Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar yorum yaparmısınız

progestan 50.kusur

e2 214 kusur

bthc 0.2

bugun adetımın 21.gunu asılamanın 8.gunu bthc ıcın erken dımı?:26:

kızlar yorum yaparmısınız

progestan 50.kusur

e2 214 kusur

bthc 0.2

bugun adetımın 21.gunu asılamanın 8.gunu bthc ıcın erken dımı?:26:

progestandan hiç anlamam canım bana bakılmadı aşılamalarda ama 10 un üzeri değerin yumurtlamanın gerçekleştiğini gösterdiğini biliyorum. ki ovulasyon oldu yumurtan çatladı bunu sen de biliyorsun. onun haricinde ne kadar yüksekse hamile kalmış olma ihtimalin de o kadar çok oluyor sanırım. doktorlar bu teste bakarak ne yorum yapıyolar bilmiyorum öğrenince sen en iyisi bize de anlat.
e2 de tüp bebek de bakılmıştı yumurta kalitesini gösteriyor.
bhgc eğer döllenme olduysa 7 günden sonra salgılanmaya başlıyor sanırım. yani aşılaman oldu yumurta ve sperm birleşti bölünüp tüp de ilerlemeye başladılar bölünmenin tamamlanıp rahme embriyonun düşmesi 1 hafta. o günden sonra hemen salgılanıyor mu bilmiyorum. kısacası hiçbişey bilmiyorum sadece tahminlerimi yazdım canım olmadıysa da üzülme sen atlattın 2. aşılamayı tüp bebeğe engelin kalmadı.

sagol canım bende buna benzer seyler dusundum ins.bthc de yukselır

elifcan hamilelikte biliyorsun her şey beni buldu. siyatik falan derken şimdi de yüz felci olmuşum! dün sabah boğazımda hafif bir yanmayla uyandım. gece her halde burnum tıkanmış da, ağzımdan nefes almışımdır ondan boğazım da tahriş olmuştur dedim. sonra dün öğleden sonra sol gözümde bir yanma ve kuruma başladı. her halde mikrop falan kaptı deyip bir iki kere göz damlası damlattım. akşam da sanki dudağımın bir tarafı şişmiş gibi hissetmeye başladım. ama eşim inatla dudağında bir şişme yok dedi durdu. gece öyle yattım uyudum. sabah uyandığımda yüzümün sol tarafı şişmiş hatta hafiften uyuşmuş gibi his vardı. hemen aynanın karşısına geçtim, ağzımla o ve u şeklinde hareketler yapmaya çalıştım. baktım bir tarafa doğru çok hafif bir çarpılma var. bir de sağ gözümü kırpabilirken sol gözümü uğraşsam da kırpamıyordum. hemen soluğu yakındaki bir hastanedeki nörologta aldım. kulağımda oluşan bir virütik enfeksiyon yüz kaslarıma yayılmış ve periferik yüz felci yapmış. hamilelerde bağışıklık sisteminin düşmesiyle görülen bir şeymiş. doktor iyi hemen farketmişsiniz de gelmişsiniz, 7 gün geçti mi, yerleşir ve tedavisi çok uzar ve zorlaşır dedi. göz damlası, antibiyotik ve kortizon da dahil bir yığın ilaç verdi. ama kadın doğumcunuzla da görüşün, şu an kortizon almanızda bir sorun yok, bebeğin gelişimi zaten tamamlanmış durumda fakat kortizon doğumu çabuklaştırır, ona göre kullanın dedi. oradan çıktım soluğu emrede aldım. o da verilen antibiyotiği de, kortizonu da kullanabilirsin dedi. hatta erken doğum riski olan bebeklere, akciğer gelişimleri tamamlansın diye kortizon verildiğini söyledi. sonra nstye bağladı. 45 dakika falan kaldım. her hangi bir kasılma çıkmadı. böylece erken doğum olasılığım da olmadığından, zaten doğuma da 1 haftadan az kaldığından kortizonu gönül rahatlığıyla kullanabileceğimi söyledi.
neyse ilaçları düzenli kullanımla 10 gün ile 2 hafta içinde tamamen iyileşecekmişim. hani başıma gelmeyen bir bu kalmıştı, bu da gelmiş oldu:))))))))))))))

cok gecmıs olsun

ahh arkadaşım ahh dediğine geldim de biraz garip geldim, kurula vercem dosyayı diye gittim, ordaki kız sayfaları karıştırdı yaşınız tutuyor ama evlilik seneniz tutmuyor seneye mayısta ancak devlet karşılamıyor dedi, deli olacam iki aydır kurula girdi konseye girdi kaç aşamadan geçti bu dosya, en önemli şart o ise neden onu baştan söylemiyorlar insana, bende memurum ama bu şekilde davranmıyoruz insanlara, benim yaşım 30 oldu eşimde varikosel vardı, ameliyattan sonra ne kadar bekleyecez belki bu sefer olur diye diye yaptırmadım adama ameliyat. en sonunda eşim artık bana bırak gidip varikosel ameliyatı olayım bekleyelim bakalım dedi. artık saldım çayıra mevlam kayıra kızlar birazda varikosel topiğinde takılayım artık yerim orası, Allah cümlenize hayırlı doğumlar nasip etsin, olmayanlara da tez zamanda nasip etsin inşallah.

olurmu canım sende buyuk bısey atlattın sonucda bthc 0.2 cok az cıktı zaten asılamanın4.gunu atmıs vucut ıgnenın etkısını onada baktım ıdrar testtı yapmıstım neyse beklıcem ılk asılamada 11.gun adet olmustum sımdıde oyle olursa cumartesı buyuk gun gıbı korkuyorum o gunden

ay nevo gözlerim açıldı sen yüz felci oldum deyince. geçmiş olsun arkadaşım yaaa. herşeyde seni buluyor vallahi. Allahtan çabuk farketmişsin canım ilaçlarını kullan bari düzenli de geçsin. Yoksa lohusa fotoğraflarında kötü çıkarsın bak
Şaka biyana çok geçmiş olsun canım bir sadaka falan çıkartın bari elinizden cidden birçok şey seni buldu ama maşallahın var gene de nazar değmesin. koşturmaktan ceryanda kaldın desem alakası yoktur kulak iltihabı yapmış diyorsun. rüzgarın da bu şekilde çarpıp yüz felci yaptığını biliyodum da.
benim de geçen gün tansiyonum düştüğünde gece farkettim sanki elimin birisi şişmiş gibiydi neydi adını unuttum elde yüzde şişme olabiliyomuş hamilelikte. Aman Allah korusun zaten korkularım var uzak olsun öyle şeyler benden.

ay sen bir de telefonda anneme babama söylediğimi düşün. zavallıcıklar ne yapacaklarını bilemediler. tabi adı kötü, insanların gözünün önüne tamamen çarpılmış bir yüz falan geliyor. kendi derdimi bıraktım, 2 saat bir de onları sakinleştirdim, öyle değil, bu daha çok başında yakalandı diye. annem zaten cuma akşamı gelecekti, yazık hemen geleyim diye tutturdu. yok gelme yine cuma gel diye zor ikna ettim. sonuçta gelip ne yapacak ki o da. bir de normalde baktınmı yüzümde hiç bir şey yok. mesela gülümseyince ya da kaşlarımı kaldırınca simetri bozukluğundan anlaşılıyor bir sorun olduğu. eşim de senin yerine başkası olacak, hüngür hüngür ağlar, nasıl böyle sakin kalabiliyorsun dedi durdu. e ne yapayım allah daha beterinden saklasın dedim. sonuçta nörolojik bir şey de olabilirdi. bu kadarıyla kurtardığıma şükrettim. aslında ramazan diye bir sürü hayır yaptım. yani belki de o hayırlar bu kadarınla kurtarmamı sağladı.
bu arada anladım ki herkes kendi canından kanından olana öncelikli ilgili alakalı. şu olayda annem babam kardeşim resmen şok oldu. ve ne üzüldü anlatamam. hatta annem git doktorunla konuş, eğer daha etkili bir tedavi uygulanacaksa, daha erken çocuğu alsın, sana da tedaviye başlansın dedi. torun torun diye ölseler de ilkten beni düşündüler. kaynanamın tepkisiyse ilk "çocuğa bir etkisi yok değil mi" oldu:))) yüz felci oldum dedim nasılını, ne gibisini dinlemedi bile kadın.
o eldeki şişmeler olacak elifcim, gayet de normal. ben 7. aydan beri alyansımı takamaz oldum mesela. önce çok sıkıyordu, sonra hepten girmez oldu. hele son dönem el parmakları hepten puf puf oluyor.
söylemeyi unuttum benim kız dünkü kontrolde 3 kilo 100 gram çıktı. 2 haftada birden toplanmış. her şeyin içinde pek moralim düzeldi duyunca. benimki böyle toplandıysa sonayınki artık 4 kilo falan olmuştur.

ay o bir zeynep kamil klasiği. ben de infertiliteye 3 ay gitim geldim. bir de her şeyi taksit taksit söylediler. işim uzadıkça uzadı. en son her şey bitti, dosya açılacak derken, eşimin 3 aydır getirip götürdüğüm ürolog raporuna ve spermiogram sonuçlarına nihayet bakıp, aaaa size ancak tüp bebek uygulanabilir, biz burada sadece aşılama hastalarına bakıyoruz, tüp bebek bölümüne geçiş yapın dediler. e kardeşim 3 aydır söylesene. ben müneccimiyim de senin hastanenin düzenini, hangi bölümde hangi uygulama, kaç milyon spermle yapılıyor bileceğim. 3 aydır bunları sana gösteriyorum, hatta ilk gün gözünün içine soktum sen de ses etmedin! neyse tuttuk tüp bölümüne geçtik oradan da demezler mi, infertilitenin yaptığı ultrason ve testleri biz kabul etmeyiz, biz illa kendimiz bir daha bakacağız, gelecek adetinizin 2 ya da 3. günü gelin! o gün de 3. günüydü ve öğleden sonra gelip tok karnına olduğum için kan alamayız dediler, 1 ay daha attı. yani zk'de her şeyi kendin bileceksin, kendin takip edeceksin.
neyse artık sinirlerini bozma. eğer eşin varikosel ameliyatı düşünmezse size tavsiyem daflon diye bir takviye var onu kullanın. portakalın kabuğundan elde edilen bir tür vitamin gibi bir şey. belin altındaki tüm damarlara oksijen pompalanmasını artırıyor. bir de gncden at kestanesi kapsülü alın. ikisi birlikte varikoselli damarı geçici de olsa epey epey tamir ediyor. denedik de söylüyorum.

kızım işte insanın kendi canı bir başka üzülür. hatta senin canın söz konusu olursa bebeği bile gözden çıkartabilirler. olsun siz sağlıklı olun gene yaparsınız derler. o derece yani. yüzünde his kaybı var sanırım sen anlıyosundur tabi normalde de gülerken vs.. anlaşılıyordur. bir arkadaşımız da öyle olmuştu ama rüzgardan çarpılmıştı. geçti sonra iyileşti. ama adı kötü tabi. Allah beterinden saklasın yine napacaksın oturup ağlayıp bununla kaldığına şükretmelisin ayrıca bebeğin hala sağlıklı ve seninle daha ne olsun. hamilelik uzun bir süreç insanın başına birçok şey gelebilir. bir sadaka da insanı bin musibetten kurtarırmış. ben her zaman aklıma geldikçe çıkartır veririm. hamile kaldığımdan beri daha da çok verdim. adağımı da yaptım tesbihlerimi dağıttım Allah kabul etsin.
bizim de tansiyon olayından sonra eşim hemen braun marka bir tansiyon aleti almış dün geldi kargo. hemen ölçündük. fiks 12-8 çıktı :) sonra ablamların tansiyon aletiyle ölçtük. 8-4 oldu yine alet bozukmuş yani. varillerce tuzlu ayran içmeme sebep oldu o akşam neyse artık evimizde bir tansiyon aleti var birdaha mantı yersem başım zonklarsa hemen ölçüveririm.
kızına da maşallah üzme kendini yeterki bütün organları tastamam olsun kilo sonradan da alınır hem de öyle bir alıyomuş ki zayıf doğan bebekler tosuncuk oluyolarmış :) sizinki de doğduruğunda birkaçyüz gram da kaybetse 3000 kg ile doğar. maşallah diyelim darısı benim başıma. dünki takvimimde bebeğinin barbie bebek boyutlarında yazıyordu :) ne komik. minyatür bir bebek. 500 gr olmuşmudur acaba? yarın doktoruma gidicem. pazartesi de ayrıntılı ultrason. inşallah bayramönü güzel gaberler alırım.

bu arada nevo, 20. haftadan sonra göbek deliğinin üzerine çıkıyor demişti doktorum cidden de öyle artık yukarda hissediyorum pıtır pıtır ama akşamları falan kasıklarımın altına iniyor orda takla atıyor sanki daha büyük hareketler. korkuyorum neden aşağı indi bu çocuk rahimağzıma yakın yerde duruyor diye tedirgin oluyorum. ama rahim büyüdükçe yer genişliyor gezinmesi farklı bölgelerde hissetmem normal mi acaba ?
yine rahim uzunluğum ölçülecek yarın. her ay bun tedirginliği oluyor artık. 28. haftayı bir tamamlasam hayırlısıyla. tahmin ettiğim gibi bebek büyüdükçe korkularım artıyor kilo aldıkça baskı yapacak mı rahim ağzına yatmam gerekecek mi inşallah sorun çıkmaz.

senin de az kaldı günlerin salıydı dimi doğumun? ben de pazartesi detaylı ultrasondayım peşpeşe güzel haberler alırız inşallah. senden de en kısa zamanda bebişin fotolarını bekleriz

selam kızlar geçmişi okudum. ya nevo gördünmü bana kendine iş çıkartma diyordun. bence hamileliliğin son döneminde bir enerji patlaması oluyor nsan durduğu yerde duramıyor. sende enerjini alışverişlerişle boşaltmışsın iyide yapmışsın. lansinoh göğüs kremini söylemen iyi oldu eşim eczaneden 10ml lik yani serçe parmağım kadar olan kremi 21,50 liraya almış. sen hello babyden 40ml 19 liraya aldım deyince yüreğime oturmuştu ama kullanmamıştım eczaneden aldığımızı eşimi hemen hello baby ye yolladım görümcekte burdaydı pişik kremi yok almadım deyince eşimle birlikte gidip sebamedin pişik kremi , şampuanı ( ben johnsın almıştım 2 adet 800 ml lik onlarda sebamed almışlar) yüz kremi vücut losyonu birde meme ucu kremi lansinoh almışlar. eczaneden aldığımıda iade ettirdim:))) ikisinin aynı gün içinde olması iyi oldu. sağol nevincan:) elifcim küvet hakkında şunu diyim 20 lira bile pahalı ben nayloncudan 12 liraya aldım hadi sende 15 liraya al. benimki normal küvetlerden daha büyükçe bebek epeyce yıkanır içinde. hatta filemizi gerip ilk banyosunuda yaptırdık geçen gün. hastane doğunca silmişti ertesi günde yıkadı bizde eşimle inip izledik çeşitli bilgiler vererek anlattı. babaannesi banyosunu yaptırd hatta istersen sen duşa gir kucağında yıka dedi yuh dedim içimden. ben zaten sezeryanlıyım ayakta duş alıyorum oturmuyorum. yok dedim ve küvetinde yıkadık. bu arada kaynana gidicem diye tutturdu ve dün kapıda hazır kıta durup kızının gelip almasını bekledi. uçak biletleir bayramdan dolayı çok pahalıymış almamışlar. otobüse bakmışlar ordada yer yokmuş diğer acentalarada bakmamışlar. kızı zaten arefe günü gidecek onla geri dönecek. bence bilet olmadığını biliyordu bayram öncesi sırf burdan kaçabilmek için memlekete döncem babnda orada bunaldı kaynvalidmde söylenmeye başladı bayram temizliiğide apcam daha deyip durdu bahane edip kaçt üsküdardaki evne gitti:))) benden günah gitti ben çağırdım geldi pazar günü 4-5 gibi gelip perşembe 12 gibi gitti. iyikide gitti kadın sadece yemek yapıyordu her fırsatta kendimi mutfağa atım ulaşık sepetinde biriken suları silip kurup yere dökülen kırıntıları (ekmek, maydonz, sebze sapları gib) toplatıp hemen bir bezle eğilip siliyordum. çünkü onda öyle ayağının altındaki çöpleri alma huyu olmadığında terliğe basıptat odalar agetiresin diyordum. sonuçta halılarım yeni yıkanmıştı. neyse birde banyoyu çok kullanıyordu ne yazikki ortak wc yi kullanıyordu. diğer alaturkaya girmiyordu. her fırsatta çam. suyuyla yıkadım kuruttum. çünkü cidden allahım günah yazmasın çok pis kullanmıştı(( rahatlamak için sürekli ablama msj falan atıyordum. neyse dün annem ablam ve amacamın karısı geldi. ablam aman iyikide gitti kaldı evin içine s.çmış gün kalsa heralde temizleyemezdi dedi. yengemde manyak titiz ve matrak bir kadın o şiimdi yağlı elleriye mutfak dolaplarını tutmuştur biz şimdi yaparız dediler. hemen süpürge açtı ablamda peşine şildi. sonra banyonun büyük kısmını çam. suyu yapmıştım kalan eğilemediğim yerleri ablam yaptı. annem yemek falan yaptı saat geçmedn ev çiçek gibi oldu. banyonun paspas ve halısınıda yıkadım. neyse herkes gitti. annem mutfak dolabının içini boşaltım tüm kaşıkları mak atıp çekmece örtülerini mak. attı. bir arada baktım babam bardağı almış nasıl köpürtmüş napıyon be dedim. su içicektim sepetten bardağı aldım yağlıydı napim yıkıyorum dedi:)) kaynadan kalmadır dedim pek sabun kullanmaz. :)) kadın gün kaldı arkasıdna demediğimiz laf kalmadı ama napalım o da cidden pasaklı anam. şimdide annem ben sizin eve gelince ayaklarım çok ağrıor çokmu çalışıyorum ne diyor:)) kaynana hepten salık biri anamda hiç oturmuyor. o yemek yaparak vakit öldürüyordu. sonra duşunu gazetesini alıp tv karşısına geçiyordu. ha birde sağ olsun teli hiiiiiiç susmuyordu bilmem kim gibi:))

denizcim kızımızın adı Beray oldu. ayın en ışıltılı parlak hali demek. babasıylada çok uyumlu bir ismi oldu. sende hamilelik takvimi yapmışsın sanırım 2. aşılaman olumlu sonuç verdi. allah sağlıklı bir hamilelik geçirip sağ salim sonlardırmayı nasip etsin. elifcan port bebe olayını girme biz arabayla birlite anakucağı almıştık. bebek bundan düşer ya dedim ama maşalla içine bir gömüldüki kemerinide bağladık arabanın arka koltuğuna koydu ön 2 koltuğa destekledik. zaten bende yanında oturdum 5 dak geldik sonra evede anakuacağıyla çıkardık. kontrole giderkende aynı şekilde yaptık. 2 kez kullanmak için port bebe alma bence. anakucağı zaten alcan. boşa evde eşya istifi olmasın.ha biri verir 1-2 kez kullanırsan al geri verirsin ama kendin para verme derim. bu arada sanırım hormonlardan ev ilk geldiğim ve sonraki bi kça gün bebeğe baktıkça içim kaynayıp ağlıyordum. wc ye gidince kanama oluyorya allahım sundan bi kaç ay önce bu kana olunca bebeğimi kaybettim diye fena olmuştum bu günüme şükür deyip ağlama geliyordu. neyseki biraz azaldı ağlamalarım. dediğin gibi hamilelik önceği tedavi sürecide bizi yıprattığı için sanırım ekstra duygusal oldum diyorum. hani 1 kez yerine bin kez şükür şükür diyor insan. bu arada hastanede aytış olup suni sancı verildiğinde hemşirelr çeşitli sorular sordular gebeliğin oluşumu konusunda ise milletin içinde lambur lumbur sormadılar spontanmı tüpmü diye. o soruda ha bunu sonra sorarım dedi eşime kapı girişinde sordu. tüp bebekmi diye. muayene esnasında normal doğum diye diretince doktor kıymetli gebelik falan dedi evet öyle ama biz ailelere söylemedik dedim. boşver gerekte yok kimsenin bilmesine demişti. belkide o arayıp hemşireleri uyardı yada prosedür gereği gizli tutuluyor. neyseki o işi kimse öğrenmeden atlattık. son bir bilgi paylaşayım. kız bebeklerde doğumdan sonra vajinadan kan gelme olayı oluyor sizlerinde aklında olsun bi arkadaşımın kızındada gelmişti o söylemişti ordan biliyorum. ve bizimindende geliyor. anneden bebeğe geçen hormonların dışarı atılmasıymış. memişleride sert oluyor onu ovuşturarak yumuşatıyorsun. kan olayıda kanlı akıntı şeklinde oluyor. hani oluk oluk akmıyor ama böyle bir durum olursa korkmayın. gerçi doktorlarda normal olduğunu söyler ama olaki unuturlarsa normal bir durummuş. çocuk doktoru normal dedi. hemişelerde normal dedi.

canım bende dosyamı açtırdım heyete girdi 1 haftada çıktı peşinden de kurula giriyormuş çıldırtcaklar beni ya onu da ağustosun 15 ine attılar.yani eylül adetimde anca başlayacağım aşılamaya ne lanet bi yer

elifcim bebek 20. haftaya kadar rahimde alt tarafta ön ya da arka duvara bir yere yapışık oluyor. 20. haftadan sonra o yapışık olduğu yerden ayrılıyor ve daha yukarı çıkıyor. ama ayakları aşağı doğru olduğundan ve arada gezdiğinden hareketlerini altta da üstte de hissedersin. hatta ben 30. haftaya kadar falan hep göbek deliğimin altına doğru tekmelerini çok hissederdim. bir de hatırlarsan çocuk yılan balığı gibi içimde geziyor duruyor deyip duruyordum. keza zaman zaman da iyice alta kasıklarıma doğru vurup ödümü de patlatırdı. sonra 30-32 civarı bir zamanda ne zaman ki kafasını aşağı verdi, bu sefer de göbek deliğimin üst sağ ve solunda şiddetli tekmeler hissetmeye başladım. yer değiştirmeleri de artık üstten alta değil sağdan sola olmaya başladı. yani hissettiklerin gayet normal. hiç korkma...
ölçümde de inşallah her şey yolunda çıkar. bence şimdiye kadar çok iyi gittin zaten. yani bu bile iyiye işaret. detaylı ultrasonunda da umarım tüm endişelerin dağılır. ben de eve çıkınca fotoğrafları paylaşırım.

gözünaydın duygu cum kaynanandan kurtulmuşsun evi de hemen şartlamışsın. yani anlattığına bakılırsa cidden pis bir kadınmış. biz sana demedik mi gelsin kalsın en fazla 5 güne kaçar dedik bak doğru çıktı :) zaten bence kimse kalmasa da yanında sen halledersin tek başına bile. çok gaz nöbetleri yada ağlama oluyormu bilmiyorum ama beray bebek uslu gibi görünüyor gönderdiğin fotolarda da pek bir mağrur bakmış kıyamam ben ona :) karnında da sesi çıkmıyordu ya :) inşallah bundan sonra da öyle uslu olur.
vajinadan kan gelme olayını bize seminerde ayşe öner söylemişti. hatta aklımdaydı sana sormayı unuttum hani her bebekte kesin oluyormu bilmiyordum. memişleri senden duydum analarınınkiler taş gibi oluyor ya 9 ay gelişiyor onlarda ordan nasibini alıyor demekki

hastanenin gizlilik politikasını beğendim ben yine de doğum olacağı zaman doktoruma kimsenin haberi yok tüp bebek olduğundan gizli olmasını istiyoruz dicem hani prosedür gereği sorulması gereken şeyler olursa eşim ve ben yalnızken sorulsun. anneme de tembihledim. benim büyük teyzem ailemizin hemşiresidir. bütün ameliyat operasyon olaylarımızda kimselere bırakmaz refakatçi kalır. benim burun ameliyatımda teyzemin safra kesesi ameliyatında gece yanımızda kaldı. annemi kan tutuyor. o da kaldı ama pansuman falan anlamaz yani o yüzden teyzemşe ikisi birden kalmışlardı burun ameliyatımda. şimdi yine doğumumda hem de 2 torun büyüttü tecrübeli diye kalmak isterse sakın fırsat verme dedim. görümcesi kalacakmış de dedim. sen de kalırsın tamam işte dedim. yoksa sezeryan olursa onunla 2 gün aman duydu duyacak stres yaşamak istemem. gelecekse eve gelsin dedim. tamam dedi annem de.

portbebeyi almaktan vazgeçtim. yani lüzumsuz. bir de pek bir adi ler. senin bebek arabanı beğenmiştim fiyat olarak da uygun. eğer bebek arabası olarak da memnun kalırsan sürüş kolaylığı açısından falan ondan alabiliriz. bebişi de anakucağı yada battaniyelere sarıp kendi kucağımda çıkartırım.
anakucağına yatırınca gömüldü diyon ya işte sırtı iki büklüm olmuyo mu? geçen iftarda arkadaşa da sordum oğlu var 6 aylık. o kucağında çıkarmış battaniyeyle kış bebeğiydi o da. anakucağı için kimisi anne karnındaki anatomik duruşu destekliyor güvenli demiş. kimisi de tam tersini. ayşe öner de eğitimde kesinlikle ilk 6 ay bebeğin tam yatar pozisyonda olması gerektiğini önemle vurgulamıştı. ilk etapta kullanabilirmiyiz bilmiyorum ama illaki alırız hem evde de lazım olur ayrıca oto koltuğu olur.

sen fırsat bulunca lohusa şerbetini dağıtabildin mi kurabiyeler güzelmiydi magnetleri naaptın onlardan da bahset

duygu kaynananın pasaklılığını okurken benim burada içim şişti inan. sen yine iyi depresyon falan olmamışın. hele öyle tuvaleti pis kullanan, bulaşıkları, bardakları deterjansız çalkalayıp, yağlı bırakan insanlardan acayip tiksinirim. hatta en tiksindiğim 2 şeydir. arkasından konuşmakla da yerden göğe haklısın. ben yeminle yüzüne bile söylerdim. aman çok şükür çekmiş gitmiş de kurtulmuşun. anlattığın gibiyse o zaten sana fayda değil zararmış.

aynen nevin fayda değil zarardı bana. yaptığı tek şey yemek yapmak oda yerlerde kırıntılar dökerek. bizimkinin harcı değil iş yapmak ancak yemek yapıp yesin yedirsin bir bez bir yere sürmek yok. hatta annem gelince nasıl yani tvalettemi yıkmadı diyor ne tuvaleti be dedim. tuvalet ve lavaboların hergün yıkanması lazım sonuçta en çok kullaunılan yerler öyle şeymi olur dedi. yok valla o s.çtı ben peşine çamaşır suyuyla yıkadım dedim. sonuçta ben lohusa kadınım ikrop alırım falan neme lazım en iyisi kal kzıım sen yap diyordum. neyseki atlattık. arefe günü gidecek ama gelip kalmaz bir daha gerekte yok son gnlerini yaşasın istanbulda. fethi paşa korularunda fink atsın o sosyal tesis senin bu benim gezsin. banada misafir olarak gelsin en ikramda bulunurum gerek yok yani yardımına. elifcim valla bizdeki o vajinadan kan atılma olayını duydum hasatanedende bu konuda bilgi verilince tedirgin olmadım sizlerde belki bilmiyorsunuzdur diye söyleyeyim dedim. valla kızım aynen karnımdaki gibi demekki ordada sürekli uyuyordu ondan oynamıyormuş. ha dış dünyada tabiki daha harektli ama bunada şükür. birde günü gününü tutmuyor bir gece yatıyorsa diğer gece ayakta olabiliyor.(bu da beni kızdırıyor tabi:) uyusa bile biz 2-3 saatte bir kaldırıp emziriyoruz. meme çok emiyor hatta annem o istesin sen verme sora kilo alır bak 1 haftada yanakları dolmuş hemen diyor::) aman garibimin yediği br süt diyorum birde emerken yoruluyor ya kafası terliyor. yazık diyorum içtiği bir lokma süt onun içinden ne mücadele veriyor yavrum.. lohusa şerbeti hast. verdi ama onlarınki geldiğinde ben eşim ve kaynana vardı sonra görümce geldi. ha bitmedi ben kendi takıp taklavatımı götürmüştüm görümcek seninki dahaaromalı kokulu falan dedi. yani yaptıklarım boşa gitmedi hastanedede verdik. eve geldik eve gelenlerede verdiler. zaten bende maşallah diri olduğum için sürekli talimat verdim. balon almıştım onları şişirtim odaya astırdım. kapı süsünü taktırdım falan. kurabiyede görümcede yaptırmıştı. hepsini bir sepete koyduk işte gelenlere falan verdiler. ama 1 alan bir daha aldımı yada kimler aldı tam bilmiyorum. hani süsler yetermi belli değil. ama yeter heralde. ha birde hast. anne için komposta verdi koca bir sürahi kayısı ve uru üzüm karışımı sütmü ne yapıyormuş ama pek bir suluydu tat tuz yoktu. ben evde yapıyorum daha güzel oluyor. birde kabız yapmayıp wc ye çıkartıyor aklınızda olsun sezeryandan sonra 3-4 gün büyük tuvalet gelmiyormuş hani bunun olması çok normalmiş ama rahatsızlık hisside vermedi hiç. sonradan yapıncada komposto sayesinde zorlanmadım o açıdan epey faydas oldu. açmalarım büyük beğeni aldı ama çoğunu ben yedim:) dolmayı dah pişirmedim yarın h.sonu gelen olur belki (sanmıyorum ama) yarın pişiririz. elmalı kurbim ve milföylerde duruyor. çünkü gelen giden hazır kurabiye almışlardı onlardan fırsat kalmadı benimkileri çıkartmaya.

yeminle aynı tepkiyi verecektim, "o s..çtı arkasından sen mi temizledin, hiç mi utanmadı, lohusa halinle sana yaptırmaya ayrıca kanaman var, hijyen gerekli, hiç mi akıl edemedi" diyecektim, kadın zaten seni bunaltmış temelli gaza gelme diye yazmadım:))) valla sen önceden de derdin kaynanam pis pasaklı diye ama bu kadarına da şok oldum.
kız bebeklerdeki kan hadisesini ben de duymuştum. annen de ayrı alem ayol. 1 haftalık bebeyi rejimemi sokcak ne. yanakları dolarsa dolsun, bırak istediği kadar emsin. dediğin gibi zaten bir yedikleri süt, başka bir şey yok, onu da kısıtlamanın anlamı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…