sagol canım bu ay cok dua ettım zk degıl ama dualarımın ıns.bu ay kabul olcagına ınanıyorum bakalım bekleyıp görcez adetımın 21 gunu gidip progestan ve e2 testtı yaptırcam sekretere dedım tamam yaparız gel dedı hıc cat.ıgnesınden sonra baktırmamıstım acaba progestanım kac cıkcak bırde özelde asılama yaptıranlara progestan ılacı kullandırıyorlar zk da dr bana ılkınde kullanma demıstı bebek olursa verceklermıs ama buseferkınde ben ıcıyorum zaten ozelde yaptırsam o dr %80 vercektı evde vardı eskı tedavılerımden kalma ilk onla baslamıstı o zamankı dr tarıhıne yenı ıcıyom bende sabah aksam bır tane bakalım ıns.tutcakbuna ınanmak ıstıyorum
tiroid ilacını sakın ihmal etme umarım gidip almışsındır ve içiyosundur. 2 ay sonra tüp bebeğe başlayabileceğini düşünürsek dengelenmesi için anca yani şimdiden başlaman gerek.şiddetle uyarmak istiyorum seni ben çok uğraştım. doktorlar biz hormonu veririz onun etkisi yok dese de vücudun trofusu gibi tiroid bezler çok sinsi. herşeyin altından o çıkıyor. hakkında hayırlısı olsun canım.
elıf bana cok kızcaksın hala yazdıramadımasılama falan derken ama sımdı hemen randevu alıp gıdıcem yarın
şimdi sen söyleyince fark ettim. hakikaten benim özelde aşılama yaptıran tüm tanıdıklarım aşılamadan sonra progesteron kullandı. devlette neden herkese vermiyorlar acaba? gerçi ben devlette bir salapatilik var deyince millet kızıyor. al işte bir örneği daha. mesela zk'deki tüp tedavilerinde de genelde sadece kuru kuruya fsh veriyorlar. o yüzden bir çok kadının bir sürü yumurtası olsa da içi boş çıkıyor. ama özelde genelde lh ile takviye ediyorlar, yumurtaların içi dolsun diye.
bırde ben soyledıgım halde kullandırtmadılar benım progestanım dusuk cıkmıstı bu 21.gunde yapılan ilac falan kullanmadıgım zaman yumurta olusup catlamadıgının belgesı olarak progestanım dusuk cıkmıstı soyledım hayır veremem hamıle kalınce soyle ozaman progestan verırız dedıler prosödur dısına cıkmıyolar sonra ben burda kk özelde yaptıranları okudum arkadaslara da sordum hepsı kullanmıs kullanıyor bende sındı asılama gunu basladım ıcıyorum belkı progestanım eksık bebıs oldan olusamadan gidiyor bır yerde okudum o sıvı bebısın tutunmasında olusmasında faydalıymıs zaten tup bebekden sonrada verıyolar bu ılacı dımı?valla sen ıcme dıyeceksın bımedıgım bısey soylıceksın dıye terettut ettım ama destek olma ıyı oldu (hanı sen daha bılgılısın ya bu konulardan ondan)
kızlar duygunun takvimi bitmiş :)
takvim bitti kız doğuma gitti iyi denk getirmiş ama dimi
valla aklım telefonda doğdu dese de rahatlasak. ama sanırım akşam 8 i bulur. 12 de taktıklarına göre serumu 6-8 saat kadar beklenecek. ilk takıldığında adet ağrısı gibi hafif hafif oluyor diye yazmıştı. sonra dozunu arttıracaklarmış. şimdi sancı çekiyordur duygumuz
Allah yardımcısı olsun inşallah değer uslu bebek vaktinin geldiğini anlar ve yola çıkar.
fakat sana gerçekçi davranıp şunu da söyleyeyim: aşılama zaten başarı oranı çok düşük bir işlem, haliyle zeynep kamilde de başarı oranı çok düşük. yani ileride moral yönünden çöküş yaşamamak için beklentini yüksek tutma. zaten çoğu kişi tüp bebek raporu alabilmek için devletin koyduğu formalite gözüyle bakıyor aşılamalara. ha hamile kalırsan amenna çok güzel bir gelişme olur. ama kalamazsan da üzülmezsin. tüp bebek aşamasına gelirsen de sakın orada yaptırma. raporunu al dışarıda yaptır. biz hepimiz rapor aşamalarında aylarca gittik geldik kimseden bir başarı öyküsü duyamadık. buradan 2 arkadaşımız da birer tüp denemesini orada yaptı ama onlar da hamile kalamadı. sanırım laboratuar şartları pek iyi değil. doktorlar da fazla kalabalıktan dolayı pek bireysel olarak ilgilenemiyor. kişiye özel tedaviler pek uygulayamıyor. buna karşın özellerin başarı oranları çok çok daha yüksek. zaten hepimiz özelde hamile kaldık. o yüzden de artık zeynep kamilde yaptırılan tüp denemelerinin boşa zaman kaybı olduğuna, devletin verdiği hakkı da boşa harcamak olduğuna inanıyoruz.
infertiledeki drlara gidiyorum ben tup bebege sadece sprem vermeye gittik esimle
ne farkı var acaba? sizdeki sorun ne? bizim sperm sayı ve hareket azlığı. Şuan proxeed plus-evicap 400 mg kullanıyor eşim. Bunun yanında havuç suyu ve keçi boynuzu da alcaz ama kürünü uygulamıcam öyle yicek
elifim nihayet kalp atışlarını dinletebilmişler :) sen ordaki doktora idrar tahlili istiyorum deseydin yaparlardı. ben heray gidiyorumya ben söylemeden kan idrar yapıyorlar. önceden rutin her ay bunlara bakıyoruz demişlerdi zaten. seninkiler biraz kıl :)
dün duygunun mesajı geldi, bekle babam bekle bir türlü doğum haberi gelmedi. dayanamadım artık bir arayayım telefonu açan biri olur dedim. kardeşimde doğum olmuşturda unutmuşlardır haber vermeyi dedi. eşim arama adamlar telaşta zaten falan dediysede dayanamadım 8 gibiydi galiba aradım. cevap vermeyince daha doğum olmamış dedim( 11 gibi uyudum. 1 de wc ye kalktım tele baktım yok, neyseki 4 gibi uyandığımda gördüm mesajı :))) çok sevindim. allah uzun ömürler versin. darısı bütün hamile ve cocuk isteyenlere olsun.
denizcim aşılaman hayırlı uğurlu olsun, inşallah pozitif sonuç alırsın. nevinin dediği gibi olmazsada çok üzülme, tüp bebekte şansın daha yüksek. bak hepimiz tüple kaldık.
günaydın sonaycan çok şükür doğum oldu aradım az önce konuştum duygu ile sesi iyiydi sütü de gelmiş emziriyomuş emzirme hemşireleri ile birlikte. Darısı bizim başımıza artık inşallah.
isteseydim evet yaparlardı tahlil ama dün tiroidime baktırırken kan verdim zaten istemiyom artık bıktım valla. artık bir ay sonra hem kan hem idrar hepsini yaptırır götürürüm. kalbini evet sorun çıkarmadı dinletti.
senin bugün son iş günün mü ?
Eki Görüntüle 764631 Eki Görüntüle 764632 Eki Görüntüle 764633 Eki Görüntüle 764634 Eki Görüntüle 764635
kızlar bugün aşılamamın 14.günü sabah test yaptım böyleçıktııı var mı sizce birşeyyy..
progesteron dediğiniz ilacı doktor yazmazzsa kendim reçetesiz alabiliyor muyum? bide ilacın tam adı nedir?aşılama yapılan gün kullanmaya başlayıp hamilelik oluşsa bile 3 ay devam mı ediliyor?
mervecim eğer bahsettiğin ilaç progestan ise ki sanırım o, sağlık ocağına gidip doktora tedavi gördüğünü ve progestan yazdırmak istediğini söyle. benim o dönem ilaçlarımı sağlık ocağındaki doktor yazıyordu. ama yazmasa bile kendi paranla alabiliyorsun. sonraları sık sık özel hastanedeki kendi doktoruma gidince ona yazdırmaya başladım. sanırım pahalı bişey değil. ben neredeyse bütün hamileliğim boyunca içtim diyebilirim. ilk 3 ay sabah öğlen akşam vajinaya koydum. sonra içmeye geçtik :)) hatta pazartesi gittiğimde artık içmesem olurmu dedim de doğuma kadar devam dedi. her akşam yatarken 200 lük bir progestan içiyorum
PROGESTAN 200 mg 30 yumuşak kapsül 2013 Yılı Detaylı Fiyat Bilgileri
bu arada fiyatını merak ettim baktım etken maddesi progesteronmuş. yani ilaç ismi progestan. linki tıkla bak. fiyatıda baya varmış. ben nedense daha ucuz bişey sanıyordum
oranın çok yüksek olmadığının farkındayım malesef aşılama dediğin gibi formaliteben zeynep kamilin iyi olduğunu düşünüyordum :18: hangi hastanede yaptırdın sen ve ne kadar mal oldu.10bin lirayı bulan rakamlar söyleyenler var.devlet kaç kere tüp bebek hakkı veriyor? diğer yaptıran arkadaşların hastane önerisi nedir bide fiyat
ay yok canım, kesinlikle başarılı değiller. ben rapor çıkarırken hep erken erken giderdim. her gidişimde tüp bebeğin oradaki bekleme salonunda insanlarla konuşurdum. çoğu insanın 2. denemesiydi, 1 denemede donmuşu falan bile olmamıştı. burada hamile kalanları duydunuz mu diye soruyordum soruyordum hiç olumlu cevap yoktu, 1 tek kere 1 kadın evet benim komşum 2. denemesinde burada hamile kaldı dedi o kadar.
10bini bulan rakamlar raporsuz rakamlar. sen 2 aşılamanı zk'de tamamlayıp hamile kalamazsan zaten tüp raporu alacaksın. (rapor için dışarıda yapılan aşılamalar sayılmıyor illa zk'de yaptırman lazım) devlet sana 2 defa tüp yapma imkanı verecek. raporla zaten tamamen ücretsiz yapılmıyor, devlet hastanesine de gitsen bir ücret ödüyorsun.
zeynep kamil ben tüp yaparken tüp yapanlardan 470 lira civarı bir tedavi farkı alıyordu. şimdi ne kadar alıyor bilmiyorum.
raporlu olarak da anlaşmalı merkezler de gittiğin yere göre ve istediğin ekstralara göre 800-2500 arası fark ödüyorsun
ben tesadüf en ucuz merkezi seçmişim. istanbul tüpte imcili sperm seçme+1 yıl donmuş embriyoları saklama+kalp atışını duyana kadar bütün kontroller ultrasonlar+bir kaç tane yapılan hormon testi dahil toplam 800 lira ödedim.
sonay umut tüpde yaptırdı- 2000 lira tedavi farkı ödedi
elifle duygu da eurofertilde yaptırdı. onlar da 2000 lira civarı bir rakam ödediler sanırım.
bunun dışında nerede yaptırırsan yaptır, devlet özel fark etmez 1000 lira civarı da ilaç farkı tutuyor.
hamileliğin ilk döneminde progesteron eksikliği düşüklere yol açarmış. hatta bazı kadınlar hamile kalıp düşük yaptığını bile anlamazmış. hamilelik çok yeni olduğu için adetim geldi zannederlermiş. zaten adet kanaması gibi kısa bir kanama olur bitermiş. o yüzden tüpte (ve bir çok özlede aşılamada da) progesteronun düşük olsun yüksek olsun bu riski ortadan kaldırmak için progesteron takviyesi veriyorlar. yani hamile kaldıysan olur ya progesteron azlığı yüzünden kaybetme diye. hamile kalırsan 3. ay sonuna kadar da kullanıyorsun. bence sen de kullanmakla iyi yapmışın. üstelik sende eksikmiş. benim bir arkadaşım daha yeni ankarada özel bir klinikte 2 defa aşılama yaptırdı. 2sinde de progesteron değerleri gayet normal olduğu halde aşılama gününden başlayarak hap kullandırttılar. yani bir de kaybedecek neyin var ki? bu senin 2. aşılaman değil mi? progesteronsuz denemişin bir de progesteronlu dene. zaten aşılama başarı şansı düşük bir işlem. battı balık yan gider demişler:)
bu arada duygunun dün suni sancıyla rahmi açılmamış. dün gece sezaryene almışlar. gece 11 civarı kızına kavuşmuş:)))
bence bir fark yoktur bolumler arasinda beni ilk oraya yonlendirdiler zk bize sebebsiz inftile tashisi koydu ama benim hormon degerlerimde bir sorun var bir ay biri bir ay biri yukseliyor yumurtlamam da sorun var var da varinfertiledeki drlara gidiyorum ben tup bebege sadece sprem vermeye gittik esimle
ne farkı var acaba? sizdeki sorun ne? bizim sperm sayı ve hareket azlığı. Şuan proxeed plus-evicap 400 mg kullanıyor eşim. Bunun yanında havuç suyu ve keçi boynuzu da alcaz ama kürünü uygulamıcam öyle yicek
progestani bence sende kullan fiyati ne kadar hatirlamiyorum benim eski tedavimden dolapda vardi son kullanmada gecmemisti iciyorum 2.asilamada tutmazsa tup bebekde dosyami yenileyip rapor cikarip istanbul tup bebege gitcem tuzyuze gorusmedim ama tlf da bile ilgili davrandilar arastirdimda icime orasi sindi ilk basta bu arada zk icin bende kizlarla ayni dusuncedeyim yani ozelde asilama olan biriyle zk asilama olan birinin arasinda cok fark var ultrasyonlari iyi ama ilac vermede zayiflar birde asilamadan sonra kac dk yatcagin konusunda cok anlayissizlar ilkinde en sona denk gelmistim unuttular 30dk geckin yattim 2.sinde ilk olanlardandim ki ramazan fazla yogunluk yok 10dk deyip 15dk zor yattim hemen islerini bitirip keyife gecmek ister halleri var bir keresinde 2 den sonra gitmistim kimseler yoktuu bence erkenden islerini bitirip keyif yapiyolar asistanlar neyse tabii benim izlenimin ama hemsire falan baya ilgili guler yuzlu ve her soruna bikmadan usanmadan cvp veriyolar asistanlarda ilgili ama yasini basini almis bir dr bakislari nerden ciktin sen bakisi ters bikmis belli neyse dedifim gibi benim izlemim
öncelikle cevabın için teşekürler.bende aşılama yaptırcam heyet raporunun çıkmasını bekliyorum.zeynep kamilde yaptırmayı dşnyrdum ama olumlu olumsuz yorumlar kafamı karıştırdı sen nerde yaptırdın ve ne kadara yaptırdın? progestan ı devletteki doktorlar pek vermiyormuş dye okudum o yüzden olmadı kendim alırım yada dediğin gibi sağlık ocağında yazdırırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?