valla istedikleri gibi yönlendirsinler. bence olması gereken biziz. insan kendine gözlemci ve araştırmacı olmalı. her şeyi doktorlardan beklemicen. özellerde bile adamlar günde 50 tane hasta bakıyor, insanlık hali bu her an her şeyi ihmal edebilirler.ee ben diyorum doktor boşa psikoya yönlendirmiyor:)) az biraz arızayız. Bende öyle kocaaa bir dosya başucu kitabım gibi her an bakıyorum. Hatta bu ara gene gidip bir kan mı versem. Ama sağlık ocağı yüzeysel bakar zk. Ya gidip detaylıca baktırsammı diyorum :)))
genel olral bir sorun yoksa rezerv azlığı olabilir. Bu durumda da maalesefki zk. Dan tüp raporu alabilmen için orada en az 2 aşılama yaptırmak zorundasın. Ha belkide tutar allahın işi bilinmez genede. Merkezine göre değişiyor fiyatlar ama içimizde en uygun yaptıran immo oldu istanbul tüpte. Onunda yeri taksim gümüşşuyunda. Eurofertil üsküdarda zk. Ya çok yakın. Umutta koşuyolunda. Ilçalarını raporlu alacağın için ind. Alıyorsun merkezede vereceğin para 2000 tl yi buluyor. Kabaca merkez + ilaçlar 3000-3500 arası bişey oluyor. En azından benimki bu civarlarda tutmuştu..
valla istedikleri gibi yönlendirsinler. Bence olması gereken biziz. Insan kendine gözlemci ve araştırmacı olmalı. Her şeyi doktorlardan beklemicen. özellerde bile adamlar günde 50 tane hasta bakıyor, insanlık hali bu her an her şeyi ihmal edebilirler.
sagol tesekkur ederim rezerv ne demek belkı sorunum o dur.
ya bu imza işini aşılama esnasında benim eşimden falan almadılar. Tüpe geçtiğimde eşimde bir kaç sayfa imza atmıştı. Ama aşılamada hiç eşinde gelsin imza atsın demediler. Ama arada 1-2 kez onu yollamıştım ben işten izin alamadığım için ha o arada imzasını aldılarsa bilemiyorum. şimdi sorsamda zaten hatırlamaz :)))
ya biz normalizde doktor öyle düşünmüyor. Bende öyle düşünüyorum onlarca hastası var kimin ne tahlili yapılcaktı unutabilir diyorum ama maalesef uyuz dr. Lar böyle düşünmüyor bana işimimi öğreticem havasındalar.
hormon değerlerine bakarsın. Fsh ın kaç mesela ve lh değerin olması gereken aralıkta yazar orada.
doğrudur ne bilim ama mesela o testler yapılırken idrarda istemişler bende ve elifte idrar istememişlerdi gözden kaçtı heralde demiştik.belki eşimde imzaladı bir ara ben hiç eşimi çağırıp yada götürüpte seninde imzan gerekiyormuş dememiştim ama tüpte dosya açılırken ikiniz burda olun dediklerinden tüp dosyasında imzası var.hatta o kağıtlarında kopyası var bunlar bize ne imzalattı diye almıştım :)))canım illa her iki eşe de bir kağıt imzalatıyorlar. üzerinde yok işte sperm alınmasına şuna buna izin veriyorum falan yazıyor. Ben de dediğim gibi eşim işteydi, apar topar çağırmıştım, mesai bitmeden imza atılsın kurul odasına verelim diye epey heyecan yapmıştım oradan hatırlıyorum.
verdiginiz cevaplar için tesekkur ederim benim zk geliş amacım testlerı ucretsiz yenılemektı ama birden bu işlerin içinde buldum kendimi onlar sordu asılamama istiyosun bende evet dedim kafamda vardı zaten iki catlatma ignesi gecirdim 6-7 ay klomen kullandım.sonuc alamadım belkı böyle tutar diyorum benim yasım 27 esiminki 31 yasında testlerde de sorun yok cıktı (smear kultur hariç) buyuk ihtimal asılama olcak neyse mecbur orda denicem tüp bebegi disarda denerim raporla tup bebek tahmini disarda ne kadar.cok soru soruyorum ama inanın bu konularda bilgim yok o yuzden ...
onlar normal degerlerin icinde cikti fsh 5.3 lh 3,5 baktim simdi
canım benim ilaçlar 1150 lira tuttu. (devlette de özelde de yaptırsam aynı parayı ödeyecektim) istanbul tüpe de 800 lira ödedim.(sgk fark ücreti ve 2 tane hormon testi ücreti toplamı) zk'de benim bildiğim 400 lira civarı bir fark ödüyordun. yani özelde tedavi görmek bana sadece 400 lira ekstraya mal oldu. yazgımın dediği gibi en hesaplı merkez benimkiydi. diğer merkezlerin genelde 2000-2500 arası ücretleri değişiyor.
doğrudur ne bilim ama mesela o testler yapılırken idrarda istemişler bende ve elifte idrar istememişlerdi gözden kaçtı heralde demiştik.belki eşimde imzaladı bir ara ben hiç eşimi çağırıp yada götürüpte seninde imzan gerekiyormuş dememiştim ama tüpte dosya açılırken ikiniz burda olun dediklerinden tüp dosyasında imzası var.hatta o kağıtlarında kopyası var bunlar bize ne imzalattı diye almıştım :)))
anladım canım bunlar normal, pko da yoksa eşinde sperm sorunuda yoksa teşhis sebepsiz infertilite :))) uzman oldukta kendi teşhisimizi kendimiz koyuyoruz. :) bende aşılama tutmazsa bile ilk tüp denemende tutar diye düşünüyorum tabi zk da yapmamak kaydıyla.
tesekkur edrim cevap için bakalım önumuzdeki gunlerde bende yaptırırsam tüp en hesaplısını arıcam inş.gerek kalmaz cok zor sürecler Allah herkezin yardımcısı olsun
aslında ben pco dan süphe ediyorum ama hormon ve yapılan diger testler hersey normal (smear kultur)hariç eşiminde oyle pco yu nasıl anlıyolar.
cildim yaglı sacım yaglı kiloluyum ama kan testlerim normal tüpler acık yumurtam bazen oluyor du bazen olmuyordu ama adetliyken zk ultrasyonda yumurtalar normal cıktı anlamadım benim sorunum ne teşhis koyun banaa
idrar testi sanırım sonradan çıktı bence ondan sizin idrar yok. çünkü ben de ilk başladığımda yapılmadı. Aşılama raporum o olmadan çıktı. Aşılama iptal olup tüpe geçince de bir süre istemediler. Sonra bir gün tüpteki eski sarı sekreter bana aaa sen idrar tahlili de yaptırcan dedi de yaptırdım. Yani sonradan çıkarmış olabilirler.
Benim anlamadığım bazı diğer hastanelerde sağlık kurulu raporu çıkarken bizimki gibi sadece 3 doktor yetmiyormuş. Millet nörologlardan falan bile imza almış. Geçende semiha şakirden rapor çıkartan bir arkadaş söyledi. çeşitli branşlarda 6 tane doktor imzası istemişler.semiha şakirde o branşlarda doktor olmadığı için de yakındaki bir özele yönlendirmişler. özel sgk anlaşmalı olsa da 100 küsur lira ödemiş. Yani anlamıyorum sağlık bakanlığında bunun bir kuralı falan yok mu neden hastaneler böyle ayrı uygulama yapıyor. O insanların bakalım öyle özele gidip 6 ayrı doktora ödeyecek paralar var mı?
aslında ben pco dan süphe ediyorum ama hormon ve yapılan diger testler hersey normal (smear kultur)hariç eşiminde oyle pco yu nasıl anlıyolar.
Cildim yaglı sacım yaglı kiloluyum ama kan testlerim normal tüpler acık yumurtam bazen oluyor du bazen olmuyordu ama adetliyken zk ultrasyonda yumurtalar normal cıktı anlamadım benim sorunum ne teşhis koyun banaa
canım inşallah tüp yapmana gerek kalmaz ama yapman gerekirse seçimde kıstas olarak sakın parayı koyma. ben özellikle bir doktorda karar kıldığımdan o doktor da istanbul tüpte çalıştığından orada yaptırdım. tesadüf ki çok ekonomik bir merkezmiş, çok az para ödedik. merkezden de doktordan da alakadan da çok çok memnun kaldım. başarı oranları da genel olarak hakikaten yüksek. ama orası öyle müstesna bir yer. yoksa ucuza tüp tedavisi sunan ama hiç de başarılı olmayan merkezler dolu. yani senin kıstasın merkezin genel başarısı ve ayrı ayrı doktorla, laboratuarının başarısı, daha önce gidip oralarda deneyenlerin izlenimleri olsun.
pcolular normale göre aşırı yumurta üretiyorlar ve yumurtaları ovulasyonda aynı anda çatlamıyor bu yüzden de çoğunun adeti düzensizdir. ayrıca fsh'n yaşının olması gereken değerine göre aşırı dşüktür(ki senin normal) lh'leri genelde fsh'den yüksektir ya da çok yakındır, östrojenleri de dengesizdir.
valla o ilaç mevzu zaten bir dert. bu tüp ilaçlarında da buradan okuyoruz eczaneler farklı fiyatlar çıkartabiliyormuş. artık kazıklandıkmı, iyi mi aldık fazla kurcalamıyorum. öbür ilaçlarda da öyle. ben de geçende previt alırken bir eczane 55 lira, biri 58 biri 62 dedi. barkod olayı yalan yani... bir de bu gebelikte kullanılan vitaminleri neden yazdıramıyoruz anlamıyorum. dediğin gibi 3 çocuk diye yırtınmayı biliyorlar ama...evet olabilir demekki idrar sonradan çıktı ben ilk idrar gebe kalıp gebe izleme gittiğimde vermiştim vermez olaydım senin başına gelenler geldi bozu kkapıyımı tutayım çantamımı, kabanımımı elimdeki evrak çantasını allaha emanaet wc dışında bıraktım kadının birine şuan göz kulak ol dedim. Oraya buraya değmemek adına canım çıktı birde gebesin eğilip kalkarken sakındım 2 kutu vermişlerdi. 2 şer damla zor işemiştim götürüp verdiğimdede bu yetermı dedim neyseki az bulmadılar.
Valla bana hiiiiç sağlık bakanlığı deme neleri doğruki oda doğru olsun. Madem o branşların yok ne demeye imza istiyorsun. 6 doktodan imza demek 6 randevu en azda 500 lira para demek. Aman biz ona kolaylık yapıyorz o kdar parayıda versinler diyemi düşünüyorlar ne. Birde kalkıp 3 çocuk yapın diyolar. Ulan biz k.çımızı yırttık rapor alabilmek ite kaka hamile kalmışız sen işleri bu kadar zorlaştırırsan bırak 3 birini zor yaparız. Bende vazgeçtim 3 yapcaktım ama artı yapmıycam :))) zati bana rapor maporda vermezler artık kuruttum tüm ilaç stoklarını. Ama olsun sevabıma 3-4 kişide faydanlnmış oldu raporumdan:)) geçen bi ilaç alcam önceden 19,90 a almıştım 2 ay önce bitti gene laayım dedim o eczanede yoktu bakşasına sordum 26,50 demesinmi kıllandım almadım 2 aydan bu kadar zam gelemez dedim. Neyse en son bi eczanede 24 e aldım. Geldim işe 4-5 eczane aradım hepside farklı fiyat söyledi 29,50-26,50 -24 tl dediler şimdi ben bunu firmayama yoksa bakanlığamı şikayet etcem. Birde sözüm ona barkod sistemiyle okutarak veriyolar hani üzerinde fiyat falan yok güya kandırmaca olmazmış. Madem barkod sistemi ise neden hepsinde tek fiyat çıkmadıda herkes başka rakam söyledi.
valla o ilaç mevzu zaten bir dert. bu tüp ilaçlarında da buradan okuyoruz eczaneler farklı fiyatlar çıkartabiliyormuş. artık kazıklandıkmı, iyi mi aldık fazla kurcalamıyorum. öbür ilaçlarda da öyle. ben de geçende previt alırken bir eczane 55 lira, biri 58 biri 62 dedi. barkod olayı yalan yani... bir de bu gebelikte kullanılan vitaminleri neden yazdıramıyoruz anlamıyorum. dediğin gibi 3 çocuk diye yırtınmayı biliyorlar ama...
valla o ilaç mevzu zaten bir dert. Bu tüp ilaçlarında da buradan okuyoruz eczaneler farklı fiyatlar çıkartabiliyormuş. Artık kazıklandıkmı, iyi mi aldık fazla kurcalamıyorum. öbür ilaçlarda da öyle. Ben de geçende previt alırken bir eczane 55 lira, biri 58 biri 62 dedi. Barkod olayı yalan yani... Bir de bu gebelikte kullanılan vitaminleri neden yazdıramıyoruz anlamıyorum. Dediğin gibi 3 çocuk diye yırtınmayı biliyorlar ama...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?