Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

evet duygucum gerçekten paketlenince bişeye benzemişler. yani paketsiz de çok güzeller. ellerine kollarına sağlık.
sen annene bakma yat uzan dinlen. cidden yarın doğuma gideceksin. bence açılman yoksa hiç suni sancı verdirerek canını yakma ol sezeryanını. ha ama bekleyelim bikaç gün derse o opsiyonunu da kullan. olmadı sonun zaten sezeryan. annen de gelmedi gelmedi doğuma 1 gün var evi niye kaldırıyor iş mi yapılırmış bu saatten sonra? zaten bir işe de yaramıyor sen yapmıştın hepsini. ama napıcaksın işte onun da kendisine göre bir düşüncesi vardır elbet vakit nasıl geçirsin ki. annem bana geliyor o da aynı duramıyor. her işi elimden alıp ben yapayım diyor. alışmıştım anneme yine yalnız kaldım o da kardeşim babamla dükkana gidiyor ne güsel ana kıs takılmıştık evde insan alışınca ayrılmak da zor oluyor. ama bir yandan da evimi çok özlemişim. nevresimlerimi değiştirdim süpürüldü silindi oh. yemek yapıyorum şimdi. oyalanacak şey çıkıyor işte.

ya kızlar bu hamilelik ne zor bişeymiş. hareketlerini hissetmeme rağmen iyi mi diye endişeye kapılıyorum. basbaya bebeğin hareketleri ama yok bağırsakmı yok göbeğim mi atıyor diye kendi kendime olumsuz düşünceler fışkırıyor beynimde. niye bukadar hareketli acaba normal mi sizce? yani hareket halindeyken anlamıyorum ama sabahtan uyuyodu sanırım ben dinlenme moduna geçince çırpınmaya başladı bu sefer de uyusun diye bakıyosun :9 endişelenmekten se heh oynadı tamam sustu dersin durmadan hareket edince de stres yapıyo insan. zırt pırt soruyorum ama normal miiiiiiii

bende elif 2 gün nete giremez evine gitti birde ev derlemek toplamakla uğraşır dedim. iyi bitirmişsin. valla ben anneme gidip 10 gün aklıp aeve gelsem alışamam evime oturup ağlar dururum. sen gene çabuk alışıyon evine :)) korkunun ecele fayadası yok bak korka karka sona geldim. ama bebek hareketlendi sendede artık korkuların biraz daha azalır. arada geir aklına kötü şeyler oda çabuk geçer. sayılı gün oluncada ekstra geçiyor çok düşünme. zaten alışveriş falan yaparsın unutursunda arada. evet kırmızı kurbi o kadar az döktümki bu ne renk vercek dedim ama maşallah yani epey boyadı. zaten aktar bu bir olimpik havuzu boyar demişti (demekki o derece zararlı :))). aman ha pembe ha turuncu ha mor maksat arada renk olması işte. adet yerini bulsun. çubuk aldım ama kullanmadım çünkü hava sıcaktı birde içinde margarin olunca hamur elde dağılıyor epey kalın açmak gerekmiş bende kabarır diye çok kalın açmadım alel acele fırına atmaya baktım çubuka uğraşamdım yani. kurdela zaten tepsiyi süslerken almıştım evde vardı. benim kurbilerimin maliyeti yok değil. çubuk kullanmadım ama hepsini yazayım. çubuk 1,5 lira, boya 2,5 lira margarin pudra şekeri buğday nişastası 3 lira bonibon 1 lira poşetinide göz kararı aldım 1,75 lira. yani tplamda 10-11 liraya mal oldu. özel yaptırsaydım bu rakama 2 tane ancak alıyordum:)) hem benimki el emeği göz nuru. sana yaparsam daha deneyimli olcam daha güzel yapalım kalın olur çubukluda olur. öyle kabarmıyormuş. bu arada pastacılarda bu poşetin 100 lük paketi 7,5 lira nette okumuştum. benim aldğım yer ambalajcıydı kilosu 7,5 du göz kararı ver dedim 50 adet işimi görrü dedim ama bende hiç yoksa 150 tane poşet vardır diyorum. bunun 50 sini ancak kullandım ve sadece 1,75 lira ödedim. iyi denk geldi bu ambalajcı.

kız bizlerde bir cinsiz he bebeklere yazık yani :) benimki normalda sakindi ya oynamıyor diye sinr oluyordum arada depreşince neden bu kadar hareketlendi acaba bir sorunmu var diyordum:)) onlarda şaşırdı ne yapcaklarını. bir öncekinde sormuşsun benim ara ara adet sancısı gibi kasık ağrım hep olmuştu. ama çok çok uzun sürmüyordu olup hemen geçiyordu sendekilerde normal sanırım belki bebek baskı yapıyordur. ben yarın duruma göre suni sancı almayı düşünüyorum bakara eder ara ara verirler eğer gidişatta açılma olmaz alı derim sezeryana hani bir şansımı deniyim diyorum. belki allah bebeği geç verdi bunda yardım eder.

arada sizin takvimleri okuyorum bebeişler ne durumda diye. yarın seninkine ne yazacak acaba. yani doğuma 1 gün kaldı diyorya e yarında biterse takvimin sonamı erecek?

senin ev yakın birde arabanız var gereken şeyleri eşin bir koşu alıp getirir. ama hastanelerde küçük dolaplarda oluyor götürüp orayada konulabilir. ben pazartesi rapor almaya gittiğimde bir odaya bakayım. biliyorsunuz benim transfer olayı olduğunda kardeşim doğum yaptı. 2. günü gittim 5 dk görüp döndük. o yüzden o halimle gözüm hiç birşeyi görmemişti :)

senin kapı süsün çok güzel. bayıldım ben. sen ikinciyide yapıncada kullanabilirsin aslında. koy herşeyi bir hurca sakla. zamanı gelince çıkartırsın :)

DUYGUCUM ODANA tekrar baktım gerçekten cok güzel görünüyor. çiçek bahcesi olmuş :) şimdi o sedirde yayıla yayıla oturmak istedim :) perdeler cok güzel.
kurabiyelerde harika görünüyor. len gösteriyorsunuz böyle şeyler, o anda bir şevke geliyorum. içimde bir yapma hevesi... eve gidince unutuyorum, allahtan evde internet yok, evde görsem hadi bizde alalım yapalım diye tutturabilirim. :)))

annenide rahat bırak ne iş yapıyorsa yapsın sen uzan keyfine bak. dinlenmen lazım artık. o halde dolanıp durma. sen onla bir değilsin. iki canlısın :)))

elifim korkma o iğne gibi batmalar bazı dönemlerde hafif adet ağrısı gibi ağrıları bende yaşamıştım. bebek büyüyor artık olacak o kadar. benimde azcık idrarım gelse ağrım olurdu, wc ye gidince 2 damla gelirdi sadece... şu son dönemlerde daha rahatladım diyebilirim. sen her tuvaletin geldiğinde beklemeden yap. şu iş konusundada her daim söylüyorum yine söyliyecem. hiç yorma kendini. öyle zaman geçirmek açısından cok ufak tefek şeyler yap ama o kadar. bak 2/3 ay yapmasan bile pislikten ölmeyiz. önemli olan şu zamanı geçirmen. ondan sonra istediğin gibi işlerini yaparsın. her doktora gittiğinde de sor ayakta kalmamda sakınca varmı, iş yapabilir miyim diye... biz her gittiğimizde işe gitmemde sakınca varmı diye soruyorum mesela.evde iş yapayımmı diye sormuyorum cünkü doktor eğilip 1 kilo bişey yerden alma dediği için eşim yere eğilmeme bile izin vermiyor :) dün 2 bulaşık vardı yıkayacaktım ama eşim tezgaha yaklaşman yasak karnın değiyor dedi izin vermedi. bazan kavga ediyorum ama yapacak bişey yok. sende iş yapma. kendine bak.

elifim benim oğlan maşallah cok hareketli. ben doktora sordum. keyfi yerinde sağlıklı olduğunun göstergesi dedi. hatta sola yatınca kan akışı daha iyi olunca daha hareketlenir dedi. iyi olduğunu gösteriyormuş hiç korkma. hatta araştırdım 32. haftadan sonra yeri daralınca hareketleri azalır diye okumuştum. yani maşallah o kadar hareketliki beni yoruyor bazan. eşimde hani yavaşlayacaktı diyor :))) benimki sadece bir defasında sabah uyandım hareket etmiyor... sanırım 3/5 saat hareket etmeyince korktum. düşün o kadar durmayan bir bebek. sağlık ocağına gidip dinledimde rahatladım. sakın korkma kimi çocuk cok hareketli kimiside uysal olabiliyor.

duygucum eğer muayenede bebek ve senin sağlığın iyiyse suni sancı almadan önce biraz daha 2/3 gün bekle derim. normal sancın olunca açılma daha kolay olabilir gibime geliyor. suni sancıyla zor olabilir. bu kadar bekledin azcık daha bekle... ama sezeryan derse hemen olursun :))

evet kuruldan aşılama raporun çıkar çıkmaz gidip ilaçları yazdırıyorsun. benim aşılamam iptal olmuştu o yüzden tam bilmiyorum. ama 2. gün kontrole çağırmışlardı.

evet kuruldan aşılama raporun çıkar çıkmaz gidip ilaçları yazdırıyorsun. benim aşılamam iptal olmuştu o yüzden tam bilmiyorum. ama 2. gün kontrole çağırmışlardı.

nevincim az kaldı günlerimiz. senin tam 1 hafta benden önce. yani sen salı günü bende sonraki salı günü sezeryan olcaz :) salı günü cocukları olacaklar. bende bir salı günü doğmuşum :)

kızlar doğum sonrası depresyon olayına dikkat edin. ben son bir haftadır bu konuları okuyorum. hani bilinçli olayım diye, eşimide uyarıyorum bak böyle böyle sıkıntılar yaşanabiliyormuş diye. belki farkında olursam daha kolay atlatırım diye düşünüyorum.

aman yok kurabiye kendi aklına gelmesin diye her gün dua ediyorum zaten.
senin kurabiyelere baktım hakikaten çok güzel olmuşlar. afiyetle yiyin inşallah. mini buzdolabı kesin kes vardır bence çikolataları götür.
bu arada annenin kendine iş çıkarması tipik benim annemin hareketleri. bak gör haftaya perşembe günü temizlikçiyi çağıracağım. cuma annem gelecek, ama yine her şeyi elden geçirir. bunlar bu model. yerlerinde duramıyorlar. sen ev temiz desen de dinlemiyorlar da. biliyorsun ben her gelişinde annemin peşinde koşmaktan muhakkak hasta oluyorum. o yüzden bu defa kararlıyım, hiç bir şey yapmayacağım. kendi ne yaparsa yapsın. enerjimi doğuma saklamaya kararlıyım.
yarın senin büyük günün. doktor bir kaç gün daha bekleyelim mi diyecek yoksa doğuma alacakmı ben bile meraktan çatlıyorum. inşallah hayırlısı olur. artık eşim bile her gün soruyor, senin arkadaş doğurmadımı diye:)))

elifcim, çocuğun çok kıpraşmasından korkma. biliyorsun ben defalarca sordum doktora hep kötü bir şey değil dedi. bizimkiler de bu cins, fazla hareketli sanırım. o kasık ağrıların da bebeğin baskısındandır. bu arada ben internette okumuştum, bebekler büyüyüp, yerleri daraldığı için son aylarında az hereket edermiş. ama benimki hala yerinde duramıyor mesela. karnımda volta atıyor adeta. bazen de öyle yerlere baskı yapıyor ki, gece uykumdan kasıklarımda bir acıyla uyanıyorum. yer değiştirene kadar 15-20 dakika ağrı çekiyorum. o yüzden seninki de böyle kıpır kıpır devam ederse son aylarda bu tip ağrılara da hazırlıklı ol.

doğum sonrası depresyonda ne gibi belirtiler olur bilmiyorum çok okumadımda. ama gece benimde aklıma geldi hatta eşime diycektim kızar diye bşey demedim. hani çok istediğimiz bu bebeği acaba ilk başta reddedermyim diye düşünüyorum. ne bilim dışlarmıyım(( ama şimdi böyle düşününce yazık diyorum şimdi bile içim parçalanıyorken o zamn ne olur bilemiyorum. belki kişinin elinde olmadan gelişen durumlardır.

hormonlarımızın ani değişimiyle ve uykusuzluk yorgunlukla birlikte yaşayacağımız duygu değişimleri. bebeğe yetememe korkusu, bişey olur korkusu, bişeyden zevk alamama, ağlama krizleri vs... depresyonu yaşayanları okudum gözlerim pörtledi. biri bebeği görmek bile istememiş, bir diğeri ölsün diye beddu ediyormuş!!! o kadar uç noktalarda olacağımızı sanmıyorum ama böyle şeyler yaşayanlarda varmış. kardeşimde de hafif değişik duygular olmuş. bebeği kıskanmış mesela :))

insanın hayatına bir anda sorumlu olduğu yeni bir varlık giriyor ve o sorumluluktan çoğu anne bir anda korkuyor ve rahatsız oluyor. o yüzden hafif depresyon yaşayanları çok gördüm. bir çok arkadaşım ilk aylarında acaba hata mı yaptım dediklerini hep söylerler.fakat ciddi ciddi doğum sonrası depresyonu 2 kişide gördüm ki, aman allah kimselere vermesin. biri izmirden eski kankam. 1 sene önce doğurdu, çok sır bir kızdır söylemiyor ama biz bal gibi doğum sonrası depresyon yaşadığını biliyoruz. zira doğurdu doğuralı çocuk annesinde kalıyor. sözde bu çocuğa bakamıyormuş, evi küçükmüş, annesi de gelip bunda kalamıyormuş, o yüzden almış kendi evine götürmüş. ulan el kadar bebek sana o kadar muhtaçken annenin evi de olsa yollanır mı? hele yeni doğmuşken. annesi de izmir dışında oturuyor. mesafe olarak hani bu kadıköyde oturuyor, anne şilede gibi bir şey. halleri vakitleri de yerinde, isteseler anında başka büyük bir eve de çıkarlar. bu haftanın 3 günü gidiyormuş annesinde kalıyormuş. sütünü sağıyormuş bırakıyormuş falan. ne zaman çocuğunu sorsak iyi miyi diyor geçiştiriyor. ama daha hiç birimiz çocuğu görmedik mesela.

bu arada senin tüp bebek oldu sanırım az kalmış doğuma nasıl bebiş?

evet ben de buradaki herkes gibi zeynep kamilden aldığım raporla özelde tüp yaptırdım. çok şükür kızım iyi ve sağlıkta. 6 ağustos günü aramıza katılacak:)))) allah tüm isteyenlere bu mutluluğu yaşatsın. umarım senin de aşılaman olumlu sonuçlanır.

kızlar ya ben yarın hastaneye gidicem ama ne bir heyecan ne bir korku yani yarın doğumda olabilir ama bende tık yok( acaba bende doğum öncesi depresyona girdimde farkındamı değilim:))) havalarda gene duşumu aldım ojelerimi silip abdestte aldım dua okurum diye. tek korkum bana bişey olursa bebeğe nolucak diğer türlü çekeceğim acıdan falan korkmuyorum. inşallah herşey sağ salim bir çırpıda olur ve ertelenmez. sizlerde hakkınız helal edin şimdiden dualarınızı eksik etmeyin. tek gidip bebişle dönmek dileğimle kalın sağlıcakla :)

yahu ne o öyle kötü kötü şeyler aklına getiriyorsun. sana neden bir şey olsun? yani bugüne kadar bir komplikasyonun olmadı, bir hastalığın yok gayet sağlıklı birisin... insanlar her gün doğum yapıyor, sen de doğumunu yapacaksın, bebeğini alıp evine geleceksin. senin için zaten her halükarda dua edeceğim. ama şip şak doğuruvermen için:)))))) güzel haberlerini de bekliyor olacağım...

arkadaşlar dün gece ilginç bir bilgi aldım. bir arkadaşımın karısı amerikada doğum hemşiresi. telefonda konuşma imkanımız oldu. bana epiduralle mi doğurcaksın dedi. evet dedim, ama epidural baş ağrısı yapıyormuş dediler, bende daha önce yapmamıştı bu bünyeyle mi ilgili dedim. hayır dedi, sen daha önce ameliyattan çıktığında düz yatmışındır (hakikaten de sakinleştirici bir şey vermişlerdi, dümdüz yatıp uyuklayıp durmuştum) ama yatak başını kaldırıp yatınca, epidural ve anesteziler bazılarında baş ağrısı yapıyor. yani hastane yatakları hani ayarlı oluyor, kafa tarafını kaldırıp oturur gibi pozisyon yapıyorsun ya, yapmayacakmışın. ilk 1 gün düz yatacakmışın. 2. gün kaldırabilimişin. o zaman baş ağrın olmazmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…