Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

evet ya, öksürmekten boğazım temelli acımaya başladı artık. anlattığın her şey tıpa tıp bende de var. dün komşu geldi, kadına boğazımın kurumasından laf anlatamadım valla. günlerdir devamlı su içmekten yarım saatte bir tuvalete gidiyorum. yetmezmiş gibi bugün bir de deli gibi midem yanıyor. sabah kahvaltısında azıcık peynir ekmek yedim, o saat bu saat saf asit içmiş gibiyim. ha bir bu eksikti sanki...

Aynen öyle daha yolum çok uzun önce kan düzenli yükselecekmi bakalım daha yolun başındayım daha çok.. Allah nasip eder inşallah o günleri de görmeyi.yatıyorum valla kayınvalidem e geldim yastık yorgan yatırdılar beni burda kımıldatmıyolar.

bence gönül rahatlığı ile içebilirsin. benimde dişlerim ağrımıştı :)) bu hastalığın özelliğinden olabilir. kalsiyum eksikliğinden ağrıdığını sanmıyorum ama sen yinede yoğurt ayran tüketmeye çallış. bendede yıllardır erken başlayan kemik erimesi vardır. yeterince güneş alamadığım için yediğim kalsiyumuda alamamış vücut... bol yoğurt ye.. c vitamini ile alırsan emilimi daha kolay olur.

ya şu yaz gelsede kurtulsak hastalıklardan, hem hamileliklerimizde ilerlemiş olur :) benimde hamilelikten buyana tansiyonum hep 10 /6 , bu sabah 10 gibi bayılacaktım az daha. tuvalette yere oturdum hemen.. sonra içeri gelip boş bir odada azcık bacakları dikip uzandım. tuzlu ayran içtim. biraz toparlanınca inip tansiyonumu ölçtürdüm 9 / 6 olmuş. hamilelikte bu tansiyon normalmiş !! bugün leyla gibiyim... havalarda geziyorum

ohooo geçende biliyorsun benimki 7/3 bile oldu. 7 büyük tansiyonu geçtim, 3 diye küçük tansiyon mu olurmuş yaw? millet o kadar düştü mü ölmeye kalkıyor. allahtan genelde düşük tansiyonlu biriyim de vücudum tolere etti ama saatlerce gözümü açamadım resmen.
sen hala sodyumlu iğne kullanıyorsun bir de, onu kullanmasan demek iyice düşüp ben gibi olcakmışın. ben şimdi her gün bir tane soda falan içiyorum düşmesin diye.
doktora sağlık ocağına gittimmi de inadına yükseliyor. 12/7 falan oluyor. tansiyonunuz normal deyip duruyorlar.

7/3 çok düşük yaa. allah korusunnn. düşer bayılır insan. benim hamilelik öncesi hep 12/8 / 13/8 falandı.. hamilelikte böyle düştü. iğneler tansiyonu yükseltirmiki.. yükselttiği hali buysa :))) neyseki hafta sonu geldi. dinlenirsem kendime gelirim.

Kızlar ilk soru bombardımanına başlıyorum izninizle
Hiçbişey aklımda kalmadı si kalp atımı a kadar olan sürede folik asitten başka vitamin almışmıydınız?
Duygu ferro sanol kullandı diye hatırlıyorum ama sanırım kansızlıltan dolayı.
Şuan için iğne, estrofem tablet ve folbiol içiyorum.
Bir de ilk kan testlerinizi kalp atımından sonra mı yaptırmıştınız siz?
Cumartesi kese görülürse 15 gün sonra mı çağırıyolardı kalp için duygu?
Siz keseden k gün so ra kalp için gitmiştiniz?

ben folikyen başka bir vitamin kullanmadım. sadık bey gyno ferro isimli bir demir hapı vermişti ama şifaya geçince doktor bırak onu dedi bırakmıştım. daha sonra kendisi 3 farklı vitamin verdi. omega 3 - elevit multı vitamin (içinde bir çok vit çeşidini barındırıyor) birde ferrum fort demir hapı vermişti doğuma kadar kullanılcak dedi.

ben ilk kan tesitimi alev hn. verdi şunları yaptır diye öyle yaptırmıştım ve tam hatırlamamakla birlikte büyük ihtimal kalp atışından sonra yapılmıştı. hani şu kızamıkçık değerlerine bakılan testten idrar kültürü vs. zk da yaptırmıştım. sanırım keseden 10-15 gün sonra gidiliyordu kana ama benim kese ufak olduğu için kalp atışına kadar her hafta gitmiştim diye hatırlıyorum. hani keseye gittim ufaktı gene keseye gittim sonra kalp için gittim. zaten doktor seni yönlendiriyor gidince neyle karşılaşcağını bilmediğin için doktor şu günde gel diyebiliyor.

ELİFİM ben hamileliğin transferin ilk gününden ilk 3 ayı dolana kadar estrofem,folikasit, elevit(vitamin kompleksi), progestanı (3 adet) kullandım. ben bırakmak istedikçe doktor riske atamayız, önlemimizi alalım dediği için kullanmak zorunda kaldım. kalp atışınıda keseden 15 gün sonra duyduk.

elifim cumartesi kan tahlili yapacaktın, yükseldi mi? lekelenmen durdumu?

Anladım canım benim hamilelik yaza geliyor balık da pek yiyemem artık omega olsa iyi olurdu ama şuan folik yeter bence kalp atışından sonra konuşurum bunları doktorla. Ben de sana kalp atışından sonra kan testi yapıldı diye hatırlıyorum o zamana kadar tüp bebek ilaçlarına devam.

Ben de kalp atışına kadar değil 3 aylık olana kadar kullanmak istiyorum yeterki doktor versin:) ama daha 3 haftam var bunları düşünmek için hele bir güzel e yerleşsin benekcik de sonra bakarız tsh da ölçtürmiştüm hcg baktırdığım gün 0.720 çıkmış normal yani sevindim.

canım sen vitamine falan takılma onlar için çok erken ve her doktor başka birşey uyguluyor mesela sonay transferden sonra elevite başlamış bana ise neredeyse 3 aylıktan sonra verdi. yani foliği kesip diğerlerine başlamıştık. bu sebepten artık dr.lar ayrı ya her doktorun uygulaması farklı bence şuan için sorman gereken progestan kapsül yada iğneyemi devam edeceğin onu sor. hatta kapsül verse bile iğneleri haftalık olandan yapsam iyi olmazmı diyede sor. hani sende benim gibi başladın bence iğnelere haftalık devam etcem zarardan çok yararı olur diye düşünüyorum. kapsüllere takviye iğneye devam etmek istiyorum de hani yerine göre kendi doktorluğunu kendin yapcan asıl doktoruda çok kızdırmadan. :) ben 12. haftaya kdar yapmıştım. sonra bıraktık ve 17. haftada bir patlama yaşandı öncelik bebeğin tutunması yerleşmesi kese ve kalbi. vitaminler ve kan vermek sonraki iş. doktor seni yönledirir de zaten.

Elevit ile folbiol birbirine benziyor zaten içeriklerinden emin değilim ama elevit in içinde farklı takviyeşerde olabilir folbiol sadece folik asit içeriyor onu biliyorum zaten ilk 3 ay folik gerekli sonra başlanır takviyelere. İğneye şimdilik şikayetim yok kalp atışından sonra da devam edebildiğim kadar edicem kapsüldense haftalık iğneye dönmek daha mantıklı artık gideceğim doktorla anlaşırız inşallah:) alev hanıma kalp atışına kadar giderim. Sen nasıl oldum iyileşebildin mi?

kesinlikle sna katılıyorum duygucum.. bu progestan kapsülü ve iğneyi kullanmak şart. doktorum doğuma kadar günde bir tane progestan kapsülü kullanacaksın dediğinde üzüldüm. lekelenmem yok kullanmasam olmazmı dedim.. erken doğumuda önlüyormuş,doktor progestanla ilgili geçen hafta konferansa gittiğini ve hamilelikte kullanımının çok önemli olduğunu söyledi ama ben ilaçlardan bıktığım için şu ara bıraktım. doktora ve eşime söylemedim. 1 ay sonra yine başlarım.

Sonaycım yende olsam yaşını da dikkate alarak böyle bir kararı kendi başıma almazdım Allah korusun birşey olursa birdaha geri dönüşün yol herşey daha zor olur rapor hakkında yanar ilk trimesterden sonra sorun yok gibi görünsede ilk gebelik rahimin yeni yanıştığı bişey bence hemen başla ve iç 200 lük mü içiyodum bana çok uyku yapıyodu 50 liği bile. Bunları alev hanımla konuşabileceğimi sanmıyorum çok soğuk bir doktor içten yakınlık ve iletişim kurmuyor hastaları ile yüzeysel cevaplar veriyor hep belkide kalp atışını beklemeden kendime bir doktor bulmalıyım ona da giderim.

ne biliyim yaa valla ilaçlardanda bıktım yani. ilk 3 ay 200 lüktü, son gittiğimde 100'lük verdi. istersem yutabileceğimi söyledi. haftaya bugün yine muayeneye gidecez o zaman tekrar konuşurum,

aynen canım folbiol sadece folik asit. elevitin içinde her bişey var. bir ara içeriğini ayzmıştım diye hatırlıyorum azar azar dozda daolsa bir çok vitamin var folik asit bile var. o sebepten senin şuan ihtiyacın olan vitamin açısından sadece folika asit. iğne oalyınıda söyle lekelenmeli kanamalı başladım bu sebepten peogestan iğneye devam etmek istiyorum de. ve günlük değil haftalığı iste sonra benim gibi popon apse olcak duruma gelmesin. haftalığın adı (pruloton) muadili yok tek bu iğne var. özelde alsan fiyatı uygun 4,5-5 tl bişey ama sağlık ocağı 4 kutuya kadar yazıyorda.bilgin olsun. bende iyi diyelim iyi olsun eksiye göre iyiyim ilaçsız iyi atlattım diyorum. eşim ilaç almasında rağmen bir düzeldi gibi oldu gün akşam gene başaldı öksürük. bugün işe gitmedi evde yatıp terliyim dedi. valla dün dedimde anan baban seni bana kakaladı defolu malsın dedim bozuldu:)) ben senin kadar hasta olsam valla iade etmiştin beni dedim:))) düşünsenize ekimde tedavye başladığımda 1 posta hasta oldu. sonra gene oldu ve bu 3. allah valal dağına göre kar veriyor şu erkekler ne çürük her yük bizlerde.

sonaycım bence kafana göre bırakma tamam lekenmem olmadı ama tek amaç o değildir heralde bak kendinde diyorsun erken doğumu önlüyormuş. hani bana kullan dese illallah etsemde bıksamde kullanırdım. şimdi kalkıp öneri götürsem doktora bozulacak gene karı. bence kocanı doktor kandırırsın ama sen biliyorsun allah göstermesin bişey olursa sonra kendini suçlar durursun benc bu akşam itibariyle başla ve elinde olan değere iyi bak. malum biz çok bulduk çabuk kaybetmek acıtmasın içimizi. bu arada sana aldıklarımın listesini mail atmıştım tee nezman ama yorum yapmadın mailimmi gelmedi acaba. hani eksikleri görüp fikir verirsin demiştim ya.

bu progestan kapsül ağızdan alınan bişey ama hepimize vajinal uygulayın dediler emilimi daha kolay oluyormuş ağızdan alınca uyku ve dikkat bozukluğda olabiliyormuş vs. hatta bana vaj. dedi bende öyle aldım direkt. prospektüsünü okumadna 2 gün sonra nevrim döndü aa bunda ağızdan alın yazıyor ben ağız hapını tövbe yarabbim nasıl olurda vaj. sokarım dedimde fertili aramıştım:)) zaten acayip plasti kbir hap insanın midesini mahveder valla. oramız zati mahvaoldu dah nekdar olcak diye sanada ağız yada vj. al derlerse vaj. tercih et.

sonaycım bence kafana göre bırakma tamam lekenmem olmadı ama tek amaç o değildir heralde bak kendinde diyorsun erken doğumu önlüyormuş. hani bana kullan dese illallah etsemde bıksamde kullanırdım. şimdi kalkıp öneri götürsem doktora bozulacak gene karı. bence kocanı doktor kandırırsın ama sen biliyorsun allah göstermesin bişey olursa sonra kendini suçlar durursun benc bu akşam itibariyle başla ve elinde olan değere iyi bak. malum biz çok bulduk çabuk kaybetmek acıtmasın içimizi. bu arada sana aldıklarımın listesini mail atmıştım tee nezman ama yorum yapmadın mailimmi gelmedi acaba. hani eksikleri görüp fikir verirsin demiştim ya.[/QUOTE]

( doğru söylüyorsun, bari haftaya kadar içeyim doktorla konuşup ona bırak dedirteyim bari :)

ya ben cevap yazdığımı sanıyordum, hatta burdaki hamile arkadaşla bakmıştıkta oda şaşırmıştı ne çok şey almış diye.. oku oku bitmedi, valla biz eksik görmek değil fazla gördük :) kot mont bile almışsın beyaaa :) şimdiyi bırak ileriki yaşlarıda almışsın.. eşime bile anlattım kot mont bile almış diye diye:) bence artık giyim eşyası bişey alma. birden o kadar paranı niye veriyorsun.evinde yer kaplatıyorsun... zamanı geldikçe alırsın :)

Sonucum 238 :))) şükürler olsun. İnşallah iki gün somra düşmeye başlamaz.
senin sonucunu cok merak ediyodum şimdi bakabildim Allah analı babalı buyutmeyi nasip etsın kendine dikkat ediyomussun zaten hersey gönlune göre olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…