canım biz bugüne kadar merkeze hiç para ödememiştik. yani kaç defa ultrasona gittim para mara almadılar. bir tek 2 kere hormon tahliline para aldılar. tedaviye başlarken progesteron testine 15 lira, son kontroldeki progesteron ve e2 testine 30 lira verdik. ki bunların tedavi ücretine dahil olmadığını da zaten baştan söylemişlerdi. hatta isterseniz devlette bedava yaptırın da dediler ama bence bu rakamlar da gayet makuldu. bugünkü ücreti de çok kibar bir şekilde "bir ara ödersiniz" şeklinde söylediler. yani aman opudan önce ödeyin falan gibi bir baskı görmedik nitekim eşim ben opudan çıktıktan sonra gitmiş ödemiş. bu ücrete 1 bhcg testi de dahil ve çok çok emin değilim ama hamile kalırsam keseyi görünceye kadar başka bir ultrason ücreti de talep edilmiyor diye biliyorum yani sanki baştan bana öyle bilgi verdiler diye hatırlıyorum ama yanlışım olmasın. zaten ist tüp hakikaten gözü tok bir yer. her kesimden hastası var ve gördüğüm kadarıyla ücret konusunda herkese yardımcı olmaya çalışıyorlar.
kızlar bişey danışayım size. şimdi ben patrona daha bişey söylemedim ne zman söylim kalp atışını falan duyup sonramı açıklayayım durumu. adam sırf panik. sabah bana emlak vergilerini yatırdıkmı dye sordu veet yıl başında toptan yatırmışız dedim. elini göğsüne koyuyor yüreğim ağzıma geldi evde aklıma gelseydi yüreğim çarpardı diyor. düşünki kasım sonu emlak vergisi son adam bunu ödemedikmi diye böyle panik oluyor . ki ben hamileyim desem ne olur bilmiyorum gelecek ay sonu çıkartır beni heralde. yada tazminat vermemek için çıkmamı bekler. ne zman söylesemki eşim bekle söyleme daha diyor.
canım evet ya bir birimizin sayesinde hepimiz artık her merkezi tanıyoruz. artık millet sordu mu sayıp döküyorum şurası şu kadar burası bu kadar, şu teknolojiler var, bunlar yok, şu doktor iyi bu kötü falan dye:))))
canım şimdi baktım, 2 tane oxapar iğne, 2 tane progestan ve coraspin vermişler o kadar. üstümde sersemlik olduğu için dikkat etmemişim. ben sadece bir kere ilk odaya gelince bir uyanıp, tekrar sızmışım, sonra ayıldım bir daha da uyumadım zaten. emre bey ayıldımmı diye kontrole geldiğinde kahvaltı ediyordum oo maaşallah oldu.dediğim gibi şimdilik en ufak bir ağrım sızım yok, merkezden bırak iki büklüm çıkmayı neredeyse koşarak çıktım. ama olur olur ağrınız olursa ağrı kesici alabilirsiniz dediler. ben de evde majezik var olur mu dedim olur olur dediler.
canım biz bugüne kadar merkeze hiç para ödememiştik. yani kaç defa ultrasona gittim para mara almadılar. bir tek 2 kere hormon tahliline para aldılar. tedaviye başlarken progesteron testine 15 lira, son kontroldeki progesteron ve e2 testine 30 lira verdik. ki bunların tedavi ücretine dahil olmadığını da zaten baştan söylemişlerdi. hatta isterseniz devlette bedava yaptırın da dediler ama bence bu rakamlar da gayet makuldu. bugünkü ücreti de çok kibar bir şekilde "bir ara ödersiniz" şeklinde söylediler. yani aman opudan önce ödeyin falan gibi bir baskı görmedik nitekim eşim ben opudan çıktıktan sonra gitmiş ödemiş. bu ücrete 1 bhcg testi de dahil ve çok çok emin değilim ama hamile kalırsam keseyi görünceye kadar başka bir ultrason ücreti de talep edilmiyor diye biliyorum yani sanki baştan bana öyle bilgi verdiler diye hatırlıyorum ama yanlışım olmasın. zaten ist tüp hakikaten gözü tok bir yer. her kesimden hastası var ve gördüğüm kadarıyla ücret konusunda herkese yardımcı olmaya çalışıyorlar.
kalp atışlarından sonra söyle ve işten çıkmaya da hiç niyetin yokmuş gibi davran ki seni kovmayı göze alsın. ama belki de tahmin ettiğin gibi olmaz çalışırsın doğum iznini kullanırsın sonra düşünürsün ne yapacağını?
nevin sen resmen bedavaya yaptrımışsın tüpünü :))) maşşalh diyorum valla . fertilin o huyu çok kötü bilmem ne bey sizi muhasebeye alalım lafı sinirimi bozuyor. ilk gittiğimizde çok garipseyip kavga edesim gelmişti. ama oradan ayrılmadan bunu dile getircem yoksa çatlarım. hoş bir izlenim yaratmıyor bende. tamam genel olarak memnunum dr. erkenden orda erkenden işimiz halledeip gidiyoruz öyleki eşim her kontrole kan vermeye benle gelmeye başladı işe sadece 20 dk yarım saat gecikiyor. hatta sadık bey dün sormuş eşime işiniz nerde diye (hani adam hep benle geliyorya) araba kullanmayı bilmiyormu demiş. ohooo canavar gibi kullanıyor demiş hatta beni metroya bırakıp kendi işe arabayla gidiyor demiş. e adam kocayı sürekli yanımda görünce beni getirip götürdüğünü sanıyordu heralde.
canım evet ya maaşallah diyeyim hakikaten bedava yaptırdık biz. hatta bir ara kendi kendime şüpheye düştüm ulan bu kadar ucuz, bir sorun olmasın diye. muhasebeye sordum da, bana her hastanenin/merkezin devletle derece derece anlaşması var, biz devletin katılım payı olan hakkınızı sonuna kadar kullandırtıyoruz size daha düşük bir pay düşüyor, bazı merkezlerse anlaşmalı oluyor ama sadece 200 lira falan devletten alıyor, gerisini hastaya ödetiyor demişti. ayrıca bugün dikkat ettim ameliyathane katında 1 ve 2 yataklı bir çok oda var. beni önce bir hemşire 2 yataklı bir odaya aldı. sonra emre bey geldi aaa bu oda 2 yataklı, biz sizi tek kişilik odaya alalım, eşinizle anneniz refakat ederken daha rahat eder, şimdi olur olur odaya başka bir hasta gelir huzursuz olmasınlar dedi ve tek yataklı daha süit tipi geniş ve lüks bir odaya geçirdiler. yani bu zaten sgklı geliyor aman en ucuzuna kaçalım falan demediler ki bu hakikaten insanın gönlünü kazanan bir durum. ayrıca uyandığımda aç susuzum diye tostlu çaylı falan bir kahvaltı geldi ona da para falan almadılar.
öyle yapayım bir bildiğiniz vardır kalp atışını duyalım hatta üstünden 2 hafta geçsin sonra söylerim. yok canım ya adamın niyet belli bizde eşimle baştan öyle düşündük bu bu kadar övüyor memnun senden seni seviyor doğumdan sonra geri dönersin seni idare eder gibi yorumlar yaptı eşim. sonra tüp işine kalkışınca sanki her tüp yapan hemen tutucak gibi düşünüp laf aralarında ima etti idare edemiyceğini yani direkt demedi lafı evirip çevirip söyledi. hatta evyah napıcaz elaman bakalım falan oldu bende daha durun tutacakmı tutunca devamı gelecekmi bu işin her adımı riskli ne olcağı belli olmuyor dedim. güldü ozman sen 5- 6 aylık karnın burnunda olduğunda oturur konuşuruz dedi ama ben niyetini biliyorum. ben dönemsel eleman almasını beklerdim. ama ona yanaşmıycak heralde bende bu yaklaşımından dolayı açıkçası soğudum. çünkü her lafında sen kendini bu kadar geliştirip ilerletmişken evde oturup çocuk bakıcan hee. hıhıhı diye gülüyor gerizekalı(ki zaten tarotçu abide dedi işyerinde entrikalar dönüyor arkandan şubat yada martta daha iyi bir iş teklifi gelcek ama burası olmıycak ayakların geri geri gidiyor dedi:)))) napim iş hayatı uğruna manevi duygulardan mahrum mu kalayım yani. çocuk konusunda çok anlayışsız çocukları sevmez es kaza bi kzıı olmuş onunda hakkında neler konuşur sanki babası değilde el adamı gibi yok pis pasaklı yıkanmıyor bilemme ne :)) iyi bir adam ama arıza değişik bir tip yani karı genleri çok fazla :) bende inatla çıkmam o çıkarsın tazminatımı versin hoş o da 10- 12 bin lira ancak tutuyor. ço kbir para değil ama en azından işssizlik maaşı alırım 6-8 ay falan.
anam kız bunlar hem bedava yapıp hemde üstüne ikramda bulunuyolarmı :)) valla fertilde 1 meyva suyu bırakmışlardı. hoş onuda içemedim. demek çaylı tostlu bişey gelse eşim hapur hupur yerdi :)) ama olsun gelseydide o yeseydi. bak gdince bunuda diycem kuru bi meyva suyu veriyonuz insan şöyle 1,5 adana yaptırıp yanına şalgam getirir falan:)))
olsun 10 bin tl az mı canım döşersin çocuğuna odasını ayrıca 6 ay da 500 tl maaş bağlansa fena olmaz. yiyorsa çıkartsın eğer derse ki seni çıkartıcam yerine eleman yetiştirirsin.
benim hemşirem hatta hastabakıcımdı meyvesuyunu ağzıma dayadı açıp içirdi sonra ben elinden aldım kendim içtim
kızlar fertil aradı pazartesi gittiğimde para almıycaklar kalp atışına gittiğimde para alıncakmış 118 lira. iyimi sizce bu durum? kalp atışını duyana kadar orda devam edeyimmi?
kızlar bişey danışayım size. şimdi ben patrona daha bişey söylemedim ne zman söylim kalp atışını falan duyup sonramı açıklayayım durumu. adam sırf panik. sabah bana emlak vergilerini yatırdıkmı dye sordu veet yıl başında toptan yatırmışız dedim. elini göğsüne koyuyor yüreğim ağzıma geldi evde aklıma gelseydi yüreğim çarpardı diyor. düşünki kasım sonu emlak vergisi son adam bunu ödemedikmi diye böyle panik oluyor . ki ben hamileyim desem ne olur bilmiyorum gelecek ay sonu çıkartır beni heralde. yada tazminat vermemek için çıkmamı bekler. ne zman söylesemki eşim bekle söyleme daha diyor.
bu güzel bir ödeme şekli. yani bir kısmını opu da bir kısmını transferde. transfer olmazsa olacağı zaman ödersin o parayıda. canım valla 3. gün 5. gün olayı da bunlar yumurtaları topladıktan sonra seçip spermlerle o gün buluşturuyolar ve o gün ve gece döllenmelerini bekliyolar. ertesi gün sabah bakıyolar döllenme olduysa zaten 1 gecelik embriyo oluyolar benim çarşamba toplandı cumartesi transferim olacaktı 3. gün embriyosu dediler. hesap et işte sende :)
o zaman diğer gün aynı saatte 1 gün oluyor.. senin tam 3 gün dolmuş. benim cumartesi toplanırsa 3 günlük salı, 5 günlük perşembe oluyor :)
canım bence de kalp atışına kadar fertile git. şimdi başka yere gitcen bir daha para vercen. buraya zaten bir kere vermişin kontrol hakkını kullan. benim anlamadığım bunların bu muayenelerde sgk anlaşması yok mu?yani anlaşmaları sadece tüp işlemi için mi? neden öyle bölük pörçük anlaşma yapmışlar yahu? bir şeyi yapacaksanız tam yapın hiç olmazsa.
öyle yapayım bir bildiğiniz vardır kalp atışını duyalım hatta üstünden 2 hafta geçsin sonra söylerim. yok canım ya adamın niyet belli bizde eşimle baştan öyle düşündük bu bu kadar övüyor memnun senden seni seviyor doğumdan sonra geri dönersin seni idare eder gibi yorumlar yaptı eşim. sonra tüp işine kalkışınca sanki her tüp yapan hemen tutucak gibi düşünüp laf aralarında ima etti idare edemiyceğini yani direkt demedi lafı evirip çevirip söyledi. hatta evyah napıcaz elaman bakalım falan oldu bende daha durun tutacakmı tutunca devamı gelecekmi bu işin her adımı riskli ne olcağı belli olmuyor dedim. güldü ozman sen 5- 6 aylık karnın burnunda olduğunda oturur konuşuruz dedi ama ben niyetini biliyorum. ben dönemsel eleman almasını beklerdim. ama ona yanaşmıycak heralde bende bu yaklaşımından dolayı açıkçası soğudum. çünkü her lafında sen kendini bu kadar geliştirip ilerletmişken evde oturup çocuk bakıcan hee. hıhıhı diye gülüyor gerizekalı(ki zaten tarotçu abide dedi işyerinde entrikalar dönüyor arkandan şubat yada martta daha iyi bir iş teklifi gelcek ama burası olmıycak ayakların geri geri gidiyor dedi:)))) napim iş hayatı uğruna manevi duygulardan mahrum mu kalayım yani. çocuk konusunda çok anlayışsız çocukları sevmez es kaza bi kzıı olmuş onunda hakkında neler konuşur sanki babası değilde el adamı gibi yok pis pasaklı yıkanmıyor bilemme ne :)) iyi bir adam ama arıza değişik bir tip yani karı genleri çok fazla :) bende inatla çıkmam o çıkarsın tazminatımı versin hoş o da 10- 12 bin lira ancak tutuyor. ço kbir para değil ama en azından işssizlik maaşı alırım 6-8 ay falan.
canım evet ya maaşallah diyeyim hakikaten bedava yaptırdık biz. hatta bir ara kendi kendime şüpheye düştüm ulan bu kadar ucuz, bir sorun olmasın diye. muhasebeye sordum da, bana her hastanenin/merkezin devletle derece derece anlaşması var, biz devletin katılım payı olan hakkınızı sonuna kadar kullandırtıyoruz size daha düşük bir pay düşüyor, bazı merkezlerse anlaşmalı oluyor ama sadece 200 lira falan devletten alıyor, gerisini hastaya ödetiyor demişti. ayrıca bugün dikkat ettim ameliyathane katında 1 ve 2 yataklı bir çok oda var. beni önce bir hemşire 2 yataklı bir odaya aldı. sonra emre bey geldi aaa bu oda 2 yataklı, biz sizi tek kişilik odaya alalım, eşinizle anneniz refakat ederken daha rahat eder, şimdi olur olur odaya başka bir hasta gelir huzursuz olmasınlar dedi ve tek yataklı daha süit tipi geniş ve lüks bir odaya geçirdiler. yani bu zaten sgklı geliyor aman en ucuzuna kaçalım falan demediler ki bu hakikaten insanın gönlünü kazanan bir durum. ayrıca uyandığımda aç susuzum diye tostlu çaylı falan bir kahvaltı geldi ona da para falan almadılar. aman kaç paralık şey diyeceksin ama insanın hoşuna gidiyor:)))
kızlar fertil aradı pazartesi gittiğimde para almıycaklar kalp atışına gittiğimde para alıncakmış 118 lira. iyimi sizce bu durum? kalp atışını duyana kadar orda devam edeyimmi?
kalp atışına kadar oraya giderim son kez bir 118 daha veririm. tabi o aşamaya gelirsem. az önce alt karnıma ağrı girdi pıt pıt diye attı ödüm koptu ateş başstı birden( allahım ya bir an önce 5 aylık hamile olsam ya her korkuyla yaşamak çok kötü
ha ha ha:))) bak o günler gelsin yani 5 aylık ol, bu sefer de aman bir doğurduğumu görsem diyeceksin:))))
ya derdim bir an önce doğurmak değil. karnıma kramp gibi bişey girince ödüm patlaaklım orda gene olcakmı diye . yoksa er yada geç doğar hani derdim şu riskli dönemlerin bir an önce geçmesi.
kalp atışına kadar oraya giderim son kez bir 118 daha veririm. tabi o aşamaya gelirsem. az önce alt karnıma ağrı girdi pıt pıt diye attı ödüm koptu ateş başstı birden( allahım ya bir an önce 5 aylık hamile olsam ya her korkuyla yaşamak çok kötü
valla bir ilaç taksidiniz neredeyse benim tüm ilaç param kadar... hem canımız gidiyor hem paramız :)))
kardeşiminde özel sigortası var, 5700mü ne limiti varmış.... bu sürekli muayenelere falan gitti, hiç bişeye para vermedi ama arada bir hastanedekilere arattı limit ne oldu diye.. cumartesi gittiğimizde muayene oldu, zaten hastanekiler sigortayı arayıp onay alıyorlar. hastane ona göre bakıyor yada bakmıyor. aramışken yine sordular limit 4000 e düşmüş . .sende sordur limit nedir diye. ona göre kontrollü bir şekilde gidersin.
özel sigortada muyene olunca limitmi oluyormuşş yani çok muayene olunca limiti geçebilir o fena yaa..benim baya doldu da kolonoskopi falan muyene renkli dopler vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?