Dun dosyam acildi elif carsamba gunude ciktimi diye ara dediler ama ben pazartesiden baslarim aramaya cikarsa bu rapor o rapor dimi onla gidip ilaclari yazdircam falan o yuzden emre beyden randevu aldim adetimde yaklasti bakalim emre bey neler isticek ne dicek hersey yolunda giderse bu adetle baslayabilirizde bu arada dosyanin kopyasini aldim baska seylerde istedi ist .tup 2tane hizmet dokumu nufus kayit ogreniyi ikimizinde birde ist.tup icin cikarcam yani orjinal oyle bakalim yarin emre bey icin zk daki bu testler yeterli olcakmi baska testte isticekmi?bio oil e geçen gün rosseman da elim gitti ama almadım vazelin daha ucuz :) uni nin lila rengi kavanozda bir vazelini var çok hoş kokulu büyük boyu 5.5 tl birtane daha aldım ondan. artık çatlaklar konusunda payıma ne düşerse razıyım. ama görenler karnın yok diyor heralde duygu gibi benim de kalçalara yerleşti çocuk e olmayan böbrekle tüpün yeri de ona kaldı ohh meydanı geniş buldu dışarı çıkmaz heralde daha. geçen gün alışverişde elbise denedim de satıcının gelini 7 aylıkmış senin gibi iki karnı var diyor. seninki daha sivrilmez bak gör sadece yukarı doğru çıkar dedi. hamilelerin karnı hakkında yapılan yorumlar hiç bitmez zaten :) kiloları daha şimdiden düşünme daha çok yeni üstelik 2 operasyon geçirdin kolay kolay inmez karnın anca bence 6 ayda. kuzenim zayıf bir hamileydi sipsivri bir karnı vardı doğumdan sonra olan karnı kaldı sanki çocuğu içerde unutmuşlar gibiydi :) anca 6 ayda toparlandı.
henüz raporun çıkmadı dimi? tedaviye başlamayacaksan belki muayne etmez testlerini tahlillerini götür incelesin bir öngörüşme yapın. ama yine de hazırlıklı git belki de muayne etmek isteyebilir. bazılarına tedaviden önce de tedavi uygulanabiliyor. kist olabilir falan.
zaten bu dönemde epilasyon olarak ağda yı bile bırakmıştım ben çünkü her daim temiz olman gerekiyor 2 günde bir muayneye gidiyorsun. o yüzden jilete geçmiştim hiç de çoğalmadı tüyler. hala da ona devam ediyorum.
bu arada sana tavsiyem zk da dosyan çıktığı zaman bütün tahlillerin onun içinde olacak ve o dosya orda kalacak. sen tüpü özelde yaptıracaksın doktorlar görmek isterler tahlillerini. rahim filminin hormon tahlillerinin eşinin spermiyogramının falan hepsinin fotokopilerini al. hatta yapılan aşılamaların çizelgelerinin kaç doz kaç gün kullanmışsın kaç mm yumurta olmuş doktorun önüne koy hepsini. tedavinin gidişatında çok olumlu faydası olur.
dosyan sendeyken bir ara çıkart onu dışarı fotokopiciye git ve ne var ne yok çektir hepsini.
hatta bir arkadaşımız kızmıştı da dosyasını alıp eve götürmüştü :) bizimkiler hala orda.
Ben cuma gunune emre beyden randevu aldimda simdi ilk karsilasmamiz olcak ya sadece testlere falanmi bakar yoksa benide muane edermi ona gore hazirlikli gitcemde bilgisi olan yardimci olsun
duygucum ben beyaz paket pampers de kullandım, yeşil paket prima da. benim kız maaşallah kaka yaptımı, dünyaları dolduruyor. aynı şekilde çiş de dünyaları yapıyor. hatta bazen ulan minnacık bebek nasıl bu kadar çok yapıyor diye şaşırıyorum. 2-3 saatte bir poposundaki bez balon gibi oluyor, zaten hemen oradan anlayıp bezi değiştiriyorum.neyse sonuç olarak gördüğüm, her iki çeşit bez de, eşit derece koku yapıyor(en azından benim kızımda) ama beyaz paketin yüzeyi daha pamuksu diye en azından geceleri illa pampers premium koyuyorum. (hani ola ki uyurum kalırım, bez poposunda daha uzun süre kalır diye. gerçi şimdiye kadar öyle bir şey de olmadı. 3 saatte bir acıktımı kendini gayet iyi duyuruyor bana:))) ha prima dışında da bir tek paket 2 numara huggies aldım, o da organik pamuk yüzey iddiaları olduğu için. bakalım onu da ileride deneyince izlenimimi söylerim..nevincim bizimki 25 temmuz gece doğdu 24 ağutosta kalça ultrasonu çektik. yani 2 önce 2 gün sonra farketmiyor. zaten 2 dk.süren bir işlem.
sanırım bebek bezi konusunda primaya devam edicem. şuan için bir sorun yaşamadım 3-5 lira uygun olacak diye başka marka alıcam sonrada pişik falan yaparsa neme lazım. en azından sadece prima nerde indirime girdi onu takip ederim. ben hep beyaz paketini yani Premium care kullandım. başka sayfalardan yorumları gördümde yeşil paketleri koku yapıyormuş. ben kullanmadım ama kullanıcı yorumları. ıslak mendil olarakta sen uni babyden millet memnun demiştin onun kolisini aldım 12 paket vardı içinde şuana kadar 9 paketini kullanmışım yani 50 tl ye bir 12 li daha alsam 3 aya kadar kullanırım gibi. şimdilik uni baby ve primaya devam diyorum. sen prima ind. girince haber edersin. dediğin gibi carefourda bezlerde hiç indirim görmedim. haatta sen 3 lü prima ıslak mendil 5.90 demiştin gittim ama bulamadım dediğin gibi anlık indirimdi heralde. huggiesde migrosta 19.90 tl d ama karar verememiştim almadım. artık ilerleyen aylarda değiştirmek istersem deneye yanıla buluruz bir yol. biz daha uzun uzun gezmeye çıkmadık annem tutturmuş 40 ı çıkmadı diye. ufak tefek kaçamaklar yaptık sadece. lara bebek maşallah şimdiden gezenti olmuş.
bu arada bişey paylaşayım. evde çok bunaldığımdan pazartesi bebeği babama teslim ettim evin orda markete gittim usluydu ben gidince ortalığı katmış birbine, bugünde annemlerin burda çıktım markete aynısı olmuş. eve geldim ağlıyorellerimi yıkayana kadar sustu. bizimkiler kan ter içinde kalmıştı aman çocuğun gazı var diye üzülüyolardı. ben eve girdim beray sustu. ablamda evde olunca süt kokusu alıyor galiba yoksa birden nasıl sustuki, ne gaz yaptı ne kaka sen geldin sustu diyor. sanırm öylede hani küçük anlamaz diyoruz ama büyük ihtimal kokudan hissediyor evden gittiğimizi.
senin annenin olmamasından memnunsan ve kendin bakabiliyorsan iyi. bizimkiler aman 40 çıksın deyip duruyolar.sonra kendi başıma bırakacaklar heralde. bende sesleri kesilsin diye evdeki düzenimi bırakıp geldim gene buraya. h.sonu dönerim heralde bir daha gelip 1 hafta falan kalmayı düşünmüyorum. hoş bu hafta gene gelmezdim ama eşime sinir oldumda birazda ona gıcıklığımdan toplanıp geldim.
zk'deki dosyan için ne tetkik yapıldıysa hepsini götür. dosyana bakacaktır. muayeneyi ise genelde tüp tedavisine başlamadan önce yapıyor.
sagol bugun gittim emre bey butun testlere bakti benide muane etti adet olunca gitcem ama adetim ayin 3 de ama gec olursun dedi rahim duvarim kalinlasmamis eger kist vs.olmazsa bu adette baslicaz tabii raporda yetisirse ama adette daha var gozuktu ya rapor cikana kadar sokturucu kullanmicam rapor cikinca tarlusal iccem kist olmazsa baslicaz ayy karisik anlattim ama neysee bu arada cok memnun kaldim hastanede cok temiz hani zk daki muameleden sonra burasi cennet geldi yani
zk'den sonra her yer cennet zaten:)))) şaka bir yana, git gel zamanla çok daha memnun kalacağından eminim. şu ana kadar orayı ve emreyi kime tavsiye ettiysem, hamile kaldı. inşallah bu gelenek seninle de bozulmaz. tez zamanda evladını kucağına alırsın da biz de kenarından köşesinden vesile olmuş oluruz.
elifcim şekerden bişey çıkacağını sanmam ama insan genede korkuyor. zaten hamilelik şekerin olsaydı şuana kadar aşırı kilo almıştın şekeri olan kişiler 20-30 kilo alıyor. eşimde dün elifler naptı diyor. napsın eli yüreğinde hamileliğin tamamlanmasını bekliyor benim gibi dedim. dua ediyor. annene gidecekmişsin bir sürede olsa zaan geçer ama doktorun rahim boyuyla ilgili bişeyler dediyse çok gezipte yorma kendini. havuzlu han bu saatten sonra senin için yorucu olur. son halinin fotosunu çekip yollana göbüşün ne durumda. bizde evimize geldik bugün tekim yaırn annem gelip 40 çıkartırım diyor ama gerek yok dedim. sonuçta 2 dua okur banyo yaparım birde bebeğin yatağı giydiği kıyafetler falan yıkanıyormuş bizde. bakalım beray hanım 40 tan sonra daha da düzene gircekmi. hani şöyel gecelri kesintisiz 4-5 saat uyusa gündüzleride 2 yada 3 er saat arayla kalksa fena olmaz:))iyi pazarlar kızlar. dün sabah doktordaydık şeker yüklemesi tam 3 saatimizi aldı. dilim tutulaydı da kayınpederimde şeker var demeyeydim. koluma damaryolu açtılar ilk kanı saat 9 da aç karnına aldılar sonra 2 bardak şekerli suyu içirdiler sonra o damar yolu kolumda 3 saat durdu 10-11 ve 12 de gidip tekrar kan verdim. bu arada hemogram,hormon ve idrar da istemişti onlara da bakıldı.
sonra da kontrole gittik candan hanıma. hemogram idrar ve tsh temiz herşey normal. şeker yüklemesinin de daha çıkmamıştı sonucu son kanı vermemiştik. onun için de bugün arayıp konuşucam inşallah temiz çıkar çektiğim eziyete değer.
bana elevit başladı. 3 hafta sonra tekrar görüşücez. rahim uzunluğu normal ama bir dahaki sefere sıkışık gel dedi. şimdiden sonra daha çabuk kısalabilir bebek büyüdükçe dedi. belirti verebilir de hiç belirti vermeyebilirde dedi. anlamak pek mümkün olmuyor demekki. korkuttu beni. acil bir durum olursa bir sıkıntın falan daha erken gel dedi.benim de biraz akıntım arttı dünden beri bugün de belim ağrıyor dün doktorla görüşürken yoktu bunların hiçbirisi. evham yaptım ondan mı oluyor ne? artık korkuyla geçiririm bu 3 ayı. 26 hafta bitti. 28 de bir bitse. sonra 30 du 32 di derken inşallah paçayı kurtarırım bende. bugün anneme gidiyorum ben de önümüzdeki hafta orda kalıcam. bir akrabamızın da düğünü var ona gidicez aynı zamanda havuzlu hana gidip son eksiklerimi alıcam. iyice gözüm korktu ben belki de gezemicem son aylarda. temizlikler de iyice gözümde büyüyor sıkıntı yapıyorum. sonra da aman elif dert ettiğin şeye bak hele bir doğsun da sağ salim herşey hallolur diyorum. böyle işte benden haberler. benim için dua edin. bu rahim taşıdı 6.5 aya kadar bebeğimi ama birdahaki kontrolde 1000 kg ı geçer bebek sonra da kilo aldıkça aşağı düşüp erken açılma olmaz inşallah. korkuyorum çok. hayırlısıyşa Allah kucağıma almayı nasip etsin.
nevincan sendeki kanama durumu nedir benden önceden hep çamur gbi geliyordu so 2 gündür taze kan şeklinde kırmızı geliyor ha gene çok yoğun değil ama altımdan gittiğini hissediyorum. acaba bitiyor diyemi kırmızıya döndü. yoksa bu ara iş yapıyorumda yada içten yaralarımı icittimde ondan mı oldu. ağrım sızımda hiç yok.
denizcim sende emre beye gitmişsin. hakkında hayırlısı olsun inş sende tez zmanda bebeğine kavuşursun. ümidini yitirme er yada geç oluyor. her aklıma geldiğindede bu yolda uğraşan kişiler için dua ediyorum. daha doğrusu bebişimi her emzirdiğimde her onun yüzüne baktığımda dualar ediyorum sizlere.
elifcim şekerden bişey çıkacağını sanmam ama insan genede korkuyor. zaten hamilelik şekerin olsaydı şuana kadar aşırı kilo almıştın şekeri olan kişiler 20-30 kilo alıyor. eşimde dün elifler naptı diyor. napsın eli yüreğinde hamileliğin tamamlanmasını bekliyor benim gibi dedim. dua ediyor. annene gidecekmişsin bir sürede olsa zaan geçer ama doktorun rahim boyuyla ilgili bişeyler dediyse çok gezipte yorma kendini. havuzlu han bu saatten sonra senin için yorucu olur. son halinin fotosunu çekip yollana göbüşün ne durumda. bizde evimize geldik bugün tekim yaırn annem gelip 40 çıkartırım diyor ama gerek yok dedim. sonuçta 2 dua okur banyo yaparım birde bebeğin yatağı giydiği kıyafetler falan yıkanıyormuş bizde. bakalım beray hanım 40 tan sonra daha da düzene gircekmi. hani şöyel gecelri kesintisiz 4-5 saat uyusa gündüzleride 2 yada 3 er saat arayla kalksa fena olmaz:))
sana elevit başlamış geç olmadımı bana sanırım 3 yad 4. ayda başlanmıştı halada içiyorum. bakalım benimde 10 eylülde randevum var ne durumdayım göreceğiz.
Sagol cok tesekkur ederim emre bey icin gerekli evraklarida hazir ettim sgk nufus kaydi falan bir rapor kaldi bisey sorcam simdi carsamba ara demisti zk bugun aradim erken ama
raporum ciktimi dedim dosyayi actik verdim ya onlarda rapor degil konseyden cikcak dediler sonra baska yere dahami gitcek
internetten baktım şeker yüklemesi sonuçlarına normal seviyelerde ama yine de doktoru aradım sabah asistanı açtı daha başlamamış doktor muayneye telimi aldılar biz dönüş yapıcaz dediler ve bütün gün aramadılar sinir oldum. ben sonucu öğrendiğim için rahatım ama yine de doktorumun yorumunu almak istiyorum. bakalım yarın sabah yine aricam. 65 kg yım hala bu ay hiç kg almamışım.
anneme geldik evet gelir gelmez de havuzlu hana gittik bugün. gezerken bişey yoktu ama yorulmuşum tabi akşam olunca anlıyor insan. bebek iyi hareketleri de normal çok şükür hissettiriyor kendini ben de rahatlıyorum. doktorum rahim boyu normal dedi şuan için bir sıkıntı yok. zaten nişantaşına gittiğimizde de rıza bey vajinal ölçüm yaptı 4 cm çıktı 2.5 un altı riski 4 cm normal ve çok iyi bir değer hiç korkma dedi. şuanda da korkulacak bişey yok diyor candan hanım ama bebek kilo aldıkça birden de kısalabilir dedi sadece dikkat et dedi işte o kadar. progestanı da doğuma kadar kesmicem o yüzden dedi. aspirini de 36 da keseriz dedi.
her gün yat yat nereye kadar. bugün havuzlu han ekstradan bir tempo oldu benim için ama o da birkez olan bişey. zaten banklar var ve dükkanlarda tabureler hep oturdum.
benim doktor ilaca karşı biraz baştan beri çok ilaç vermiyor. kan hapına da geç başladı ama hemogramım hep iyiydi. sen baştan beri mi elevit içiyosun? ben zaten 4. aya kadar folbiol içtim ya bir de b12 vermişti öyle idare ettik. şimdi b12 yi kestik buna geçtik bunun içinde b12 de var dedi. erken geç bilmem kuzenime de böyle vermiş. daha da almadım yarın kan hapıyla birlikte yazdırıcam ikisine bir reçete parası ödiyim bari dedim. 10 gün sonra da progestanım bitcek ayrı zamanlarda bitiyolar onkere ilaç yazdırma işi oluyor.
bebeğin düzeninde 40 bir kıstas değil illaki düzelecek diye bişey yok. kuzeniminki 2.5 yaşında ve hala uyku düzeni yokama beray o kadar değil.bence gece 4-5 saat fazla şey istiyosun :) gündüz 1 saat deliksiz gece de 2-3 saat deliksiz uyursa öpte başına koy canım
40 ınız hayırlı uğurlu olsun. sen mevlüt falan demiştin okuttun mu annenlerin orda?
benim bildiğim 40 uçurmaya biyere gidilir. ama siz ananeye gidip 40 ı zaten erkenden uçurdunuz :) artık zaten bebek yenidoğduğundan beri sokaklarda aşısıydı kalça ultrasonuydu falan. ama yıkanan şeylerden haberim yok bak başka nelermiş adetler?
canım senin aklın karıştı bundan sonra dosyan konseyden çıktıktan sonra heyete giriyor. biraz karışık biz bile unuttuk ama. senin şimdi çıkacak olan şey sağlık raporun.
Sagol elif valla zk cok kafami karisti yaa kusura bakma konseyden cikan gittcegim rapor dimi peki ilac yazidikdan sonrami heyete gircek
ilaç en son yazılıyor canım. bak sen dosyanı hazırlayıp heyet odasına verince sağlık raporun çıkıyor(1 hafta sürüyor). onu ordan alıp gidip tüp bebeğe teslim ediyorsun arka arkaya önce konseye sonra da heyete giriyor bu da 2 hafta sürüyor. sağlık raporu da 1 hafta eder 3 hafta. toplam 3 haftanın sonunda ilaç raporun çıkmış oluyor. konseyden çıkıp heyete girmesi senin kafanı karıştırmasın. adı öyle işte bi konsey bi heyet biz de anlamıyorduk ama sonrasındaki süreç için bişey yapmıyosun sen dosya ordan orya gidiyor geliyor hep de gitmek zorunda değilsin arayıp telefonla da bilgi alabilirsin zk dan sağlık kurulu odasından.
kızlar bu kan hapı ile ilgili sıkıntılarım başladı benim ya. maltofer fol diye bişey. ilk başta ishal yapıyordu iyiydi ama şimdi kabız yapıyor çok kötü ki ben o kadar su içen meyve yiyen posalı beslenen birisiym. yakında bağsur olucamkan hapı içerken zaman zaman wc ye zor çıktığınız oldu mu? yani geçici bişeymidir yoksa doktorla konuşup değiştirmelimiyim ? daha da bugün 2 kutu yazdırdım sağlık ocağında toplam 60 tablet.
elifcim bana sadık bey gyno ferro vermşti. yasemin hn. ferrum fort verdi. senin söylediğin ismi ilk duyuyorum. hatta soran hemşire gyno kullanıyorsun ferrum diye soruyolardı demekki bunlar daha bilinen kan hapları. ben normalde kabız olan biriydim hatta hamilelikte vay başıma gelen derim diyordum ama çok şükür 1 kez bile kabız olmadan tamamladım kan hapım sayaesinde günde 1 kezde olsa wc ye çıkıyordum hala bile kullanıyorum. baalım ne kadar daha kullandıracakalr.
ben de kan hapına başlamadan önce her gün çıkardım hatta bazen günde 2 kez başladım 1 aydır içiyorum 1 kutu bitti değişiklik olmadı aslında sadece rengini koyulaştırdı.ama 1 haftadır falan dışardan da çok yemek yedim kuru beslendim sanırım ondan oldu. şuanda 2 günde 1bir de her anneme geldiğimde içtiğim sudan mıdır nedir kabız oluyorum. evimin dışında biryerde huyu değişiyor sistemi bozuluyor anladın mı :)
yani yapsa 1 aydır içiyorum hiç yapmıyordu da 1 aydan sonra mı yapacak. demekki beslenmemden oldu.devam ederse 2. kutuyu değiştiririm artık. çünkü dün yeni kutuya başladım 30 tablet var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?