ay kızlar ya bana fenalık geldi annemden. kadın durmuyor deli etti beni dün kalktı sabahtan akşam 8 e kadar cam sildi. halbuki temizdi. yine silip silip durdu. hayır silsinde bende rahat oturamadımki yanında o uğraşıyor ben nasıl yatayı uzanayım. bugünde kalkmış onu yapalım bunu yapalım yatak döşek ütülemesi yapıp beşiği yerleştirdi. yok şunları yıkayalım bunları yıkayalım. yav yarın doğuma gitcem dinlenmem lazım. valla başıma ağrı girdi oturmuyor kadın( iyikide erken gelmemişte bu zamana bırakmış gelişini. yoksa pertim çıkardı. bende yaptım ama otur kalk dinlen yavaş. ha benden bişey istediği yok ama o dolanıp çalışırken ben rahat edemiyorum bu arada mail attım sizlere bakarsınız. elifcan bak bakalım becermişmiyim bunlar diğerleri gibi olmaz dedin ama paket yapınca bişeye benzedi gibi:)
bende elif 2 gün nete giremez evine gitti birde ev derlemek toplamakla uğraşır dedim. iyi bitirmişsin. valla ben anneme gidip 10 gün aklıp aeve gelsem alışamam evime oturup ağlar dururum. sen gene çabuk alışıyon evine :)) korkunun ecele fayadası yok bak korka karka sona geldim. ama bebek hareketlendi sendede artık korkuların biraz daha azalır. arada geir aklına kötü şeyler oda çabuk geçer. sayılı gün oluncada ekstra geçiyor çok düşünme. zaten alışveriş falan yaparsın unutursunda arada. evet kırmızı kurbi o kadar az döktümki bu ne renk vercek dedim ama maşallah yani epey boyadı. zaten aktar bu bir olimpik havuzu boyar demişti (demekki o derece zararlı :))). aman ha pembe ha turuncu ha mor maksat arada renk olması işte. adet yerini bulsun. çubuk aldım ama kullanmadım çünkü hava sıcaktı birde içinde margarin olunca hamur elde dağılıyor epey kalın açmak gerekmiş bende kabarır diye çok kalın açmadım alel acele fırına atmaya baktım çubuka uğraşamdım yani. kurdela zaten tepsiyi süslerken almıştım evde vardı. benim kurbilerimin maliyeti yok değil. çubuk kullanmadım ama hepsini yazayım. çubuk 1,5 lira, boya 2,5 lira margarin pudra şekeri buğday nişastası 3 lira bonibon 1 lira poşetinide göz kararı aldım 1,75 lira. yani tplamda 10-11 liraya mal oldu. özel yaptırsaydım bu rakama 2 tane ancak alıyordum:)) hem benimki el emeği göz nuru. sana yaparsam daha deneyimli olcam daha güzel yapalım kalın olur çubukluda olur. öyle kabarmıyormuş. bu arada pastacılarda bu poşetin 100 lük paketi 7,5 lira nette okumuştum. benim aldğım yer ambalajcıydı kilosu 7,5 du göz kararı ver dedim 50 adet işimi görrü dedim ama bende hiç yoksa 150 tane poşet vardır diyorum. bunun 50 sini ancak kullandım ve sadece 1,75 lira ödedim. iyi denk geldi bu ambalajcı.Selam kızlar nihayet evime döndüm bu 10 günlük anne tatili bana iyi geldi hiç elimi kolumu kaldırmadım makinaya bulaşık bile atmadım. Yedim içtim yattım canım annem baktı bana bir güzel. Eşim de Urfa dan döndü beraber eve geldik akşamüzeri hemen balkonu yıkadı çamaşır asıcam dedim sonra evi süpürdü ben de market alışverişi yapmıştık onları yerleştirdim iftara da görümceme gittik o da yedirdi içirdi bizi sağolsun akşam da eve döndük.
bu sabah dahiliyecime gittim tsh için kan verdim sonuç çıkmış internetten baktım 0.823 çıkmış normal yani ilacı arrıtma eksiltme yapmicam aynen devam 45 gün sonra yeniden ölçtürürüm.
sonra eve geldim evi viledayla sildim çamaşır astım bir makine. ama yoruldum vallahi evi de bir oda bir oda dinlene dinlene sildim 2 saat falan sürdü sanırım. bir oda silip yarım saat yattım.
iki gündür ayaklarımdan üşüttüm sanırım çok gaz vardı karnımda şişkinlikle birlikte rahatsız ediyodu beni bugün geçti. ama benim kasık ağrım oluyor arada kızlar sizde de oluyormuydu? özellikle tuvalete sıkışınca falan. hernekadar tutmayıp hemen gitsem de bazen baskıdanmıdır bilmem kasıklarıma ince bir sızı giriyor. bebeği merak etmeye başladım. iki gündür iyice göbek deliğimin yukarısında hissediyorum baya da hareketli. hatta çok hareketli bişey mi oldu diye tedirgin oluyor insan bu sefer de. acaba suyu mu azalıyor yavrumun diye korkmaya başladımbugün doktora erken gitmek bile geçti aklımdan.
yarın sağlık ocağına gidicem. inşallah kalp atışlarını dinleriz o zaman biraz rahatlarım kontrole kadar. zaten 1 hafta sonra da detaylı ultrasonumuz var. erken doğumdan iyice korkar oldum. tam bebek büyüdü hareketlendi hissediyorum inşallah başıma kötü bişey gelmeden bu kalan 4 ayı da hayırlısıyla Allahın izni ile tamamlarım. dikkat ediyorum ama yine de yapmadan olmuyor işte evinin kadınısın. Allaha emanet diyor yapıyorum işte. artık bu vileda bana 15 gün gider.
DUYGUCAN kurabiyeler tam mailimi açtım 2 dk geçmedi geldiler sıcak sıcak taze taze :) hemen baktım çok güzel olmuşlar kız. aferin sana vallaha sen bu işi biliyorsun. benim doğumuma kapıp çocuğu geliyorsun bana da yapıyorsun. ben de yapmayı çok isterim ama bakalım son aylarda sende olan enerji bende de olacak mı?
pembe ler fuşya olmuş kırmızı boya fazla gelmiş ama yine de güzel. paketleyince çok şirin durmuş. aklıma çöp şiş ler geldi 1 tanesi 2 ye kesilip çıbık olarak kullanılabilir. ambalaj ve kurdaleler nerden? bir de kurbinin tarifini atarmısın bana bulunsun mailimde.
kız bizlerde bir cinsiz he bebeklere yazık yani :) benimki normalda sakindi ya oynamıyor diye sinr oluyordum arada depreşince neden bu kadar hareketlendi acaba bir sorunmu var diyordum:)) onlarda şaşırdı ne yapcaklarını. bir öncekinde sormuşsun benim ara ara adet sancısı gibi kasık ağrım hep olmuştu. ama çok çok uzun sürmüyordu olup hemen geçiyordu sendekilerde normal sanırım belki bebek baskı yapıyordur. ben yarın duruma göre suni sancı almayı düşünüyorum bakara eder ara ara verirler eğer gidişatta açılma olmaz alı derim sezeryana hani bir şansımı deniyim diyorum. belki allah bebeği geç verdi bunda yardım eder.ya kızlar bu hamilelik ne zor bişeymiş. hareketlerini hissetmeme rağmen iyi mi diye endişeye kapılıyorum. basbaya bebeğin hareketleri ama yok bağırsakmı yok göbeğim mi atıyor diye kendi kendime olumsuz düşünceler fışkırıyor beynimde. niye bukadar hareketli acaba normal mi sizce? yani hareket halindeyken anlamıyorum ama sabahtan uyuyodu sanırım ben dinlenme moduna geçince çırpınmaya başladı bu sefer de uyusun diye bakıyosun :9 endişelenmekten se heh oynadı tamam sustu dersin durmadan hareket edince de stres yapıyo insan. zırt pırt soruyorum ama normal miiiiiiii
valla sonaycan inanırmısın hamilelik takvimini elif yaptıktan sonra yaptım bende ama 1 defa bile oumadım desem :))) kurbileri yaptım sizlerede mail attım. yarın bakalım hastaneye gittiğimizde bendesuni sancı vererek getirmeye çalşır baktıki açılma falan yok sezeryan yapar. duruma göre haber ederim sizlere. sende çantanı hazırlamakla iyi etmişsn ne olur ne olmaz doğum işi belli olmuyor. gerçi bende erkeden hazırlamıştım olaki gelesi tutar diye ama bak günü geldi gelen giden yok. heralde bi 9 ay daha tutsak durur gibi. :)
bende plastik bardak falan aldım yanıma lazım olur diye. lahusa bardakalrını sürahiyi aldım. giderkende kolonyayı. şerbeti çikolatayı alırım. yada ısınacak ve eryecek şeyeri eşimi yollar aldırırım yakın eve. tuzlu kurbi almıştım şerbetin yanına bu hafta gelen giden olunca eve onlar bitti yeniden almak gerek. ben kapı süsü falan almadım. kuzenim verdi iyide oldu yoksa 20-30 lira verip 2 sonra atacaktım. benim huymdur etrafta ıvır zıvır tutamıyorum daral geliyor temizlik yaparken ayağıma dolanıyor. kullanırım hastanede birazda evde tutarım sonra kuzenime postalarım:) ha istemezsede olmadı elife veririm isterse. çünkü cidden uzun srei kullanım gerektiren birşey değil bu süs işleri.
ay kızlar ya bana fenalık geldi annemden. kadın durmuyor deli etti beni dün kalktı sabahtan akşam 8 e kadar cam sildi. halbuki temizdi. yine silip silip durdu. hayır silsinde bende rahat oturamadımki yanında o uğraşıyor ben nasıl yatayı uzanayım. bugünde kalkmış onu yapalım bunu yapalım yatak döşek ütülemesi yapıp beşiği yerleştirdi. yok şunları yıkayalım bunları yıkayalım. yav yarın doğuma gitcem dinlenmem lazım. valla başıma ağrı girdi oturmuyor kadın( iyikide erken gelmemişte bu zamana bırakmış gelişini. yoksa pertim çıkardı. bende yaptım ama otur kalk dinlen yavaş. ha benden bişey istediği yok ama o dolanıp çalışırken ben rahat edemiyorum bu arada mail attım sizlere bakarsınız. elifcan bak bakalım becermişmiyim bunlar diğerleri gibi olmaz dedin ama paket yapınca bişeye benzedi gibi:)
evet duygucum gerçekten paketlenince bişeye benzemişler. yani paketsiz de çok güzeller. ellerine kollarına sağlık.
sen annene bakma yat uzan dinlen. cidden yarın doğuma gideceksin. bence açılman yoksa hiç suni sancı verdirerek canını yakma ol sezeryanını. ha ama bekleyelim bikaç gün derse o opsiyonunu da kullan. olmadı sonun zaten sezeryan. annen de gelmedi gelmedi doğuma 1 gün var evi niye kaldırıyor iş mi yapılırmış bu saatten sonra? zaten bir işe de yaramıyor sen yapmıştın hepsini. ama napıcaksın işte onun da kendisine göre bir düşüncesi vardır elbet vakit nasıl geçirsin ki. annem bana geliyor o da aynı duramıyor. her işi elimden alıp ben yapayım diyor. alışmıştım anneme yine yalnız kaldımo da kardeşim babamla dükkana gidiyor ne güsel ana kıs takılmıştık evde insan alışınca ayrılmak da zor oluyor. ama bir yandan da evimi çok özlemişim. nevresimlerimi değiştirdim süpürüldü silindi oh. yemek yapıyorum şimdi. oyalanacak şey çıkıyor işte.
ya kızlar bu hamilelik ne zor bişeymiş. hareketlerini hissetmeme rağmen iyi mi diye endişeye kapılıyorum. basbaya bebeğin hareketleri ama yok bağırsakmı yok göbeğim mi atıyor diye kendi kendime olumsuz düşünceler fışkırıyor beynimde. niye bukadar hareketli acaba normal mi sizce? yani hareket halindeyken anlamıyorum ama sabahtan uyuyodu sanırım ben dinlenme moduna geçince çırpınmaya başladı bu sefer de uyusun diye bakıyosun :9 endişelenmekten se heh oynadı tamam sustu dersin durmadan hareket edince de stres yapıyo insan. zırt pırt soruyorum ama normal miiiiiiii
kız bizlerde bir cinsiz he bebeklere yazık yani :) benimki normalda sakindi ya oynamıyor diye sinr oluyordum arada depreşince neden bu kadar hareketlendi acaba bir sorunmu var diyordum:)) onlarda şaşırdı ne yapcaklarını. bir öncekinde sormuşsun benim ara ara adet sancısı gibi kasık ağrım hep olmuştu. ama çok çok uzun sürmüyordu olup hemen geçiyordu sendekilerde normal sanırım belki bebek baskı yapıyordur. ben yarın duruma göre suni sancı almayı düşünüyorum bakara eder ara ara verirler eğer gidişatta açılma olmaz alı derim sezeryana hani bir şansımı deniyim diyorum. belki allah bebeği geç verdi bunda yardım eder.
İşlemlerin tüp bebek bölümünde yapıldı kenan beyin hastasıyım.tüm testlerim evraklarım tamam yarın teslim edeceğim.ayın 5i adet tarihim.arife günü de 7 si o zamana kadar verirler inşallah bir sonraki aya kalmak istemiyorumkuruldan sonra ilaçları yazıyorlar dimi?adetin kaçıncı günü başlıyorsun?
evet kuruldan aşılama raporun çıkar çıkmaz gidip ilaçları yazdırıyorsun. benim aşılamam iptal olmuştu o yüzden tam bilmiyorum. ama 2. gün kontrole çağırmışlardı.
aman nevin annenin kurabiye işinden haberi yoksa hiiç uyandırma valla birde seni o yönden masrafa sokar 3 liralık kurbi deği gider 5 liralıktan 500 tane yaptır der:))) eşimde mağnette pahalısından alcaktı ben 1 liralık yeter dedim. çünkü dediğin gibi kim dolabında tutacak. ben bi süre takıyorum sonra kaldırıp atıyorum. hemde tülleri kararıyr. dolayısıyla adet yerini bulsun diye yaptırıyorum. hani kurbide yaptım ama ev yapımı uygun maliyetli diye oyalanayım dedim yoksa şeker hamurlu olanların tanesine 3 lira verme niyetim hiç olmadı. özel çikolata falanda almadım annemlerde doluymuş bu kentin bayram çikolataları falan varmış onları getirdi ama sıcaktan erirler diye götürsemmi bilemedim gerçi mini dolapları vardır heralde.
doğum sonrası depresyonda ne gibi belirtiler olur bilmiyorum çok okumadımda. ama gece benimde aklıma geldi hatta eşime diycektim kızar diye bşey demedim. hani çok istediğimiz bu bebeği acaba ilk başta reddedermyim diye düşünüyorum. ne bilim dışlarmıyımnevincim az kaldı günlerimiz. senin tam 1 hafta benden önce. yani sen salı günü bende sonraki salı günü sezeryan olcaz :) salı günü cocukları olacaklar. bende bir salı günü doğmuşum :)
kızlar doğum sonrası depresyon olayına dikkat edin. ben son bir haftadır bu konuları okuyorum. hani bilinçli olayım diye, eşimide uyarıyorum bak böyle böyle sıkıntılar yaşanabiliyormuş diye. belki farkında olursam daha kolay atlatırım diye düşünüyorum.
doğum sonrası depresyonda ne gibi belirtiler olur bilmiyorum çok okumadımda. ama gece benimde aklıma geldi hatta eşime diycektim kızar diye bşey demedim. hani çok istediğimiz bu bebeği acaba ilk başta reddedermyim diye düşünüyorum. ne bilim dışlarmıyım(( ama şimdi böyle düşününce yazık diyorum şimdi bile içim parçalanıyorken o zamn ne olur bilemiyorum. belki kişinin elinde olmadan gelişen durumlardır.
hormonlarımızın ani değişimiyle ve uykusuzluk yorgunlukla birlikte yaşayacağımız duygu değişimleri. bebeğe yetememe korkusu, bişey olur korkusu, bişeyden zevk alamama, ağlama krizleri vs... depresyonu yaşayanları okudum gözlerim pörtledi. biri bebeği görmek bile istememiş, bir diğeri ölsün diye beddu ediyormuş!!! o kadar uç noktalarda olacağımızı sanmıyorum ama böyle şeyler yaşayanlarda varmış. kardeşimde de hafif değişik duygular olmuş. bebeği kıskanmış mesela :))
evet kuruldan aşılama raporun çıkar çıkmaz gidip ilaçları yazdırıyorsun. benim aşılamam iptal olmuştu o yüzden tam bilmiyorum. ama 2. gün kontrole çağırmışlardı.
bu arada senin tüp bebek oldu sanırım az kalmış doğuma nasıl bebiş?
kızlar ya ben yarın hastaneye gidicem ama ne bir heyecan ne bir korku yani yarın doğumda olabilir ama bende tık yok( acaba bende doğum öncesi depresyona girdimde farkındamı değilim:))) havalarda gene duşumu aldım ojelerimi silip abdestte aldım dua okurum diye. tek korkum bana bişey olursa bebeğe nolucak diğer türlü çekeceğim acıdan falan korkmuyorum. inşallah herşey sağ salim bir çırpıda olur ve ertelenmez. sizlerde hakkınız helal edin şimdiden dualarınızı eksik etmeyin. tek gidip bebişle dönmek dileğimle kalın sağlıcakla :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?