kızlar gene moralim sıfır bu gün sinirden ağladım..eşim için zk de randevü aldım sperm tahlili için üroliden neyse gittik doktor eski testleri istemiş bende getirmemiştim çünkü bir yılı geçti diye kenan bey zaten kabul etmiordu o testleri yoksa iki tane var hemde normal sperm sayısı hatta fazla bileydi..sonra bu doktor bir tane film istemiş eşimden sperm yazmamış oda taaa ayın 20 sinde temmuzun testlerim normal dediği halde hemde..sanırım varikosael de kullanılan bir yöntem skrotal renkli doppller o kadar sinirlendinmkii kimseden istemezken bizden neden istior hem sperm normal olduğu halde çıldıracağımm..üç aydır tahlilleri bir araya getiremedim açıkcası..özelde çektirmeyi düşünürum o filmi aradımmedicine ssklı 87 tl dedi beklmekten usandım daha dosya açamadımm..ne zaman aşılma olcak ne zaman tüp bebek yaş ilerledi haylii..napım ben..bir uğursuzlukmu var bu işte..sperm sayısına bakılmıormu o yeterli değilmii..böle olan varmı aranızda..peki eşimde bir sorun çıkarsa ameliyat ol derlermii yada tüp bebek yaparalarmı direk..sperm sayısı fazla bile neden istedilerki bu filmi anlmadım doğrusu..devlet hastanesinde ilk kez bu kadar uğraşıorum devamlıda giderimm ...eşimde ameliyat derse olmam dio asla..çattıkk
kızlar dosyam konseyden de çıkmış aradım çıktı gelip alın 5 e kadar dedi. Yarın sabah olmazmı dedim, gelirseniz öğleden sonra gelin dedi uyuz nil :) bende zman kaybetmemek adına eşimin iş yeri yakın oraya ve çokta işi olmasına rağmen eşimi yönlendirdim tüp bebekten alıp heyet odasına teslim etmiş yarın arayın demişler çıktıysa haftaya gelip ilaç raporunuzu alabilirsiniz demişler yani yarın aradığımda ok derlerse haftaya çarşamba yada perş gidip raporumu alıp dr. Ilacımı yazdırırım ve temmuz sonundaki adetimi beklerim adete birlikte tüp tedavisine başlarız. Yavaş yavaş işlemlerin sonuna geldik gibi. Hadi bakalım allah utandırmasın da bari ilk denemede tutsun onca işlem boşa gitmesin. Yoksa bu işlemleri tekrar yapmak zorunda kalacağım sırf rapor çıkartmak için( gerçi ben tüp aşamasına geldim ama hala normal olur umudu oluyor arada içimde:)
kızlar dosyam konseyden de çıkmış aradım çıktı gelip alın 5 e kadar dedi. yarın sabah olmazmı dedim, gelirseniz öğleden sonra gelin dedi uyuz nil :) bende zman kaybetmemek adına eşimin iş yeri yakın oraya ve çokta işi olmasına rağmen eşimi yönlendirdim tüp bebekten alıp heyet odasına teslim etmiş yarın arayın demişler çıktıysa haftaya gelip ilaç raporunuzu alabilirsiniz demişler yani yarın aradığımda ok derlerse haftaya çarşamba yada perş gidip raporumu alıp dr. ilacımı yazdırırım ve temmuz sonundaki adetimi beklerim adete birlikte tüp tedavisine başlarız. yavaş yavaş işlemlerin sonuna geldik gibi. hadi bakalım allah utandırmasın da bari ilk denemede tutsun onca işlem boşa gitmesin. yoksa bu işlemleri tekrar yapmak zorunda kalacağım sırf rapor çıkartmak için( gerçi ben tüp aşamasına geldim ama hala normal olur umudu oluyor arada içimde:)
eğer dr. eşini muayene ettiyse ve varikoselden şüphelendiyse ondan sebep film istemiştir. madem 87 lira zk. yı bekleme ve özelde yaptır. sonra diğer tahlillerinin süresi geçer. bizim başımıza böyle bir durum gelmedi dr. testlere bakarak raporunu yazdı. sanırım muayenede etti. kendini boşa bunaltma. sonuçta onlar uzman bizden daha iyi biliyorlar ve gerekli olmasa bişey istemez boşuna. sorsaydınız bu filmi neden istiyorsunuz yada filmde neyi araştıracaksınız diye. eşininde ameliyat olmam demesine bakma iş o aşamaya gelince kendiliğinden gider ameliyata. senin ve eşinin yaşı kaçtı? birde tarihler eskide olsa her defasında yanında götür. benim dosyamı sekreter eline aldı oofff bu ne kadar ağır böyle dedi. bende aynı ağırlıkta birde kendime yaptım dedim. yani her tahlilimin 2 şer fotokopisinide kendime aldım aklıma takılan birşey olursa açıp bakmak için. nüfüstan aldığım evrakların bile kopyasını aldım kendime ve her hastaneye gidişimde yanıma alıyorum dosyamı. ve asıl dosyam hastanede olmasına rağmen. bu sebepten eski yeni deme ve sende her defasında yanında götür. biraz hamallık oluyor ama napalım elimdeki dosya hi. yoka ağırlığı 1 kilodur.
evet eger tüp denemesi tutmazsa 2. deneme için yeniden rapor çıkartılıyor diye biliyorum. çünkü 2 aşılama oldum ikisindede ayrı ayrı rapor çıkartmıştık.
yani olmazsa yenidenmi rapor çıkartmak zorundasın ölemi oluyor..
çok sevindim işlemlerinin sonlanmasına ama içimdeki umut hala normal yoldan olacakmış gibi :))
bu arada tüm bu işlemlerin ne kadar sürdü senin yani zk e iilk gittiğin günden bu yana konseyden geçme rapor işlemleri filan
ne saçmalık ama değilmiii işlemler aynı yani sonuçta..işimiz iş desene
işte cnm eşim kem küm etmiş oda öle şüphelenmiş sanırım ondan da tartıştık vazgeçorum dedim bebek işinden..çünkü gereksiz şeyler söleyip doktorun kafasını karıştırıo başka yöne doğru çekio..iki kere mueyen oldu sperm testi yapıldı kimse bir anormallik görmedi ama bu doktor ne gördü bilemiorum.eski tahlilleri hep yanımda görtütüm hep ama bu sefer almadım çünkü geçersiz dediler diye 6 bir seneyi geçmiş diyinc e kenan beyde zaten görmüştü bir şey bulmamıştı normqaldi yani..hatta sayı fazlaydı bile..yaşım 35 cnm eşim de benden üç yaş küçükk durum bu ben bundan endişeleniorum 4 senedir zaten boşa vakit kaybetmişiz başka doktorlarda kolmen di oydu buydu..iyice sinirlendim başladığım nokatadayım yendien..özelde yaptırcağımm evet filmii
ne gibi gereksiz şeyler söylüyorki. bi hastalığı varsa söyler dr. da ona göre yönlendirir film, ameliyat yada sperm testi gibi. demekki sperm testinin normal olmasıda yeterli değilmiş. dediğim gibi başımıza gelmediği için yanlış bişey demek istemem. yani eşinde varikosel varsa yinede spermler normal olabiliyormu bunu eşi varikosel olan birine sormak gerek. ki varikosel olup olmadığını sen bile anlayabilirsin. insan bacağında olan varislerin erkeğin testislerinde olma durumudur. yani dıştan balıldığında anlaşılabilen bir şeymiş.
canım bence sen bir an önce evden çık ve git kaynanaya. ha onların yanına gitmek istemiyorsanda imkanın varsa git marketleri dolaş evin eksiklerini al. eksik yoksada git fiyat araştır gerçekten çok işe yarıyor en azından 1-2 saatini alıyor bu araştırma. rahim anamolim diyorsun ya al işte bendede sözde sadece fsh biraz yüksek bendede adam gibi yumurtlama olmuyor 75 doz kullanmama rağmen 2- yumurta ancak oluşuyordu o da çok büyümüyordu. yani bu işler tamamen kader. rahim anamolisiymiş Fsh mış hepsi hikaye. çok takılmamak lazım artık. bence bizler çok bilinçli davranıp ıncık cıncık çok irdeleyen kişileriz aslında biraz kör cahil hareket etmek lazım diye düşünüyorum. ama merak edip dr. lara sorular sormaktanda kendimi alamıyorum :) yani her şeyi sorup biliyoruzda noluyor işte gene olmuyoru. demekki zamanı var ve bizle o zmanı bekleyen kişileriz ve baharında dediği gibi bizim bebişler çok daha kıymekli olacak. normalde çocuk yetiştirmede ters gelen şeyleri sanırım kendim uygulayacağımmalum bu kadar geç ve güç sahip olduktan sonra insan kıyamaz ve her istediğini yapar heralde ve örnek vereyim kuzenim 33 yaşında çocuğu yok 3 tüp bebek denedi ve olmadı. en son tüpleri alındı bir kaç ay önce. tüpler alındıktan bir süre sonra 4. tüp denemesi yapıldı ve şuan 1 aylık hamile. demekki her şey olabiliyor. inş. gebeliği sağlıklı bir şekilde devam eder ve ne örnekler var deyip teselli oluruz bizlerde. arkadaşın biride pko lu 1 aşılama yaptı pes etti sonra kendiliğinden hamile kaldı ve yaşı 36. ilk bebeği olacak. başka bir arkadaş çikolota kisti var senin bebeğin olmaz demiş dr. bunlarda korkudan hemen çocuk çalışmasına başlamış hamile kaldı kalp atışı olamdığı için alındı ama şuan 2. ciye hamile ve 4,5 kızı olacakmış. bunların hepsi 1 yıl içinde gerçekleşen durumlar.
kızlar gene moralim sıfır bu gün sinirden ağladım..eşim için zk de randevü aldım sperm tahlili için üroliden neyse gittik doktor eski testleri istemiş bende getirmemiştim çünkü bir yılı geçti diye kenan bey zaten kabul etmiordu o testleri yoksa iki tane var hemde normal sperm sayısı hatta fazla bileydi..sonra bu doktor bir tane film istemiş eşimden sperm yazmamış oda taaa ayın 20 sinde temmuzun testlerim normal dediği halde hemde..sanırım varikosael de kullanılan bir yöntem skrotal renkli doppller o kadar sinirlendinmkii kimseden istemezken bizden neden istior hem sperm normal olduğu halde çıldıracağımm..üç aydır tahlilleri bir araya getiremedim açıkcası..özelde çektirmeyi düşünürum o filmi aradımmedicine ssklı 87 tl dedi beklmekten usandım daha dosya açamadımm..ne zaman aşılma olcak ne zaman tüp bebek yaş ilerledi haylii..napım ben..bir uğursuzlukmu var bu işte..sperm sayısına bakılmıormu o yeterli değilmii..böle olan varmı aranızda..peki eşimde bir sorun çıkarsa ameliyat ol derlermii yada tüp bebek yaparalarmı direk..sperm sayısı fazla bile neden istedilerki bu filmi anlmadım doğrusu..devlet hastanesinde ilk kez bu kadar uğraşıorum devamlıda giderimm ...eşimde ameliyat derse olmam dio asla..çattıkk
kızlar dosyam konseyden de çıkmış aradım çıktı gelip alın 5 e kadar dedi. yarın sabah olmazmı dedim, gelirseniz öğleden sonra gelin dedi uyuz nil :) bende zman kaybetmemek adına eşimin iş yeri yakın oraya ve çokta işi olmasına rağmen eşimi yönlendirdim tüp bebekten alıp heyet odasına teslim etmiş yarın arayın demişler çıktıysa haftaya gelip ilaç raporunuzu alabilirsiniz demişler yani yarın aradığımda ok derlerse haftaya çarşamba yada perş gidip raporumu alıp dr. ilacımı yazdırırım ve temmuz sonundaki adetimi beklerim adete birlikte tüp tedavisine başlarız. yavaş yavaş işlemlerin sonuna geldik gibi. hadi bakalım allah utandırmasın da bari ilk denemede tutsun onca işlem boşa gitmesin. yoksa bu işlemleri tekrar yapmak zorunda kalacağım sırf rapor çıkartmak için( gerçi ben tüp aşamasına geldim ama hala normal olur umudu oluyor arada içimde:)
çıktım gittim zaten canım durmadım evde bi güzel muhabbet ettik kafam dağıldı çay da içtik hiçbişey düşünmedim iyi oldu. Eğer öle yapmasaydım da dediğin gibi market gezecektim valla.canım haklısın valla bazen kör cahil olabilmeyi o kadar çok arzu ediyorum ki ama olmuyor kafa rahat durmuyor. Bizler okuyup araştıran insanlarız yakın bir arkadaşım da var kızıyor bana bu ne böyle diyor anlatıyorum ona şöyle imiş böyle imiş diyorum anlamıyor kızın kafası karışıyor amaaan diyor ne çok da biliyosun diyor bırak kendini azcık diyor. Aslında çok kurcalamıyorum ama olması gereken kadar. Kendisi de koşturdu bebek için yaşları da geçkin. Laparoskopi olmuş tüpleri tıkalıymış eşi ilaç kullanmış kaç ay yumurtası gelişmemiş en sonunda olmuş işte ben düşük yaptım geçen sene o hamileyim dedi arkasından eğer doğursaydım yavrum onunkinden 40 gün büyük olacaktı onun çocuğu şimdi 4 aylık. Ve hep gülerek anlatıyor telaşlarını ama bana bile baştan söylemedi insanlar ne kadar uyanık ben paylaştıkça dedi tüplerim tıkalıydı ilaçla açıldı eşim de antibiyotik kullandı falan dedi. Ama sonra da bizim stresten olmadı çocğumuz dedi.insanlar çok fena ya. Saklamayı başarabiliyolar. Biz yapamıyoruz. Eşimin iş yerinde de muhasebe departmanı biliyor insan kaynakları da duymuştur artık bunca izin aldıktan sonra.insanlar nasıl da saklıyolar. şimdi çocuğu doğdu ya acımasız ca stresten olmadı diyor. Olmasaydın o zaman laparoskopi... Eşin niye ilaç kullandı?
Eşimle de konuştuk onların bu çelişkili konuşmalarından artık o çocuğun tüp bebek olduğunu bile düşünmeye başladık :)
herneyse canım dediğin gibi herkesin ayrı bir derdi var rahim anomalisi hormon düzensizliği ama ortak sorun hepsinin kısırlığa yol açması. Benim de bir arkadaşımın çikolata kisti vardı 32 yaşında evlendi hemen korktular çalışmalara başladılar olmadı sonra kistini aldırdı aşılama denediler tutmadı. Sonra saldı kendini ve hamile kaldı 7 aylık şimdi kızı olacak. Bizim başımıza gelmez böyle kendiliğinden hamilelikler. Her işimiz ters şanssızız biz.cuma günü için bile kafamda birsürü soru var. Ama mecburum. Neden yumurtlayamıyorum ben kist yok pko yok temiz bir sol over. Neden? Ben vakit kaybetmeden tüp bebek yapmalıyım bence.
Ve dediğin gibi eğer olursa ondan kıymetlisi olmicak. Bakıyorum da ne insanlar anne oluyor. Ben annelerin en mükemmeli olucam :) çocuk da zıvanadan çıkar heralde artık:) ve eğer 1. Olursa inşallah allahın izniyle 1 yaşını geçince 2. Için çalışıcam.
Canım 3 yaş küçükmüş ya eşin senden senin gibi düşünemiyor işte anlamıyor bu işlerden demekki ne diceni bilemedi doktorun kafasını karıştırdı.senin eşinmiydi canım erkek doktora götürmeyen bu yüzden zeynep kamil e gidemicem diyodun. şimdide ameliyat mı olmam diyor. Bırak olmasın. Bizim çektiğimiz sıkıntılar ne oluyor. Her durumda bıçak altına yatmayı göze alırız ama biz. Onlar erkekliklerine zarar gelecek diye ödleri kopar hemen olmam yapmam derler. Ama merak etme iş o raddeye gelince kedi gibi olurlar. Kadınlar daha metanetli ve sabırlı. Bir erkeğe sen kısırsın deseler. Bizim gibi olamazlar yıkılırlar.
Tebrik ederim canım çok seviniyorum senin adına ben sana sormuştum sanırım mesajlarımın birisinde atladın mı okumadın mı?
Eğer aşılamam tutmazsa ben nerden başlayacağım tüp bebek işlemlerine? Mart ayına ait hormon ve smear. Eşimin üroloji raporu da o zaman aldındı. Elimizde ocak ayında yapılmış bir spermiogram var hatta ona bakıp yazdı üroloji doktoru raporu. Koç gibi spermlerin demişti :d
psikolog dahiliye konsültasyonu falan çok zaman alıyormu canım.
Ayrıca sana bir tavsiye bak yukarda da yazdım millet çatır çatır çocuk sahibi oluyor. Bu tüp bebek yaptıklarından şüphelendiğim arkadaşım da yaşları da geçkin ya kuyruğu kapana sıkışmış gibi 1 sene koşturmuşlar sonunda oldu çocukları. Herkes tüp bebek yapıyor. Zaman kaybetmemek için. Biz hala normal olmasının derdindeyiz. Olursa zaten işlemler için koşturduğun aylarda da olur. Eşinle hiç mi birlikte olmuyorsun ki hepimiz oluyoruz neden olmuyor. çünkü bizlerin tedaviye ihtiyaçları var. Yerinde olmak için neler vermezdim. Zaman geçirme raporunu almışsın misss gibi ohhh...temmuz da yaptır hastane kalabalık da olmaz.
çıktım gittim zaten canım durmadım evde bi güzel muhabbet ettik kafam dağıldı çay da içtik hiçbişey düşünmedim iyi oldu. eğer öle yapmasaydım da dediğin gibi market gezecektim valla.canım haklısın valla bazen kör cahil olabilmeyi o kadar çok arzu ediyorum ki ama olmuyor kafa rahat durmuyor. bizler okuyup araştıran insanlarız yakın bir arkadaşım da var kızıyor bana bu ne böyle diyor anlatıyorum ona şöyle imiş böyle imiş diyorum anlamıyor kızın kafası karışıyor amaaan diyor ne çok da biliyosun diyor bırak kendini azcık diyor. aslında çok kurcalamıyorum ama olması gereken kadar. kendisi de koşturdu bebek için yaşları da geçkin. laparoskopi olmuş tüpleri tıkalıymış eşi ilaç kullanmış kaç ay yumurtası gelişmemiş en sonunda olmuş işte ben düşük yaptım geçen sene o hamileyim dedi arkasından eğer doğursaydım yavrum onunkinden 40 gün büyük olacaktı onun çocuğu şimdi 4 aylık. ve hep gülerek anlatıyor telaşlarını ama bana bile baştan söylemedi insanlar ne kadar uyanık ben paylaştıkça dedi tüplerim tıkalıydı ilaçla açıldı eşim de antibiyotik kullandı falan dedi. ama sonra da bizim stresten olmadı çocğumuz dedi.insanlar çok fena ya. saklamayı başarabiliyolar. biz yapamıyoruz. eşimin iş yerinde de muhasebe departmanı biliyor insan kaynakları da duymuştur artık bunca izin aldıktan sonra.insanlar nasıl da saklıyolar. şimdi çocuğu doğdu ya acımasız ca stresten olmadı diyor. olmasaydın o zaman laparoskopi... eşin niye ilaç kullandı?
eşimle de konuştuk onların bu çelişkili konuşmalarından artık o çocuğun tüp bebek olduğunu bile düşünmeye başladık :)
herneyse canım dediğin gibi herkesin ayrı bir derdi var rahim anomalisi hormon düzensizliği ama ortak sorun hepsinin kısırlığa yol açması. benim de bir arkadaşımın çikolata kisti vardı 32 yaşında evlendi hemen korktular çalışmalara başladılar olmadı sonra kistini aldırdı aşılama denediler tutmadı. sonra saldı kendini ve hamile kaldı 7 aylık şimdi kızı olacak. bizim başımıza gelmez böyle kendiliğinden hamilelikler. her işimiz ters şanssızız biz.cuma günü için bile kafamda birsürü soru var. ama mecburum. neden yumurtlayamıyorum ben kist yok pko yok temiz bir sol over. neden? ben vakit kaybetmeden tüp bebek yapmalıyım bence.
ve dediğin gibi eğer olursa ondan kıymetlisi olmicak. bakıyorum da ne insanlar anne oluyor. ben annelerin en mükemmeli olucam :) çocuk da zıvanadan çıkar heralde artık:) ve eğer 1. olursa inşallah Allahın izniyle 1 yaşını geçince 2. için çalışıcam.
tebrik ederim canım çok seviniyorum senin adına ben sana sormuştum sanırım mesajlarımın birisinde atladın mı okumadın mı?
eğer aşılamam tutmazsa ben nerden başlayacağım tüp bebek işlemlerine? mart ayına ait hormon ve smear. eşimin üroloji raporu da o zaman aldındı. elimizde ocak ayında yapılmış bir spermiogram var hatta ona bakıp yazdı üroloji doktoru raporu. koç gibi spermlerin demişti
psikolog dahiliye konsültasyonu falan çok zaman alıyormu canım.
ayrıca sana bir tavsiye bak yukarda da yazdım millet çatır çatır çocuk sahibi oluyor. bu tüp bebek yaptıklarından şüphelendiğim arkadaşım da yaşları da geçkin ya kuyruğu kapana sıkışmış gibi 1 sene koşturmuşlar sonunda oldu çocukları. herkes tüp bebek yapıyor. zaman kaybetmemek için. biz hala normal olmasının derdindeyiz. olursa zaten işlemler için koşturduğun aylarda da olur. eşinle hiç mi birlikte olmuyorsun ki hepimiz oluyoruz neden olmuyor. çünkü bizlerin tedaviye ihtiyaçları var. yerinde olmak için neler vermezdim. zaman geçirme raporunu almışsın misss gibi ohhh...temmuz da yaptır hastane kalabalık da olmaz.
Arkadaşlar Merhaba,
Yazışmalarınızı okudum kadarıyla siz z.k. asistan harici kontrol oluyorsunuz. Bende zk dayım ama bizimle interfiti deki doktorlar bakıyor. Siz nasıl diger doktorlara kontrol oluyorsunuz? Bir de ben ikinci aşılamam için rapor çıkarttırmadım. İlk rapordan kalan ignelerimle olucam. Size ilk seferde kaç adet igne yazdılar? Pazartesi yumoş kontrolüne gidicem. İnşallah herşey yolunda gider...
aynen canım ya insanlar öyle tuhaf ki kendine çok yakn hissettiğin ve dostun sandığın kişiler bile öyle anlar geliyorki seni çok şaşırtıyor. bu sebeptan ben bu durumumu çok paylaşmıyorum kimseyle.aynı durumu yaşadığım aradaşlarım vardı çok sıkı fıkı konuşurduk hamile kalanların nedense artık ilgi alanına girmeyip arama gereği bile duymuyorlar. kendilerininde o aşamalardan geçtiğini çok çabuk untuyorlar. insanlar gerçekten gizlemeyi inanlımaz beceriyor. ben eşimimn ağzını tutamadım aileseine hep üstü kapalı yeri gelincede isyan eder gibi çıtlattı. haa onların ne kadar umrunda oldu yada ne kadar ilgilendiler orasıda tartışılır :) yani çok bunalımlıyız paylaşma ihtiyacı hissediyoruz jendimizi çıkmazda görüyoruz her önümüze gelene anlatak istiyoruz yada anlatıyoruz ama doğru bir yol olmadığını zamanla kişilerin tavırlarındna anlıyoruz. ben tüp istemiyorum dedikçe eşimde kim nerden bilicek tüp olduğunu hem onlarında (o arkadaşımızın) tuttu belki tüp yaptılar nerden biliyoruz ki dedi. haklıda yani. ve özellikle hamile olan tanıdıklarla irtibata geçmiyorum çünkü insan oğlu aklına binbir türlü şeyler gelir nebilim belki biizm olmuyor ya onların çocuklarına yada hamileliklerine nazarımız değer diyede düşünüyor olabilirler. artıkkime güvenip kime güvenmiyceğimizi bilemez durumdayız. kendi annelerimize bile anlatmıyoruz çünkü eminimki onlarda bizi anlamazlar çünkü kolayca evlat sahibi olmuşlar. söylediğimizde siz stres yapıyosunuz oluruna bırakın, dr.lara çok gidip ilaç kullanmyın ilaçlarda zararlı diye saçma sapan akıllar veriyorlar. ve artık eşimde analtmıyor (umarım gün içinde telde anlatmıyordur:44: ) bu iş artık cidden psikolojik boyutunu geçmiş durumda. ve insanlar gerçekten çiğ köprüyü geçene kadar kendi işleri düzene girince hiç bizim sıkıntılarımız sorupta kendilerini sıkıntıya koymuyorlar
bende yarın arıycam hast. rapor için sorun yok haftaya gel al derlerse hafta gidip alıp ilaçlarımı alıp adet tarihimi bekliycem ve temmuz sonu tedaviye başlıycam ve büyük ihtimal ağustos ortası tüp yapılır diye tahmin ediyorum. ben hayatımda diş bile geçtirmedim narkoz almaktan ve uyanamamaktan inanılmaz korkuyorum(( artık olan oldu onada katlanıcaz napalım ((
canım ben detayları yazmıştım ama sanırım senin gözünden kaçmış uzuun uzun tekrardan yazayım. eğer sizin tahlil tarihleriniz yeniyseki yeni bence. ve dosyan tüp bebekte açıldı ise dr. tüp dediği anda sekretere gidip dr. tüpe karar verdi ne yapmak gerek diyorsun kan falan yazarsa benim kanım var tarihlerde şu dersin ve hangi değerlere bakılması gerekiyorsa onları yazar. ha kan ok ve yeniden vermek gerekmiyorsa sana akciger filmi ve ekg yazacak eg bomboş oluyor anında yapıpçıktısını veriyorlar. akciger röntgenini de karşı binanın bodrum katına gidiyorsun biraz kuyruk oluyor ama en fazla yarım saat bekleyip çekmişlerdi. ordaki sekreterlik bir kaç böülümün kaydını yaptığı için kuyruğun sebebi o. hemen çektiler ama raporlu hasta olduğumuz için bir sonraki gün veriyolar. onları alınca tüp bebeğe gidip akciger ekg ve diğerleri tamam e yapmak lazım de bu defa bi kağıt vercek on psikiyatriye, genel cerrraha ve dahiliye(içhastalıklarına) kaşe yaptırcan. o kağıdı psikiyatri anında kaşeliyor. ama genel cerrah ve dahiliyeye randevu alıp öyle gidiyorsun.
psikiyatri : tüp bebek binasında kurul odasının yanında
dahiliye,cerrahi,ekg,röntgen : karşı binada giriş katta , sadece röntgen bodrum katta.
bu arada nufustan eşine ve kendine ayrı ayrı kayıt örneği çıkartıyosun. ve sgk da hizmet dükümünüzü alıyorsunuz orjinal kaşe imzalı, buralra tek gidip alabliyon eşinin sele gelemsine gerek yok onun kimliğini götürmen yeterli soyisim tutuyor diye veriyolar.
bütün bu işlemler tamamlandığında rapor almalara başlıyorsun evraklarında tüp bebeğe git onlar seni kurul odasına yolluyor kurul senden o kağıdı yani dah. cerrah ve psikiyatriye imzalattığın kağıdı senden alıyor kimlik fotokopin ve 3-4 fotoyla birlikte. 1 hafta sonra arayıp "sistemik hastalık raporum" çıktımı diyosun evt derlerse gidip alıp tüp bebeğe gidip dosyanı olurşturuyolar ve dosya tüpte kalıyor konseye girmek için 1 hafta sonra arayıp dosyam konseyden çıktımı diyosun. çıktı öğleden sonra gel al derlerse gdip ordan alıp kurul odasına bırakıyosun ve ilaç raporlarının çıkmasını bekliyorsun.
Ve gittiğin her bölüme muhakkak tüm tahlillerin yanında olsun kaşe yapan bölüm dr.ları bakabiliyor. özellikle dahilice ciger filminin sonuç kağıdnı bırak filmi bile eline alıp baktı ekg ye baktı kana baktı öyle kaşe yaptı. buyüzden o tahlillerin hep yanında olsun .
birde gittiğin her bölüme tüp bebek yapıcaz rapor çıkartıcaz dersen onlar biliyor. bu lafı söyle muhakkak. ve öncesinde bölümün sekreterlerine kaydını yaptır randevu alsan bile kayıt yaptırman gerekiyor. senin işin daha kolay tahlillerin yeni en azından ben eşimin ve kendi tüm tahlilleri yenilettim çünkü 6-7 ay olmuştu ve ne olur ne olmaz deyip garantiye alayım dedim. çok uzun oldu umarım karışık yazmamışımdırokuyunca ooff ne uzun ve karışık diyoruz ama işin içine girince takır takır gidiyor valla heleki biz z.k kurtlar olarak havda karada yaparız. sadece heyet biraz yavaş çalışıyor :)) 1 haftda raporları anca çıkarıyor:))
aynen canım ya insanlar öyle tuhaf ki kendine çok yakn hissettiğin ve dostun sandığın kişiler bile öyle anlar geliyorki seni çok şaşırtıyor. Bu sebeptan ben bu durumumu çok paylaşmıyorum kimseyle.aynı durumu yaşadığım aradaşlarım vardı çok sıkı fıkı konuşurduk hamile kalanların nedense artık ilgi alanına girmeyip arama gereği bile duymuyorlar. Kendilerininde o aşamalardan geçtiğini çok çabuk untuyorlar. Insanlar gerçekten gizlemeyi inanlımaz beceriyor. Ben eşimimn ağzını tutamadım aileseine hep üstü kapalı yeri gelincede isyan eder gibi çıtlattı. Haa onların ne kadar umrunda oldu yada ne kadar ilgilendiler orasıda tartışılır :) yani çok bunalımlıyız paylaşma ihtiyacı hissediyoruz jendimizi çıkmazda görüyoruz her önümüze gelene anlatak istiyoruz yada anlatıyoruz ama doğru bir yol olmadığını zamanla kişilerin tavırlarındna anlıyoruz. Ben tüp istemiyorum dedikçe eşimde kim nerden bilicek tüp olduğunu hem onlarında (o arkadaşımızın) tuttu belki tüp yaptılar nerden biliyoruz ki dedi. Haklıda yani. Ve özellikle hamile olan tanıdıklarla irtibata geçmiyorum çünkü insan oğlu aklına binbir türlü şeyler gelir nebilim belki biizm olmuyor ya onların çocuklarına yada hamileliklerine nazarımız değer diyede düşünüyor olabilirler. Artıkkime güvenip kime güvenmiyceğimizi bilemez durumdayız. Kendi annelerimize bile anlatmıyoruz çünkü eminimki onlarda bizi anlamazlar çünkü kolayca evlat sahibi olmuşlar. Söylediğimizde siz stres yapıyosunuz oluruna bırakın, dr.lara çok gidip ilaç kullanmyın ilaçlarda zararlı diye saçma sapan akıllar veriyorlar. Ve artık eşimde analtmıyor (umarım gün içinde telde anlatmıyordur:44: ) bu iş artık cidden psikolojik boyutunu geçmiş durumda. Ve insanlar gerçekten çiğ köprüyü geçene kadar kendi işleri düzene girince hiç bizim sıkıntılarımız sorupta kendilerini sıkıntıya koymuyorlar
bende yarın arıycam hast. Rapor için sorun yok haftaya gel al derlerse hafta gidip alıp ilaçlarımı alıp adet tarihimi bekliycem ve temmuz sonu tedaviye başlıycam ve büyük ihtimal ağustos ortası tüp yapılır diye tahmin ediyorum. Ben hayatımda diş bile geçtirmedim narkoz almaktan ve uyanamamaktan inanılmaz korkuyorum(( artık olan oldu onada katlanıcaz napalım ((
canım ben detayları yazmıştım ama sanırım senin gözünden kaçmış uzuun uzun tekrardan yazayım. Eğer sizin tahlil tarihleriniz yeniyseki yeni bence. Ve dosyan tüp bebekte açıldı ise dr. Tüp dediği anda sekretere gidip dr. Tüpe karar verdi ne yapmak gerek diyorsun kan falan yazarsa benim kanım var tarihlerde şu dersin ve hangi değerlere bakılması gerekiyorsa onları yazar. Ha kan ok ve yeniden vermek gerekmiyorsa sana akciger filmi ve ekg yazacak eg bomboş oluyor anında yapıpçıktısını veriyorlar. Akciger röntgenini de karşı binanın bodrum katına gidiyorsun biraz kuyruk oluyor ama en fazla yarım saat bekleyip çekmişlerdi. Ordaki sekreterlik bir kaç böülümün kaydını yaptığı için kuyruğun sebebi o. Hemen çektiler ama raporlu hasta olduğumuz için bir sonraki gün veriyolar. Onları alınca tüp bebeğe gidip akciger ekg ve diğerleri tamam e yapmak lazım de bu defa bi kağıt vercek on psikiyatriye, genel cerrraha ve dahiliye(içhastalıklarına) kaşe yaptırcan. O kağıdı psikiyatri anında kaşeliyor. Ama genel cerrah ve dahiliyeye randevu alıp öyle gidiyorsun.
Psikiyatri : Tüp bebek binasında kurul odasının yanında
dahiliye,cerrahi,ekg,röntgen : Karşı binada giriş katta , sadece röntgen bodrum katta.
Bu arada nufustan eşine ve kendine ayrı ayrı kayıt örneği çıkartıyosun. Ve sgk da hizmet dükümünüzü alıyorsunuz orjinal kaşe imzalı, buralra tek gidip alabliyon eşinin sele gelemsine gerek yok onun kimliğini götürmen yeterli soyisim tutuyor diye veriyolar.
Bütün bu işlemler tamamlandığında rapor almalara başlıyorsun evraklarında tüp bebeğe git onlar seni kurul odasına yolluyor kurul senden o kağıdı yani dah. Cerrah ve psikiyatriye imzalattığın kağıdı senden alıyor kimlik fotokopin ve 3-4 fotoyla birlikte. 1 hafta sonra arayıp "sistemik hastalık raporum" çıktımı diyosun evt derlerse gidip alıp tüp bebeğe gidip dosyanı olurşturuyolar ve dosya tüpte kalıyor konseye girmek için 1 hafta sonra arayıp dosyam konseyden çıktımı diyosun. çıktı öğleden sonra gel al derlerse gdip ordan alıp kurul odasına bırakıyosun ve ilaç raporlarının çıkmasını bekliyorsun.
Ve gittiğin her bölüme muhakkak tüm tahlillerin yanında olsun kaşe yapan bölüm dr.ları bakabiliyor. özellikle dahilice ciger filminin sonuç kağıdnı bırak filmi bile eline alıp baktı ekg ye baktı kana baktı öyle kaşe yaptı. Buyüzden o tahlillerin hep yanında olsun .
Birde gittiğin her bölüme tüp bebek yapıcaz rapor çıkartıcaz dersen onlar biliyor. Bu lafı söyle muhakkak. Ve öncesinde bölümün sekreterlerine kaydını yaptır randevu alsan bile kayıt yaptırman gerekiyor. Senin işin daha kolay tahlillerin yeni en azından ben eşimin ve kendi tüm tahlilleri yenilettim çünkü 6-7 ay olmuştu ve ne olur ne olmaz deyip garantiye alayım dedim. çok uzun oldu umarım karışık yazmamışımdırokuyunca ooff ne uzun ve karışık diyoruz ama işin içine girince takır takır gidiyor valla heleki biz z.k kurtlar olarak havda karada yaparız. Sadece heyet biraz yavaş çalışıyor :)) 1 haftda raporları anca çıkarıyor:))
Bu dahliye psikiyat onlar ne oluyor kızlar onlardan damı randevü alacağız onları sölemediler hiçç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?