HAY ALLAH yaa,, duyguyla ikiniz birden hastalanmışsınız. geçmiş olsun. çok ağır geçirmişsin. hamilelikte ateşlenmeye dikkat etmek lazımmış. iyiki doktora gitmişsiniz. ihmal etmemek lazım. kendine dikkat et.
canım herkes perişen olmuş da haberimiz yok. eşimin yengesi de annen gibi 15 gün yatmış daha yeni ayağa kalkmış. yine eşimin iş arkadaşlarından biri yüksek ateşten hastanelik olmuş. havalar da eifin dediği gibi çok değişip durdu. geçtiğimiz haftalarda bir gün 20 dereceyken bir gün kar yağdığını falan gördük.
ben de çok şükür yırttım artık. ama 4 gün kök söktürdü resmen. paçavra gibiydim. doktora hasanpaşa universal hospitalda kbb'ye gittim. iyi bilgili bir doktor gibiydi. biraz ukala gibiydi ama kulaklarıma, boğazıma, burnuma her yerime iyice baktı. biraz da antibiyotik düşmanı bir doktordu sanırım. hani ölmediğin sürece antibiyotik yazmayanlardan:))) minoseti de ateşiniz ve ağrınız olunca kullanın dedi. 38'in üstüne çıkmadığı sürece ateşten de hemen korkmayın dedi. çok sıvı alın, suyun yanında özellikle ayran gibi besleyici şeyler için dedi durdu. gece de başucuma su koycakmışım, boğazım kurudukça bir yudum içecekmişim. dün gece hakikaten öyle rahat geçirdim. sadece 35 lira sgk farkı verdim. ki hakikaten ucuzluğuna şaşırdım. gece de acilde yer olmadığı için üst katta gayet lüks bir odayı bana açıp kaç saat yatırdılar, doktorlar hemşireler pır döndü, dünya kadar serum ve ilaç verdiler, çıkışta sadece 34 lira para aldılar, şok oldum. medical parka falan gitsek sgklı 150 liradan aşağı çıkamazdık, yok devlete gitsek bu sefer de 150 kişi beklemek zorunda kalırdık. hani belki ciddi hastalık durumlarında olmasa bile, akut durumlarda, çat kapı gidip, fazla beklemeden muayene olacağınız bir hastane olarak hiç de fena bir hastane değil, üstelik de diğer yerelere göre çok ucuz sizlerin de aklında olsun.
sağolasın canım. yalnız bir şey sorcam. hani kansızlık var demişin ya. sen demir ilacı kullanmıyormuydun, neden düzelmiyor değerlerin? ben şimdi yurtdışından kendime bir tane daha demir takviyesi getirtiyorum. elimdekini sana verebilirim istersen. emilimi oldukça yüksek bir takviye, o yüzden de demir fazlası çıkıp duruyor bende. hani senin içtiğin yetmiyorsa onu kullan. belki o düzeltir.
bende kan düşüklüğü hep vardır. hamilelik önceside 6 ay demir kullanmıştım. normale dönmüştü ama yine düşmüş. 1 ayı geçkin süredir kullanıyorum ama sanırım dozu arttırmamız lazım. zaten 1 ay kullan sonra yine bakalım demişti. sonucu yarın götürcem. demir içinde çok teşekkür ederim ama doğum öncesi kullandığımda iyiydi olmadı yarın onu sorar ona başlarım yine.
Konuştum coraspin i kesti sonra azaldı ve bitti ama dün akşam bir damla kırmızı kan geldi işte peçetede sonra yine bitti bugün bir damla bile bişey yok dananın kuyruğu yarın kopacak.ha ha ay çok güldüm harçlıktan kesecekmiş demene:)))) aynı fikirdeyim, böyle nazlanıp geç geldikçe kıymete biniyorlar. herkes bir verirken bizler kıyamayıp 3 veririz kesin.
kanamanın devam etmemesi bence de iyiye işaret. doktorunla görüşecektin o bir şey dedi mi?
Raporun çıktıktan sonraki ilk adetinle başlayabilirsin canım öyle ileri bir tarihe gün vermiyolar.merhaba arkadaşlar,ben yeniyim tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacaktı,zeynep kamilde 2 kez aşılama oldum tutmadı,şimdi tüp bebek için evrak hazırlıyorum heyet raporu çıkardıktan sonra hemen tedaviye başlıyorlarmı yoksa ileri bir tarihe günmü veriyorlar bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim.buarada yaşım 31,
kızlar merhaba. viral grip enfeksiyon oldum, günlerdir yatıyordum. perşembe doktor kontrolüne istanbul tüpe gitmiştim. artık gider gelirken mi ya da orada birinden mi virüs aldım ne yaptım bilmiyorum ama ctesi sabahından beri hani ölüyordum desem yeridir.ben hayatımda böyle ağır bir grip geçirmemiştim. doktorun demesine göre hamile olduğum için bu kadar ağır geçirmişim. 3 gün ateşle yandım. parasetamoller falan para etmedi, ateşim düşeceğine hep çıktı, 39,5 olunca 2 defa acile gittik, o kadar su kaybetmişim ki, her defasında 3er tane dev gibi poşetlerde serum verdiler. onlarla ateş zar zor 37.5e düştü. dün tam ateşim tamamen düştü biraz düzeldim derken eşim benden virüs kapmış olacak ki hastalandı. o da 39u görünce, bu sefer onun için acile gittik falan. neyse ki ona antibiyotik verdiler, benden daha hızlı toparlıyor. ben de bugün artık yataktan çıktım.
bu arada şu hastalık sürecinde annelik ne demekmiş hissettim. inanın kendime bir şey olacak diye hiç korkmadım sadece bebeğim için endişelendim. acile gittiğimizde ilk sorum, "bu kadar ateş ve su kaybıyla amniyo sıvım azalmasın???" oldu. allahtan aldığım serumlar öyle bir azalma olduysa bile tamamlarmış. acildeki doktor iyi ki geldiniz, gelmeyip bir kaç gün bekleseniz kötü olabilirdi dedi.
elifcim bu arada lütfen moralini bozma. duygu en büyük örnek. kanama olması demek illa hamile olmadığına delalet demek değil. test günün gelsin bakalım, hayırlısı neyse görürsün.
misal canım ilk mesajını görmemişim. senin de hayırlı haberlerini inşallah okuruz.
merhaba arkadaşlar,ben yeniyim tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacaktı,zeynep kamilde 2 kez aşılama oldum tutmadı,şimdi tüp bebek için evrak hazırlıyorum heyet raporu çıkardıktan sonra hemen tedaviye başlıyorlarmı yoksa ileri bir tarihe günmü veriyorlar bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim.buarada yaşım 31,
Kızlar idrar testim pozitif çıktı ama ben sevinemiyorumkan değerini görsem dahi sevinemicem sanırım içimde hep bir korku olacak. Birsürü belirsizlik. Daha şimdiden kendimi çok yorgun hissediyorum rabbim verecekse sağlıklı bir gebelik versin inşallah.
Kızlar idrar testim pozitif çıktı ama ben sevinemiyorumkan değerini görsem dahi sevinemicem sanırım içimde hep bir korku olacak. Birsürü belirsizlik. Daha şimdiden kendimi çok yorgun hissediyorum rabbim verecekse sağlıklı bir gebelik versin inşallah.
merhaba arkadaşlar,ben yeniyim tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacaktı,zeynep kamilde 2 kez aşılama oldum tutmadı,şimdi tüp bebek için evrak hazırlıyorum heyet raporu çıkardıktan sonra hemen tedaviye başlıyorlarmı yoksa ileri bir tarihe günmü veriyorlar bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim.buarada yaşım 31,
Sağolun kızlar kanımı biraz geç verebildim o yüzden öğlenden sonraya kaldı sanırım sürekli bakıyorum. İğnemi oldum geldim istirahat ediyorum lekelenmeler az çok devam ediyorAllah hayıra çıkarsın sonunu inşallah. Kan verirken doktora sordum lekelenme ve ağrılar normal gebelik çok yeni kendine uygun yer arıyor dedi düşük de olabilir dikkat et ilaçlarını kullan sonucun çıksın konuşalım dedi. Böyle işte sevinemedim hala ama 9 ay sonra doğurabilecem aklıma gelince nefesim kesiliyor çok heyecanlanıyorum:) inşallah devamı gelir.
Sonucum 238 :))) şükürler olsun. İnşallah iki gün somra düşmeye başlamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?