Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
yok daha hamilemiyim degilmiyim belli olmadi bugun asilamanin 10.gunu ben bebis varsa ne yapiyordur diye yaptim takvimi duygucum bebegin ismi cok guzel adiyla yasasin insallah saglikli oldugunada cok sevindim.

ben adet oldum sira tup bebek raporunda...

hayırlısı olsun arkadaşım. bu arada tüp raporun çıkana kadar sana tavsiyem bir de zk'in genetik bölümüne gidip pıhtılaşma testi de yaptır.(trombofili paneli testi) hem onu da aradan çıkarmış olursun. normalde önceden düşüğü olanlara öneriyorlar. ama biz hep peşin peşin yaptırdık. mesela ben ve sonay genetik taşıyıcı çıktık. bilmesek belki biz de tüple hamile kalıp sonradan düşük yapabilirdik. önlem olarak belli bir süre kan sulandırıcılar kullandık. duygu da bir faktörde sorunlu çıkmıştı. ekstra demir ilacı vermişlerdi. yani hazır vaktin varken, zk'e de gidip geliyorken senin de yaptırmanı tavsiye ederim.

sagol tesekkur ederim tsh degerim yuksek cikmisti ya zk o kadin a gittim dahiliye ye o da bir daha test istedi onda da tsh normal cikti ama tpo+73.kusur cikti intihap var dedi ve pazartesi rongen istedi adetimininde 3.gunu olcak tup bebek bolumunden randevu alcam ultrasyon yapilir ve testler yenilenir dimi birde dahiliye tup e engel cikarmaz dimi ilac verdi 1 ay kullan dediydi

günaydın kızlar. dün fırsat bulamadım hiç eve girmedik sabahtan gezdik doktordan sonra bebek arabası baktık bol bol inceledik açtırdık kapattırdık taktırdık falan mağazalara. öğlenden sonra da bizim kayınpeder rahatsızlandı onunla uğraştık biraz. akşam da görümceme gittik veranda da çay içtik. eve geldim yattım uyudum.
kontrol güzel geçti. 450 gr dedi ağırlığı için. suyum gayet yerindeymiş rahim uzunluğum da geçen aydan bu yana hiiç kısalmamış aynıymış muhtemelen dikişe gerek kalmicak bizi doğuma kadar götürecek dedi. doktorum tek böbrekli olduğum için bebeğin böbreklerine baktı her iki böbreği de var kuzumun çok şükür. 22 haftayı bitirmişiz. haftasıyla uyumlu. el ve ayak parmaklarını saydı kıpır kıpır ellerini ayaklarını oynattığı bile gözüküyordu. bir ara bağdaş kurmuş elleri dua pozisyonunda duruyordu daha da hareketlenmiş hissetmemden belliydi zaten omurgasını falan saydı kısa bir detaylı yaptı yani.
kasık ağrılarını söyledim rahim büyüdükçe baskı artar normaldir dedi. ama ben idrar tahlili istedim yaptırdık o da temiz çıktı bişeycik yok. rahatsız edecek bir akıntın var mı diye sordu hayır yok dedim. en erken 2 hafta sonra şeker yüklemesi yapalım dedi. ve 3 hafta sonra ayın 24 ünde çağırdı. aç karnına gidicem şeker yüklemesi yapılacak. ailede varmıydı şeker hastası dedi hayır dedim. muhtemelen en düşük dozdan yapar. sonra başka tahlil varmı dedim arada kan idrar bakarız bebeği takip edicez o kadar dedi.
kan hapı başladı. maltofer fol tablet. eczacıyla konuştum kabız yada ishal yapar dışkının rengini bir miktar koyulaştırır. mide bulantısı yaparsa tok karnına al dedi normalde aç karnına bugün başladım bakalım kakaolu draje gibi çiğnenebiliyor da. inşallah çok yan etki yapmaz.
bu arada kantarda 65 kg çıktım :18:
yani geçen ay 62 çıkmıştım. sağlık ocağının ki yanlışmış demekki. idrara da sıkışıktım ama yine de 1 ayda 3 kg fazla. toplamda kilon iyi fazla değil ama bu aya göre 3 kg fazla dedi. naapmışım ben iştahım açıldı zaten biliyordum da yine de oha dedim yani dikkat etmek gerekli. gebeliğimin başından beri 4 kg almış oldum. son aylarda daha çok alsam ben de sıkıntı yaşicam sanırım. artık Allaha emanet.
pazartesi de rıza beyde detaylı ultrasonumuz var onu da atlatırsak inşallah bayrama güzel gireriz.
Allah bize bugünleri gösterdi ya çok şükür kızlar. aylar önce ne ile uğraşıyoduk şimdi kucağımıza almak için gün sayıyoruz. öyleydi böyleydi derken 5.5 ay bitti. 2 hafta sonra dolu dolu 6 aylık hamile olucam Allahın izniyle. bukadarı oldu gerisi de gelir inşallah Allahın izni ile.

Son düzenleme:
kendimizi birden bebek arabası araştırmasının içinde bulduk dün doktordan sonra eşim bakmak istedi inceledik. e-bebek de concord neo ya baktık 1700 tl fiyat verdiler. mükemmel bir ürün alman markası kumaşından dokusuna kadar herşeyi ben kaliteyim biye bağırıyor çok hoşumuza gitti ama fiyatından dolayı düşünmüyoruz.

sonra idil bebe de kraft ın twist model travel sistem bebek arabasını inceledik. çalışan kız da hamileydi 5 aylık o da düşünüyormuş almayı modeli bizimle birlikte inceledi. alt sepeti çok geniş iskeleti çok hoşumuza gitti. çift yönlü ve çevirme işlemi bebek arabasının sapından tek hareketle yapılabiliyor. yani anakucağını sen çıkartıp çevirip takmak zorunda kalmıyosun. puset bebek arabası sapından 360 derece dönüyor.
fiyatı yine de pahalı 899 tl nakitte 800 tl. 10 taksit le 900 tl ye geliyor. çok beğendik linkini size de atıyorum.daha ucuzuna bakıcaz tabiki ama aklımda kaldı gene de..

Kraft Twist RLX Travel Sistem Bebek Arabası Kırmızı - e-bebek.com

bir de e-bebek de nuna pepe diye bir markaya rastladık satıcı çok övdü sadece e-bebek de satılıyor tekerlekleri değişik ama travel ve benzer bir sistem en hafifi katlanınca en az yer kaplayanı buydu markasından dolayı endişe yaşadık incelicez falan dedi ama ben bile bindim üzerine amortisörleri çok sağlam hamilelikte beni taşımak için bile kullanılabilir :) onun fiyatı da 700 tl.
anakucağı ile birlikte. çok kafamız karıştı.

Nuna Pepp Bebek Arabası Yellow - e-bebek.com

kraft ın twist modelinde olduğu gibi büyük tekerlekli arabalar daha çok hoşuma gidiyor eşim de büyük tekerlek yormaz sürüşü daha kolay olur diyor hem de şişme tekerlekmiş sanırım daha iyi. ama fiyatları uçuk 900 tl de az değil pazartesi doktordan sonra saraçhane ye uğricaz biraz daha bakarız fikir ediniriz. daha ucuz bişey bulursak ondan alırız en fazla 700 tl diyoruz hatta 500 e yada 600 e bulursak bizim için daha iyi. hemen almayız ama bir gezeriz çok karmaşık işlermiş araba modeli gibi sınıfları var yok amortisörü yok süspansiyonu :)

bu arada kraft ın twist modelinde 1 yaşdan sonraki oturma ünitesi cırt cırtları açılınca baya bildiğiniz port bebeye dönüyor ilk 6 ay sırf yatış pozisyonunda da kullanılabiliyor. kış olacağı için avantaj aslında.

Merhaba kızlar sabahtan akşama yine ben benden başka giren olmamış. nevo doğuma hazırlanıyo duygu da çocuk bakıyo. ben de bugün oda takımı bakmaya gittim. dün bebek arabası bugün oda takımı.
öğlenden sonra izmit deki mobesko mobilyacılar çarşısına gittik birkaç bebek mağazası gezdik. nevo nun aldığı gibi olan takımlar klasik 3500 tl den başlıyor 5000 e kadar çıkıyor. bir mağazada belis marka bir bebek odası takımı tekstili ve yatağı ile birlikte 2300 tl idi. indirimdeymiş sade ama şık bir model içine pembe uyku seti falan koymuşlardı hoşuma gitti. isteğe göre kulplar değişebiliyor. fiyatı çok uygun geldi mobilyası güzel. kuzenim de belis marka bebek odası aldı büyüyen beşiğinden ve dolabından çok memnun.tabi ölçüleri almadan gitmiştik katolog aldık ölçüleri yazıyor eve gelince ölçtük biçtik odayı 3 kapılı dolap ve büyüyen beşik meğerse benim bebek odama fazlasıyla sığıyormuş. hatta şifonyeri bile alabiliyoruz. yani 3 lü seti komple. düzgün yerleştirildiğinde cuk diye oturuyor camın önüne puf koymak için yer bile kalıyor. aklıma yattı. daha erken ama alacağım zaman düşünücem fiyatı cidden uygundu düz beyaz odam küçük olduğu için rengi de açar. krem yada kırık beyaz boğabilir. üstelik kapılarım da beyaz uyumlu olur. linkini gönderiyorum siz de bakın dolabın cam kapağına tül yapılabiliyor isteğe göre de kulplar değişip kristal olanlarından yada başka figür takılabiliyor.

DOĞA | Belis

bir de başka bir mağazada buna benzer bir ürün daha taşlı kristal kulplu falan indirime girmiş 1600 tl idi. ama tekstili dahil değil sadece mobilyası. mobilyası da suntalem değil ham mdf kapakları da ağaç mobilya beyaz boyalı. yatak ortalama 100 tl uyku seti de 250 tl dedi bayan yani en ucuzlarını söylemiş olduğunu düşünürsek yatağı ve tekstili ile birlikte o takım da 2000 tl ye geliyor. ellerinde 6 adet varmış yani fırsat aslında alınsa alınır ayrıca boyasının çıkması için erkenden almakda fayda var filan dediler. çok erken henüz bir fiyat araştırmasına çıkmıştık ama ilk mobilya bakma deneyiminde edindiğim fikirler güzel oldu eşim de beğendi çok çok pahalılarına bakmaya gerek yok diye düşündük. 3000-4000 cidden yüksek rakamlar odamız küçük heybetli şeylere ihtiyacımız yok.bu takımı da düşünebiliriz.

fotoları eşimin telefonu ile çektik şuan evde değil gelsin mailinize atıcam fikirlerinizi söylersiniz. halım ve perdem krem rengi, olduğu gibi kullanabilirim zaten bir minik seccade yolluğu koyacak kadar yer kalıyor. uyku setini de duvarlarıma uysun diye lila alabilirim. böylelikle pembelere boğulmamış olur.

belis marka pendikte de var o kadar uzağa gitmeye gerek yok ama gitmişken önümüze bunlar çıktı işte. o ağır 3000-4000 lik takımlarda sarıya kaçacak derecede kremdi beğenmedim.

bir de süslü tüllü beşik baktık 400-450 tl ye var istediğim gibi. bir de demonte olanları da var işin bitince kaldırıp toplayabiliyorsun onlarda 300 tl yani birden hiç düşünmeyip beşiğini odasını ordan sipariş edip çıkıvermek geçti içimden :)
ama daha erken. şuan indirimde ay sonu değşir fiyatlar deyip insanları gaza getiriyolar ama artık değişirse de değişir. alacağımız zaman belis-doğa yı düşünebiliriz.

eşim odaların fiyatlarını gördükten sonra odasını 2300 tl ye alacaksak bebek arabasına da 900 tl ( kraft twist olan)vermeye gerek yok daha uygun bişeyler bakarız dedi. önceliği de odasına ve yatakodasına alacağımız beşiğine verdik. bebek arabası sonra bütçe kalırsa.

resimleri paylaşayım da en kısa zamanda fikirlerinizi söyleyin.

Son düzenleme:
elifcan bak korka korka başlayıp sonunda bebeklerimizi alıyoruz kucağımıza. sende daha hamile değilken başladın rahim boyum kısalırsa dikiş deyip durdun ama bak aylık oldun çok şükür bişey olmadı. bence bıu saatten sonrada bşey olmaz. geçte olsa topiğe girip okuyorum anında yazamasamda ilk fırsatta yazmaya çalışıyorum. artık nevinde giremez bir süre. senle ben takılırız 3-5 günde bir yazışarak. daha sonrada nevin gelir. .sonay döndüğündede de sen olmıycan. doğum yapmış olursun heralde. artık hepimizin toplaşma zamanı ocak 2014 olur saırım :)) detaylıdan sonra yazarsın buraya durumu bişey çıkacağını sanmam sonuçta kendi doktorunda kabaca detaylı yapmış işte. rıza beyde biraz yavaş bakıp yarım saat oyalanacak işte:) bu arada bende arefe günü bebeği çocuk doktoruna götürcem nevinin doğum yaptığı hastaneye. nevin yarın doğum yapacak çarşambada orda olacak gitmişken onuda görürüz hakkın bilgi alıp yazarım sanada. artık bebeği şifaya götüricem çünkü sgk geçmiyor ve muyane ücreti 210 lira ee doktor sürekli test istiycek falan ilaç yazıcak hep cepten alıcak altından kalkmam. nevinin doğum yapcağı yani benim 2 kez gebe eğitimine gittiğim hastanede güzel büyük ve temiz hem sgk da var oraya devam edicem. zaten 1 ay sonra kalça ultrasonu çekilmesi gerek. 15. günlükten sonrada d vitamini veriyormu doktoru. dünde bize allianz sigortadan yenidoğan hemşiresi geldi bilgi falan verdi. aslında üstü kapalı acaba gerçekte bir doğum varmı yoksa hastane sigorta şirketinden paramı koparıyor diye bir denetim yapıyorlar gibime geldi. ama sonuçta beni işime yaradı yani:)
y

elifcan beğendiğin kraftın modeli benim aldığımın aynısından gibime geldi linki atıyorum karşılartır bakalım. çokpara verme olaki memnun kalmazsan kladırıp kenara koyarsan bile için acımasın. en ucuz Weib 1010 Parma Travel Bebek Arabası e-irembebe'de e-irembebe.com

elifcan senin odan küçüktü istersen şifonyer alma.zaten dolap ve büyüyen karyolasında yeterince çekmece oluyor. hani sığıyor diye tıkış tıkış olmasın ilerde çocuğa oynayacak alanda kalsın. dolap içlerini yada çekmecenin nerede olacağını değiştirme seçeneğin varmı. yoksa hazırda ne ise onumu alıyorsun. mesela benim camlı olan kısım ortadaki kapıda. köşedeki 2 kapı sadece düz kapak. çekmecede camlı kapağın altında. bak et nasıl kullanışlı kolay olursa ve değişiklik yapma imkanın varsa istediğin gibi yaptır. ilk baktığınız yer çok pahalıymış 2500 den başlıyor yuh. 5000 e kadar mış. millet 5000 liraya çeyiz paketi alıp tüm evi döşüyor :))) araba konusunda kraftla benim aldığım model aynı gibi. tr de kraft,graco. chicco isimleri yaygın olduğu i çin uçuk rakamlara satıyorlar diye kaç tane satıcı aynı lafı söyledi. bence doğruda. sonuçta benim aldığım araba çok ucuz bişey değildi. saraçhaneye giderseniz belki alıp dönebilirsinizde hazırlıklı gidin :) belki bir daha yolunuz düşmeyeblir.

canım sen ilacını kullan. tüp bebekte zaten testleri yeniletirler. merak etme o dahiliyeci kadın yine en ılımlı olanı. ama erkeğe gitmiş olsaydın daha daha zorluk çıkarabilirdi.

elifcim, öncelikle rahim boyu, ultrason vs gibi tetkiklerin iyi çıkmış olmasına çok sevindim. duygunun dediği bizler o endişe bu endişe artık tek bebişlerimizi kucağımıza alma aşamasına geldik. sana da sıra gelecektir. özellikle şu 2. düzey ultrasondan sonra biraz daha endişeleri kenara bırakıp bu günlerin tadını çıkarmanı tavsiye ederim. bak şu son dönem başıma neler geldi, ben bile hiç moralimi bozmuyorum. her şey iyi olacak diyorum.
sorduğun mobilya fiyatları bence de oldukça yüksek. hani sen bakma biz burnundan kıl aldırmayan bir satıcıya denk geldik. ama modesa ve çamlıcada 2300-2500 lira gibi fiyatlara da çok çok güzel takımlar vardı. ki bu ilk söyledikleri fiyatlardı. yani daha pazarlık da edilebilirdi. yok şimdi indirim var zart zurt da hikaye. kışlık mont mu bu mevsim indirimi olsun. yani bence sizin oradaki mobilyacılar pahacıymış. başka yerlere de bakın derim.
kraft puset de 12.3 kg diyor çok ağır değil mi? yine duyguya katılıyorum. başka başka markalara bakın. hatta onların aldığı markaya bakın. yani 12 kiloluk bir puset alacaksam seçenek çok. ha zaten e-bebek pusette çok pahacı bilesin. ben de ilkden oraya bakmıştım. istediğim gibi hafif, kolay kullanımlı 2500 liranın altına puset gösteremediler.

bu arada dün sonayla konuştum. ayın 13üne doğumu kesinleştirmişler. ben de yarına dualarınızı bekliyorum. en kısa sürede görüşmek üzere.

canım sen ilacını kullan. tüp bebekte zaten testleri yeniletirler. merak etme o dahiliyeci kadın yine en ılımlı olanı. ama erkeğe gitmiş olsaydın daha daha zorluk çıkarabilirdi.
bugun adetimin 3.gunuydu gittim ultrasyon yapildi kan verdim ekg akciger cekildi ayriyeten dahiliyeci troid ultrasyonu istemisti temiz cikti baktim tup bebekde onu istiyor hemen koydum smear kultur hgs var onlari koydum 1 idrar testtim kaldi onuda temizken yapmak lazim yarinda sgk gidip hizmet dukumunu alcam yani bayramdan sonraya hersey hazir olcak ama o hafta ist.disinda olcam yani 19dam sonra dosyam acilir sonra iki kere heyete giriyor galiba ordan onay cikarmi bilmiyorum aslinda bisey sorcam

bunlar ben orda tup yapcakmisim gibi davraniyolar bende yolun basinda oldugumdan bisey demedim dosyam acilirken dr desemmiki ben disarda yapcam yani disarda yapanlara farkli rapor orda yapanlara farkli rapormu veriyolar diye merak ettim

Nevincim yarın için sana dua ediyorum Allah biran önce kucağınıza almayı nasip etsin sağlıcakla doğsun bebeğiniz gül yüzünü görün inşallah. Duygu zaten doğum yapacağın hastaneye bebeği kontrole götürecekmiş ben ondan bilgi alırım. Hayırlı haberini tez zamanda duymak dileği ile.
bebek arabası konusunda haklısınız bugün biraz daha gezdik kraft ı kimse önermiyo çok ağırmış 1 yaşından sonra müşteriler gelip baston puset alıyo dediler. Concord neo ya baktık anakucağı ve bebek arabası ile birlikte 1500 tl e-bebek de 500 tl de hediye çeki vardı ama lüzumsuz harcama oluyor uyguna düşmüyor gene de araba. ama o arabaya vurulduk resmen yani bebek arabalarının mercedes i diyebilirim eşim kafayı taktı kovalayacam diyor artık denk düşürürse belki alır. bugün detaylı ultrasondan sonra nişantaşından saraçhaneye gidecektik ama oldukça sıcaktı trafiği de görünce vazgeçip döndük. hem aniden alırız da sonra beğenmem diye korktum. duygu can senin arabanla aynı değil kraf twist in iskeleti ve tekerlekleri ama benziyorlar. senin aldığın modeli biliyorum hala da kafamda fiyatından dolayı saraçhaneye gidince bakıcam. yeterince inceleme fırsatı buluyoruz avm lerde artık saraçhaneye ne zaman gidersek son kararı orda veririz. concord neo da tükenmiş insanlar o fiyata alıyor düşün adana da bir avm de grisi vardı getirtiriz dediler. gebze center e-bebek de de kırmızısı kalmıştı 1 adet. başka yok türkiyede. şuan gönderiminde sıkıntı varmış falan. eşim bir en iyisi olsun diyor bir daha uygunu olsun diyor bakıcaz artık :)

gelelim detaylı ultrasonumuza. herşey sorunsuz geçti rıza bey çok güzel ilgilendi. çok uzun sürmedi 15 dk kadar sürdü bakılması gereken herşeye baktı bize de detaylıca anlattı. bebeğe giden kan akışı, plesenta, suyu herşeyi iyi durumdaymış gayet iyi beslenebiliyor dedi 525 gram çıktı ölçümlere göre. Kalp odacıkları, beyni, beyinciği, yüz kemikleri, kordonu işte bilirsiniz herşeye bakıldı. yüzün de gördük güzel bir de resim verdi bize sayfa sayfa da ultrason çıktısı.
çok rahat ve samimi bir doktor. doktorumu sordu sorunum olup olmadığını. ben de gittiğim doktoru ve rahim anomalimi söyledim her ay rahim uzunluğumun ölçüldüğünü vs.. taklalar atıyordu incelerken doktor salladı biraz karnımı söyle bize yüzünü dönsün gömmüş kafayı içeri falan dedi. yer bol demekki biz de korkuyoduk yer kalmayacak diye dedik. yeri gayet iyi ve bol sen merak etme rahat ol dedi. tüp bebekle sahip olduk deyince de bebek bebektir tüpü müpü yok bu işin dedi. gebelikte normal gebelik olsa bile burdan çıkınca baına bişey gelmeyeceğinin garantisi yok dedi.
rahim uzunluğumu siz de ölçermisiniz dedim. tabi dedi o kadar kibarki ama ona vajinal bakmam gerekiyor bakabilirmiyim diye izin istedi tabiki dedim. çok kısa sürecek hiç zararı yok sakın korkma dedi ben de ben çok alışkınım sorun değil dedim :)) baktı ve 4 cm çıktı vajinal ölçümüm de rahim ağzı kapalı dedi bebeğin kafası da gözüküyordu. bu uzunluk 2 cm in altında ise riskli olması gereken boyutta hiç sıkıntı yok erken doğum riski yok dikişe de gerek yok dedi.
inanılmaz rahatladım. vajinal bakması çok iyi oldu.
odasında da konuştuk down sendromu gibi bozujluklar açısından da yapılan ölçümlerde bir sıkıntı olmadığını herşeyin haftasıyla ölçümlü doğru orantılı olduğunu söyledi rahat ol miadında doğacaktır dedi.
çok şükür kızlar bunu da atlattık. inanılmaz mutluyum Allaha şükür. çok da duygulandım. zor sahip olduk ama rabbime şükür mükafatını veriyor. artık bişey olmaz dedi doktor da. inşallah devamı da gelir. rahatladım en azından endişelerim kalmadı. bişey olacaksa da her gebe de olabilecek şeyler olur. o da Allahtan. Allaha emanet beklicez ayları geçirmeyi ve doğumu. en küçüğümüz katılacak aralığın 4-6 sı arası :)

hayır canım hiçbirşey söylemene gerek yok sen evraklarını hazırla dosyanı teslim et tüp bebek ilaç raporun falan herşeyin çıksın. tüp bebek raporunu alırken kurul odasında başka yerde yaptıracağını söylersin onlarda sana nerde yaptıracaksanız ilaçlarınızı orda yazdırmanız gerekli derler. aşılama konusunda hangi hastaneden rapor alıyorsan orda yaptırmak zorundasın ama tüp bebek de bu böyle değil. raporu devletten alıyorsun istediğin yerde yapma imkanına sahipsin devlet sana bu hakkı tanıyor. bu senin yasal hakkın. onlar yapması gerekeni yapıp sana raporunu verecekler. şuan yapılanlar raporun işlemleri zaten sıkıntı stres etme rahat ol kimseye hesap vermek zorunda değilsin. istediklerini yap evraklarını topla dosyanı teslim et ve raporunu al. gerisinde zk ile bir işin kalmıyor ilaçlarını yaptıracağın yerde yazdırıp zk da reçeteyi sisteme işletiyosun gidip ilaçların alıyosun birdaha zk ile hiçbir işin kalmıyor.

bebek odalarının resimlerini attım. artık nevo doğumdan sonra bakar. duygucan dolabın rafları ile oynandığını sanmıyorum hazır fabrika çıkışlı takımlar bunlar ama içleri kullanışlı ben beğendim zaten ben öyle uğraşmak istemiyordum ısmarlama da yaptırmazsak hazır ne gelirse onu kullanırım.
komodin evet almasak da olur ama alırsak da çok daraltmıyor tam takım olmasını istiyorum üzerine de dekoratif raf monte edilcek odanın şıklığı olur.eşime kalsa uzatmaya gerek yok bunlardan birini alırızm beğendi çok ama ilk defa da gördüğü için beğendi :) yani ben incelediğim için daha bakmak istiyorum o yüzden çamlıca modesa falan dediğiniz yerlere de gideriz bir haftasonu bir de karşı da masko ya ve eyüp de dediğiniz yere gideriz bir gezeriz gezdikçe fikirler değişir sonra da hem fiyata hem zevkimize göre bişey buluruz inşallah.

elif sagol inan biraz orda kafam karisti yok dis rapor yok ic rapor gibi kulakdan dolma bilgilerle sasirdim birde dr bana bu kiloyla sana onay cikmaz diye moralimi bozdu ama evraklari topluyorum genede bakalim ne olcak

elif sagol inan biraz orda kafam karisti yok dis rapor yok ic rapor gibi kulakdan dolma bilgilerle sasirdim birde dr bana bu kiloyla sana onay cikmaz diye moralimi bozdu ama evraklari topluyorum genede bakalim ne olcak

hangi doktor söyledi sana onu??? kenan bey mi? yoksa dahiliye doktoru mu? dahiliye doktorunda da biz bayan olana gittik o zaman duyduk bikaç kişiden erkek olan çok takıyomuş kollesterol bile çıksa onay vermiyomuş falan o yüzden bayana gitmiştik sen de öyle yapsaydın. kaç kg sun boyun kaç?

kenan bey dedi canim 153 boy 70 kilo ama biraz vermis olabilirim bakalim ne olcak

kenan bey dedi canim 153 boy 70 kilo ama biraz vermis olabilirim bakalim ne olcak

sen boşver o adamı. bir arkadaşımız vardı burda artık girmiyor ama o da kiloluydu ama raporunu aldı sorun olmadı. sen takma kafana üzerine düşeni yap. muhakkak çıkacaktır raporun er yada geç. ama bu kilo ile hamile kalman da senin açından iyi olmaz biraz dikkat et belki verirsin 1-2 ayda birkaç kg.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…