himm evet o ben degilim
bana 2 kadin dr birde aret bey var dediler bayan drlar 150tl aret bey 200 tl mis bende o yuzden ona karar verdim emre beyden bahsetmediler hic
allah allah, yanlış anlamış olmayasın? suzan diye 1 tane kadın doktor var. 2 tane de erkek yani aret kamar ve emre karatekelioğlu var. aret kamar kliniğin sahibi. ünlü bir doktor o yüzden randevuları hep anacık babacık. ctesi falan hele, millet randevusuna girebilmek için 40 saat bekliyor. onda tedavi olan bir arkadaş mesela bir sorusu olduğunda hiç bir zaman telefonda direkt konuşamadığını söylemişti. bana bir kaç ayrı kişi birden direkt emre beyi tavsiye ettiğinden hiç aretle görüşmedim. zaten emre beyle gidip tanışıp görüşünce de başka hiç bir doktorla görüşmek istemedim. bildiğin pamuk şeker gibi bir adam:))) hep pozitif, hep güler yüzlü, çoook da ilgili bir doktor.
Oh oh Allah omur versin
valla bende ne yaptigimi bilmiyorum zk da raporla ugrasiyorum gecen gun eurofertil le gittim 4000-5000tl gibi bir maliyet cikardilar sonrada istanbul tup bebege gittim 2000tl civari bir maliyet cikti goruntu olarak ikiside temiz guzel ama ist.tup daha cok hosuma gitti aref bey i istiyorum rendevu alip gitcem raporu beklemeden gelin dr gorusun bazi testler ister dedi ordaki bayan ama raporda ne asamadayim bilmiyorumki ya vermezlerse ya 3 asilama derlerse hep bir korkum var elif
Sen bana yardimci olabilirsin aslinda
ben bu hizmet dokumu nufus kayit ognegini falan aldim ama elimde zk istemedi daha
En son gittigimde sekreter sen interliteden mi geliyosun dedi evet dedim bir kagit verdi dahiliye gidip o erkek dr imzalattim tesaduf o na denk geldim korka korka girdim triod ilaci falan konustuk kalbimi dinledi sirtimi dinledi imzaladi cook sasirdim bende sonra psikatriye gittim oda biseyler sordu imzaladi sonra saglik kuruluna goturdum kagidi iki resim akciger filmminin icindeki yaziyida aldi carsamba gel raporunu al dedi eee dosya acilmicakmi bu kadarmi yoksa o heyetten cikincami dosyam acilcak ve ikinci kez daha heyete gircek anlamadim su sureci bir anlatsan bana ogun inan saskin saskin ne dedilerse yaptim kimse biseyde demiyor ne oluyor ne bitiyor anlayamiyorum
istanbul tup de o rapordan iki tane daha asli gibidir yap imzalat dedi birde 2 tane daha hizmet dokumu istedi baska testlerde isticeklermis o kadar kafam karisikki dusunmemeye calisiyorum ama beynimi bisey kemiriyor
aref bey ede 15 gun onceden randevu almak lazimmis nevin ablanin dr da o muydu
selam kızlar kaç gündr yazıcam bir türlü fırsat bulamadım beraydan. hem cepten hemde pcden okudum ama fırsat olmadı. bizimki gndüz uykusunu kucakta şekerleme yaparak aldığı için elim kolum doluyor hep. annemlerdeyim ama sürekli emmek istediği için yırtınarak ağladığında onlarda hemen bana paslıyorlar. yarın sabah dönüzyoruz hani çocucğun pzartesi aşısı olmasa kontrolden sonra geri gelelim diycek. eşim zaten 4 gün dayanamayıp dün akşam gec saatte geldi sabhta götürcekti bizi yarın geliriz dedim.
bez konusunda konuşuyorduk en son bizimki bugün 29 günlük oldu yalan olmasın şuan kullandığım paket 4 yada 5. paket oluyor ama büyük ihtimal 5 diye tahmin ediyorum. her pakette 50 adet var şuan açık olanda 58 vardı( prima pampers in bir önceki versiyonu marketin stoğundan aldım 58 ad. vardı) bir çok bezimizde heba oldu. mesela altını açıyorum kakasını temizlemek için siliyorum yenisini bağlıyorum zooortt bir daha ediyor hadi gene değiştir diyorum aman pişik olmasın diye. yada şöyle oluyor uslu oldu vakit yani altını açtığımda ağlamadığı zaman kakalı bezi alıp altına yenisini seriyorum hem havalansın hemen bağlamayım diyorum ya işiyor yada kaka yapıyorum sadece işese bile o bezi atıyorum. bu şekilde çok bez heba olmuştur. aman pişik olmasında varsın bez ziyan olsun diyorum. yani bezden tasarruf edemiyorum varmı bildiğin bir yolu nevo. mesela yeni açtığımda işediği bezi sarmalımıyım :)) zaten bebek büyüsün biraz eğer molfix yada huggies le prima arasında ciddi fiyat farkı varsa onlara geçebilirim ya aynı ise devam ederim buna. şuan pampers 1 nodan 2 paketim var biri 54 adetlik bir paket açılmadı diğeri ise 58 lik ti kullandım biraz. hani bebek 1 paket daha kullancağını bilsem alırdım. olmadı annemlere geirken alın derim malum 18.50 tl nerde. 24-25 tl nerde.
nevo bu arada primanın eski yani yeşil paketleriyle bu beyaz yani pampers arasında ne gibi fark var araştırdınmı ve fiyat konusunda yeşiller dahamı uygun???
duygucum beyaz paket olanlar direkt pampers marka ve daha pamuksu yüzeyli. bir de dolunca yeşil bir çizgi çıkıyor. yeşil prima olanlar pampersin daha ekonomik serisi. beyazlar hep 50li oluyor, yeşillerse kampanyasına göre 50li, 56lı, 58li falan olabiliyor. ama fiyat olarak aralarında sadece 2 lira fark var. ben her ikisinden de paket almıştım. zaten ikisinden de 1er paket açtım. şimdilik genelde dışarı falan gidiyorsak ya da gece, daha iyisidir daha iyi emer diye beyaz paketten koyuyorum. evdeysem ve gündüzse yeşil paketten. benim de evde daha hiç açılmadık 3 paket daha yeşil paket 1 numara var. ama geçende ucuz buldum diye 70li 2 numara huggies aldım. burada yazdım organik pamuklu bir yeni ürün çıkarmışlar, 70li paketi carrefourda 19 liraydı hemen bir paket aldım. hem sayıca çok olması hem fiyatı avantajlı geldi.selam kızlar kaç gündr yazıcam bir türlü fırsat bulamadım beraydan. hem cepten hemde pcden okudum ama fırsat olmadı. bizimki gndüz uykusunu kucakta şekerleme yaparak aldığı için elim kolum doluyor hep. annemlerdeyim ama sürekli emmek istediği için yırtınarak ağladığında onlarda hemen bana paslıyorlar. yarın sabah dönüzyoruz hani çocucğun pzartesi aşısı olmasa kontrolden sonra geri gelelim diycek. eşim zaten 4 gün dayanamayıp dün akşam gec saatte geldi sabhta götürcekti bizi yarın geliriz dedim.
bez konusunda konuşuyorduk en son bizimki bugün 29 günlük oldu yalan olmasın şuan kullandığım paket 4 yada 5. paket oluyor ama büyük ihtimal 5 diye tahmin ediyorum. her pakette 50 adet var şuan açık olanda 58 vardı( prima pampers in bir önceki versiyonu marketin stoğundan aldım 58 ad. vardı) bir çok bezimizde heba oldu. mesela altını açıyorum kakasını temizlemek için siliyorum yenisini bağlıyorum zooortt bir daha ediyor hadi gene değiştir diyorum aman pişik olmasın diye. yada şöyle oluyor uslu oldu vakit yani altını açtığımda ağlamadığı zaman kakalı bezi alıp altına yenisini seriyorum hem havalansın hemen bağlamayım diyorum ya işiyor yada kaka yapıyorum sadece işese bile o bezi atıyorum. bu şekilde çok bez heba olmuştur. aman pişik olmasında varsın bez ziyan olsun diyorum. yani bezden tasarruf edemiyorum varmı bildiğin bir yolu nevo. mesela yeni açtığımda işediği bezi sarmalımıyım :)) zaten bebek büyüsün biraz eğer molfix yada huggies le prima arasında ciddi fiyat farkı varsa onlara geçebilirim ya aynı ise devam ederim buna. şuan pampers 1 nodan 2 paketim var biri 54 adetlik bir paket açılmadı diğeri ise 58 lik ti kullandım biraz. hani bebek 1 paket daha kullancağını bilsem alırdım. olmadı annemlere geirken alın derim malum 18.50 tl nerde. 24-25 tl nerde.
nevo bu arada primanın eski yani yeşil paketleriyle bu beyaz yani pampers arasında ne gibi fark var araştırdınmı ve fiyat konusunda yeşiller dahamı uygun???
elıf sagol rapor ısını daha ıyı anladım benım evde de bır kutu puregon vardı ama yazılanların hepsını alırım ıhtıyacım olabılır sagol verdıgın bılgıler ıcın
duygucum beyaz paket olanlar direkt pampers marka ve daha pamuksu yüzeyli. bir de dolunca yeşil bir çizgi çıkıyor. yeşil prima olanlar pampersin daha ekonomik serisi. beyazlar hep 50li oluyor, yeşillerse kampanyasına göre 50li, 56lı, 58li falan olabiliyor. ama fiyat olarak aralarında sadece 2 lira fark var. ben her ikisinden de paket almıştım. zaten ikisinden de 1er paket açtım. şimdilik genelde dışarı falan gidiyorsak ya da gece, daha iyisidir daha iyi emer diye beyaz paketten koyuyorum. evdeysem ve gündüzse yeşil paketten. benim de evde daha hiç açılmadık 3 paket daha yeşil paket 1 numara var. ama geçende ucuz buldum diye 70li 2 numara huggies aldım. burada yazdım organik pamuklu bir yeni ürün çıkarmışlar, 70li paketi carrefourda 19 liraydı hemen bir paket aldım. hem sayıca çok olması hem fiyatı avantajlı geldi.
senin gibi ben de her çiş yaptığında durmadan değiştiriyorum. hastanede 4 gün zaten kendi bezimizi kullanmadık. çıkarken de sürüyle can bebe bez verdiler. (saymadım ama en en az 10 tane falan vermişlerdir) bir de ebebekten alış veriş edince sürüyle pampers numunesi verdiler. onların da hepsi bitti. evdeki 1 paket de bitti, ikincisi yarılandı şimdiye kadar. yani benim de 13 günde kullanımım 2 pakete dayandı. ama millet bana aa o kadar bez mi değişir diyor. yani tasarruf konusunda ben de pek bilgili değilim. keza ıslak mendiller de öyle. 13 günde 2,5 paket ıslak mendil kullanmışım. unutmadan da söyleyeyim, evdeki 2 paket unibaby bitince, pampers paketlerinin yanında hediye verdikleri pampers sensitive mendilleri kullanmaya başladım. 4 gün falan oldu, unibabyden hiç bir fark göremedim. yani benim kızda bir kızarma, pişik falan olmadı. bugün de carrefoura gittim, baktım 3lü paket pampers sensitive mendiller 5,90dı, hemen bir paket aldım. (normalde 1 paketi marketine göre 3,90-4,50 arası satılıyor) kısaca ben tasarrufu iyi markalardan kampanyalı ucuz ne varsa ondan alıp stok yapmakta buldum. zaten kızım doğduğundan beri her markete gidişte bez reyonunu şöyle bir dolanıyorum. sana da ucuz bez ve mendil haberlerini geçerim:)))
senin kızı okudukça benimkinin allahı var diyorum. benimkinin kucakçılığı ilk günlere göre epey azaldı. özellikle gece 1lle- sabah 8 arası, 3 saatte bir uyandırıp doyurduğum sürece yatağında fos fos uyuyor maaşallah. gündüzleri de daha sakin. ama yine de kendimin tam uyum sağladığını söyleyemeyeceğim. mesela nasıl oluyorsa artık 3 öğün yemek yiyemiyorum. bebekle ilgilenip durmaktan öğlen yemeği yemeye fırsatım olmuyor. hatta aklıma bile gelmiyor.ütülerim birikti yapmam lazım kaç gündür yapamadım. akşamları internetten şöyle bir dizi açayım seyeredeyim diyorum, 3 günde 1 tek bölüm seyredebildim:)) zamanla pratiklik kazanıp, ev düzenimi yeniden oturtacağıma inanıyorum ama ne zaman bakalım.
bu arada primadan numune isterseniz linki aşağıda.
https://www.appscycle.com/fb01/pg/sendproductcrm/
ayrıca huggiesin sayfasında da 1 form var. bana 4 tane bez yollamışlar.
ilaçlarını alırken eczaneden son kullanma tarihi en ileri olanlarını iste. belli mi olur aksilikler çıkar tedavin ertelenir vs.. zaten şuan en yakın tarihlisi 2015 falandır. bir de puregonlar açıldıktan sonra yani iğneyi takıp vurduktan sonra 28 gün dayanıyor soğuk zincirde birdaha kullanamıyorsun. ama açılmadıysa SKT bitene kadar dolapta muhafaza edebilirsin.
pampers in yenidoğan mendillerini ben de görmüştüm markette canım daha uygun geldi unibaby ile paketlerini karşılaştırdım. unibaby da pamuk mendil yazıyor. pamperslarda havlu yazıyor ama o da yenidoğan için. bu işe çok takılmayıp ben de pampers alırım o zaman.
ayrıca sadece su ve pamukla bile temizlenebilir neticede ama birazda nemlendirmesi için bu mendilleri kullanmak da iyi.
biz hastaneyle 2 gece kalmalı sezaryen epidural dahil 1400 lira anlaşmıştık. epidural farkı sanırım 400 liraydı. yüz felcimden dolayı epidural yapılmadı, fiyat düştü ama ekstra 2. bir operasyon olunca 1800 lira ödedik. (buna doktor dahil değil. doktora yani emreye extra ödeme yaptık) senin fiyatlar bence iyiymiş.ben de istedim numune hem primadan hem huggies den sağol nevincim.
bizim de bugün kontrolümüz vardı. miniğim 750 gr olmuş. ben hala 65 kg ım. bu 3 haftada hiç kilo almamışım. rahim boyu da normal bir sıkıntı yok. ancak şeker yüklemesi yapamadı. 12 de idi randevumuz aç gitmiştim ama laboratuvar şeker yüklemesi için saat 10 dan sonra kan almıyormuş. o yüzden haftaya cumartesi çağırdı vakitte var daha sorun olmaz dedi. onunla birlikte hemogram ve tsh da bakılacak. ailede şeker hastası var mı diye sordu benim tarafımda yok ama eşimin babasında var deyince 75 lik yükleyelim dedi. asistanı girdi tahlilleri haftaya cumartesi aç karnına gidip direk kanımı vericem. nasıl içeceksem o şerbetli şeyi.
muayneye başlamadan da ben üzülünce hem aç kaldım hem de yapılamadı şeker yüklemesi diye. boşver elif cim zaten birtek bu kaldı dedi :) ben de saldım zaten artık kendimi. hem haftaya da rahim boyumu ölçecek bebeği de yeniden görmüş oluruz. kasık ağrılarını söyledim ayakları aşağıda duruyor ondan oluyor dedi.
çok hareketli benim kız nevo bazen makatıma yada rahimağzıma doğru vuruyor. oralarda zorlanma hissediyorum. sanki bişey kaçıracakmışım gibi. sende de oluyormuydu?
sıra beklerken de bir vurdu hoplattı cimcime :) hiperaktif bir kız çocuğu geliyor sanırsam ki :)
doğum fiyatlarını öğrendim çıkışta.
normal doğum 780 tl 1 gece
sezeryan 890 tl 2 gece
epidural +500 tl fark.
siz ne kadar ödediniz hastaneye doğum için nevo?
elifcan, insan tecrübelendikçe öğreniyor. ben ilk günler çılgın gibi ıslak mendil tükettim. özellikle kaka yaptımı en az 5-6 bezle temizleniyordu. sonra doktor, markası ne olursa olsun ıslak mendilleri çok çok da kullanmayın, sonuçta kimyasal dedi. şimdi baktım çok kaka yapmış, lavaboda ılık suyla belden aşağısını yıkayıveriyorum kızımın. çiş yaptığında da bir kere ıslak mendil kullanıyorsam, bir kere bebe yağı damlatılmış suyla ıslattığım pamuk kullanıyorum.böylece kızımın poposuna daha az kimyasal deyiyor.
biz hastaneyle 2 gece kalmalı sezaryen epidural dahil 1400 lira anlaşmıştık. epidural farkı sanırım 400 liraydı. yüz felcimden dolayı epidural yapılmadı, fiyat düştü ama ekstra 2. bir operasyon olunca 1800 lira ödedik. (buna doktor dahil değil. doktora yani emreye extra ödeme yaptık) senin fiyatlar bence iyiymiş.
dediğin rahme ve makata baskı bende de vardı hiç korkma. hatta zamanla mesanene baskı artacak. hep çişin var gibi hissediyor insan.
şimdi çok hareketli olması da sonradan doğunca da öyle olacak demek değil. bak benimki karnımda yerinde duramıyordu, şimdi duygunun berayına göre benimki resmen kuzu:))))
Elif ilk asilamada 3kutu igne bitmisti 2.asilamada 2kutu bitti 3kutuyu hic acmadim duruyor
birde tiriodli ilgili ilaci iciyorum hergun kahvaltidan yarim saat once ins.duser degerim zaten yumurtlamamda sorun oluyor duserse iyi yanii birde felaket sacim dokuluyor yaa benim seninde dokuluyormuydu birde ilac istahimi kapatiyor sende de oluyormuydu ?
Tamam canim sagol benim istahimi kestigi iyi oldu zaten diyet yapiyodum yardimci oldu banaiştahla ilgili bir sıkıntım olmadı benim canım ilaç işe yara merak etme 1 aylık kullanım sonucunda düzene girer tiroidin ama ihmal etme sonra ilacın dozu çok gelirse aşırı düşer 45 günde bir muhakkak ölçtür takibi bırakma. saç dökülmesi evet yapar canım. yorgunluk halsizlik ve agresiflik oluyordu bende yüksekken. aşırı düşünce de bende çarpıntı ellerimde ve ayaklarımda terleme yapıyordu.
yumurtlamayı etkileyen gizli bir etken. ama kafana takma ilacını içtiğin sürece hiç sorun olmaz. açılmayan kutundan başlarsın kullanmaya tüp bebeğe geçtiğin zaman.
Tamam canim sagol benim istahimi kestigi iyi oldu zaten diyet yapiyodum yardimci oldu bana
Sen nasilsin bebek nasil
elifcan, insan tecrübelendikçe öğreniyor. ben ilk günler çılgın gibi ıslak mendil tükettim. özellikle kaka yaptımı en az 5-6 bezle temizleniyordu. sonra doktor, markası ne olursa olsun ıslak mendilleri çok çok da kullanmayın, sonuçta kimyasal dedi. şimdi baktım çok kaka yapmış, lavaboda ılık suyla belden aşağısını yıkayıveriyorum kızımın. çiş yaptığında da bir kere ıslak mendil kullanıyorsam, bir kere bebe yağı damlatılmış suyla ıslattığım pamuk kullanıyorum.böylece kızımın poposuna daha az kimyasal deyiyor.
elıf sagol rapor ısını daha ıyı anladım benım evde de bır kutu puregon vardı ama yazılanların hepsını alırım ıhtıyacım olabılır sagol verdıgın bılgıler ıcın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?