Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım bence sonay biraz doktor kurbanı oldu. ha kesinlikle doktoru kötü anlamında söylemedim. bildiğiniz gibi umut biraz fazla işlek bir yer. onun doktoru da çok fazla hastası olan meşgul biri. sanırım o sonaya sormadı, sonay da söylemedi şeklinde bir durum oldu. dediğin gibi hepimiz daha baştan ohss olduğunu anlamıştık. hatta kendi de anladı. daha transfer zamanı ilk aradığımda ben ohss oldum demişti. tabi bizim kızda da hata var, yapı olarak kalender biri olduğundan kendi kendine ha geçti ha geçecek dişini sıktı sanırım. ama bence doktorun da ayrıntılı sorması lazımdı. yani 18 yumurta toplandıktan sonra muhakkak kontrol edip durmaları lazımdı. ama işte hasta çok olunca belki gözden kaçtı.

evet hamileyim canım. imci kullanılan mikroenjeksiyon yöntemiyle yani tüple hamile kaldım. amh testi yaptırmakla iyi etmişsin. ama bence artık doğal yolu beklemeyin. sonuçta seninle erkek infertilitesi bölümünde görüşeli her halde epey zaman oldu. sanki bir 6 aydır falan uğraşıyorsunuz gibi hatırlıyorum. bence artık aşılama tüp hepsini sırayla denemeye başla. zira bu beklemenin sonu yok. bak ben oraya yazmaya başladığımda geçen sene aralıktı. yani tam 1 yıl olmuş. ama hala aynı kişileri görüyorum. herkes hala doğal yolla olacak diye bekliyor. arada tek tük, hamile kalan elbette var. onların da %75i tüp ya da aşılamayla hamile kalanlar, ancak %25i bir mucize gerçekleştirebiliyor yani. kendim de 6 ay uğraştım, olmadı. olmuyorsa olmuyor deyip ek yöntemlere başvurmak lazım.

ben %25 i de fazla buldu gibi :)) aslında hiiiççç tanıdığım da yok diyebilirim problemli olup da buu kadar uzun süre içinde hamile kalan.. geçmiştekileri biliyorum o da çok az.. hani seninle konuşuyoruz ya hep aynı konu işte

günaydın, adet olmana coook sevindim hadi hayırlısı ne ise o olsun. karnıma sıvı birikmesi olmuş, serum taktılar ama bildiğin su, ilaç koyamıyorlar... gebeliğe zarar verir diye.. şu durumda yapacak bişey yok.. böyle böyle atlatacakmışım.. hamilelik olması ilerletmiş. yani şu durumda bir tedavi yok. korkmama gerek olmadığını bu durumun bebeğe zarar vermediğini söyledi.

günaydın sonaycım geçmiş olsun. ohss yi nasıl atlatman gerektiği konusunda bişey söyledilermi. şuan ağrın falan varmı? bol su iç ve protein ağırlıklı beslen diyordu elif hep. dene onalrı dediği gibi gerekirse wc ye kamp kur ama atlat canın daha çok yanmasın. inş. tez zamanda geçerde hamileliğini etkilemez ve kolay geçer gebelik. birde bebek konusunda yani ikiz olma ihtimalin neymiş hani biz hep ikiz diyoruz ama dr. test sonucuna göre bir değerlendirme yaptımı?

duygucum bu tüp olayı gerçekten çok zorlu... insan hamile olduğunun sevincini bile yaşayamıyor.. inşallah ilerledikçe bizde keyfini süreriz. benim 5. gün transferim olduğunda hiçbişeyim yotu ama hamilelik tetiklemiş... 2. günüakşamı kötüleşince süleyman beyi aradım.hastaneye gidip serum taktırmamı geçmezse yarına gel dedi.serum falan yedim rahatladım diğer gün aradım iyiyim dedim. sonra hafif hafif başladı.. gittikçe çoğaldı.. dün gittim onlarında yaptığı sadece sıvı serum... idrar çıkışım iyi. o yüzden korkulacak bişey yokmuş.. bol su ve protein ağırlıklı beslenme ile zamanla geçermiş bu arada gebelik için bir daha kan testi falan istemediler. sonuç 287 dedim. tamam dediler. 15 gün sonraya randevu verdiler. artık gebelik takibine girdiği için 150 tl muayene ücreti ödeyecem. bütün ilaçlara ve iğneye 15 gün daha devam

evet ben hep diyordum insan hamileliğin tadını bile çıkaramıyor düşünsenize haftalarca söylemedik kimseye. artık söyleyelim dedik nolursada olsun dedik yani. sonaycan yanlış anlama ama bir tane gebelik testi yapıyorsun ve 15 gün sonraya gün mü veriyorlar. bence çok saçma o ne öyle allah göstermesin ya değerin düşerse ! ha belki 287 ise düşmez diye düşünmüşlerdir ama bence gün aşırı olmasa bile 3-4 günde bir gene kan testi yaptır demeleri gerekirdi. ve bence sen gene yaptır iş yerinde 20 lira demedinmi bence cuma günü 1 tane daha yaptır onlar etmiyorsa kendi takibini kendin yap derim. ama öyle 1 testle kalmamalı değerin kaç kat artıyor görmen gerek diye düşünüyorum. orası yokmu yoğun böyle yapıyorlar anlamıyorum. ve senin ohss yi bence gördülerde görmemezlikten geldiler gibi. yoksa elif 3.gün transfere gittiğinde farkedildiki sen 5. gün gittin hayli hayli fark edilirdi belkide ilerlemez diye düşünüp ses çıkarmadılar. nebilim bu benim düşüncelerim yanlış anlama yinede.

duygucum teşekkür ederim. bildiğimiz çok su iç, protein ağırlıklı beslen o kadar :) ağrılarım çok fazla değil çok şükür. yani dayanılmayacak gibi değil. ama çok şişim. resmen hamile gibiyim :))
ikiz olma durumunuda sordum ama bunun için bişey söylemek erken, bidahaki gelişince belli olur dedi.

sen dediğimi yap en geç cuma bir daha kan ver o değere göre hesaplarız bir tekmi çiftmi. onlara kalsa doğurcağın zman söyler heralde. mesela yaptırcağın 2.test transferin kaçıncı gününe denk geliyor ve değerin ne çıkacak ona göre nevin ve benle kıyaslar tek yada çift yorumu yaparız. ama öncelikle tabiki senin sağlığın. sen iyi olmalısınki bebek yada bebeklerde iyi olsun.

yok be duygucum ne diye yanlış anliyim :)) düşüncelerimizi paylaşıyoruz. ben haberi sevdiklerimle paylaştık, eşim kendi tarafına söylemek için keseleri görelim dedi. yoksa ben söyleyecektim. ben 9. gün 143, 12 gün 287 dedim tamam dediler. aslında isteseler ücretini alıyorlar, onlar için önemli değil... ama istemediklerine ben memnun oldum ne yalan söyliyim :)) artık bir yerlerime iğne batmasına dayanacak gücüm kalmadı. eğer kendimi iyi hissedersem 1 hafta sonra tekrar bakarım. bu ohss de bende transferden sonra patlak verdi... yoksa toplamadan sonra 4.5 günler hiçbişeyim yoktu... ne güzel ohss olmadım dedim. ama transferin 2.günü gecesi acillik oldum :) inşallah bundan sonrası hepimiz için rahat geçer.

ben de çok şaşırdım. 12. gün yapılan tek testle 15 gün sonra gel demelerine. ben de 4 defa yaptırdım, git gel kan ver hakikaten sıktı ama gözlem açısından önemli dediler. bize boşuna mı yaptılar şimdi?

Artık alışılmış bence hafif ohss üzerinde durmamışlardır ama sonay zaten transfere kadar rahattım diyo. Gerçi e2 takip edilebilirdi duygu da sırf yüksek diye sadık bey ilaç verdi ve olmadı ohss hatta ben bebeğinin geç tutunması ı da buna bağlıyorum hafif ohss riski vardı ve 8 gün ilaç kullandı bebek sonra tutundu. İşte her merkezin ilgilenmesi ayrı canım ya.

Sağol canım daha başlamadı adetim ama sökülür artık bugün yarın. Sana da çok geçmiş olsun canım her gün et balık ye yemeklerinde öyle beslen su zaten 5 lt çok ilerlemediği sürece bir zararı olmaz canım dikkat et kendine .

bence bizimki normal tamam ben 36 ile başkadım ama 500 lü değere gelince bırakmadı.1500 lere yaklaştı ondan sonra keseye baktı nasıl olsa yükselir diye beklemedi. yani ben her sabah işe gitmeden fertile gidip sabahın 8 inde sonra işe geldim. tamam haklıyız her tarafımız delik değiş oluyor ama yapcak bişey yok son bi kaç kana daha dayanırsın. progestan iğnesini ben tam tamına 40 gün yaptım ve son iki iğnemi kalcadan yapmadı FSM çok iğne yapmaktn apse olmuş olabilir diye bacak kasımdan yaptılar. dr. u aradım doğru uzun süreli kullanımda streil apse dediğimiz apseden yapar dedi buz koy dedi. ve kalp atışına gittiğime hem elle hemde ultrasonal baktı içinde kitle yada su kabarcığı varmı diye. ve kalp atışını duyduğunda dr. çok sevindi işte iğnelerin karşılığını aldık dedi. sonra progestan kapsüle çevirdi. yani bende meraklı değildim kıçımdan onca iğne yemeye ama belki daha iyi gelir sık dişini deyip durdum keza tedavide bir gecede göbekte 4 iğne deliği açıyordum. bunları hepimiz yaşadık ve bu sebepten 2 kan testiyle kalma bu cuma bir tane birde haftaya birtane yaptır diyorum ben.

her doktorun çalışması farklı farklı yaaa. hiç birbirini tutmuyor. ben de tam tamına toplamda 46 gün iğne olmuş olcam inşallah o zamanda devm et demezler. vajinaya sabah öğlen akşam konulan peogestanada devam... sadece estrofem in birini kestiler. aynı anda 2 tane yutuyordum. oda etkiliyormuş. dün teke düşürdüler. progestan alınınca onuda vermeleri gerekiyormuş. dengeliyormuş. meme kanseri vs riskini yok ediyormuş. neyse en azından onun bire inmesi iyi oldu. yan etileri karın ağrısı, baş ağrısı idi. benim kalçada sorun yok daha.. iğneleride burda yaptırıyorum. hafta sonuda acile gidip yaptırıyorum... bugünlerde geçer inşallah :)

bana da "1500lerde kese görünür o zamana kadar kimyasal gebeliktir, ne zaman ki 1500lere çıktı, artık hamilelik diyebiliriz ve o zamana kadar hcgnin yükseliş ivmesi takip edilmelidir" demişti doktorum. olası yavaş yükselmeden ya da çok hızlı yükselmeden embriyonun durumu hakkında da bilgi çıkartıyorlar bildiğim kadarıyla. (aşırı yavaş yükseliş düşük tehlikesine, aşırı hızlı da genetik bozukluğa delalet oluyor)
benim de ne zaman 750nin üstüne çıktı yani 1500ün yarısı oldu(artık düzenli bir şekilde de 2ye katlanıyordu, yani 1-2 güne 1500ün üstüne çıkacağı belliydi) tamam artık teste gerek yok ctesi gel keseyi görelim dedi. ha kan vermeye de o kadar alıştım ki artık. devam etse dese de çok şikayetim yoktu:))) progestanı dediğim gibi ben, iğnesi apse yapıyor diye hep vajinal kullandım. 3. ayın sonuna kadar da kulanılacakmış. ama kan sulandırıcı iğne de maaşallah geri kalmaz. apse yapmıyor ama sodyumlu olduğu için çok yakıyor ve en az yarım saat acıtıyor. kan sulandırıcı özelliğinden dolayı da iğnenin yapıldığı yerler kocaman morarıyor. kollarım, bacaklarım, karnım hep simsiyah şu an. hatta kazara kolumu bacağımı bir yerlere vurayım oralarda bile kocaman simsiyah kan oturuyor. onu da 3. ayın sonuna kadar kesin, duruma göre de belki doğuma kadar kullanacakmışım((( başıma bir kaza falan gelse iç kanamadan ölürüm diye de ödüm patlıyor. eşime falan tembih ettim, olur olur öyle bir şey olursa hemen doktorlara söyle diye. (bugüne kadar 2 büyük trafik kazası atlattım, inanın kuruntu değil) ama dediğin gibi sık dişini deyip duruyorum. madem ki bu yola girdim, öf demek yok:)))

benim şuanda kullandığım sadece progestan vajinal kapsül. birde haftada bi etkisi bir hafta süren progestan iğne. önceki yaptıklarım etkisi 24 saat sürüyormuş bu iğne 1 hafta. 2 haftada 2 tane yaptım bakalım bu cmtesi gittiğimizde tekrar verecekmi. ama o kapsüllere devam der sanırım. 24 tl falan özelden alıyorum acaba zk.dan randevu alsam orda yazdırsammı bikaç kutu diye düşünüyorum iğne ucuz 4,5 tl ama kapsül pahalı fetirle başladığımdan beri ilaçlarımı hep özel alıyorum. madem bu kapsül deva medilcek sgk ya yazdırmak en iyisi sanırım. sorarım bu gidişte olmadı öyle yaparım benim kuzen ikizlere hamile ocak sonu doğum yapcam erken alıyolarmış bebeleri o bile hala kullanıyor bu kapsülü. onun dışında bana bişey vermedi dr. kan sulandrıcı falan. ne işe yarıyorki kişinin durumuna göremi veriyorlar acep. bana demir vermişti sadece sanırım pıhtılaşma testine bakarak. başka dr.lar vitaminler falan veriyormuş daha erkenmi ilerde verirmi yoksa zaten vermedimi diye düşünüyorum.

birde aklıma şey geldi hani biz tüple hamile kaldıkya acaba tüple hamile kalanların bebeklerini erkenden sezeryanlamı alıyorlar. yani normal doğum istesek yapamazmıyız? kuzenimin ikiz olcak diye erken alıyolar ikizleri erken alıyolarmış. bizdemi öyle olcaz ki (

canım benim 4 faktörde 3üne taşıyıcı çıktım ya trombofili panelinde, o yüzden kan sulandırıcı iğne oluyorum(ayrıca coraspin de içiyorum) iğne normalde 93 lira ve 1 kutusu 10 gün gidiyor. yani ayda 93X3=279 lira. progestan da dediğin gibi kutusu 24 lira ve günde 4 tane kullanıyorum. bitiveriyor hemen. fakat ist tüp sgk anlaşmalı olduğundan ben sadece katılım paylarını ödüyorum. zaten 2şer 2şer yazıyorlar. bugüne kadar bir tek coraspinle(zaten 1,5 lira falan bir şey) östrojen bantlarını(20 küsur liraydı) sgksız aldım.dediğin gibi herkese vitamin de vermişler. ben zaten önceden de multi vitamin kullandığım için yeni vermediler. aynen kullanmaya devam edin dediler. sana da bir kan takviyeleri vermişlerdi içemiyordun, sahi ne oldu o iş?
tüpte garanti olsun diye genelde normal doğum tercih etmiyorlar. ama yaşı genç olup, çok sağlıklı hamilelik geçirenlerden normal doğum yapan da var. benimse yaşımdan ve kan uyuşmazlığından dolayı zaten sezaryen tercih edilecektir. yani 35in üstünde olunca normal yolla bile hamile kalsan genelde sezaryen tercih ediliyor.

ya şu etkisi 1 hafta süren progestan iğne süpermiş. bende 16.5 tl ye alıyorum iğneyi. bende kan sulandırıcı olarak sadece coraspirin verdiler. toplama günüde multivitamin (magnezyum,demir, folikasitten tut kalsiyum, çinko vs herşeyi içeren bişey) mineral kombinasyonu verdiler. günde 1 tane içiyorum. birde toplama günü 2 serum verdiler... biri protein serumuydu.. bembeyaz bir serum.. verilirken kol çok yanıyor.
doğuma gelince her tüp sezeryan olacak diye bişey olduğunu sanmıyorum ama çoğul gebelikler sezeryan yapılıyor. kardeşim 10 gün önce doğum yaptı. normal doğumdan korkuyordu... sezeryan istedi. devlet ödemiyor dediler oda olsun sezeryan yapın dedi sezeryanla aldılar.

tüpte çoğul gebelik olunca zaten bebeklerde erken geliyormuş hatta 30. haftamı doldurabilsem bebekler küveze girmiycek deyip duruyordu kuzenim. 32.haftada falan alcaklarmış onunkini öyle demişti. benimde aklıma geldi bizde tüpp yaptık acaba sezeryan zorunlumu olur hani haftasını doldurmadan alınıyorsa tüp bebekler kesin sezeryan olur. hayır şeyden sebep soruyorum sezeryan olursa 2. çocuk için 2-3 yıl beklemem gerek hani olmadı olmadı şimdi 2 3 allah ne verdiyse yapasım var:) aslında sezeryanda olsa her yıl bitane yapabilsek keşke:)) (buldum bunuyorum bende:)) bana verdiği gyno ferro demir hapını içiyorum artık ilki salak eczaı aç iç deyince feleğim şaştı. şimdi sabahları kahvaltı ediyorum üzerinden 2 saat geçiyor hapı içiyorum bir 2 saatte öyle geçiyor öğlen yemeğini buluyor yani baya meşakkatli bir hap aralardada hiç bişey yemiyorum. (ki zaten maşallah bu ara iştahım bir kesik sormayın günde çeyrek öküz yiyen ben bir bardak sütü içemiyorum)

sizlerde mide bulantısı varmı bende çok şükür yok. hani ne zaman oluyor bu bulantılar benim 8. hafta ilerleyen zamndamı olur yoksam bu ara yoksa bulantı daha da olmazmı ?

birde gebelikte dr.lar kan fala nalıp belli başlı şeylere bakıyorlarmı ? yani bana daha bakmadı acaba ilerleyen zamndamı ister belli testler tahliller (2 li 3 lü test dışındakilerden bahsediyorum)

ben gidince dr. diycem varmı verceğin vitamin falan belki verir bişeyler. kardeşinin nesi oldu gözün aydın kurtulmuş valla allah bundan sonra kolaylık versin. aynı şekilde bizimde yardımcımız olsun.

valla eğer tıbbi anlamda bir sakıncası yoksa peşpeşe doğur.. kardeşim daha yeni doğurdu kızı oldu. adı nehir. 1 yıl sonra ikinciyi istiyor. bu arada o hamile kalmadan 2 ay kadar önce apandist ameliyatı olmuştu. doktor sakıncası yok demişti. sezeryanda belki zaman gerekebilir ama o kadar uzun bir ara gerekeceğini düşünmüyorum.
mide bulantılarıda kişiden kişiye değişiyor. kardeşimde 1.5 aydan sonra, burdaki arkadaşta da 2 aylıkken başlamıştı. 3.5 civarı bitti. inşallah mide bulantıların çok olmaz. kardeşim çok ağır geçirmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…