merhaba canım hormon tahlillerini hangi bölümde yaptıracaksın infertilite den randevu aldıysan eğer saati önemli değil randevunuz kaçta olursa olsun sabahtan gelin diyolardı bize hep sen de çyle yap ve muhakkak aç karnına git.ama randevu yoksa onu bilemem genelde randevusuz yapmıyolar canım eğer yoksa o güne ait ya gidip bir konuşacaksın rica edeceksin. yada bir sonraki adetini bekleyeceksin
eşin de dışarda yaptırabilir testini sonra z.k nın üroloji doktoruna gösterirsiniz o testi ona göre rapor yazıyor. bizimki de öyle olmuştu.
canım çoook teşekkür ederim Allah senden razı olsun. daha önce de yazdığını hatırlıyorum ama ben bu seferkini kopyalayıp kendime mail olarak attım akılda kalmıyor yoksa.benim dosyam infertilite de açılmıştı canım. o dosya üzerinden devam edebilyomuyuz acaba? işte kan ve smear mart ayına ait biz tüpe geçene kadar bir iki ay daha geçse benim de 6 aylık olucak tahliller. ama artık ne gerekiyorsa yaptırırız. kan ve smear için neler yapılması gerektiğini biliyorum sonuçta.diğerlerini de sayende çok iyi öğrendim.
bence sen daha şimdiden düşünme bunları hele bi ilkini doğur da ondan sonra 1 sene sonra başlarsın çalışmalara yine olursa da rahim 1 senede toparlanır zaten.
evet yaa onlar aslında ikiz. rahime farrklı zamanda koyuluyolar sadece. çok enteresan çocuğum senin ikizin bu ama 3 sene sonra oldu :) o kadar çok çocuk özlemim var ki napıcaz bilmem ilk çocuk olsun işe gir diyor eşim işte imkanlarımızı iyileştirebilmek için. ben de banane ben ikinciyi yapçam diyorum çocuğumu da kendim büyütücem diyorum:) aslında çalışmak da istiyorum biraz ama hele bi şöyle 2 yaşına kadar gelsin sonra belki...düşünsene ben 4 senelik evliyim ilk 6 ay çalıştım biyerde önceden de 2.5 senem vardı toplamda 3 sene çalıştım yani. eğer çocuk çocuk diye koşturmak yerine işe girmiş olsaydım şimdi 4 senedir daha çalışıyo olcaktım sigortam ödenir di şimdiye kadar hep özel e gittik zaten. hevesim var çalışmakta. bakalım kısmet...
adetin 2 yada3, günü pazartesiye geliyorsa direkt bölümüne git ve adetim şu günü randevu alamadım yer yoktu dersen onlar işlemlerini yapıyor. yani sabah 8 de sektereterler gelmiş oluyor o sana kanı yazar ve 8 de gidip kanını verirsin orasıda 8 de açılıyor. hemencek kanı alıyolar sonra ultrason için bölümüne geri git dr. lar 9 gibi geliyor en geç 10 da muayenen ve hastane işlemlerin bitmiş olur.
eşin için özelde spermiyogram yaptırabilirsin sonucunu zk. daki dr. göstericen onlarda eşine kan yazıcak hıv yani aıds varmı kanda ona bakıcaklar. sperm ve kanı normalse hemen rapor kaşe imza yapıp sağlamdır. aşılama uygundur raporu veriyor. ama eşinin bir sabah izin alsın. her şekilde kendisi gitmesi gerekiyor. bizimkilerinde zamanı yok ama zmaan yaratmak zorundalar. bu konuda patronuna taviz vermiyor.
evet cnm infertilite bölümüydü ama rand.alamıyorum..anlaşılan önümüzdeki aya kaldı bizim iş.
Test işide dışarda oluyorsa güzelmiş..Hastane bana 5 dk çünkü.
Çok sağol cnm
Hmmm anladım cnm o zaman p.tesi gideyim ben sabah erkenden.Eşimde artık halletsin ne yapayım..
Çok sağol sende cnm..
sanırım bizim hata randevü almamız oldu ürolojiye adam bizi tüp bebeklten geldimizi anlamadı
evet cnm infertilite bölümüydü ama rand.alamıyorum..anlaşılan önümüzdeki aya kaldı bizim iş.
Test işide dışarda oluyorsa güzelmiş..Hastane bana 5 dk çünkü.
Çok sağol cnm
bende sana bu yazdıklarımın çıktısını al diyecektim mail atmakla iyi etmişsin:) 6 ay dolarsa eşinin ve senin tahlilleri yenile ne olur ne olmaz. sonuçta her hastanede kan değerlerini 6 ayda bi yeniletirler. ben smear ve kültürü yenilemedim aralık 2011 e ait şuana kadar olumsuz olmadı öğleden sonra arıycam ilaç raporuma ok demişlerse demekki smear ve kültür yeniden yaptırmana gerek yok seninde. ben yeni dosya açacakalr sandım ama infertlite dosyamın üstüne eklediler hatta sektere nil off bu nekadar ağır böyle dedi:S valla bunca eziyetten sonra bırak çalışmayı bende eşime dün dedim çocuk olursa kendim büyütücem sende bize bakıcan bu kadar çalıştığım yeter. artık çalışmak istemiyorum dedim. benim 1999 da lise stajıyla iş hayatına girdim epey çalıştım sonra üniversite için ara verdim okul bitti gene gelip çalışmaya devam ama artık yeter çocuk olsunda çalışmıycam diyorum ( ama herkes sen duramazsın belki bi süre çalışmazsın sonra yine devam edersin diyorlar ama zmaan ve durumlar ne gösterir bilemeyiz) eğer çalışmazsamda sgk primleri dışarıdan öderiz de tabi 1 kişinin çalışmasıyla onca şey nasıl olur tabiki zor olur
canım akıntım adet bittikten sonra hemen başladı şeffaf renkliydi ilk başta böyle saydam bişey sonra beyaz a döndü kıvamı da koyulaştı sanki ara sıra sarımsı da olduğu oluyor işte son 5 gündür de uzayan akıntım var kopmuyor yani o derece Allahım ya bu kadar açık yazılır mı dimi ama :) ama sanki biraz azaldı dünden beri bilemiyorum bahar ya yapılmasını o kadar çok istiyorum ki aşmam lazım artık bu aşılama prosedürünü. biz o sabah 9 da ordaydık kenan vardı işte ultrasonda birdaha o kadar erken gitmemek lazım sanırım 10 gibi mi orda olsak tayfun bey olsun istiyorum ultrasonda. bence hep aynı doktor olmalı gelişimi hep aynı doktor takip etmeli. eğer ona denk gelirsem sorucam neden böyle olduğunu 75 ile başlamak az mı geliyor acaba dicem uyarılmamı olmuyor bir de kist yok hormonlar normal neden yumurtlamıyorum sol overimden niye bukadar dirençli dicem. eğer rahim anomalinden derse coraspin kullanıp kanı sulandırmak iyi beslenmesine yardımcı olur mu diye sorucam.valla ben de hep tayfun bey e denk gelmek istiyorum ama eşim de işe dönmesi gerektiği için artık kim varsa biran önce girip çıkmak gerekiyor. ultrason için bekleyemem 11.30 u tayfun bey çıksın diye.ama tüpe geçersek zaten e2 falan istiyolar her gidişinde önce kan veriyosun muhakkak öğlenden sonraya kalıyor o zaman yalnız giderim heralde.ben de 10 mm üzeri bişey görsem şükredicem inan.15. günüm oluyor cuma günü. iğnelerin de 12. günü hep 75 kullandım 2. kutum da bitiyor son 50 dozum kaldı ondan da.eğer 3. kutusa dozu arttırırsalar yetmicek cebimden ilaç almak zorunda kalıcambiten iğneleri atmıyorum ben muhakkak bir 75 çıkıyor içinden sonra birleştiriyorum onları biriktiriyorum yani devir tasarruf devri :)
evet yaa onlar aslında ikiz. rahime farrklı zamanda koyuluyolar sadece. çok enteresan çocuğum senin ikizin bu ama 3 sene sonra oldu :) o kadar çok çocuk özlemim var ki napıcaz bilmem ilk çocuk olsun işe gir diyor eşim işte imkanlarımızı iyileştirebilmek için. ben de banane ben ikinciyi yapçam diyorum çocuğumu da kendim büyütücem diyorum:) aslında çalışmak da istiyorum biraz ama hele bi şöyle 2 yaşına kadar gelsin sonra belki...düşünsene ben 4 senelik evliyim ilk 6 ay çalıştım biyerde önceden de 2.5 senem vardı toplamda 3 sene çalıştım yani. eğer çocuk çocuk diye koşturmak yerine işe girmiş olsaydım şimdi 4 senedir daha çalışıyo olcaktım sigortam ödenir di şimdiye kadar hep özel e gittik zaten. hevesim var çalışmakta. bakalım kısmet...
sanırım bizim hata randevü almamız oldu ürolojiye adam bizi tüp bebeklten geldimizi anlamadı
yanlış hatırlamıyorsam sen daha hiç aşılama olmadın dimi. belki sana tüp bebek demiycekelr ve 2 kez aşılama denendikten sonra tüp bebek yapıcaklar. direkt tüp bebek demek yanlış yol izlettirebilir sana. çünkü aşılama ve tüp bebk rapor işlemleri çok farklı birbirinden. senin öncelikler yapman gereken aşılamamı yapılacak tüp bebekmi bunu öğrenmen ve o yolda ilerlemen olacaktır.
aaa bir de omu çıktı yandım eğer mleyse ama bana bişey demedilerki sadece ilk görüşmede ymurtalık rezervine göre karar verilecekti tahlil sonuçalrına göre yani ben tahlil sonucunu göstermedimki daha..sekreter elime sadec yapmam gereknler e ait bir kağıt vardi ben onları yapıorum yandık o zamn desene..ama tüp bebekte muyene oluyorum hep ilk ordan gelioruz yanii..şimdi iyice kafam karıştı yaa.nasıl farklı ne yapacağım ben o zamn..
şimdi aradım zk i dedim afrklımış tüp bebek aşılama siz elime bir kağıt verdiniz ben onları yaptırmaya uğraşıorumm..yok dedi sadece ekstrdan şeyler var tüp ebbekte ben de tahlilllerimi doktora göstermem lazımmış ama sekreter sormuştum o zaman bunu bişey yapmıcan sende kalıcak demiştii..bende öle aldım geldim tahlillleri bir etmeye uğraşıorumm..bence işim zor zk de benim..çok karıştı...her şeyi bir edip tekarar doktora gösteryeım bari artık kim denk gelirse o karar veriri ondan sonrada eksta şeyler çıkacak..yani beim hazırladığım şu an rapor değilmiş zatenn..
attım hepsiciğini mailime. smear kültür 1 sene diye biliyorum canım o biraz canımı yakmıştı inşallah birddaha istemezler bende infertilitedeki dosyamdan devam ederim bence işlemlere. hormonu da sormalı canım bunun kaç ay geçerli olduğunu bilen yok mu belki kurul odası biliyordur.valla ben de aynı düşüncedeyim çocuğumu 2 yaşında bile olsa bırakamam heralde. çalılşmak içimde hep bir heves olarak kalabilir :)çocuk daha önemli. 2 tane olsun istiyorum. ama arada belki ikinciye geçmeden girer biraz çalışırım. ama benim annem uzakta kaynanam da kayınpeder e bakıyor yatalak değil de rahatsız. görümcem de bakar aslında ama ben kendim bırakmam. sadece anneme bırakabilirim o da esenler de oturuyor. ben se darıca dayım...
valla kendimiz bakabilsek keşke. ben ataşehirdeyim annem gaziosmnpşada. kaynana üsküdrda ama ben kaynanaya baktırmam megolaman yetişir bebek. zaten oda bakamaz bu yaştan sonra heralde. olsunda bi çaresi bulunur elbet :)) şimdi hastaneyi aradım bi sorun yok haftaya perş gelip ilaç raporunuzu alabilirsiniz dediler. demekki smear ve kültürü 6-7 aylıktı kabul ettiler :))) sizde tüpte onları yeniletmez sadece kanınızı yeniletirsiniz. çünkü kadın hormonlarında aşılamada bakılan hormonlarda daha farklı olarak başka şeylerede bakıyorlar tüp bebek tedavisinde o yüzende kanları tazeletmekte fayda. erkek kanı yine aynı sadece hıv e bakılıyor.
ben sezaryanla yapılan doğumlarda 3 yıl ara verme zorunluluğu var diye biliyordum daha sonra 2 ye düşürülmüştü. Ara verme olayıda baan mantıklı gelmişti. Nitekim yaranın iyileşmesi kaynaması zaman alır. Ve yeni bir bebek olursa göbek falan büyüyor. O bakımdan mantıklı geliyor ara vermek. Bu arada ne sordunda cevap alamadın. Kendi adıma konuşayım. Mümkün olduğunca bildiğim konularda herkese cevap vermeye çalışıyorum. Ha cevap vermemiş isem o konu hakkında bilgim yoktur ve boş yorum yapıpta kafa karıştırmamak için yazmamışımdır. Eğer sormak istediğin birsey varsa sor ve bildiğimiz konularsa cevap vereyim yada verelim.
ya arkadaşım sen ne panik bi insansın yandım ben ne yapcam demekten bi iş yapamaz durumdasın okuma yazman yokmu. belli ki var bu siteye girip bizle netten yazıştığına bi çok şeyi biliyorsun demektir. okumayazma bilemeyen çok kişiyle karşılaştım hastanede ama pek alada sora sora aslanlar gibi işleri yapıyolar. eşin 32 sen 35 yaşındasın istanbul gibi kozmopolit bir şehirde yaşoıyorsan girişken olup biraz gözü açık olcaksın . derdini anlatamama gibi bir durum kabul etmiyorum ben dr. kızsada terslesede inadına merak ettiklerini soracaksın oda cevaplamak zorunda. ha sen bi kulağında girer diğerinden çıkarsa bende kızarım amayaptığımız her yorumu kendi üstüne alınma herkesin işlemi darklı kimi aşılama oluyor aşılama yapan kimisi hapla, kimisi klomenle, kimisi iğneyle. kimimizde tüp bebek yaptırmak için çabalıyoruz. sen tüp bebek bölümüne gidiyorsun diye sana tüp yapcaklar diye birşey yok. orda infertilite 2 diye bir bölümde var. belki sağlık şartların normal çıkarsa tüp bebek bölümümün içinde infertilite 2 hastası olacaksın. dr. sana yumurtalık rezervine bakacağız demiş. evdeysen ve yaptığın hormon testi elindeyse orada FSH formonu var onu yaz bakalım kaç çıkmış. duruma göre sana tüpmü aşılamamı yaparlar bi yorum yapayım. sende bu yorumu üstüne alın bu defa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?