Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
hoşgeldin duygucan vallahi zaten bize havuzlu handan verilen numunelere baktım ben açıp inan benim elim kadarlar eşime de dedim hatta 2 paket aldık ama daha da almayalım küçük gibiler kullanamayız dedim. şimdi sen böyle deyince gidip bir paketini 2 no 3-6 kg ile değiştirsem mi diye içimden geçirdim fişi de attık ama eşime de söylersem amma da dert ediyosun der şimdi. bu arada dün primadan aradılar beni de numune yollicaz dediler adresi teyit ettiler beden sordular ben de yenidoğan dedim 15 güne dağıtımlar başlayacakmış. başka bez almayı düşünmüyorum akıl karı değil çünkü hele bir doğsun kilolu mu olacak bez sıkacak mı bol mu gelecek her daim kampanya oluyor olmazsa da 3-4 tl pahalısına almış oluyorsun. elindeki 70 lik pakete üzüldüm ya açılınca da değişme imkanı olmuyor tabi beray da toplamış baya maşallah. bakalım yolumuz düşerse alırım senden.
sen de gitmem gitmem derken iyi alıştın vallahi annene duygucan. ama eşinin 2. işi buna sebep oluyor sanki biraz akşamları da yalnız kalıyorum diye hem de eşini cezalandırmak için yapıyosun gibi geldi bana :) yani haklısın da yalnız yalnız otur akşam da erken gelmesin çok zor. kalabalıkla daha çabuk geçer günler. ama bebeğin düzeni olur mu onu bilemem kendi evine de alışması lazım. koca kışı da orda geçiremezsin ama arada gider kalırsın böyle 1 hafta 1 hafta ben gibi :) ev daha kolay ısınır sizinde bu sene mantolamadan dolayı ama 1. kattı sanırım altın boş olması ısınmayı çok engeller. salonu falan kapatıp küçük odada oturursan anca ama koltukları da verdiğin için sana da zor olur.
bizim de mantolama yapılıyor şuanda arka tarafta iskele kurulu kafamı çıkartamıyorum ustalardan döşendi sıva ve astar çekildi boyası kaldı bi cam önleri leş gibi 2 gün sildim çümentolar kurumasın diye ben siliyorum akşamları sabah bak yine aynı vazgeçtim sonra eşim de spatula ile kazırız dedi ona bıraktım. Allahtan öne daha kurmadılar da önde salonda oturuyorum rahatça cam kapı açık. ama 10 güne hepsi biter havalar bozmadan tertemiz oldu boyası fln iyi oldu. bu cumartesi kontrol var. sonraki cumartesi de eyüp e gidip mobilyayı sipariş edelim diyorum ordan da annemi alıp eve döneriz mantolama da biter hem cam kapı silinir hem de bebeğin odasını boşaltırız kesilmesi gereken eski kalorifer boruları var yoksa dolap sığmıyor eşim kesecek.
yatakodasını düzenledim 4 tane yorganım vardı 2 tanesini kaynanama kakaladım diğerlerini yine lazım olur diye dağıtmadım bir de anneannemin hatırası var. ama baya yer açıldı dolaplar da rahatladı. yavaş yavaş yaparız artık doğuma kadar salon vitrinleri falan içleri örtüleri de yıkanacak artık zaman bol nasılsa bir bir hallederiz annemle.
bu arada benim son hazırlıklar için birkez daha havuzlu han yapmam lazım. kendime bir takım daha gecelik ve emzirme sütyeni almam lazım ayrıca kapı süsü ve sepet eksik kapı için de tül alıcam hani süslemek için.ne ara gideriz bilmem kışlık gecelikler de daha gelmemişti. fırsat da bulamicam gibi annem gelir gider artık bakalım.
havuzlu han da bir kapı süsü beğendim 30 tl küçük sepeti de 20 tl ikisi 50 tl ama tülden değil yastıklı fln minik bezden bebekler var etrafında hani makinaya atıp yıkanabilecek bişeyben her daim asılı dursun istiyorum ya. sepeti de küçük boyu 20 tl hem şeker dağıtırız magnet yani hem de bakım ürünlerini koyarım sonrasında. artık eksik kalmasın istiyorum alınmadıkça da aklımdalar :)

haklısın sabun her zaman erimiyor hele 30 derece de ? e 60 da da hemen paçavraya döner bebeğin şeyleri o kadar sıcağına da gerek yok. ben de sıvı alayım diyorum nevin in e-bebek de baby&me dediği marka baya uygun. ama 750 lik. 8 yıkama yazıyor açıklama kısmında. 8 tl mi ne. 2 lt liği 32 tl yapar kaba bir hesapla. dalin in sıvı deterjanı da 20 tl marketlerde ondan almak daha mantıklı daha çok yıkanır. yumuşatıcı da almayı düşünmüyorum. sen de beyazları yıkarken 60 da yıka da erisin sabunlar :)
bu arada kendi persilim de bitmişti. toz alıcaktım yine baktım 33 yıkama 5 kg toz da sıvı jel olanı da aynı para deniz esintisinden sıvı olanını aldım mükemmel kokuyor ayrıca ben az kullanıyorum deterjanı o da bana 50 yıkama gider. tortu kalmıyor hiç vernel bile koymasan olur tavsiye ederim. sıvı olarak perwol de kullandım çok memnun kalmıştım ondan da hem de diğer sıvılara göre daha uygun. ama ben persil den vazgeçemiyorum nedense. ariel de çok keskin inanılmaz yıpratıyor çamaşırları.
ayrı yıkama konusunda da ilk birkaç ay önemli bence 8 ay gerekmez ki. yeterki renk karışımı yapma senin açık renk kıyafetlerinle bebeğin kileri de atabilirsin bence artık. o kadar da özene gerek yok. alıştır gitsin.

bu arada siz kaynanalardan dem vurmuşken ben de görümcemden dem vurayım azcık. salı günü oturmaya gittik kaynanama çay içtik öğlen fln sonra kayınvalidem bebek için yaptığı ağız mendillerini getirdi çoğaltmış renk renk kırmızı pembe falan da yapmış göstermek için çıkardı görümcem de aldı eline bizim çocuklara hiç yapmamıştın bunlardan dedi hafif gülerek. resmen kıskandı. ben de kıskandı anne bak görüyomusun dedim.
kadın da yapmaz olurmuyum yaptım dedi. beşiğini bile almıştım dedi. Almamıştın eşim almıştı diyor kadına :) o da eşin gitti aldı sonra ben parasını verdim ya dedi kadında.. bak düşünün ne kadar hesapçı.
ben de söyle söyle anne hatırlat ki yaptıkların boşa gitmesin dedim.

görümceme de sen değilmiydin benim annem kıyafet alışverişini yapıyor deyince adettendir ilk bebeğin kıyafetlerini ve beşiğini kız annesi yapar benim annem de herşeyi yapmıştı demiştin bana dedim. çok güzel yerleştirdim sesini çıkartamadı. yani hiç yapmazdı senelerdir 5 yıl oldu gayet güzel geçindik ama bu karı beni çocuk olduktan sonra kıskanmaya başlicak. bundan sonraki lafım da hazır çok kıskanıyorsan sen de eltin gibi doğur 3. yü diyecem.
eşimle de konuştuk eltisine de gitmedi bir ihtiyacın var mı diye 1 kere takı takmaya gittiler. 3. çocuğu kaza ile 44 yaşında kaldı kadın ve doğurdu. hep kıskandı hamileyken iş yapmıyor diye. kesin beni de yapmıyorum diye kıskanıyodur da onla ben bir değilim benim ilk çocuğum ve ne zahmetlerle edindik. aslında evine gidince yedirir içirir salmaz bizi daha oturun der ama bazen böyle içinden başka bir kadın çıkıyor.
neyse sonra kaynanamın alt komşusuna indik başsağlığına babasını kaybetmişti. 6 aylık erkek torunu var kadının. içini döktü orda anladım. meğerse göörümcem hep kızı olsun istemiş hamile kalmadan önce sonra peşpeşe oğulları olunca da diğer eltilerde de hep erkek 1 kız torun var sadece erkek sevmeye çok alıştık kız bir tuhaf geliyor şimdi falan diyo kadına. hani benim olmadı ama elifinkini severim demiyor. sanki sevemicekmiş gibi yapıyor. inanılmaz alındım. ama bişey demedim gene. eğer çok istiyorsa gidip eltisinin bebeğini sevsin o erkek.
yani içinde patlamış kız bebek olayı. ama ben hala olucam dayanamam heralde bir çöp almadı bize. insan bir tulum alır heves eder. kayınvalidem de sordu dün bir eksiğin ihtiyacın varmı ben de yapmak istiyorum bişeyler ne eksikse söyle onları yaparım dedi.
ben de giyim kuşam işi bitti hiç ihtiyacımız yok sağol dedim. o zaman bebek arabasına beşiğine veririm dedi. ama kadın görümcem duymasın diye çekine çekine söylüyor görseniz.
heyallahım villada oturuyor varlık içinde yeni arabayı değiştirdiler. eniştemin de içi gidiyor çocuklara. bizi tatile çağırıyo görümcem gidemeyiz masraf çok dedim. odasını sen al biz de gelelim dedim şakayla :) eniştem bile ne biçim halasın sen hiçbişey yapmıyosun dedi karısının yüzüne. hemen çocukların okullarından dem vurdu büyüğü gidecekmiş para lazımmış. insan utanır milyarlık şey istemiyorum gönlüm olsun istiyorum.
ama yapmasın daha iyi söyler de söyler bu sefer herşeyi kendi yapmış gibi.
ben de hiç dinlemicem artık eş dost kimin yanında olursa olsun herşeyini kendimiz yaptık dicem anneannesi bunu babannesi de bunu yaptı dicem günlerde insanlarda halası bişey yapmadı mı diye düşünsün o da rezil olsun.

aynen elifcan çok istediğimden gitmiyorum emin ol. eşim işten çıkıp eve gelemsi 6,30 en geç 7 di şimdi iş çıkışı dükkan uğruyor ha dükanı 8 de kapatıyorlar ama o 1-1,5 saat bile geç gelemsi sinirlerimi bozmaya yetiyor. ne gereği vardı şu zmanda böyle bişeye diye kurup duuryorum. arada kapıyı açmayıp kapıda bırakıyorum :) yani birazdaonu cezalandırmak için yapıyorum ama kendim daha çok cezalanıyorum ohh onun canına minnet rahat rahat gder dükkana iş çıkışı. dier türlü benim tehditlerimden kurtulmuş oluyor. berayı öylüyorum falan diyor ama 2 günde yokluğuna alışıyordur. birde beroşu biizmkiler çok özlyor onlara üzülüyorum. ama arada olan bana oluyor git gel helak oluyorum.
deterjan konusunda bende sıvıya geçicem yoksa makinadan olucam. artık kaç liraysa kaç lira yapcak bişey yok. napalım. ayrı yıkmak için daha erken diyorm. benim planım 1 yaşa kadar ayrı yıkamak ama akalım zman ne gösterir.

ailen bebeği özler tabi hem o da küçücük ilgi ister boşver en güzelini yapıyosun babacık da para kazanıcam derken kaçırıyor kızının en güzel zamanlarını. senin orda kalman işine bile geliyordur dediğin gibi rahat rahat ama olmuyor böyle o da çile çeksin istiyorum baba değil mi o böyle rahat rahat olmasın yani 2. işi bahane edip onlar da zahmet çekmeli. sen yine süpermen gibi omuzlandın herşeyi gidiyosun. evde olduğun zaman geceleri uyutma onu. salona giderse de al çocuğu yanına götür yada geç beşik başına de. vallahi sinir geldi

kızlar ben de arka sokakta bir davet organizasyon dükkanı gibi bişey vardı orayı gezdim fiyat aldım hani aynıysa kapı süsü magnet sepet falan ordan temin edeyim diye. ama kapı süsleri havuzlu han da 15 tl olan modeller orda 20 tl. benim beğendiğim yıkanabilen yastıklılarda havuzlu handa 30-35 tl arası iken orda 40 tl.
megnetlere gelince fiyatlar aynı gibi. yani çubuklu çerçeveli sepetli falan modeller hep 3 tl üzeri. 1.5 tl den başlıyor en uygunu 1 tl ye hiç yok hibi. ayrıca lavanta kesesi yerine çikolatalı draje istersen de 50 krş. fazladan veriyosun tane başına. pek hesaplı gibi gelmedi anlicanız. kapı süsünü de sepeti de magnetleri de havuzlu handan alıcam sanırım.
bir de illa pembe olması şart mı diye düşündüm bir dükkanda 1 tl ye keçe den yapılma magnet uğurböceği vardı kırmızı aiyah renklerde hoşuma gitmişti değişikti. aynısının pembe beyazı da yaptırılabilir. hem biblolar kadar ağır olmadığı için de buzdolabında rahatça durur düşme ihtimali olmaz.
Keçe uğur böcekleri

bu linktekine benziyor tülü ve lavantası oluyor arkasında aynı zamanda magneti 1 tl demişlerdi pembe beyazını da yapıyosalar düşünebilirim :)

kızlar belki unuttunuz ama sorayım size. belim ağrıyor ağrıyla birlikte de sanki adet olacakmışım gibi sıcak sıcak bişeyler iniyor belime ve kasıklarıma vuruyor aynı sıcaklık ve ağrı. kasıklarımda batmalar da oluyor iğne gibi. normal mi sizce bunlar.
sadece bel ağrısı olsa normal dicem denge merkezi değişiyor ama adet olacakmış hissi beni çok korkutuyor

elif merhaba ben yeniyim sen tüp bebegi nerde yaptırdın ALLAH bebegini saglıkla kucagına almayı nasip etsin

elif merhaba ben yeniyim sen tüp bebegi nerde yaptırdın ALLAH bebegini saglıkla kucagına almayı nasip etsin

üsküdar da eurofertil tüp bebek merkezinde yaptırdım canım doktorum alev hanımdı. zeynep kamil de tüp bebek raporu çıkarttım sonra da sgk lı anlaşmalı olarak orda yaptırdım. Allah isteyen herkese en kısa zamanda hayırlı evlat nasip etsin.

esas ben seni tebrik ederim arkadaşım. ne güzel bir karar vermişsin. biz de eşimle karar vermiştik tüple deneriz olmadı evlat ediniriz diye. benim çevremden 3 ayrı kişi oldu evlat edinen, hepsi çok da mutlu, o yüzden oldum olası sıcak bakmışımdır. hatta biri karşı komşumuz. yıllarca uğraştılar çocukları olmadı. sonra önce bir kız bebek evlat edindiler, 3-4 sene sonra da bir oğlan. şimdi ikisi de büyüdü pırıl pırıl gençler oldular.
haklısın illa bebek isterim ve kız olsun dersen çok sıra bekliyorsun. ama dediğin gibi evladın kızı erkeği olmaz. vatana millete size hayırlı evlat olsun inşallah. bir yardımım olursa her zaman söyle.

elifcan eğer istersen ve tabi beğenirsen ben sana benim kapı süsünü ve tülünü verebilirim. hatta şerbet bardaklarının süslerini de vereyim. (benim aldığım bardaklar akıtıyor, sen carrefourdan falan başka bardak alıp üstüne takabilirsin)
kapı süsü şu linktekine benziyor. ama üstünde hoşgeldin bebeğim yazıyor.
bebek süsleri
kapıya bağlamak için de bilmem kaç metre pembe tül almıştım. yani tabi istersen, benim hevesim var kendim istediğimi alacağım da diyebilirsin.

öncelikle allah kabul etsin duygucum. berayın ömrü uzun olsun. kaynanalar da dediğin gibi gittikleri yerde kalsınlar. benimki her gün 2 defa arıyor. bir de abidik gubidik akıllar veriyor. mesela çocuğu gece 12 gibi beslicekmişim, 6 ya kadar uyurmuş. o hep öyle yapmış, ben işi bilmiyormuşum... ulan çocuk daha 1,5 aylık, minnacık midesi var, kendi kendine en geç 3 saatte bir acıkıp uyanıyor, 100 defa söyledim anlamıyor. senin kaynanaya da pes diyorum. bunca zaman aranmazmı lan? oh olsun, iyi yapmışın açmayıp...

güzelmiş süsünüz nevincan sen kendin neden kullanmıyorsun :) yani ben her daim kızımın kapısında asılı kalsın istiyorum öyle metrelik tül falan da almayı düşünüyordum ama eğer verirsen boşuna almam değerlendiririm tülü falan ben de sonradan çıkartırım ilk 40 gün belki süslü kalır kendi odasının kapısı sonra sadece kapı süsünü asarım diye düşünmüştüm. kullanırım yani neden kullanmayım ki. birçoğu geçici şeyler zaten.
hem ben mevlüt okutacağım gün daire kapımı da süslemeyi düşünüyorum gönderirsen tülleri baya işime yarar :) ilave gerekirse de ben de alırım.
hastane odasını süslemeyi düşünmüyordum ama insan fotoğraf çekilirken başucu azcık süslü olsun ister bir de yine kapıyada bir kapı süsü ve tül asmak lazım illaki değerlendiririm yani tülleri.hastanede şerbet işine girişmicem onlar verirse bilemem de. bardak süslerini de kullanırım bardak olarak da evimde birsürü vitrinimde kristal bardaklar var boncuklu taşlı limonata bardaklarını falan kullanırım 6 tanesini.
şimdiden teşekkür ederim.

bu arada sizler kıyafetleri ne zaman yıkamaya başlamıştınız kızlar? odamızın gelmesi ekim sonunu bulur hatta kasım başı. gelince de havalanması yerleşmesi falan kasım sonunu bulur. ama ben yavaş yavaş günde günde yıkayayım diyorum 1-2 hafta sonra. hem kendime de ufak bir doğum çantası hazırlasam mı artık? yani en azından hastane çıkışını ve bebeğin temel ihtiyaçlarını hazırlayıp bir çanta yapayım 1-2 hafta içinde. 32. haftada hazır olsun bari. yıkanacakları da hepsini bir günde yaparsak ütü den ölürüm. bir gün battaniyeleri bir gün zıbınları bir gün tulumları gibi ayırıp yıkayıp ütüleyip dizmeli kenara. oda gelince bir de yıkama ütüleme işleri çıkmasın hazırcacık yerleştiriveririz.
hem ben de 3-6 aylıkları hiç yıkamicam. belki de giyemicekleri olcak ambalajlarını da çıkartmicam kullanmazsam hediye götürürüm vs..

valla özlüyorlar elifcan görme babam sürekli deden sana ölsün, deden kurban olsun şükürler olsun, seninle ne kadar guru duysam azdır bana böyle bir torun verdin deyip duruyor. yani babamın şu fark ettiği olayı birde eşim fark etse daha iyi olcak. diyorumda o kadar ğne ila tedavi çabuk unuttun çok çektim diyormda. ee bende senle birlikteydim diyor. neymiş sperm vermiş :)) saol dedim bankalara muhtaç olmadım da bebeğin babası belli diyorum:)) ama hakkını yemeyim evde olduğu süre içinde yardımcı oluyor ve geceleri sürekli beşik sallama işi onda ezirip yatırıyorum eşimi dürtüyorum kalk salla diyorum. beşik tarafına onu yatırıyorum yattığı yerden sallıyor kalkıp gezdiriyor o sırada ben yatıyorum. ha derin bir uyku değil sonuçta bebek mırıldanıyor uyuyamıyorsun ama en azından vucudum yatakta kafam yastıkta oluyor.

gelelim görümcene eğer kıskandığını düşünüyorsan ve hareketlerinden bunu seziyorsan onun yanında aklına geldikçe felak nas oku. hatta ben beraya küçük bir kuran aldım ve ayrıyeten felak nas yazdım ve bir nazarboncuğu takıp yatağının başına koydum dışarı çıkarkenden anakucağına koyuyordum. sende öyle yap ve üstüne sürekli oku. ben haz etmediğim biri bebeği gördüğünde hemen okurum felak- nas.

elifcan eğer aman aman bir fark yoksa alabilirsin oradan ama havuzlu handan alacakların varsa ve gideceksen ordan al tabiki. mesela kap süsü cidden ok gerkli bişey değil ben kuzenimden almıştım. sana veririm dedim bendeki 3. el olur sana gelirse ama nevodan alırsan 2. el olur. kullanıp geri verirsin bendekide gayet yeni. yani 20 tl 20 tl dir. almayabilirsin onu. ben magnet 1 tl lik aldım. nevonunki ağırdı dolaba yapıştırdım ve aynı gün bir baktımki düşmüş ve kırılmış onunki epey ağırdı. aklında olsun hafif bişeyler al.

aynen beray şimdi 2 aylık olacak buna rağmen kendi 3-4 saatete bir kalkıyor. hatta kaldırmıycam uyusun sabah kadar desemde kendi uyanıyor. millet herşeyi biliyor zaten yok şöyle emzir yok yalancı meme verme. kimisi aman ver rahat edersin. aman kucağa alıştırma bilmem ne. benm kaynanada allahtan aramıyor böyle akıllar veripte sinirimi bozmasın. 2 günde kaçıp gitti memleketine. beray 20 gülükken aryorda yarı krkını çıkatayım diye bana tarfi etcekmiş. bende çıkardım bile sabah dedim. haa gülüyor demek biliyorsun dedi. evet netten baktım asıl yapıldığına demiştim. yai gittiğinden beri bayramdan bu yana 2-3 defa aradı. 2 defa görüştüm 3. aramada epey ara koydu oğlu arayıp uyardıktan sonra aradığı için açmadım..

doktor kontrolümü erkene aldılar ve bu akşam gittik. rahimağzı uzunluğu normal bebek haftasıyla uyumlu 1300 gr olmuş herşey yolunda.
ama ben karnım sertleşiyor kasılıyor ve sarı akıntım var deyince beni nst ye bağladı. içime doğmuştu zaten bağlayacağı. 20 dk kaldım ve 5 kez kasılmam oldu. düzenli olarak hemde. görseniz karnımın nasıl sertleşip yukarı doğru çıktığını göbeğime koydukları aleti bir lastikle belimden bağladılar o lastiğin gerilmesini bile hissettim. ebe minik minik kasılmalarınız var dedi. doktorla görüştük hemen sancın çıkmış dedi yüzü düştü. hem de düzenli olarak dedi ve bu hiç hoşuma gitmedi dedi. erkenden parmak muaynesi olmak zorunda kaldım rahimağzında açılma var mı yok mu bunu anlamak için bakmak zorundayım dedi. fazla canımı acıtmadan muayne etti. rahimağzı kapalı dedi sevindi ve rahatladı. bir sorun yok dedi.
normal olan kasılmalarmış her gebe hissedermiş ama ben yarım rahimli olduğum için yani rahmim daha küçük olduğu için daha sık hissedebilirmişim.
erken doğum riskimden dolayı tedbirli olalım ki sonradan üzülmeyelim dedi 32. haftayı dolduralım şu 3 hafta dikkat et çok gezinme dedi. rahat ol bir sıkıntı yok açılman yok dedi. yarın sabah yine nst ye çağırdı eğer yine sancılar çıkarsa seni yatırmamız gerekebilir bir süre dedi
pruloton depot başladı hemen orda acil de olduk iğneyi. bir de nidilat diye bir ilaç başladı 8 saatte bir düzenli olarak içicem ve bol su tüketicem.
seni haftaya da görücem dedi. biraz daha sıkı takip edelim bu haftalarda erken doğuma sık rastlanıyor tedbirimizi alalım dedi. başta o da korktu ama açılma olmadığını anlayınca rahatladı bana da rahat ol dedi yani bunlar tedbir amaçlı şuan bir sorun yok dedi. ama benim yüzüm düştü içim çok kötü oldu. erken doğum istemiyorum 32 de bile doğum istemiyorum. rabbim göstermesin. zamanında doğsun ama rahim taşımicak ya kilo alamicak yada fazla durmicak bebek içerde. bu sancılar erken doğum olacağının işaret mi dedim. hayır değil kesinlikle dedi. net anlamak için de parmakla muayne etti işte.
çok hafif de pembe lekelenmem oldu eve gelince.
pembe bile olsa kanı görmek çok kötü etkiledi beni. herşeyden soğudum birden yeterki doğsun sağlıkla sıhhatle ve zamanında hiçbirşey umrumda değil şuan. benim için dua edin.

nevin sen brackton hicks kasılmalarını yaşadım demiştin. kaçıncı haftalar arasındaydı. ben daha önce de sormuştum ama bu sertleşmeleri yukarda toplanmaları hissedince anladım ki ben 28. haftadan beri yaşıyorum bunu.
sen nasıl yapıyordun kaç kere oluyordu günde ve pozisyon değiştirince geçiyormuydu. birinin beni rahatlatmasına çok ihtiyacım var.

canım iyi düşün iyi olsun.bak doktorun da söylemiş korkulacak bişey yok diye.dikkat et kendine yat dinlen.allah ım bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.erkende olsa üzülme çok doğal şeyler.benim kardeşimde erken doğdu hemde 1.700 gr ama şuan çok iyi allah a şükür 10 yaşında.sen üzme kendini bebiş de etkilenmesin.

elifcan içini ferah tut buraya kadar geldin. korkuylada olsa emin ol bu işin sonunuda göreceksin. şu saatten sonra çok dikkat et açılman olmasada yorma kendini. iş falan yapma ve çok gezme artık büyük bir çoğunluğunu hallettin eksiklerin yok gibi. bir tek oda takımın var onuda bir ara bakarsın. hani 2 gün 2 olduktan sonra aman iyiyim deme. özel bir durumun var hep aklında olsun. kalan haftalarında hep korku olcak ama bebeğini alcan kucağına bak gör. ondan sonrada başak türlü korkucan aman hasta olmasın aman bana bişey olmasın bana bişey olursa bebeğime kim bakar gibi endişelerin olcak. ama hepsi zamanla geçecek. bizler kolay sahip olmadığımız için çok rahat olamıyoruz ama allah sonunda mükafatını veriyor. kanama olayınıada takma parmak muayenesinden sebep gelmştir. devamı gelmez. hafif bir pembelik olur 2-3. tuvalete gidişinde gelmez bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…