cnm ne kadar doğru şeyler paylaşmışsın aynen dediğin gibi oluyor bu çocuk işlerinde durum...mesela yeni evlisin seninle evlenen hatta sonra evlenen herksein olmuş bir bakıorsun kıskanmıorum allah versin yemin ederimm ama karşındaki öle düşünmüor anlıosun hani nazarı değer hani içlnemişizdir gibi muamele yapmaya başılar böle ..bir de sanki nispette yapıormuş gibi gelior yapmasa bile durumlar karışık oluyor böle durumlarda..ben bu yaşa geldim zaten geç evlendim ne evlilik ne çocukta pek gözüm yoktu..hala da öle çocuk çocuk diye parçalamıorum kendimi olması gerektiği için gidip geliorum....çocuk severim ama fazla da üzülmüorum nasip diorum vardır ALLAHIN BİR BİLDİĞİ DİORUMM HAKKIMDA..AMA ÇEVRYLE ARTIK İLŞKİMİ YAVAŞ YAVAŞ KESER OLDUM BU ÇOCUK MUHABBETİNDEN..DUYGULAR ÖLE KARIŞIKKİ BİRİNİN ÇOCUĞUNU ALIP SEVEMİORUM BİLE YANLIŞ ANLAR NAZAR DEĞDİRİRİDİYE HALBUKİ BEN O KADAR TAKMIORUM YANİİ AMA KARŞINDAKİ SENİN ÇOK İÇLNEDEĞİNİ KISAKNDIĞINI SANIOR..ŞİMDİ YENİ EVLİ KAÇ KİŞİ GÖRÜŞMEYİ KESTİMM.HEDİYE ALIP GİTMEKTEN DE YORULDUM ARTIK:))))
kızlar dosyam konseyden de çıkmış aradım çıktı gelip alın 5 e kadar dedi. yarın sabah olmazmı dedim, gelirseniz öğleden sonra gelin dedi uyuz nil :) bende zman kaybetmemek adına eşimin iş yeri yakın oraya ve çokta işi olmasına rağmen eşimi yönlendirdim tüp bebekten alıp heyet odasına teslim etmiş yarın arayın demişler çıktıysa haftaya gelip ilaç raporunuzu alabilirsiniz demişler yani yarın aradığımda ok derlerse haftaya çarşamba yada perş gidip raporumu alıp dr. ilacımı yazdırırım ve temmuz sonundaki adetimi beklerim adete birlikte tüp tedavisine başlarız. yavaş yavaş işlemlerin sonuna geldik gibi. hadi bakalım allah utandırmasın da bari ilk denemede tutsun onca işlem boşa gitmesin. yoksa bu işlemleri tekrar yapmak zorunda kalacağım sırf rapor çıkartmak için( gerçi ben tüp aşamasına geldim ama hala normal olur umudu oluyor arada içimde:)
canım gözün aydın. çok sevindim senin adına. hadi bakalım başlıyorsun. allah emeklerinin karşılığını almayı nasip etsin. tüp bebeğin tutsun. bebeğin sana sımsıkı tutunsun. bize de umut olsun inş.
ya kızlar aklıma ne geldi hani biz dün şey dedik ya bitane çocuk olsa peşine hemen 2. yada 3, cüyüde yaparız. hadi diyelimki biz tüp bebekten sonra normale döndük doğurganlığımız arttı. büyük bi çoğunluk tüp yaptıktan sonra nasıl olsa olmuyor deyip korunmuyormuş ve kazaya geliyormuş 2. bebekleri. ilk çocuklar olursa eğer normal peşine hemen ikincileri yapmak istersek ilk bebeklerin normal doğurmak gerekir malum sezeryan olursa iki yada üç yıl ara vermek zorundayız hemen yapmak yasak( ee yasta geçiyor diyelimki benim bu tüp tuttu 1 yıl sonra sezeryan oldu (ki istemem ben sezeryan ama belki sağlık şartları onu gerektirecek) ee hadi 2 yıl ara benim yaş oldu 32-33 o yaştan sonra nasıl olcak 2. çocuk. belki yine olmıycak yine tüp denemek zorunda kalcaz. keşke ikiz yapsalarda kurtulsak bi defada ama yapmıyorlar ((
canım inşallah birden fazla sağlıklı embriyon olurda diğerlerini dondurursun ikinci bebek için. ben çok istiyorum iki çocuk. bu yüzden tüple olsun istiyorum.
ya kızlar aklıma ne geldi hani biz dün şey dedik ya bitane çocuk olsa peşine hemen 2. yada 3, cüyüde yaparız. hadi diyelimki biz tüp bebekten sonra normale döndük doğurganlığımız arttı. büyük bi çoğunluk tüp yaptıktan sonra nasıl olsa olmuyor deyip korunmuyormuş ve kazaya geliyormuş 2. bebekleri. ilk çocuklar olursa eğer normal peşine hemen ikincileri yapmak istersek ilk bebeklerin normal doğurmak gerekir malum sezeryan olursa iki yada üç yıl ara vermek zorundayız hemen yapmak yasak( ee yasta geçiyor diyelimki benim bu tüp tuttu 1 yıl sonra sezeryan oldu (ki istemem ben sezeryan ama belki sağlık şartları onu gerektirecek) ee hadi 2 yıl ara benim yaş oldu 32-33 o yaştan sonra nasıl olcak 2. çocuk. belki yine olmıycak yine tüp denemek zorunda kalcaz. keşke ikiz yapsalarda kurtulsak bi defada ama yapmıyorlar ((
merhaba siz benim sorduğum hiç bişeye cevap vermiyosunuz ama ben size cevap vermek istiyorum benim kuzenim geçen yıl nisan ayında 6 aylık bebeğini sezeryanla almak zorunda kaldılar ve bebeğini kaybetti şuan 4 aylık hamile oluyo yani yasak diye bişi yok yasağı ancak kendin koyarsın rabbim hayırlısını versin
ya birle kalmasın dünya hali ne diye tek olsun kötüde olsa bi kardeşi olsun isterim :)) ama embriyo dondurma işini bekte tasvip etmiyorum donmuş şeyden ne hayır gelecek diyerekten :)) ama olursa dondururum neden dersen fsh yüksek ilerde yumurtlamada olmaz yumurtalıkların işide biterse 3-5 yıla kadar ve bu sağlık durumu mevcutken bile embriyo transferi yapılabiliyorsa mecburen dondurmalarına izin vercez. ama zk. da bu kaç yıl muhafaza edilir ve saklama şartları ne kadar uygun araştırıp emin olmak lazım.
bildiğim beş yıla kadar saklayabiliyorlar. zeynep kamil ya da başka yer farketmiyor. geçenlerde hastanede üç yaşında oğlu olan bi kadına rastladım. dondurulmuş embriyosu ile kardeş yapmak için gelmişti. bazen dondurulmuş embriyosu için ödeme yapmaya gelen babalara rastlıyorum. üç yıldır saklatıyoruz falan diyorlar. durumum uygun olursa ben çok isterim. bi de çok ilginç aralarında 2-5 yıl fark oluyor ama onlar aslında ikiz. çok enteresan geliyo bana:)
aa evet ya doğru:))) bak çocuğum bu senin aslında ikizin ama aranızda 3 yıl var diyormussun :)) bu dediğin durumlarada zk da rastlıyorsun sanırım. ama ilginç gerçekten aklıma kümik şeyler geliyor gidiyormusuz ve bizim bi yerde dondruulmuş embriyomuz vardı atmadıysanız biz çocuğumuzu alamaya geldik diyormusuz tövbe yabarrim. artık işi valla arsızlığa vurdum. ve bu dondrulan embriyo işlemlerinde ücret daha az oluyor özellerde bile neredeyse yarı rakamını ödüyoruz.
sonuçta aynı dönemde toplanan yumurta ve sperm hücrelerinden oluşuyorlar bence ikiz sayılır. devlette transfer için ücret ödenmiyor sanırım ama sakladıkları sürece her yıl cüzi bi ücret ödeniyor diye biliyorum üçyüz lira civarı.
öyle yada böyle bi şekilde alıyorlar ama. yani transfer parasını 3-5 yıl içinde taksitle ödüyoruz. acaba ödemeyi unutursak ne yapıyolar:) birde ben bu konularda çok şüpheciyim aşılamalarda bile ya spermler karıştıysa diye sürekli aklıma geliyor. heleki tüpte hem sperm hem yumurtda karışabilir. belki çocuk olursa dna bile yapabilirim:) olmuyor değil yani örnekleri çok.
cnm üç yaş küçükte azmı yaşı 32 anlayamamsı mümkünmü koskaca adam sonuçta bu işleri anlatıorum ama yok..bunun yaşla ilgisi yokki çocuk ta deüil..sadece yanlış konuşmadan dolayı doktor u filmi istedi adım gibi eminim..bir şey çıkarırı özel diyede aklımdan geçior ameliyat etmek için..ama asla olmaz o biliorum ben..napalım artık hayorlısı..özelde yaptırcağım eski spermleri de gösterceğim gösrün bakalım doktor fazla bile spermler nasıl varikosel lolsunn
aynen canım ya insanlar öyle tuhaf ki kendine çok yakn hissettiğin ve dostun sandığın kişiler bile öyle anlar geliyorki seni çok şaşırtıyor. bu sebeptan ben bu durumumu çok paylaşmıyorum kimseyle.aynı durumu yaşadığım aradaşlarım vardı çok sıkı fıkı konuşurduk hamile kalanların nedense artık ilgi alanına girmeyip arama gereği bile duymuyorlar. kendilerininde o aşamalardan geçtiğini çok çabuk untuyorlar. insanlar gerçekten gizlemeyi inanlımaz beceriyor. ben eşimimn ağzını tutamadım aileseine hep üstü kapalı yeri gelincede isyan eder gibi çıtlattı. haa onların ne kadar umrunda oldu yada ne kadar ilgilendiler orasıda tartışılır :) yani çok bunalımlıyız paylaşma ihtiyacı hissediyoruz jendimizi çıkmazda görüyoruz her önümüze gelene anlatak istiyoruz yada anlatıyoruz ama doğru bir yol olmadığını zamanla kişilerin tavırlarındna anlıyoruz. ben tüp istemiyorum dedikçe eşimde kim nerden bilicek tüp olduğunu hem onlarında (o arkadaşımızın) tuttu belki tüp yaptılar nerden biliyoruz ki dedi. haklıda yani. ve özellikle hamile olan tanıdıklarla irtibata geçmiyorum çünkü insan oğlu aklına binbir türlü şeyler gelir nebilim belki biizm olmuyor ya onların çocuklarına yada hamileliklerine nazarımız değer diyede düşünüyor olabilirler. artıkkime güvenip kime güvenmiyceğimizi bilemez durumdayız. kendi annelerimize bile anlatmıyoruz çünkü eminimki onlarda bizi anlamazlar çünkü kolayca evlat sahibi olmuşlar. söylediğimizde siz stres yapıyosunuz oluruna bırakın, dr.lara çok gidip ilaç kullanmyın ilaçlarda zararlı diye saçma sapan akıllar veriyorlar. ve artık eşimde analtmıyor (umarım gün içinde telde anlatmıyordur:44: ) bu iş artık cidden psikolojik boyutunu geçmiş durumda. ve insanlar gerçekten çiğ köprüyü geçene kadar kendi işleri düzene girince hiç bizim sıkıntılarımız sorupta kendilerini sıkıntıya koymuyorlar
bende yarın arıycam hast. rapor için sorun yok haftaya gel al derlerse hafta gidip alıp ilaçlarımı alıp adet tarihimi bekliycem ve temmuz sonu tedaviye başlıycam ve büyük ihtimal ağustos ortası tüp yapılır diye tahmin ediyorum. ben hayatımda diş bile geçtirmedim narkoz almaktan ve uyanamamaktan inanılmaz korkuyorum(( artık olan oldu onada katlanıcaz napalım ((
canım ben detayları yazmıştım ama sanırım senin gözünden kaçmış uzuun uzun tekrardan yazayım. eğer sizin tahlil tarihleriniz yeniyseki yeni bence. ve dosyan tüp bebekte açıldı ise dr. tüp dediği anda sekretere gidip dr. tüpe karar verdi ne yapmak gerek diyorsun kan falan yazarsa benim kanım var tarihlerde şu dersin ve hangi değerlere bakılması gerekiyorsa onları yazar. ha kan ok ve yeniden vermek gerekmiyorsa sana akciger filmi ve ekg yazacak eg bomboş oluyor anında yapıpçıktısını veriyorlar. akciger röntgenini de karşı binanın bodrum katına gidiyorsun biraz kuyruk oluyor ama en fazla yarım saat bekleyip çekmişlerdi. ordaki sekreterlik bir kaç böülümün kaydını yaptığı için kuyruğun sebebi o. hemen çektiler ama raporlu hasta olduğumuz için bir sonraki gün veriyolar. onları alınca tüp bebeğe gidip akciger ekg ve diğerleri tamam e yapmak lazım de bu defa bi kağıt vercek on psikiyatriye, genel cerrraha ve dahiliye(içhastalıklarına) kaşe yaptırcan. o kağıdı psikiyatri anında kaşeliyor. ama genel cerrah ve dahiliyeye randevu alıp öyle gidiyorsun.
psikiyatri : tüp bebek binasında kurul odasının yanında
dahiliye,cerrahi,ekg,röntgen : karşı binada giriş katta , sadece röntgen bodrum katta.
bu arada nufustan eşine ve kendine ayrı ayrı kayıt örneği çıkartıyosun. ve sgk da hizmet dükümünüzü alıyorsunuz orjinal kaşe imzalı, buralra tek gidip alabliyon eşinin sele gelemsine gerek yok onun kimliğini götürmen yeterli soyisim tutuyor diye veriyolar.
bütün bu işlemler tamamlandığında rapor almalara başlıyorsun evraklarında tüp bebeğe git onlar seni kurul odasına yolluyor kurul senden o kağıdı yani dah. cerrah ve psikiyatriye imzalattığın kağıdı senden alıyor kimlik fotokopin ve 3-4 fotoyla birlikte. 1 hafta sonra arayıp "sistemik hastalık raporum" çıktımı diyosun evt derlerse gidip alıp tüp bebeğe gidip dosyanı olurşturuyolar ve dosya tüpte kalıyor konseye girmek için 1 hafta sonra arayıp dosyam konseyden çıktımı diyosun. çıktı öğleden sonra gel al derlerse gdip ordan alıp kurul odasına bırakıyosun ve ilaç raporlarının çıkmasını bekliyorsun.
Ve gittiğin her bölüme muhakkak tüm tahlillerin yanında olsun kaşe yapan bölüm dr.ları bakabiliyor. özellikle dahilice ciger filminin sonuç kağıdnı bırak filmi bile eline alıp baktı ekg ye baktı kana baktı öyle kaşe yaptı. buyüzden o tahlillerin hep yanında olsun .
birde gittiğin her bölüme tüp bebek yapıcaz rapor çıkartıcaz dersen onlar biliyor. bu lafı söyle muhakkak. ve öncesinde bölümün sekreterlerine kaydını yaptır randevu alsan bile kayıt yaptırman gerekiyor. senin işin daha kolay tahlillerin yeni en azından ben eşimin ve kendi tüm tahlilleri yenilettim çünkü 6-7 ay olmuştu ve ne olur ne olmaz deyip garantiye alayım dedim. çok uzun oldu umarım karışık yazmamışımdırokuyunca ooff ne uzun ve karışık diyoruz ama işin içine girince takır takır gidiyor valla heleki biz z.k kurtlar olarak havda karada yaparız. sadece heyet biraz yavaş çalışıyor :)) 1 haftda raporları anca çıkarıyor:))
senin adına çok sevindim canım tayfun beyin ince ve hassas bir doktor olduğu her halinden belli umarım ben de onunla ilerlerim tedavimde. sabah nerelerdeydi bilemiyorum belki de yumurta toplamalar vardı yada transfer. canım medicine da yapılan aşılamamda evet sgk ile anlaşmalı hastane ama biz ilaçları rapor çıkartmadan cebimizden aldık. hatta aşılama raporum çıkarken ilk kurul odasına sormuştum olmaz sayılmaz demişti.ilaçların raporla alınması gerekiyor yoksa nerden bilecekler özelde aşılama yapıldımı yapılmadımı 400 tl de aşılama ücreti vermiştik. o zaman menogon kullanmıştım o hele tam bir kabus tu duruyordu 12 mm de dozu arttırınca bile zor büyüyordu hatta ilk ay 20. günümde yumurta 16 mm iken yapıldı çatlatma iğnem. ikinci ay aşılama oldum işte onda da 18 mm di ama sağlıksız oluyor demekki. böyle giderse sol yumurtalığımda hiç sağlıklı bir folikül göremicem ve tüp bebeğe geçmekten bile korkuyorum bu şekilde. dünden beri moralim çok bozuk özeldeki aşılamam da sayılmayacağı için bu aşılamanın bir şekilde yapılması gerekiyor. artık tutacağından da kestim ümidimi. bal tarçın falan diyosun ya miğdem bulanıyor inan.yani içimden gelmiyor bahar istemiyorum tiksinti geldi onlardan bana bi ara dün hastaneden gelirken niyeti bozdum gidip alayım kilo kilo incir kaynatıp içiyim suyunu dedim ama gücüm yok sanırım vazgeçtim. zaten olacaksa ilaçların faydası olur. ona da baştan başlamak gerekiyor. geçen ay da yemiştim hergün 7-8 tane gerçekten faydası oluyor da bilemiyorum elim kolum kalkmıyor bugün moralim çok bozuk. kayınvalidem çağırdı oturmaya görümcem de gelecekmiş etli dolma yapmış. gitmek istemiyorum aslında hiçkimseyi görmek istemiyorum ama gitmezsem de evde kurup durucam. iş bile yapmadım sadece yemek koydum.çok canım sıkkın hiçbişeye sabrım yok herşey batıyor hormonlarım çok kötü etkileniyor bu tiroid de mahvetti beni. dileğim cuma gününe 10 mm bile olsa bir folikül görebilmek nolur dua et bu aşılama yapılmalı. yazık bize de şişiyoruz her ay ilaçlarla bir işe yarasın bari. ya benim çok akıntım var biliyomusun öyle böyle değil şeffaf ve beyaz karışımı böyle akışkan bayaa uzayıp giden bişey günlük ped siz gezemiyorum.hani uzayan akıntı yumurtlamaya işaretti yalan işte hepsi. gerçi çok yumurtam var ama içinden birisi büyüyemiyor aynı şey işte benim de 12 de durduğu aylar oldu hep. napalım geç olsun da güç olmasın zaten hangi gün büyüdüğünün bir önemi yok güzel büyürse rahim içi de uygunsa 20. günden sonra bile döllenir. dileğim öyle olsun. yapılsın bu aşılama. sonra tüp bebeğe geçeceğim artık zaman kaybetmek istemiyorum. benim rahim anomalim olduğu için bence rahim zayıf medicine daki doktorum bana öyle demişti damarların ince beslenemiyor demişti belki de öyledir. vakit geçirmeden tüp bebekle evlat sahibi olmalıyım. dün eşimle gelirken konuşuyoruz diyorum hep olacak ümidiyle yaşıyorum. ama eğer bir gün doktorlar hiç çocuğunuz olmayacak derseler ne yaparım kendimi nerelere vururum bilemem diyorum kızıyor bana merak etme tüp bebekle olacak diyor. o tüp le olacağına inanıyor artık. benimde içgüdüsel olarak hala kendi başıma hamile kalabilme umudum var. geçtiğimiz ay yumurtaların var diyodu ya evrim bana olsun sağda da olsa varr diyodum tüp bebekde kullanılır diyodum tüpe gerek yok diyodum ama yumurtlama da dirençli olunca naparız bilmem. son ümidim gonal f onu tüp bebeğe saklıyorum :)
senden çok ümitliyim bahar inşallah tutacak. zaman senin için su gibi aksın geçsin inşallah.
bildiğim beş yıla kadar saklayabiliyorlar. zeynep kamil ya da başka yer farketmiyor. geçenlerde hastanede üç yaşında oğlu olan bi kadına rastladım. dondurulmuş embriyosu ile kardeş yapmak için gelmişti. bazen dondurulmuş embriyosu için ödeme yapmaya gelen babalara rastlıyorum. üç yıldır saklatıyoruz falan diyorlar. durumum uygun olursa ben çok isterim. bi de çok ilginç aralarında 2-5 yıl fark oluyor ama onlar aslında ikiz. çok enteresan geliyo bana:)
Hanımlar merhaba..
Siz z.kamilde tecrübelisiniz.2 sorum var ne olur yardımcı olun.:44:
1) Şuan klasik incelemeler tapılıyor.Yarın smear testi sonucu çıkacak.Adetin 2 veya 3.günü gel hormon ve ultrason olacak dediler.Ama ben bugun randevu almak istedim p.tesi için (O güne denk geliyor çünkü) en erken ayın 4.de var.Ne yapmam gerekiyor şimdi.
2)Eşimden üroloji servisinden rapor alması söylendi.Eşimin iş saatleri hiç uygun değil.Acaba eve yakın olan bi hastanede testi yaptırsa da orada dr.a gösterse bişey derlermi:44:
Şimdiden teşkkürler...
Hanımlar merhaba..
Siz z.kamilde tecrübelisiniz.2 sorum var ne olur yardımcı olun.:44:
1) Şuan klasik incelemeler tapılıyor.Yarın smear testi sonucu çıkacak.Adetin 2 veya 3.günü gel hormon ve ultrason olacak dediler.Ama ben bugun randevu almak istedim p.tesi için (O güne denk geliyor çünkü) en erken ayın 4.de var.Ne yapmam gerekiyor şimdi.
2)Eşimden üroloji servisinden rapor alması söylendi.Eşimin iş saatleri hiç uygun değil.Acaba eve yakın olan bi hastanede testi yaptırsa da orada dr.a gösterse bişey derlermi:44:
Şimdiden teşkkürler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?