nevin cim güzel lara nın fotoğrafına baktım maşallah subanallah diyelim çoook kocaman bir bebek gibi gözüküyor resimde ama daha miniciktir o :) tulumunuz çok şık :) tam yaz modası.ismi de çok güzelmiş adıyla yaşasın.
duygucan beray da epey değişmiştir banyodan sonraki melek halinden bir fotoğraf da senden istiyorum canım.
bu arada ben ecem ve elis isimlerine takıldım bu ara. özellikle ecem. sanırım kızımın adı ecem olacak.
bence de ecem çok güzel bir isim. ben de bir ara ece ve ecem düşündüm ama eşimin kuzeni kızına ece ismini koyunca caydım.
evet ya teefonlarda bölük pörçük acele acele konuştuğumuzdan karışmış bende.nevincan bizim banyo konusundaki herşeyi yanlış hatırlıyosun ama gayet normal 2 ara bir derede nete girmeye çalışınca böyle oluyor hatta ben yazdığım şeyleri tekrar yazarsam kusuruma bakmayın :) ne yazdığımı unutup aynısı yazabilirm. bize şifa hast. sağlık ocağı ve allianz sigortadan eve ziyarete gelen hemşire yani bu 3 yer göbek düşene kdar banyo yaptırmayın dediler. oysa geçmişte annem bize 40 gün boyunca hep yaptırmış biizm adetlerde öyleymi. hep bebek daha çabuk büyüyüp serpilirmiş. hergün banyo yaptırmış buna rağmen ne bir enfeksiyon kapma ne bişey hepimizin göbeği 5-7 arasında düşmüş. bize yapma dediler hastanede 1 kez yıkandı göbek düşene kadar yani 15 gün içindede 1 kez kaynanayla 1 kezde annemle yıkadıkhani ısrarla yıkmayın ıslak kalmasın enfeksiyon kapar dediler haliyle annelerde bu ne biçim iş dediler aa genede sebep olmamk için yıkamdılar. göbek düştükten sonra benle eşim yıkamaya başladık düzenli. bize şifa damlatarak bansuman yapcağımız alkol vermişti. ama aynı alkolü kuzenimde vermişti fıs fıslı hatta dediğin gibi minik mendilleri vardı daha doğrusu mini mini gazlı bezdi. fıslattıktan sonra göbeğin çevresini siliyorduk ki deri kurumasın. neyse o alkole rağmen kökü kurumamıştı. doktora götürdüğümüzde doktor batikonlamıştı. zaten ertesi gününede düşmüştü. düştükten 3-5 gün sonra kan geldi. neyseki sanırım artık toparlanıyor.
laranın kıçını kaşı maşallah sluymuş karnında tepiniyordu ama imdi uslu desene. bendeki anakucağı arabanındı evde uyumayınca bir kere koydum uyudu daha sonraki günler numaramı yemedi(( normalde yeni doğan bebekler 17-20 saatuyuması gerekiyor. bizimki neredeyse o kadar saat ayakta. benim gibi uykuyu sevmiyor tabi içerde depoladı uykuyu şimdide uyumuyor. birde bizimki yalancı memeyi pek almıyor savaş verioruz nasıl yırtınıyor anlatamma birde eliyle bir vuruyor maşşallh gücüde yerinde istemiyorum diyor resmen. bizimkide altını açınca ağlıyor bazen abartıp yırtınıyor ama banyoda o adar kötü olmuyor ağlıyor gene ama ona rağmen bende telaş yapıp ya daha çok ağlarsa deyip telaş yapıp kan ter içinde kalıyorum aynen sen gibi :)) hemşirenin demesine göre bebekler altları açıkken kendilerini güvende hissetmiyolarmış ondan sebep ağlıyolarmış biraz büyüyüncede altını açtığında kapatmamak için uğraşacaklar demişti.
bahsettiğiniz simit yastık emzirme yastığımı ben almadım nasıl faydalı bir şeymi alayımmı. bende kolumla tutup dirseğimin iç kısmına kafasını koyupöyle emziriyorum sırtınıda desteklesin diye yumuşak bir yastık koyuyorum. eğer o emzirme yastığı daha verimliyse ve kolay emzirme oluyorsa alayım. senin elife kılıfını değiştir dediğin emizrme yastığımı? biz ilk memeyi alana kadar epey mücadele veriyoruz o da bende ter içinde kalıyorum. gerçi bebek istese kapar memeyi ama bazen işine gelmeyip savaşıyor.
bende gördüm fotoyu valla nevo başlk süper banyodan sonraki melek lara. bende beray için öyle diyorum. normaldede çakal Carlos diyorum:))) uyumuş gibi yapıyor tam yerine yatırcam gözünü açıyor yada tek göz kapalı tek açık hep bizi takip ediyor bakalım indircekmiyiz kucaktan diye. :))) bizimki banyodan sonra kesintisiz 4 saat yatar belki dahda fazla ama ben emzirmek için uyandırıyorum bu sebepten banyodan sonra kollu ve pantolon giydiriyorum. çünkü bizimki üzerine battaniye yada incecik bir örtü örtülmesini bile sevmiyor tekmeleyerek battaniyeyi resmen atıyor üstünden düşününki yarım kundak şeklinde sarıyor olmama rağmen. dolayısıyla kollu giydiyorum.
bizde dün anneme geldik cumaya kadar burdayız cumartesi sabah kalça ultrasonumuz var pazarteside sağlık ocağında ilk aşısı olcak. ateşli günler başlıyor yani
evet ya teefonlarda bölük pörçük acele acele konuştuğumuzdan karışmış bende.
leyn benim kız neeerde uslu olacak? nasıl cazgır bir şey anlatamam(gerçi seninki daha cazgırmış anlattığın kadarıyla) kucak olayını daha yeni bir iki gündür şu ev tipi ana kucağıyla aştım. onun içinde az biraz rahat duruyor. mızmızlandımı sallıyorum falan biraz sakin kalıyor. keza yalancı memeyi de canı isterse alıyor canı istemezse almıyor. ama alırsa pek güzel emiyor, sakinleşiyor. beslenmesiyse ayrı bir dert. meme emme, biberonla mama ve bir daha oyun memesi diye 3e ayırıyorum artık. mesela önce mememi 45 dakika -1 saat bir savaş halinde emiyor. eli kolu bacakları her tarafı ayrı oynuyor. o kadar çok hareket ediyor ki aralarda ağzından kaçıyor, yeniden bulamazsa bağırıyor yırtınıyor falan. sonra doymuyor biraz mama veriyorum. sonraysa bir daha sırf oyun oynamak için mememi istiyor. karnı tok olduğu için emmiyor ama mememi ağzına sokuyor öylece duruyor. ya da yanağını mememe yaslıyor, öylece uyuyakalıyor. öyle bir 20 dakika falan oyun memesinde sakinleştikten sonra işte uyuyorsa yatağına, uyanıksa ana kucağına yatırıyorum. ama allah için artık akşamları epey uyuyor. 3 saatte bir saat kurmuşun gibi acıkması harici sabaha kadar pek uyanmıyor. (tabi daha önce dediğim gibi mama yemesinin de etkisi var, uyumasında) en azından geceleri yatağında uyumasına da alıştırdım. annem ilk günlerde bir iki defa gece ağlayınca yanına al diye tutturdu ama ben hiç oralı olmadım. her defasında yatağına koydum, kendim de yatağın kenarına bir sandalye çekip, sırtını sıvazlaya sıvazlaya sakinleştirdim, ellerini tuttum, şış şış diye sesler çıkardım. şimdi iyiden iyiye alıştı, ben hiç bir şey yapmadan yatakta uyuyor.
simit yastık (aslında simitten çok ay çöreği gibi) evet emzirme yastığı. bence çok gereksiz.normal bir yastık da aynı işlevi görüyor. hatta eşimin kuzeni, normal yastıklar daha kalın, kolumun altına daha iyi destek oluyor, ben aldım ama hiç kullanamadım dedi. o yüzden ben de almadım. diğer elife vereyim dediğimse yan yatış yastığı. altta linkini verdim. hemen hemen her bebek sahibi aldığı için siz de almışsınızdır diye tahmin ettim, hiç sana lazımmı diye sormadım. reflü yastığı diye de geçiyor. bebeğin yan durmasını sağladığından kusarsa boğazına kaçmasın diye kullanılıyor.
Bebedor Güvenli Uyku Yastığı - e-bebek.com
Ships Baby Bebek Destek Minderi Pembe Filli - e-bebek.com (bu da emzirme yastığı)
ay evet ya tam demişsin, banyodan önce çakal, banyodan sonra melek. benimkinin de bakma öyle fotoğraftaki yıkanmış giyinmiş, saçları taranmış haldeki sakinliğine, diğer zamanlarda canavar gibi. ya bir de 2 aya kadar çocuklar bir şey görmez, siyah beyaz karaltı görürler sadece derler ya, benimki nasıl oluyorsa odadaki varlığımı anlıyor. mesela uyanıksa ve ben diyelim ki tuvalete gidersem ya da azıcık balkona çıkayım da ferahlayayım deyip odadan ayrılırsam anında yaygarayı basıyor. o yüzden yemek falan yapacaksam, ya da evde her hangi bir işim varsa illa ki uyumasını bekliyorum. yok uyumuyorsa türbedar gibi başını bekliyorum:)
örtüyü ya da kundağı bizimki de sevmiyor. dediğin gibi tekme tekme açıyor. ev çok sıcak olduğu için gündüz, olduğu gibi kolu bacağı açık kıyafetlerle ya da kısa kollu bir zıbınla uyutuyorum. geceyse önceleri ayaklı tulumlarla uyutuyordum. şimdi hava biraz serinleyince ince pamuklu bir uyku tulumu almıştım, 4-5 gündür onun içine sokuyorum. alttan dikili olduğu için ne kadar debelense de üstü açılmamış oluyor. onun da resmini koydum. bebek mağazalarında görüyorum, daha kışlık polar olanları da var, havalar serinledikçe, seninki tekmeleyip battaniyeyi de açarsa sen de böyle bir şey alabilirsin.
kalça ultrasonu için ben de haftaya randevu alacağım. bu arada sen 3. haftada kendin için doktoruna kontrole gittin mi? benim haftaya emreyle kontrolüm olacak, alttan mı, üstten mi bakılıyor diye soracaktım. bir de senin kanaman kesildi mi? kesildiyse ne zaman kesildi. benim artık azaldı ve rengi koyulaştı ama hala var.
çok sordum ama, bir de central bize bebek için tandem testi diye bir testten bahsetti. topuk kanının daha ayrıntılısıymış. 1. ay sonuna kadar bakılıyormuş. siz yaptırdınız mı?
duygucum tandem testi devletin karşılamadığı hariçten yapılan isteğe bağlı bir testmiş. central bize bebeğin dosyasını verirken bu testi 1. ay dolana kadar yaptırmanızı tavsiye ederiz dedi. hatta bu test yapılırsa 2. topuk kanının alınmasına gerek kalmıyormuş. beni pek de ikna edemedikleri için sağlık ocağına gittiğimde, 2. topuk kanı alınırken bu tandem testi nedir diye sordum. ebe hemşire ne olduğunu dahi bilmiyordu. gidip doktora sordu, topuk kanı testinin daha genişletilmişiymiş dedi. bazı ekstra genetik faktörlere bakıyorlarmış. elbette sağlık ocakları falan yapmıyormuş. sanırım bazı hastaneler yapıyor. sonra centrala tekrar kontrole gittiğimizde doktor madem kan alınacak bu testi de yaptırın diye arada sokuşturmaya çalıştı. ben de sonra yaptırırız deyip savuşturdum. açıkçası bana hani sanki central ekstra para almaya çalışıyormuş gibi de geldi. bugün aklıma geldi şifada size de söylediler mi acaba diye merak ettim ondan sordum. belli ki söylememişler. şimdi hepten vazgeçtim yaptırmaktan.valla nevo anlatmışsın işte sanırım her bebek aynı bir çok şey birebir aynı mesela ağzında süt akmıştı sildim ve bezi onun yanağıyla meme arama koydum tepindi tepindi çıakrdım durdu karnı tok olsada memede durmak oyalanmak istiyor ama ben hiç öyle saat tutmadımda 1 saat hç emzirmedim sanrıım ha belki ilk zmanlar 45 dk olmuştur ama 1 saat olmadı birde ben mamada vermiyorum henüz. demekki doyuyor diyorum gittiğimizda tartarla kilo almışsa süt yarıyor demektir. zaten emdiği 2 lokmayı kaka yaparak ve emerken yaptığı hareketlerle atıyordur. ev tipi ana kucağını kuzenim vercekti belki gider alırım burdqyken. birde dediğin gibi bebekler bei bir süre görmüyor ama şuan yakın mesafeyi görüyor hadi bizi görmese bile emin ol kokumuzu alıyor mesela ablam odada sallıyor beikte uykuya dalıyor ben odaya girdiğimde gözlerini açıyor. kesin kokumuzu alıyor. geceleri emzirip beşiğe koyduğumda başında durp sallamıyorum hemen köşeme çekilip eşime sen salla az diyorum. bu tulumdan bende kuzenim vermişti ama kullanmak hiç aklıma gelmedi eve gidince bir deneyeyim bari. aslında dediğiniz gibi bu yan yatış gerekli olur çünkü artık bebek kusmaları başladı emdiği sütün fazlasını çıkartıyor bende sırt kısmına normal bir yastık koyup yan pozisyon veriyorumki olaki kusarsa boğazına kaçmasın diye.
benim kanam devam ediyor ama baştan beri tam bir kanama denilemez hani adet olursun bitmek üzere ped kirli kahve bir akıntı olurya öyle geliyor. aynı şekilde sildikte peçete kirli kan gibi koyu renk oluyor. canlı bir kan rengi değil. bazen 1 gün ped temiz oluyor bazen geliyor zaten dolmuyor ama koku olmasın diye sık sık değiştiriyorum.
benim doktora doğumdan 1 hafta sonra gitmiştim vitaminlere devam et 40 gün sonra gel dedi 10 eylül gibi olacak kontrol. bebek için ise tandem testinden bahsetmedi sağlık ocağı 1 kez daha kan alacak topuktan dedi ama çok net hatırlamıorum bebek ağlıyordu aklım ondaydı ne olduğunu anlayamamıştım ama sağlık ocağıda topuktan 1 kez daha kan alıcaz demedi belki aşı için gittiğimizde söylerler. sadece aşı kartında sağlık ocağının yapmadıı bazı aşılar varmış onu burada yaptırırsınız dedi. benimde oturup çocuğun aşı kartını yada hastanenin verdiği evraklrı inceleme fırsatım olmadı. bir dosya yaptım bebeğe ama yeni eklenen evraklar olunca onları düzenleyemedim.
duygucum tandem testi devletin karşılamadığı hariçten yapılan isteğe bağlı bir testmiş. central bize bebeğin dosyasını verirken bu testi 1. ay dolana kadar yaptırmanızı tavsiye ederiz dedi. hatta bu test yapılırsa 2. topuk kanının alınmasına gerek kalmıyormuş. beni pek de ikna edemedikleri için sağlık ocağına gittiğimde, 2. topuk kanı alınırken bu tandem testi nedir diye sordum. ebe hemşire ne olduğunu dahi bilmiyordu. gidip doktora sordu, topuk kanı testinin daha genişletilmişiymiş dedi. bazı ekstra genetik faktörlere bakıyorlarmış. elbette sağlık ocakları falan yapmıyormuş. sanırım bazı hastaneler yapıyor. sonra centrala tekrar kontrole gittiğimizde doktor madem kan alınacak bu testi de yaptırın diye arada sokuşturmaya çalıştı. ben de sonra yaptırırız deyip savuşturdum. açıkçası bana hani sanki central ekstra para almaya çalışıyormuş gibi de geldi. bugün aklıma geldi şifada size de söylediler mi acaba diye merak ettim ondan sordum. belli ki söylememişler. şimdi hepten vazgeçtim yaptırmaktan.
aşı olarak da devlet bir tek rota aşısı denen aşıyı yapmıyor. sanırım 6. ayda falandı. onu dışarıda yaptırman gerekiyor.
duygucum tandem testi devletin karşılamadığı hariçten yapılan isteğe bağlı bir testmiş. central bize bebeğin dosyasını verirken bu testi 1. ay dolana kadar yaptırmanızı tavsiye ederiz dedi. hatta bu test yapılırsa 2. topuk kanının alınmasına gerek kalmıyormuş. beni pek de ikna edemedikleri için sağlık ocağına gittiğimde, 2. topuk kanı alınırken bu tandem testi nedir diye sordum. ebe hemşire ne olduğunu dahi bilmiyordu. gidip doktora sordu, topuk kanı testinin daha genişletilmişiymiş dedi. bazı ekstra genetik faktörlere bakıyorlarmış. elbette sağlık ocakları falan yapmıyormuş. sanırım bazı hastaneler yapıyor. sonra centrala tekrar kontrole gittiğimizde doktor madem kan alınacak bu testi de yaptırın diye arada sokuşturmaya çalıştı. ben de sonra yaptırırız deyip savuşturdum. açıkçası bana hani sanki central ekstra para almaya çalışıyormuş gibi de geldi. bugün aklıma geldi şifada size de söylediler mi acaba diye merak ettim ondan sordum. belli ki söylememişler. şimdi hepten vazgeçtim yaptırmaktan.
aşı olarak da devlet bir tek rota aşısı denen aşıyı yapmıyor. sanırım 6. ayda falandı. onu dışarıda yaptırman gerekiyor.
valla elifca n onu yaptırın bunu yaptırın diyolar bizde aman zor olan bebek deiyip paradan kaçmamaya çalışıyoruz. bizim dr. bu aşılar hastanemizdede var ama sağlık ocağı ücretsiz yapıyor sterseniz orada yaptırabilirsiniz dedi. yalnız sağlık ocağının yapmadığı 3 aşı var deyip karnemizdeki o aşıları işaretledi isterseniz burada yaptırırsınız dedi. o karneyide bize şifa vermişti bebeğe yapılan testler tahlillerin not alındığı bir karne.bu bebeğe yapılan aşılar ve testler konusunda nacizhane fikrim, devlet gereken herşeyi yapıyodur bence fazlasını yaptırmaya gerek yok. sağlık ocağının haberi yoksa bu bilgisiz oldukları anlamına gelmiyor tabiki bunlar özel hastanelerin ve özel doktorların çıkardığı şeyler bir lokma bebeğe yapılmasına gerek var mı bilmiyorum. özeller kendi yapıyorsa muhtemelen ekstra para kazanmak içindir.
mesela rota virüsü diye bir aşı varmış. 6. ayda yapılıyor. neyi korur ne işe yara bilmiyorum rota vürüsünden koruyo heralde o neyse :)
sağlık bakanlığının aşı karnesinde yok. ekstradan alıp kendin yaptırıyosun 2 doz halinde. ilk doz 6. ayda ve 160 tl.
eczacı arkadaşım söylemişti o kızlarının ikisine de yaptırmamış gerekli olsa devlet aşı karnesine koyardı demişti bana.
ben de tırsıyorum bu aşılardan heleki özellerin türettikleri şeylerden. sonra yıllar geçer ve birisi çıkar şu yıllar arasında yapılan aşılarda sorun çıkmış der ve içimize kurt düşürür.
araştırınca yaptırırmıyım mantıklı gelirmi bilmiyorum ama devlet in ve sağlık ocağının yaptığı şeyler haricindeki şeyleri uygulamayı düşünmüyorum ben.
evet ya teefonlarda bölük pörçük acele acele konuştuğumuzdan karışmış bende.
leyn benim kız neeerde uslu olacak? nasıl cazgır bir şey anlatamam(gerçi seninki daha cazgırmış anlattığın kadarıyla) kucak olayını daha yeni bir iki gündür şu ev tipi ana kucağıyla aştım. onun içinde az biraz rahat duruyor. mızmızlandımı sallıyorum falan biraz sakin kalıyor. keza yalancı memeyi de canı isterse alıyor canı istemezse almıyor. ama alırsa pek güzel emiyor, sakinleşiyor. beslenmesiyse ayrı bir dert. meme emme, biberonla mama ve bir daha oyun memesi diye 3e ayırıyorum artık. mesela önce mememi 45 dakika -1 saat bir savaş halinde emiyor. eli kolu bacakları her tarafı ayrı oynuyor. o kadar çok hareket ediyor ki aralarda ağzından kaçıyor, yeniden bulamazsa bağırıyor yırtınıyor falan. sonra doymuyor biraz mama veriyorum. sonraysa bir daha sırf oyun oynamak için mememi istiyor. karnı tok olduğu için emmiyor ama mememi ağzına sokuyor öylece duruyor. ya da yanağını mememe yaslıyor, öylece uyuyakalıyor. öyle bir 20 dakika falan oyun memesinde sakinleştikten sonra işte uyuyorsa yatağına, uyanıksa ana kucağına yatırıyorum. ama allah için artık akşamları epey uyuyor. 3 saatte bir saat kurmuşun gibi acıkması harici sabaha kadar pek uyanmıyor. (tabi daha önce dediğim gibi mama yemesinin de etkisi var, uyumasında) en azından geceleri yatağında uyumasına da alıştırdım. annem ilk günlerde bir iki defa gece ağlayınca yanına al diye tutturdu ama ben hiç oralı olmadım. her defasında yatağına koydum, kendim de yatağın kenarına bir sandalye çekip, sırtını sıvazlaya sıvazlaya sakinleştirdim, ellerini tuttum, şış şış diye sesler çıkardım. şimdi iyiden iyiye alıştı, ben hiç bir şey yapmadan yatakta uyuyor.
simit yastık (aslında simitten çok ay çöreği gibi) evet emzirme yastığı. bence çok gereksiz.normal bir yastık da aynı işlevi görüyor. hatta eşimin kuzeni, normal yastıklar daha kalın, kolumun altına daha iyi destek oluyor, ben aldım ama hiç kullanamadım dedi. o yüzden ben de almadım. diğer elife vereyim dediğimse yan yatış yastığı. altta linkini verdim. hemen hemen her bebek sahibi aldığı için siz de almışsınızdır diye tahmin ettim, hiç sana lazımmı diye sormadım. reflü yastığı diye de geçiyor. bebeğin yan durmasını sağladığından kusarsa boğazına kaçmasın diye kullanılıyor.
Bebedor Güvenli Uyku Yastığı - e-bebek.com
Ships Baby Bebek Destek Minderi Pembe Filli - e-bebek.com (bu da emzirme yastığı?
valla elifca n onu yaptırın bunu yaptırın diyolar bizde aman zor olan bebek deiyip paradan kaçmamaya çalışıyoruz. bizim dr. bu aşılar hastanemizdede var ama sağlık ocağı ücretsiz yapıyor sterseniz orada yaptırabilirsiniz dedi. yalnız sağlık ocağının yapmadığı 3 aşı var deyip karnemizdeki o aşıları işaretledi isterseniz burada yaptırırsınız dedi. o karneyide bize şifa vermişti bebeğe yapılan testler tahlillerin not alındığı bir karne.
mesela bebeği ilk doktora götürdüğümzde genel kontrol yapıldı poposunun üstünde yani kuyruk sokumunda gamzesi var 1. ayda kalça ultrasonu çekildiğinde ona ultrasonla bakılsın bişey çıkcağını sanmam ama zaten ultrason olcak dedi. halbuki o gamze bizdede var yani :)) ha fiyat sorduk kalça ultrasonuna ayrı ona ayrı para alınıyor ve o gamzesine bakılcak ultrason sanırım 120 tl idi. işte böyle böyle para kazanıyolar ne yapcaksın. hadi kalkıp devlete gitsem el kadar bebek hastalık kapar derim oralarda. mesea zk.nın çocuk bölümüne yada FSM hastanesinin bebek bölümüne. ama insan oralara güvenemiyor hadi kendim için giderim çekinmemde ebbek biraz büyüyünce götürürm yani bir 5 yıl sonra gibi :))) artık sgk anlaşmalı özellere mahkumuz ne kadar az ödersek o kadar diycez ama onlarda para alçak yer buluyolar ne yazıkki.
nevo gönderdiğin bu linklere baktım sen kullanıyormuydun bu yastıklarda nasıl memnunmusun. 40 lira iyi para. işe yarayacağını bilsem alırım ama alıp kenara koyma durumuda olabilir. gene en uygun fiyat bebedormuş.
bu arada ben prima yeni doğanı bizim ordaki marketlerde 25-26 tl. bir ara indirim oldu 20 ye aldım en sonda hello babyda 22 tl idi. annemler dün burdan aldı 18.50 tl. kaç ay daha prima 1 numara yaniş yenidoğan kullanırım 2-3 paket alırım. sizin bu konuda duyumlarınız varmı yani 1 no bebek bezini kaç aya kadar kullanbiliriz. ha bebekten bebeğe değişirde iriliğine bağlı ama belki belli bir ortalaması vardır.
nevo gönderdiğin bu linklere baktım sen kullanıyormuydun bu yastıklarda nasıl memnunmusun. 40 lira iyi para. işe yarayacağını bilsem alırım ama alıp kenara koyma durumuda olabilir. gene en uygun fiyat bebedormuş.
bu arada ben prima yeni doğanı bizim ordaki marketlerde 25-26 tl. bir ara indirim oldu 20 ye aldım en sonda hello babyda 22 tl idi. annemler dün burdan aldı 18.50 tl. kaç ay daha prima 1 numara yaniş yenidoğan kullanırım 2-3 paket alırım. sizin bu konuda duyumlarınız varmı yani 1 no bebek bezini kaç aya kadar kullanbiliriz. ha bebekten bebeğe değişirde iriliğine bağlı ama belki belli bir ortalaması vardır.
Kızlar bişey sorucam size. bende alt kasıklarımda sancı tarzı bişey başladı bugün. dün de olmuştu ama bugün daha yoğun. inceden bir sızı giriyor sanki iğne batıyor gibi oluyor kısa süreli giriyor ve çıkıyor. bazen de karnım çok sertleşiyor taş gibi öyleki sırt üstü uzanıp ayaklarımı uzatamıyorum karnım geriliyor ayaklarımı toplayıp karnıma doğru çekiyorum öyle rahatlıyorum.
geçen hafta hamilelik takvimimde Braxton Hicks kasılmaları (doğum öncesi kasılmaları) diye birşey okumuştum. genellikle daha ileri gebelik haftalarında başlarmış ama en erken 24. haftada başlarmış
sizde de olmuşmuydu. ilk başta önemsemedim takvimde de rahim doğum için hazırlık yapar kasılmalar alıştırma niteliğindedir falan yazıyordu ama bugün daha sık oldu sanki sinyal verir gibi iğneler batıyor sancıyor 2-3 sn sürüyor ve geçiyor. ardından yine. ama çok uzun sürmüyor.
bu karnımın sertleşmesi ve sonra yumuşaması normal mi? rahimin kasılması ve sonra düzelmesi diye okudum. sertleşir ve sonra geçer diyor yani rahim kasılması bumu ?
çok idrar birikince falan da oluyor wc ye gidince rahatlıyorum. karnımın içinin gerildiğini hissediyorum e büyüyor haliyle geriliyor daha çok kaşıntım oluyor esniyor heralde. esnediği için de olabilir mi kasık ağrısı?
normal şeyler mi bunlar endişelendim şimdi.
elifcim ben o braxton hicks kasılmalarını 34. hafta civarı yaşadım. ama benimki 2-3 sn değildi. 10-15 dakika sürüyordu. bildiğin adet sancısı gibiydi. sanki rahmime spazm giriyordu ve yumurtalıklarım, kasıklarım bıçak saplanmış gibi ağrıyordu. hatta ağrıdan elim ayağım boşalıyordu. hatta bir gün evde birden olduğum yere yığılmıştım. pozisyon değiştirince de yavaş yavaş azalıp kayboluyordu. mesela yatıyorsam kalkıp oturmam, oturuyorsam kalkıp yürümemle falan hafifliyordu. bir de senin b-h için çok erken sanki. seninki bebek yer değiştirdiğinden olmasın? çocuk karnının altına baskı yapıyor olabilir mi?
bez konusunda da yazdım. çok da stok yapma. ben günde yaklaşık 6-7 bez kullanıyorum. kızım günde 1-2 kez kaka yapıyor ama her çiş yaptığında da değiştiriyorum mesela. kuzenim, o ne öyle amma çok değiştiriyorsun, bezler 12 saat kuruluk garantili, ben öyle her çişte değiştirmiyorum dedi mesela, ama benim içim rahat etmiyor. 3 gün hastanede kendileri bez verdiler. demekki 11 gündür kendi bezimizi kullanıyoruz. e-bebekten pompa aldığımda da 15 tane kadar prima numunesi vermişlerdi kullandım. daha bu akşam yeni paket açtım. demek ki 11 günde 56+15=71 tane civarı bez kullanmışım. ama hani bu bol bol kullandığın rakam.
duygucum geçende kuzenimle konuştum, onun da bebeği 2 aylık oldu. bana aman bebek bezini çok stoklama diye tembihte bulundu. bebekler birden büyüyor, popoları da büyüyor, bezler sıkmaya başlıyor hemen bir büyük boya geçiyorsun dedi. hatta facete gördüm onun bebeği bir anda irelmiş, şu an 2 ler bile sıkıyor, stok yapmamış olsam 3 kullancam dedi. yani bence sen de çok da stok yapma. bir de bebek bezinde inan hep kampanya var. ben hello babyden beyaz paket pampersleri 20 lira bir kampanya yakalamıştım. sonra sokağımdaki migrosda bir kampanya oldu 1 alana 2.si %50 indirimliydi bir de öyle yeşil paket prima aldım, evde toplamda 5 paket bez stoğu oldu. şu an daha 1 paketi ancak bitirdik.(ki devamlı devamlı bez değiştiriyorum, millet bez gitmesin diye 7-8 saatde bir değiştiriyormuş) dün de eşim migrosdan aradı. huggies'de bir kampanya varmış, organik pamuk yüzeyli yeni bir bez çıkarmış, 76 adetli paketleri 19 liraymış. (primalarda 56 tane var) 1 numaralardan daha çok olduğu için 2 numara aldırttım, stoğa attım. ha evdekiler yetmezse yine 1 numara alırım. ama dediğim gibi carrefpurda olsun, migrosda olsun devamlı kampanya görüyorum. olmadı hatta ben sana gördükçe bilgi geçerim.
bu arada sülümanı ben biliyorum. kızımın hastaneden taburcu olduğu gün o bakmıştı. fena değil gibiydi. hatta sonraki gün kontrolde o bakmadı diye bozuldum. anlattım ya sosyetik gonca diye bir bayan doktor baktı. hiç gözüm tutmadı. kadın bilirübin sıfırlanana kadar her gün kan alınacak diye tutturdu, zaten o yetti gıcık olmama.
centralde kalça ultrasonuna bize 75 lira demişlerdi diye hatırlıyorum.
şimdi gittiğimiz universal de sgk anlaşmalı. doktor 33 lira, 15 gün boyunca da kontrol sayılıyor. kalça ultrasonunu daha sormadım. ama kan testleri falan centralle aynı ücrette. bana çok uygun geldiği için, katiyen devlete gitmeyi düşünmüyorum(aşıları sağlık ocağında yaptırırım başka) biz bayramda kız biraz sararınca gidip bir kan testi yaptıralım dedik. civar özel hastanelerde çocuk doktoru bulamadık, annem buradaki devlet hastanelerini izmirdeki gibi sandığından, zk'e gidelim dedi. belki daha önce söylemişimdir, kayın validemin komşusu da zk'de doçent bir çocuk doktoru. o da hemen komşuyu aramış, oraya gidin diye tutturdu. sözde tanıdık vasıtasıyla gitmiş olduk ama çocuk aciline girmemizle çıkmamız resmen bir oldu. etraf resmen pislikten geçilmiyordu. muayene eden nöbetçi doktorlar da intern falandı her halde. hani allah düşürmesin ve muhtaç etmesin ama 2 dakikada ortamdan rahatsız olup, yürü biz yine centrale gidelim olduk. doçent komşudan sonradan öğrendik ki, sarılıktan yatış olduğunda bebeği alıp götürüyorlarmış, seni de bir bekleme salonu gibi bir yere koyuyorlarmış. bir sandalyenin üstünde sabahlıyormuşsun, 3 saatte bir gelip de, pompaladığın sütünü alıyorlarmış. ulan zaten adı üstünde yeni doğan sarılığı. yani yeni doğanlarda oluyor. e bu durumda anneler de, yeni doğum yapmış kadınlar. taş çatlasın 3-5 gün önce doğum yapmış bir kadın nasıl bir sandalyede sabahlar bilinmez. centralde desen, bir oda açtılar. kızımı benimle aynı odada, kuvözün içinde yatırdılar. ama 1 gece için sgk'lı 430 lira fark aldılar. yani hükümet bas bas bağırıyor ya, bebeklere tüm sağlık hizmetleri bedava diye, insanca hizmet yine sadece parası olana.
yastıklardan ben yan yatış yastığını kullanıyorum. kızım beslendimi ilkten onun içine yan şekilde yatırıyorum, sonra yarım saat falan geçtimi baktım kusmuyor, sırt üstü çeviriyorum. kısaca memnunum. ama olmasaydı da sırtına koyacağım her hangi bir yastıkla idare edebilirdim sanırım. almak istersen hello babyde daha ucuzdu diye hatırlıyorum. ben e-bebekten 5-6 lira kazıklanmıştım. ya da istersen ben eşimin kuzeninden alayım sana vereyim. zaten senin kız 3 ay ancak yatar sonra sığmaz. (eşimin kuzeninin bebeği çok ufak tefek 4 ay yatabilmiş) sen de sonra elife verirsin.
ay çöreği şeklindeki emzirme yastığınıysa millet almış ama bir faydasını görmemiş. alıp fuzuli para harcama dediler.
son olarak kızım bugün 14 günlük oldu ya doktorda tartıldı. sarılıktan kaybettiği kilosunu geri almış hatta üstüne 100 gram daha almış, 3,330 gr olmuş. boyu da 2 cm daha uzamış. pek sevindik.
ya nevın abladamı dogum yaptı anaam ben bıseyler kacırdım galıba
neyse gozun aydın nevın abla ALLAH ANALI BABALI BUYUTMEYI NASIP ETSIN
Oh oh Allah omur versinevet canım nevin de doğurdu. sonay da doğurdu. yazgım da doğurdu. bitek ben varım şuan :)
sen nasılsın neler yapıyorsun?
Oh oh Allah omur versin
valla bende ne yaptigimi bilmiyorum zk da raporla ugrasiyorum gecen gun eurofertil le gittim 4000-5000tl gibi bir maliyet cikardilar sonrada istanbul tup bebege gittim 2000tl civari bir maliyet cikti goruntu olarak ikiside temiz guzel ama ist.tup daha cok hosuma gitti aref bey i istiyorum rendevu alip gitcem raporu beklemeden gelin dr gorusun bazi testler ister dedi ordaki bayan ama raporda ne asamadayim bilmiyorumki ya vermezlerse ya 3 asilama derlerse hep bir korkum var elif
Sen bana yardimci olabilirsin aslinda
ben bu hizmet dokumu nufus kayit ognegini falan aldim ama elimde zk istemedi daha
En son gittigimde sekreter sen interliteden mi geliyosun dedi evet dedim bir kagit verdi dahiliye gidip o erkek dr imzalattim tesaduf o na denk geldim korka korka girdim triod ilaci falan konustuk kalbimi dinledi sirtimi dinledi imzaladi cook sasirdim bende sonra psikatriye gittim oda biseyler sordu imzaladi sonra saglik kuruluna goturdum kagidi iki resim akciger filmminin icindeki yaziyida aldi carsamba gel raporunu al dedi eee dosya acilmicakmi bu kadarmi yoksa o heyetten cikincami dosyam acilcak ve ikinci kez daha heyete gircek anlamadim su sureci bir anlatsan bana ogun inan saskin saskin ne dedilerse yaptim kimse biseyde demiyor ne oluyor ne bitiyor anlayamiyorum
istanbul tup de o rapordan iki tane daha asli gibidir yap imzalat dedi birde 2 tane daha hizmet dokumu istedi baska testlerde isticeklermis o kadar kafam karisikki dusunmemeye calisiyorum ama beynimi bisey kemiriyor
aref bey ede 15 gun onceden randevu almak lazimmis nevin ablanin dr da o muydu
canım bugün beni istanbul tüpten aradılar, nermin hanım diye biri beni referans gösterip randevu almış. o sen değilsin her halde değil mi? sağlık raporun çıksın sonra dosya da açabilirler. dosya açma dediğin zaten bir dosya nosu veriyorlar. bir de kartondan dosya. bütün tahliller, tetkikler, sağlık raporu, nüfus örneği, hizmet dökümü vs içine giriyor, götürüp kurul odasına teslim ediyorsun. 1 hafta konseyde, 1 hafta da kurulda kalıyor. kuruldan çıkınca da gidip 2 tane fotokopi çektiriyorsun. başhelimlikte aslı gibidir diye onaylıyorlar. raporun aslını istanbul tüpe veriyorsun(onlar da sağlık bakanlığına gönderiyor) sende kopyası kalıyor. istanbul tüp ilaçlarını yazdıktan sonra zk'e geri gidip, (yanında rapor kopyan) raporunu sisteme sokturuyorsun ve reçeteni onaylatıyorsun. sonra geriye ilaçlarını alıp, tedavi gününü beklemek kalıyor.
sana 3. aşılama diyeceklerini hiç sanmıyorum merak da etme. çünkü 2 aşılama zorunlu ama 3.sü zorunlu değil. o doktora kalmış bir şey. ki zaten şimdiye diyecek olsalar derlerdi. sağlık raporu çıkarmak için işlemlerin başlamışsa zaten artık tüp raporu işlemlerin de başlamıştır.
ben ist tüpte emre beyle tedavi görmüştüm. en az aret bey kadar iyi bir doktor,(hatta bence daha iyi) üstelik aret bey gibi aşırı sayıda hastası olmadığından daha rahat ediyorsun. randevuları beklemiyorsun, sana uzun uzun bakıyor, her sorunu cevaplandırıyor, telefonla ne zaman arasan dönüyor. yani aret beyle bu tür lükslerin pek olmaz bilgin olsun. ben zk'deki tüm tetkiklerimi götürdüm, başkaca bir test istemedi. bir tek ilaçlara başlayacağım gün kanda progesteron bakıldı. opudan önce de yine progesteron ve östrojen bakılmıştı. hatta ve hatta opu ve transferden önce sağlık bakanlığı bazı kan testleri istiyormuş, zk'de zaten yeni tarihli yapılmış, bir daha yaptırıp para harcamayın demişti. yani senden de yeni bir şey isteyeceklerini sanmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?