kan pıhtılaşması varmış canım bebekten sonra yapılan genetik testlerde öğrendik . kan sulandırıcı iğne kullanıyordum ama doktorum gerek yok artık kullanma dedi 4 gün sonra bebeğin kalbi durdu . genetik doktoru da gebeliğin süresince kullanman gerekiyor dedi .
kendi doktorum ise iki kez bebek kaybından sonra istiyoruz genetik testi dedi ne saçma ! onlara göre hava hoş tabi . 8000 tl yi bir araya getirip gidebiliyor muyuz tekrar onu sormuyorlar .
benim eşimde morfoloji ve sayı sorunu vardı canım kullandığımız bitkisel kürlerle çok şükür düzeldi . bende pko var . 13 senelik evliyim eşimin yaşı 38 benim 31 .
ama artık bebek özlemim bitsin istiyorum(( tam kavuştum derken kaybettim rabbim hiç kimseye bunu yaşatmasın .
ben şimdi direk tüp bebek bölümünden randevu aldım doğru mu yaptım sence .
valla onun ailesi çokta umrumda değil değişmezler değiştirmeyede çalışma çabam yok. yakın zmanda görümcemle münakaşa etmiştim. ertesi hafta eşim çocuk haberini onlarada verdi (madem sizinkiler öğrendi bende söylimmi dedi bende heveslenmişti kırılmasın diye tamam söyle ama sevinmiycekler dedim) görümcem odun gibi konuştu sesini duyuyordum hatta normal mi dedi eşimde evet normal dedi. baak gördünmü demekki oluyormuş boşa kendinizide etrafınızıda strese koydunuz dedi ( gerizekalı karı bilse kıçımızı yırttığımız ama bilsede anlamazki. ilk tüpte tüp yapcaz çok para lazım gibilerinden konuşmuştum ki ailesine desin tüp yapcağımı para bekletisine girmesinler diye tüp yapcağımızı söyledim. hatun beni o kadar ciddiye almıştı. ertesi hafta beni aradı rezidansın altından dükkan satın aldırmaya çalıştı :))))) aptal desem aptalara hakaret olur. yani sevinmedi çünkü eşim söylemeden bi hafta önce eşime msj atıyor ve çoluk çocuk yokken koy kapıya gitsin diyor ömür boyu çekilmezmişim ben. siz böyle bir görümceyi naparsınız ?? bence o yaşadığına şükretmeli. düşünün kendisinn 2 çocuğu var oğlu 5 aylık falan aptak karı çocuk var diye kendini garantide sanıyor. çoğu garanti olarak görenler ucuz insanlardan. bende eşime geyik yapıyorum ohh hamilede kaldım kıçımıda sağlama aldım artık kapı dışarı edemezsin beni bak bak dilimde uzadı sana cevapta veriyorum diyorum:)))) aşk olsun ben öyle birimiyim diyor. allahtan öyle biri değil yani ailesine çekse işim vardı
ay görümcen beni sinir etti. hani şu an tanışıyor falan olsam açar telefonu saydırırdım. ne edepsiz ne sinir bozucu, çiğ kadınmış o ya.... ne demek kapının önüne koy? insan kardeşine öyle şey der mi, yuvası dağılsın ister mi hiç? sen kendin sevmeyebilirsin, anlaşamayabilirsin ama kardeşin seviyorsa mutluysa afedersin ama b.. yemek düşer. aman ne güzel kardeşim mutlu der köşene çekilirsin. böyle şeyleri duydukça inan eşimin tek çocuk olmasına seviniyorum. çok şükür ne görümcem var ne kayın biraderim var, her daim kafam huzurlu.
hamilelik haberini duyduğunda verdiği tepkiye de yuh diyorum. laf sokacağına ayol kardeşim baba oluyor diye bir sevin ayol, fesat insan! yok canım ben artık seni iyice anlıyorum. bu insanlar hakikaten 5 para etmez insanlar. en iyisi olabildiğince uzak ara görüşmek. sana tavsiyem eşin böyle korumacıyken olabildiğince hamileliğini falan da kullan. stresleniyorum fazla görüşmeyelim falan de.
canım senle daha önce konuşmuştuk bilmem hatırlarmısın. bence adetin 2. yada 3. günü randevu alıp öyle git. en azından adetliyken hormon testi yapılır ve boşa gitmemiş olursun. yapılacak test tahlillerden sonra aşılamamı tüpmü hastane karar verir. özelde yaptırdığın aşılama yada tüplerin hiç birini saymıyorlar. eğer aşılama uygun derlerse en az 2 aşılama yaptıktan sonra tüpe geçebilirsin. ama şuan için ilk yapman gereken adetliyken gidip işlemlere başlaman gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir ama önünde zorlu bir yol var hazırlıklı ol şimdiden. yani sık sık izin alman gerekecek ama hepimiz geçtik o yollardan bir şekilde zaman geçiyor.
kan pıhtılaşması varmış canım bebekten sonra yapılan genetik testlerde öğrendik . kan sulandırıcı iğne kullanıyordum ama doktorum gerek yok artık kullanma dedi 4 gün sonra bebeğin kalbi durdu . genetik doktoru da gebeliğin süresince kullanman gerekiyor dedi .
kendi doktorum ise iki kez bebek kaybından sonra istiyoruz genetik testi dedi ne saçma ! onlara göre hava hoş tabi . 8000 tl yi bir araya getirip gidebiliyor muyuz tekrar onu sormuyorlar .
benim eşimde morfoloji ve sayı sorunu vardı canım kullandığımız bitkisel kürlerle çok şükür düzeldi . bende pko var . 13 senelik evliyim eşimin yaşı 38 benim 31 .
ama artık bebek özlemim bitsin istiyorum(( tam kavuştum derken kaybettim rabbim hiç kimseye bunu yaşatmasın .
Benim bulantim gecti bitti cok ilgincayrica 11.gun bikac damla acik pembe kan gelmis camasirdaki pede Sonrra dungece 14.gun yani kahverengi leke gibi ilginc bisey geldi bu ne demek simdi sinr oldum dr. Umu aradim belki cagirabilirz sizi dediler cok korkuyorum bhcg degerdelerim cok da iyi katliyordu ufff
canım yine evham yapıyorsun. sadece birer damla kansa eminim ciddi bir şey değildir. ama doktora bir git bakalım. hani olduğun yerde başka bir doktora git diyeceğim ama doğru dürüst gözünün tuttuğu bir doktor da yoktu.
Benim bulantim gecti bitti cok ilgincayrica 11.gun bikac damla acik pembe kan gelmis camasirdaki pede Sonrra dungece 14.gun yani kahverengi leke gibi ilginc bisey geldi bu ne demek simdi sinr oldum dr. Umu aradim belki cagirabilirz sizi dediler cok korkuyorum bhcg degerdelerim cok da iyi katliyordu ufff
canım bende de pıhtılaşma sorunu var inan okuyunca içim cız etti. ben tüpe başlayacağım zaman 2 ayrı doktorla görüşmeye gittim. ailemdeki kalp damar sorunlarından bahsettim biri daha önce düşüğünüz yok, teste gerek yok dedi. ötekiyse hiç hamile kalmamış olsanız da, aileden risk grubundasınız muhakkak testi yaptırın dedi. sonuç olarak 4te 3 taşıyıcı çıktım. şu an her gün kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. beni uyaran ve sonradan da tüp tedavimi yapan doktordan allah bin razı olsun. ötekine kalsa senin durumunda olabilirdim. dediğin gibi doktorlar için hava hoş. tekrar tekrar tüp denersin onların da cebi dolar ne olacak ki. allah sana da bundan sonra aynı acıyı yaşatmasın. tez zamanda bebeğine kavuştursun.
evet canım hatırlıyorum . elimde daha önce yapılan hormon tahlillerim smir testim ve rahim filmim var .
sence tekrar isterler mi bunları . offf hiç bilmiyorum(( nerden başlamalı . pazartesiye aldım randevuyu . işten izin alırım sabah erken saatlerde gitme şansım olursa işe bir iki saat geç gelsem bişe olmaz ama nasıl ilerleyecek nasıl olacak kafam çok karışık ...
bende mesajı dayadım döşedim oh kocası görmüş en azından bilsin karısının kardeşinin yuvasına müdahale ettiğini. zaten görüşmüyorum ki canları cehenneme. o kendine göre haklı ben kendime göre haklıyım. ama maddi oalrak verici olursan senden iyisi yok eşim benden gizli para verdiğinde ve ben cıngar çıkardığımda benden kötüsü yok. allah aşkına devlete gitmeme rağmen 1 yılda 10 bin lira harcamışım kim getirdide elime 1 kuruş verdi alın buda bizden destek diye. eşimin ikizi olduğu için oda üzülüyor aranı iyi tut bilmem ne. dedim kusura bakma am ben ne kadar kötü ne kdar edepsiz olursam olayım sesimi duymakmı istemiyor yalan bi tebrik mesajı atsın bari. sonuçta ilk çocuğum ve ne zorlukla olduğunu biliyor.ama sana kızgın diye bacısını savunuyor ne bilim eşim duygusal kullanıyolar. ama kapı önüne koysaydı şimdi ye koymuştu senin demenlemi yapcak gerizekalı düşünemiyor. bunlar ne kavgalar etti kardeşim kötüde olsa karısını seviyor diye hala idrak edemedi çünkü hiçbir aşk evliliği yapmamıştı e bizimde farkımız fark edemiyorlar. kavgada etsek kafa gözde kırsak yinede vazgeçmeyiz hala anlayamışki o msjı çekmiş. bende uzak allaha yakın olsunlar diyorum.
yok zaten ben böyle maddiyatçı insanlar duymadım. bana hani bir araba olayı anlatmıştın eşime anlattım da onun bile ağzı açık kaldı. böyle aile düşman başına dedi. zaten senin anlattıklarından sonra kayın validemin ufak tefek maddiyatçılıkları bile gözüme bir şey görünmemeye başladı:))) aman benimkinin allahı varmış dedim:)))) bu arada benim kayın validem haberi aldığından beri sıyırttı. tedavi süresince falan hiç aramıyordu şimdi her gün arıyor, torunum nasıl diye 2 saat sevinç gösterisinde bulunuyor. biliyorsun kolunu kırmıştı, bana gelecekti ama gelmeden yeni bir bakıcı bulduk, kadından pek de memnun ama yine de boş bırakmıyorum. 2-3 günde bir uğruyorum. dün gittiğimde hayali torunuyla konuşuyordu:)))) malum bu çocuğu epey zor yaptık ya şimdi buldumcuk oldu:)))))) beni de "torunumun annesi" diye yere göğe koyamaz oldu.
Hayatm neresi evhaaaaamm( kimsede boyle bisey olmuyor ogrendigim kadari ile kimisi yerlesme kanamasi diyo kimisi de lekelenme de olsa iyi olarak kabul edilir bisey degil diyooo
benim iki tüp denemem oldu biri negatif biri pozitif ama doktorumun düşüncesizliği yüzünden varolan bir rahatsızlıktan ötürü bebeğimi kaybetiim . özelde yaptırdığım içinde artık gücüm kalmadı tekrar gitmeye . Devletteki haklarımı kullanayım diyorum . benim için biraz sorun olacak git geller ama napim bir şekilde idare edeceğim işyerindekileri .
acaba bana ilk etapta tüp denerler mi ki yoksa aşılama mutlaka isterler mi((
hımm onu sormak lazım bana hep sadık bey yazdı özel olarak oda etki etmez sgk ya. sağlık ocağına danışmak gerek olmadı zk.dan randevu alıp oraya yazdırmalı. bizimkilerde çocuk için uğraştığımızı biliyordu ama annem bile hiç sormadı bugüne kadar ne yaptınız ne ettiniz diye. ne zamnki tüpün sonucu pozitif oldu öğrendiler o zman konuştu babam kendine dikkat etepeydir uğraşıyorsunuz bilmiyorum 1 yılmı oldu 2 yıl mı biraz oturmana kalkmana hareketlerine yeme içmene dikkat et. paran yoksa söyle para verim diyor:) hani canım bişey çekerse diye. zaten hergün arardı gene arıyor torunum napıyor diye geyik yapıyor nebilim sesi soluğu çıkmıyor diyor olurmu öyle arada telefon et halini hatrını sor diyor. büyük teyzesi alışverişe gitmiş onun için anaanneside örgü örüyor ona diyor. he dedim sanada eğlence çıktı :)) malum bizimkiler ilk torun olcak sevinçli hevesliler birde geç olunca sanırım tırstılar olmıycak diye. ama eşim tarası gayet normal malum hep anane hem babaanne oldular biz sona kaldık sona kalan donakalır hesabı :))
Valla ben de para vermek istemiyorum muayneye elimden geleni yapıcam ilaçları da yanıma alıcam hep dikkat etmişimdir zaten saklama koşullarına olmazsa da sağlık ocağında yazdırırım.elifim prospektüslerini oku... oda sıcaklığında saklayın diyorsa bence kullanabilirsin. hem son kullanma tarihleride baya ileri. yinede senin yerinde olsam ilaçlarımın adını alır gider 2/3 eczaneye girer girer bunları aldığımda nasıl saklayabilirim diye sorardım.. doktorla görüşmeye gittiğinde aynı şekilde durumunuzun iyi olmadığını doktora anlat ve ilaçları onada sor. ben kendi ilaçlarımı kullanırken kullanmadığımız ve karanlık olan küçük tuvalette sakladım. sadece çatlatma iğnesini buzdolabına koydum o kadar. eczacı öyle demişti :) dediğin gibi zaten yeterince para ödüyoruz ekstradan çıkan şeylerde insanı zorlayabiliyor. ben şu anda kullandığım estrofem i kalorifer yanan salonda tutuyorum valla.eczacı kız normal raflardan alıp verdiğine göre sorun olmaz. randevu alırken ücretide sor. bence almamaları lazım. çünkü tedavin yarım kaldı.. tüp fiyatının içinde olmalı.
Benim de benzer oldu canım ilk bebeğim 8 haftalık kalbi durdu bizde de yapılmadı araştırma şimdi gebe kalınca kan sulandırıcı iğne kullanıcam ilk 3 ay özellikle önlem amaçlı. Birazda kendin doktor olucaksın canım zeynep kamilde yaptırabilirsin genetik tanılarını.kan pıhtılaşması varmış canım bebekten sonra yapılan genetik testlerde öğrendik . kan sulandırıcı iğne kullanıyordum ama doktorum gerek yok artık kullanma dedi 4 gün sonra bebeğin kalbi durdu . genetik doktoru da gebeliğin süresince kullanman gerekiyor dedi .
valla onun ailesi çokta umrumda değil değişmezler değiştirmeyede çalışma çabam yok. yakın zmanda görümcemle münakaşa etmiştim. ertesi hafta eşim çocuk haberini onlarada verdi (madem sizinkiler öğrendi bende söylimmi dedi bende heveslenmişti kırılmasın diye tamam söyle ama sevinmiycekler dedim) görümcem odun gibi konuştu sesini duyuyordum hatta normal mi dedi eşimde evet normal dedi. baak gördünmü demekki oluyormuş boşa kendinizide etrafınızıda strese koydunuz dedi ( gerizekalı karı bilse kıçımızı yırttığımız ama bilsede anlamazki. ilk tüpte tüp yapcaz çok para lazım gibilerinden konuşmuştum ki ailesine desin tüp yapcağımı para bekletisine girmesinler diye tüp yapcağımızı söyledim. hatun beni o kadar ciddiye almıştı. ertesi hafta beni aradı rezidansın altından dükkan satın aldırmaya çalıştı :))))) aptal desem aptalara hakaret olur. yani sevinmedi çünkü eşim söylemeden bi hafta önce eşime msj atıyor ve çoluk çocuk yokken koy kapıya gitsin diyor ömür boyu çekilmezmişim ben. siz böyle bir görümceyi naparsınız ?? bence o yaşadığına şükretmeli. düşünün kendisinn 2 çocuğu var oğlu 5 aylık falan aptak karı çocuk var diye kendini garantide sanıyor. çoğu garanti olarak görenler ucuz insanlardan. bende eşime geyik yapıyorum ohh hamilede kaldım kıçımıda sağlama aldım artık kapı dışarı edemezsin beni bak bak dilimde uzadı sana cevapta veriyorum diyorum:)))) aşk olsun ben öyle birimiyim diyor. allahtan öyle biri değil yani ailesine çekse işim vardı
canım bende de pıhtılaşma sorunu var inan okuyunca içim cız etti. ben tüpe başlayacağım zaman 2 ayrı doktorla görüşmeye gittim. ailemdeki kalp damar sorunlarından bahsettim biri daha önce düşüğünüz yok, teste gerek yok dedi. ötekiyse hiç hamile kalmamış olsanız da, aileden risk grubundasınız muhakkak testi yaptırın dedi. sonuç olarak 4te 3 taşıyıcı çıktım. şu an her gün kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. beni uyaran ve sonradan da tüp tedavimi yapan doktordan allah bin razı olsun. ötekine kalsa senin durumunda olabilirdim. dediğin gibi doktorlar için hava hoş. tekrar tekrar tüp denersin onların da cebi dolar ne olacak ki. allah sana da bundan sonra aynı acıyı yaşatmasın. tez zamanda bebeğine kavuştursun.
Doktorum kongre sebebiyle yurt dışındaymış ne zaman döneceği de belli değil alev hanıma kaldık cumartesi de çok yoğunmuş umarım karambole gelmez((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?