Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

evet cnm migrenin bir sebebide oymuş onuda yeni öğrendim bende..ama migrenim çocukluğumdan beri var bu kist 5 yıldır falan hani ona bağlayacaktım ama belkide ağrıya ağrıya kist yapıordur oda olabilir ayrıca sporda bu kiste iyimiş bundan sonra her sabah yürüyüş yapmaya karar verdim..çikolata kistine sebep olan şeyler arasında ambalajları ürünler tüketmek çioklata şekerleme kek vs gibi ürünlerde sabep oluyrmuş buda varmış..çuha çiçeği yağını sordum bir kaç aktarda yoktu ayrıca nasıl kulanacağım onu içecekmiyim bir de kistlere adaçyı iyyimiş onuda aldım abakalım sanırım bunlar adetin yoğun olmasını sağlıor iltihaplarını giderior soğan suyundan öne öyle yumurtalıklarım ağrrıdı zonklardı demmki iltihaptanmış şimdide ağrıor ama sadace o orta kısım bekarlığımdaki gibi..ayrıca çikolata kistinin baştan önlemi alınmaza 4 5 seneyi buluormuş tam kendini belli etmesi benimkide öyle olmuş önceden içi karraık değildi tam anlamdılar şimdi tam karramış artık içi tamamen kan dolmuş ..şimdi de anlmazlardıya pisyasaya çıkınca anladı zeynep kamil..öncden bu kistlere ciddi yaklaşılmalı demmeki hemen ilaç verilmelimiymiş aahh hulusi bey vermişti ama içmemiştim korkudann eczacıya sormuştum kanama durdurucu demişti allah ne laka demiş içmemiştim..meğer adam işi biliormuşş çikolata kisti adetten beslenirmiş adam bu yüzden bunu vermiş..

merhaba doktor bey..35 yaşındayım kaç yıldır kistim vardı fakat çikolat kisti olduğu şimdi anlaşıldı 2 yıldırda bebek tedavisi görüyordum en son tüp bebeğe karar vermiştim ki aşılamı bu kist yüzünden zeynep kamilde iptal ettiler..renkli dopler çeklidim ca 19 9 testi yüksek çıktı 175..ama iki ay sonra yine test yaptrdım bu ssfer hepsi normal değerlerde..ama doplerde endometrima yada müsnöz kistodenam düşünebilir yazmışalr kan akımı ise rı değeri 0.47 0.51 borderline aralıkatdır yazıo..çok doktor gezdim hepsi çikolata ksiti dediler 4cm e kistim ve o taraftaki tüp hsg de kapalı çıktı..ameliyat masasından kalktım çok korkkyorum siz ne önersiniz çikolata kisti doğum kontol hapıyla eriyeceğini sölemişti bir doktor eririmi ne yapmalıyımm
22/11/2012
Op. Dr.Emre KARATEKELİOĞLU
Kadın Hastalıkları ve Doğum / Diğer
AYLİN HANIM, Çukulata kisti endometriosis adını verdiğimiz özel bir durum sonucu oluşur.Rahim içerisinde yer alan; her ay gebeliğe ev sahipliği yapacak şekilde hazırlanan ve gebelik olmadığı zaman, yeterli hormon desteğinden yoksun kalması nedeniyle menstruasyon kanaması halinde dökülen özel hücre tabakası "endometrium" olarak adlandırılır. Bu hücre tabakası vücutta sadece rahim içerisinde yer almaktadır. Bu hücrelerin vücutta rahim dışında başka bir alanda yer alması "endometriozis" hastalığı olarak tanımlanmaktadır. Bu durum en sık olarak yumurtalıklarda, rahim arkası boşlukta (Douglas boşluğu), vajen ile barsağın son bölümü arasında, barsakların yüzeyinde, tüplerin üzerinde veya çevresinde, rahmi tutan bağların ve mesanenin üzerinde, veya karın zarı yüzeylerinde gözlenmektedir. Endometriosis odakları, hormonların bir adet dönemi boyunca neden olduğu değişimleri aynen yaşar ve adet döneminde bu hücrelerde de kanama ve dökülme olur. Karın iç boşluğunda kanamayı sınırlamaya yönelik iltihabi savunma hücreleri, endometriozis odaklarını kuşatır. Bu bölgede iltihabi cevabın neden olduğu bir süreç başlar. İyileşme sırasında çevre dokulara yapışıklıklar oluşur ve her adet döneminde bu durum tekrarlanarak devam eder. Endometriyozis tüplerde yumurtanın taşınmasından yumurtlama fonksiyonun bozulmasına, döllenen embrionun rahim içine yuvalanmasındaki bozukluklara kadar pek çok etkilerle kısırlık oluşturabilir. Kadınlarda kısırlık haricinde; ilişkinin sancılı olması sancılı adet görme ve kronik kasık ağrısı sebebidir. Ayrıca endometriotik odaklar yumurtalık (over) içerisinde yer aldığında, her ay hormonların etkisi ile rahim iç zarına benzer şekilde kanamaya neden olduklarından, "endometrioma" adı verilen kistlere neden olur. Endometriosis kesin tanısı laparoskopi adını verdiğimiz göbek bölgesinden bir kamera ile girilerek bu odakların araştırılması ile konulur. Bu odaklardan örnek alınır ve incelenerek tanı doğrulanır. Çukulata kistleri doğum kontrol hapı ile küçülebilir ve geçmez. Size önerim.: 1:Adet döneminde yumurtalık rezervinizi kontrol ettiriniz: 2:Laparoskopi ile tüplerin durumu ve bu odakların karın içindeki yaygınlığı belirlensin.Buna göre biz endometriosis evreliyoruz. Evre 4 yaygın odakların olması ki bu durumda Tüp bebek öneriyoruz. Laparoskopi ile taı konulduktan sonra tedavi planlaması yapılabilir. Bu pazartesi günü yani 26 kasım 2012 de ÜLKE TV de saat 14.00 te yaşam reçetesi adlı programda bu konutyla ilgili konuşacağız. Bilginize.......
24/11/2012

bundan sonrada telefonda konuştuk işte daha detaylı bakalım ne olacak ama durum 4. evredeyim ben sanırım kist yapışıklık yapıp tüpü kapatıorumuş bu durmda 4. evre oluyor

Son düzenleme:
arkadaşlar bugün kayın validem sokakta düşmüş. el bileği kırıldı, 6 hafta süreyle kolunu komple alçıya aldılar. bu halimle ona bakamayacağım aşikar. acilen yatılı ya da en azından akşam yemeğini hazırlayıncaya kadar kalacak, yemek yapıp, hafif ev işleri yapacak(ayrıca 15de bir temizlikçi geliyor) bir bakıcı arıyoruz. ev göztepe civarında, aklınızda olsun.

kızlar selamlar hepinize..Yazgım ne yaptı merak ediyorum..kese ve kalp atışı için..Gören bilen duyanınız var ise bana mesaj yazabilir mi merak ettim çok..

Sevgiler hepinize..

kızlar selamlar hepinize..Yazgım ne yaptı merak ediyorum..kese ve kalp atışı için..Gören bilen duyanınız var ise bana mesaj yazabilir mi merak ettim çok..

Sevgiler hepinize..

canım geçen hafta küçük de olsa keseyi gördüler. 9-10 gün içinde kalp atışı için kontrole gidecekler.

merhaba sonay hakkında güncelleme yapayım. ilk gün toplanan 19 yumurtadan 17si embiyoya dönüşmüş.son sayıyı bilmiyorum ama embriyo sayısı çok olduğu için bugün 5. gün blastokist transferi yapılacaktı.

necin cim sağol sonayın durumundan haberimiz var duygu aramıştı bana da haber etti çok sevindim aramızda 5. gün transferine gidebilen tek arkadaşımız Allah inşallah gönlüne göre verir. maşallah diyelim nazar değmesin :)

evet canım ya allah nazarlardan saklasın. duygu nasıl esas? siz görüşüyorsunuz her halde, iyi mi? bir gelişme var mı?

evet canım ya allah nazarlardan saklasın. duygu nasıl esas? siz görüşüyorsunuz her halde, iyi mi? bir gelişme var mı?

Mail atıp haber vermişti bana iyiyim dedi canım o kadar girmiyor sanırım artık pek. Sen nasılsın günler geçiyor kaç günün kaldı teste?

Mail atıp haber vermişti bana iyiyim dedi canım o kadar girmiyor sanırım artık pek. Sen nasılsın günler geçiyor kaç günün kaldı teste?

6 gün kaldı ama hiç ümidim yok. kendimde hiç bir hamilelik belirtisi görmüyorum( bizim embriyo yolunu yönünü bulup bir yerlere tutunamadı her halde diyorum bir de kan sulandırıcı iğneler çok fena. kanım fazla sulandığı için iğne yerleri aşırı morarıyor, azıcık bir yerimi kessem kanı uzun süre durduramıyorum da. hamile kalırsam en az 3 ay daha kullanmak zorundayım. o yüzden epey demotive olmuş durumdayım. bir kaza falan geçirsem resmen kan kaybından ölcem diye korkuyorum artık.

Son düzenleme:

Ben de transferden sonra kan sulandırıcı iğne ve progestan iğnesi kullanıcam ama anne olabilmek için herşeye değer sen de alışırsın belirti arama kendinde test gününe kadar senin için zamanın su gibi akıp geçer inşallah.

elifcim progestanı bana iğne olarak vermediler, vajinal tablet olarak verdiler. sabah 2, akşam 2 kullanıyorum. emre bey, progesteron iğneleri zor dağılan iğnelerdir, bazı bünyede düğüm düğüm kalır, kist yapar, o yüzden ben vajinal tablet alımını tercih ediyorum, merak da etmeyin, iğneyle tamamen aynı etkide demişti. hakikaten de hem kan sulandırıcı iğne hem de progestan birlikte iğne olarak çekilmezdi o yüzden bence sen de tabletini doktoruna sor. bana transferin 3. ve 5. gün decapeptyl iğne de verdi. tutunmayı kolaylaştırıyormuş. onları da yaptım ama tam olarak mantığını çözemedim.

ben de iğne, kalçadan kas içine uygulandığı ve direk kana karıştığı için daha etkili diye biliyorum. ama her ikisinin de zorlukları var iğnesi yağlı bir iğne o yüzden dağılması gerçekten zor. ama vajinal tabletin de emilmeyen kısmının geri gelmesi rahatsız edici. her halukarda hep bir sıkıntı söz konusu. 3 ve 5. günlerde verilen iğnenin içeriğine bak salgıladığı hormona göre elbette bir faydası vardır.

ben de iğne, kalçadan kas içine uygulandığı ve direk kana karıştığı için daha etkili diye biliyorum. ama her ikisinin de zorlukları var iğnesi yağlı bir iğne o yüzden dağılması gerçekten zor. ama vajinal tabletin de emilmeyen kısmının geri gelmesi rahatsız edici. her halukarda hep bir sıkıntı söz konusu. 3 ve 5. günlerde verilen iğnenin içeriğine bak salgıladığı hormona göre elbette bir faydası vardır.

slm kızlar nerelerdesinizz herkes kaybolmuş bir tarafa hamilele varmı şu an..burası bölemi olurdu in cin yok:)

Son düzenleme:
slm kızlar nerelerdesinizz herkes kaybolmuş bir tarafa hamilele varmı şu an..burası bölemi olurdu in cin yok:)

selam aylincim evet burası çok sessiz bu aralar herkes kabuğuna çekildi. benim yazacak bişeyim yok zaten dondurulmuş tedavisi için gün sayıyorum bikaç güne adet olucam sonra başlicam doktora gitmeye. duygumuz hamile. o da pek sık girmiyor artık. hatta hiç girmiyor. internetin ona zarar verdiğini düşünüyor sanırım. o olmayınca topiğin hiç sesi olmuyor o canlandırıyormuş meğersem.
sonay ve nevinin de transferleri oldu sonuç bekliyorlar.
sen nasılsın?

evet cnm öleymiş kimse yazmıor bir de herkes sonuç beklior galiba yazacak bir şey yok gibi..bende bulamıyorum yazacak bir şey..bu ay olcak senin transefer galiba öle hatırlıorum in bu sefer bir akisilk çıkmaz..benim hevesim kaçtı sanki çocuk işinden evdeki durumladan dolayımı ne eşim şubatta dior o zamanda canım istemior gibi..bende adet oldum doktra gittim kist için doğum kontol hapı yasmin verdi iki ay kullanıcam kisti küçültmesi için zaten şu an 33 mm miş fazla büyük değil dedi ama adetliken küçüklüormuş bu..neyse iki ay sonrada canım isterse eğer tüp deneyeceğim emre bey büyük ihtimal.
gelsinler gene boş bırakmasınlar buraları ya bence..

madem öyle bekle sen de yasmin iyi gelir küçülür ardından da tüp tedavisine başlarsın hemen büyümeden hem eşin de madem şubatta diyor bekle bakalım. benim eğer tedavim başlarsa heralde sonucu ocak ayının ilk günlerinde alırım. o zaman yazarım sizlere. sonay ve nevin de sonuçlarını alınca yazarlar inşallah olumlu olur. ya canım yazacak bişey yok benim de hevesim kaçıyor bazen uzaklaşmak istiyorum anca bu kadarı geliyor içimden. internet odak noktam oldu sanki kızıyorum o yüzden kendime az giriyorum canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…