
canım malum annem gelmişti dün onun ısrarıyla salı pazarına gittik daha şimdi okudum.
üzülme diyeceğim ama üzüleceksin biliyorum. ama artık elden gelen bir şey yok. sen de biliyorsun zaten ilkde başarılı olan sayısı genelde az. çoğu kişi ne kerametse ikincide hamile kalıyor. bence sen de ikinciyi sana daha özel ilgi gösterecek, farklı bir protokol uygulayacak ve laboratuarı daha iyi bir yerde dene. kendi yumurtalarını da suçlama sakın. ne pcolular hamile kalıyor sen de biliyorsundur. kaç zamandır söylemeyeyim diyorum ama bence sen biraz da zk kurbanı oldun. zk kötü demiyorum ama imkanları kısıtlı ve kişiye özel protokoller planlamakta başarısızlar. lab imkanları daha iyi bir yerde ve senin durumunla özel ilgilenecek bir doktorla başarılı olacağına hiç şüphem yok.
sağol canım. bu deneme çok aceleye gelmişti zaten. çevremde herkes zk da denediğim için bana kızgın. kardeşim sağlık sektöründe çalışıyor ve az çok bu işleri biliyor. daha önce brüksel tüp merkezinde kısa süre çalıştı. zk da kimbilir kimlerin eline geçti o yumurtalar spermler ki o kadar yumurtadan tek embriyo elde edilebildi diyor:) güya pco tüp bebekte en fazla başarı elde edilen hasta grubuydu hani çok yumurta çok sanstı. bu işte lab çok önemliymiş söylediğin gibi. sanırım iki ay sonra fertil ya da memorialde deneyeceğim
tatlım cumartesi opu olunca pazar günü evdesin zaten dinlenirsin ve pazartesi işe dönebilirsin merak etme. ben ohss olmama rağmen çok rahatsız değilim ilk günün akşamı gecesi ve ertesi gün akşama kadar yürürken karnının içi acıyor gerilemiyorsun o yüzden iki büklüm oluyorsun onun dışında bir sıkıntı yok. opu dan sonra zaten narkozla falan 3-4 saat rahat oluyorsun. sonra bana ağrınız olursa parol içebilirsiniz demişlerdi opu günü akşamüzeri 1 tane parol aldım o da korkudan daha kötü olcam zannettim yoksa içmeyebilirdim de. ben ohss olduğum için nefes darlığı ve şişkinliği biraz fazla yaşadım ama çalışıyor olsaydım da işe gidebilirdim. opu gecesi biraz rahatsız oluyorsun tabi malum orayı yumurtalıkları kurcaladıkları için midir nedir için hava dolu gibi oluyor şişkinlik ve kasıklarda ağrı bir de işte böyle karnını gerip dik yürüyemiyorsun refleks olarak acımasın diye eğilerek yürüdüm ama ertesi sabah iğnemi olmaya eczaneye kadar yürüdüm. biraz dik durabilmeye başlamıştım yavaş yavaş yürüdüm hızlanınca iç organlarım hopluyor gibi oluyordu :)) zaten işin masa başı. servisle gidip geliyorsundur muhtemelen. izinlerini yakma. transferden sonraya sakla.
valla içimi rahatlattın :) ben kapının önünde biniyorum servise. burdada oturuyorum.işim ağır değil. ben şimdilik bişey demiyecem. duruma göre arar izin alırım. zaten rapor olunca yıllık iznimdende gitmez.
sağol canım. adet olurum sandım ama hala kahverengi parçalar geliyor. sanki düşük yapıyormuşum gibi. kırmızıları göremedim hala. dün işyerinde hiçbir şey yapmadan 2-3 saat sadece ağladım. kimseyi de umursamıyorum. eve geçtiğimde baya rahatlamıştım:) bugün de çok iyi hissediyorum kendimi. iyi ki fazla umutlandırmamışım:) eşim sürekli yüzüme bakıyor. nasılsın diye soruyor. çok üzüleceğimi düşünmüştü. ama ben toparlandım bile.
merkez konusunda fazla seçenek yok ya fertil ya istanbul tüp ya da umut olur diyordum. sgk anlaşmalı güvenilir başka merkez yok çünkü. ist tüpü baştan elemiştim. eurofertil ağır basıyor şimdi. sabah işe gelirken kardeşimle konuştuk. o memorialde denememi istiyor. daha önce de söylüyordu. hatta bu konuda çok ısrarcı. bu sabah arayıp konuştum sgk anlaşmaları varmış ben yok sanıyordum. indirimli ücret 1700 euro dondurulmuş transferi 700 euro. dondurma için de 200 euro alıyorlarmış. semra hn da denemek istediğimi söyledim. çok önceden randevu almak gerekiyormuş. ama topiklerde baktım. ulaşması zor bi dr muş. memorialdeki kız isterseniz ücretsiz bi doktor görüşmesi ayarlayalım. diğer uzman dr larımız ile görüşün. sonra semra hn ile başlarsınız dedi. aklıma yattı aslında.
baharcım memorial ataşehir d e sgk anlaşması yok. bence iy iaraştır soruştur büyük ihtimalle okmeydanı şb. dede yoktur diye düşünüyorum. ama fiyata bakarsan zaten sgk lı fiyat değil 1700€ * 2,35 (kur) = 4000 TL gibi bir rakam + ilaç alıcan ve onlarda bence indirimli değil yani raporsuz alıcan. bakarsan fertil ve umutun fiyatına sgk lı olarak 1500-2000 tl ödedik. ama memorialda sgk olduğunu sanmıyorum. ha sgk sız gidicem dersen o ayrı ama rapor alıcam dersen bence orada geçerli değil rapor. çok iyi araştır öyle git. sonra aa nasıl olur ben sgk ve rapor geçiyordu diye biliyordum yada bana öyle söylemiştiniz deme.
[QUOTE
baharcım memorial ataşehir d e sgk anlaşması yok. bence iy iaraştır soruştur büyük ihtimalle okmeydanı şb. dede yoktur diye düşünüyorum. ama fiyata bakarsan zaten sgk lı fiyat değil 1700€ * 2,35 (kur) = 4000 TL gibi bir rakam + ilaç alıcan ve onlarda bence indirimli değil yani raporsuz alıcan. bakarsan fertil ve umutun fiyatına sgk lı olarak 1500-2000 tl ödedik. ama memorialda sgk olduğunu sanmıyorum. ha sgk sız gidicem dersen o ayrı ama rapor alıcam dersen bence orada geçerli değil rapor. çok iyi araştır öyle git. sonra aa nasıl olur ben sgk ve rapor geçiyordu diye biliyordum yada bana öyle söylemiştiniz deme.
bugün artık sökülür onlar, birkaç günede iyice rahatlarsın. ben dün eşime negatif sonuç aldığını söyledim. eğer bizde negatif alırsak güçlü olacakmışım, öyle kendimi koyvermeyecekmişim, çok üzülmeyecekmişim.daha öyle der demez gözlerimden yaşlar aktı, tamam tamamm bunları sonra konuşuruz diyor :)...
her yeri iyice araştır git konuş... içine neresi sinerse orda başla. ben baştan beri umut diyordum ara ara acaba dedim ama yine oraya gittim. içime sindiği için. sende kafana yatan yerde denersin.
canım emin olmak için iki kere arayıp, iki ayrı koordinatörle görüştüm. sgk indirimi yapıyorlarmış. umutun da mesela burada fulyadaki şubelerinde sgk anlaşması yok. koşuyolunda var. aynı şekilde memorialde ataşehirde yok ama memorial okmeydanı heyet raporu kabul ediyormuş. gerçi rakam çok fark etmiyor indirimsiz ücreti de okmeydanında 2100 euro yani sadece 400 euro fark ediyor:) bir de ilaçlarımı indirimli almış oluyorum. yani bana 4000 liraya patlamış oluyor. ilaçlarda 600 civarı tutuyor benim. 4600 e maloluyor. dondurulmuş embriyo olursa onun transferi de 700 euro. bana yakın olması da avantaj. ama gidip görüşmek lazım tabii. fertilde de bu ücret 2000 lira civarı olacak ilaçlar vs yine 3000 lirayı bulur. görüşüp ona göre karar vermek lazım.
canım fertilde 1500+kdv= 1770 tl bunu 2 yada 3 e bölüyorlar. nakit ödersen 1500 oluyor nakit ödiyceğini varsayarsak 1500+ 118 ultrason+ 600 ilaçalrın = 2200 hadi 2500 olsun. memoriale göre çokdaha uygun. ama içine sinmesi önemli para sorun değil dersen ve içine sinerse tabiki memoriale git derim. hakkında doğru kararı verirsin umarım.
embriyoskopu dahil etmemişsin sanırım. onunla birlikte 3000 oluyor. memorialle arasında 1600 gibi fark var. semra hn ı çok övüyorlar başarısını duyduğum için düşündüm. gidip görüşmek lazım yine de. fertil hem hesaplı hem laboratuarı iyi bi merkez. ikinci kez gidip bir de alev hn la konuşurum belki.
canım malum annem gelmişti dün onun ısrarıyla salı pazarına gittik daha şimdi okudum.
üzülme diyeceğim ama üzüleceksin biliyorum. ama artık elden gelen bir şey yok. sen de biliyorsun zaten ilkde başarılı olan sayısı genelde az. çoğu kişi ne kerametse ikincide hamile kalıyor. bence sen de ikinciyi sana daha özel ilgi gösterecek, farklı bir protokol uygulayacak ve laboratuarı daha iyi bir yerde dene. kendi yumurtalarını da suçlama sakın. ne pcolular hamile kalıyor sen de biliyorsundur. kaç zamandır söylemeyeyim diyorum ama bence sen biraz da zk kurbanı oldun. zk kötü demiyorum ama imkanları kısıtlı ve kişiye özel protokoller planlamakta başarısızlar. lab imkanları daha iyi bir yerde ve senin durumunla özel ilgilenecek bir doktorla başarılı olacağına hiç şüphem yok.
sağol canım. bu deneme çok aceleye gelmişti zaten. çevremde herkes zk da denediğim için bana kızgın. kardeşim sağlık sektöründe çalışıyor ve az çok bu işleri biliyor. daha önce brüksel tüp merkezinde kısa süre çalıştı. zk da kimbilir kimlerin eline geçti o yumurtalar spermler ki o kadar yumurtadan tek embriyo elde edilebildi diyor:) güya pco tüp bebekte en fazla başarı elde edilen hasta grubuydu hani çok yumurta çok sanstı. bu işte lab çok önemliymiş söylediğin gibi. sanırım iki ay sonra fertil ya da memorialde deneyeceğim
canım sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali bundan sonra herşeyi daha detaylı düşüneceksin haklısın tabiki sen de zk ya vermen gereken şansı verdin ama ben de kesinlikle çevrene kardeşine falan katılıyorum sen inandın ama yanlış bir karardı canım aceleye geldi. gerçekten pko çok yumurta çok şans insanların 10 tane dondurulmuşları kalıyor heba ettiler resmen bir de aklıma birden 225 çok geldi boş oldular diye de geliyor belki 112,5 ile başlansaydı 26 yerine 16 yumurtan olurdu ama içleri dolu olabilirdi. bundan sonraki protokol çok önemli. bence senin için nevin in fikirleri de çok önemli emre bey ile ilgili. orası da yakın. memorial sandığından daha pahalıya patlar canım.
tatlım cumartesi opu olunca pazar günü evdesin zaten dinlenirsin ve pazartesi işe dönebilirsin merak etme. ben ohss olmama rağmen çok rahatsız değilim ilk günün akşamı gecesi ve ertesi gün akşama kadar yürürken karnının içi acıyor gerilemiyorsun o yüzden iki büklüm oluyorsun onun dışında bir sıkıntı yok. opu dan sonra zaten narkozla falan 3-4 saat rahat oluyorsun. sonra bana ağrınız olursa parol içebilirsiniz demişlerdi opu günü akşamüzeri 1 tane parol aldım o da korkudan daha kötü olcam zannettim yoksa içmeyebilirdim de. ben ohss olduğum için nefes darlığı ve şişkinliği biraz fazla yaşadım ama çalışıyor olsaydım da işe gidebilirdim. opu gecesi biraz rahatsız oluyorsun tabi malum orayı yumurtalıkları kurcaladıkları için midir nedir için hava dolu gibi oluyor şişkinlik ve kasıklarda ağrı bir de işte böyle karnını gerip dik yürüyemiyorsun refleks olarak acımasın diye eğilerek yürüdüm ama ertesi sabah iğnemi olmaya eczaneye kadar yürüdüm. biraz dik durabilmeye başlamıştım yavaş yavaş yürüdüm hızlanınca iç organlarım hopluyor gibi oluyordu :)) zaten işin masa başı. servisle gidip geliyorsundur muhtemelen. izinlerini yakma. transferden sonraya sakla.
valla içimi rahatlattın :) ben kapının önünde biniyorum servise. burdada oturuyorum.işim ağır değil. ben şimdilik bişey demiyecem. duruma göre arar izin alırım. zaten rapor olunca yıllık iznimdende gitmez.
aynen öyle ayrıca ben sana ne dedim sal kendini gitsin herşey olacağına varır kimi şeyleri önceden düşünmek stresin erkenden başlamasına sebep oluyor tatlım sana opu dan sonra 1 gün yeter işine dönersin. transferden sonra da raporlusun zaten gitmez izinlerinden ohhh. izinlerde doğumdan sonraya kalır bebekle ilk deniz tatiline kalırrr :d yüzdürürsün onuuuu ::))
bugün artık sökülür onlar, birkaç günede iyice rahatlarsın. ben dün eşime negatif sonuç aldığını söyledim. eğer bizde negatif alırsak güçlü olacakmışım, öyle kendimi koyvermeyecekmişim, çok üzülmeyecekmişim.daha öyle der demez gözlerimden yaşlar aktı, tamam tamamm bunları sonra konuşuruz diyor :)...
her yeri iyice araştır git konuş... içine neresi sinerse orda başla. ben baştan beri umut diyordum ara ara acaba dedim ama yine oraya gittim. içime sindiği için. sende kafana yatan yerde denersin.
sonaycım şimdi hani nevin negatif aldı ya umuttan ve süleyman beyden sen de orda başladın tedaviye sülüman beyden memnunmusun merkezden alınan ücretten falan tekrar bahsetsene bana biraz. umut hep aklımın bir köşesinde var şuan fertilden memnunum 2 dondurulmuşumu da orda deniycem ama 2. raporum için değiştirmek isteyebilirmiyim merkezimi bilmiyorum da umut hakkında yakın ve açık yani şuan tedavi gören senin gibi arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var açıkça anlat bana tabi opu olduktan sonra daha çok birikir izlenimlerin o zaman toptan da bahsedebilirsin topluca :))
canım emin olmak için iki kere arayıp, iki ayrı koordinatörle görüştüm. sgk indirimi yapıyorlarmış. umutun da mesela burada fulyadaki şubelerinde sgk anlaşması yok. koşuyolunda var. aynı şekilde memorialde ataşehirde yok ama memorial okmeydanı heyet raporu kabul ediyormuş. gerçi rakam çok fark etmiyor indirimsiz ücreti de okmeydanında 2100 euro yani sadece 400 euro fark ediyor:) bir de ilaçlarımı indirimli almış oluyorum. yani bana 4000 liraya patlamış oluyor. ilaçlarda 600 civarı tutuyor benim. 4600 e maloluyor. dondurulmuş embriyo olursa onun transferi de 700 euro. bana yakın olması da avantaj. ama gidip görüşmek lazım tabii. fertilde de bu ücret 2000 lira civarı olacak ilaçlar vs yine 3000 lirayı bulur. görüşüp ona göre karar vermek lazım.
canım 4000 bin liraya patlamış oluyor diyorsun ama bu işin embriyoskop u var dondurma parası var biz de 2000 e patlar diyorduk 3000 e patladı. sen onun üzerine bir 1000 tl daha koy canım. 700 euro 1400 tl mi yapıyor = eurofertil de dondurulmuş tedavisi 1700 tl imiş onu biliyorum ama o zaman kıdemli hasta olduğumuz için ve cepten ödeyeceğimiz için belki indirim yapabilirler. yani şimdi sen ilk denemende hastaneye çok bir para ödemedin ikinci denemende tabiki herşeyi gözden çıkartıcaksın ama eğer memorial de denersen iki denemeni de özelde sgk raporu ile denemiş gibi olacaksın. yani ilk denemende zk da harcamadığın parayı da ikincisinde oraya dökersin gibime geliyor. fertil ya istanbul tüp bebek de tedavin için doğru kararlar bence. merkez biryerde vesile. çok elzem bir hasta olmadığın sürece lüks merkezlere gerek olmadığını düşünüyorum. sadece fikrim bu yine de sen bilirsin canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?