yaşı 35 ten yukarı olunca çift embiro konuluo sanırım bana da öle olur herlde ama benim bir tane tutacağından ümidim yok ..
canım bunun yaşla alakası yok 35 ten yukarı olanlara çift koyuyorlar yasal ama kişi ben tek istiyorum dersede illa 2 koyulcak diye bişey yok. sonayın sanırım sağlam kalan sadece 2 yumoşu olduğu için ikisini koydular. ha ben tek istiyorum deseydi yine tek transfer edilirdi ama o da büyük risk olurdu. mesela nevininde yaşı 36 ama o tek istediği için tek transfer oldu.
canım sakın sakın donmuşla şansım daha az diye düşünme. ben kaç kişi tanıyorum öyle donmuşla çocuk sahibi olan. hatta burada da bir ara sayıca o kadar çok okumuştum ki, donmuşla tazeye göre daha mı fazla şansın oluyor acaba diye düşünmeye başlamıştım. sonuçta senin vücudun dinlendi aldığın bir sürü ilaçtan büyük ölçüde arındı, opu gibi travmatik bir şeyin etkileri geçti. inan benim halen daha bazen karnımın içi acıyor. bugün doktora sorduğumda sonuçta rahminize tüplerinize girdik yumurta topladık ne kadar zararsız olsa da bir operasyondur ödem yapar onun acısıdır, zamanla ancak geçer dedi. aynı şekilde bizim rahimler opuya kadar büyük bir hızla kalınlaştı sonra transferden önce ilaçlar kesilince hızla inceldi. yani bütün bunlar negatif şeyler ama seninki şimdi aynı doğal süreçtekiymiş gibi olacak. bence şansın gayet yüksek. ayrıca yaşın benden ve sonaydan genç. bu da seni bize göre daha şanslı kılıyor. lütfen olumlu düşün canım, olumlu düşün ki olumluyu çağır... ayrıca allah kaderimize ne yazdıysa o olur. bak bana da tek embriyo transferi yaptıracağım dediğimde çevremde herkes deli gözüyle baktı. tekle düşün bak sadece %25 şansım vardı. hani kendi kendimin başarısını baltalıyorum gibi davrandılar. ama allah yazdıysa her halükarda olur, yazmadıysa da ne yapsam olmaz dedim. yani biraz da kısmetin neyse o oluyor, çok irdelememek lazım.Sonay için çoook sevindim Allah tamamına erdirsin hepinizin geneliklerini canım. Fertilde de kanlar ücretsiz ultrason 118 tl ama her gittiklerinde veriyolar sanırım duygular.
Tedavide psikoloji gerçekten çok önemli. Herşeyin beyinde bittiğine inanıyorum. Geçen ay gecikebilir demişti doktor ben de beklemedim bu yüzden de 2 gün erken geldi. Bu ay daha adet ortasında aslında biliyordum ben adetimin gecikeceğini bekliyorum ya bu ay gelmez dedim nitekim dediğim gibi de oldu. Artık ne zaman gelirse tedavideyken emin ol bukadar sıkmıyorum ben kendimi. Adet olunca işimiz daha kolay. Hap kullanıp rahimi kalınlaştırmak. Eğer kalınlaşmasa da birdahaki ay olur umursamam yani. Hatta bakalım rahim ne durumda eğer 1 ay daha bekleyelim derse doktorum onu bşle kabul ederim. Duygu ve senin 3. Gün embyoşarını da 8 hücreli ve tazedi. Benimde 8 hücreli ama donmuş. Tek avantajım opu dan çıkmamış dinlenmiş bir rahim olması. Artık nasipse olur olmazsa yolun sonu elbet değil çırpınmaya devam ederiz bizde)
Senin sonucun da güzel yükselmiş ilk değerin hızlı yükselmemişti ama daha çok yeniyken olabilir bence. Allah devamını getirsin
canım ikinci üçüncü denemense ve kendin istekte bulunursan, yaşın 35in altı bile olsa kayıtlara geçirmeden 3 bile koyuyorlar. biri 28, biri de 30 yaşında iki arkadaşım 2. denemelerinde daha yeni 3er koydurdular. emre bey 2 ile 3ün istatistiki şansının aynı yani %45 olduğunu söylemişti. ama işte biri tutmazsa biri tutar mantığı olabildiğince çok embriyo koyulmasını istiyor herkes.
canım sakın sakın donmuşla şansım daha az diye düşünme. ben kaç kişi tanıyorum öyle donmuşla çocuk sahibi olan. hatta burada da bir ara sayıca o kadar çok okumuştum ki, donmuşla tazeye göre daha mı fazla şansın oluyor acaba diye düşünmeye başlamıştım. sonuçta senin vücudun dinlendi aldığın bir sürü ilaçtan büyük ölçüde arındı, opu gibi travmatik bir şeyin etkileri geçti. inan benim halen daha bazen karnımın içi acıyor. bugün doktora sorduğumda sonuçta rahminize tüplerinize girdik yumurta topladık ne kadar zararsız olsa da bir operasyondur ödem yapar onun acısıdır, zamanla ancak geçer dedi. aynı şekilde bizim rahimler opuya kadar büyük bir hızla kalınlaştı sonra transferden önce ilaçlar kesilince hızla inceldi. yani bütün bunlar negatif şeyler ama seninki şimdi aynı doğal süreçtekiymiş gibi olacak. bence şansın gayet yüksek. ayrıca yaşın benden ve sonaydan genç. bu da seni bize göre daha şanslı kılıyor. lütfen olumlu düşün canım, olumlu düşün ki olumluyu çağır... ayrıca allah kaderimize ne yazdıysa o olur. bak bana da tek embriyo transferi yaptıracağım dediğimde çevremde herkes deli gözüyle baktı. tekle düşün bak sadece %25 şansım vardı. hani kendi kendimin başarısını baltalıyorum gibi davrandılar. ama allah yazdıysa her halükarda olur, yazmadıysa da ne yapsam olmaz dedim. yani biraz da kısmetin neyse o oluyor, çok irdelememek lazım.
merhaba immo dün eşimle emre beye gürüşmeye gittik.gerçekten çok samimi bi doktor.dediğin kadar varmış.hikayemizi anlattık, by arada cuma günü radyomarda hsg çektirdim kortuğum gibi olmadı biraz sancım oldu okadar.herşey normal çıktı emre bey bence size tüp bebek yapmak yerne ilk önce yumurtalarını e az 3 ay toplayıp donduralım embriyolar oluşuncada genetik tanı yapaız dedi. genetiği düzgün olanları seçip transfer ederiz dedi hatta 3 tane de transfer ederiz dedi.çünkü önceki denemelerimde en fazla 5 yumurtam oluyodu ve sadace 2 tanesi transfer oluyodu.embriyo az olduğu için genetik tanı yapılamıyodu. ama bu bi alternatif bunun deneyebiliriz dedi.3 ay boyunca ilaç dozunu da az tutarız dedi daha kaliteli yumurta elde etmek için.bu biraz maliyetli bişey ama denenmemişi denemen lazım dedi.bizede mantıklı geldi fiyat konusunda size yardımcı olmaya çalışıcam dedi önce ben görüşeyim p tesi sizi ararlar sizede uygun olursa adetinin 2. günü gelirsin dedi.eşimde aynı şeyi düşünüyo bi daha tüp yapsak bahçecide ya da burda öncekilerden bi farkı olmıcak yine 5 yumurta 2 embriyo transfer.
eşim bankada çalışıyo ilaçların ve transferin bi kısmını ödüyo ama 3 kere toplama olursa prosedür nasıl olur bilemiyorum.bakalım p tesi arsınlarda ona göre karar veririz artık.senin düşüncelerin de önemli benim için ben de dün ordaydım keşke tanışıp konuşsaydık.
Maşallaaaahhhh yarın halay çekelim başı da İmmo çeksin
canım bunun yaşla alakası yok 35 ten yukarı olanlara çift koyuyorlar yasal ama kişi ben tek istiyorum dersede illa 2 koyulcak diye bişey yok. sonayın sanırım sağlam kalan sadece 2 yumoşu olduğu için ikisini koydular. ha ben tek istiyorum deseydi yine tek transfer edilirdi ama o da büyük risk olurdu. mesela nevininde yaşı 36 ama o tek istediği için tek transfer oldu.
gidip bhcg için yine kan vermem lazım. dışarıda öyle fena yağmur yağıyor ki nasıl üşeniyorum anlatamam. önümdeki sokaktan bildiğin sel akıyor. arabayla gitsem trafik felçdir gidilmez. vapura binsem kabataşdan gümüşsuyuna yokuş yukarı yürümek insanın iflahını kesiyor... gidip paşa paşa 28 lira verip kızılayda versem bu sefer de saat geç oldu diye yarına çıkar(( pöffff...
Hoşgeldin sonay tebrik ederim canım Allah kıcağına almayı nasip etsin inşallah.
Kızlar ben çok kötüyüm ağlama krizine girdim resmen bunalımdayım 5 günlük gecikme bugün de gelen giden yok adetim gelse bile içim soğudu ümitsizlik içindeyim vücudum toparlanmadı sanki öyle hissediyorum. Biraz daha dinlensem yorum ama cesaretim yok bu 1 ay bile öyle zor geçtiki bi bukadar daha nasıl sabrederimm
Acele etmeyip biraz daha dinlenim tutmazsa pişman olurum diyorum bir yandan da zaten aklımdan çıkmıyor koydurayım gitsin artık ne olacaksa olsun diyorum... Böyle eli kolu bağlı oturup beklemek çok zor. Kendimi çok yanlız hisseyorum hava da kapalı içim sıkılıyor.. Alıp başımı gitmek isyorum..
aminnn inşallah. darısı senin başına..
dönemsel bunalımlara giriyor insan, havada iç karartıcı oldumu dahada kötü hissediyor insan kendini.. birde belirsizlikler ve beklemek başlı başına delirtiyor insanı. çok zor gerçekten. ama senin donmuşların var, sadece yerleştirilmesi kaldı, geç olsun güç olmasın.. senin için hayırlısı ne ise o zaman olur inşallah :) stres adeti geciktirir ama bence yakındır gelmesi. ağlamaların bu yüzden olabilir.
merhaba kızlar nihayet geldimm. zor bir süreçti ama bunada şükür.. transferin 2. günü hastanelik olacak kadar zorluydu.. 8.günde idrarda,9. günde kanda pozitif sonucu gördüm. yarın asıl test günüm.12. gün. inşallah yükselmiştir. iğnelerden de bıktım inşallah daha fazla ihtiyaç kalmaz... darısı elif ve ayline inşallah :)
Sağol tatlım artık ne kadar gecikse de sonunda gelcek yani mecburen hayırlısı o olsun nasibinizde ne varsa onu yaşıyoruz . Sen nasılsın sen de ohss olmuşsun sanırım peki mesen jiç dondurulmuşun kalmadı canım büyük cesaret dondurulmuş olmadan 5. Güne gitmek doktorun mu iste sen mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?