Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

çok haklısın, çok umutlanmıyorum zaten. onun keseside 6 mm imiş. dün eşimle ikisinide gördük.. 10 gün sonra daha netleşir. allah hayırlısı ne ise onu versin diyoruz.

Selam kızlar nihayet evime döndüm kontrolüme de gittim 6.1 mm dedi endometriuma alev hanım ilk kontrole göre gayet güzl çok iyi kalınlaşmış dedi kullandığım cyclo- prognova yı(sonaycım bu senin kullandığın estrofem ile aynı işi yapıyor estrofem bazen bulunmuyormuş diye bana bunu yazdı doktor) sabah 2 akşam 2 şeklinde içecekmişim bundan sonra gebelik testine kadar. Öyle deyince doktor heyecanlandım benim de bir gebelik testi tarihim olacak mı sonunda:))
2 ocak çarşamba günü tekrar kontrol var zk genetik randevumu da hesaplayıp o güne almıştım bir taşla 2 kuş vurucam o günde buna da sevindim.
Alev hanım ya 5 ocak cumartesi yada 7 ocak pazartesi yaparız transferinizi dedi çarşamba günkü kontrolde netleşir dedi. Transfer öncesi de vajinal fitil e başlicaz dedi fitil bant ve iğne hepsinin elimde mevcut olduğunu söyledim. Dondurulmuş tedavisinde vajinal fitil uyguluyoruz genellikle dedi. Bendeki haberler böyle kızlar herşey yolunda Allahın izniylr..

Sonaycım ve nevincim bayıldım hafta hesaplamalarınızı olurken :) sizin o minnak keselerinizi yerim ben. Sonaycım daha gebeliğin çok yeni zamana ihtiyacı var kese boyutun çok normal ilk haftalarda kese ve hafta uyumlu olmayabilir geriden yada önden gidebilir ayrıca ohss geçirdim çift embriyo konuldu bunların ne olacağının 2. Kesenin akibetinin ne olacağının belli olması için daha zamanın bar düşünme bunları. Ben Allahın izniyle gebe kalırsam kaç hafta kaç günlük çok kada yormicam ilk zamanlarda.

Bahar cım sana da yalnızca şunu söylemek istiyorum zor zamanlar hepimiz geçiriyoruz uzaklaşmak istiyoruz yazmadığımız girip okumadığımız zamanlar oluyor. Ancak başka topiklerde ismini görünce giriyor ama bizim topiğe yazmak istemiyor diye düşündüm ben kendi adıma hatta uzaklaşmak istemeni anladım ama başka topiklere yazıyorsa demekki giriyor ve bu şekilde uzaklaşamaz diye düşündüm. Biz fazlasıyla bağlandık sanırım buraya hata bizde samimiyetimize tabiki inanıyorum ama daha önce yaşadığımız alınganlıktan ötürü emin olamıyorum. Kimse birbirine mecbur değil özelden mesaj atıp hal hatır sordupun için de teşekkür ederim ama birden yazışmaların bıçak gibi kesilince yazmak istemeğini düşündüm ben bu yani sadece. Benim de transferim olmadı belkide çözünürken çöp olacak embriyolarım ama herkesin duygusal süreci farklı seni anlıyorum ve saygı duyuyorum.

Duygucum parantez içinde inşallah elif alınmaz bu söylediğime yazmışsın ama ben ortada alınacak bişey göremedim :) sen rahat ol.

nevine anlayışlı derken senin anlayışsız olduğunu kastetmedim kesinlikle. seninle daha uzunca bir süredir tanışıyoruz ve samimiyetimiz bir parça daha fazla. belki de bu yüzden sen ve elif sonay ve nevine nazaran daha farklı düşündünüz. bir de herkesin yapısı farklı. sen fazla açıksözlüsün çoğu insana nazaran bense fazla hassas bi yapıya sahibim. biraz da bundan kaynaklandığını düşünüyorum.

haklısın. oluyor böyle şeyler. allah beterinden saklasın yine de.

evet yaw, şöyle moral bul biraz:))) biz sana demedik mi kalınlaşır rahmin diye:))) bu kadar hamile kadın toplandık sana o kadar pozitif enerji yolluyoruz her gün, boşa gidecek değil ya:)))
elifcim bende de fazladan climara östrojen bantı kaldı 1 kutu(içinde 4 tane var, 2 hafta kullanılıyor) bana transferden sonra takmışlardı. sana lazım olursa vereyim, 26 lira mı neydi, hani matah bir para değil ama ne gerek var paran cebinde kalsın.

elifcim söylediğim gibi özelden konuşunca ayrıca buraya girip yazmak gereği duymadım. embriyolar konusunda bence boşyere üzme kendini. embriyoların çözünürken sorun olmayacak inşallah bana zk da çok düşük ihtimal demişlerdi. senin embriyolardan biri 8 hücreli olduğu için için rahat olsun bence düşündüğün çok düşük bir ihtimal. benim depresyon sürecinin uzun sürmesinin nedeni sadece tedavinin negatif sonuçlanması değildi sonradan öğrendiğim üzere benim 19 olgun yumurtadan 19 unun da döllenmiş fakat 18 tanesi kalitesiz olduğu için 18 embriyonun imha edilmiş olmasıydı. bu sık karşılaşılan bi durum değil ve benim için büyük hayal kırıklığı oldu. endişelenmekte haklıyım belki de.

Sağol nevincim eğer lazım olursa isterim senden benim de elimde 2 tane var şuan için.

Tabiki haklısın kendince artık düşünme bitti gitti eurofertil e karar verdiysen önüne bak inşallah senin de tutacak 2. Tüp bebeğin.

Bu arada embriyolarımın durumunu da netleştirdik alev hanım aradı laborauvarı ikisi ayrı ayrı dondurulmuş önce 1 tanesini çözeriz iyi durumdaysa onu transfer ederiz diğerine dokunmayız dedi. Çözündükten sonra yaşama ihtimaline de %95-98 oran veriyor her halukarda 2 embriomuzdan birisini alırsınız dedi . Gerisi Allah a kalmış..:)

Opuya kadar hergun 1bardak taze skilmis nar suyu rahim duvarini kalinlastirio. Ayrica uzun sureli kullanimlarda da dha25 birebir.

baharcım hayal kırıklığında yerden göğe haklısın, kim olsa aynı şeyi hisseder. ama bence bundan sonrası için aşırı bir endişeye kapılmaman lazım. kendi yumurtalarında da sakın sakın kusur aram. çünkü 19da sadece 1 tane iyi embriyo elde etmenin tek sebebi zeynep kamil!!!! şahsen gerek tedavi gerekse laboratuar açısından sende komple çuvalladıklarını düşünüyorum. başka bir merkezde (sanırım eurofertile karar verdin) gör bak çok daha başarılı olacaksın.

sağol canım. durum böyle olunca yumurta kalitemde sorun olduğunu düşündüm. inşallah söylediğin gibi zeynep kamilin lab. koşullarındandır. herşeyi anlıyorum da bana neden kaç yumurta döllendi kaçı bölündü tam ve doğru olarak söylemediler onu anlamıyorum. 19 yumurtadan yarıdan fazlasının döllendiğini söylemişti embriyolog. daha doğrusu ben çok sıkıştırınca söylemek zorunda kalmıştı. devlet sırrı gibi sakladılar resmen. ne zaman sorsam geçiştirmeye çalıştılar transferden sonra bilgi vereceğiz diyerek. transferden sonra herkes çıkınca embriyolog hanım yanıma gelip bize 19 yumurtanız geldi yarıdan fazlası döllendi elimizde tek kaliteli embriyo kaldı ve transfer ettik şurayı imzalamanız lazım demişti. bende açıkçası söylediklerine güvenerek altını imzaladım. yani transfer masasında irdeleyemedim ve okuyamadım. ben dosyamı heyete göndermek için hastaneye gidince dosyanın içindeki evrakların fotokopisini alırken farkettim. 19 embriyo döllenmiş 1 kaliteli embriyo transfer edilerek, 18 embriyo imha edilmiştir yazıyor. haliyle yumurtalarımdan şüphe etmeye başladım. hiç beklemediğim hesap etmediğim bi durum olduğu için de bunalıma girdim. gerçi ne farkeder ha 11 tane ha 18 tanesinin kalitesiz olması. eşimin opu dan önce verdiği sperm sonucuna baktım. kapı gibi duruyordu dosyada. dr ların dediği gibi embriyonun kalitesini %99 yumurta belirliyor demek ki böyle oldu. takviyelere başlayayım dedim ama bu kadar kısa sürede işe yaramayacağını düşünüp, vazgeçtim. ama inşallah ben öyle kurmuşumdur kafamda söylediğin gibi zeynep kamilin laboratuar koşullarından dolayı böyle olmuştur.

valla canım hani allahın işine karışılmaz, kader kısmet de biraz ama, zk'de tedavi olsaydım bugün ben de negatifi görmüş olurdum gibi geliyor. her şeyden önce kişiye özel tedavi falan planlamıyorlar, bir kaç formül belirlemişler ona göre dozları ilaçları ayarlıyorlar işte. hele 1. denemense hepten boşluyorlar sanki. zaten sen de biliyorsun hepimiz onca zaman gittik geldik kaç tane evet ben zk'de bir kerede tüpte başarılı oldum diye insan tanıdık. ben şahsen hiç tanımadım. hatta orada 2.de hamile kalan da tek 1 kişi tanıdım. o kadın bir de komşusunun yine zkde 2. de hamile kaldığını söylemişti. 2 kişi say işte. şöyle bir düşün neden özellerde bu başarı oranı çok daha yüksek de zk de bu kadar düşük? belli ki bir eksikleri var. senin anlattıklarından da yola çıkarak söyleyeyim; sana da pkonu bilmelerine rağmen gerekli özeni göstermediler. doz fazla gelip aşırı yumurta ürettin ama kalitelerini destekleyemediler. laboratuarları da bence bildiğin kötü. hatta bu sana bilgi vermemeleri, seni apar topar 2. günde transferi almalarıyla ilgili de günahları boynuna ayrı şüphelerim var. sen de hiç kendini hırpalama, temiz bir sayfa açığ sonraki transferine hazırlan. daha yakından ilgilenen doktorlar ve çok daha iyi bir laboratuarda bak gör transferin de yapılacak fazlasıyla donmuşun da olacak.

Opuya kadar hergun 1bardak taze skilmis nar suyu rahim duvarini kalinlastirio. Ayrica uzun sureli kullanimlarda da dha25 birebir.
Sağol canım şimdilik ilaçları kullanıyorum bitkisel şeyleri yapacak gücüm kalmadı nar suyu hiç içmedim rahimi kalınlaştırsın diye zaten bıktım artık o yüzden hiç bulaşmayayım ilk kontrole göre de gayet iyiymiş kalınlaşma yoruldum inan Allah nasip ederse bu şekilde de olur.

Sana hiçbir zaman net bilgi vermediler opudan 1 gün sonra kaç yumurta olgun kaçına işlem yapıldı kaçı döllendi söylemeleri lazımdı bence istersen şikayet bile edebilirsin hakkını aramak için. Dosyanı alınca öğreniyosun sen durumu 18 inin imha edilmesinin sebebi dondurulacak seviyeye gelememiş olmaları olabilir. Bunu söylemişlerdi sanırım 2. Sınıf olduğu için donduramıyoruz diye. Sen kendinden hiç şüphe etme pko doğru ilaç protokolü ile çok şans çok yumurta olabilir inşallah dondurulmuşun bile kalır duygu gibi. Yumurtalar olgun olsun diye takviye ilaç protokolü uygulanmalı bence ve daha az dozla başlanmalı yani 112,5 sadık beyin dediği gibi.

canım allahın takdiri tabii kader kısmet. ben sadece doğru dürüst bilgi vermemelerine sinir oldum. transfer günü resmen embriyoloğu kovaladım durdum. her gördüğümde sordum. ama net bişey söylemedi. 19 yumurtadan yarıdan fazlası döllendi bölünmeleri devam ediyo diye geçiştirdi. ben dosyadaki evrakları alınca önce 19 embriyodan 1 i transfer edilmiş, 18 tanesi imha edilmiş yazan altını imzaladığım kağıdı görünce sinirlerim bozuldu. embriyoloğun söyledikleri farklı orada yazılı olan farklıydı. hastaya bu şekilde bilgi verilmiştir yazıyor ve ben altını imzalamıştım. ama yanısıra bir de çizelge vardı toplanan 26 yumurtanın durumunu gösteren. çok karışık bir şey anlamamıştım aldığım gün şimdi sizinle konuştuktan sonra inceledim. embriyoluğun söylediği gibi 26 yumurtadan 19 u dolu çıkmış. ilk gün 10 tanesi döllenmiş. 2.gün 9 tane embriyo oluşmuş. aralarında 8 hücreli bir 2. kalite embriyo var. 5 hücreli bir 2. kalite embriyo diğerleri 2,3,4 hücreli embriyolar. 4 hücreli 1. kalite olan bir tane var onu da işaretleyip, transfer etmişler. karmakarışıktı gerçekten ancak çözebildim. o imzaladığım kağıda neden 19 embriyodan 1 tanesi transfer edilmiş, 18 embriyo imha edilmiş yazdığını gerçekten anlayamadım. hem bana doğru dürüst anlatmadılar hemde imzaladığım hasta bilgilendirme formuna farklı yazmışlar. neyse biraz uzun oldu ama anlatmak istedim. zk hakkında tespitlerin çok doğru aynen katılıyorum. iki yıldır orada yeterince yıprandım. inşallah bundan sonra herşey yolunda gider.

canım nevine anlattım. embriyolog yarıdan fazlası döllendi diye geçiştirmişti ama ben daha fazla detay bilmek isterdim. bilgi verildiğine dair formu imzalatmışlardı ben söylediklerini dinleyince tabii okumadan imzaladım. sanırım hasta bilgilendirme formuna yanlış yazmışlar. çizelgeyi inceleyince anladım. neyse artık kurcalamıyorum. yeterince yıprandım zaten. bence de sadık bey işin doğrusunu söylemişti. nette kenan bey hakkında bir hasta eşinin eşime yüksek doz ilaç verip tedavinin başarısız sonuçlanmasına neden oldu diye bir şikayetini okudum. çok şükür artık zk da işim bitmek üzere ultrason tahlil vs yapmadan tayfun bey 5 dk konseyimi yapıp heyete sevk etti. bir günde halletmiş oldum konsey için git gel yapmadan halletmiş oldum. artık raporu almaya giderim sadece en azından buna seviniyorum.

Zararın neresinden dönersen kar dır bahar cım artık geçmişe bakma en kısa zamanda raporunu alıp ilişiğini kes tayfun beyden de Allah razı olsun. Toparlanıp yeniden aramıza dönmeni isteriz sen bize bu son söylediklerini hiç anlatmadın anlatsaydın da biz sana söylemiştik demezdik sıkıntılar paylaştıkça azalır canım hem sen değilmiydin söyledikçe rahatlıyorum herkes biliyor diyen.içine atıp artık üzülme pes etmek yok yarı zaman geçti bile ocak da fertil de başlarsın tedavine enine boyuna herşeyi anlatırsın doktoruna. Herşey daha iyi olur hakkında hayırlısı.
Birde maddi açıdan istanbul tüp bebek de çok uygun hem tüm reçetelerini sgk ile alabiliyosun emre bey de sana uygun olabilir. Bana yakın olsa değerlendirirdm.

haklısın canım. umarım bu kez yolunda gider. istanbul tüp de bana yakın aslında maddi açıdan da uygun. emre beyi tercih edebilirdim ama bu kez embriyoskop olan bir merkez istiyorum. memorial, medicana, umut ve fertilde var. fertil aklıma yattı benim. bi kez içimdeki sesi dinleyip, zk ya inanarak gittim ve pişman oldum. bu kez mantıklı olanı tercih etmek istiyorum. emre bey i elememin tek nedeni embriyoskop olmaması şu an. yoksa düşünürdüm tabii. bakalım raporumu alıp bi görüşeyim de sadık beyle bana önerdiği tedavi planında aklıma yatmayan birşeyler vardı biliyorsun. değişiklik yapabilir mi onu sorucam. anlaşırsak orada başlarım. aklıma yatmazsa bir de emre beyle görüşürüm tabii.

Son düzenleme:

valla canım anlattığın şeyler hep şüpheli şeyler. opudan sonraki gün kaç tane embriyon oldu sana neden bilgi verilmedi? transferden önce yine neden doğru dürüst embriyo sayısı ve hücre sayısı belirtilmedi. hatta sonradan bir de yalan söylendi? madem ilk gün o kadar embriyo oluştu, 2. günde neden birden hepsinin gelişimi durdu, sadece 1 tane kaldı, seni apar topar 2. gün transferine aldılar? çünkü 2. kalite olan embriyolar da kendi kendine bölünmesi durmadığı sürece 3. ve 5. güne kadar izleniyor. eğer hücre sayısı ümit vaat eden varsa yine donduruluyor. yani senin 5 ve 3 hücrelilerden 3. günde 7,8,9 hücreye çıkanı olsaydı 1. kalite sayılacak yine dondurulacaktı. ama hepsinin de gelişimi 2. günden durmuş ki imha etmişler. yani insan kendi kendine bunlar laboratuarda yanlış bir şey mi yaptı da bu kadar embriyoyla 3. güne bile gidemediler, kurtarabildikleri 1 tek embriyoyla seni palas pandaras üstelik de ohss'liyken transfere aldılar diye düşünüyor. yani yanlış anlama ama bunlar benim taaaa sen transfer olduğun günden beri sorularım. ama hani artık olan olmuş deyip dile getirmemeye çalıştım hep, yaranı da deşmek istemedim.
ha bundan sonrası için artık elden gelen bir şey yok. bir hata da yapmışlarsa belli ki ört bas edilmiş. elifin dediği gibi geleceğe bakacaksın. raporunu alıp, orayla ilişiğini kesip, başka bir yerde yoluna devam edeceksin. eurofertile zaten karar vermişsin ama istersen emre beyi ve istanbul tüpü de değerlendirebilirsin. elifin dediği gibi hem ücret düşük, hem sgk anlaşmaları var, yazılan her ekstra ilacı sgk ödüyor. tedavi olarak da, laboratuar olarak da başarılarına en büyük örnek benim. zeynep kamilin 36 yaşındasın, ilaçlara ne kadar cevap verirsin bilinmez, rezervin düşük, yumurtaların kalitesizdir senin, donmuşun olmaz dediği bana 1 transfer 2 donmuş elde ettiler. emre bey genel olarak hakikaten garantici bir protokol uyguluyor. kendimden sonra yolladığım 2 arkadaşım da şu an tedavideler, daha transferleri olmadı ama oldukça memnun gibiler. ama tabi eurofertile %100 karar verdim diyorsan hiç aklını bulandırmayayım.

Sadık bey yılbaşından sonra ayrılabilirmiş şuan durumu ne değil en son kontrolümü aşev hanım yaptı benim ondan da memnunum hangi doktor olursa olsun zaten birisi olmadığında diğeri bakıyor ve kararlar ortak veriliyor. Ben inanıyorum ki doğru ilaç protokolü ile çokça dondurulmuşun bile olur umarım ikinci denememde yüzün güler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…