Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
selam kızlar biz geldik evimize kızımda bende şimdilik iyiyiz telefonda görüştüğümüz gibi direndik ama sonuçta sezeryan döndük. şimdi biraz onun zorluğu var. annemi bugün evine yolluyorum kaynana memlekete döncek bari bi kaç gün kalsın gönlü olsun dedim. eşim şimdi almaya gitti nette açıktı bende fırsat bulup yazayım dedim. pazartesi bebek kontrolümüz var. perşemde benim var. şimdilik herşey iyi görüşmek üzere.

duygu dan sana geçti o zaman enerji canım. biz de pendik e-5 yolu üzerinde idil bebe var ona uğradıkdün eşimle ama oldukça pahalı fiyatlar hiçbişey alınmaz yani. bir de neomarin avm de kuzenim max diye bir mağaza var çok güzel ve uygun hamile kıyafetleri var demişti oraya baktık. 17 tl ye bir elbise aldım cidden çok güzel. bir tane sıfır kollu gömlek aldım aşağı doğru genişliyor taytla giyilebilir. lcw den de 12.90 a düşmüştü birtane bebekli tişörtüm olsun dedim ondan aldım. ben de maşallah iyi gezdim haftasonu hele dün 4 saat falan gezdik. inanamadım kendime. eve geldim duş aldım aldıklarımızı yıkadım astık vs.. ama sonra yattığımda anladım ki ölmğşğm. ayaklarım resmen konuşuyolardı altları yanmaya başladı. ne kadar havaya diksem de fayda etmedi. ateş bastı hep bütün vücudumu yorgunluk öyle çıktı.
bugün de sabahtan yine enerjiktim market alışverişi yapalım dedik evden çıkana kadar bulaşıkları at yatağı topla giyin derken arabaya bir oturdum yine yorulmuşum :) sıcak havalardanmıdır nedir bir halsizlik yorgunluk geldi üzerime dünden beri. çok da gezdik onun da etkisi olabilir. yarın sağlık ocağına tekrar gidicem ve kan idrar baktırıcam. sonuçları da doktoruma gösteririm iyi olur.
ben de anladım ki son aylara alışveriş falan bırakılmaz. bayramdan sonra giyim kuşam emzik biberon küvet eksiklerimizi tamamlayıp oda bakmaya başlarız.
kendi yatakodama bambu beşik alıcam önce ondan başlarız işe. sonra da odası için gezeriz.
duyguyla ben de cuma sabahı konuştum kıza suni sancı bile banamısın dememiş :) ne ki diyor. helal olsun vallahi. ah şu kıymetli bebeklerimizi kaybetme korkusu olmasa. eminim o gece de sancı çeker ertesi güne doğururdu. ama nasip böyleymiş. sütü de hemen gelmiş. dün aramadım bilerek hastaneden çıkış telaşları vardır bir eve gelsinler kendilerini atsınlar diye hem eşim de tebrik etmek istedi bu akşam ararız artık.
hoşgeldiniz. ay duygucan sensiz buralar hiç çekilmez. sonay da gitti. topiğin gülü taze annesi arada gir iki kelam döktür. kaynana alsın hevesini bari. biraz zorlanırsın 1 hafta kadar ama atlatırsın sonra bol bol su iç kabız olma ki dikişler zorlanmasın. sonra hastane deneyimini anlatırsın. zaten büyük tuvaletini yaptırmadan çıkartmamışlardır seni genelde öyle yapıyolar. ikinizi de öpüyoruz. yeğenimize iyi bak.

valla ben de duyguya şaştım kaldım. kızın nasıl yüksek bir ağrı eşiği varsa, dediğin gibi suni sancı banamısın dememiş. ben olsam kesin serumun 4te birinde kıvranıyor olurdum:)))
küvet mevzunda duyguyla burada daha önce yazmıştık aman mağazalardan alma dün hello baby de gördüm 39 liraydı da yine ağzım açık kaldı. carrefour, kipa gibi mağazaları takip et. ya da naylonculara bak. ben kendiminkini 15 liraya mı ne aldım. hello babyde gördüğümle de hiç bir farkı yok. tıpa tıp aynısı. sen sen ol 20 liradan fazla verme derim.

ay cımcıme eve mı geldı gule gule buyutun adı ne oldu bu cımcımenın merak ettım

eşim iddaya girmek istedi ben normal doğum yapamazmışım yap sana 1000 tl helallinden diyor. ama yapamazsam ben babamdan alıp ona verecekmişim komik adam. beni gaza getirmeye çalışıyo. valla yapmasına yaparım da işte bebeklerimiz kıymetli bu tedavilerden sonra benim gücüm yok sanırım. canım nasıl isterse öyle doğururum. kendisi kıl dönmesinden ameliyat olmuştu nasıl bağırdığını hatırlatıyorum sinir oluyor. şeytan diyor al bir ultrason aleti sok biyerlerinden bakalım dayanabilecekler mi ...

küvete öyle çok para vermem zaten 1 yaşından sonra tutunmaya da başkar kendi banyomuzda yıkarız. maksimum 20 tl ye bişey alırım dediğin gibi.
dün eşimle iftara gittik istanbuldan arkadaşları geldi 6 aylık oğulları var. bebek arabalarına baktık da concord neo çok hoşumuza gitti hafifçecik ama bir de fiyatına baktık ki netten 1600 tl. ya neden bu kadar pahalı
seninkinin markası neydi bir de kaç kg dı? arabanın kaç kg olduğu benim için önemli de...

benim eşim de başından beri hiç normal doğum yapayım istemedi. kendi yaşım ileri, bebek de tüp olunca, korktu sanırım. çarşamba günü ben de ilk defa nstye gireceğim. her ne kadar sezaryene karar vermiş olsak da, kasılmalar başlamış mı başlamamış mı göreceğiz.
sen de vakti gelince karar verirsin. hem belki rahim durumundan dolayı doktorun sezaryen de önerebilir. yani bu işler belli olmuyor. neye niyet neye kısmet şeklinde gelişebiliyor.
bizim aldığımız britax'ın b-mobile modeli. boş kasası 6,5 kg, üstündeki oturağıyla 8 kg. concord neoya biz de jokerde bakmıştık. hakikaten güzel araba. fakat benim aldığıma göre biraz daha ağırdı sanırım. bir de üstündeki kumaşıyla birlikte katlanmıyordu. illa ki oturağını çıkartıp ondan sonra katlamak gerekiyordu diye hatırlıyorum. valla "aman şimdilik bizi idare etsin" tarz bir şey değil de, hakikaten iyi bir bebek arabası düşünüyorsan muhakkak 1000 liranın üstüne çıkman gerekiyor. ama internetteki fiyatlara da bakma, saraçhanede en en az 200-300 lira daha ucuza alınıyor. bir de benim gibi çingenelik yapıp ekstra aksesuarları da isteyebilirsin. yağmurluğuymuş, ön barıymış, sinekliğiymiş, almaya kalksan her biri ayrı ayrı 60-70 lira para. yani biz 200 liradan fazla da öyle kar ettik. ki eninde sonunda her birini alman da gerekiyor. ama internetten ya da joker gibi mağazalardan puset aldınmı hem daha pahalı alıyorsun hem de onları hediye vermiyorlar.

Son düzenleme:

belki de rahim anomalim açısından normal doğum yapmam daha sağlıklı olur. zaten doğuştan yarım olan rahmimin bir de sezeryanda kesilip biçileceğini düşünürsek bilemiyorum ki... her halukarda korkuyorum işte hem riskler hem zor elde edilen gebelik. Allah hakkımızda hangisi hayırlısı ise onu nasip etsin. sen de gir bakalım nst ye sadece kasılma için değil bebeğin kalbini de dinlemiş olursunuz. hem bilemeyiz ki belki de kasılman çıkacak. her halukarda gerekli. sen de gidince yapayalnız kalıcam buralarda valla.
ama duygucan kayınvalidesini göndersin bebek uyurken falan fırsat bulur yazar o bize :)

bebek arabasına 1000 tl vermek istemiyorum açıkçası yazık günah diye düşünüyorum. yani çok fazla. alıp 250 tl ye işini görenler de var. üstelik bizim arabamız var. dağ bayır bebek arabası kullanmayız öyle çok. çocuğun yediği helal giydiği haram demişler. o mantıkla çok pahalı bişey almam sanırım. inceledim baktım birkaçına. bu iskeletlerii metal rengi olanlar ki aleminyum oluyor sanırım onlar hoşuma gidiyor. anakucağı takılan çıkartılanlar ve normal oturma ünitesi de çıkartılanlar. kimisinde de ana kucağı normal oturma ünitesinin üzerine monte ediliyor yük üstüne yük biniyor onları tercih etmeyiz herhalde ağırlık o zaman 13 kg a kadar çıkıyor.
duygunun aldığı markaya baktım fena değil gibi alınabilir. concord neo evet sırf iskelet olarak katlanabiliyor. duygu bir kullansın memnun kalacak mı bakalım biz de gider saraçhane den alırız kesinlikle görmek önemli ağırlığına falan bakmak lazım. doğuma almayı düşünmüyoruz zaten. bebek doğduktan sonra. zaten kış mevsiminde olacağımız için ilk etapta çok çıkmayız. öncelik odasını bambu beşiğini falan almak. ha ama bakarız maddi olarak bunlar bizi zorlamazsa imkan bulursak doğuma yakın da alabiliriz.
öyle olmazsa da doğumdan sonra 40 ı falan çıkınca alırız.

selam kızlar nasılsınız küçük bir fırsat buldum uyumak yerine içimi dökeyim dedim. 5-6 sayfalık bir ayzışmanız var ilk fırsatta okuycam. genel olarak sağlık durumumuz iyi bebeğin bugün ilkkontrolü vardı benimde bu perşembe olacak. bebeği gene cuma götüreceğiz kilo kaybı olmuşmu almışmı ona bakılacak. bu ilk kontroller şifada ücretsizdi. kızımın bugün topıuk kanı alındı ve minicik elinden gene kan aldılar ve çoook uzun sürdü dakkalarda kalın iğne ucu elinin üstünde kaldı ve damla damla kan gelmesi beklendi. eşim dışarı çıktı bebği koyup o acıya ben şahit oldum. ve ağlaıp durdum. birde lohusalık olayı bende bende sular seller gibi gözyaşı dökmeme sebep oluyor. kendime şaşıyorum içim kaynıyor birden ağlıyorum. birde sürecimiz çok zor ve uzun olunca daha bir etkilendim sanırım. birde bugün eşime sinirlendim sanırm kendi ailesi ve benim ailem arasında inanılmaz ayrım yapıyor deli oldum mesajı dayadım döşedim. bir ara detayları anlatırım. kaynana burda annemin mis gibi bırakıp gittiği evin içine etti ancak yemek yapıp duruyor bir bez alıp bir yere sürdüğü yok. gidicek annemim işi yoksa gelip onun kıcını toplıycak. ama annem giderken sıkı sıkı tembihledi. sakın kafayı takma bırak kirletsin ben gelir peşine temizlerim sinir stres yapma sütün kesiir dedi ama lohusalıktanda gerek taktım işte naparsınız :))) şimdilik kalın sağlıcakla görüşmek üzere. ilk fırsatta da deneyimlerimi paylaşırım.

duygucum annen doğru söylemiş. hiç bir şeye takma. kayın validen az bir şey kalıp gidecek zaten hiç ağzının tadını bozma. ortalığı kirletirse de kirletsin. elbet yine temizlenir. şu an prolaktin ve östrojenin tepe noktada. kendini duygusal hissetmen de normal. merak etme zamanla geçecektir.

valla şaka maka artık 1 haftam kaldı doğuma. ama bana hiç öyleymiş gibi gelmiyor. dediğin gibi duygudan bana bulaştı her halde, son bir gayret, ver allah evde bir şeylerle uğraşıyorum. bugün eşim de evdeydi, ona indirtip bütün perdeleri yıkadım yine. daha 1 ay bile olmamıştı ama kapı pencere açık olunca tozlanmışlar sanki. sonra da halıları yıkamaya gönderdim. şimdi öylece halısız oturuyoruz:)) koca bir tencere biber dolması yapıp kutuladım. bir de köfte yoğurdum, hepsini dipfrize attım. hastaneden geldiğimiz gün hazır yemeğimiz bulunsun diye. tabi yanında günlük yemeğimizi de yaptım. bir de dün 2 makine çamaşır yıkamıştım. artık yarına da onları ütülerim.
dediğin alüminyum alaşımlı pusetler extra hafif ve dayanıklı olduğu için daha bir pahalılar. bizimki de alüminyumlu. aynı markanın tıpatıp görüntüde ama daha plastik aksamlı bir ürünüyle arasında 200-250 lira fiyat farkı vardı mesela.
puseti aslında tanıdık birinden bulsan çok iyi olur. millet şanslı öyle birileri veriyor ciddi masraftan yırtıyorlar.
ama her halükarda puset zaten en en son alınacak şey. ben daha bile geç alırdım ama araba koltuğu olan ana kucağına ihtiyacımız olduğundan artık daha fazla oyalanmadım. daha önce demişimdir, arabada bebeği kucakta taşımayı güvenlikli bulmuyorum. bu konuda maalesef ailemizde acı bir deneyim yaşandı. o yüzden bebek doğmadan almak istedim.

kızlar merhaba, tecrübelerinize dayanarak soruyorum lütfen cevap .. zk da tüp bebek raporum çıktı, ondan sonra dosyan konseye girecek bir hafta sonra ara dediler, bugün aradım, çıktı dediler, regli olunca mı geleceğim dedim hayır sağlık kuruluna vereceksin dosyanı dediler, yarın hemen gidicem ama anlamadığım tüp bebek raporu için bir hafta, konsey içinde bir hafta toplamda 2 hafta bekledim, şimdi yine mi bir hafta daha mı sürecek, bilen varmı nolur, çünkü bir kaç güne kadar regli olacağım ve kuruldan yine bir hafta da çıkarsa doğal olarak adetin ücüncü günü gidemeyeceğim, konseyden çıkan ilaç raporu muydu bilmiyorum da şimdi ne raporu çıkacak anlamadım

ben sendeki sıralamayı anlamadım canım. bizlerde şu şekildeydi. önce genel cerrah, dahiliye ve psikiyatristin imzaladığı kağıdı teslim ettik 1 hafta gibi bir sürede sağlık kurulu raporu çıktı. o çıkan raporu da dosyaya koyduk sonra 1 hafta kurulda kaldı. sonra da 1 hafta konseye girdi. yani evet teslim gününe göre en fazla 3 hafta kadar sürüyor. ama konsey günü ne gün söylerler, 1 haftadan kısa da sürebilir. bir de raporunu teslim ettiler mi, zk'de yaptıracaksan zk'e gidip yok özelde yaptıracaksan hemen özele gidip ilacını yazdır. bir sonraki reglini falan beklersen verilen ilaç hakkın azalıyor. ayrıca özelde yaptıracaksan, ilacını yazdırdığından aynı gün zk'e geri dönüp reçeteni onaylatıp, raporunu sisteme sokman gerekiyor. bilgin olsun...

canım kardeşim benim çok sağol, anladım dediğini, benim sağlık kurulu raporundan sonra konseye girdi, şimdi kurula girecek ve sanırım yine bir hafta sürecek ama dediğini yapacağım, yarın doktorla görüşeyim inşallah başlatırlar artık takatım kalmadı, hayırlısıyla bi başlayıp da son olaydı bıktım gidip gelmekten, rabbimde sizlere hayırlı güzel doğumlar nasip etsin inşallah.

pardon evet ben yanlış yazmışım önce konsey sonra kurul olacak. maalesef öyle git gel uzun sürüyor rapor süreci. rapordan sonra yine zk'de mi devam edeceksin? burada çok yazdık, tüpte orası hiç başarılı değil, maddi imkanlarınız biraz daha el veriyorsa gidin özelde yaptırın diye. ki zaten kimsenin zk'de birincide hamile kaldığını duymadık. çok tek tük de ikincide hamile kalan var. yani her halükarda 2 kere para veriliyor. onun yerine özelde şansını denemek daha akıllıca.

ben de arabada kucakta taşınmaması konusunda kesinlikle sana katılıyorum. koltuk 1 kere takılacak ve birdaha asla çıkartılmayacak bizim arabadan. büyüyünce de. hani kalabalığız çocuğu kucağımıza alalım koltuğu bagaja koyalım aslaaa.. işte bebek arabası ve anakucağı için acele etmiyorum. hemen lazım olmaz. hatta ben portbebe alırım onun içine koyarım çocuğu hastaneden çıkarken diyordum da. arkadaşla konuştum 6 aylık oğlu var demiştim ya pazar günü iftar yaptık şubatta doğum yaptı. nasıl çıkardınız hastaneden dedim. kucağımızda çıkardık öyle özel bişey almadık dedi. aslında mantıklı portbebe tamam pahalı değil ama en kalitelisi bile dandik görünümde beğenmiyorum onları en fazla hastaneden çıkarken ve 1-2 kez sağlık ocağına giderken kullanılır sonra koy kenara. kalın kundak olan elyaf battaniye aldık baya aba gibi kalın bişey içine de bir battaniye sarıp kucağımda çıkartırım hastaneden ve sağlık ocağına da öyle götürürüm. o portbebeleri insan kucağında taşırken önünü göremiyor. vallahi düşerim çocukla :)
öyle bize puset verebilecek bir tanıdığımızda yok. zaten kendimin olsun olursa 2. bebeğim ona da saklarım.
aslında senin doğuma 3 hafta mı var canım 38. hafta dolunca mı olacak doğumun. duygu ile normalde aranızda 1 ay vardı diye hatırlıyorum. kendine dikkat et çok yorulma yine de ani hareketlerden kaçın. ben de dün fena oldum. noldu anlamadım.
ayıptır söylemesi mantı çekiyordu canım ne zamandır öğlen yaptım baya da yedim abarttım yani tepeleme 1 tabak. üzerine de tatlı falan yedim. saat 3 den sonra kafmaın arkası zonklamaya başladı. gözlerime başıma falan vurdu. tansiyonum çıktı dedim. akşam eşim geldi görümcem de tansiyon aleti vardı gitti onu aldı 8-4 çıktı tansiyorum. ki benim fiks 12-8 çıkar hep. şaşırdım ben kafamın arkasına damarlarıma falan vurup zonklayınca yükseldi sandım ama düşmüş. sanırım çok tuzsuz yiyorum. 3 bardak tuzlu ayran içtim 9-5 e yükseldi sonra da baş ağrısından uyudum sabah iyiydim ama biraz da tansiyon aleti düşük ölçüyormuş normal tansiyon aletiydi beceremedik mi yoksa bilemedim ama eşiminki de 10-8 çıktı. onun da hep 12-8 , 11-7 falan çıkar. yine de düşmüş benim ama bu böyle olmayacak dedi eşim bu sabah hemen bir tansiyon aleti almış koldan ölçülen dijitallerden evde bulunması lazım. korktum vallahi. ama ben yatarken kızım büyük hareketler yapıyordu. keyfi yerindeydi. kasıklarımın biraz üzerinde senki takla atıyor gibi bişey dönüyor sanki içimde. rahim büyüdükçe geziniyor hanımefendi bir bakıyorum göbek deliğimin üzerinde atıyor. yatında da genelde göbeğin altına iniyor.

canım nevin in dediği doğru. sağlık raporu dahiliye psikiyatri ve genel cerrahtan alınan kağıdın tahlillerin sağlık kuruluna teslim edilmesiyle çıkan rapor. senin tüp bebek raporum çıktı dediğin tüp bebeğe engel teşkil edecek bir sağlık sorunu yoktur yazılı olan sağlık raporun. çıktı derken onu kastetmişler. sonrasında 1 hafta konsey 1 hafta da heyet için bekleyeceksin. toplamda 3 haftada çıkmış oluyor yani. heyet+kurul dan çıkınca ilaç raporun çıkmış olacak. ama 1 hafta bekleme 5 gün sonra ara. arada yokla. sanırım erken çıkabiliyor öyle kalmış aklımda. yetişir inşallah. aşılamada eczaneden borç alıp ay kaybetmemek için yapmıştım ben böyle rapor çıkınca gidip ilaçların parasını ödedik. ama tüp bebek daha maliyetli. hem nerde yaptıracaksan orda yazdırıyosun ilaçlarını.
sen zk da mı yaptıracaksın? seni şiddetle uyarıyorum. eğer orda yaptırmayacaksan ilaçlarını sakın orda yazdırma. nerde yaptıracaksan ilaçlarını orda yazdırıyosun. o reçeteyi gidip zk da onaylatıyosun sonra gidip ilaçlarını alıyosun.

duygucum hiçbişey senden ve bebeğinden önemli değil. ev temizlenir gene sen takma kafana. depresyon az da olsa olur ağla içini boşalt. bak eşin bırakıp bebeği kaçıyor daha şimdiden her anına acı da olsa anneler katlanıyor yeni doğum yapmış hali ile bile.. eşin de bıraksın bu işleri herşey ortada. biraz çekimser olsa da senin ailen her zaman emekçi kız anasıdır. çok kızıyorum buyüzden ona. iyilik edip çağırmayacaktın kaynananı. şimdi doğumdan sonra kendi anası gitti benim anam kaldı diye böbürlenir. ama bunun böyle olmadığını herkes biliyor kendi de. boşver sen hiç dert etme şu 1-2 haftayı atlat sonra herşey düzene girecek.
biz sadece 9 ayın birikimini dökmüyoruz önceside var biliyosun benim bile yazarken gözlerim doluyor. sabır canım benim. ben hep aramak istiyorum da kaynanan var rahat konuşamazsın diye çekiniyorum.

valla port bebeyi bana da kimse tavsiye etmedi. hiç kullanılmıyor, paranı boşa harcama dediler durdular. hatta bir arkadaşım onun yerine çok istiyorsan sling al dedi. o hem dışarıda hem evde çok kullanmış. çocuğu ilk günden onun içine katıp alış verişe falan gidiyormuş. evde de çocuk ağlayınca yine takıp içine katıyormuş. çocuk kucakta olduğu hissiyle sakinleşiyormuş ama arkadaşım da elleri boşta olduğu için her tür işini yapabiliyormuş. bilirsin köylerdeki kadınlar da, minnacık bebeklerini kucağına ya da sırtına bağlar, tarlaya, bahçeye gider, evinin işini yapar, o çocuklar da orada uyur uyanır, gıkları çıkmaz, o yüzden bana mantıklı geldi. ama henüz alma girişiminde bulunmadım. ileride lazım olursa alırım dedim.
evet aslında benim doğuma 3 hafta var. ama sezaryen olacağı için 1 hafta sonra alacaklar. emre bugü haber verdi 6 ağustos salı günü sabah 8 deki ilk hasta olarak centralda yerim ayrılmış. yani haftaya bu saatte allah kısmet ederse, sabahtan doğumumu yapmış olacağım:)))
mantıyı sarmısaklı yoğurtla mı yedin? tansiyonunu sarmısak düşürmüş olmasın? benim bu hamilelik sürecinde tansiyonum düşüp düşüp durduğundan o başağrısını çok iyi bilirim. hatta ben de ilk zamanlar yükseliyor sanmıştım. meğer tam tersiymiş.
dün ben o kadar evde oyalanmanın üstüne akşam üstü eşim gelince bir de dışarı çıktım. yürüye yürüye kadıköye indim. hamile külotlarında lohusalığımda da giyerim diye 2 tane daha aldım.(loya diye bir mağazada 4.90dı) 1 tane daha penye emzirme sütyeni aldım.(14 liraydı) sonra mağazaları geze geze de eve döndüm. fakat ne zaman ki duş aldım yemek yedim, bir anda yorgunluğum çıktı. bütün gece kasıklarım ve dizlerim ağrıdı. ondan sonra da tövbe dedim, bundan sonra doğuma kadar gideceğim en uzak mesafe market olacaktır. öyle uzun uzun katiyen yürümem.
senin kız da benimki gibi gece azanlardan sanırım. benimkinin artık yeri de kalmadı, kıpırdıcak ama hala dönüyor bir şeyler yapıyor. her gece söyleniyorum, yeter kızım uyu artık da ben de uyuyayım:)))

evet benimki de gece azanlardan sanırım yada ben gece sırt üstü uzandığım için yatağıma daha net anlayabiliyorum. akrobasi yapıyor içerde :) ben de haftasonu gezerken çok enerjiktim ama sonradan çıktığını anladım yorgunluğun. annemdeyken de çarşıya gittiğimiz gün turp gibiydim ama sonraki günler hiç kolumu kaldıracak halim kalmadı. annem yorgunlukların anca çıkıyor dedi. sen bu sıcaklarda dikkat et yahu akşamüstü dediğin 6 bile olsa vallahi güneş daha kızgın oluyor. artık yeter evde geçir zamanını çok da yormadan.
mantı evet çok katmadım ama sarımsaklı idi. o da yapmış olabilir. bu gün de 10-7 çıktı. ama aletin de biraz düşük ölçtüğünü düşünürsek (görümcem öyle söyledi test etmişler) 11-8 falan sanırım şuan düzelmiş. ben de şaştım baş zonklaması falan kesin yükseldi dedim ama tersiymiş. bir de uyuşma hissi vardı ellerimde ayaklarımda üşüme falan. düşmüş meğerse. eşim braun marka almış bakalım gelince ölçünür dururuz artık :) evde oluncada insan hep ölçer annemden biliyorum ben aynı hataya düşmem inşallah:)
sling evet biliyorum olabilir bak hem belki kucağa yük binmesinden daha sağlıklıdır sırtımızı ve omurgamızı destekler çok ağrı olmaz. port bebeden ben de vazgeçtim işte. bir de çanta ve kangurusuyla falan satılıyolar ama çanta da kanguru denen şey de adi :) piere cardin in de var ama o da 250 tl :) kucaklar sarıp sarmalar çıkartırım bebişi. sonra da hemen bebek arabasını alırız. en azından 2-3 aylık olunca avm falan gezeriz insan patlar yoksa.

bu arada mesajını okuyunca duygu yu aradım merak ettim. kaynana evi aş evine çevirmiş sabahtan akşama kadar yemek yapıyor tezgah şapır şupur diyor. o kadar yemeği kim yiyecekse.. yenmeyenleri difirize koysa bari de bebekle yalnız kalınca yemek yapamayınca çıkarıp yerler. bebişi yıkamışlar bugün. herkes bir evine dağılsa da o da kendi düzenini oturtsa. bu arada bebeğimizin ilk fotoğrafları taze taze mailime düştü. çok tatlı maşallah sağlıcakla büyüsün hayırlı evlat olsun. darısı bizlerin başına olsun.

ay evet fotoları gördüm ve resmen delirdim. bebeği çoook güzel. ki ben hep derim, yeni doğan bebekler, çirkin oluyor diye, ama duygununki çok güzel. biblo gibi bir şey resmen. duygu da çok güzel bir lohusa olmuş. maaşallah maaşallah diye diye bir hal oldum ikisine de.
kaynana da delimidir nedir neden o kadar kendini yemeğe verdiyse. kesin başka iş yapmamak içindir. daha çok kalcak mı acaba? bir an önce gitse de kız rahatlasa. olmadı kendi annesini yeniden getirsin gelsin. belki o gelince kaynana daha çabuk gider.
ben kanguru almayı hiç düşünmüyorum. kangurular zaten biraz daha büyük bebekler için. o kadar ağırlaşınca zaten taşıyamam. hem puseti niye aldık ki. ama küçük olduğu dönem için belki ihtiyaç olursa sling düşünebilirim. ben de şu linktekileri beğeniyorum. alırsam bu marka alacağım.
http://www.bobaturkiye.com/8-boba-wrap-sling.html

Son düzenleme:

kaynana uçak bileti aldırmış sanırım kızına baramönü dönecekmiş ama sanırım haftasonuna kadar orda. duygu çağırmasaydı gelmezdi bile canım ya. gezerdi. patlıyodur evde ondan kendini yemeğe veriyodur ev işi daha ağır geliyodur. artık o gidince duygunun annesi yada ablası gelir evi de temizlerler kızın içi onlar varken daha rahat eder.
bebek gerçekten çok tatlı. bir masum ifadesi var :) uslu olacak sanırım Allah nazardan saklasın.
slingler güzel insan ilk bakışta çocuk nasıl durur onun içinde gibi geliyor ama kullanan çok biliyorum. gerekirse biz de alırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…