Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
arkadaşlar bişey soruccam.Ben zk da tedavi görüyorum infertilite kliniğinde.Şimdi en son tahlillerden hormon testi kaldı ve nüfus kayıt örneği kaldı.Bunları verince rapor ne kadar sürede çıkıyor? Aşılama için ne kadar sonraya gün veriyorlar? Şimidden tşkrler..

hoşgeldin nevincim. haberlerini duygu dan aldım hep oldukça da üzüldüm 2. bir operasyon geçirmene artık toparlandın sanırım hem çok geçmiş olsun hem de gözünüz aydın. Allah anneli babalı büyütmek nasip etsin hayırlı evlat olsun inşallah.
tecrübelerini paylaşmışsın emzik konusunda ben de avent almayı düşünüyorum hatta biberonda da ama bir biberon 125 ml avent 25 tl minnacık biberon. büyüğünden alayım dedim onların da uçlarındaki delik sayısı fazla mecburen yenidoğan emziği alıcam ucuna ve 35 tl ye falan gelicek bana hatta 20 tl uçlar 40 tl :) bir biberona da 40 tl fazla geldi ama artık ne denk düşürebilirsem. dr browns ların hepsi cam mı acaba ?
lansinoh kremi bana kuzenim doğumuna 1 ay kala al ve kullanmaya başla besliyor göğüs ucunu sonra rahat edersin dedi. ki duyguyla konuştuk göğüs ucu ebatlarımızı :) var olmasına rağmen benim de onunki gibi yine de tutamamış beray bebek ve silikon uç kullanmış.
eğer verecek başka kimse yoksa silikon uçlara talibim :) belki kullanırım belki de kullanmam ama lazım olmazsa da boşa para vermiş olmam. daha doğumuma çok var nasılsa sen de o sırada neyin kullanılıp neyin kullanılmadığına bakarsın kalanları da benim minik kızıma karşı ödemeli kargo yaparsın

unibaby kullanıyorsunuz ikiniz de ben de hello baby de jonshons babyn nin 12 li paketini 24 tl ye gördüm internet sitesinde 56 adet varmış bir pakette. tükenmemişse onlardan alayım diyorum onlar da hassas ciltler için ve yenidoğan kullanımı için uygun. 49.90 nerde 24 tl nerde baya indirimli :)

biz de bugün 6. ayı doldurduk. 7. aydan gün aldık tam 3 ayım kaldı çok şükür bugünlere geldik inşallah devamı da su gibi akıp geçer. şimdi bende sıra şeker hamuruydu kurabiyeydi odasıydı bebek arabasıydı telaşları.
bu arada sizin bebekleriniz karakterli de benim ki değil mi sanıyorsunuz teyzeleri :) dün bütün gün uyumadı. üst komşum ve arkadaşım sağolsun incir getirmişler kızımla bana ne çok düşünenimiz var biz de oturduk bi güzel yedik arkasından da bol su içtim bağırsaklarım çalışsın diye maşallah bir çalıştılar. sesleri ben bile duydum kızı da uyutmadılar. o kadar komikti ki içerden vırrrkkk diye ses geliyor bağırsak ötüyor ardından bizim kız tekmeyi basıyor seslerden rahatsız oldu heralde nerden yedin anne demiştir :) sonra bütün gün hep tekmeledi hiç mi uyumaz insan gece de öyleydi bu aralar hareketli sustuğu pek nadir. eşime diyorum da deli bişey olcak bu kız nasıl tutucaz 3 ay içerde diyor. bazen idrar tırbama vuruyor çiş kaçıracak gibi oluyorum
sabah da babacık giderken karnımızı sevdi hadi kızım uyan dedi cidden uyandı miniğim :) baba gitti ben yatağa döndüm pıt pıt başladı vurmaya. 24. haftada kulak gelişimleri tamamen bitiyormuş yani artık tamamen duyuyor algılıyor ve tepki veriyor. yan odadan eşime sesleniyorum mesela sesimi algılıyor sanırım tepki veriyor. ben de bu sebepten çok alıştım kızıma evde yalnız değilim sanki onunlakonuşuyorum tekmeleriyle mutlu oluyorum babacık gelince de şöyle yaptı böyle etti diye anlatıyorum. Allah inşallah bizi ayırmaz kucağıma aldığım günü de gösterir. artık canlılığını daha da hissettiriyor. ona çok bağlandım....

hormon tahlillerini adetin 3. günü vereceksin canım sonuçlar çıkınca dosyana nüfus kayıt örneğini de ekle ve sağlık kurulu odasına teslim et. raporun hangi gün teslim ettiysen dosyanı o günden sonraki ilk kurul da değerlendiriliyor. kurul salı ve perşembe günleri toplanıyor diye biliyorum hangi güne yetiştirirsen raporun bir hafta sonra o gün çıkmış oluyor. ilaçlarını yazdırıyorsun ve bekleme derdin yok bir sonraki adetinle gidip başlayabiliyorsun. ama zaten daha adet olmamışsın adet olunca hormon vereceksin. bir sonraki adetini bekleyeceksin yani en erken 1.5 ay sonra yapılacak aşılaman.

ooo nevincan sen berayı görsen memeyi alamasın tam bir minik aslan gibi burnndan bir hıığğ hıığğ diye kükrüyor görme smük çıkıyor resmen :))) ,çok hırslılar dünde ablamın kolunu cırmıkladı tırnaklar cadı sila gibi. ablam ay ay diyor zaten çırpı gibi berayın elindekalcaktı valla:)) halal bile meme verirken büyük bir efor sarf ediyoruz. ben centralde süleman bey diye birdoktordan aldım. bayramın 1.günü gittik 10,30 da randevumuz vardı 11,15 gib girdik belkide daha geç. hatat eşimde sende nerde oğun dr. var onu seçiyon dedi. e yapayım netten cv. sine bakıp rast gele aldım mamnun kalzsak değiştirirz dedim. bugünde göbeği için götürcem bakalım drum ne olcak gene çok bekliycekmiyiz ama bugün randevusuz gidicem. bir zamn sonra duruma göre ya devam ederim yada bırakırım. hani referansı ola bir doktor bulamadığım için rast gele aldm. sağlık ocağına kan gelme olayını sodum kuzenim ve bir arakdaşım normal korkma dedi. sağlık ocağıda olabilir ama içiniz raha etsin istiyorsanız çocuk dr. una götürün biz bakmıyoruz dedi. düşünki ona bile bakmıyor sağlık ocağı 2 sonra arar o testin sonucunu getirin bunu getiri derler. bu arada işitme testi yaptınızmı nun sonucunuda sana verilen kağıdı sağlık ocağı isteyecekmiş. bizim 25 ağustosta ilk aşımız başlıycak. inş. ateş falan yapmaz. yoksa gene oturur ağarınm. dün kanı gördüm otrrp ağladım. bu halde nasıl çocuk büyütürüm hiç bilmiyorm.

bu arada sonaydan haber varmı. ben doğum yaptığının akşamı aradım eşi açtı bebekte sonayda iyi dedi bufgünde aradım sanrıım sesi kısık. çok ısrarlada aramak istemedim malum daha çok yeni alışma dönemindedir :))) ben kıdemli oldum ya.:))

duaların için sağolasın elifcim. silikon uçları memnuniyetle sana veririm. zaten sana vereceklerim bir poşette birikiyor:)) sen de bari ufak tefek şeylere para vermezsin. hatta bizimki biraz büyüsün kıyafetlerden de sana ayıracağım.
johnson mendilleri hiç bilmiyorum. etrafımdan da kullanan hiç olmadı. herkes uni baby kullanıyor ve hep onu tavsiye ettiler. ama johnson da kötü olmasa gerek. biliyorsun, ıslak mendil yerine pamuk ve bir kaç damla bebe yağı katılmış su da kullanabilirsin.
dr brownsların ben plastik olanını aldım. geniş ağızlı küçük boy ve yeni doğan emzikli benimkiler. camlar çok ağır geldi de tercih etmedim. bir de ben sakar insanım, cam biberonu ikide bir kırarım kesin. sonra artık her ay bir biberon parası veririz. ama iyi marka biberonlar hakikaten pahalı. ülkemizde her ithal üründe olduğu gibi biberonlarda da geçiriyorlar da geçiriyorlar.
bu arada sana gösterdiğim çantayı hatırlarsın. 40 usd idi. arkadaşım amerikadan 1 hafta-10 güne falan gelecekmiş. ben kendime aldım. sen pahalı demiştin ama istermisin diye bir kere daha sormak isterim.
Amazon.com: Fisher-Price Fastfinder Deluxe Fashion Diaper Tote, Brown Nylon: Baby

kızıma çok bağlandım demişsin ya, esas doğunca çok tuhaf oluyor. ben de senin gibi devamlı tekmelemesine, içimde dönüp durmasına o kadar çok alışmışım ki, doğum yapınca bir süre adapte olamadım. kızıma ilk 1 kaç gün bakıp bakıp, şimdi içimde dönüp duran bu muydu oldum. tutarken, emzirirken bir yerine bir şey olur diye hep bir endişeliydim. 1. haftasında falan ancak alıştım, daha korkusuz tutup evirip çevirmeye başladım. ayrıca hani çok klişe olacak ama, hamileyken her şey daha kolaymış inan. el kadar bebek, doğduğu günden beri ben, eşim ve annemi perişan etti valla. şimdi annem 4-5 günlüğüne izmire gidip geri dönecek. yalnız kalınca ne yapacağım bakalım.

canım öncelikle senin göbekten kan gelme olayını ben de dün doktora gitmişken sordum. önemli değil, gelebilir, banyo sonrası göbeği çok kurulasınlar zamanla geçer dedi.
centralda benim sorup soruşturduğum kadarıyla gonca hanım diye bir doktor var pek popüler. en çok onun bekleyen hastası vardı. böyle mini etekli falan havalı bir kadın. bize de son gittiğimizde o baktı ama benim kanım hiç ısınmadı.
sağlık ocağının bir şeylere bakmayı bırak bence hiç bir şeyden haberi yok. ben 6. gün işitme testi sonucunu götürdüm. aynı zamanda ebe hemşireye bir kaç şey sordum, hiç bir cevap alamadım. mesela central bana tandem testi diye opsiyonel bir test var 1. ay sonuna kadar yapılıyor dedi, bu test nedir yaptırayımmı diye sordum ne testi olduğunu dahi bilmiyordu. yine ben bu çocuğu doğru mu emziriyorum diye sordum bana klasik tarifi yaptı. yok bebek şöyle tutulcak, el göğsün üstünde ay şeklinde olacak... e işte gözünün önünde emziriyorum, söyle doğrumu yanlışmı? ama teorik bilgi hariç bir bilgisi yok ki kadının. hamileyken olduğu gibi benden testleri aldı aldı o kadar. bir de 2 saatte bir emzir diye tembihleye tembihleye bir hal oldu. kadına sizin çocuğunuz yok değil mi dedim, yok bekarım dedi. zaten çocuğu olsaydı, emzirmenin zaten 1 saat sürdüğünü, yarım saat de bez değiştir, uyut falan vakit aldığını, bu durumda yarım saat içinde bir daha emzirmeye başlamam gerekeceğini bilirdi salak.
sonayı ben de 2 kere aradım ama telefonu açmadı. ben de dinleniyordur falan diye üstelemedim.

nevincim çanta işini sanırım ben direk bir sırt çantası alacağım o yüzden teşekkür ederim şimdilik düşünmüyorum böyle bişey. muhakkak çok güzeldir ama daha da sırası var o yüzden sen al canım. yeni doğum yapan kime sorduysam karnımdaki tekmelerini özlüyorum diyolar demekki gerçekten doğruymuş. doğunca bir başka olur tabi herşeyiyle uğraşması ama karnında rahatsın.
benim kızım şanslı olacak teyzeleri biriktiriyor maşallah çok teşekkür ederim şimdiden biz de daha artık giyim kuşam almayacağız olanlar yeter de artar bile büyüdükçe zevkime göre de alışveriş yaparım hem senden de gelecekler olur kıyafet israfını da hiç sevmem.

selam kızlar bu sabah eşim uyanınca kalk saraçhane ye gidelim dedi ordan da eyüp modesa ya uğrarız diye konuştuk ve düştük yollara. aklımızda duracağına gidip gezelim fikir ediniriz dedi. aslında eşim bu hafta izinli evde ama haftasonu saraçhane de daha az iş trafiği olur diye düşündük sabah erkenden düştük yollara. tabiki gitmişken gönlümüze göre bişey bulursak alırız ve işi biter diye de konuştuk.
fazla gezmedik aslında ilk aşağıda bir mağazaya girdik birkaç modele baktık sonra da direk ayhançocuk a çıktık.
internette baktığım fiyatları uygun olan casual, hauck ve wei-b marka bebek arabalarının hepsi vardı inceleme fırsatı bulduk. haricinde de britaxlara baktık. zaten eşim britax,concord yada graco alıcaz diye kafasında belirlemişti bu 3 markayı. britax ın b-agile modelini alıverdik :) internetten de her türlü arabayı incelediğimiz için aslında seçenekler de belliydi ben sadece uygun fiyatlı ürünleri de görmek istemiştim gördük de iyi oldu. ama pek karışmadım eşim bunu alalım dedi ben de beğendim içime sindi kırmızı-siyah olanını aldık travel sistem römer anakucağı ile birlikte 1000 tl ye bıraktı yağmurluk ve anakucağı koruma filesi de verdiler 6 taksite böldürdük kredi kartına. hayırlı uğurlu olsun içimize sindi Allah kullanmayı nasip etsin. hafifledik de biraz biyerden başlamak gerekiyordu bunu hallettik.
yalnız eve gelince farkettik bebek arabasının aparatları var fakat anakucağının aparatları yok iskelete oturması için telefon ettik ve çıkmadığını anlayınca kargo yaparız pazartesi dediler. onun haricinde hiçbir sorun yok inşallah kargoda da bir sıkıntı olmaz ve gelirse her türlü kullanımından memnun kalacağımız bir ürün gibi gözüküyor.

sonrasında da eyüp modesa ya geçtik. birkaç mağazayı gezdik fiyat aldık modellere baktık en pahalısı 3000 tl idi. hayat genç bebe diye bir mağazada.
sonra zeki bebe, naz bebe ve güvenal bebe ye girdik fiyatlar ve modeller birbirine yakın 2600 ile 2800 tl arasında fiyatlar. çok da gezemedik saat 1 di ve öğlen sıcağı vardı saraçhane de yeterince yorulmuşuz. fiyatlara uyku seti ve yatağı da dahil incelediğim tüm uyku setleri de kaliteli idi. ölçüye göre odamızın ebatlarına göre küçültebileceklerini söylediler. belki oda çok tıkışık olmasın diye 3 kapılı yerine 2 kapılı tercih edebiliriz şifonyeri ile de yeterince dolap ihtiyacımızı karşılar odayı da boğmaz ama ilerisi açısından 3 kapılı olup ölçülerimize göre biraz küçültmek de mantıklı olabilir. hafif oymalı modeller olduğu için yanlardan onlar da yer kaplıyor alanı kullanmak açısından her türlü daraltmayı yaparız dedi hemen her dükkan. eşimin de kafasına yattı neticede ben böyle birşey istiyorum dedim kristal kulplar ve lükens ayak denilen yerden yüksek ayaklar (altının kolay temizlenebilmesi için) bir kapağında cam ve tül. camı mikadan da yapabiliyolarmış kırılmaması açısından. eylül ün 15 inden sonra sanırım gidip bu mağazaların birisinden sipariş vericez. aklımızda netleşmiş oldu iyi oldu.

eyüp de de işimizi hallettikten sonra anneme geçtik bize öğlen yemeği hazırladı yedik hem de görüşmüş olduk ve dinlendik biraz sonra da akşam trafiğine kalmadan düştük yollara. trafik hiç yoktu saraçhane ve eyüp modesa yı da navigasyon sayesinde kolayca bulduk. herne kadar avrupa yakasında yaşamış da olsam hep yanlış bir tabelaya saparız diye güvenemem kendimeç yoksa saraçhane eminönnünden esenler e geçerken sürekli altından geçtiğimiz bir yer.
arabada ayaklarım şişti sadece. haricinde rahatça gittik geldik klima sayesinde de bunalmadık.
aldık ama hala korkular var. Allahtan kızım oynuyor içerde o da mı sevinçlidir nedir :) Allah kullanmayı nasip etsin. Bunlar hep yapılacak alınacak olan şeyler alışveriş de çok zevkli. zaten sonrasında ağırlaşırım da gezemem odası gelir silme yerleştirme yıkama işlemleri yapılır daha da bişey yapamam akşamları şişiyorum karnım geriliyor iyice. bu son 3 ayı da inşallah kolay atlatırım.

bu arada sonaycan da doğum yapmış sanırım çok sevindim sağ salim kucağına almasına. birden üçünüz de bebeklendiniz :) sıra bana geldi daha 3 ay var. nasıl geçer bu son 3 ay. şimdiye kadar pek anlamadık ama bundan sonrası da inşallah zor geçmez. şimdilik çok sıkıntılarım yok bebek kilo aldıkça olur mu bilmem. bel ağrısı kasık ağrısı vs.. olmuyor çok zorlamıyor yani. bişey olunca hemen korkuyorum ama olması da normal aslında. Allah a emanet artık. 6 ay geçti 3 ayda geçer inşallah.

canım havalar gittikçe serinleyeceği için tahminimce senin son ayların bizimkiler kadar zor geçmez.
pusetinizi güle güle kullanın. biliyorsun biz de britaxın b-mobile modelini aldık. senin b-agile ile oldukça benzer. benimkini günlerdir doktora git gel epey kullandım. bugün de kızımla uzun uzun yürüyüşe çıktım ve çoook memnun kaldım. iskeleti o kadar hafif ki ve o kadar kolay açılıp kapanıyor ki, eşimle durup durup iyi ki bunu almışız dedik durduk.
mobilya için çok pazarlık edin elifcim. o 2800 dedikleri modellerden daha çok inerler. mobilyacı tayfasının ilk söylediği fiyat tamamen atmasyon çünkü.
bu arada senin kıza bir de üçgen yan yatış yastığı buldum. bugün eşimin kuzeni geldi. kızı artık sığmıyormuş isterseniz size vereyim dedi, ama biz çoktan almıştık, hemen arkadaşım doğum yapacak, başka vereceğin kimse yoksa ona alırım dedim. biz 27 liraya almıştık, bebekler zaten ancak 3-4 ay yatabiliyor, siz boşuna para vermeyin. dış kılıfı da çıkıp yıkanıyor sen de yıkar kullanırsın.

ay kızlar bugün eşim pc yi işe götürmüştü cepten yazayım dedim uğraş uğraş olmadı sinir oldum bıraktım. nevincan dün doktora götürdük kontrol amaçlı gümüş nitrat denilen bir maddeyle yaktılar yan döktüler ama yakmak deniliyor sanrıım. pansuman falan yapıldı birde k bilmem ne vitamini iğnesi verildi 1 adet ondan yaptık eve geldik temiz mi bakamadım acaba dedimde yok alakası yok olur bazen dibi kurumayabilir dedi. o iğneyi ilk doğduğunda yapıyolarmış kanama olmasın diye bu 2. doz oldu. zaten ufak kanama olması normalmiş. hani çok olmadığı için içim rahat bir çok kişide normal dedi çok ağlayıp zorlanınca yaza kıyafeti sert değincede olabilirmiş. şimdilik ses seda yok yarın banyo yapıcam bakalım gene olacakmı.

sonayı aradım duymadı akşam üzeri o bana döndü. epey talihsizlikler olmuş. bebeğin kan şekeri düşmüş mama vermek zorunda kalmışlar, sonra kanında pıhtılaşma çıkmış (sonaydada vardı ve iğne kullanıyordu ya) pıhtılaşmayı takip etmek için bebekten sürekli kan almışlar. neyse eve geldiklerinde bebeğin idrarından kan gelmiş meğerse yavrucak kum düşürüyormuş. eşi ve eşinini tarafında böbrek sorunu varmış o genleri almış. bugün gene kontrole gidecekleri. sonaydan haberler şimdlik böyle(

elifcim bebek arabanız hayırlı olsun çok para vermek istemiyorum demiştin ama gene epey vermişsin inş memnun kalırsın bebeğinde sağlıklı günlerde biner. mobilya konusunda ise daha zamanın var en azından eyübe giderekte fikir edinmiş oldun.

nevo annenin işi vardamı izmire gidiyor valla 3-5 günde olsa allah kolaylık versin insanın eli kolu gidiyor gibi oluyor. bende sanrıım bugün karşıya annemlere geçicem cumaya geri dönücem 24 ağustosta kalça ultrasonumuz var, 26 sında da sağlık ocağında ilk aşımız olcak. gelip bikaç gün kalıp bu defada 40 çıkarmaya gideriz heralde mevlüt işi büyük ihtimal karşıda olcak.

bu arada geçen gün bişey fark ettim ve eşimede söyledim neden olduğunu söylimmi dedi ve sanrıım neden olduğu konusunda ikimizde aynı düşünüyoruz. ya ben hiç doğum yapmış gibi değilim dedim. neden olduğunu söyledi bende öyle düşündüm. yani sezeryan oldu ya ondna hiç bişe anlamadım( eşim diyor şöyle bağıra bağıra çıkartsaydın ozman anlardın dedi. sanırım gerçekten öyle ve bende mazoşistlik var biraz belli. keşke bağıra bağıra yapaydım belkide doğum yaptığımı anlayacaktım diyorum( nevo sende de böyle bir duygu his varmı? gerçi sen illa sezeryan istediğin için böyle bir şey hissettmemiş olabilirsin ama ne bilim belki sende de bu duygu vardır.

ay sonayın bebeğine çok üzüldüm. burada okuyunca ben de tekrar aradım. her şey de üst üste onları bulmuş. şeker zaten sarılıktan düşmüş. böbrekleri de sarılıktaki su kaybı tetiklemiş diye tahmin ediyorum. benimkine göre daha hafif bir sarılık olmuş, ama bildiklerimi aktarmaya çalıştım. allah yavrucağına sağlık versin.
annemin başında kardeşimle babam var malum. baktı ben de iyi kötü idare ediyorum, gideyim 3-4 gün izmirdeki evi derleyip toplayayım yine gelirim dedi. torununa da o kadar alışmış ki giderken pek ağladı. aslında gitmesini ben kendim de teşvik ettim. bebek henüz küçük ve minimum sorunluyken biraz kendi kendimi sınamak istedim.
ben bedenen kamyon çarpmış gibiyim. eski çikolata kisti ameliyatımdan sonra dikişler karın zarımla yapışmış da kaynamış. sezaryende aynı yeri kesince onları ayırmışlar, bir de sezaryenin üstüne kürtaj gibi bir 2. operasyon geçirince, rahimle çok oynanmış oldu. karnımda muazzam bir ödem var hissediyorum. zaten kocaman şiş de. ayrıca hala rahim içi ve dikiş yerlerim acıyor. bir de aşırı kan kaybından dolayı yüzüm dudaklarım hala bembeyaz. günde 2 tane kan hapı içiyorum, rengim zamanla yerine gelecek sanırım.
bu arada eşimin kuzeni, kendi çocuğuna artık küçük geldiği için, bana dün kendi ev tipi ana kucağını getirdi. fisher price'ın pilli alttan titreşim de veren bir modeli. içine daha pil koymadık ama beşik gibi kendin de sallayabiliyorsun. aman ne rahat bir şeymiş anlatamam. salona getirip divanın yanına koyuyorum. içine de larayı koyuyorum kahvaltı ederken, laptopda yazarken bir yandan onu hafif hafif sallayıp bir yandan kendi işime bakabiliyorum. o sallandıkça mışıl mışıl uyuyor. internetten linkini de buldum. sizler beşik aldınız ama ben almadım malum, şimdilik beni idare ettirecek bir ürün.
Fisher Price Sevimli Gezegen Anakucağı ve Sandalye , Fisher Price , Bebek Oto Koltuğu hellobaby.com.tr

valla nevincim sanki ağız birliği etmiş gibi tüm dükkanlar son fiyat dediler hep bir de kredi kartına taksit yaptıracağımız için de normal fiyatının üzerine 150 tl vade farkı koyuyolar. artık bakalım ben çingeneyimdir o konularda alacağımız zaman baya bi zorlicam.
britax ı netten de bakmıştım hep b-agile modeline yakından görmek daha iyi oldu. tek elle açılıp kapanabilmesi, 1 yaş sonrası ünitesi üzerindeyken de kapanabilmesi önemliydi benim için iskeletini beğendim oldukça hafif. yalnız işte anakucağı montesi için aparatları çıkmadı ona üzüldüm yakında bir yer değil inşallah kargoyla sorunsuz gelir takamadık ya üzerine şöyle bir hah oldu deyip bakamadım ya aklım hala onda
o üçgen yatış yastıklarına ben de baktım bir ara gerekli mi gerçekten diye hatta minik bebek yastıkları diktiririz gerekirse ondan koyarız sırtına önüne falan demiştim herşeye atlayıp almak istemiyor insan kısmetliyiz ki ondan da bulduk yıkar kullanırım tabiki bize eşimin iş yerinden bir arkadaşı daha 2 sene önce mama sandalyesi ve yürüteç vermişti eve gelince bi güzel şartladım yıkadım ikisini de mis gibi oldular kızımı bekliyorlar kullanması için :)
bir de şu simit gibi olan emzirme yastıklarından baktım hep gerekir mi diye yani istersen elyaf yumuşacık bir yastığın üzerine koy bebeği emzir çok da gerekli değil diye almadım. eskiden varmıydı ki bunlar yerine pratik çözümler üretebiliyoruz o yüzden.
benim son aylarım serin zamanlarda geçecek o yüzden rahat ederim baya çok da kış da değil başında doğurucam çok soğuklara kadar da 40 ı çıkar kendini kurtarır. yaza kadar da büyür işte.

hay allah ya sonayın da başına gelenler şu pıhtılaşma da ne illet bişeymiş. hadi mama versinler sorun değil de böbreklerinde taş olmasına üzüldüm yeni doğan bir bebekde neden olur ki dimi daha doğmadan ama ırsi demekki. inşallah düzelir bebecik de ağlıyodur belki kum dökerken çok üzüldüm inşallah birdaha olmaz.
duygucum sen de takma kafana göbek olayını bak doktorada götürdün.ciddi bir sorun değilmiş olabilirmiş içini ferah tut gereken de yapılmış. sen yalnızca güzel kurula steril tut ilacı falan varsa sür yine geçer nihayetinde.
ben mesela bebeği yıkamadan nasıl dururum bilmem. benim arkadaşım şubat 20 de doğum yaptı. bebeği 40 ı çıkana kadar hergün yıkadılar. adetmiş onlarda öyleymiş. bir bakıma iyi hergün yıkanmadı cildine de iyi gelir yıkadıkça açılır rengi derisi kendine gelir ama göbek varken o kadar yıkamak zararlı değil mi onu sorucam bakalım. sizinkiler bir de yazın doğdular sıcak zaten insan daha sık yıkamak ister. sil sil nereye kadar su dökünmek gibi olmaz ki dimi ama.

duygucum valla bana kalsa yine daha uygun bişeyler bakalım derdim ama eşime karışmak istemedim. sonradan eğer aldırdığım şeyi kullanamazsam dilinden de kurtulamazdım. wei-b nin de tüm modellerine baktık casual hauck falan benim de içime sinmedi. anakucağı epey kaliteli.ben de beğendim yani. ha bir de yarı parasını kayınvalidem vereceği için daha kalitesini almak da işime geldi nevo gibi. güle güle kullansın bebecik. anakucağının sırt desteği kumaşı falan baya güzel. otokoltuğu olarak da kullanılacağı için eşim kaliteli bişey olsun dedi Allah korusun bir kaza anında bebek onda olur.
annene gidecekmişsin bu hafta iyi edersin değişiklik olur. ben de 1 eylül de gidicem. o hafta orda olucam.
benim de 24 ünde şeker yüklemem, 27 sinde 2. doz tetenoz aşısı var. 28 inde tiroid ölçümüm. sonrasında da gebelik eğitimi varmış hastanede ona da kalırım diye düşünüp öğlenden sonraya aldım randevumu.

aman sen onların ağız birliği yaptığına bakma. ciddi alıcı göründünmü, bir de benim bütçem bu, ben bu kadar verebilirim tarzı konuştunmu hepsi iniyor. vade farkını da hiç zaten kabul bile etmeyin. benim eşimin bir lafı var, bugün artık dükkanlara gidiyorsun, 100 liralık mal alıyorsun onu bile vade farksız 6ya 8e bölüyorlar, kaç bin liralık şey alcam ne demek vade farkı der.
yan yatış yastığı konusunda ben de kararsızdım. ama baktım benim kız daha doğduğunun 4. günü kendi kendine dönmeye başladı, kullanmaya başladım. bir de normal yastık gibi değil çift taraftan bebeği sabitliyor. bebek özellikle emdiği zaman kusabildiğinden bir süre yan yatırmakta fayda var. böylece kendi kusmuğu boğazına kaçmıyor. simit şeklinde olan emzirme yastıklarıysa hakikaten gereksiz. ben emzirirken sıradan bir yastık kullanıyorum. gayet işimi görüyor.
bu arada göbek düşmeden yıkama ve yıkamama konusunda herkes başka fikirde. duyguların doktoru yıkayın demiş, bizimkiyse yıkamayın diye sıkı sıkı tembihledi. göbek düştükten sonra da yıkayınca çok çok kurulayın diye ekledi. biz de korkumuzdan 5. gün göbek düştüğü halde 8. güne kadar yıkamadık. bir de duyguya sürmesi için batikon vermişler. bize bebecord diye bir alkol solüsyonu aldırttılar. böyle bir kutunun içinde bir tane püskürtmeli şişeyle, paketlenmiş mendilleri var. mendilleri açıyorsun (kolonyalı mendil paketi gibi ama çıkan mendiller kuru) mendile solüsyondan püskürtüyorsun, göbeği günde 2 defa siliyorsun. artık o solüsyon da mı, göbeği hızlı düşürdü bilemiyorum.
ya bu arada benim kızım altının açılmasından ve yıkanmaktan nefret ediyor, ne yapacağım hiç bilmiyorum. hadi alt açmaları, karnının doyup iyice sakinleştiği zamanlara aldım, daha az ağlıyor, ama yıkanırken resmen kendini paralıyor. bugün yine yıkadığımda, ağlarken kıçına kadar morardı resmen. hayır o öyle kendini hırpaladıkça, benim de elim ayağıma dolaşıyor. hızlı hızlı yıkayıp işimi bitireyim diye kendim kan ter içinde kalıyorum.
oh valla hepiniz sırayla annenize gidiyorsunuz. benim annem de gel gel gidelim deyip duruyor. şimdi gelir 10-15 gün sonra beraber izmire gideriz belki. hem şu mevlidi aradan çıkartırım, hem de babam da torunuyla uzun uzun vakit geçirsin istiyorum.

bir mağazada fiyat 2800 tl idi süslü beşik de beğendim 500 tl dedi fiyatına ama aynı beşiği gebze de bir mağazada 355 tl ye de buldum sadece tekstili biraz farklıydı ama o da güzeldi demonte olabiliyor. ordan alırım diyordum ama odayı alacağım yer 350 ye kadar inerse o beşiği ikisini de aynı yerden almak niyetindeyim 2500 tl ye kadar inerler mi bilmem oda için ama 350 de beşiğe verip ikisini 2850 tl ye bağlarsak süper olur. eşim hiç beceremez pazarlığı vade farkı konusunda da haklılar adamlar alırlar tabi der. o yüzden bu konuda ipler bende açıkça bütçem şu bukadara yaparsan alıcam dicem en fazla da 100 tl çıkıcam söylediğim fiyattan. umarım bizim için karlı bir alışveriş olur.
senin kızın göbeği erkenden düştü maşallah. berayın 20 gün düşmeyince 20 gün de çocuğu yıkamamak hem de bu sıcak yaz günlerinde çok zor olur. yıkanınca nasıl rahat uyuduğunu duygu söylemişti. inşallah bizimki de çabuk düşer :)
ben de anneme bir akrabamızın düğünü var onun için gidicem aynı hafta havuzlu han işlerimizi de tamamlicaz hem eylül ün ilk haftası da artık baya serinlemiş olur havalar. ikinci haftası da 28 i dolduruyorum sonra da odasının telaşına düşeriz. temizliklere başlicam halılar yıkamaya verilecek çocuk odası boşaltılacak hardiye düzenlenecek şuan çocuk odamda çeyiz sandığım var onu hardiye ye geçiricem. tüller yıkanıcak dolap içleri falan çok iş var. eylül den sonra da annem gelir temizlikler için beraber hallederiz işte.
sen de git hem mevlütünü okutursun kış gelip eve kapanmadan son bir değişiklik olur.

nevin cim güzel lara nın fotoğrafına baktım maşallah subanallah diyelim çoook kocaman bir bebek gibi gözüküyor resimde ama daha miniciktir o :) tulumunuz çok şık :) tam yaz modası.ismi de çok güzelmiş adıyla yaşasın.

duygucan beray da epey değişmiştir banyodan sonraki melek halinden bir fotoğraf da senden istiyorum canım.

bu arada ben ecem ve elis isimlerine takıldım bu ara. özellikle ecem. sanırım kızımın adı ecem olacak.

nevincan bizim banyo konusundaki herşeyi yanlış hatırlıyosun ama gayet normal 2 ara bir derede nete girmeye çalışınca böyle oluyor hatta ben yazdığım şeyleri tekrar yazarsam kusuruma bakmayın :) ne yazdığımı unutup aynısı yazabilirm. bize şifa hast. sağlık ocağı ve allianz sigortadan eve ziyarete gelen hemşire yani bu 3 yer göbek düşene kdar banyo yaptırmayın dediler. oysa geçmişte annem bize 40 gün boyunca hep yaptırmış biizm adetlerde öyleymi. hep bebek daha çabuk büyüyüp serpilirmiş. hergün banyo yaptırmış buna rağmen ne bir enfeksiyon kapma ne bişey hepimizin göbeği 5-7 arasında düşmüş. bize yapma dediler hastanede 1 kez yıkandı göbek düşene kadar yani 15 gün içindede 1 kez kaynanayla 1 kezde annemle yıkadıkhani ısrarla yıkmayın ıslak kalmasın enfeksiyon kapar dediler haliyle annelerde bu ne biçim iş dediler aa genede sebep olmamk için yıkamdılar. göbek düştükten sonra benle eşim yıkamaya başladık düzenli. bize şifa damlatarak bansuman yapcağımız alkol vermişti. ama aynı alkolü kuzenimde vermişti fıs fıslı hatta dediğin gibi minik mendilleri vardı daha doğrusu mini mini gazlı bezdi. fıslattıktan sonra göbeğin çevresini siliyorduk ki deri kurumasın. neyse o alkole rağmen kökü kurumamıştı. doktora götürdüğümüzde doktor batikonlamıştı. zaten ertesi gününede düşmüştü. düştükten 3-5 gün sonra kan geldi. neyseki sanırım artık toparlanıyor.

laranın kıçını kaşı maşallah sluymuş karnında tepiniyordu ama imdi uslu desene. bendeki anakucağı arabanındı evde uyumayınca bir kere koydum uyudu daha sonraki günler numaramı yemedi(( normalde yeni doğan bebekler 17-20 saatuyuması gerekiyor. bizimki neredeyse o kadar saat ayakta. benim gibi uykuyu sevmiyor tabi içerde depoladı uykuyu şimdide uyumuyor. birde bizimki yalancı memeyi pek almıyor savaş verioruz nasıl yırtınıyor anlatamma birde eliyle bir vuruyor maşşallh gücüde yerinde istemiyorum diyor resmen. bizimkide altını açınca ağlıyor bazen abartıp yırtınıyor ama banyoda o adar kötü olmuyor ağlıyor gene ama ona rağmen bende telaş yapıp ya daha çok ağlarsa deyip telaş yapıp kan ter içinde kalıyorum aynen sen gibi :)) hemşirenin demesine göre bebekler altları açıkken kendilerini güvende hissetmiyolarmış ondan sebep ağlıyolarmış biraz büyüyüncede altını açtığında kapatmamak için uğraşacaklar demişti.

bahsettiğiniz simit yastık emzirme yastığımı ben almadım nasıl faydalı bir şeymi alayımmı. bende kolumla tutup dirseğimin iç kısmına kafasını koyupöyle emziriyorum sırtınıda desteklesin diye yumuşak bir yastık koyuyorum. eğer o emzirme yastığı daha verimliyse ve kolay emzirme oluyorsa alayım. senin elife kılıfını değiştir dediğin emizrme yastığımı? biz ilk memeyi alana kadar epey mücadele veriyoruz o da bende ter içinde kalıyorum. gerçi bebek istese kapar memeyi ama bazen işine gelmeyip savaşıyor.

bende gördüm fotoyu valla nevo başlk süper banyodan sonraki melek lara. bende beray için öyle diyorum. normaldede çakal Carlos diyorum:))) uyumuş gibi yapıyor tam yerine yatırcam gözünü açıyor yada tek göz kapalı tek açık hep bizi takip ediyor bakalım indircekmiyiz kucaktan diye. :))) bizimki banyodan sonra kesintisiz 4 saat yatar belki dahda fazla ama ben emzirmek için uyandırıyorum bu sebepten banyodan sonra kollu ve pantolon giydiriyorum. çünkü bizimki üzerine battaniye yada incecik bir örtü örtülmesini bile sevmiyor tekmeleyerek battaniyeyi resmen atıyor üstünden düşününki yarım kundak şeklinde sarıyor olmama rağmen. dolayısıyla kollu giydiyorum.

bizde dün anneme geldik cumaya kadar burdayız cumartesi sabah kalça ultrasonumuz var pazarteside sağlık ocağında ilk aşısı olcak. ateşli günler başlıyor yani

bence gereksiz canım emzirirken kucağına koymak ve bebeği üzerine yatırmak için gece kendi uyuduğun yastığı bile tercih edebilirsin. gereksiz bir aparat bence hem eskiden yokmuş bunlar annelerimiz hiçbir destek olmadan emziriyorladı. şimdi sırt kol ağrımasın bebek memeye yakın dursun dersen evdeki yastıklardan birisini koy kucağına bebeği de üzerine yatır ve rahatça emzir. 45 tl idi ebebek de oldukça gereksiz.

sen bu hafta okuma yapacakmısın annende? aslında gitmişken okutsan iyi olurdu birdaha uğraşmazsın. ama yine de siz bilirsiniz tabiki. benim de eşim izinli bu hafta evde bir planımız yok buralardayız haliyle sıkılıyor kahvaltıdan sonra çıktı daha gelmedi.. akşam da kuzenim oğluna 2 yaş doğumgünüsü yapacakmış tuzlaya gidicez annem de gelicek orda görüşmüş olucaz hediye bakmaya çıkmamız lazım. lcw den hediye çekimiz vardı değerlendiririm belki.

bir de kızlar hediye çeki 50 tl üzeri alışverişe 10 tl hediye çeki şeklinde. yani illaki 50 tl yi yapacaksın ki 10 tl bedavaya gelecek. artık bir hamile pantolonu almam şart oldu kuzenimin bebeğine 20 tl ye bişey almayı planlıyorum üzerini de kendime pantolon ve bir tişört alarak tamamlarım hatta geçer bile. ama pantolonu ne beden alıcam bilemiyorum. yani şuan 40-42 olur belki ama daha önümde 3 ay var bir beden büyük mü alsam doldururum sonra nasılsa içini kilolarla :) ama lastikli yukarı kadar çıkan kısımda kalıcak ya göbek acaba normal beden alsam sonradan da sığabilirmiyim içine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…