Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bu arada samimi arkadaşlarıma hamile olduğumu söyledim :)) arkadaşımdan biri değerimin kaç çıktığını sordu. onun işyerinde bir arkadaşı varmış. konuşmalarımızı duymuş. değeri kaç demiş. oda kan testi yaptırmış 207 çıkmış ama o tüp bebek yaptırmış. 4/5 denemesiymiş. bende merak ettim nerde yaptırmışki dedim. bahçeci umut diye bir yerde. süleyman diye bir dokor yapmış ama pahalı bir yermiş dedi :))) galiba biz onla yakın tarihlerde transfer olmuşuz :))

benim bildiğim sezeryan eskiden 3 yıl ara vermek zorundaydın şimdi ise 2 yıl diyorlar. hani yaranın iyice iyileşim kaynaması açısından sanırım. ama bilmiyorum daha birini doğurmadan 2. düşünüyom bende işe bakın hele :)) ama kardeşin ağır geçirmesine rağmen iy igayretliymiş 1 yıl sonra 2.istediğine göre:) benim şuan bir sıkıntım yok mide bulantısı falan yani daha başlamadı umarımda başlamaz çünkü en nefret ettiğim şey kusmaktır çok korkarım kusarken sanrıım kardeşim normal gebe kaldı çünkü hiç tedavi oldu falan dememiştin. kızı olmuş ne güzel darısı başımıza sağlıkla inşallah.

kardeşim nişanlıyken evlenir evlenmez yapacam diyordu :) neyseki 1 yıl bekledi. normal hamile kaldı. 3/5 ay çalışmayla. onca ağır geçirmesine rağmen ikinciyi hemen yapacam diyor, dediğin gibi çok gayretli. ikisi birden büyüyecekmiş. bende mide bulantısından cok korkarım. bembeyaz kesilirim. ilginçtir kusamamda. öyle durumlarda ishale ceviriyor ve kurtuluyorum. eskiden içip sarhoş olduğumda bile kusamıyordum. yok parmak sokmaymış vs nafilee :))) perişan oluyordum. allah yüzümüze baksında çok ağır geçirmeyelim.

Kızlar alakaya maydanoz olacak ama internetteki giyim sitelerindrn alışveriş yapıyomusunuz? Güvenli buluyomusunuz? Mişşet marka şeyleri ucuza alıyomuş 20 tl ye eşbise 9 tl ye babet alan varmış ben 9 tl ye pazardan bile babet alamam be :))"

canım mide bulantısı herkeste olmuyor. bazısında hcg yükseldikçe oluyor genelde de 3. ayda hcg düşmeye başlayınca bitiyor.(kimisi de var 9 ay kusuyor) yani senin şimdiye çoktan başlamalıydı ama başlamadığına göre belki hiç olmayacak. ki benim annem hep der, 2 hamileliğinde de zerre midesi bulanmamış ve kusmamış. ama benim bulantılar daha 11. gün başladı. hakikaten hcg yükseldikçe de artıyor. başta öyle kendi kendine bir bulantı değildi. kokulara aşırı hassastım, yemek kokusundan, sokağa çıkınca eksoz kokusundan, deterjan kokularından hemen midem kalkıyordu ama kusmuyordum da. şu 2 gündür, koku falan duymadan, mesela yemek yediğimde de bulanıyor ama yine kusacak kadar değil. hani yol tutması gibi bir bulantı. bende onca bulantıya karşı iştahsızlık falan da yok. gayet normal acıkıyorum yiyorum. ama baharatlı, pişmiş de olsa soğanlı şeyleri falan hiç yiyemiyorum. hatta mümkünse, midemi rahatlattığı için varsa yoksa kızarmış ekmek ya da simit, peynir, salatalık falan yemek istiyorum. devamlı bir kahvaltı modundayım:))) bir de bugün zencefil kurusu aldım. hani var ya kuru yemişçilerde falan satılıyor, üstü şekerli. midem bulandıkça küçük bir parça yiyorum. bulantıma bir süreliğine de olsa epey iyi geliyor.
sezaryende ben de 2 yıl ara veriliyor diye biliyorum. sen de maaşallah alıştın bakıyorum. daha 1.yi doğurmadan 2.nin hesabını yapar oldun:)))) hakikaten çok alemsin ha, ama ben hepinizi doğurunca görcem:)))üstünüz başınız kusmuk içinde, 1 haftadır uyumamış ve banyo yapmamış haldeyken böyle konuşacakmısınız? :)))))))))))))))))))))))

elifcim ben çalışırken trendyol, markafoni ve limangodan çok alış veriş ediyordum. hakikaten uygun fiyatlı ürünler oluyor ama bazı konularda uyarayım; mesela bilinmedik bir markaysa ürün açıklamalarını iyi okumak lazım. ürünlerin çoğu hakikaten ucuz ama ederleri de zaten o kadar. yani mesela resimde çok güzel görünen bir elbise pazarda da çok rahat 5 liraya bulabileceğin sentetik kumaşlı, dikişleri kötü, yakası oturmayan, boyu aşırı kısa falan çıkabiliyor. ya da ürün açıklamasını okusan da başka özellikte bir ürÜn gelebiliyor. mesela yün palto yazarken, bana gayet pamuk ve sentetik bir palto gelmişti. keza bazılarının da bedenleri olmayabiliyor. misal bir keresinde XL beden aldığım kumaş ceketten kolum bile geçmemişti. bizim resepsiyondaki sıfır bedenden hallice kıza ancak olmuştu. bir de gizli defolar olabiliyor. mesela hotiçin hakiki deri bir ayakkabısını ne güzel ucuz ucuz aldım diye sevinirken, tabanındaki tuhaf bir ortopedik sorun yüzünden ayağın su toplayabiliyor:))) bir rivayete göre de pahalı marka ürünlerde paçal yapıyorlarmış. yani orjinal ürünlerin yanında çakma ürünleri karıştırıyorlarmış. internetde şikayet sitelerinde kendisine sahte ürün yollandığını söyleyenler var. iyi yanı ürünleri etiketini sökmediğin sürece 1 haftada iade hakkın var. kargo da dahil paranı iade ediyorlar. yani alıp, uzun uzun inceleyip(mesela ayakkabıysa evde bir süre giyip) beğenmediysen iade edebiliyorsun. ben 50 alış veriş etmişsem 40ını iade etmişimdir:)))) ama bende kalan 10u da asla o fiyata alamayacağım son derece kaliteli ürünlerdir.

nevincim allah kolaylık versin bulantı işi zor iş. evde olunca bir nebze daha kolay olur hani rahat rahat kusabilirsin, ama işyerinde yollarda insan içinde daha zor.

arkadaşlar şu ilaç konusuna da açıklık getireyim.. eşim az önce sağlık ocağına gidip 3 kutu progestan iğne ve kapsülü yazdırmış. sizinde bilginiz olsun.. sağlık ocağıda hemen beni aradı gebelik bildirimi yapmaları gerekiyormuş, bilgilerimi aldılar vs.

bende birkaç kez aldım bişiler ama görüp almak gibi olmuyor tabii. gelenide aynı fiyata bulabilirdim gibime geliyor.

ben netten çok alışveriş yaptım ama bildiğim mekanlardan brunch,akşama yemeği falan aldım onun dışında bir kaçta ufak aksesuar aldım giyim kuşam almadım kargo parası öde olmadı iade et uğraşmak istemedim birde nedense bana pahalı geliyor. yani piayasada daha uyguna bulabilirsin diye düşünüyorum. misal bambide bi ayakkabı görmüştüm mağazada diyelimki 50 idi nette 65 e birde kargo parası ekle daha pahalıya geliyor. ama bebek için yapabilirim piyasada fiyat öğrenip nette karşılaştırma yapıp alabilirim.

benimde yemek yerkn yada yedikten sonra bulantı oluyor ama hafif olduğu için hamilelikle alakası yoktur heralde diyorum. hani diyorlar ya çok kötü geçirdi şiddetli oldu bulantıları bende öyle bişey bekliyorum heralde. ama eğer bende olan hafif bulantılarda hamilelikle alakalıysa buna şükür çünkü bu bile bana zor geliyor şiddetlisini düşmek bile istemiyorum.bazende acaba açlıktanmı bulanıyor diyorum çok yiyemiyorum ya bu sebepten leblebi alıp çekmeceme koydumki bulanınca azıma atayım diye ama onuda yiyesim yok. keşke doğuma kadar 15 -20 kilo verip hamilelikte ilk defa büyük kilo veren biri olarak tarihe geçsem :))) ama 1-2 aya kadar istesemde duramam heralde gece gündür yerim diye tahmin ediyorum. mesela dün akşam kısır yedim yemeğin hemen peşine duşa girdim çıkınca aşırı bir bulantı kustum kusucam dedim heralde dinlenmedim ondan midem döndü o aşırı bulantı ve kusmamak için direnme çabamı bile hamileliğe bağlamadım :))

sonay bu haberi vermen çok iyi oldu. dr. kapsüle devam et derse bende gidip yazdırayım sağlık ocağına hemde haber vereyim gebeyim diye. eşim geçen hafta ver dedi bende bu kontrolüde atlatayım sonra ararım demiştim.

eşim aradı progestan kapsülü alamamış, sebebide günde 3 kez kullanmama rağmen ilk aldığımızda günde 1 doz olarak girildiği için şu anda ocak 9 a kadar elimde var görünüyormuş neyse 24 tl verip onu cepten almış. siz yazdırırken ona dikkat edin. günlük kaç tane kullandığınızı söyleyin.

senin hafifte olsa bulantıların oluyor ama sen hamileliğe bağlamıyorsun :)) allah böyle devam ettirir inşallah.

kızlar annem babama söylemiş. babam çok sevinmiş. hep içimde bir dertti... bayramda gittiğimde meyvesiz ağacı taşlamazlar demişya... güya yapmamızda o etkili olmuş :))) çünkü 3/5 ay öncesinde istemediğimizi söylüyorduk.. gerçektende öyleydi ama sonradan işler değişti :) neler çektiğimizi bilmiyor tabii.

Selam kızlar ,
hamile olanları Rabbim tamamına erdirsin inşlllllllllllllllllllllllllllllllll . Bende aşılama yaptırmayı düşünüyorum sizler aşılama ile mi gebe kaldınız bilgi verebilir misiniz ?

Günaydın kızlar kar yağıyor burda çok güzel benim de adetim başladı fena oldum çok halsizim öğlenden sonra arayıp randevu alıcam hem doktorumla konuşucam.
İnternetten alışveriş fikirleriniz için tşk ederim:) sanırım görerek almak en iyisi ama bambi de indirim vardı morhipo da 50 tl ye çok güzel görünüyolardı insan bazen denemek istiyor.
Sonacım ilaçlarını sağlık ocağından alman çok iyi olmuş birdahaki sefere adetini çok yazdırırsın reçeteye benim evde 3 kutu 200 mg var bana estrofem lazım şuan sadık bey yazacak bir de muayne ücreti de alacaklar mı acaba çok tuzluya geliyor haliyle insan reçetesini bari sgk dan almak istiyor. Aslında mayıs 2011 den kalma estrofem de var evde hüz son kul tar. Geçmedi yine de teredütteim kullansam mı diye ayrıca 1 kutu da kim 2011 de aldığım 0.4 lük clexane iğnem var onun da geçmedi tarihi para vermeyip kullansam ama içim rahat etmez ki ğnenin temmuz 2014 hapların da ekim 2014 son kul tarihleri kullanabilirmîyim hiç kaloriferin yanmadığı büyük banyomda saklıyorum yaz kış serin.

Selam kızlar ,
hamile olanları Rabbim tamamına erdirsin inşlllllllllllllllllllllllllllllllll . Bende aşılama yaptırmayı düşünüyorum sizler aşılama ile mi gebe kaldınız bilgi verebilir misiniz ?
Malesef canım bizler aşılamalarımızı Zeynep kamil de yaptırdık fakat şuan tüp benekle hamile arkadaşlar rapor işlemlerini de zk da yaptırdık ama kalan arkadaşlar da var umarım sen de kalırsın.

Malesef canım bizler aşılamalarımızı Zeynep kamil de yaptırdık fakat şuan tüp benekle hamile arkadaşlar rapor işlemlerini de zk da yaptırdık ama kalan arkadaşlar da var umarım sen de kalırsın.

benim iki tüp denemem oldu biri negatif biri pozitif ama doktorumun düşüncesizliği yüzünden varolan bir rahatsızlıktan ötürü bebeğimi kaybetiim . özelde yaptırdığım içinde artık gücüm kalmadı tekrar gitmeye . Devletteki haklarımı kullanayım diyorum . benim için biraz sorun olacak git geller ama napim bir şekilde idare edeceğim işyerindekileri .
acaba bana ilk etapta tüp denerler mi ki yoksa aşılama mutlaka isterler mi ((

Ona yapılan testler sonucunda karar veriliyor canım varolan rahatsızlığın nedi nerde yaptırdın ve kaynettin bebeğini?

hımm onu sormak lazım bana hep sadık bey yazdı özel olarak oda etki etmez sgk ya. sağlık ocağına danışmak gerek olmadı zk.dan randevu alıp oraya yazdırmalı. bizimkilerde çocuk için uğraştığımızı biliyordu ama annem bile hiç sormadı bugüne kadar ne yaptınız ne ettiniz diye. ne zamnki tüpün sonucu pozitif oldu öğrendiler o zman konuştu babam kendine dikkat etepeydir uğraşıyorsunuz bilmiyorum 1 yılmı oldu 2 yıl mı biraz oturmana kalkmana hareketlerine yeme içmene dikkat et. paran yoksa söyle para verim diyor:) hani canım bişey çekerse diye. zaten hergün arardı gene arıyor torunum napıyor diye geyik yapıyor nebilim sesi soluğu çıkmıyor diyor olurmu öyle arada telefon et halini hatrını sor diyor. büyük teyzesi alışverişe gitmiş onun için anaanneside örgü örüyor ona diyor. he dedim sanada eğlence çıktı :)) malum bizimkiler ilk torun olcak sevinçli hevesliler birde geç olunca sanırım tırstılar olmıycak diye. ama eşim tarası gayet normal malum hep anane hem babaanne oldular biz sona kaldık sona kalan donakalır hesabı :))

elifim prospektüslerini oku... oda sıcaklığında saklayın diyorsa bence kullanabilirsin. hem son kullanma tarihleride baya ileri. yinede senin yerinde olsam ilaçlarımın adını alır gider 2/3 eczaneye girer girer bunları aldığımda nasıl saklayabilirim diye sorardım.. doktorla görüşmeye gittiğinde aynı şekilde durumunuzun iyi olmadığını doktora anlat ve ilaçları onada sor. ben kendi ilaçlarımı kullanırken kullanmadığımız ve karanlık olan küçük tuvalette sakladım. sadece çatlatma iğnesini buzdolabına koydum o kadar. eczacı öyle demişti :) dediğin gibi zaten yeterince para ödüyoruz ekstradan çıkan şeylerde insanı zorlayabiliyor. ben şu anda kullandığım estrofem i kalorifer yanan salonda tutuyorum valla.eczacı kız normal raflardan alıp verdiğine göre sorun olmaz. randevu alırken ücretide sor. bence almamaları lazım. çünkü tedavin yarım kaldı.. tüp fiyatının içinde olmalı.

seninkiler çok hevesli :))) şimdiden başlamışlar hazırlığa. allah sağlıkla kucaklarına alıp sevecekleri günleride göstersin.. valla duygucum seninkiler bir cins, 20 torunda olsa bu sizin için ilk olduğu için bunada ayrı seviniyor olmaları lazım. eşim tarafı duysa bırak elti görümceyi onların bütün çocukları bile tek tek ararlar, uçarlar sevinçlerinden :))

valla onun ailesi çokta umrumda değil değişmezler değiştirmeyede çalışma çabam yok. yakın zmanda görümcemle münakaşa etmiştim. ertesi hafta eşim çocuk haberini onlarada verdi (madem sizinkiler öğrendi bende söylimmi dedi bende heveslenmişti kırılmasın diye tamam söyle ama sevinmiycekler dedim) görümcem odun gibi konuştu sesini duyuyordum hatta normal mi dedi eşimde evet normal dedi. baak gördünmü demekki oluyormuş boşa kendinizide etrafınızıda strese koydunuz dedi ( gerizekalı karı bilse kıçımızı yırttığımız ama bilsede anlamazki. ilk tüpte tüp yapcaz çok para lazım gibilerinden konuşmuştum ki ailesine desin tüp yapcağımı para bekletisine girmesinler diye tüp yapcağımızı söyledim. hatun beni o kadar ciddiye almıştı. ertesi hafta beni aradı rezidansın altından dükkan satın aldırmaya çalıştı :))))) aptal desem aptalara hakaret olur. yani sevinmedi çünkü eşim söylemeden bi hafta önce eşime msj atıyor ve çoluk çocuk yokken koy kapıya gitsin diyor ömür boyu çekilmezmişim ben. siz böyle bir görümceyi naparsınız ?? bence o yaşadığına şükretmeli. düşünün kendisinn 2 çocuğu var oğlu 5 aylık falan aptak karı çocuk var diye kendini garantide sanıyor. çoğu garanti olarak görenler ucuz insanlardan. bende eşime geyik yapıyorum ohh hamilede kaldım kıçımıda sağlama aldım artık kapı dışarı edemezsin beni bak bak dilimde uzadı sana cevapta veriyorum diyorum:)))) aşk olsun ben öyle birimiyim diyor. allahtan öyle biri değil yani ailesine çekse işim vardı

Ona yapılan testler sonucunda karar veriliyor canım varolan rahatsızlığın nedi nerde yaptırdın ve kaynettin bebeğini?

kan pıhtılaşması varmış canım bebekten sonra yapılan genetik testlerde öğrendik . kan sulandırıcı iğne kullanıyordum ama doktorum gerek yok artık kullanma dedi 4 gün sonra bebeğin kalbi durdu . genetik doktoru da gebeliğin süresince kullanman gerekiyor dedi .
kendi doktorum ise iki kez bebek kaybından sonra istiyoruz genetik testi dedi ne saçma ! onlara göre hava hoş tabi . 8000 tl yi bir araya getirip gidebiliyor muyuz tekrar onu sormuyorlar .
benim eşimde morfoloji ve sayı sorunu vardı canım kullandığımız bitkisel kürlerle çok şükür düzeldi . bende pko var . 13 senelik evliyim eşimin yaşı 38 benim 31 .
ama artık bebek özlemim bitsin istiyorum (( tam kavuştum derken kaybettim rabbim hiç kimseye bunu yaşatmasın .

ben şimdi direk tüp bebek bölümünden randevu aldım doğru mu yaptım sence .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…