iyiymiş valla canım kullanamadıklarını bize versin eşin :)
benim eşimin de 2 haftası var 2013 de daha eylül sonu gibi çıkacak bir hafta bir hafta da doğumdan sonra çıkarım dedi ama sene sonu onun işleri çok yoğun oluyor muhasebe ve finans uzmanı olduğu için bütçe hayli hırpalıyor onu mesailer falan adam gibi kullanamayabilir de o da kararsız ben eylül gibi çıksın 1 hafta evi toparlayalım odasını beşiğini alalım istiyorum ama bunun için haftasonlarını da kullanabiliriz harcamasın hepsini doğumdan sonra kullansın istiyorum. o zaman da evin içinde 15 gün bana basar mı bilmem :) yardımcı olur elbet ama zaten annem falan yanımda olur eşimin de sürekli evde olmasına gerek olur mu bilmem asıl herkes gittikten sonra lazım olur o bana.
bu arada nevincim bizim bebek arabasının anakucağı aparatını kargo ile yolladılar anneye dönük olarak takılıyor anakucağı. dışarı dönük takılamıyor denedik olmuyor. ama çift yönlü diye aldık biraz hayal kırıklığı oldu. minikken anneye dönük iyi de 8-9 aydan sonra dışa dönük olsa oyalanması açısından daha iyi olurdu. zaten oraya bas burayı çek bilgisayar gibi valla çözene kadar hatim ettik kitapçığını bir de kırılacak diye bastıramıyoruz falan aparatlarını :) meğerse eksikmiş gönderdikleri şıp diye oldu ama çift yönlü değil
ben larayla çıkarken, yanıma 1 tane penye battaniye, 1 tane de ince pamuklu kundak bezi gibi bir örtü alıyorum. havanın serinliği ya da rüzgara göre örtüyorum açıyorum duruyorum. mesela çok rüzgar varsa komple sarıyorum, kulağını üşütür ağrır diye kulaklarını bile kapatıyorum.yok sıcaksa sadece beline kadar ince olan örtüyü örtüyorum. öyle öyle geçen hafta kuşadasında pazara bile gidip dolaştım. ayrıca kararlıyım kışın bile giydirip sarıp sarmalayıp her gün çıkarmaya çalışacağım. alışsın, öyle narin olmasın. evde de özellikle biraz geniş davranıyorum. mesela her sabah güneş alan bir camı açıyorum, üstüne bir örtü örtüp ya da uyku tulumuna sokup önünde yatırıyorum ki, güneş ve .temiz hava alsın. annem yok başı üşür yok soğuk alır yok dışarıdan polen gelir diye bana sinir oluyor:)) bence sen de kocanı dinle tatile git. hem sana da iyi gelir, bebeğe nöbetleşe göz kulak olursunuz denize falan girin azıcık. devamlı ev ev basıyor valla. bir de artık bebekli hayata bir an önce adapte olmamız lazım. yani hem bebek sahibi olup hem hayatımızı sürdürmeyi, sosyalleşmeyi öğrenmek gerekiyor. hatta şöyle biraz daha düzenimiz otursun, seninle arada buluşalım, ne bileyim en kötüsünden optimuma falan gidelim. boş boş mağaza gezelim, bir şeyler yiyelim. ayrıca mesela bir cumartesi ya da pazar berayı bize bırakabilirsin, biz eşimle bakarız, sen bir kaç saat git eşinle modada çay kahve iç. bir kaç saatliğine ikinci bir bebeğe bakmak da bize koymaz. ama arada öyle bebeksiz dışarı çıktınmı kafanı dinliyorsun inan..ya bebek işte günü gününü bırak dakkaları bile aynı olmuyor. bizde dun akşam yürüyüş gibi bişey yapalım dedik belediye etkinlik düzenlemiş bizimki evden çıkarken ağladı ama tam dışarı çıktık kuzu gibi arabasında etrafı seyretti gıkı çıkmadı. bende o ağladığında dışarı çıkayım diyorum ama arabayı indirmek falan gözüm almıyor birde havalar serinledi ya hasta olur korkuyorum. ama kork kork nereye kadar çocuğun bağışıklığının gelişmeside gerek. benimde eşime kasa bayramda memlekete gitmek niyetinde ben hiç oralı değilim oralar soğuk olur diyorum. yada tatil ayarlayıp gidelim diyor nedense bir yere gidesim yok.
bez konusunda çoğu kişi primadan memnun 2.sırada huggies geliyor. dediğin o organik olandan bulursam 1 paket alıp denerim. gerçi fiyat olarak prima ile aynı ama belki adet olarak fazladır. ıslak mendil olarakta uni baby nin 2. kolisini aldım 12 li paket. 50 tl. hatta johnsın vardı 12 li koli 25 tl di yani 2 kat fazlaydı . onu alayım dedim ama içime sinmedi.bu koliyide uni alayım bitene kadar neredeyse 4 aylık olur sonra john alırım diye düşündüm. sen gitmesende annen gelir duramaz. benim annem gibi değil. benimki gelince hastalanıyor.
bu arada bugün 40 kontrolüm vardı. alttan ultrasonla bakıldı. pelvis yani elle muayene etti ve smear aldı. herşey normal dedi rahim toparlanmış. ıvf kadın faktörümü erkekmiydi dedi. bende kadındı dedim. kadın faktörü olunca doğumdan sonra hamile kalma olayı daha kolay oluyor. nasıl olsa tedaviyle hamile kaldım deme şıp diye kalırsın sonra dedi. yumurta foliküllerinide gösterdi. emziriyorsun adet olmayabilirsin ama hamlie kaınır dedi. korunma şekillerini söyledi ve tavsiyem. prezervatf kullanın dedi 6 ay falan. 2. çocuk için 1 yıl bir geçsin dedi. ne 2.si ayol dedim o sayfayı kapattım ben:)) hem o iş içinde korunma şekilleri çokta umrum değil niyeyse içimden gelmiyor. doktorlardan başkasına ellletmem artık:) yabancı cisimlerden uzak duruyorum. doktor bunları anlattığına göre serbest demekki. 1 yıl olmuş kesin bazı yerler kapanmıştır:))
dün haberlerde zk ile ilgili bir haber çıktı ev ortamı gibi bir lüks odahazırlamışlar anne orda evde doğum yapar gibi hissediyormuş. tek şartı 9 ay boyunca karı koca gebe eğitimlerine katılmakmış. hatta haberi görünce pek inandırıcı gelmedi. .şartlar buymuş ve şimdi bu odada doğum yapmak için anne adayları birbirleriyle yarışacak dedi. yani sadece 1 oda öyleymiş :)))
ya sakınan göze çöp batar biliyorum ama genede korumadan edemiyorum. aslında ince giydircenki bünyesi sağlam olsun ama bizde nerede o şans kesin hasta olur. bende arada arka balkonuma çıkarıyorum güneş alıyor ama ayak üstü 1-2 dk anca. gündüz hiç dışarı çıkmadık. dün akşam 18,30 gibi dükkana gitmek için çıktık ama arabayı ve puseti indirmek biraz zor oluyor. birde dışarı çıkarken beray ağlıyor stres oluyorum bende dışarda ağlarsa millete rezil olurum diye. neyseki binadan çıkınca susuyor. ağlayacak korkusuyla çıkmıyorum dışarı eşim olmadan ve çok gezen biri olarak bu beni kasıyor. hatta dönüşte berayı eve bıraktım eşime. migrosa gittim ama nasıl hızla migros, dia ve bimi gezdim jet hızıyla. hani ne baktığımı ve ne aldığım anlamadım bileben larayla çıkarken, yanıma 1 tane penye battaniye, 1 tane de ince pamuklu kundak bezi gibi bir örtü alıyorum. havanın serinliği ya da rüzgara göre örtüyorum açıyorum duruyorum. mesela çok rüzgar varsa komple sarıyorum, kulağını üşütür ağrır diye kulaklarını bile kapatıyorum.yok sıcaksa sadece beline kadar ince olan örtüyü örtüyorum. öyle öyle geçen hafta kuşadasında pazara bile gidip dolaştım. ayrıca kararlıyım kışın bile giydirip sarıp sarmalayıp her gün çıkarmaya çalışacağım. alışsın, öyle narin olmasın. evde de özellikle biraz geniş davranıyorum. mesela her sabah güneş alan bir camı açıyorum, üstüne bir örtü örtüp ya da uyku tulumuna sokup önünde yatırıyorum ki, güneş ve .temiz hava alsın. annem yok başı üşür yok soğuk alır yok dışarıdan polen gelir diye bana sinir oluyor:)) bence sen de kocanı dinle tatile git. hem sana da iyi gelir, bebeğe nöbetleşe göz kulak olursunuz denize falan girin azıcık. devamlı ev ev basıyor valla. bir de artık bebekli hayata bir an önce adapte olmamız lazım. yani hem bebek sahibi olup hem hayatımızı sürdürmeyi, sosyalleşmeyi öğrenmek gerekiyor. hatta şöyle biraz daha düzenimiz otursun, seninle arada buluşalım, ne bileyim en kötüsünden optimuma falan gidelim. boş boş mağaza gezelim, bir şeyler yiyelim. ayrıca mesela bir cumartesi ya da pazar berayı bize bırakabilirsin, biz eşimle bakarız, sen bir kaç saat git eşinle modada çay kahve iç. bir kaç saatliğine ikinci bir bebeğe bakmak da bize koymaz. ama arada öyle bebeksiz dışarı çıktınmı kafanı dinliyorsun inan..
annem zaten, pegasus kampanya yapınca blok uçak bileti aldı. her ay 5-6 gün gelip kalacak. yani planlar çoktan hazır. ama arada bir de ben geleyim istiyor. ama daha önce de söylemiştim, izmirdeki ev küçük, çocukla kalmam zor hiç anlamıyor.
benim kontrolüm 3. hafta bittiğinde oldu. emre ultrasonla baktı. dikişlerim iyileşmiş, rahim eski boyutuna dönmeye başlamış her şey yolunda dedi. sonra da senelik yapılacak rutin jinekolojik muayeneye kadar vedalaştık. çok da tuhaf geldi. adama devamlı gitmeye o kadar alışmışım ki, hani hep gördüğüm bir arkadaşı 1 sene görmeyeceğim gibi buruldum:)) emre bize de erkek infertilitesi olsa da hiç belli olmaz hamile kalabilirsin diye uyarıda bulundu. benim öyle kaç tane tüp bebek hastam var, 1.sini tüple yaptılar sonra senesine şak diye hamile kaldılar dedi. aman korunun diye sıkı sıkı tembihledi..
zk haberini keşke ben de görseydim. 9 ay boyunca ne eğitimi vereceklermiş ayol. hani o kadar uzun ne anlatabilirler ki anlamıyorum. hem insanların işi gücü yok 9 ay oraya mı devam edecek? sonuçta devlet hastanesi olduğu için kesin mesai saatlerinde eğitim verirler. mesela sizi ele alalım, eşinin iş vereni 9 ay boyunca her hafta izin verir mi hiç? ayrıca onlar öyle oda yapacaklarına, hastane hijyenini biraz elden geçirsinler. mesela tüp bebek ultrasonda insanlara milletin önceden beline sardığı, vajinasına, poposuna değmiş örtüleri kullandırtmasınlar
aa evet size yanlış bilgi vermişler britaxlar tek yönlü kullanılıyor. fakat şu da var, çocuk 6 ayını doldurdumu pusete de oturacak kadar büyür. dışarı bakacak şekilde pusete oturtursun. bir kere kavradınmı kullanım takma çıkarmada çok basit. ben artık devamlı kendim gezmeye gittiğim için kendim tak çıkar, aç kapa halindeyim. her defasında da ay iyi ki bu puseti almışım şıp diye açılıp kapanıyor, üstü takılıyor çıkıyor diye şükrediyorum. hatta uçakla gelirken tesadüf 3 tane çocuklu aileydik. uçağın kapısında pusetleri teslim almak üzere görevli geldi. bir ailenin maclaren bir ailenin de chicco puseti vardı. biz üzerinden ana kucağını çıkartıp şip şak saniyesinde kapatıp teslim ettik, onlar oraya bas burayı çek uğraştı durdu. yani emin ol kullanmaya başladıktan sonra daha daha memnun kalacaksın. eşinin iznini de doğumdan sonrasına kullanmanı tavsiye ederim elifcan. istediğin kadar annen olsun insan kocasını da yanında istiyor. bir de normal bile doğursan ağrın sızın oluyor. annen çocukla ilgilenirken eşin de sana yardımcı oluyor. hatta bence şöyle yap. 3 gün de babalık izni var. yani toplam 17 gün izni olacak. 7 gün ilk sen doğum yaptığında kullansın. 10 gün de annen gittikten sonra kullanır. çünkü inan bir anda yalnız kalınca tecrübesizlikten çoook yoruluyorsun. aralarda en azından bir soluk alman için eşin biraz bebekle ilgilenir.
ya sakınan göze çöp batar biliyorum ama genede korumadan edemiyorum. aslında ince giydircenki bünyesi sağlam olsun ama bizde nerede o şans kesin hasta olur. bende arada arka balkonuma çıkarıyorum güneş alıyor ama ayak üstü 1-2 dk anca. gündüz hiç dışarı çıkmadık. dün akşam 18,30 gibi dükkana gitmek için çıktık ama arabayı ve puseti indirmek biraz zor oluyor. birde dışarı çıkarken beray ağlıyor stres oluyorum bende dışarda ağlarsa millete rezil olurum diye. neyseki binadan çıkınca susuyor. ağlayacak korkusuyla çıkmıyorum dışarı eşim olmadan ve çok gezen biri olarak bu beni kasıyor. hatta dönüşte berayı eve bıraktım eşime. migrosa gittim ama nasıl hızla migros, dia ve bimi gezdim jet hızıyla. hani ne baktığımı ve ne aldığım anlamadım bile( çok relax olmam lazım yoksa zararını ben görürüm bu ana babalarda bir garip bizimkilerde hergün arıyor gelip alalım 1 hafta kal dinlen.annen gelemiyor daının kızları burda diyor. ulan kızlar bahane olmasın zaten gelmiyordu. geldiğinde de canından can gidiyordu. bende bakalım biraz idare edeym diyorum. ama şu 2 gündür gece 2de kalktı birdaha sabah kadar uyumadı. bu gecede 1 de kalktı gene öyle. emziriyorum karnı doyuyor genede uyumuyor yalancı meme alsada uyumuyor sabaha kadar yarı baygın vaziyette günün ışımasını bekliyoruz. sonra eşim işe biz gene baş başa. keşke uyku yönünden babasına çekseydi aşırı uykucu. çeke çeke bana çekmiş gece gündüz baykuş gibi ayakta.
valla nevo gelde bir ara buluşalım havalar soğumadan :) bunaldım bende. fakat şey düşünüyorum ben berayla nasıl gelcem hani pusetini arabaya nasıl monte edicem arabaya monte için herhangi bir apart yok bzde almak mı gerek. yoksa arka koltuğa koyup öndeki koltuğuda geriye doğru itip alanı daraltmakmı gerek. oda büyük risk olur. e gün içindede eşim işte oluyor şoförlüğümüz kim yapacak( hani puseti arabaya monte etme durumu olsa bu kadar darlmam hergün çıkarım valla.
kadıköye geldiğimizde berayı sana bırakırım valla ama gene rahat edemem sizi yorar diye malum şuan sadece anne sütü içiyor hani mam içse daya mamayı uyusun derim. belki gelceğmiz vakit mamaya geçmiş oluruz. malum bizim oburix 7/24 çektiği için yakında sadece sütle doymayacak.
zk ile ilgili haberin temelinde ise o odada kimsenn doğum yapamayacağı yatıyor. zaten 1 oda var. ve 9 ay boyunca hangi karı koca katılabilirki eğitime.. haberde keyili doğum ünitesiymiş :))) ekle link var izlersiniz. benim dr 6 ay sonra geldedi ama benim policem bitiyor yenilemezsem gitmem düşününki yıllrdır bedavaya yaptırdığım smer e 103 tl verdim. gene centralde bir dr bulurum beray için aylık gittiğimde ihtiyac olursa kendimide gösteririm.
"Keyifli Doğum Üniteleri" geldi - HABERTURK TV
http://tvarsivi.com/?q=zeynep+kamil+hastanesi
"Keyifli Doğum Üniteleri" geliyor CNNTurk.com
ya sakınan göze çöp batar biliyorum ama genede korumadan edemiyorum. aslında ince giydircenki bünyesi sağlam olsun ama bizde nerede o şans kesin hasta olur. bende arada arka balkonuma çıkarıyorum güneş alıyor ama ayak üstü 1-2 dk anca. gündüz hiç dışarı çıkmadık. dün akşam 18,30 gibi dükkana gitmek için çıktık ama arabayı ve puseti indirmek biraz zor oluyor. birde dışarı çıkarken beray ağlıyor stres oluyorum bende dışarda ağlarsa millete rezil olurum diye. neyseki binadan çıkınca susuyor. ağlayacak korkusuyla çıkmıyorum dışarı eşim olmadan ve çok gezen biri olarak bu beni kasıyor. hatta dönüşte berayı eve bıraktım eşime. migrosa gittim ama nasıl hızla migros, dia ve bimi gezdim jet hızıyla. hani ne baktığımı ve ne aldığım anlamadım bile( çok relax olmam lazım yoksa zararını ben görürüm bu ana babalarda bir garip bizimkilerde hergün arıyor gelip alalım 1 hafta kal dinlen.annen gelemiyor daının kızları burda diyor. ulan kızlar bahane olmasın zaten gelmiyordu. geldiğinde de canından can gidiyordu. bende bakalım biraz idare edeym diyorum. ama şu 2 gündür gece 2de kalktı birdaha sabah kadar uyumadı. bu gecede 1 de kalktı gene öyle. emziriyorum karnı doyuyor genede uyumuyor yalancı meme alsada uyumuyor sabaha kadar yarı baygın vaziyette günün ışımasını bekliyoruz. sonra eşim işe biz gene baş başa. keşke uyku yönünden babasına çekseydi aşırı uykucu. çeke çeke bana çekmiş gece gündüz baykuş gibi ayakta.
valla nevo gelde bir ara buluşalım havalar soğumadan :) bunaldım bende. fakat şey düşünüyorum ben berayla nasıl gelcem hani pusetini arabaya nasıl monte edicem arabaya monte için herhangi bir apart yok bzde almak mı gerek. yoksa arka koltuğa koyup öndeki koltuğuda geriye doğru itip alanı daraltmakmı gerek. oda büyük risk olur. e gün içindede eşim işte oluyor şoförlüğümüz kim yapacak( hani puseti arabaya monte etme durumu olsa bu kadar darlmam hergün çıkarım valla.
kadıköye geldiğimizde berayı sana bırakırım valla ama gene rahat edemem sizi yorar diye malum şuan sadece anne sütü içiyor hani mam içse daya mamayı uyusun derim. belki gelceğmiz vakit mamaya geçmiş oluruz. malum bizim oburix 7/24 çektiği için yakında sadece sütle doymayacak.
zk ile ilgili haberin temelinde ise o odada kimsenn doğum yapamayacağı yatıyor. zaten 1 oda var. ve 9 ay boyunca hangi karı koca katılabilirki eğitime.. haberde keyili doğum ünitesiymiş :))) ekle link var izlersiniz. benim dr 6 ay sonra geldedi ama benim policem bitiyor yenilemezsem gitmem düşününki yıllrdır bedavaya yaptırdığım smer e 103 tl verdim. gene centralde bir dr bulurum beray için aylık gittiğimde ihtiyac olursa kendimide gösteririm.
"Keyifli Doğum Üniteleri" geldi - HABERTURK TV
http://tvarsivi.com/?q=zeynep+kamil+hastanesi
"Keyifli Doğum Üniteleri" geliyor CNNTurk.com
o sabun tozundan ben aldım makinada çok zor eriyor. (hacı şakirdi sanırım) sonradan sıvı deterjan alayım bari dedim ama onlar da nasıl pahalı anlatamam. resmen uçmuşlar. fakat e bebekte baby &me diye bir marka buldum. 7,5 liraydı. şimdi onu kullanıyorum. çamaşırları da ilk zaman biriktirip makinada ayrı yıkıyordum. şimdi günlük olarak elde yıkıyorum. annem beyaz sabunla yıka diye tutturdu ama yıkayınca sanki kızımın giysileri morardı. renklerinin canlılığı kayboldu. o yüzden bebek deterjanını tercih ediyorum.kızlar dün fırsat bulup yazamadım ben de pazartesi sağlık ocağına gittim ordan da görümceme geçtim fırsatım olmadı dün de evde çoook işlerim vardı.
tetanoz aşısının 2. sini oldum bu arada kızımla benim şansıma benim o uyuz ebe gitmiş tayini çıkmış. yumuşak yüzlü tatlı bir ebemiz var artık :)
kalabalıktı öğlenden sonra gittim birisi 2 aylık birisi 1 yaşında 2 bebek vardı aşı için gelmiş ebe de benden 1 yaşında olanı tutmam için yardım istedi. annesi ayaklarını tuttu ben de kollarını. 1 günde 3 aşısağ bacak sol bacak ve sol kol
ne kadar da fazla kızcağızı tuttuk hareket edemedi ben konuştum dikkati dağılsın diye. ama yine de acıyınca ağladı baya ben de üzüldüm. ebe de siz de alışın antrenman olsun dedi ama ben 1 günde 3 aşı çok yaa hepsini yapmayın diyorum içim acıdı
benim kız da içerden 2 aylık olanı da ağlamaya başlayınca aşıdan sonra bir harekete geçti ard arda tekmelemeye başladı korktu galiba. yada bebek sesleri dikkatini çekti.
anne gidelim burdan demiştir aşıdan daha doğmadan korktu garibim. yada çocuğu tuttum diye bırak o benim annem demiştir kıskanmıştır diyo benim görümcek :)
seslere tepkisi çok güzel maşallah. benim haricimde kimseye tekmelerini hissettirememişti daha elle. babacık elini koysun anlıyormu ne vurmayı kesiyordu hep. ben de çatla da patla kızın seni sevmiyor diye nispet yapıyordum :) bekle bekle sıkılıyodu hadi kızım vur falan diyodu ama bizimkinde tık yok. bir de büyüdüğünden midir nedir annemdeyken önce dayısına hissettirdi tekmelerini. sonra anneannesine. annem konuşuyordu onunla konuşurken dinliyor görseniz ya onun da canı var anlıyor hissediyor demekki konuşması bitince de ard arda 3-4 sefer vurduher vurduğunda ağlayacak gibi oluyorum. Allah onu sağ salim bize bağışlasın.
neyse kalbini de dinledik kızımın öbür ebe ona bile burun kıvırıyodu bu hiç teklifsiz gel bakalım dedi her ay gel dinleyelim dedi. süt için de 29. haftayı doldurunca gidicem. istanbul da olmaması şaşırtıcı.bikaç kişiden de var diye duydum. sağlık ocağı kayıt yapıp büyükşehir e gönderiyormuş. ordan 41 kart geliyormuş kocaeli kartı yani onun içinde para yüklü oluyormuş. belirlenmiş marketlerden her ay gidip o kartın içindeki para ile 12 adet 1 kg lık süt alıyormuşsun. 29. haftadan itibaren bebek 3 aylık olana kadar. baya iyi bişey. içerim içemezsem tatlı yaparım :) ilaçlarımıda yazdırdım baya iş hallettim.
dün de artık dayanamadım yatakodasına giriştim dolapiçi örtülerini yıkadım tüm kıyafetleri yığdım yatağın üzerine akşama kadar boş camlar açık havalandırdım sonra da silip örtüleri yayıp yerleştirdim verilecekleri ayırdım hani hep oturarak yapmama rağmen akşam belim baya ağrıdı.
eşim gelince de yorganları çıkardık balkona attık havalansınlar diye 2 tanesini de kayınvalideme gitmek üzere kapının önüne yığdım eşim de hak verdi itiklemekten dolabımın arkasındaki kontraplağı yerinden çıkmış ne kadar yük düşünün. 2 tane daha var onlar bize yeter dedim annesine götürecek birisini kendi kullanır birisini de kayınpeder yaşlı insanlar onlar seviyolar öyle yorganları . ben de ömür boyunca kullanmayacağım şeylerin biraz da olsa iş yükünden kurtulmuş oldum. 2 tane daha var birisi kendi çeyizlik yorganım birisi de rahmetlil anneannemin diktirdiği onlara kıyamadım yine saklicam. e battaniyeler yastıklar hala dünya yük var hepsini indirdik dolapları sildik öyle açık havalanıyolar akşam da eşim gelince yerleştiricem. bir de arka tarafa iskele kuruldu mantolama için çamaşır da asamıyorum anca geceleri hurçları da yıkadım bir bir yerleştiririm artık sonra da baza nın altını yaparım yatakodası baya yoluna girmiş olur.
kızlar ben hala bebek deterjanı almadım hani öyle marketlere de hiç bakmadım zaten çok gidip gezemiyorum haftalık alışverişi eşimle iş çıkışı yapıyoruz perşembe günleri o da meyve sebze almaktan öyle keyifle gezemiyorum eve dönüp yemek hazırlama telaşı oluyor falan. birkaç çocuklu arkadaşıma da sordum. sabun tozu dediler. hacı şakir in sabun tozu yada hakmar da roxy varmış yada dalan ın bunlardan birisini al yıka dediler çok güzel yapıyo yünlüleri de yumuşacık yapıyo dediler. öyle yapıcam herhalde siz napıyosunuz deterjan ve yumuşatıcı işini şuanda?
bir de hala ayrı mı yıkıyosunuz bebeğin kıyafetlerini ? kaçıncı aya kadar ayrı yıkamak lazım?
o sabun tozundan ben aldım makinada çok zor eriyor. (hacı şakirdi sanırım) sonradan sıvı deterjan alayım bari dedim ama onlar da nasıl pahalı anlatamam. resmen uçmuşlar. fakat e bebekte baby &me diye bir marka buldum. 7,5 liraydı. şimdi onu kullanıyorum. çamaşırları da ilk zaman biriktirip makinada ayrı yıkıyordum. şimdi günlük olarak elde yıkıyorum. annem beyaz sabunla yıka diye tutturdu ama yıkayınca sanki kızımın giysileri morardı. renklerinin canlılığı kayboldu. o yüzden bebek deterjanını tercih ediyorum.
yok bacım bizim bina güvenli değil dingonun ahırı gibi aşağıdan hırsız zil çalsa millet kim o demeden zırt diye otomatiğe basıyolar. bu sebpten arabasının iskeletini kapıda bırakamam. eşimson 2 aydır arabayla işe gidiyor hani o gtmese bagajda bırakırım. ama artık el koymam lazım o rahat ediyor diye be zorlanıyorum. benim doğumumdan önce gitmeye başladı arabayla hani ani doğum olursa hemen gelirim diye herifin kıçı zora gelmedi o gün bugündür 2 ayı bulcak arabayla gidiyor. birde kilo almış sorma gitsin. eskiden metro kullanıyordu azda olsa yürüyüş oluyordu şmdi arabayla git tüm gün masa başı otur akşam arabayla dön duba gibi oldu bana göre.biz puset bakarken her türlü mağazayı gezmiştik özellikle anlatsınlar diye :) jokerde bir kız bize araba koltuğunun nasıl monde edildiğini anlattı. bikere çocuk öne değil arkaya bakcak. puseti koltuğa ters koyuyosun sonra da emniyet kemerini arkasından geçirip kilitliyosun bikaç yeri var anakucağının kemer içinden geçiyo öyle sabitleniyo. sen araba kullanıyosun ne güzel hapsolma eve neleri becerdin kendi başına fertile de hep kendin gittin geldin bit kadar otoparklarına sokup çıkardın arabayı :) berayla mı çıkamicaksın dışarı. hallet yan koltuğu da iyice ittirirsin arkaya sabitlenir. bebeği de kendi anakucağının kemerinden başlarsın oldu bitti işte. bu arada apartmanınız güvenli değil mi bizim herkes merdicen girişinde bırakıyor asansör de olmadığı için. sen anakucağı ile çık eve iskelet apartmanın içinde kalsın.
kızlar ben hala bebek deterjanı almadım hani öyle marketlere de hiç bakmadım zaten çok gidip gezemiyorum haftalık alışverişi eşimle iş çıkışı yapıyoruz perşembe günleri o da meyve sebze almaktan öyle keyifle gezemiyorum eve dönüp yemek hazırlama telaşı oluyor falan. birkaç çocuklu arkadaşıma da sordum. sabun tozu dediler. hacı şakir in sabun tozu yada hakmar da roxy varmış yada dalan ın bunlardan birisini al yıka dediler çok güzel yapıyo yünlüleri de yumuşacık yapıyo dediler. öyle yapıcam herhalde siz napıyosunuz deterjan ve yumuşatıcı işini şuanda?
bir de hala ayrı mı yıkıyosunuz bebeğin kıyafetlerini ? kaçıncı aya kadar ayrı yıkamak lazım?
duygucum ayrı bir aparata gerek yok. sizin ana kucağı araba koltuğu da değil mi? ana kucağını yüzü arkaya bakacak şekilde arabanın arka koltuğuna yerleştiriyorsun. sonra emniyet kemerini arkasından da geçirerek bağlıyorsun. hatta bizimkinde emniyet kemerini iyice sabitlemek için yanlarda boşluklar var. kesin sizde de vardır. bak aşağıda bir link verdim orada bizimkinin bağlanışını anlatıyor. kesin sizinki de benzer bir şekildedir.
Römer BABY-SAFE plus SHR DE - Einbauvideo - YouTube
berayı bırakacak olursan bende pompa var. sütünü sağar bırakırsın. ya da bol bol emzirir bırakırsın. 2-3 saatte de bir şey olmaz her halde:))) en kötüsünden larayla artık süt kardeşi olurlar:)))) tek bildiğim senin de biraz rahatlamaya ihtiyacın olduğu. valla böyle giderse depresyon olursun. ne o öyle hem gece uyku durak yok hem de gündüzleri bütün gün çocukla eve tıkıl. çocuklar bir şekilde büyüyor. o yüzden kendi ruh sağlığını da düşünmek lazım. ben gece daha iyi uyusun diye gece 9 gibi dha'lı d vitamini veriyorum. 12-6 arası mışıl mışıl uyuyor. beslenmeye bile zar uyandırıyorum. d vitaminini zaten biliyorsun sağlık ocağı veriyor. dha da çocuğun beyin gelişimi için faydalı omega yağ asidi. yurtdışında bebeklerde illa ki kullanın diyorlar. ayrıca çocukların daha verimli uyumasını da sağlıyormuş. ben de doktoruna sordum istiyorsanız kullanın dedi. o yüzden sağlık ocağının verdiği devit yerine dhalısını kullanmaya başladım.
pusetle günlük gezmeler konusunda zorluk çekiyorsan sling de tavsiye ederim. hiç puseti çıkarmadan katarsın içine çıkarsın. daha önce söylemiştim ben aldım. daha dışarıya kullanmadım ama evde denedim. kucakta taşımaya göre çooook rahat. sezaryen dikişlerime ya da sırtıma da yük falan yapmadı.hele ki toplu taşıma araçlarını kullanacaksan çok kullanışlı bir şey. istanbula dönünce kızımı içine katıp katıp çarşıya pazara, gezmelere gitmeye şimdiden can atıyorum.
canım ben çocuğu oldukça kavrayan saran bir sling aldım. kesinlikle düşme ihtimali yok. göğsümde kalp hizasında kafası duruyor o yüzden kendini anne karnında gibi hissediyor. ha kanguru da kullanabilirsin ama o biraz daha büyüynce 6 aylıkken falan kullanılabiliyor. araba için de bir tane bisiklet kilidi almanı tavsiye ederim. iskeletini aşağıya kilitlersin. eşin gelip giderken indirir çıkarır. sen sadece üst ana kucağını taşırsın.yok bacım bizim bina güvenli değil dingonun ahırı gibi aşağıdan hırsız zil çalsa millet kim o demeden zırt diye otomatiğe basıyolar. bu sebpten arabasının iskeletini kapıda bırakamam. eşimson 2 aydır arabayla işe gidiyor hani o gtmese bagajda bırakırım. ama artık el koymam lazım o rahat ediyor diye be zorlanıyorum. benim doğumumdan önce gitmeye başladı arabayla hani ani doğum olursa hemen gelirim diye herifin kıçı zora gelmedi o gün bugündür 2 ayı bulcak arabayla gidiyor. birde kilo almış sorma gitsin. eskiden metro kullanıyordu azda olsa yürüyüş oluyordu şmdi arabayla git tüm gün masa başı otur akşam arabayla dön duba gibi oldu bana göre.
valla elifcim son ayları yalnız başına iş yapmanın keyfini çıkar yorulsanda bu gnlerini arayacaksın. çin gidecek bir makina çamaşır asayım diye ama çocuk zır zır ağlayacak ve 2 dk gözünü yumsunda aman bir bez süreyim bir yere diyeceksin. en azından ben öyleyim. deterjan olarak ben hacışakir rende yani granül kullanıyorum 1.700 gr 18 tl civarı ben indirimde girince 15 tl den almıştım. 2. paketi aldım. indrimdeydi gene. hani indirim diyorum ama daha 2 kg olmayan bir deterjan 15 tl olması hiçte indirimli olmuyor. roxy baktım toz şeklin hiç hoşuma gitmedi almadım. belki 6 aylık falan olunca alırım ondan. hala ayrı yıkıyorum berayınkileri ne zman biizmle yıkarım hiç bilmiyorum. yani kaç aylıktan itibarne bizle yıkanması gerek araştırmak lazım. belki 1 yaşına kadar ayrı yıkarım...
bende biizm arabanın kitapçığını inceleyim bari orda yazıyordur heralde. aynen canım kesinlikle rahatlamaya ihtiyacım var eşime kızdım dükkan yüzünden kendince erken gelmeye çalışıyor dışarı çıkarıyor bizi ama bu hergün mümkün olmuyor tabi. sling lere çingene bohçası diyorum ben:) çocuk düşmezmi ondan ? grümcemde kanguru verdi bana hani çocuğu koyuyorsun kurağa gibi bacakalrı açılıyor ya yıkadım ama daha kullanmadım. hani arabadan daha kolay olur bence ama tabi rahatına düşkün beray hanım ne yaar onda bilemem. başına şapka takamıyorum üstüne battaniye örtemiyorum hatun ıkınıp sıkınıp ağlayıp atıyor üzerinden kışın ne yapcam hiç blmiyorum hasta olmazsa iyidir. bizim kızın kıçı don tutmuyor dyorum :)) evet o de-viti sağlık ocakları ücretsiz veriyormuş ama ben parayla aldım bundan sonraki şişeleri ordan alırım. senin bahsettiğin dhl lı olan asıl bişey özelmi alıyorsun sgk lı . bizim kullandığım devitten farkı nedir. hayır uykuya katkısı varsa valla bende veririm ondan. bzde akaşm 9 gibi banyo yaptırıyoruz giydir emzir uykuya dalsın saat 10 oluyor. hani hiç sabaha kadar yattığını bilmem. sadece geçen hafta bir gün 4,30 da uyanmıştı. onun dışında son 2 gündür bir gece 2 de kalktı bu gecede 1 de kalktı ve sabah kadar uyumadı mırıldanıp durdu. yani uykuyu sevmeyen ben hasret kalıyorum uykuya. küçükken banyodan sonra vurup kafayı saatlerce yatardı şimdi banyoda tesir etmiyor hatuna. valla tersi oldu senin kız içerde arsızdı şimdi uslu. benimkide içerde uslu dışarda arsız oldu. genel olrak yinede çok şükür iyi ama gece olayını düzene sokmamız gerek. gün içinde oyun oynuyorum ağrısı gazı olmayaınca gülüyor heyecanlanıyor hep ilgi istiyor. ağrı oluncada ayrı bir durum tabi
canım ben çocuğu oldukça kavrayan saran bir sling aldım. kesinlikle düşme ihtimali yok. göğsümde kalp hizasında kafası duruyor o yüzden kendini anne karnında gibi hissediyor. ha kanguru da kullanabilirsin ama o biraz daha büyüynce 6 aylıkken falan kullanılabiliyor. araba için de bir tane bisiklet kilidi almanı tavsiye ederim. iskeletini aşağıya kilitlersin. eşin gelip giderken indirir çıkarır. sen sadece üst ana kucağını taşırsın.
demek bütün bebekler aynı. benimki de üstüne katiyen örtü örttürmüyor. şapkayı, eldiveni falan da ne yapıp edip çıkarıyor. eli kolu çok hareket ettiği için arada kundak yapıyorum onu da ne yapıp edip açıyor. hatta açamasın diye kundağı medikal kumaş bantla bantlıyorum:))))
dha bir omega yağ asidi. insan beyninin %50si de dha'dan oluşuyor. o yüzden bebeklerin beyin gelişimi sırasında dha alması çok önemli. emziren annelere o yüzden ki bol bol balık yiyin deniyorki sütle bebeğe geçsin. yurtdışında anne beslenir beslenmez belli olmaz, garanti olsun diye çocuk vitaminlerine de muhakkak dha koymaya başladılar. çocuk doktorları bu vitaminleri kullanın diyor. bebekler için de d vitamini dha karışımlı damlalar var. ama bizim ülkemizde şimdilik sadece d vitamini üzerine yoğunlaşılmış durumda. sağlık ocağı bana deviti verdiğinde kendi çocuk doktorumuza sordum. bunun dhalısını kullansam daha iyi değil mi dedim o da istiyorsanız elbette kullanın, zararı yok faydası var dedi. yapılan tıbbi araştırmalara göre dha alan bebekler daha verimli ve düzenli uyuyormuş o yüzden ben de geceleri vermeye başladım. gece 9 gibi verdiğimde 2-3 saat sonra derin derin uyumaya başlıyor. yani bir taşla iki kuş vurmuş oluyorum. gerçi benim kız geceleri, emdikten sonra bir de mama ya da önceden pompayla çektiğim sütümü biberonla emiyor, o da uyutuyor başka.
kimse yanlış anlamasın, mama yanlısı falan değilim, keşke kızım doysa da sadece sütümle beslense ama şu da var, sadece anne sütü emen çoğu çocuk kolay kolay doymuyor, azıcık emip yorulup uyukladığı için, uyuyp uyanıp devamlı emmek istiyor o yüzden de çok az uyuyor. ama gece mama takviyesi yapıyorsan mıh gibi doyuyor, en az 3 saat kadar kesinlikle uyanmıyor. ya da sütünü pompayla çekip biberonla vereceksin. 70-80 cl sütü tek bir kerede emince rahatlıyorlar. mış mış uyumaya geçiyorlar. ama o bile mama gibi olmuyor. çünkü anladığım kadarıyla mesela benim sütüm oldukça su yoğun bir süt. uzun süreli doygunluk sağlamıyor. kuzum 2 saat bile dolmadan yeniden acıkıp uyanıyor.
bu arada dün sonayla konuştuk. o da çok zorlandığından bahsetti. hatta evelsi gün ağlayacak raddeye gelmiş. oğluşu geceleri uyumuyormuş, devamlı emmek istiyormuş, çok da gazlıymış, gaz için ilaç kullandıkları halde çok ağlıyormuş. bir de kız kardeşi hastanede 2 gün, eve geçince de 2 gün kalmış, gitmiş. yalnız kaldım, çok zor oluyor dedi. ben de hepimiz zorlanıyoruz, geçecek şeklinde moral vermeye çalıştım.
duygucum senin süt yetmese ve yaramasa zaten beray devamlı ağlar. kendi kızımdan biliyorum doymayan çocuk bütün gece ağlıyor. bana kalırsa seninki sadece emerken yoruluyor o yüzden dura dinlene emiyor ondan da geceleri az uyuyor. zaten kendin de diyorsun, süt resmen ağzına akıyor diye. mesela benim hiç öyle değil. süt kanallarım mı dardır nedir zavallıcık emiyor emiyor, süt çok yavaş gelip, tazyik az olduğundan sinirleniyor, en sonunda meme ağzındayken elimle sıkıp sıkıp ağzına akıtıyorum. öyle giysilerime falan da çok ender akıyor. hani kız tüm gün emmezse, pompayla da çekmezsem, çok birikirse ancak. ya da kız emerken diğer göğsüm doluysa bir kaç damla geliyor. neerde öyle sırılsıklam olacam.ya sl,ingte olsa kanguruda olsa ben korkarım gene. hani görümcek verdi ama kullanırmıyım şüpheli. slingte bez parçası çabut ne faydası olur diyorum:) (önyargı tabi) süt olayı doyuruyormu bu aydan sonra tescilliycem bizimkide sonayın oğlan gibi meme manyağı. bu ayın 25 inde dr. randevumuz var bakalım kilo alımı eğer normalse süt doyuruyor anlamına geliyor ha eğer az kilo almışsa dr ok derse ki bende belki rahat ederim mama takviyesi yaparım. ama gördüğüm kadarıyla yarıyor bacakları ve suratı dolmuş maşallah. eskide bezlerken bacaklar incecikti şimdi baya baya iki bacağını birden tutmak zor oluyor kilo almış belli ama aaması gerek kilomu görcem kontrolde. ben daha biberon kullanmadm bizimki sürekli sahici memenın sıcaklığını hssettiği için yalancı emziği almamasındaki sebepte bu diyorum. hani biberonla süt yada mama versem ilk başta alışana kdar zor alır gibime geliyor. sütümü el pompasıyla bir -2 kez sağdım ama veremedim hani çokta çıkmadı öylece şişede kalınca hatta bir ara özellikle beklettim resmen indi ve su kaldı. hani anne sütünün %80 ni zaten su diyorlar ya doğru bence. ama ben buna rağmen bebeklere su vermeyin deselerde 2-3 damla veriyorum gün içinde. hatta dün çok yoruldum minacık bir şeerli su yapıp emziği batırdım ki alsın diye bir aldı bir attı hani şekerli su olayıda ek verimli olmadı benim açımdan. hatta sonay akşam üzeri aradı beni çocuk ağlarsa direkt suratıma kapat diyede baştan uyardı. zaten konuşamadan bizimki zırlamaya başladı kızda hemen kapattı. akşam saati bebeleri emzirirken whatsaptan yazıştık daha kolay oluyor en azından. ama şuna eminimki şuan memeyle idare ediyoruzda 3. ayda sütümüz yeterli gelmeyecek ve ek bişey illaki gerekecek doktorlar her nekadar deselerde ilk 6 ay anne sütü verin sadece ama yetmez diye düşnüyorum allahıma çok şükğr şuan beray emerken zorlanmıyor çünkü berayın azına akıyor resmen ama belki 15 gün 1 aya öyle olmıycak. çünkü ilk zamanlar kıyafet kalmıyordu üstümde öyle akıyordu sütüm sırılsıklam oluyordu. şuan öyle değil hani emdiği yetiyor. bir zman sonrada çekicek çekicek yorulcak. yetmiycek..
benimde sütüm eskisi gibi değil ilk başlarda bebek küçüktü çabuk doyuyordu haliyle süt taşıyordu ama şimdi sünger gibi çektiği içn ancak yetiyor. valal eşin yardım etme konusunda şuan için yardımı var ama ilerde sıkılıp pes mi eder bilmem. mesela uykuya çok düşkün olmasına rağmen gece sürekli çocucğu sallama modunda. sabahları uyanıp ağladığında kucağına alıp gezdiriyor.mesela dün akşam dışarda buluşup gezmeye gittik ve gezme boyunca beray sürekli yattı eve gelincede meme verip yatırdım saat 10 du. ee babası haliyle göremedi.sabahta ağlayınca bizimki almış gezdiriyor. özledim berayı dün uyanık göremedim kucağıma alamadım ya tuhaf oldum diyor. aman mümkünse tuhaf olsun 10 dakka 10 dakkadır :))duygucum senin süt yetmese ve yaramasa zaten beray devamlı ağlar. kendi kızımdan biliyorum doymayan çocuk bütün gece ağlıyor. bana kalırsa seninki sadece emerken yoruluyor o yüzden dura dinlene emiyor ondan da geceleri az uyuyor. zaten kendin de diyorsun, süt resmen ağzına akıyor diye. mesela benim hiç öyle değil. süt kanallarım mı dardır nedir zavallıcık emiyor emiyor, süt çok yavaş gelip, tazyik az olduğundan sinirleniyor, en sonunda meme ağzındayken elimle sıkıp sıkıp ağzına akıtıyorum. öyle giysilerime falan da çok ender akıyor. hani kız tüm gün emmezse, pompayla da çekmezsem, çok birikirse ancak. ya da kız emerken diğer göğsüm doluysa bir kaç damla geliyor. neerde öyle sırılsıklam olacam.
3 ay sonunda sütün azalacak diye bir kural da yok. bence bu biraz da bünye meselesi. 3 gün önce kuzenimin eşi doğum tebriğine geldi. oğlu 1,5 yaşına geldi hala emiyormuş. kızdan da maaşallah foş foş süt geliyormuş. bir de kızın sütü öyle koyu ve laktozlu ki, çocuk 10 dakika emip bayılıyor kalıyor. ne bir süt çayı içtim, ne beslenirken özen gösterdim, hep böyle dedi. bense aman sütüm çoğalıp yağlansın diye 10 takla atıyorum yine de olmuyor. ha senin de kız artık büyüyüp miktar olarak daha çok emdiği için sütün azalmış gibi geliyordur.
pompalar zaten zor sağıyor. ben elektrikli ve çiftli pompa aldım. her birini birer göğsüme takıyorum, elle tutulur bir miktar elde etmek için 1 saat kadar uğraşıyorum, manuel pompayla hepten zorlanır insan.
su ben de 2-3 kaşık veriyorum. bence çocuğu mülayimleştiriyor da.
bence çocuk büyüdükçe elbette zorlaşacak ama zamanla alışacağız da. şu an birileri kucağımıza bir bombayı bırakıp kaçmış gibi. bir de bütün hormonlarımız da tepede. ara ara moral bozuklukları yaşamamız normal. e tabi fiziksel yorgunluk da tuz biber ekiyor.ama zamanla ruhlarımız ve bedenlerimiz adapte olacaktır. hani benim kıza uslu uslu diyorsunuz ama ben bile her gece yatağa kollarım bütün gün taş taşımış gibi ağrır, boynum emzirirken aşağıya bakmaktan tutuk halde gidiyorum. uyu uyan dur hiç kesintisiz uyumadığım için devamlı başım ağrıyor, minoset içip duruyorum. unutkanlık ve sakarlık da had safhada. ayrıca ilk günlerde de inanılmaz zorlandım. hani neredeyse çocuk yaptığıma pişman hale gelecektim. ama sonra kendi kendime topla kendini dedim. "bebekli" hayatımı normal bir hayata benzetmek için ve yaşam kalitemi artırmak için elimden gelen her şeyi yapmaya başladım. bu kadar gezmelerim falan da hep o yüzden.
allaha çok şükür eşim kızımıza çok ilgili duygucum. ilk zamanlar hastaneden geldik, ben fiziksel olarak çok kötüydüm, dikişlerim falan açılır diye ödü koptu, annemle birlikte bebekle benden çok ilgilendi. sonra ben toparladım, annem gitti, bana her tür yardımı gösterdi. mesela benim eşim akşam uykusuna çok düşkündür, saat 11-12 oldumu bağlasan durmaz, yatar uyur. o yüzden gece nöbetlerine hiç o kalmadı, ama sabah 3te- 5te ne zaman yardıma ihtiyacım var diye uyandırsam kalktı. sabah ya da akşam üstleri sırf ben bir kaç saat rahat rahat uyuyayım diye kızı alıp pusetiyle gezmelere çıkardı. zaten bebek doğmadan bir sürü kitap okudu. oralarda yazanların hepsini uygulamaya çalışıyor. ben emzirirken evdeyse muhakkak yanımızda oluyor. laranın elini tutuyor, o da bir bağ kurmaya çalışıyor. gazını o çıkartıyor, yok biberonla sütümü ya da mama vereceksek bazen o veriyor. kız ağladığında sırayla koşup yanına gidiyoruz. sütüm az geldiği için benim bir ara moralim çok bozuldu, çok da moral verdi. zaten onun desteği olmasaydı ruhen çok zorlanırdım. ben yapı olarak zor adapte olan bir insanımdır. evliliğe bile 1 yılda adapte olmuştum. düşün ki geceleri uyanıp karanlıkta ben neredeyim, bu yanımdaki adam kim diye bir an duralardım. çocuğa adapte olmam da kesin bir kaç yılımı alırdı.
benimde sütüm eskisi gibi değil ilk başlarda bebek küçüktü çabuk doyuyordu haliyle süt taşıyordu ama şimdi sünger gibi çektiği içn ancak yetiyor. valal eşin yardım etme konusunda şuan için yardımı var ama ilerde sıkılıp pes mi eder bilmem. mesela uykuya çok düşkün olmasına rağmen gece sürekli çocucğu sallama modunda. sabahları uyanıp ağladığında kucağına alıp gezdiriyor.mesela dün akşam dışarda buluşup gezmeye gittik ve gezme boyunca beray sürekli yattı eve gelincede meme verip yatırdım saat 10 du. ee babası haliyle göremedi.sabahta ağlayınca bizimki almış gezdiriyor. özledim berayı dün uyanık göremedim kucağıma alamadım ya tuhaf oldum diyor. aman mümkünse tuhaf olsun 10 dakka 10 dakkadır :))
bu arada sizleer doktorunuza hediye almayı düşünüyormusunuz? elifcan sen doğumdan sonra düşünürmüsün. ben sadık beye almak çimden geçiyor ama yasemin uyuzuna pek alasım. ya çocğumun başı için belki alırım. hem çok şükr ameliyatımda sorun çıkmadı. bunları düşünürsek alırımda 9 aylık kontrol boyunca yaklaşımını düşünürsem hak etmedi diyorum. alırsa ne almak gerek. sadık bey zk artık olmadı bir gün beroşla zyaretine giderim.. hem beroşta temelinin atıldığı yerleri görmüş olur :)
ya açıkçası ben almayı hiç düşünmüyorum. sadık beyle zaten biz devam edemedik biliyosun yarım kaldı yumurta toplama işlemime bile alev girmişti sonrasında da genelde hep aleve denk geldim ve onunla devam ettik hani alacaksam hediye alev daha çok hakediyor ama onlar işlerini yapıyolar ve ekstra özel bir ilgi de göremedim ben alev den yapı olarak seviyeli ve standart konuşmalar yapan bir kadındı. mesela sadık bey kadar sıcak ve cana yakın değildi. ama netice olarak birdaha fertilin kapısının önünden bile geçmeyi düşünmüyorum. hele ki bebeğimle olan resmimi panoya falan astırmayı asla düşünmüyorum :)
candan hanıma gelince şansımdanmıdır nedir alev gibi o da donuk hatta alev daha bile güleryüzlü kalıyor yanında. işini iyi yapıyor o açıdan çok memnunum ama yine de soru sorunca bazen tam cevabını alamıyorum çok açıklayıcı ve bilgilendirici konuşmuyor ona göre belki gereksiz geliyor olabilir ama hani böyle dilli bir kadın doğum doktoru değil artık yapısını anladığım için ben de sormuyorum. zaten bişey olursa beklemeden gel falan diyor. bakalım nasıl bir doğum beni bekliyor. yani ücretlerini dolgunca alıyolar zaten biliyosun hatta medikal oldukça çok çalıştırıyor kadını genel olarak tüm doktorları. kuzenimle konuştum normal doğum konusunda da çok başarılıymış candan hanım. kalkışırmıyım bilmem ama bana normal doğum yaptırırsa o zaman belki bir hediye almayı düşünürüm.
alınacak şey konusunda da erkek için sarar dan ne bileyim yada kiğılı dan kol düğmeli kravatlı bir gömlek seti olabilir değiştirme kartı da koyarsın olmazsa yada beğenmezse değiştirir. bayanınki daha riskli yani giyim olarak o yüzden takı alabilirsin imitasyon yada kesene uygun küçük altın bir kolye. ama haketmez yani. zaten hastaneden yeterince kazanıyolar ve işlerini yapıyolar. sen ben düşünürüz bunları millet yapacak tabi işi o mantığı ile bakar bir çöp bile almaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?