Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah evrakları teslim ettim perşembe öğleden sonra ara heyetten çıkıp çıkmadığını sor dediler. Perşembe ayın 1 i.ben ayın 5 inde adet oluyorum.rapor çıktıktan sonra başka bi işlem var mı? sanırım adetin 2.günü ultrason yapılıyormuş. o gün mü yazıyor doktor ilaçları? ilaçlar kaç gün kullanılıyor arada kontrole gidiliyor mu ? yoksa bir sonraki aya atar mı ? çok soru sordum ama kusura bakma

aradığında evet raporun çıktı gel al diyeceklerdir. gidiyorsun raporu alıyorsun, sonra da doktora götürüyorsun. doktor sana hemen ilaçlarını yazıyor. ilaçları bekletmeden eczaneden al. (para /kredi kartı tedarikli git) eğer hemen almazsan e-reçetenin süresi geçebiliyor.ya da raporun üzerinden zaman geçtikçe ilaç hakkın azalabiliyor. ilaçları yazarken hangi gün kontrole geleceğini de söyleyeceklerdir. ilacı kullandığın süre yumurta gelişimine göre değişebiliyor. ama genelde 12 gün civarı sürüyor. aralarda kontrole gidiyorsun, yumurtanın kaç mm olduğuna bakıp ona göre dozu ve kaç gün daha kullanacağını ayarlıyorlar.
ben ilaçları yazdırıp almıştım, sonra bayram dolayısıyla bu ay hasta almıyoruz dediler(infertilite dedi, tüp bebek alıyordu) bir sonraki adetimin 2. günü gelmemi söylediler. fakat o bekleme süresinde eşimin prolaktini yükselmiş ve tesadüfen yaptırdığımız bir spermiogramda öğrendik ki sperm sayısı aşırı düşmüş. tabi aşılama için uygun standartların altına düşünce aşılama iptal oldu ve direkt tüpe yönlendik. yani hiç aşılama yaptıramadım. o yüzden de daha ayrıntılı bilgi veremiyorum, kusura bakma.

bana 6 ay rapor geçerli dediler. adetim beklediğim tarihte olursa eğer ayın 6 sı 2.günüm oluyor.ama 7 si arife ve 12sine kadar tatil.bu süre zarfında kontrol etmeleri gerekiyorsa eylül adetimde başlarlar sen ilaçları aldın ama iptal oldu ne yaptın peki boşa mı almış oldun ilaçları ilaçlar ortalama ne kadar tutuyor? iğne mi yoksa hap mı ? teşekkür ederim Allah razı olsun yardımcı oluyorsun

sen asilamami yapcaksin tup bebekmi birde interlitede mi yapcaksin

aşılama yapılacak.tüm kontrollerim tüp bebek de yapıldı dosyamda tüp bebek de
ben interlitide dun 2.asilama mi oldum bana puregon 300 yazdilar 3kutu 1 tanede cat.ignesi muane ucretiyle 240tl ye aldim ama farkli ilaclarda yaziyolar gordum ama fiyat bakiminda yaklasiktir tahminim

ben interlitide dun 2.asilama mi oldum bana puregon 300 yazdilar 3kutu 1 tanede cat.ignesi muane ucretiyle 240tl ye aldim ama farkli ilaclarda yaziyolar gordum ama fiyat bakiminda yaklasiktir tahminim

anladım teşekkür ederim.tüp bebek bölümünde kenan beyin odasındaki asistan değilde infertilitedeki doktora mı muayene oluyosun sen? bide ilaçları verdikten sonra kaç günde bi kontrole çağırıyorlar?

evet raporun 6 ay geçerli ama ilaç alımı için durum farklı. ilacını hemen almazsan zamanla hakkın azalıyormuş. mesela 3 kutu değil de 2 kutu alabiliyormuşun. tüpte de aynı şey geçerli. hele ki çok daha fazla ilaç gittiğinden aman çıkar çıkmaz hemen gidin raporunuzu alıp ilaçlarınızı yazdırın diye sıkı sıkı tembihliyorlar. kısaca ilaçlarını bir an önce alıp, aşılamanı 6 ay içinde yaptırabilirsin gibi bir şey. tüp bebek bölümü, haftasonu ve diğer tatillerde de çalışıyor. kesin takvimlere bağlı oldukları için, millete pazar günü dahi yumurta toplama ve transfer yapıyorlar. o yüzden sanırım aşılama hastalarını da tatil matil demeden almaya devam ediyorlar. yani aksi karar almazlarsa sana da başlatabilirler. tatil de olsa kontrolerini de yaparlar. ha sen tabi ben tatil yapacağım dersen bir sonraki aya atabilirsin.
bana da 3 puregon iğne, 1 tane de çatlatma iğnesi vermişlerdi. arkadaş zaten güncel fiyat bilgisini vermiş. (gerçi başka ilaçlar da yazabiliyorlar) evet ilaçları boşuna almış oldum. tüpte de başka ilaç yazdı doktorum. yani kullanmak nasip olmadı. fakat sonradan burada forumlarda, tüpten de kalan ilaçlarımla birlikte aldığım fiyata sattım. raporsuz aşılama ya da tüp yapanlar devamlı ucuz ilaç arıyor zaten. hem ben zarar etmemiş oldum hem onlar faydalanmış oldu.

anladım tavsiyelerin için çooookkk teşekkür ederim .raporum çıkar çıkmaz ilaçlarımı alayım çağırırlarsa tatil felan farketmez benim için giderim perşembe günü belli olur bakalım hayırlısı olsun hakkımızda inş bende bigün bebiş haberlerini veririm burdan senin ilk tüp bebek de tuttu sanırım. Bizimde sperm sayı ve hareketlilik az

Son düzenleme:

aa evet senin aşılaman vardı. hayırlısı olsun. bu arada duygu bugün hastaneye gittiğinde yatış vermişler. önce suni sancı verip 6-7 saat bekleyeceklerdi. olmadı sezaryene alacaklar. yani ilk bebeğimiz inşallah bugün gelecek:))

evet canım ilk denememde hamile kaldım.o dönemde eşimin spermlerinde hem sayı, hem hız hem de morfoloji sorunları vardı. strese bağlı aşırı prolaktin salgıladığından sayı 300bine kadar indi. morfoloji de %0-1 arası geziyordu. yani durumumuz hakikaten hiç ümit verici değildi. istanbul tüpte eşimin spermlerini imci cihazıyla seçip mikroenjeksiyon yaptılar. tek embriyo transferiyle hamile kaldım. 2 tane de donmuş embriyom var. bende de artık yaşa bağlı rezerv azalması vardı. (tüp yapıldığından 36 yaşındaydım, bu ay 37 oldum) aylık 7-9 folikülüm ancak oluyordu. ama kısaca bu engellere rağmen ben bile hamile kaldım. o yüzden moralinizi yüksek tutun. ama aşılamayla ama tüple eninde sonunda sizler de hamile kalırsınız.

amiiinnn canım inşallah bende senin gibi yeni başlayan arkadaşlara ümit olabilirim sağol verdiğin destek için. Allah ım isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin inşallah

amiiinnn canım inşallah bende senin gibi yeni başlayan arkadaşlara ümit olabilirim sağol verdiğin destek için. Allah ım isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin inşallah
fakat sana gerçekçi davranıp şunu da söyleyeyim: aşılama zaten başarı oranı çok düşük bir işlem, haliyle zeynep kamilde de başarı oranı çok düşük. yani ileride moral yönünden çöküş yaşamamak için beklentini yüksek tutma. zaten çoğu kişi tüp bebek raporu alabilmek için devletin koyduğu formalite gözüyle bakıyor aşılamalara. ha hamile kalırsan amenna çok güzel bir gelişme olur. ama kalamazsan da üzülmezsin. tüp bebek aşamasına gelirsen de sakın orada yaptırma. raporunu al dışarıda yaptır. biz hepimiz rapor aşamalarında aylarca gittik geldik kimseden bir başarı öyküsü duyamadık. buradan 2 arkadaşımız da birer tüp denemesini orada yaptı ama onlar da hamile kalamadı. sanırım laboratuar şartları pek iyi değil. doktorlar da fazla kalabalıktan dolayı pek bireysel olarak ilgilenemiyor. kişiye özel tedaviler pek uygulayamıyor. buna karşın özellerin başarı oranları çok çok daha yüksek. zaten hepimiz özelde hamile kaldık. o yüzden de artık zeynep kamilde yaptırılan tüp denemelerinin boşa zaman kaybı olduğuna, devletin verdiği hakkı da boşa harcamak olduğuna inanıyoruz.

infertiledeki drlara gidiyorum ben tup bebege sadece sprem vermeye gittik esimle
evet dun oldu asilama simdi bekleme asamasindayim duygunun takvimi bugundu ama hadi hayirlisi geliyor bebis sonrada siradaki sensin galiba sagsalim doguncada haber ver lutfen

kızlar duygu şuan hastanede. bana msj attı saat 12 de serum bağlamışlar suni sancı veriyolarmış doktor 2 saatte bir gelip kontrol edecekmiş. 6-8 saat arasında normal doğum olmazsa sezeryana alacaklarmış. dua ediyorum onun için ne şekilde olursa olsun doğumu bebeğini sağ salim kucağına alsın yüzünü görsün. darısı hepimizin başına olsun inşallah.

ben de bu sabah sağlık ocağına gittim. endişelerimden kurtuldum. bebeğimin kalp atışlarını dinledik. ilk defa dinledim ben sesini daha önce ultrasonda hep gördük ama sesli başka bir duyguymuş.Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu da... tetanoz aşımı oldum. ağrı şişlik yapabilir dedi genelde ilk aşıda olur normaldir dedi ama şimdilik bişey yok akşama doğru başlamazsa tabi. yeri bile acımıyor hani o derece.

ebe ye de sordum çok hareket ediyor bu haftalarda normal mi dedim. senin bebeğin çok hareketli demekki dedi. 16. haftamdan beri hissediyorum deyince de o zaman normal dedi. kendisi 24. haftasında anca hissedebilmiş :)

kasık ağrımı söyledim doktoruna gidince söyle idrar tahlili ister belki dedi idrar yolları enfeksiyonu falan olabilir dedi. ama bebek büyüdükçe de baskı yapar mesane doluyken de olur normaldir dedi. gece de 1 kez oldu uykumdan uyandım çok acıtacak kadar değildi ama sinyal gönderir gibi sızlamalar oldu sağ kasığımda sonra da geçti. kalbini duymak iyi geldi bana zaten kontrolüme az kaldı gidince konuşurum.
kan idrar en son 2 mayıs da bakılmış epey olmuş. hemogram da 10 haziran da.
bakalım doktor isteyecek mi?
bu arada hiççç öyle gel biz yapalım kan idrar tahlilini falan demedi. 3 ayda bir baktırırsan iyi olur dedi o kadar :)
genel anlamda iyiydi iyi geçindik ebemle. ama ben kalp atışlarını dinleyebilirmiyiz dedim de ondan sonra baktı :) kaç haftalıksın dedi 21 dedim. 20. haftadan sonra dinliyoruz ama başında olduğu için duyulmayabilir dedi. sonra da seninki çok hareketliyse duyuluabilir falan dedi. sonra dinledik hemen duyuldu ben ondan önce duyup algıladım o hala arıyor :) ammada tecrübeli olmışuz yahu :)
çok küçük karnın var dedi bana. deli midir nedir
63 kg çıktım 1 kilo daha almışım. zaten 61 kilo ile başlamıştım. ilk 3 ay hiç almadım. 4. ayda 62. 5. ayda 63 oldum. iyi sanırım fazla almicam. ama bebeğin kilosunu falan merak ediyorum ben az alıyorum da inşallah onu besleyebiliyorumdur.

ayrıntılı ultrason randevumuzu aldık. 5 ağustos pazartesi rıza madazlı da. 3 ağustosda kendi doktorumda kontrolüm var. doktorum ayrıntılıya git sonra bana gel demişti ama rıza beyde anca 5 ine randevu bulabildik. ben de cumartesi eşimle gitmek istediğim için gidicem doktoruma bilgi isterse detaylıdan sonra yine gideriz.

benden haberler böyle. bu arada farkettim ki patlıcan közlenirken çıkan kokusu bende acayip baş ağrısı yapıyor. ilginç :)

deniz cim aşılaman olmuş hayırlı olsun canım. inşallah pozitif sonuçlanır. ama olmazsa da üzülme aşılamalarda şans daha düşük. en azından atlattın zaman kaybetmedin. inşallah bundan sonrası da çabuk ilerler.

kızlar duygunun takvimi bitmiş :)
takvim bitti kız doğuma gitti iyi denk getirmiş ama dimi
valla aklım telefonda doğdu dese de rahatlasak. ama sanırım akşam 8 i bulur. 12 de taktıklarına göre serumu 6-8 saat kadar beklenecek. ilk takıldığında adet ağrısı gibi hafif hafif oluyor diye yazmıştı. sonra dozunu arttıracaklarmış. şimdi sancı çekiyordur duygumuz
Allah yardımcısı olsun inşallah değer uslu bebek vaktinin geldiğini anlar ve yola çıkar.

yok sanırım bir tek benim sağlık ocağım psikopat:)))) boşver seninki iyimiş, zaten dışarıda kontrole gidiyorsun, vız vız aramazlar seni en azından.
aşı bence iğneyi yapanın eline bağlı acıyor. benim bir tanesi hiç acımadı ama 2 tanesini başka hemşire yapmıştı, 2 gün koluma ağırlık bağlamışlar gibi gezdim. zaten aynı hemşire kan aldımı da, 10 defa batırıp damarı bulamıyor, sonunda da kocaman mosmor kan oturuyordu. yani kadının eli biraz ağır sanırım. seninkinin bahtına hafifmiş. ya da tekniği iyiymiş işte artık her neyse.
kalp atışlarını dinlemene sevindim. siz normal ultrasonlarda neden dinlemiyorsunuz ki? söylesene doktor açsın sesini. ben hep söylüyorum. ultrasonda sesini açmasan da cihaz sayısını ölçüyor ama istersen sesli de dinleyebiliyorsun. emre de artık biliyor illa dinlemk istediğimi ben daha söylemeden açıp dinletiyor. biz hatta kaç defa ses kayıt cihazına da kaydettik:))) kızımıza ileride bak bu senin ilk kalp atışların, bu 3. ay, 6.ay falan da diyebileceğiz:)))
detaylıya gittiğin hafta artık kontrole gitmene gerek yok ki... bence sonuçlarını doktoruna mail falan at, ama kontrole artık en azından 2 hafta sonra git. emre bana detaylı normal kontrol de sayılıyor, gelmene gerek yok demişti. sanırım 3 hafta sonra falan gittim sonra.
hamileyken sanırım bazı kokular baş ağrısı yapabiliyor. beni de oda spreyleri rahatsız ediyor mesela.

bizim doktorumuz hiç açmadı. ayrıntılı da dinleriz artık inşallah. bana kan hapı başlayacaktı doktorum. tam 1 ay oluyor zamanını geçirmek istemiyorum o yüzden. gideriz rutin kontrolümü olurum. çünkü ayrıntılıya gideceğim doktorum gebelik takibime ve ilaçlarıma karışmıyor. zaten rutin kontrollerine doktoruna git ayrıntılıya bana gel demişti. ilk başta gittiğimde ilaçlarla ilgili sorularıma da tüp bebekde uygulanan ilaç protokolüne uy diye kısa ve net yanıt vermişti. o yüzden ondan kan hapı isteyemem.

sagol canım bu ay cok dua ettım zk degıl ama dualarımın ıns.bu ay kabul olcagına ınanıyorum bakalım bekleyıp görcez adetımın 21 gunu gidip progestan ve e2 testtı yaptırcam sekretere dedım tamam yaparız gel dedı hıc cat.ıgnesınden sonra baktırmamıstım acaba progestanım kac cıkcak bırde özelde asılama yaptıranlara progestan ılacı kullandırıyorlar zk da dr bana ılkınde kullanma demıstı bebek olursa verceklermıs ama buseferkınde ben ıcıyorum zaten ozelde yaptırsam o dr %80 vercektı evde vardı eskı tedavılerımden kalma ilk onla baslamıstı o zamankı dr tarıhıne yenı ıcıyom bende sabah aksam bır tane bakalım ıns.tutcak buna ınanmak ıstıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…