sen boşver o adamı. bir arkadaşımız vardı burda artık girmiyor ama o da kiloluydu ama raporunu aldı sorun olmadı. sen takma kafana üzerine düşeni yap. muhakkak çıkacaktır raporun er yada geç. ama bu kilo ile hamile kalman da senin açından iyi olmaz biraz dikkat et belki verirsin 1-2 ayda birkaç kg.
selam kızlar büyük bir çoğunluğumuz doğurduğu için topiğimiz sessiz kaldı. saırım hepimizin bebeleri huysuz yoksa ne yapar eder fırsat yaratıp girerdik topiğe. benim maratonum asıl şimdi başladı. artık yanımda kimse yok. eşimde iş başı yaptı ben ve bebişim bir başımıza kaldık bugün 17. günümüz ve başbaşayız çok yorucu bir iş bebek alışmış anneye sürekli kucakta durmak istiyor sürekli emmek istiyor göbeğimiz düştü artık banyo yaptırıryrum hemen hergün ve banyo kurtuluşum oluyor diyebilirim gündüzleri zerre gözünü kırpmayan bebek banyodan sonra saatlerce yatıyor. allah tek çocu büyütenin çok daha fazla yardımcısı olsun. bu arada artık bebekler olunca ne tellerimize anında cevap verebiliyoruz nede mesajlar dönebiliyoruz nevoya msj attım arayıpta rahatsız etmeyim diye müsait oladıki cevap vermedi. keza sonayda öyle :) sonayda yarın doğma girecekti ama bugüne aldırcak diye söyledi nevin belki o da bugün oğluunu kucağına alır. darısı elifcim sana olsun. birde çocuk yapma yolunda çaba sarf edenlerin allahım önünü açsın. bebğimi her kucağıma aldığımda bin kez şükredip olmayanlara ver diye dualar edyorum.
kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş diye boşa dememişler kzum bugün mızıldansada valla anasına izin verdi patlıcan oturması bile yaptım hatta komposto yıkayıp doğrayıp ocağa koydum. allah büyük işte diğer günler olsaydı çişe bile gidemezdim heralde. bugün izin verdi bana inş. hep böyle uslu olur :))) nevinle görüştüm sonunda bayramın ilk günü taburcu oldular eve gelmişler bebek sararmış götürelim demişler sarılık çıkmış 1 gece yatış veriş bebeğe fototerepi uygulamışlar dün eve gelmişler. onun bebekte benimki gibi kucaktan ninmiyor yapışmışlar yakamıza su içmeye bile izin yok :) annesi yanında bir süre kalıcak giderken nevinide götürcekmiş. o da duruma göre bakıcam bebek bu şekilde olursa bende giderim annemle diyor. biliyorsun sezeryandan sonra kan pıhtısı kalmış iinde aynı gn 2. kez ameliyata girmişti. tam olarak iyileşememiş. aliyle bebkle uğraşmaktan kendimize vakit kalmıyorkiAmin. Darısı benim başıma inşallah ben de 28. haftayı doldursam diye bekliyorum işte artık zaman daha çabuk geçiyor ama yine de korkular insan kucağına alana kadar bitmez.Biz de gezdik haftasonu bebek arabasıydı odasıydı beşiğiydi araştırdık fikir edindik. Alınacak şeyler belli aslında ama ben almak için 28. haftanın bitmesini beklicem. eylül ün 15 inden sonra oluyor. önce odasını ve beşiğini alırız. bebek arabası için se hala kararsızız. eşim de ben de concord neo yu beğeniyoruz ama 1700 tl travel sistemi oldukça pahalı. o yüzden beklicez biraz daha alternatif araştırıyoruz ama en uygun alternatif bile britax ın b-agile modeli o da 1000 tl. yani nerdeyse bebek odası kadar pahalı. hem çocuğu doğar doğmaz bebek arabasına koymicaz ya zaten kışa denk gelecek gezemeyiz. belki doğduktan sonra alırız bilemiyorum. duygucan sen anakucağını oto koltuğu olarak kullandın mı? bebeği hastaneye annene falan götürürken onla mı taşıdınız hep? sırt pozisyonu nasıl oluyor çocuğun? sanki yarı oturur pozisyonda gibi onlar. içine düz yatsın diye ped çıkarmış e-bebek.orda gördüm. ben kucağımda battaniyelere sarar sarmalar öyle çıkartırım bebişimi sağlık ocağı hastaneye giderken de ilk 40 gün böyle idare ederiz eğer bebek arabasına bütçe kalmazsa. hesapladık da odası beşiği bebek arabası doğum parası falan 5000 tl den fazla para lazım :) taksitle de alsak bunları biz ödicez o yüzden çok açılmamakda fayda var.
dün e-bebeğin libadiye de ki merkezine gittik dönüşte hello baby e uğrayacaktık ama bayram trafiği başlamıştı eve attık kendimizi. belki orda daha uygun sistem bebek arabaları olur son kararımızı da saraçhane de verir alırız :)
24 ünde şeker yüklemem var.az bile kaldı doktor kontrolüne :)
nevin de aldı bebeğini kucağına hala girip haber edemedi demekki düzen kuramadı hala. sonayda bugün yarın doğurur. ben senden alırım yine haberini. ben de bayram boyunca girdim baktım ama kimse yazmayınca ben de yazmadım.
göbeğiniz düşmüş hayırlı olsun artık parça parça bölüp gömersin konuştuğumuz gibieğer rahatlatıyorsa bebeği hem sabah hem akşam yıka canım uyumasına yardımcı olur. ayaklarına hafif masajlar yap.rahatlatır o da. gerçi sıcakta çocuğu yağlamak bile hoş olmayabilir ama bebek sütü kullanabilirsin. alışırsınız bu hafta iyice birbirinize. bırak kucağında uyusun geçici bir süre bu daha anne kuzusu o 40 ı çıktıktan sonra yavaş yavaş alışır.işe güce dalma çocuk uyusun da ben de iş yapayım deme önce onunla ilgilen bu anı çok beklemedin mi :) isterse hiç inmesin kucağımdan valla ben razıyım.
görsel olarak incelediğini bir ürünü netten alın. hani bir mağada inceleyin öyle nette alın direkt nette beğendiğinizi almayın zaten almazsınızda ama ben diyim genede:) nevinle görüştüğümde hala ağrılarım var demişti ki daha 1 hafta olmamıştı bile adet ağrısı gibi ağrım var dedi birde bebek süreli kucağında bırakınca ağlıyormuş (aynen benimki gibi) haliyle dnlenip toparlanmak ne mümkün. sonay bugün giriyor doğuma. dün whatsaptan sordumda yarın dedi. bende ya akşam geç saatte yada yarın falan ararım cumaya kadar dayanamam heralde. valla elifcan bazen bende dalgasına bizim kız kurtardı kendini diyorum. anneannemin bir komşusu vardı adam sütçüydü kızı yürümeye başlamışta bizim kız kutaadı kendini demiş:)))) bizimkide o hesap. sürekli kucağımda uyumak istiyor bende formül geliştirip ana kucağına koydum orda uyuyor umarım etkili olur ve uzuuun süre uyur. diğer türlü kucakta perişean oluyor hem kafası terliyor hemde2 büklüm oluyor solucan gibi eziliyr yani elimde ama rahatta ediyor nasılsa. bu arada lohusa serbetini bayramda gitttiğimde annemlere götürdüm gelene gidene verdik vallal 1 saat içinde bir sürü kişiye ikram ettik bizim evde olsa heralde o şerbet 5 yıl kalırdı. ha orda da kald ama en azından ikram edildi. hatta magnet ve kurbilerde dağıtıldı hesapta olmaayn kişilere bile verildi. evde kaldı ama bakalım yetecekmi. sanada ayırayım unutmadan gene hesapta olmayan kişiler olursa vereceklerime kalmamzık olmasın :))E bebek de inceleme fırsatı buluyoz ondan gidiyoz alma niyetinde olunca saraçhaneye gideriz ama eşim ordan bile daha uygun fiyatlarla satan siteler buluyo netten. Hellobabyde de uygun gibi takip ederiz artık orayıda. Casual marka bebek arabaları var 600 l ye travel sistem ayhan çocuk dan bile daha uygun. Gidip inceleriz birgün. Yakın olduğunu bilmiyodum gelmek istiyoruz birgün de daha erken diye düşündük :) Nevo nun zaten başına gelmeyen kalmadı kızcağızın yüz felciydi falan bir de 2. Ameliyat çıkmış başınatoparlanması zor olur bebiş de yorar Allah yardım etsin inş. En kısa sürede iyileşir annesine de faydası olacaksa gitsin tabiki.Sonay cuma mı doğum yapacak? 12 mi 14 mü ayın kesinleştirmişlerdi sanki. Senin bebik kendini kurtardı artık maşallah:) darısı başıma inşallah.
görsel olarak incelediğini bir ürünü netten alın. hani bir mağada inceleyin öyle nette alın direkt nette beğendiğinizi almayın zaten almazsınızda ama ben diyim genede:) nevinle görüştüğümde hala ağrılarım var demişti ki daha 1 hafta olmamıştı bile adet ağrısı gibi ağrım var dedi birde bebek süreli kucağında bırakınca ağlıyormuş (aynen benimki gibi) haliyle dnlenip toparlanmak ne mümkün. sonay bugün giriyor doğuma. dün whatsaptan sordumda yarın dedi. bende ya akşam geç saatte yada yarın falan ararım cumaya kadar dayanamam heralde. valla elifcan bazen bende dalgasına bizim kız kurtardı kendini diyorum. anneannemin bir komşusu vardı adam sütçüydü kızı yürümeye başlamışta bizim kız kutaadı kendini demiş:)))) bizimkide o hesap. sürekli kucağımda uyumak istiyor bende formül geliştirip ana kucağına koydum orda uyuyor umarım etkili olur ve uzuuun süre uyur. diğer türlü kucakta perişean oluyor hem kafası terliyor hemde2 büklüm oluyor solucan gibi eziliyr yani elimde ama rahatta ediyor nasılsa. bu arada lohusa serbetini bayramda gitttiğimde annemlere götürdüm gelene gidene verdik vallal 1 saat içinde bir sürü kişiye ikram ettik bizim evde olsa heralde o şerbet 5 yıl kalırdı. ha orda da kald ama en azından ikram edildi. hatta magnet ve kurbilerde dağıtıldı hesapta olmaayn kişilere bile verildi. evde kaldı ama bakalım yetecekmi. sanada ayırayım unutmadan gene hesapta olmayan kişiler olursa vereceklerime kalmamzık olmasın :))
ben bez olarak şuan prima kullanıyorum ıslak mendil olarakta uni baby pişik kremide sebamed (doktorda onu önerdi ben zaten onu almıştım) şuan için pişik falan olmadı eğer iyi olursa bunlarla devam ederim yada biraz büyüyünce daha uygun bir bez varsa onu alırım ( molfix, huggies gibi) bebek için çanta almadım ben en baştan beri sırt çantası düşnüyorum. bana ladğımız bir çanta vardı eşim kullanıyor şimdi hç olmadı hemenn onu yıkar kullanırım. alırsamda onun farklı bir rengini alırım. zaten onların fiyatıda 120 l,iradan aşağı değil. ama en azındn ilerdede kendim için kullanırım. sırf bebe çantası alıp o parayı versem içim acırda bu tür bir sırt çantasını bende kullancağım için verilir o para. o mendiller çok işe yaıyor ben her türlüsü aldım. pamuklusunu, havlusunu tülbent kumaşlısını. sen de bol bol al iş gören bişet. zaten havulu handa uygun fiyatlı. mağazalarda 3 tane kıç kadar mendili 16 tl ye satıyolar.sen bezlerden ıslak mendillerden falan memnunmusun. emzik alıyormu? biberonu henğz kullanmadın sanırım. bu arada lohusalık durumu nasıl fazla kanaman oluyor mu azaldı mı..benim kaynana da ağız mendili yapmış torununa 4 tane önceden başkalarına yaparken ayırmış daha yoktu o zaman ama lazım olur diye saklamıştım dedi. ama kumaşı bitmiş bu hani tülbentler varya sen de almışsın. iç tülbenti gibi beyaz ince onlardan istedi alalım kumaşını dedi benim de sandıkta vardı çıkardım 4 tane çıkıyormuş bir tülbentten 4 tane daha yapsın 8 tane yeter. iğne oyası yapmış kenarlarına bir de ip geçirmiş içinden renkli güzel olmuş baya kalın su çeker. e bizim aldıklarımız da var yeter. şimdi de durup durup alışverişe gidelim demeye başladı. artık eşim mi çıtlattı ne bilemedim. mendillerde birden çıkıverdi ortaya :) aldıracak bişey yokki. bebek arabasına yardım etsin bari.
ben bez olarak şuan prima kullanıyorum ıslak mendil olarakta uni baby pişik kremide sebamed (doktorda onu önerdi ben zaten onu almıştım) şuan için pişik falan olmadı eğer iyi olursa bunlarla devam ederim yada biraz büyüyünce daha uygun bir bez varsa onu alırım ( molfix, huggies gibi) bebek için çanta almadım ben en baştan beri sırt çantası düşnüyorum. bana ladğımız bir çanta vardı eşim kullanıyor şimdi hç olmadı hemenn onu yıkar kullanırım. alırsamda onun farklı bir rengini alırım. zaten onların fiyatıda 120 l,iradan aşağı değil. ama en azındn ilerdede kendim için kullanırım. sırf bebe çantası alıp o parayı versem içim acırda bu tür bir sırt çantasını bende kullancağım için verilir o para. o mendiller çok işe yaıyor ben her türlüsü aldım. pamuklusunu, havlusunu tülbent kumaşlısını. sen de bol bol al iş gören bişet. zaten havulu handa uygun fiyatlı. mağazalarda 3 tane kıç kadar mendili 16 tl ye satıyolar.
Valla mermerşahin miş kumaşı 12 taneli paket 17 tl ye aldık havuzlu handan ama açtık inceledik çift kat dikilmiş en kalitelisiydi. 8 tane de kaynana yapacak yeter onlar zaten minnacık tükendimi beyaz kalıp sabunla akıt çeşmede koy peteğw 5 dk da kururlar. Büyük tülbent biz almadık banyo havlusuna dikili tülbent öyle çıkmış ondan aldık sandığımda da var onu kullanırım gerekirse.
Aslında bebeğin poposuna pamuğu ıslatıp kullansam ilk başlarda sil ek için daha iyi olur hatta o ağız mendillerinin birkaçını alt silmede kullanıp işin bitinde kalıp sabunla yıkayabilirn biraz zor olur kullan at daha kolay ama daha doğal sanki.
Bakım çantası yerine ben de direk bir sırt çantasımı alsam?
ben çeşit çeşit almıştım o bezlerden hatta çift kat dikilmiş pamukluda vardı 10 yada 12 adet ama fiyatı 17 lira değildi ya 8 lira yada 10 liraydı. ıslak mendil kolaylık hatta paketin üstünde verniks tabakasına zarar vermez yazıyor zaten küçük bir alanı siliyorsun diğer taraflarına sürmüyorum dolayısıyla doğal olcak diye ğraşmıyorum. zaten başada çıkamazsın emin ol. hani 1-2 yaparsın sonra gene yetişemez ıslak mendile dönersin. büyük tülbenti aslında havlu içlerine sermek içinmiş ama ben omuz bezi olarak kullanmak içi aldım. normalde omuz bezi diye satılalar el kadar bişey iş görmez diye o tülbentten 2 adet aldım bebei kucağına alan geniş geniş seriyor. bence kesinlikle sende sırt çantası al.
annem de çeşit çeşit almış önceden 6 tane falan da sırf pamuk kalınlardan var. o da omuz bezi yapmak için büyük kare havlu tarzı el bezleri almış baya büyük kusacağı için onu sermek mantıklı tüm omzu kaplar. sırt çantası bakıcam ben de sırt çantalı bakım ürünleri var ama onların çantaları güzel değil hem sabun falan var içinde ıvıdık zıvıdık. güzel bir sırt çantası alırım.
unibaby ıslak mendiller e bebek de 12 li paket 49.90 a inmişti ama dün hello baby de 12 li jonshon baby ıslak mendil 24 tl idi. almak için erken olmasa alırdım ama kurur onlar ben doğurana kadar :)
hiç de hacı şakir granüllü sabun görmedim indirimde onu görsem alacam.
uni baby ıslak mendil 12 li paketi dediğin gibi 49,90 a inmiş. sizde 59,90 mış. jokerde hello babyde de fiyat öyleydi. ben kışın 45 liraya almıştım. bence sende al koy kenara zaten mağazalrda da duruyo ağzını açmazsan kurumaz. ve neredeyse haftada 1 paketi bitiyor diyebilirim. ben 2. koliyi almayı düşünüyorum. biz 20 günlük olduk yani 3 hafta da 3. paket bitti. stoklarıma bakıcam duruma göre helle babyden gidip alıcam gene. şimdilik küçükler biraz büyüsünler biraz daha ucuz ıslak mendile geçeriz şimdilik çok küçükler ekonomi yapalım derken bebek tahriş olmasın sonra pişman olmayalım. sırt çantası olarakta jansport yada eastpak markalar bak 2-3 yılmıydı ömür boyumu ne garantisi vardı. jansportların en uygun fiyatlısı 110 tl. diğer marka daha pahalı.
hoşgeldin nevo bazı talihsizlikler yaşamış olsanızda önemli olan şuan senin ve bebişinin iyi olması. kullandığının ürünler hakkındaki paylaşımların bende ne yazıkki tam tersi oldu. mesela kelebek ucunu kızım epey kullandı yani onla emmek istemesede ite kaka verdim kabul etti hatta yalancı memeyide o sayede zorla olsa tuttu. 2-3 gündür kelebek ucunu kullanmıyorum direkt meme veriyorum o şekilde alıştı ve yalancı memeyi artık almıyor(( aslında onu kullanması büyük kolaylık. ilk zamanlar çok usluydu şimdi kucaktan inmiyor ve beşiğe koyduğum an kıayemeti koparıyor ( biz daha süt veriyoruz mama olayına geçmedik. bende ıslak mendil olarak uni baby kullanıyorum. bez olarakta primanın beyazından kullanıyorum krem olarak sebamed pişik kremi aldım tüm bunların olması pişik gibi birşey olmadı. numune olarak can bebe vardı elimde arada onuda kulandım sanırım oda pişik yapmıyor. göğüs kremi aldım lansinoh ama çok çok düzenli kullanmadım. hani ne derece faydası oldu bilmiyorum. pompa oalrak bebedor un 25 tl ye el pompası aldım dün bir deneyi dedimde valla epey can yakan bişeymiş ( sağma işini falan yapmadım. hani bebek emmediği zaman sağıp difrize koyayım dedim ama karar veremedim. ebenin biri şimdiden sağ koy ilerleye günlerde sütün azalacak sadıklarını kullanırsın hem bebekte büyüyecek süt yetmiycek dedi. sağma konusunda net değilim yani. süt artırıcı humana çaydan elimde 3 adet numune var ama hiç kullanmadım. şuan için sütüm var gibi azaldığını hissetiğimde denerim. eerki bana faydası olursa gider alırım büyük paketinden.
duygucum benim kız da ilk günler kucakçıydı. hatta senle telefonla da konuştuğumuzda anlatmıştım. kucağımdan yatağına koyduğum an kıyameti koparıyordu. günlerce akşamları uyutmadı, o kucağımda uyukladım durdum. son 2-3 gündür şükür düzeldi. önce uzun uzun emziriyorum, sonra az biraz mama yiyor, zaten mamadan sonra birden bayılıyor. yatağına koy, başka yere koy, fark etmeden en az 2 saat uyuyor. doktor da sarılık değerleri sıfırlanana kadar bir süre mama takviyesiyle devam edin dedi. (kızım da biraz obur, sırf sütüm hakikaten yetmiyor, 1 saatlik emzirme maratonumuzdan sonra hala doymadığından dolayı sinirlenip yaygarayı basıyor, bir kaç kez mama vermeyeyim dedim, emmeyi de kesip, suratı morarana kadar ağladı) ama allah kısmet eder de sütüm iyice çoğalırsa ve tamamen anne sütüne dönebilirsem böyle mama yediği gibi uslu olacağını sanmıyorum. kelebek ucu kızım ittire kaktıra yerinden çıkartıyor. bir de dedim ya sanırım kullanmayı ben beceremedim. yalancı meme dediğin gibi büyük nimet. uyku aralarında bile azıcık uyanıp huysuzlandımı tıkıyorum ağzına, hemen susuyor.
ben lansinoh marka çiftli elektrikli pompa aldım. şimdilik oldukça da memnunum. her defasında bir göğsümü emzirip bir göğsümü de pompayla sağıyorum. ama yarım saat sonunda küçücük biberonun içinde 1 parmak kadar süt ya çıkıyor ya çıkmıyor. yani bendeki kaynak sınırlı olunca pompa ne yapsın. onu da zaten mamayla bir bebeğe veriyorum. ama senin sütün fazla fazlaysa elbette sağıp saklamakta fayda var. ama sütünün azalacağı günlere de daha çoook var. yani çok da acele etmene gerek yok bence.
nevincim o kelebek göğüs ucunu kullanmak cidden zor bende kullanmkta zorlandım ama meme ucu olmadığı için kavga dövüş tutturdum. benim bebek doğuştan usta emiciydi valla. hani ierde enden oynamıyor deyip duruyordum ya neden belli oldu yiyip içip ense yapıp yatmış emmeyi öğrenmiş. birde memeyi alamayıp hırs yapınca hemen ellerini azına sokup cok cok emiyor:))) o ucu kullandıkçe meme ucumda çıktı işte madem çıktı ne çocuk ne ben zorlanmayım diye silionları kullanmamaya başladım. onu bırakınca yalancı memeyide attı( zaten pek hevesle tutmazdı ite ite sokardım şimdi çıkardı. bende kendimce eme ucunu gene kullanayımda belki yalancı emziği alır dedim bugün taktım aldı:)) ama ilk etapta siliknu takınca maşalla bir vuruyor istemiyorum gibilerinden dinlemeyip kullandım valla. bizimki gündüz uyumuyor hem kendi hem biz yorgun düşüyoruz acaba benim sütümdemi yetmiyor. 24 ağustosta kontrol var bakalım kilo almışsa yetiyor demektir. yada açlıktan uyumuyor bebecik 1 hafta daha dişimi sıkarım.
bu arada bizim göbek düştü ya kaç gündür bişey yoktu bu akşam yıkadık göbekte siyahlık vardı yıkayınca kan geldi sizde de böyle bişey oldumu. hani kurumuş an vardır o su görünce o kan yumuşamıştır ondan gelmiştir dedi ablamla eşim ama içim rahat değil. kuzenimi aradım normal dedi ama genede aklım çıktı. sizdede oldumu böyle bşey..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?