Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ne bilim canım ya . benim dr. pimpirikmidir nedir. kasık ağrın varmı? lekenme hala devam ediyormu? habire sorup duruyor. ne bilim lekenme olayı kime sorsam netten okuyorum hep normal lekenme olur diyor. ama benim dr. olmaması gerekiyormuş gibi bir durum içinde. o yüzden gelen her damla lekenme yada ufak bir ağrıda panik oluyorum sonra kendimi teselli etmeye çalışıyorum

kızlar şu cetrodite yi yaparken 4/5 damla kadar boşa gitti o kadardan bişey olmaz değil mi? zaten olsa olsa bunlar 17 mm falan olmuştur.. o kadar eksik çıktı diye çatlamazlar inşallah.

onca şey çektikten sonra insan bişey olacakmı diye korkar tabii. ama sanırım hamileliklerde böyle ağrılar yaşanıyor. inşallah bişey olmaz.

kızlar ya ben hamilelik sendromuna mı ne girdim daha ortada bişey yok. sanki kocam beni sevmiyor benle ilgilenmiyormuş gibi geliyor. eskiden daha çok ilgiliydi gibi. akşamları benim uzandığım koltuğa gelmiyor daralmıyım rahat uzanayım diye. birde yatarken bile elini üstüme atmıyor korkuyormu ne( ne bilim işte eskide ndaha ilgiliydi sanki şimdi ise bir kopukluk var gibi (( banamı öyle geliyor gerçekten öylemi acaba. hani trip atacak yerde aramıyorum ama yoksa aldatılma korkusmu başladı nedir. çok şükür herif 4 yıldır kıçımdan ayrılmadı ama ne bilim kadınlar en çok hamileyken aldatılırmış ya ondan mı bu ruh haline girdim acaba(

canım ne aldatması yahu? o hamileyken karısını aldatan erkekler zaten hep aldatıyor. yani aslında ne olsa aldatacakları var da hamileliği daha bir bahane ediyorlar. aklına getirme öyle kötü kötü şeyleri. senin eşin belli ki sakındığından öyle davranıyor. östrojen yapıyor bu vesveseleri sana çıkar at aklından. hem git arada sen sırnaş azcık ne olcak:))))

ya sırnaşıyorumda sarsma kendini deyip duruyor. yanaklarını sıkıp mıncıklıyorum yavaş yavaş sarsma diyor bu ne ya daha şimdiden otururken yavaş kalkarken yavş sevicem yavaş. düşünsenize 9. ayımda kesin beni bi kalıba sokup hareket ettirmez ha akşamları yedirip içirmeye çalışıyor ki zerre iştahım yok o açıdan iyi bakıyorda ne bilim duygusal olarak uzaklaştımı ne zaten dün bi dizide ağladım. anaaa gülüm sende hamilelik başladı" deyip gülmeye başladı.

duygu canım şöyle düşün, sen devamlı ne diyorsun; "bir sevinemedik"! önce kanaması sonra kesesi derken hep bir endişeniz var.bu sabah bir sancı olmuş aklın çıkmış. belli ki eşin de senin endişelerini paylaşıyor. hele hele belli sen bir de hareketli birisin, hareketlerini yavaşlatma ihtiyacı taşıyor. bir de erkekler bize göre daha cahil yani ne yapmalı ne yapmamalı çok bilmiyorlar. her şeyi tehlike sanıyorlar. eşin de öyle her şeyi kendince tehlike sayıyor olabilir. ya da ne bileyim olmadık şeyler vesile olsun istemiyordur. bir de bilirsin halk arasında falan düşükten kaçınmak için ilk 3 ay cinsel ilişkiye girilmez diye bir inanış vardır.(normal gebelikde zinhar öyle bir şey yok da, tüpde bilemicem doktor size ne dedi) belki eşin de onun için biraz daha mesafelidir. malum erkekler bir ortasını bulamaz, yasak dendi mi, bu sefer elini bile sürmekden korkarlar:)))

dediğin gibi korkuyor. adam yanıma oturmaktan bile çekiniyor ya. bu kadarda korkak olunmazki ( valla cinsel ilişki konusunda dr. bişey demedi ama zaten bunca zorluktan sonra hamile kalabilmişken ne ben nede o istemiyor. geçen bi arkadaş dedi ilk 3 ay son 2 ay tehlikeliymiş. bir bilse tüp yaptığımı 9 ay tehlikeli diyecekti. mesela benim kuzenim tüple hamile kaldı ikizleri olcak dr. ona baştan sona yasaklamış tüp bebekler riskli oluyor diye önermiyoruz demiş. hem önerse nolurki korkarım ben hayatta istemem ki eşimde korkar :) düşünsene elimi kaldırsam yavaş diyen biri.... zaten 4 yıldır devam bu vesileyle ara verip inzivaya çekilmiş olalım. ne bilim işte erkekelerle kadınalr bir düşünmüyor benim duygusallıktan kastım sarılması vs. belkide o sarılınca sonrasından korkuyordur:)))

günaydın kızlar size batıl olan ve duyduğum bi kaç şey sormak istiyorum doğruluğu varmıdır? önce derdimiz hamile kalmaktı aha kaldık şimdide bunlara takılıyorum. nevin hani diyordun ya hamile kaldın bizi bırakıp gitmezsin dimi. emin ol gitmediğime pişman olucaksın :))))) bu tür belkida saçma olan sorularım sizi bunaltacak ama napim sormazsamda aklımda kalır çatlarım

duyguğum örneklerden biri hani çocuğun bir yerinde bir leke olunca kadın hamileyken şunu yemiş ellerini yıkamamış işte şurasını ellemişte o yüzden bebeğin orasında leke olmuş gibi bişey. özellikle koyu renkli lekeler. mesela ciğer yemek büyük risk diyorum bende. eşimde kan yapsın diye ciğer aldı dün. aman yüzüne bile bakamadım ne olur ne olmaz yıkamadım bile eşime pişirttim ve sürekli elimi yıkadım. psikolojikmidir nedir elin yüzüm burnum kaşınıyor anam yanlış bi iş yapmayım bebeğin orası burası lekeli olmasın diyorum. malum şuan bebek olduğunu kimseye demedik hani desem anama sorarımda kalp atışından sonra söyliycez ya daha var o zmana kadar batıl olan bu şeyler ya gerçekse ve şimdiden yapmamak gerekiyorsa diyorum. ne bilim aslında batıl şeylere hiç inancım yoktur ama acabaaa demektende kendimi geri alamıyorum.

mesela ciğeri sırf eşimi kırmamak için işe getirdim öğlen yerim diye (çünkü dün akşam pişirdik ama yemedik bu akşamın yemeği olacak ciğer) suyu pantolonuma damlamış baştan aşağı. ıslak medille falan sildim sonra gidip pant. içine kalın kalın havlu kağıt koydum hatta eve gidip değiştirsemmi dedim. hani pantolonda lekesi göründüğünden değil sırf bebeğin bacaklarında leke olmasın diye( eşimede kızdım bir daha bana ciğer falan alma istemiyorum dedim:))

birde eşim dediki ilerde karnın şişerse olmadı ayrı yatarız sen rahat yat. ama olmaz hamile kadın yalnız bırakılmazmış dedi. bende duydum onun için ne yapmak gerek. kızlar ya aha duygu kafayı yemeye başladı demeyin valla şimdide bunları düşünmeye başladım. mesela ben evde tekken hayatta banyo yapamam çok nadiren girdiğim olur. oda tek gözüm açıktır ve korka korka banyo yaparım. hele bu duurmda asla tek girmem.
işte böyle belki saçmalık gibi geliyor size hatat birizniz anlatsa bana bile saçma gelirdi ama ne bileyim bu konuda hiç duyumlar aldınızmı. doğrulukları varmıdır acaba?

günaydın kızlar, duygucum sabah sabah ciğer demişsin nasıl canım çekti anlatamam. annem yapmıştı transferin 4.günü sanırım o kadar canım çekmesine rağmen yemedim. negatif çıksın ilk işim gidip alıp pişireceğim demiştim. sabah da arabada diyordum eşime akşam alıp yapalım diye. ama sen bu durumda hani çok canın çekmiyorsa riske atma derim. fazla yeme en azından tadımlık olsun. kan için ilaç kullanıyorsun zaten.

bu arada duygucum ciğer fazla miktarda A vitamini içerdiği için gebelikte zararlı yani öyle iz yapar falan diye düşünmedim. o işin batıl kısmı. içerdiğini fazla miktarda a vitamininden dolayı gebelikte fazla tüketilmemesi gereken besinlerin başında geliyor. fazla yememeye çalış.

ya normalde severim ama hiç yiyesim yok şu ara. eşim illa alcam dedi birde kemikli bi et almış haşalamasını yapıp suyunu içcekmişim böööğğğ(( normalde et sevmem uzun süre yemesem aramam. evliliğin basında hiç almıyordum sonradan eşim vızıldanmaya başladı bir gidişte bir dünya para vermişti yuhh dana alsaydın oldum. artık alıyor( haliyle bende yapmak zorundayım. ama tutturdu ciğerde ciğer dedim hap içiyorum zaten + kan için ciğer değil dalak yenir ööğğ oda ayrı bir vaka zaten. valla ben lekeden korktuğumdan sitrese girdim. birde bırak canımın ciğer çekmesini şuan o kadar düzensiz besleniyorumki hatta beslenmiyorum desem yeridir. benki boğazlı biri yemek yemesem aklıma gelmiyor sabahları 1 bardak süt zar zor içiyorumki 2 saat sonra demir hapını içebileyim diye. eskiden 1 simit bi poça mini pizza yerdim ne bulursam yani şimdi yarım simit yiyemiyorum. illaki iştah açılır ama bebek için kötü bir durum benim bir şikayetim yok en azından aşırı kilo almam diyorum.

duygucum doğum lekelerine dair herkes bir şey uydurmuştur. çok ciğer yiyende olur, karabiber yiyende olur, hamileyken bir şey çalıp yiyende olur gibi sürüyle inanış var:) elbette bunların hiç birinin bilimsel gerçekliği yok.
hamile kadın yalnız bırakılmazmış hurafesi de muhtemelen hani bir şey olur, yanında biri olsun mantığındandır. senin ağırlaştığın son ayların yaza gelecek. zaten sıcakta yatmak uyumak hamileler için zor oluyor, belki eşine kendin git ben rahat edeyim de diyebilirsin. ama bana kalırsa olabildiğince dayan deme. çünkü o son aylarda ayrı yatmaya başlayan çiftler çocuk doğunca hepten ayrı yatıyor. anne bebekle bir odada bütün gece uğraşıp duruyor, bitap düşüyor, baba diğer odada ooh mışıl mışıl uyuyor.

Son düzenleme:

hurafe olduğunu bilmekle birlikte acaba uygulasammı bir bildikleri vardır diyesim geliyor :) yok ya ayrı gayrı yatamam eşimin kötü rüya gördüğünde sıçrar hatta daha yeni evliyken falan gece uyandım yüzümü kedi gibi tırtıklıyor meğerse rüyada hırsızla boğuşuyormuş :) dedim ya bi yumruk geçirseydin nolurdu düşüncese herif gece kalkmış uykusunda beni dövmüş kimi nasıl inandırırsın bu duruma :)) onun olmadı ayrı yatarızdan kastı kendine güvenemiyor olaki bi rüya görürüm falan kalkıp beni tartaklamasından korkuyor:))))) (baktım noluyor dedim kedi gibi patilerini yüzüme sürüyordu:)) ay ne komik ya arıza bu adamlar he:)

he he benim eşim de bütün gece ağzını şapırdatır uykusunda. bir de rahatsız bacak sendromu var bütün gece bir bacağı atıyor. ilk evlendiğimde onun bacağının atmasıya yatak sallandığından, uykumda deprem oluyor zanneder korkuyla uyanırdım. benim tipik izmirli olarak zaten devamlı depreme kurgulu olarak uyuma huyum vardır, en ufak bir sarsıntıda yataktan fırlayıp güvenli bir yere sığınma artık otomatikleşmiş halde. devamlı beni yatağın yanında diz çökmüş halde görüp gülmekten katılırdı. zamanla alıştım, yine uyanıyorum ama yataktan çıkmıyorum:)))

:))) sizde ayr ıbir telmişsiniz benimde eşimin vücutu öyledir kolu bacağı hep titrer uykuda ben umursamam. gece diyelimki wc ye gittim eşim hortlak görmüş gibi yataktan fıralr hı hı noldu der. onun yataktan sıçramasıyla bende ayakta noldu be diye sıçrarım onun korkmasından korkuyorum yani. tam bi arıza. bu sebepten gece wc kalkmaya bile korkarım:) hatta bu sabah ayağım onun ayağına değdi bi zıpladı sonra beni korkuttuğunu düşünüp sarılıp öpüyor bişey yok korkma diyor. e sen ota boka böyle deliler gibi sıçrarsan bende korkarım sonrada senin karnın büyürse ayrı yatalım dersin ama:))))

valla inanırmısın 99 büyük depremde ben uyanmamıştım. düşünki yer gök inledi bende tık olmadı. o sebepten pek korkmam depremden. ama geçen yaz deprem olmuş hafif ama lamba sallanmış bende araba geçti sandım eşim deprem oldu diye dışarı çıkardı bizi ama bizden başka kimse yoktu :) ve 1 hafta boyunca salona yatak kurdu ve evin kapısını sıkı sıkıya kilitlemedi olaki yine deprem olursa hemen evde fırlamak için:)

Son düzenleme:

ha ha ha ha ay benim eşimde de var o. gece tuvalete gitmek için ışığı açayım falan birden hortlak görmüş gibi korkuyla uyanır:)))) hı hı hı olur:))))) ama onun dışında beton gibi uyur. yani öyle değmeyle falan uyanmaz.hatta seslensem bile uyanmaz. sadece ışığa duyarlı:))
ben deprem bölgesinde sabah akşam sarsılarak yaşadığım için tatbikatlıyımdır:))) en ufak sarsıntıda yaşam üçgeni kurup top böceği olurum:))))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…