- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
nedense park yatak olan sanki kullanımı daha çok yönlü ve kolay olurmuş gibi geldi bana. ama bu tür ürünleri pek incelemediğimden tam olarak bilemedim de. yani gidip bir mağazada görmem lazım tam olarak fikir belirtmem için. fakat şunu biliyorum benim kuzenler bu linkini koyduğun gibi bir park yatak almıştı. çocuk 1,5 yaşına geldi hala oyun parkı olarak da kullanıyorlar. gittikleri her yere götürüyorlar. hatta bir iki ay önce anneme gelmişler. hemen annemde kurup çocuğu içine koymuşlar. oyuncaklarını da koymuşlar. böylece çocuk içinde hapsolmuş orada kendi kendine oynamış. yani oraya buraya yanında götürüp hem yatak hem de oyun parkı olarak faydasını görebiliyorsun.
emre geçen gittiğimde hastane olarak bir de çamlıca medicanayı önerdi. bu gidişimde konuyu açmadım. bir sonraki gidişimde enine boyuna maddi yönüyle de konuşacağım.
yemekli misafir için aslında pek bir şey yapmayacağım. bu gelenlerle biz ayda bir toplaşırız. raklılı içkili yemek yenir. ben hamile olunca kaç aydır onlar hep beni çağırdı. şimdi doğurmadan ben de bir çağırayım da üstümden gitsin dedim. eşim ana yemek olarak balık alır. buzlukta daha önceden közlediğim patlıcanlarım ve kırmızı biberlerim var. onları çıkartırım, yoğurtlarım, bir de bütün malzemeyi koyup bir fava yaparım. meze işini tamamlarım. bir de dr oetkerin kolay kazandibi karışımını aldım. onu da yaptımmı tamamdır. yani hepsi toplam 1 saatimi ancak alır.
bu arada bu sene domates hiç ucuzlamayacak sanırım. baksana temmuz ayı oldu hala pahalı. genel olarak öbür sebzeler meyveler de öyle. yani fasulyeyi, kirazı, karpuz kavunu şimdi ucuz yemeyeceksek ne zaman yiyeceğiz anlamadım gitti.
offf kızlar ya bir dünya yazdım silindi. şuara kadınlarkulbü cıvıttı 2 saat bir sayfayı açmıyor açarken çok ekliyor falan sinirlermi bozmaya başladı. yetmezmiş gibi laptopumun şarjı bitip duruyor takılı şarja doluyor görünüyor ama pıt diye kapanıyor
nevo kuzenlerin yaptıkları doğru park yatak öyle oluyor ama ben 1,5 -2 yaşına kadar kullanmak istemiyorum seneye kış çıkınca bebek 7-8 ayık olunca kendi odasına koycam bebekte isterse karyolasında ister bunda yatmaya devam etsin ama öyle yaşına girine kadar kendi odamda bırakmam sonra 4-5 yaşına kadar bizim odada yatmaya alışırda gitmez. biliyorsunuz ben park yatak işini hiç sevmiyordum ama oda takımı gelince 300-400 lira ahşap beşiğe vermek istemedim. sonuçta 6-7 ay kullanacak. eşimde sonradan bunda oynar diye böyle bişey alalım dedi. yarı fiyata bunu aldık işte. taşınması falanda çok kolay erkek gücüne gerek yok toplaması kurması çok çok basit ben bu kadar kolay olcağını sanmyordum.
genede misafir için epey şey hazırlıyorsun artık servis kısmınıda onlara bıra madem yabancı değiller:)) fava bakladan yapılıyor diye biliyorum vede uğraştıryor sanırım ama hiç yapmadım denemek laızm. sebze meyve olayı cidden hala pahalı e kötü meyve 3 liradan aşağı değil. domates yama işinide biberli yapıp az pişirip sıcakken şişeliyorum zaten yaptığım 10-12 şişeyi geçmiyor yemek olmadığında onu açıp bir taşım kaynatıp içine istersek yumurta krıp birazda maydanoz hallediyoru. hani yaptığım bu domatesi yemeklere koymuyorum. zaten ben yemeklere domates koymam bu yüzden marketteki rende yada kare kesilmiş domates benim işimi görmez gibi.
bende dün tüm gün evdeydim, eşim yoktu. beşiği çok beğendim, eşim vidalarken bir yeri çatlamış ama görünmüyor altta kalan bir yer. adamlar tekrardan göndermese bile bu şekilde 1,5 yaşına kadar kullanılabilecek bişey. tıngırmıngır kolayda sallanıyor. odaya gittikçe bir el atıp salllayıveriyorum :)
dün beşiğin tozunu alıp yatağı içine koyayım diyordum ama o kadar tembeldimki tozunu bile almadım. 1 makina çamaşır yıkadım, çorba yaptım, bugün içinde patates haşlayıp ezdim, yufka olsa börek yapacaktım ama yoktu, dışarıda çıkamadım. belki eşim bugün yapar (hazır yufkadan).
duygucum bizim cocuk odasıda cok karışık, coğu şeyler poşetli bir kenarda duruyor. diğer şeylerde gelince yerleştirmesini yaparız artık. şimdi yarım yamalak olduğu için uğraşasım yok. beşiğin, perdenin resmini çektim, yolluyorum. birde o bahsettiğim kaplayacağımız renkli 2 kapılı dolabın resmini çektim.kaplama olmaz ise bu şekilde kullanacaz artık. az önce kendi resmimide çektirdim. artık son halim bu. herkes kilo almadın desede ben yuvarlanmaya başlayacağımı hissediyorum :)
perdelerin çok şirin bayıldım ben. kızlar içinde barbili olanları var ama kısa bir süre sonra değiştirmemek için ben normal perde yaptırdım. renk olsun diyede fonları çiçekli yaptırdım. benim pufu biliyorsun resmini yolamıştım ona 150 tl istedi kaplama işi için. senin dolabın kaplama fiyatını düşün artık. bende kırılan tamir edilmesi gereken yerleri onarın yeter diğer türlü pahalı olur gibime geliyor. aslında hepimiz iyi durumdayız çok ağırlaşmadık ama kıçlarımız ağır oldu kaldıramıyoruz :))) düşünki bugünn yemeğinide dünden yaptımda aklımda kalmasın dedim:))) şimdide ne yapsam diye düşünüyorum:) üzerine ek bişeyler yapayım bari tavuk falan kavurayımda renk olsun bari.
bence çok kilo almamışsın zaten yapında hemen vermeye meyilli bende nevo nasıl veririz artı kbakcaz. hele mabadım nasıl erir bilmiyorum eskiden beri başıma belaydı zaten çıkık popo hiiiç sevmem
bu arada dün bizim burdaki perdeciye benim aldıklarımın fiyatını hesaplattırdım. 450 tl fiyat çıakrdı. benim yaptırdığım yer 240 lira. farka bakarmısınız. aynı kumaşlar ve aynı ölçüler. eşime söyledimde azı açık kaldı aradki farka