kzlar beşiği götürdüm ordaki çocuk şıp diye yaptı bi kırık sanıyorduk püf noktası varmış. bende alıp geri geldim eşime tarif edicem bakalım olcakmı. zaten kurulumu çoook basit hatta hazır kuruu diyebilirim ama ir noktasını beceremedik işte. neyseşimdilik sorun yok gibi.
sonay eğer gerçekten dandik çıktıysa iade edin. sonuçta alıp iade etme hakkınız var. bende az daha netten alacaktım eşimde nette alınmaz görmeden dedi. içine sinmediyse ara iade edeceğini söyle. sonuçta seni idare edebilmeli. 2 günde kırılcaksa yazık parana.
kızlar bu arada hep sütyen su gibi oldu diyorsunuz ya. ben sütyeni bırakalı çoook oldu. çok nadiren takarım. öncesinde memikler küçü diye takmıyordum. şimdide siyah bir bluz giyiyorum dökümlü ondan takmıyorum genelde kuşlar özgür yani. bu sıcaklarda taktığımı düşünemiyorum valla. çatlarım heralde sıkıntıdan.
kasık ağrısından kastım hani adet olacağın zaman karnın ağrırya öyle bir ağrı. hatta adet olacakmışım gibi karnım ağrıyor dediğimde eşim gıcık olr. nerden çıkarıyosun der :))ben de Allahtan kasık ağrısı hiç olmuyor ondan daha çok korkardım heralde bel ağrısı ve adet olacakmış hissi hani o bele giren sıcaklık falan o. valla şimdi yemek yedim midem boştu yeyince de azdı bağırsaklar gurul gurul sesler geliyor ama daha tık yok. birkere daha ishal çıkarsam rahatlarım belki. hayır o kadar bağırıyor ki bağırsaklarım çocuk da ne oluyor böyle diyecek :)))
elifcan benim de ilk 4-5 ay ikide bir karnıma sancı giriyordu, ağrılar oluyordu. rahmin genişlemesini yüzünden de olurmuş. ya da belki de üşüttün ya da dediğin gibi ishalsen bağırsaklarından da olabilir. uzan dinlen biraz, bir de şöyle karnını sarcak korucak bir şeyler giy.
mobilyayı çamlıcada mavi boncuk diye bir yerden aldık. sitesini aşağıya koydum. yeri zaten ilkden duygu bulmuştu. duyguyla modesaya, eşimle de çamlıcaya baktık. genelde fiyatlar maksimum 3000'e kadardı. bu mobilyacı bu takım için başlangıçta 4000 küsur bir fiyat çıkardı. çok da paracı bir adamdı uzun süre inmek de istemedi. her yer tekstilini falan zaten yanında hediye verirken, yok şu tekstil olursa ayrı para keserim, cibinliğe ayrı para isterim falan diye sinirlerimi bozdu. öyle esnafı hiç sevmem o yüzden epey bir gerginlik yaşadık. pahacı bir yer dememin sebebi de hep bunlar. sonunda eşim peşin 3500e ikna etti. yani takside falan bölmedik. 500 ısmarladığımızda, 3000de teslimatta trink parasını eline saydık. tamam mobilyası iyi güzel ama her yer çok daha ucuza ve kredi kartına taksitle satış yaparken bence bizimki biraz kazık oldu. ha puseti kayın validem hediye alacağından, perdedir, aydınlatmadır, yatak takımıdır, tekstildir bir çok masrafları da annem yaptığı için biz bir çok ciddi masraftan yırttık, artık bunu da biraz fazla verelim dedik.
şifonyerin üstüne bir tane de abajur koymayı düşünüyorum. işte o dediğin gibi ayarlı olacak. hani o tek kişilik yatakta yatacağım dedim ya, çocuk gece vık vıkladığında elimi atıp hemen abajuru yakarım. kısık ışık hem çocuğun gözünü de rahatsız etmemiş olur. ya da tam uyanmayıp sadece azıcık vız vızlanmışsa parlak ışıkla temelli uyanmaz diyorum. tabi bunları hep yaşayıp görüp tecrübe edeceğiz.
Bebek Odaları
kız yok nene nin kastettiği doğum olmadan önce eşinin emmesi. yani anla işte oynaşa devam yani o da geldi benim aklıma da doğum olmadan önce yani uçları çıksın diye anladın mı :) ucun varsa sorun yok. ille krem şart değil. kimisinin hiç olmuyormuş. bence kalkanla falan halledersin sen de.
vallahi yumulasım geldi karnın evet yukarıda midene iyice dayanmış. Allah yardım etsin çok zor ekşimeler falan. bende şimdilik yok inşallah da olmaz. 3500 tl o kadar da pahalı değil bu mobilyaya göre. ben daha küçük ebatlı alacağım için olmazsa ben de bakarım siz nerden almıştınız ?
bu arada kuzenimin de bebek odasındaki ışığı kısılıp açılabilen bişey çok kullanışlı prizden ayarlanıyor. ama pembe tül de şahane ben pembeye bayılırım zaten. dediğin gibi renki olsun bişeyde. herşey krem :)
gece gündüz ayrımı olmuyor bebeklerin ilk başta bunu çok iyi ayarlamak gerekiyor doğumdan sonra.
çok üzüldüm sonaycan yaaa hay Allah, iade et bence paranı da geri al biraz uğraştıracak ama inşallah sonunda aradığınız gibi bişey bulursunuz. olmadı haftasonu git de bari görerek al bişey. siz oda takımını ne zaman alacaksınız ?
iyi olmuş duygucan hadi bari git gel oldu ama bozuk değilmiş güle güle kullansın bebişin. benim sütyen takmamam mümkün değil büyükler daha şimdiden sarktılar zaten. altları hep ıslanıyor. dışarıda yedek sütyenle gezerim. cidden. hiç nemli bırakmam ama yine de lekeler var. doğum sonrası ciddi bir dermatoloğa görünmem lazım. keşke benim de limon kadar olsaydı hep onu hayal etmişimdir.
kızlar ya karnım çok feci ağırıyor. hatta belime falan da vuruyor adet ağrısı gibi. takvimimde bikere gebelikte karın ağrısının olabileceğini okumuştum ama biyerim ağrıyınca çok huzursuz oluyorum. dün de eşime yatakta sırtım belim ağrıyo dedim. o bile e ağrıyacak tabiki canım dedi. yani normal olduğunu o bile biliyor ama ben korkudan biyerim ağrıyınca yüzüm düşüyor tedirgin oluyorum.
dün de ishal gibiydim akşam ablamda karıştırdım sanırım mideyi :) inşallah geçer sizde de oluyormu ara sıra?
beşiğe üzüldüm valla. ben de internetten çok alış veriş eden biriyim, maalesef arada böyle hayal kırıklıkları olabiliyor. neyse hemen geri gönderirsin olur biter. sonuçta internet satışlarında tüketici hakları çok daha fazla. allahtan ki daha epey vaktin var. bir ara çıkar göre inceleye istediğin gibi bir şey alırsın artık. biz ctesi sabahı eşimle saraçhaneye gitmeyi düşünüyoruz arabayla. quinny pusetlerin fiyatları orada ne kadar son bir bakacağım, olmazsa havuzlu handan alacağım. istersen kadıköye gel seni de alalım, orada park yatak falan da çok varmış.
iyi bari en azından gönderme işiyle uğraşmayacaksınız. ama kırık yada çatlak olan parçayı mutlaka isteyin göndersin onca para verdin. bırakma peşini :)) sen yapamazsında eşine söyle o takip etsin.elifim göğüs altlarına peçete koyup sık sık değiştir, bende artık öyle yapıyorum.
kızlar eşim aradı beşik çok güzel sallanıyormuş, 1 yaşına kadar çok iyi idare eder, durdukça ısındım diyor. çatlayan yerin resmini çekmiş adama yollayacakmış gelirse gelir gelmezse ben onu sağlam tutturum diyor. park yataktan cok daha iyi ve güzel, tek parmakla bile sallanıyor diyor :)) içime su serpti valla.
iyi bari en azından gönderme işiyle uğraşmayacaksınız. ama kırık yada çatlak olan parçayı mutlaka isteyin göndersin onca para verdin. bırakma peşini :)) sen yapamazsında eşine söyle o takip etsin.
elifcan benim de ilk 4-5 ay ikide bir karnıma sancı giriyordu, ağrılar oluyordu. rahmin genişlemesini yüzünden de olurmuş. ya da belki de üşüttün ya da dediğin gibi ishalsen bağırsaklarından da olabilir. uzan dinlen biraz, bir de şöyle karnını sarcak korucak bir şeyler giy.
mobilyayı çamlıcada mavi boncuk diye bir yerden aldık. sitesini aşağıya koydum. yeri zaten ilkden duygu bulmuştu. duyguyla modesaya, eşimle de çamlıcaya baktık. genelde fiyatlar maksimum 3000'e kadardı. bu mobilyacı bu takım için başlangıçta 4000 küsur bir fiyat çıkardı. çok da paracı bir adamdı uzun süre inmek de istemedi. her yer tekstilini falan zaten yanında hediye verirken, yok şu tekstil olursa ayrı para keserim, cibinliğe ayrı para isterim falan diye sinirlerimi bozdu. öyle esnafı hiç sevmem o yüzden epey bir gerginlik yaşadık. pahacı bir yer dememin sebebi de hep bunlar. sonunda eşim peşin 3500e ikna etti. yani takside falan bölmedik. 500 ısmarladığımızda, 3000de teslimatta trink parasını eline saydık. tamam mobilyası iyi güzel ama her yer çok daha ucuza ve kredi kartına taksitle satış yaparken bence bizimki biraz kazık oldu. ha puseti kayın validem hediye alacağından, perdedir, aydınlatmadır, yatak takımıdır, tekstildir bir çok masrafları da annem yaptığı için biz bir çok ciddi masraftan yırttık, artık bunu da biraz fazla verelim dedik.
şifonyerin üstüne bir tane de abajur koymayı düşünüyorum. işte o dediğin gibi ayarlı olacak. hani o tek kişilik yatakta yatacağım dedim ya, çocuk gece vık vıkladığında elimi atıp hemen abajuru yakarım. kısık ışık hem çocuğun gözünü de rahatsız etmemiş olur. ya da tam uyanmayıp sadece azıcık vız vızlanmışsa parlak ışıkla temelli uyanmaz diyorum. tabi bunları hep yaşayıp görüp tecrübe edeceğiz.
Bebek Odaları
elifim göğüs altlarına peçete koyup sık sık değiştir, bende artık öyle yapıyorum.
kızlar eşim aradı beşik çok güzel sallanıyormuş, 1 yaşına kadar çok iyi idare eder, durdukça ısındım diyor. çatlayan yerin resmini çekmiş adama yollayacakmış gelirse gelir gelmezse ben onu sağlam tutturum diyor. park yataktan cok daha iyi ve güzel, tek parmakla bile sallanıyor diyor :)) içime su serpti valla.
nevincim çok teşekkür ederim ama eşim beğendi, o çatlayan yeri hariç iyiymiş, onuda ya parçası gelir yada o halledecekmiş. sallanıyor olmasına bayılmış, kendinin içine girip sallanası varmış :))) yırttık park yatak almaktan.
elifim sen odayı ne zaman alacaksınız diye sormuştunya bizde oda almiycaz. sadece karyolasını ve şifonyerini alırız. sanırım izne çıktığımızda alırız.birde odada 2 kapılı bir dolap var onun boyamasını yapamayız ama kağıt kaplamayla gelecek şifonyerle beşiğe yakın birşey yaparsak güzel olur, yapamazsakta o farklı bir renk olarak kullanmaya devam ederiz.
Kızçeler nerelerdesiniz kayıplara karışmışsınız hepiniz sabahtan beri bakıyorum yoksunuz. Bu yaz nasıl geçecek bilmiyorum. Ramazan da geliyor herkes evinde işinde gücünde. Sabahtan yemeğimi yaptım. Mutfağın yerlerini sildim o kadar. Daha fazlasını yapamıyorum zaten bugünlük bu kadar yeter. Pazar var herne kadar inip dolaşmak istesem de sıcakda gözüm almıyor. Ramazan dolayısı ile de çarşı pazarda bir hengame vardır. En iyisi evde oturmak akşamüzeri eşimle gidip alırız.
kızlar ben bugün doktora gittim. kızım 2 kilo 250 gram olmuş. emre yine iç organlarını inceledi, şu an doğsa bile artık hayati riski kalmadı dedi. hani belki bir kaç gün kuvözde ya kalır ya kalmazmış. haftaya da o risk temelli kalkacakmış. su miktarım, kese falan da gayet iyiymiş. evet aşağıya inmeyip hala yukarıda olsa da doğuma hazırlanmak için baş aşağı dönmüş dedi. şu an tam 33 olduğum halde yine her şeyi 34+ çıktı. bir sonraki randevu 2 hafta sonra olacakmış.
doktordan sonra eşimle dışarıda öğlen yemeği yedik. yarına yemekli misafir çağırmıştım. yabancımız insanlar değiller, hani önlerine ne koysam yerler ama carrefoura gidip biraz alış veriş yapalım dedik. salata tatlı vs için bir kaç şey aldım. orada gezinirken hemen yoruldum eve kendimi zor attım valla.
duygucum senin 2. link açılmıyor. o yüzden karşılaştırma yapamadım. ama bence de düz renk bir şey bak. öyle güllü dallı olmasın.
ben de kadın çağırcam diye her şeyi astım. temizlik yaptığım yok. sadece mecburi tuvalet, mutfak temizliği falan yaptım. ama kadın ilk geldiğinde de eşim evde olsun istiyorum. hani hırlımıdır, hırsızmıdır bilmediğim yabancı biri, evde başka biri olmasında fayda var. aksi gibi eşim bu hafta her gün çalıştı. bakalım belki haftaya boş günü olur da çağırırım.
bu arada domates işini boşver. diyorum, dianın şişe domateslerinden al geç. kendi yaptığın şişe domates gibi oluyor valla. hem daha kıvamlı da, tadı da taze rendelenmiş domates tadında. üstelik de buzlukta donmuş yaptığın ya da kavanozda konserve yaptığın gibi yer de kaplamıyor. bittikçe gidip alıyorsun. bir şişesi 2 lira, çoğunluk indirime giriyor 1,75 oluyor. e zaten domatesin kilosu şu an 3-4 lira civarı yani madden de daha avantajlı.
maşallah bebişe sağlıkla büyümüş dönmüşte. gerçi senin açından sorun değildi dönüp dönmemesi. doğum için hangi hastane olcak kesin karar verilip konuşuldumu ? yani ameliyathana için randevu falan alacakmısın? sen bu halinle niye yemekli misafr çağırdınki. ben ne kadar samimi olsamdahani yemek içmek aramayan misafir olsada rahat edemem gene bir dünya şey hazırlarım. insan ister istemez yoruluyor. neyseki şanslısın bugün hava kapalı serin gbi.
ben domatesi menemen yapıyorum içine biber koyup pişirip şişeliyorum. zaten yaptığımda 10-12 şişeyi geçmiyor. marketten daha ugüne kadar domates rendesi almadım nasıldır hiç bilmiyorm. yemeklerede domates pek kullanmadıım için market işi bana yaramaz gibi. zaten şuan yapılmıyor şişe işi domatesin kg fiyatı düşünce yapılıyor geçen yıl kg su 1 tl ye düşünce yapmıştım. 7-8 kg domates almıştım. haa belki gene fiyat olarak geçiyordur. yıkaması için su gidiyor, pişirmek için gaz en önemlisi emek ve zman gidiyor ama napalım kış için pratik oluyor. yemek yoksa aç bi menemen diyordu eşim:) ama bu yıl yapamam heralde((
ben bütün gün evdedim. hatta şuan mutfakta yemek yapıyorum :)) her gün ne yapsam diye şaşırdım. bugünde hamur alıp kızarttım içinede peynir falan koydum. akşama yanında domates,salatalık kahvaltalık geçiştiririz dedim:) hazır yağ kokusuna girmişken yarın içnde şakşuka malz kızarttım,patlıcan biber patates. yarında üstütüne sos yapıp fırında ısıtırım. valla gözüm almıyor artık mutfağa girmeyi. bende yarının yemeğini bugünden aradan çıakrtayım dedm. banyo yapacaktım kirlenmişken bari bugün kızartma yapayım dedim. öyle pek yapmam nadiren yapıyorum değişiklik olsun dedim. sonrada banyomu yaparım. valla bu hafta hava çook güzeldi hergün duş almadım oh be ne rahatmış dedim. geçen hata günde 2 kez duşa girmekten iflahım kesiliyordu ama sanırım hava gen ısınıp nemlenmeye başlıyor((
benimde artık iş yapasım yok valla öyle yatağımın üstünü bile toplamadım çocuğun odası yerleşmediği için arabası bir yerde hediyelik süsleri bir yerde beşiği bir yerde duruyor. yapsamda dağınıklık var. saabh sadece 1 posta çamaşır yıkadım. hatta salonumum tv ünitesinde 1 karış toz gördüm dün güneş vurmuştu amaaann dedim silmedim bile. çünkü 2 önce silmiştim camlar açık olduğu için gene aynı oluyor off boşver salla dedim. birde bu ara kıçım bir ağırlaştı anlatamam. sabahtan markete gidicem diyorum ya ha gidicem ha gidicem derken gitmiyorum. bugünde artık mecbur kaldımda 3 te ancak çıkabildim.pazara akşam saatlerinde gidiyordum bende ama feci kalabalık oluyor. dikkat et karnına çarpmasın biri. bellide olmuyor zaten benimde o kanama olayı pazara gittiğimde olmuştu ya karının biri karnıma çarpmıştı ama sert olmamıştı. sende dikkat et ya gitme yada kalabalık olmadı saatte git. bzim salı günleri kuruluyor birde pazar günleri. geçen salı gittim vişne gelmişti ilk kez geldi diye almadım bu salıda gitmedim(( acaba haftaya gene olurmu. yada pazar pazarına uğrarım bari yapabildiğim şeyleri yapıp atayım buzluğa ama domates işini bu yıl yapamıycam sanırım ((
kızlar ben bugün doktora gittim. kızım 2 kilo 250 gram olmuş. emre yine iç organlarını inceledi, şu an doğsa bile artık hayati riski kalmadı dedi. hani belki bir kaç gün kuvözde ya kalır ya kalmazmış. haftaya da o risk temelli kalkacakmış. su miktarım, kese falan da gayet iyiymiş. evet aşağıya inmeyip hala yukarıda olsa da doğuma hazırlanmak için baş aşağı dönmüş dedi. şu an tam 33 olduğum halde yine her şeyi 34+ çıktı. bir sonraki randevu 2 hafta sonra olacakmış.
doktordan sonra eşimle dışarıda öğlen yemeği yedik. yarına yemekli misafir çağırmıştım. yabancımız insanlar değiller, hani önlerine ne koysam yerler ama carrefoura gidip biraz alış veriş yapalım dedik. salata tatlı vs için bir kaç şey aldım. orada gezinirken hemen yoruldum eve kendimi zor attım valla.
duygucum senin 2. link açılmıyor. o yüzden karşılaştırma yapamadım. ama bence de düz renk bir şey bak. öyle güllü dallı olmasın.
ben de kadın çağırcam diye her şeyi astım. temizlik yaptığım yok. sadece mecburi tuvalet, mutfak temizliği falan yaptım. ama kadın ilk geldiğinde de eşim evde olsun istiyorum. hani hırlımıdır, hırsızmıdır bilmediğim yabancı biri, evde başka biri olmasında fayda var. aksi gibi eşim bu hafta her gün çalıştı. bakalım belki haftaya boş günü olur da çağırırım.
bu arada domates işini boşver. diyorum, dianın şişe domateslerinden al geç. kendi yaptığın şişe domates gibi oluyor valla. hem daha kıvamlı da, tadı da taze rendelenmiş domates tadında. üstelik de buzlukta donmuş yaptığın ya da kavanozda konserve yaptığın gibi yer de kaplamıyor. bittikçe gidip alıyorsun. bir şişesi 2 lira, çoğunluk indirime giriyor 1,75 oluyor. e zaten domatesin kilosu şu an 3-4 lira civarı yani madden de daha avantajlı.
ben bütün gün evdedim. hatta şuan mutfakta yemek yapıyorum :)) her gün ne yapsam diye şaşırdım. bugünde hamur alıp kızarttım içinede peynir falan koydum. akşama yanında domates,salatalık kahvaltalık geçiştiririz dedim:) hazır yağ kokusuna girmişken yarın içnde şakşuka malz kızarttım,patlıcan biber patates. yarında üstütüne sos yapıp fırında ısıtırım. valla gözüm almıyor artık mutfağa girmeyi. bende yarının yemeğini bugünden aradan çıakrtayım dedm. banyo yapacaktım kirlenmişken bari bugün kızartma yapayım dedim. öyle pek yapmam nadiren yapıyorum değişiklik olsun dedim. sonrada banyomu yaparım. valla bu hafta hava çook güzeldi hergün duş almadım oh be ne rahatmış dedim. geçen hata günde 2 kez duşa girmekten iflahım kesiliyordu ama sanırım hava gen ısınıp nemlenmeye başlıyor((
benimde artık iş yapasım yok valla öyle yatağımın üstünü bile toplamadım çocuğun odası yerleşmediği için arabası bir yerde hediyelik süsleri bir yerde beşiği bir yerde duruyor. yapsamda dağınıklık var. saabh sadece 1 posta çamaşır yıkadım. hatta salonumum tv ünitesinde 1 karış toz gördüm dün güneş vurmuştu amaaann dedim silmedim bile. çünkü 2 önce silmiştim camlar açık olduğu için gene aynı oluyor off boşver salla dedim. birde bu ara kıçım bir ağırlaştı anlatamam. sabahtan markete gidicem diyorum ya ha gidicem ha gidicem derken gitmiyorum. bugünde artık mecbur kaldımda 3 te ancak çıkabildim.pazara akşam saatlerinde gidiyordum bende ama feci kalabalık oluyor. dikkat et karnına çarpmasın biri. bellide olmuyor zaten benimde o kanama olayı pazara gittiğimde olmuştu ya karının biri karnıma çarpmıştı ama sert olmamıştı. sende dikkat et ya gitme yada kalabalık olmadı saatte git. bzim salı günleri kuruluyor birde pazar günleri. geçen salı gittim vişne gelmişti ilk kez geldi diye almadım bu salıda gitmedim(( acaba haftaya gene olurmu. yada pazar pazarına uğrarım bari yapabildiğim şeyleri yapıp atayım buzluğa ama domates işini bu yıl yapamıycam sanırım ((
bende dün tüm gün evdeydim, eşim yoktu. beşiği çok beğendim, eşim vidalarken bir yeri çatlamış ama görünmüyor altta kalan bir yer. adamlar tekrardan göndermese bile bu şekilde 1,5 yaşına kadar kullanılabilecek bişey. tıngırmıngır kolayda sallanıyor. odaya gittikçe bir el atıp salllayıveriyorum :)
dün beşiğin tozunu alıp yatağı içine koyayım diyordum ama o kadar tembeldimki tozunu bile almadım. 1 makina çamaşır yıkadım, çorba yaptım, bugün içinde patates haşlayıp ezdim, yufka olsa börek yapacaktım ama yoktu, dışarıda çıkamadım. belki eşim bugün yapar (hazır yufkadan).
duygucum bizim cocuk odasıda cok karışık, coğu şeyler poşetli bir kenarda duruyor. diğer şeylerde gelince yerleştirmesini yaparız artık. şimdi yarım yamalak olduğu için uğraşasım yok. beşiğin, perdenin resmini çektim, yolluyorum. birde o bahsettiğim kaplayacağımız renkli 2 kapılı dolabın resmini çektim.kaplama olmaz ise bu şekilde kullanacaz artık. az önce kendi resmimide çektirdim. artık son halim bu. herkes kilo almadın desede ben yuvarlanmaya başlayacağımı hissediyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?