valla eğer tıbbi anlamda bir sakıncası yoksa peşpeşe doğur.. kardeşim daha yeni doğurdu kızı oldu. adı nehir. 1 yıl sonra ikinciyi istiyor. bu arada o hamile kalmadan 2 ay kadar önce apandist ameliyatı olmuştu. doktor sakıncası yok demişti. sezeryanda belki zaman gerekebilir ama o kadar uzun bir ara gerekeceğini düşünmüyorum.
mide bulantılarıda kişiden kişiye değişiyor. kardeşimde 1.5 aydan sonra, burdaki arkadaşta da 2 aylıkken başlamıştı. 3.5 civarı bitti. inşallah mide bulantıların çok olmaz. kardeşim çok ağır geçirmişti.
benim bildiğim sezeryan eskiden 3 yıl ara vermek zorundaydın şimdi ise 2 yıl diyorlar. hani yaranın iyice iyileşim kaynaması açısından sanırım. ama bilmiyorum daha birini doğurmadan 2. düşünüyom bende işe bakın hele :)) ama kardeşin ağır geçirmesine rağmen iy igayretliymiş 1 yıl sonra 2.istediğine göre:) benim şuan bir sıkıntım yok mide bulantısı falan yani daha başlamadı umarımda başlamaz çünkü en nefret ettiğim şey kusmaktır çok korkarım kusarkensanrıım kardeşim normal gebe kaldı çünkü hiç tedavi oldu falan dememiştin. kızı olmuş ne güzel darısı başımıza sağlıkla inşallah.
benim bildiğim sezeryan eskiden 3 yıl ara vermek zorundaydın şimdi ise 2 yıl diyorlar. hani yaranın iyice iyileşim kaynaması açısından sanırım. ama bilmiyorum daha birini doğurmadan 2. düşünüyom bende işe bakın hele :)) ama kardeşin ağır geçirmesine rağmen iy igayretliymiş 1 yıl sonra 2.istediğine göre:) benim şuan bir sıkıntım yok mide bulantısı falan yani daha başlamadı umarımda başlamaz çünkü en nefret ettiğim şey kusmaktır çok korkarım kusarkensanrıım kardeşim normal gebe kaldı çünkü hiç tedavi oldu falan dememiştin. kızı olmuş ne güzel darısı başımıza sağlıkla inşallah.
Kızlar alakaya maydanoz olacak ama internetteki giyim sitelerindrn alışveriş yapıyomusunuz? Güvenli buluyomusunuz? Mişşet marka şeyleri ucuza alıyomuş 20 tl ye eşbise 9 tl ye babet alan varmış ben 9 tl ye pazardan bile babet alamam be :))"
canım mide bulantısı herkeste olmuyor. bazısında hcg yükseldikçe oluyor genelde de 3. ayda hcg düşmeye başlayınca bitiyor.(kimisi de var 9 ay kusuyor) yani senin şimdiye çoktan başlamalıydı ama başlamadığına göre belki hiç olmayacak. ki benim annem hep der, 2 hamileliğinde de zerre midesi bulanmamış ve kusmamış. ama benim bulantılar daha 11. gün başladı. hakikaten hcg yükseldikçe de artıyor. başta öyle kendi kendine bir bulantı değildi. kokulara aşırı hassastım, yemek kokusundan, sokağa çıkınca eksoz kokusundan, deterjan kokularından hemen midem kalkıyordu ama kusmuyordum da. şu 2 gündür, koku falan duymadan, mesela yemek yediğimde de bulanıyor ama yine kusacak kadar değil. hani yol tutması gibi bir bulantı. bende onca bulantıya karşı iştahsızlık falan da yok. gayet normal acıkıyorum yiyorum. ama baharatlı, pişmiş de olsa soğanlı şeyleri falan hiç yiyemiyorum. hatta mümkünse, midemi rahatlattığı için varsa yoksa kızarmış ekmek ya da simit, peynir, salatalık falan yemek istiyorum. devamlı bir kahvaltı modundayım:))) bir de bugün zencefil kurusu aldım. hani var ya kuru yemişçilerde falan satılıyor, üstü şekerli. midem bulandıkça küçük bir parça yiyorum. bulantıma bir süreliğine de olsa epey iyi geliyor.
sezaryende ben de 2 yıl ara veriliyor diye biliyorum. sen de maaşallah alıştın bakıyorum. daha 1.yi doğurmadan 2.nin hesabını yapar oldun:)))) hakikaten çok alemsin ha, ama ben hepinizi doğurunca görcem:)))üstünüz başınız kusmuk içinde, 1 haftadır uyumamış ve banyo yapmamış haldeyken böyle konuşacakmısınız? :)))))))))))))))))))))))
Kızlar alakaya maydanoz olacak ama internetteki giyim sitelerindrn alışveriş yapıyomusunuz? Güvenli buluyomusunuz? Mişşet marka şeyleri ucuza alıyomuş 20 tl ye eşbise 9 tl ye babet alan varmış ben 9 tl ye pazardan bile babet alamam be :))"
canım mide bulantısı herkeste olmuyor. bazısında hcg yükseldikçe oluyor genelde de 3. ayda hcg düşmeye başlayınca bitiyor.(kimisi de var 9 ay kusuyor) yani senin şimdiye çoktan başlamalıydı ama başlamadığına göre belki hiç olmayacak. ki benim annem hep der, 2 hamileliğinde de zerre midesi bulanmamış ve kusmamış. ama benim bulantılar daha 11. gün başladı. hakikaten hcg yükseldikçe de artıyor. başta öyle kendi kendine bir bulantı değildi. kokulara aşırı hassastım, yemek kokusundan, sokağa çıkınca eksoz kokusundan, deterjan kokularından hemen midem kalkıyordu ama kusmuyordum da. şu 2 gündür, koku falan duymadan, mesela yemek yediğimde de bulanıyor ama yine kusacak kadar değil. hani yol tutması gibi bir bulantı. bende onca bulantıya karşı iştahsızlık falan da yok. gayet normal acıkıyorum yiyorum. ama baharatlı, pişmiş de olsa soğanlı şeyleri falan hiç yiyemiyorum. hatta mümkünse, midemi rahatlattığı için varsa yoksa kızarmış ekmek ya da simit, peynir, salatalık falan yemek istiyorum. devamlı bir kahvaltı modundayım:))) bir de bugün zencefil kurusu aldım. hani var ya kuru yemişçilerde falan satılıyor, üstü şekerli. midem bulandıkça küçük bir parça yiyorum. bulantıma bir süreliğine de olsa epey iyi geliyor.
sezaryende ben de 2 yıl ara veriliyor diye biliyorum. sen de maaşallah alıştın bakıyorum. daha 1.yi doğurmadan 2.nin hesabını yapar oldun:)))) hakikaten çok alemsin ha, ama ben hepinizi doğurunca görcem:)))üstünüz başınız kusmuk içinde, 1 haftadır uyumamış ve banyo yapmamış haldeyken böyle konuşacakmısınız? :)))))))))))))))))))))))
nevincim allah kolaylık versin bulantı işi zor iş. evde olunca bir nebze daha kolay olur hani rahat rahat kusabilirsin, ama işyerinde yollarda insan içinde daha zor.
arkadaşlar şu ilaç konusuna da açıklık getireyim.. eşim az önce sağlık ocağına gidip 3 kutu progestan iğne ve kapsülü yazdırmış. sizinde bilginiz olsun.. sağlık ocağıda hemen beni aradı gebelik bildirimi yapmaları gerekiyormuş, bilgilerimi aldılar vs.
sonay bu haberi vermen çok iyi oldu. dr. kapsüle devam et derse bende gidip yazdırayım sağlık ocağına hemde haber vereyim gebeyim diye. eşim geçen hafta ver dedi bende bu kontrolüde atlatayım sonra ararım demiştim.
Malesef canım bizler aşılamalarımızı Zeynep kamil de yaptırdık fakat şuan tüp benekle hamile arkadaşlar rapor işlemlerini de zk da yaptırdık ama kalan arkadaşlar da var umarım sen de kalırsın.Selam kızlar ,
hamile olanları Rabbim tamamına erdirsin inşlllllllllllllllllllllllllllllllll . Bende aşılama yaptırmayı düşünüyorum sizler aşılama ile mi gebe kaldınız bilgi verebilir misiniz ?
Malesef canım bizler aşılamalarımızı Zeynep kamil de yaptırdık fakat şuan tüp benekle hamile arkadaşlar rapor işlemlerini de zk da yaptırdık ama kalan arkadaşlar da var umarım sen de kalırsın.
benim iki tüp denemem oldu biri negatif biri pozitif ama doktorumun düşüncesizliği yüzünden varolan bir rahatsızlıktan ötürü bebeğimi kaybetiim . özelde yaptırdığım içinde artık gücüm kalmadı tekrar gitmeye . Devletteki haklarımı kullanayım diyorum . benim için biraz sorun olacak git geller ama napim bir şekilde idare edeceğim işyerindekileri .
acaba bana ilk etapta tüp denerler mi ki yoksa aşılama mutlaka isterler mi((
eşim aradı progestan kapsülü alamamış, sebebide günde 3 kez kullanmama rağmen ilk aldığımızda günde 1 doz olarak girildiği için şu anda ocak 9 a kadar elimde var görünüyormuşneyse 24 tl verip onu cepten almış. siz yazdırırken ona dikkat edin. günlük kaç tane kullandığınızı söyleyin.
senin hafifte olsa bulantıların oluyor ama sen hamileliğe bağlamıyorsun :)) allah böyle devam ettirir inşallah.
kızlar annem babama söylemiş. babam çok sevinmiş. hep içimde bir dertti... bayramda gittiğimde meyvesiz ağacı taşlamazlar demişya... güya yapmamızda o etkili olmuş :))) çünkü 3/5 ay öncesinde istemediğimizi söylüyorduk.. gerçektende öyleydi ama sonradan işler değişti :) neler çektiğimizi bilmiyor tabii.
Günaydın kızlar kar yağıyor burda çok güzel benim de adetim başladı fena oldum çok halsizim öğlenden sonra arayıp randevu alıcam hem doktorumla konuşucam.
İnternetten alışveriş fikirleriniz için tşk ederim:) sanırım görerek almak en iyisi ama bambi de indirim vardı morhipo da 50 tl ye çok güzel görünüyolardı insan bazen denemek istiyor.
Sonacım ilaçlarını sağlık ocağından alman çok iyi olmuş birdahaki sefere adetini çok yazdırırsın reçeteye benim evde 3 kutu 200 mg var bana estrofem lazım şuan sadık bey yazacak bir de muayne ücreti de alacaklar mı acaba çok tuzluya geliyor haliyle insan reçetesini bari sgk dan almak istiyor. Aslında mayıs 2011 den kalma estrofem de var evde hüz son kul tar. Geçmedi yine de teredütteim kullansam mı diye ayrıca 1 kutu da kim 2011 de aldığım 0.4 lük clexane iğnem var onun da geçmedi tarihi para vermeyip kullansam ama içim rahat etmez ki ğnenin temmuz 2014 hapların da ekim 2014 son kul tarihleri kullanabilirmîyim hiç kaloriferin yanmadığı büyük banyomda saklıyorum yaz kış serin.
hımm onu sormak lazım bana hep sadık bey yazdı özel olarak oda etki etmez sgk ya. sağlık ocağına danışmak gerek olmadı zk.dan randevu alıp oraya yazdırmalı. bizimkilerde çocuk için uğraştığımızı biliyordu ama annem bile hiç sormadı bugüne kadar ne yaptınız ne ettiniz diye. ne zamnki tüpün sonucu pozitif oldu öğrendiler o zman konuştu babam kendine dikkat etepeydir uğraşıyorsunuz bilmiyorum 1 yılmı oldu 2 yıl mı biraz oturmana kalkmana hareketlerine yeme içmene dikkat et. paran yoksa söyle para verim diyor:) hani canım bişey çekerse diye. zaten hergün arardı gene arıyor torunum napıyor diye geyik yapıyor nebilim sesi soluğu çıkmıyor diyor olurmu öyle arada telefon et halini hatrını sor diyor. büyük teyzesi alışverişe gitmiş onun için anaanneside örgü örüyor ona diyor. he dedim sanada eğlence çıktı :)) malum bizimkiler ilk torun olcak sevinçli hevesliler birde geç olunca sanırım tırstılar olmıycak diye. ama eşim tarası gayet normal malum hep anane hem babaanne oldular biz sona kaldık sona kalan donakalır hesabı :))
seninkiler çok hevesli :))) şimdiden başlamışlar hazırlığa. allah sağlıkla kucaklarına alıp sevecekleri günleride göstersin.. valla duygucum seninkiler bir cins, 20 torunda olsa bu sizin için ilk olduğu için bunada ayrı seviniyor olmaları lazım. eşim tarafı duysa bırak elti görümceyi onların bütün çocukları bile tek tek ararlar, uçarlar sevinçlerinden :))
Ona yapılan testler sonucunda karar veriliyor canım varolan rahatsızlığın nedi nerde yaptırdın ve kaynettin bebeğini?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?