yok yavrum ya ne alışverişi benartık bebek için hiç bişey almıyorumki en son şubatta falan aldım 1 aydan fazladır ne kendime ne bebeğe bişey almıyorum. sadece evin yakınında olan marketlerden gıda için lazım olan şeyleri alıyorum. h. içide işte olduğum için dinlenemiyorum. aslında terleyen bir yapımda yok hani terlesem bir ter atsam iyi olur ama oda yok. eşim geçen hafta bir gün işe gitmedi yatıp terledi ki accayip terler hasta olunca. işte kendini terletip attı hastalığı. ama bende ömrüm boyunca toplasan o kadar ter çıkmazneyse artık ümit ediyorumki bu girpten sağ salim kurtulursam bir daha bana bişey olmaz :)
Elifcim boool bulantılı bir hamile olarak, olur ya senin de böyle bulantılı devam ederse sana şu tavsiyelerde bulunayım: Etrafında devamlı naneli sakız bulundur aralarda bir tane çiğne, insanın o anlık da olsa içini açıyor. Çarşıya çıktığında zencefil kurusu al, ilk dönemlerde o da bir parça ağzına attınmı biraz olsun mideni rahatlatıyor. Ama bulantılar arttıkça maalesef etkisi azalıyor. Doktor da söyleyecektir mideni boş bırakma. Öğün aralarında da mideni tutacak bir iki tane kraker, ya da peynir ekmek falan ye. Benim grissini falan tipi şeylerden de midemi bulanıyordu o yüzden yarım dilim tam tahıllı ekmek ve küçücük bir parça beyaz peynir favorimdi. Bir de bol bol B6 ve B12 vitamini almaya çalış.
arkadaslar size bisey sormak istiyorum bana puregon 300 verdiler 3 tane sizce yumurtalari buyutmeye yetermi yaninda incirde yesemmi? klomenle zor buyuyordu yumurtalar buyumedigi bile oldu ondan kafama takildi yardimci olursaniz sevinirim.
Uyarılarını dikkate alıcam nevincim normalde de zaten az ve sık yemek yerim ara öğündüz hiç durmam daha çok tuzlu istiyorum şu ara içimi bastırdığı için ayran falan da iyi geliyor yemeklerin yanında peynir ekmek benim de favorim :) b12 hap olarak almıştım bi ara hatta iğne de oldum biraz düşük bende o da yaparmıki? İlk kan testlerimde aklımda önce ona baktırıcam hayırlısıyla bir kalbini duyabilirsek benim hamilelik belirtileri bahar havasıyla da karışınca sürekli uyku halindeyim halsizim ağrlıl var üzerimde siz de bir türlü iyileşemediniz herkes birkere grip oluyor mu ne hamileliğinde :) artık havalar ısını ca bişeyiniz kalmaz inş.
arkadaslar size bisey sormak istiyorum bana puregon 300 verdiler 3 tane sizce yumurtalari buyutmeye yetermi yaninda incirde yesemmi? klomenle zor buyuyordu yumurtalar buyumedigi bile oldu ondan kafama takildi yardimci olursaniz sevinirim.
elifcim resmen benim ilk zamanlarımı anlatıyorsun. daha hamile olduğumu öğrendiğim ilk zamanlardan bulantılarım ve uyku isteğim başlamıştı. hatta doktor bile bulantıların bu kadar erken başlamasına şaşırmıştı. burada da hep yazıyordum aylarca simit/ekmek peynir ya da tostla beslendim ben de bastırsın diye. tükettiğim ayranı ve yoğurdu da herhalde ömrümce tüketmemişimdir. en son dalga geçiyordum, bu kadar süt ürünü tüketmekten kesin bembeyaz bir çocuğum olacak benim diye:)))) uyku ve halsizlik de hamileliğinden muhtemelen. ben özellikle öğleden sonraları biri fişimi çekmiş gibi enerjisiz oluyordum. olduğum yerde sızıp 2 saat falan uyuyordum.
b6 ve b12 eksikliği de bulantı yapabiliyormuş,dediğin gibi ilk kan testinde ona ve demire baktır(demir eksikliği de halsizlik yapıyor) ama illa bu eksiklik de sebep olmayabilir. benim testlerde her hangi bir eksiklik çıkmamıştı. doktorum bağışıklık sistemimin hamilelik hormonlarını yabancı olarak gördüğünü o yüzden midemin bulandığını söylemişti. halsizlik de devamlı bulantım olduğundan yani vücut yorulduğundan oluyormuş. bu arada doktor sana ek vitamin vermişmiydi? vermediyse bile ek olarak kendin ara ara elevit içebilirsin. bir vitamin eksiğin varsa kapanır. bende vitamin eksikliği yok diye 3. aya kadar vermedi, yine de acaba verse daha mı iyi olurdu bulantılarım daha mı az olurdu diye kafamda soru işareti de yok değil hani...
Ben sadece folbiol içiyorum şuanda kalp atışı için gittiğimde ilaçlarla ilgili konuşucam Allah izin verirde kalbini duyarsak sanırım birdaha gitmem merkeze medikal parkdaki kendi dotoruma gidicem. Salı kalp için gidicem çarşamba da devlet hastanesinden randevu aldım kan tahlillerimi yaptırayım o da elevit verir zaten bana testleri devlette yaptırayım da cumartesi de medikal de başlarım yeni doktoruma. Herşey yolunda giderse ayda bir de rahim anomalisinden dolayı cerrahpaşa da bir prog var ona gidicem serviks uzunluğuna göre erken doğumu önlemek için rahim ağzına dikiş atılabilir. Şimdilik planlaım böyle. Miğde bulantısı çok olmasa da hafif seyir ediyor halsizlik uyku hali aynen dün hele bir de misafirlikteydim uyuyacaktım koltukta yer gösterin bana yatıcam falan diye espri yaptım:) e baharla da birleşince karman çorman oldum vallahi:) inşallah bebiş sağlıklıdır da ben herşeye razıyım.
elifim benim tüm değerler normal olmasına rağmen yumurta toplanırken elevit başlanmış. ogün bugündür içiyorum :)) üstüne demir şurubu ve şimdide magnezyum eklendi. kramplarım yok ama doktor rahim kasılmalarına,erken zar yırtılması, kan basıncı artışına vs iyi geldiğini söyleyince aldık bizde. yani bence doktoruna sor şu vitamin haplarını.
hamilelik süresince sık sık doktora gitmeyi ihmal etme. biz önceki gün gittik gelecek perşembe yine gidecez. fazla ara verince günler geçmiyor :)
seninkide çok ilginç ya her hafta doktoramı gidilirmiş. yada doktorun öylemi çağırıyor. bizimki hala ayda bir çağırıyor. son zamanlarda benim bildiğim 15 günde bir daha sonra haftada 1 e düşüyormuş kontroller. şuan için test falan olmadığı sürece rutin kontroller ayda 1 oluyor.
bu arada telim çaldı bakmak için yerime koştum bişey olurmukki. unuttum((( sonra bebek oynamaya başladı napıyosun sen mi demek istiyor anlamadım (( ooff yaa şu göbeğim artık adam gibi çıksın yoksa ben mal gibi hareket etmeye devam edicem ((
ya zor olur biliyorum ama derdim şu ki han ibelki hareketlerim sıkışlanırda öyle hızlı hızlı hareket edip koşmaya kalkışmamüstüme iyilik sağlık sen de bir alemsin... karnım çıksın diye istek mi olurmuş? bir kere karnın oldu mu bir şeyler öne doğru ağırlık yaptığından sırtın da ağrımaya başlıyor. ikincisi oturup kalkarken yatarken zorlanmaya başlıyorsun. üçüncüsü ve bence en gıcığı da karnının altındaki bölgeyi göremiyorsun hatta ulaşman bile zorlaşıyor:))) özellikle banyoda temizlik ve kıl tüy muhabbetlerinde zorluk yaşamaya başlıyorsun diyeyim anla... o yüzden hiiiç özenme...
bizim kontroller de 4. aya girdiğimden beri ayda bir. son aylarda sıklaşacakmış diye biliyorum. ama belki sonayın başta ikizdi sonra biri öldü diye böyle sıktır.
Ben sadece folbiol içiyorum şuanda kalp atışı için gittiğimde ilaçlarla ilgili konuşucam Allah izin verirde kalbini duyarsak sanırım birdaha gitmem merkeze medikal parkdaki kendi dotoruma gidicem. Salı kalp için gidicem çarşamba da devlet hastanesinden randevu aldım kan tahlillerimi yaptırayım o da elevit verir zaten bana testleri devlette yaptırayım da cumartesi de medikal de başlarım yeni doktoruma. Herşey yolunda giderse ayda bir de rahim anomalisinden dolayı cerrahpaşa da bir prog var ona gidicem serviks uzunluğuna göre erken doğumu önlemek için rahim ağzına dikiş atılabilir. Şimdilik planlaım böyle. Miğde bulantısı çok olmasa da hafif seyir ediyor halsizlik uyku hali aynen dün hele bir de misafirlikteydim uyuyacaktım koltukta yer gösterin bana yatıcam falan diye espri yaptım:) e baharla da birleşince karman çorman oldum vallahi:) inşallah bebiş sağlıklıdır da ben herşeye razıyım.
ya zor olur biliyorum ama derdim şu ki han ibelki hareketlerim sıkışlanırda öyle hızlı hızlı hareket edip koşmaya kalkışmam(( yoksa bu gidişler düşecek bebek eskisine göre gene büyüdü ama bende 6. aylığa göre küçük. bu arada dün göbişime yağı eşim sürdü kahve rengi çizgi çıkmaya başlamış dedi ( ayna ve bakim dedim harbiden koyu olmasada hafiiiiiifften çıkmış belki ilerledikçe belirginleşir allhım bir kadın nasıl bu akdar değişime uğruyor hamilelikte aşama aşama görünce insanın çok tuhafına gidiyor... birde ben son bi kaç aydır kıl tüy muhabbetine kuyaföre gidiyorum. ha birde ilginç olan şudur ki ben çok kıllancam sandım ama kıl hormonlarım durmuş vaziyette hiç uzamyolar hani 2 ay almasam gerek olmaz ama ben gene ayda bir yapıyorumki dünya hali ne olur ne olmaz diye.
birde ben hep elbise giyiyorum ve aynılarını kusucam artık. bantolon bluz giymek istiyorum ama nerden alabilirm pantolon nette baktım 99 tl diyor ulan kaç gün giycemde bir pantolona o parayı vereyim. ayzık günah abiyemi alıyom sanki
ben de karnım aşırı çıktı diye düşünüyordum ama ultrasona gittiğimde 2-3 bekleyen kadın daha vardı. onlar da 2. düzey ultrasona gelmişler, 20-22. hafta arasındalardı, epey baktım onların da karnı benimki gibiydi, yani benimki aşırı çıkmamış deyip rahatladım:)))) senin çıkmamış olması da bence büyük nimet. bırak öyle kalsın. benim bir arkadaşım senin gibiydi. uzun süre karnı olmadı en son aylarda da sanki bir futbol topunu karnına koymuşlar gibiydi. doğurduktan 2 ay sonra da karnı marnı hepten kalmamıştı.
yavaş hareket etmede de karnın olsa da bence sana etkisi olmaz. sen yapı olarak tez canlısın, yani senin içinden gelen bir şey. zihnen kendine ket vurman lazım öncelikle.
benim de hiç elbisem yok. ben oldum olası kışın elbise ve etekle üşümüşümdür o yüzden bütün hamiş gardrobum pantolon ve eşofmanlardan oluşuyor. şimdi yaz geliyor ya, artık elbise alırım. hatta allı pullu hint elbiselerinden almayı düşünüyorum. istersen lc waikikiye bak ben geçende yeni bir kot aldım oradan. 50 liraydı. çok kısıtlı bir hamile koleksiyonları var ama bir iki parça güzel bluzları falan da vardı. fiyatları da çok uygun. artık işi de bırakacağın için oradaki spor kıyafetler sana da uyar. bir de c&a da renkli kot gibi streç pantolonlar var ama bana sanki sıcakta yakar gibi geldi. onlara da bir bakabilirsin. onun dışında biliyorsun gebe diye bir mağaza falan var ama mevsim başında bakmıştım pahalı gelmişti. senin gibi ben de 3-4 ay giyeceğim şeylere bir yığın para vermek istemiyorum.
zaten normalmiş bu göbek sonradan birden çıkarmış. neyse artık belkide böylesi iyidir dediğin gibi. en iyisimi susayım:) ben LCW pantolon kalıplarını hiiiç beğenmiyorum normal pantolonları bana hiç olmuyordu kesimleri çok kötüydü hamile pant. bence aynıdır giy çıkara değmez. zaten yaz geliyor bende tiril tiril elbise almayı düşünüyorum uzuun boydan. dediğin gibi hint kıyafeti gibi şeyler benimde aklıma geldi ama onlarda o kadar ucuz değil. ha artısı şu ki doğumdan sonra giyebiliriz onları. bende o tür salaş giyimleri seviyorum. olmadı kumaş alıp 2 farklı elbise diktiririm değiş değiş giyerim. yoksa pantolon pek mantıklı değil yaz sıcağında. gebe mağası palladıumda vardı bende baktım abiye türü vardı gündelik pek yoktu birde aşırı pahalıydı.
benim aldığım kot streç kumaştan o yüzden kesimi fena durmuyor. bir de normal kota göre ince bir kumaş hani nispeten biraz daha az yakar. sıcaklar basana kadar, sonra da geceleri giyilebilitesi var. hint elbiselerini kadıköyde eski salı pazarına çıkan bir sokak vardır, hani boğanın olduğu meydanda köfteci ramizle, burger kingin arasında kalan sokak, işte o sokğa bak. oradaki mağazalarda çok çeşit ve ucuz oluyor. ben geçen sene 2 tane almıştım. tanesi 35 liraydı. kumaşları incecik şile bezi gibi, askılı, çok güzel de desenleri var. tam göğüs altından da büzgüleri var yani hamile kıyafeti olmaya çok uygun. geçende denedim hala oluyorlar. öyle bir iki tane daha aldımmı artık değişe değişe giyerim. bir de istersen işi bıraktınmı salı pazarına bak. orada da çok çeşit elbise oluyor.
seninkide çok ilginç ya her hafta doktoramı gidilirmiş. yada doktorun öylemi çağırıyor. bizimki hala ayda bir çağırıyor. son zamanlarda benim bildiğim 15 günde bir daha sonra haftada 1 e düşüyormuş kontroller. şuan için test falan olmadığı sürece rutin kontroller ayda 1 oluyor.
bu arada telim çaldı bakmak için yerime koştum bişey olurmukki. unuttum((( sonra bebek oynamaya başladı napıyosun sen mi demek istiyor anlamadım (( ooff yaa şu göbeğim artık adam gibi çıksın yoksa ben mal gibi hareket etmeye devam edicem ((
ya zor olur biliyorum ama derdim şu ki han ibelki hareketlerim sıkışlanırda öyle hızlı hızlı hareket edip koşmaya kalkışmam(( yoksa bu gidişler düşecek bebek eskisine göre gene büyüdü ama bende 6. aylığa göre küçük. bu arada dün göbişime yağı eşim sürdü kahve rengi çizgi çıkmaya başlamış dedi ( ayna ve bakim dedim harbiden koyu olmasada hafiiiiiifften çıkmış belki ilerledikçe belirginleşir allhım bir kadın nasıl bu akdar değişime uğruyor hamilelikte aşama aşama görünce insanın çok tuhafına gidiyor... birde ben son bi kaç aydır kıl tüy muhabbetine kuyaföre gidiyorum. ha birde ilginç olan şudur ki ben çok kıllancam sandım ama kıl hormonlarım durmuş vaziyette hiç uzamyolar hani 2 ay almasam gerek olmaz ama ben gene ayda bir yapıyorumki dünya hali ne olur ne olmaz diye.
birde ben hep elbise giyiyorum ve aynılarını kusucam artık. bantolon bluz giymek istiyorum ama nerden alabilirm pantolon nette baktım 99 tl diyor ulan kaç gün giycemde bir pantolona o parayı vereyim. ayzık günah abiyemi alıyom sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?