valla canım anlattığın şeyler hep şüpheli şeyler. opudan sonraki gün kaç tane embriyon oldu sana neden bilgi verilmedi? transferden önce yine neden doğru dürüst embriyo sayısı ve hücre sayısı belirtilmedi. hatta sonradan bir de yalan söylendi? madem ilk gün o kadar embriyo oluştu, 2. günde neden birden hepsinin gelişimi durdu, sadece 1 tane kaldı, seni apar topar 2. gün transferine aldılar? çünkü 2. kalite olan embriyolar da kendi kendine bölünmesi durmadığı sürece 3. ve 5. güne kadar izleniyor. eğer hücre sayısı ümit vaat eden varsa yine donduruluyor. yani senin 5 ve 3 hücrelilerden 3. günde 7,8,9 hücreye çıkanı olsaydı 1. kalite sayılacak yine dondurulacaktı. ama hepsinin de gelişimi 2. günden durmuş ki imha etmişler. yani insan kendi kendine bunlar laboratuarda yanlış bir şey mi yaptı da bu kadar embriyoyla 3. güne bile gidemediler, kurtarabildikleri 1 tek embriyoyla seni palas pandaras üstelik de ohss'liyken transfere aldılar diye düşünüyor. yani yanlış anlama ama bunlar benim taaaa sen transfer olduğun günden beri sorularım. ama hani artık olan olmuş deyip dile getirmemeye çalıştım hep, yaranı da deşmek istemedim.
ha bundan sonrası için artık elden gelen bir şey yok. bir hata da yapmışlarsa belli ki ört bas edilmiş. elifin dediği gibi geleceğe bakacaksın. raporunu alıp, orayla ilişiğini kesip, başka bir yerde yoluna devam edeceksin. eurofertile zaten karar vermişsin ama istersen emre beyi ve istanbul tüpü de değerlendirebilirsin. elifin dediği gibi hem ücret düşük, hem sgk anlaşmaları var, yazılan her ekstra ilacı sgk ödüyor. tedavi olarak da, laboratuar olarak da başarılarına en büyük örnek benim. zeynep kamilin 36 yaşındasın, ilaçlara ne kadar cevap verirsin bilinmez, rezervin düşük, yumurtaların kalitesizdir senin, donmuşun olmaz dediği bana 1 transfer 2 donmuş elde ettiler. emre bey genel olarak hakikaten garantici bir protokol uyguluyor. kendimden sonra yolladığım 2 arkadaşım da şu an tedavideler, daha transferleri olmadı ama oldukça memnun gibiler. ama tabi eurofertile %100 karar verdim diyorsan hiç aklını bulandırmayayım.
Sadık bey yılbaşından sonra ayrılabilirmiş şuan durumu ne değil en son kontrolümü aşev hanım yaptı benim ondan da memnunum hangi doktor olursa olsun zaten birisi olmadığında diğeri bakıyor ve kararlar ortak veriliyor. Ben inanıyorum ki doğru ilaç protokolü ile çokça dondurulmuşun bile olur umarım ikinci denememde yüzün güler.
o zaman smear tekrar yaptırmam gerekicek . olsun yaptırırım . Rahim filmim yeni çektirdim . inşl sorun olmaz . bakalım pazartesi belli olur ne olacağım sanırım :))
canım aklımın ucundan geçmezdi böyle bir şey olacağı yoksa ben hayatta dinlemez kullanırdım . ama doktor o kadar çok konuşmuyordu ki hiç bir şey soramıyordun .
yardımcı olmuyordu . iğneyi ne için kullandığımı bile söylemiyordu ki ben bunu genetik testlerden sonra öğrendim .
Rabbim kimseye yaşatmasın her kesin kucağını doldursun inşllllllllllllllllll
selam kızlar cumartesi günü ataşehir şifa hastanesine gittim randevular çarşambaya kadar dolu olmasına rağemn tüm engelleri aşarak rica minnet muayenemi oldum. gittiğim doktor zk. ihtisaslı bir dr. dedim zk da kan idrar testi yaptığımda bana 2 li test ve dopler tarihi verdiler. salla zk.yı der gibi bir el sallaması yaptı. 14 ocak haftasına randevu al 2 li test için gel dedi. ve idrar kültürümde bakteri çıkmıştı ya onu göstermek için ya odadaki mehme hocaya gitti. hoca perinatolog yani riskli gebelik uzmanı 2 li testide kendisi yapıyormuş. hatta hocayla beni tanıştırdı hocam burda zk. hayranı bir hastamız var. birde bu modeller var işte diye gülüştü. bende manevi bağım var ordan kopamıyorum falan dedim. yok iyi birşey biz kötü demiyoruz asla dedi doktorum. bdevet hastanesini asla küçümseyenlerden değilim dedim. sizce şifadamı yaptırayaım 2 li testimi? zk damı. yoksa her ikisindemi?
şifaya 17 ocak tarihine randevu aldım
zk 22 ocak tarihine verdi. acaba şifadaki randevumu öne çeksemde bir sonraki haftada zk.da mı yapsam. hani allah başa vermesin riskli bişey görünürse garantilemişmi olayım 2 adet 2 li test yaparak. ama bir yandan da kafa yorup alıma kötü bişe getirmek istemiyorum. siz olsaydınız ne yapardınız? yada şifanın randevusunu öne çekip 1 defa şifadamı yaptırsam. fyatı 1 ocaktan sonra güncellenecek. normalde 192 tl miş 105 lira diye indirimkli fiyat almışım geçtiğimiz haftalarda ama 2013 te zam olcak taş çatlasa 150 olsun yeni fiyatı. kafam karıştı he yapsam acaba?
sağol canım. durum böyle olunca yumurta kalitemde sorun olduğunu düşündüm. inşallah söylediğin gibi zeynep kamilin lab. koşullarındandır. herşeyi anlıyorum da bana neden kaç yumurta döllendi kaçı bölündü tam ve doğru olarak söylemediler onu anlamıyorum. 19 yumurtadan yarıdan fazlasının döllendiğini söylemişti embriyolog. daha doğrusu ben çok sıkıştırınca söylemek zorunda kalmıştı. devlet sırrı gibi sakladılar resmen. ne zaman sorsam geçiştirmeye çalıştılar transferden sonra bilgi vereceğiz diyerek. transferden sonra herkes çıkınca embriyolog hanım yanıma gelip bize 19 yumurtanız geldi yarıdan fazlası döllendi elimizde tek kaliteli embriyo kaldı ve transfer ettik şurayı imzalamanız lazım demişti. bende açıkçası söylediklerine güvenerek altını imzaladım. yani transfer masasında irdeleyemedim ve okuyamadım. ben dosyamı heyete göndermek için hastaneye gidince dosyanın içindeki evrakların fotokopisini alırken farkettim. 19 embriyo döllenmiş 1 kaliteli embriyo transfer edilerek, 18 embriyo imha edilmiştir yazıyor. haliyle yumurtalarımdan şüphe etmeye başladım. hiç beklemediğim hesap etmediğim bi durum olduğu için de bunalıma girdim. gerçi ne farkeder ha 11 tane ha 18 tanesinin kalitesiz olması. eşimin opu dan önce verdiği sperm sonucuna baktım. kapı gibi duruyordu dosyada. dr ların dediği gibi embriyonun kalitesini %99 yumurta belirliyor demek ki böyle oldu. takviyelere başlayayım dedim ama bu kadar kısa sürede işe yaramayacağını düşünüp, vazgeçtim. ama inşallah ben öyle kurmuşumdur kafamda söylediğin gibi zeynep kamilin laboratuar koşullarından dolayı böyle olmuştur.
baharım seni çok iyi anlıyorum. benimde 19 yumurta toplanmış 14 ü döllenmişti. 3. günde aradılar 11 tanesi çok iyi diğer 3 tanesi geri kalmış 4 hücreli olarak. 5 günde gittiğimde 2 tanesini transfer ettiler. geriye 2/3 tane kaldı onların 6. gündeki durumlarına göre dondurabiliriz yada donduramayız dediler.. onlarla ilgili kağıt imzalattılar.sana imzalattıkları gibi. diğer gün arayıp dondurulacak kalmadı diyince çok ağladım bende. yani insan kendini çok kötü hissediyor gerçekten. o embriyolog arkadaş demiştiki ilk 2/3 günlük döllenme yumurtalarla ilgili, 2/3 günden sonra devam etmeleri ise tamamen sperm kalitesi ile ilgiliymiş. o yüzden sadece yumurtalarla igili olmayabilir... inşallah bu sefer herşey yolunda gider. sen ne zaman başlayacaksın.
selam kızlar cumartesi günü ataşehir şifa hastanesine gittim randevular çarşambaya kadar dolu olmasına rağemn tüm engelleri aşarak rica minnet muayenemi oldum. gittiğim doktor zk. ihtisaslı bir dr. dedim zk da kan idrar testi yaptığımda bana 2 li test ve dopler tarihi verdiler. salla zk.yı der gibi bir el sallaması yaptı. 14 ocak haftasına randevu al 2 li test için gel dedi. ve idrar kültürümde bakteri çıkmıştı ya onu göstermek için ya odadaki mehme hocaya gitti. hoca perinatolog yani riskli gebelik uzmanı 2 li testide kendisi yapıyormuş. hatta hocayla beni tanıştırdı hocam burda zk. hayranı bir hastamız var. birde bu modeller var işte diye gülüştü. bende manevi bağım var ordan kopamıyorum falan dedim. yok iyi birşey biz kötü demiyoruz asla dedi doktorum. bdevet hastanesini asla küçümseyenlerden değilim dedim. sizce şifadamı yaptırayaım 2 li testimi? zk damı. yoksa her ikisindemi?
şifaya 17 ocak tarihine randevu aldım
zk 22 ocak tarihine verdi. acaba şifadaki randevumu öne çeksemde bir sonraki haftada zk.da mı yapsam. hani allah başa vermesin riskli bişey görünürse garantilemişmi olayım 2 adet 2 li test yaparak. ama bir yandan da kafa yorup alıma kötü bişe getirmek istemiyorum. siz olsaydınız ne yapardınız? yada şifanın randevusunu öne çekip 1 defa şifadamı yaptırsam. fyatı 1 ocaktan sonra güncellenecek. normalde 192 tl miş 105 lira diye indirimkli fiyat almışım geçtiğimiz haftalarda ama 2013 te zam olcak taş çatlasa 150 olsun yeni fiyatı. kafam karıştı he yapsam acaba?
canım söylediğin gibi spermin yumurtaya etkisi 4.günden itibaren ortaya çıkıyormuş. zaten embriyo kalitesini %99 yumurta belirliyor. bizim ebriyolar 2. günden itibaren bozulduğu için yumurtalar kalitesizdi muhtemelen. bana iki gün boyunca herşey çok güzel dendiği için birden öğrenince şok oldum. hatta transferden önce yanıma gelip embriyolarınızı donduracağız ohss geçince transferinizi yaparız dedi tamam dedim çaresiz. kaç embriyo dondurulacak diye sordum 4-5 tane dedi ! eşimde yanımdaydı. kağıtları imzaladık. (dondurulacak embriyo kısımları boştu. oraya birşey yazılmamış) transfer masasında hiç kaliteli embriyo kalmadı deyince şaşırmamın nedeni o. yani hem kandırıldım. hem kendimden şüphe ettim. o ana kadar da zaten devlet sırrı gibi saklamışlardı. öğlene doğru sancım o kadar artmıştı ki onlarla uğraşamadım. neyse artık geldi geçti. ocak sonu başlayacağım bi aksilik olmazsa. sen nasılsın? nasıl gidiyor hamilelik?
dediğin gibi artık geldi geçti, bundan sonrasına odaklan.
benimde bir sıkıntım yok şu anda.. tamamen iyileştim. ilaçlarımı kullanıyorum ve haftaya pazartesi muayeneye gidecem. inşallah ikisininde kalp atışlarını duyarım. başta tek olsun diyordum ama iki keseyide gördüğümden beri ikiz olmalarını çok istiyorum :) 1. gittiğimden beri 1 kese diğerine göre az gelişmiş dediğimde eşim çok üzüldü.. oda ikiz olmasını çok istiyor. artık hayırlısı. sabırsızlıkla pazartesini bekliyorum :)
canım çok sevindim bilmiyordum iki kese olduğunu. ikisine de maşallahkaç haftalıksın şu an? bebikleri gördünüz mü peki?
çok teşekkür ederim baharım :) yok yok daha bebek görünmüyor. zar zor keseleri gördük. biri 6 mm diğeri 7 mm. gelecek pazartesi belki kalp atışlarını duyabiliriz. darısı senin başına inşallah.
inşallah canım:) daha 5 haftalık falan o zaman. inşallah haftaya bebikleri de görürsünüz kalp atışını da duyarsınız canım.
Günaydın kızlar duygu cum soruna cevap vereyim bende arkadaşlara katılıyorum 2 kez yaptırmana gerek yok bence rahat ol biryere ve ordaki doktora güven oraya git. Bence şifa çok iyi bir seçim riskli gebelik uzmanı da varmış bak süper bencr artık zk ile yıpratma kendini. Ne kadar rahat bir hamilelik geçirirsen o kadar iyi olur hep güzel düşün pozitif ol.
kimsecikler yok :) iyi yıllar herkese.. umarım tüm kötü şeyler 2012 de kalmıştır :)
iyi seneler canım sana da. hepimize... bol bebişli bi yıl olur inşallah.
iyi seneler canım sana da. hepimize... bol bebişli bi yıl olur inşallah.
Merhaba kızlar transfer günüm belli oldu cumartesi yapılıyor herşey yolunda hayırlısıyla inşallah transfer olduğum günü de görürüm. Transferden sonrası da su gibi akıp gider umarım bu arada artık eskisi gibi sık giremicem çünkü eşim çok kızmaya başladı okumamı istemiyor moralin bozuluyor ve kafanı hiç rahatlatamıyosun okudukça hep aklında oluyor diyor. Haklı da ne kadar rahat olursam o kadar iyi netice alacağımı ümit ediyorum artık girmicem buyüzden heleki transferden sonra hiçbişey okumak takip etmek kafamı meşgul etmek istemiyorum. Sonucumu tabiki sizlerle paylaşırım inşallah pozitif olur
Hepinizin hakkında hayırlısı olsun gebelikleriniz sorunsuz devam etsin bahar cım senin de inşallah 2. Denemen pozitif olsun inşallah. Kendinize iyi bakın. Hoşçakalınnn :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?