aylincim bu çikolata kistlerine iyi gelen şeyleri senin için yabancı kaynaklardan araştırdım. bir kaynakta şunları önermişler:
Kara hindiba çayı: kist ve ödemin küçülüp azalmasına yardımcı olur.
Çuha çiçeği yağı: Prostaglandin E1 denen maddenin üretilmesini sağlayarak kisti küçültmektedir.
Hayıt: Prolactini artırarak kistin sebep olduğu krampları azaltır.
Vitamin E kistlerin sebep olduğu iltihapları ve içindeki sıvıyı azaltmaya yardımcı olur.
Kalsiyum: Kalsiyum eksikliği çikolata kistlerinden dolayı pelvik bölgede ağrılara ya da tekrarlayan baş ağrılarına sebep olur. Adetiniz başlamadan önce 15 gün boyunca alınan kalsiyum(yani ovulasyondan, adet görmeye kadar olan 15 gün) bu ağrıları hafifletecektir. Kalsiyumun emilimini artırmak için ayrıca D vitamini alınması tavsiye olunur.
kaynak: Endometriosis : Top Natural Supplements for Treatment
bu arada senin migren baş ağrılarım var dediğini hatırlıyorum. bu baş ağrılarına belki de çikolata kistin sebep oluyor olabilirmiş bunu da öğrenmiş olduk.
kızlar selamlar hepinize..Yazgım ne yaptı merak ediyorum..kese ve kalp atışı için..Gören bilen duyanınız var ise bana mesaj yazabilir mi merak ettim çok..
Sevgiler hepinize..
canım geçen hafta küçük de olsa keseyi gördüler. 9-10 gün içinde kalp atışı için kontrole gidecekler.
necin cim sağol sonayın durumundan haberimiz var duygu aramıştı bana da haber etti çok sevindim aramızda 5. gün transferine gidebilen tek arkadaşımız Allah inşallah gönlüne göre verir. maşallah diyelim nazar değmesin :)
evet canım ya allah nazarlardan saklasın. duygu nasıl esas? siz görüşüyorsunuz her halde, iyi mi? bir gelişme var mı?
Mail atıp haber vermişti bana iyiyim dedi canım o kadar girmiyor sanırım artık pek. Sen nasılsın günler geçiyor kaç günün kaldı teste?
6 gün kaldı ama hiç ümidim yok. kendimde hiç bir hamilelik belirtisi görmüyorum( bizim embriyo yolunu yönünü bulup bir yerlere tutunamadı her halde diyorum bir de kan sulandırıcı iğneler çok fena. kanım fazla sulandığı için iğne yerleri aşırı morarıyor, azıcık bir yerimi kessem kanı uzun süre durduramıyorum da. hamile kalırsam en az 3 ay daha kullanmak zorundayım. o yüzden epey demotive olmuş durumdayım. bir kaza falan geçirsem resmen kan kaybından ölcem diye korkuyorum artık.
Ben de transferden sonra kan sulandırıcı iğne ve progestan iğnesi kullanıcam ama anne olabilmek için herşeye değer sen de alışırsın belirti arama kendinde test gününe kadar senin için zamanın su gibi akıp geçer inşallah.
elifcim progestanı bana iğne olarak vermediler, vajinal tablet olarak verdiler. sabah 2, akşam 2 kullanıyorum. emre bey, progesteron iğneleri zor dağılan iğnelerdir, bazı bünyede düğüm düğüm kalır, kist yapar, o yüzden ben vajinal tablet alımını tercih ediyorum, merak da etmeyin, iğneyle tamamen aynı etkide demişti. hakikaten de hem kan sulandırıcı iğne hem de progestan birlikte iğne olarak çekilmezdi o yüzden bence sen de tabletini doktoruna sor. bana transferin 3. ve 5. gün decapeptyl iğne de verdi. tutunmayı kolaylaştırıyormuş. onları da yaptım ama tam olarak mantığını çözemedim.
elifcim progestanı bana iğne olarak vermediler, vajinal tablet olarak verdiler. sabah 2, akşam 2 kullanıyorum. emre bey, progesteron iğneleri zor dağılan iğnelerdir, bazı bünyede düğüm düğüm kalır, kist yapar, o yüzden ben vajinal tablet alımını tercih ediyorum, merak da etmeyin, iğneyle tamamen aynı etkide demişti. hakikaten de hem kan sulandırıcı iğne hem de progestan birlikte iğne olarak çekilmezdi o yüzden bence sen de tabletini doktoruna sor. bana transferin 3. ve 5. gün decapeptyl iğne de verdi. tutunmayı kolaylaştırıyormuş. onları da yaptım ama tam olarak mantığını çözemedim.
slm kızlar nerelerdesinizz herkes kaybolmuş bir tarafa hamilele varmı şu an..burası bölemi olurdu in cin yok:)
selam aylincim evet burası çok sessiz bu aralar herkes kabuğuna çekildi. benim yazacak bişeyim yok zaten dondurulmuş tedavisi için gün sayıyorum bikaç güne adet olucam sonra başlicam doktora gitmeye. duygumuz hamile. o da pek sık girmiyor artık. hatta hiç girmiyor. internetin ona zarar verdiğini düşünüyor sanırım. o olmayınca topiğin hiç sesi olmuyor o canlandırıyormuş meğersem.
sonay ve nevinin de transferleri oldu sonuç bekliyorlar.
sen nasılsın?
evet cnm öleymiş kimse yazmıor bir de herkes sonuç beklior galiba yazacak bir şey yok gibi..bende bulamıyorum yazacak bir şey..bu ay olcak senin transefer galiba öle hatırlıorum in bu sefer bir akisilk çıkmaz..benim hevesim kaçtı sanki çocuk işinden evdeki durumladan dolayımı ne eşim şubatta dior o zamanda canım istemior gibi..bende adet oldum doktra gittim kist için doğum kontol hapı yasmin verdi iki ay kullanıcam kisti küçültmesi için zaten şu an 33 mm miş fazla büyük değil dedi ama adetliken küçüklüormuş bu..neyse iki ay sonrada canım isterse eğer tüp deneyeceğim emre bey büyük ihtimal.
gelsinler gene boş bırakmasınlar buraları ya bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?