Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

allah korusun gerçekten zor şeyler. teyzemin kızı down sendromlu.. gerçekten kolay değil ve teyzem ölürse diğer cocukları bile ne derece bakabilir bilemiyorum. bakacakları konusunda şüpheliyim. allah teyzeme uzun ömürler versinde baksın.
bütün testleri yapmak gerek... ihmal etmemek lazım.

valla benim transferim olunca sedyede 45 dk kımıldatmadan yatırdılar. idrarını yapacaksan söyle altına sürgü verelim dedi ama ben o yatar pozisyonda yapamayacaktım. sıktım kendimi. 45 dk sonra wc ye kalktım ama o kadar sıkmışımki idrar bir türlü sökülemedi. 5 dk arayla 3 gidişimde ancak yapabildim :) sonra 1 saat kadar odada dinlenip taksiyle eve geldik. o gün bir tek yemek ve tuvalete kalktım. diğer gün akşam hastalanınca kendi canımım derdine düştüm :) mecbur ayaklanıp 2 hastaneye gittik. zaten transfer gününden sonra her gün 100 mt ilerdeki sağlık ocağına iğne yapmak için yürüdüm. evde hiç bişey yapmadım. sadece yemek yedim tuvalete kalktım. 11 günde işe geldim zaten.

canım hiç de eskilerde de herkes sağlıklı falan değilmiş. git sor kadınların çoğu 9-10 tane doğurmuştur 2-3ü hep ölmüştür. özellikle genetik sorunlu çocuklar o zamanki imkanların kısıtlılığından henüz bebekken öldüğünden bize azmış gibi geliyor. benim baba annem bile 11 tane mi ne doğurmuş. 1 oğlu(babamın ikizi) tabi o zamanlar evde doğurulup kuvöz olmadığından doğmuş da çok az bir şey yaşamış ölmüş. bir kızı daha yine çok bebekken ölmüş. bir halam da mongol. kız kardeşi desen bilmem kaçıncı doğumunda doğum yaparken kanamadan ölmüş. hani herkes nereye sağlıklı doğurmuş?
bir şey varsa nasıl bir şey yapılamaz. hem ne çıkacağı ne malum? belki genetik sorunlara çare yok ama o testlerde sürüyle başka şeye de bakılıyor. mishal benim kan uyuşmazlığım var ona da bakılacak 2li , 3lü, 4lü testlerimde. ona göre iğne yapılıyor bir sorun çıkarsa. kimisinin şeker, b vitamini, demir eksikliği gibi başka sorunları çıkıyor.
hayır bir de tıbbın son olanaklarını kullan, tüp yap, sonra 30 yıl önce testler mi vardı de kontrollerini yaptırma. e o zaman 30 yıl önce tüpte yoktu çocuğumuz olmadı deyip oturaydık.

duygucum hakkımda yazdıklarını gördüm ve inan çok üzüldüm. buraya uzun zamandır girmiyorum ama elif ve sen arkadaş listemde olduğunuz için yazışmalarınız profilime mesaj olarak geliyor ve ben arada göz atıp bu şekilde yaşadığınız gelişmelerden haberdar oluyorum. sonrasında zaten özelden mesaj atıyorum. nevin ve sonay arkadaş listemde olmadıkları için hamilelik haberlerini senden aldım. sonaya özelden mesaj atarak tebrik ettim. nasılsa nevini tebrik etmeyi unutmuşum.

başka topiklere girip bilgi edinmeye ya da birilerine yardımcı olmaya çalışıyorum zaten hepimizin bu siteye üye olma amacı en baştan bu değil miydi? yani benim sizinle ilgili ne gibi bir sıkıntım olabilir. neden böyle düşündüğünüze anlam veremedim. sizinle ilgili bir sıkıntım olsa özel mesaj atmam öyle değil mi? yani ben sizinle konuşmak selamlaşmak istemesem özelden mesaj atmaz selam vermezdim. hiç konuşmamış olsak foruma giriyor ama bizimle konuşmak istemiyor diye düşünmenizi anlayabilirdim ama ben foruma giriyorum ve sizinle de özelden mesajlaşıyorum. neden illa bu sayfaya girip yazışmak zorunda olduğumu düşündüğünüze anlam veremedim. sen, elif ve sonay hepinizle ayrı ayrı mesajlaşıp, konuşmadık mı? ben artık arkadaşlığımızın bu sayfaya bağlı olmadığını düşünüyordum. yani bu sayfa ile sınırlı olmadığını. ha buradan yazmışım ha özelden değişen bi şey mi olacaktı? önemli olan arkadaşlık ve samimiyet değil mi? bir yıldır sürekli konuşuyoruz ve ben sammiyetimizin artık bunları aştığını düşünmeye başlamıştım.

size kıyasla daha uzun bi tedavi süreci geçirdim 6 aşılama 1 tüp 1 düşük çok yıpratıcı bir tedavi süreciydi ve açıkçası sıkıntılı bi ruh hali içerisindeyim. elifle kıyaslamanı ise anlayamadım benimde defalarca tedavim iptal edildi. yeri geldiğinde ara verdim. dört kez negatif gördüm ve daha da kötüsü bir kez düşük yaşadım. olaylar karşısında herkesin aynı davranmasını beklemek ne kadar anlayışlı bir tutum? negatif sonucu görünce kimi hırslanır bir an önce tedaviye devam etmek ister kimi durup düşünmek ve kafasını toparlamak ister. hiçbiri yadırganacak tutumlar değil ne de olsa herkes bir değil öyle değil mi? neyse profilimde yazdıklarınızı görünce üzüldüğümü belirtmek istedim.

Son düzenleme:

:))) lenn biz zaten hepsini yaptırırız hatta baksana nevine hafta olayını bile irdeleriz. bu yapmayanlar normal yolla kalmışlar... biz zar zor hamile kaldık tıbtan faydalanmaz olurmuyuz. ne biliyim eskiden sanki insanlar daha sağlıklı dayanıklı imişler gibime geliyor. o zamanlarda kimsenin doktora gidecek durumları yokmuş köy yerlerinde falan ama ona nazaran yinede o kadar cok kötü olay, ölüm vs olmamış. annemlerden dinliyoruz... ama şimdi herkeste sorunlar var gibime geliyor.

baharcım, duyguya yazmışsın ama ben kendi adıma konuşayım, aman bahar beni neden tebrik etmedi diye bir kırgınlığım falan kesinlikle yok. inan duyup da bile bile tebrik etmesen bile bozulmazdım. çünkü benim de gün gelmiştir, moralim bozuk olmuştur, depresif zamanlar yaşamışımdır, en yakınlarıma bile bırak tebriği, "nasılsın" demek bile zul gelmiştir. o yüzden başkalarına da böyle sorumluluklar yüklememeye çalışırım. o yüzden benden yana bir sıkıntı olmadığını bilesin.

Son düzenleme:

bu durumda gezenin de tutuyor yani sonay her gün iğne yaptırdığı için :) yatanın da tutuyor :) ben de hiç ev işi yapmayı düşünmüyorum ilk birkaç gün hiç kalkmadan yatarım sonrasında günlük yürüyüş yapabilirim markete yada iğne vurdurmak için sağlık ocağına gitmek gibi artık bir şekilde geçireceğiz zamanı. çok yatmanın da kan dolaşımı açısından iyi olmadığını düşünüyorum o yüzden ikisinin ortasında birşeyler yaparak zamanı geçireceğim. yarın kontrolüm var dua edin kızlar biraz kalınlaşmış olsun...

canım olmasın da zaten. olgun ve anlayışlı yaklaştığın için teşekkür ederim. ben sonayla senden olumlu haberi zaten beklediğim için şaşkınlıkla karşılamadım o kadar. ben de olsam senin gibi düşünürdüm. insan bu kadar üzüntü ve stres içerisindeyken lay lay lom olamıyor malesef. toparlanmaya çalışıyorum. sizden destek değil sadece anlayış bekliyorum.

hadi inşallah herşey yolundadır elifim. herşey güzel olacak bu sefer :)

Baharım arkadaşlıklar arasında zaman zaman böyle kırgınlıklar olabilir.. ben kardeşime karşı bile alıngan oldum :) hakikaten zor süreçler, hele seninki gibi bu kadar uzayınca. ben ilk olmasına ve tutmasına rağmen o iğneleri yerken psikolojimin bozulduğunu farkettim hatta psikologa gitmeyi bile düşündüm. o kadar etkilendim... seni tebrik ediyorum. çok güçlüsün.. inşallah bu sefer farklı olacak seninde :)

kızlar tan 1 haftadan sonra dün akşam kontrole gittim. bir hafta önce 4+1 günlüktü bu sefer 4+3 günlük göründü. yani sadece 2 gün geçmiş gibi. halbuki 5+2 olması gerekiyordu ikinci kesede sönük olsa göründü... 10 gün sonra tekrar muayeneye gidecem. takip edelim dedi..

progestan iğneyide nihayet haftada 1 defaya düşürdü. totoşum kurtuldu valla :)) kapsül 3 taneye devam. estrofemi de 3. aya kadar devam edecem. decavit folikasit aynen devam. coraspirin ve kan sulandırıcı iğneye de 34. haftaya kadar devam. allahın izniyle o günleri görürsek :)

sonaycan sen mi ben mi yanlış hesaplıyoruz anlayamadım. hesabıma göre benim bugün 42. gün. 42/7=6. hafta doldu yani 4+2 doldu 5+2ye girdim.sen benden 5 gün sonra transfer oldun. yani daha 4+2nin içinde olman gerekmez mi? yanlışım varsa düzelt, yanlış hesaplıyor da olabilirim.

Son düzenleme:

Baharcım ben hakkında kötü bişeyler yazdığımı düşünmüyorum neden dersen eğer art niyetli kötü amaçlı bişeyler yazsaydım arkadaşlara gizliden sorar arkadan dedikodunu yapardım. Açıkça yazdımki sende görebilesin. Kızlara sizi tebrik ettimi diye sorarak giriş yaptım. Yoksa tabiki kimsenni kimseyi tebrik etme zorunluluğu yok. Hani seninde bana açıklama yapma zorunluğunun yok. Benim kzıdığım konu şu. Hamile kalan çekip gidiyor. Negatifi gören çekip gidiyor. Biz güçsüz insanlarmıyızki bunları yapıyoruz. Kesinlikle güçsüz değiliz devlet hastanesinde tedaviye başlayıp en az 1 yıl oranın kahrını çekecek kadar güçlü insanlar olduğumuzu düşünüyorum. Benimde senden bir farkım yok. olmayacağını bile bile 2 aşılama 1 tüpe razı oldum zk. Da. Ha sizler beni teselli ederken ben çoktan toplanmıştım bile. Çünkü tedavim negatifte olsa sonuna kadar gidebildik diye şükrediyordum. Senle elifi kıyaslama sebebimde buydu. Yani senin negatif olsada tedavin tamamladı bir pko lu hasta olarak. Ama elif tedavisinin sonunu bile göremedi. (umarım elifte alınmaz bu dediğime) ben düşünceme göre yazdım o kıyaslamayı negatifte olsa sonuca ulaşabilmiştin. Ha sen ve elif böyle düşünemyebilirsin orası ayrı.
Neden topiği bu kadar dert ediyorsun dersen bana göre sıradan bir topik değildi. Hemen hemen herkes birbirini tanıyordu en ortak noktamız aynı hastanenin hastaları olmamızdı.rapor süreçlerimiz ve tedavi süreçlerimiz hep peş peşe ilerledi. O dönemde bilgi alışverişi yapıyorduk şimdi ne oluyorda herkes bir yana kaçıyor. Yani merkezler farklılaştı diye böylemi olmalı(öküz öldü ortaklık bitti hesabı)
Ben kendi adıma öyle olduğunu düşünmüyorum merkezlerimiz artık farklı olsada yürüdüğümüz yol aynı. Ben hamile kaldım diye herşey güllük gülistanlıkmı olduğunu sanıyorsunuz. Hala bile insan emin olamıyor acaba yarın ne olcak endişesi var. Belki sizlere göre ben maneviyata çok önem veriyorumdur sanırım bazı şeylere çok önem vermemek gerek. Ben içimde olana ve aklımdan geçen şeyleri direkt söyleme taraftarı olan biriyim. Arkadan konumayı sevmem insanlar kırılır ve insanlar tarafından sevilmem. Yani yalandan yapay davranamam bu sebepten senin kırılmanada şaşırmadım. Sadece düşüncelerimi beyan ettim ve bunuda gizli kapaklı değil açıkça yaptım. Amacım herhangi bir tartışma yaratmak falanda değil. Yani senin yaptığın yorumada bakılırsa nevin olgun ve anlayışlı oldu ben ise anlayışsız oldum. Olsun fark etmez ben düşüncelerimi açıkta beyan ettiğim için zaten hep anlayışsızımdır.

TÜP BEBEKTE GEBELİK (HAMİLELİK) HAFTASI HESAPLAMA

adresinden tüp bebek haftalık hesabına bakabilirsin.

nevincim hamilelikler son adet tarihinin ilk gününden itibaren sayılıyor. transnsfer tarihine göre hesaplansa bile yine yumurtanın olgunlaşma süresi olan yaklaşık 14 günüde ekliyor. bizim seninle aramızda 3 gün var. yumurta döllenme tarihi bakımından. benimki 2 gün daha fazla dışarda devam etti. dün doktorda bakmadan önce hesapladı 5+2 sin dedi. sonra ultrasonla baktı ve 4+3 dedi kese 7 mm.

nevincim birde sen şu anda 6+0 sın.. sen sanırım yazdıklarını hafta olarak topluyorsun :)) yani 4+2 ye 6 hafta 5+2 ye 7 hafta diyorsun. öyle değil. ilk rakam haftayı ikinci rakamda günü gösteriyor. 5+2 demek. 5 hafta 2 günlüksün demektir. 5+6 dan sonra 6 haftaya giriyorsun ve 6+ diye gün saymaya başlıyorsun. yarın 6+1 olacaksın.

hayatım ben o 14 günü koydum. yani ilk adet tarihimden hesapladım. bugün tam 42 gün çıkıyor. benim transfer olduğum gün sen opu olmuştun. yani aramızda 3 gün olduğunu gayet iyi hatırlıyorum ama bu durumda seninki 39 gün oluyor. ve her halükarda 5+2 değilsin ki... 7*7=49 yapıyor yahu!

hmmmm şimdi anladım.... evet ben hafta olarak topluyordum. +2 kısmı da transferden/ovulasyondan önceki zamandı. benim elimde de bir gebelik takvimi var. orada öyle haftalara göre bir çizelge ve hesap vermiş. demek beni yanlış yönlendirmiş.

işte 39 böl 7 e 5 tam hafta + 4 günlük olmam lazım. yani 5+4. ama dün 4+3 çıktım. yani 4 hafta 3 günlük neyse inşallah gelişim durmamıştır. 7 mm kese boyutu göründü.. ikincimizde geliyor zayıfta olsa ilerliyor :)))

:)) bende diyorum bu beni niye doktorun yaptığı gibi bu kadar geride hesaplıyor :))))

canım kalp atışını duyuncaya kadar kese boyutuna çok takılma bence. boyut kişiden kişiye değişiyor. yeter ki 6. haftadan sonra kalp atışı duyulsun. fakat ikinciye dair ne umutlu ne umutsuz ol derim. çünkü milletten okuduğum kadarıyla gelişebilir de, öyle kese halinde kalıp, kimyasala da çevirebilir. hani sonradan hayal kırıklığına uğrama, üzülme diye diyorum. ama onun da kalp atışını duyarsak oh ne ala, o zaman yeniden ikiz annesi diye yeniden sevinebiliriz:)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…