Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

yanlış anlama çok olumsuz düşünüp panik yaptığın için kızdım sana :) emin ol zk bi çok ssk hastanesinden daha kolay çok ciddi sıralar beklemiyoruz. be mümküğn olduğunca özele gitmem hayatım boyunca toplasan 3-5 kez anca gitmişimdir çünkü güvenmem onlara para için gerekszi işlemler yapacağını düşünürüm hep. yıllaca avrupa yakasında yaşadım yaklaşık 4 yıldırda anadolu yakasındayım ve bu yakadaki sgk lar gerçekten büyük ve iyi. zk kötü hastane olsa ne diye savunayım ne çıkarım varki !! demekki bütüm olumsuzlukların seni bulması senin şanssızlığın ki bende hiç ama hiç şanslı değilim zaten çocuk olmamasında da belli oluyor. ama nedense zk da öyle beni aşırı bezdiren bi durum olmadı. hep sabah erkenden orda oldum en geç 7,30 -8 de hastanede oluyordumki işe yetişe bileyim. muayene olduktan sonra en geç 10,30 da ofiste olmuş oluyordum. birde erkeklerin çok gelip gitme durumu olmuyor bir kere kan veriyorlar, birkere sperm örneği ki bunu özeldede yaptırabilirsin spermi. daha sonra erkeğin işi bitiyor taki aşılama yapılcağı güne kadar. onun dışında rapor çıkartmak için kadın koşturuyor sürekli ve tedavi sürecinde 1 hafta içinde hastaneye en az 2 kez gidiyorsun yumurtalıkların durumuna bakılması için. bu durumda stresli olması gereken eşin değil sensin ama gel görki bunu onun anlaması ve daha da anlayışlı olması lazım. eşim sürekli baskı yapar hast. gitmiycekmiydin bugün diye. gittiğimdede arar ne yaptın ne ettin. aramayı unutuncada hastanede sıkılıp bunaldıkça eşimi arayıp ona kızıyordum korunmasaydık ne vardı en baştan bebek isteseydin falan diye. belki ilk evlendiğimizdede olmayabilirdi orasıda maçhul bir durum. yani kısaca senin için duam eşinin biraz daha anlayışlı olması. bunun erkeklikle alakası yok. ben daha hiç hastaneye gitmeden kaç aydır deniyoruz neden olmadı acaba diye ilk adımı eşim attı ve gidip 2 kez sperm testi yaptırdı daha sonra ben başladım onun girişimiyle. belki o bu adımı atmasaydı ben hala bekliyordum :)) ki hep der bu ayıp bişey değil allahtan gelen birşey ben gurur yapıp gitmemezlik yapmam cahilce olur. belki sorun bende der her zman. hala bile senin fsh deyip duruyolar ama belki benimde spermler yavaş güçsüz diye üstüne almaya çalışır. yani kafa yapısı az değişse bu kadar zorlanmazsın sende. birde hastaneye olumsuz düşünerek gitme cidde öyle olunca bütün aksilikler geliyor. eğer çalışmıyorsanda şanslısın işe dönme stresin olmaz. bende birde o var

Verdigin cevaplar için çok teşekkür ederim. Yanlız benim ilk aşılamam tuttu fakat sonra düşük yaptım. Bundan dolayı 3 aşılamayı yaptırmazlar umarım. Çalışırken bu tedavi sürecini takip etmek çok zor oluyor. Özellikle izin almak tahliller için koşturmak.. İnsanlar insanların ruh halinden hiç anlamıyor(( Allah hepimize hayırlı,saglıklı ve sihatli evlatlar nasip etsin. Not: Bu sefer denk geldigim asistan bana çok acemi geldi. Umarım hatalı birşeyler yapmaz((

aynen öyle kimse kimsenin halinden anlamıyor. ama patronuna yada şefine durumu anlat izin alman çok daha kolay olıuyor. ben tüm detayları anlattım. hastaneye gideceğim gün izin almıyorum direkt bugün hastaneye gidiyorum diyorum :)) tabi buda karşı tarafın anlayışıyla alakalı anlayışsızlarsa ne kadar konuşsanda boş. ama yapcak bişeyde yok gerekirse işten çıkardım çünkü bunlarında yapılması gerekiyor ve sürekli hast. gitmek zorundayız maalesef. aşılaması tutan biriyler ilk kez karşılaşıyorum demekki zk yapılıpta aşılaması tutanda varmış belki buda tutar ve doğar allahın takdiri. demekki sende ciddi bir sorun yok aşılamayla bile hamile kaldığına göre çokta öenmli sorunun yok gibi. çünkü aşılama bana göre çoook basit bir işlem. asistanlar konusunda bişey diyemiycem benim 2. aşılamam yapıldımı ona bile hala şüpheliyim ama olan oldu düşünmenin faydası yok. kızın vajini açmasıyla tamam bacak bacak üstüne at demesi bir oldu ilaçlı sıvıyı enjekte ettimi biliyorum bile ((

Arkadaşlar Özel ve Zeynep kamil hastanesi tecrübemi paylaşayım sizle.Bende özeli asla tavsiye etmiyorum. Hemde hiç bir konuda...
İlk aşılamamı yaptırdıktan sonra hamile oldugumu ögrendim. (Z.K. yaptırmıştım. ) Kese kontrolü içinde yine z.k. gittim ilk ultrasonda sorunu tespit ettiler. Ozaman insan inanmak istemiyor ama şimdi degerlendiriyorumda gerçekten haklılarmış. Gebelik izlenimdeki bayan doktor kese altında kanaman var düşük ihtimalin yüksek dedi. Sorun varsa vücut gebeligi kabul etmiyor. Erken düşük gebelik tehlikelerinde bizde çocugun durmasına saglıklı bakmıyoruz çünkü ilerki evrede daha sorunlu bir tehlike meydana gelebiliyor.(Bunların aynısını babamın arkadaşı uzman bir doktor vardı oda tekrarladı düşügümden sonra.) Tabi zar zor olunca bende hemen çıkıp özele gittim.Anadolu hastanesi. Ordaki bayan doktor bir sorun yok yerleşme kanaması bu. Seni korkutmuşlar diyip aspirin ve Progestan verdi. 2 hafta sonra kontrole geldedi. Bu arada benim kanamam başladı. O anı hiç unutmam.. Hastaneye gittim hemen doktor yokmuş.. Randevum yokmuş...nezaman gelecegi belli değil...Yunusemre hastanesine gittim o halimle..Zar zor ikna edip kadın dogumcudan randevu aldım( ordada aynı işlemler ben 20 gün yatakta yattım 2 günde bir hastaneye gittim gün aşırı igne oldum. Progestan kullanmaya devam ettim (hap ve igne olarak)Artık tuvalete gitmekten korkar olmuştum kanamam varmı diye. Canım annem onunda ömründen ömür gitti benle ugraşırken ( Enson bana kürtaj olucaksınız gelişim yok dendi...Ki eminin en başından beri onlarda bunu biliyordu..Sırf bu işlemler için bir dünya para ödedim. Kontroller haftalık oldu için muayene ücretinin sadece birini sgk anlaşmalı fark alıyorlar digerini özel fiyat alıyorlardı..Ben doktor hanım sorun var kese büyümüyor dedikçe bana bu olabilir bir anda büyüye bilir vs diyordu.. Umut dünyası inandım.. Kürtaj içinde benden 850 TL yakın bir ücret istediler..Ben kürtajımı z.k. de yaptırdım.18 TL sadece agrıkesicive diger ilaçlarımın parasını ödedim..z.k. deki doktar bana sen ne yaptın 2 günde bir ultrosonmu çektirilir diye kızdı hatta..

Bizler çocuk konusunda okadar hassasızki bizim duygularımızla çok kolay oynayıp sömürüyorlar. Z.K. artık uzman olmuş evet yaklaşımları sert insan bir anda buz kesiyor. Net ve açık söylüyorlar oyalamıyorlarda insanı..

Evet aşılamada hiç hissetmiyorsun. Bende çok şüphe etmiştim. Benim tüplerimden teki tıkalı birde rahmim yukarıda. Aşılama oldugumda tıkalı tupün oldugu yerdeki yumurtam gelişmişti. Ben benim hiç umudum yoktu . Yılbaşı süprizi olmuştu. Benim durumumuda biliyorlar. Zaten söylemeden bu işlemleri takip etmek imkansız.. Ama işte halden anlayan lazım. İşimde çok stresli..Oysaki bizim stresten uzak durmamız lazım. En ufak birşeyde hop hormanlar altüst oluyor..Bakalım p.tesi kontrolüm var. Ne diyecek doktorlar..

aynen sakin bir hayat sürmemiz gerek ama bu mümkün değil çalışan insanlar olarak hemde istanbul gibi bir şehirde yaşıyorken. umarım pazartesi iyi şeyler duyarsın. ama artık olumsuz şeyler duymayada alıştık kötü şeyler duymak çokta etkilemiyor :)

arkadaşlar haberler yine kötü çok kötü durumdayım şuan bugünki kontrolde yine folikül yok tayfun bey vardı sabır dedi yine pazartesi gel hala yoksa dozu arttırıcaz dedi. coraspin i sordum gerek yok dedi tüp bebekte veriyolarmış sadece.neden böyle oluyor diye sordum rahim anomalimden mi kaynaklanıyor neden yumurtlamıyorum diye hayır dedi tamamen yumurtalığın verdiği cevap falan dedi. çıktım öylece. eşimlede çok gerildik yolda izin alamıyor artık pazartesi de çağırdı deyince cinleri tepesine çıktı bütün sinirini benden çıkardı. üsküdardan gebze ye gelene kadar söylendi durdu.kendim giderim pazartesi diyorum nasıl gidip geliceksin giyor kolay değil gerçekten yolum çok uzun. onu da anlıyorum üst üste aldığı izinlerin haddi hesabı yok. tatil rezervasyonumuzu iptal ettirmek zorundayız. çünkü izini kalmıyor zaten gidemicemizi de biliyordum. sıkıntılar bitmiyor ki aşılama tutmazsa tüp bebek için koşturmaya başlicaz yine izin gerekicek. tatil bizim neyimize.bana da saydı sövdü buraya girip okuyup araştırıyorum diye de kızdı bu kadar uzak hastaneyi buldum diye de kızdı medicine da da rapor çıkarttırılıyomuş madem çok okuyup araştırıyosun onu niye bilemedin diye de söylendi. işi bırakmayı bile düşünüyorum dedi bana. herşeyin suçlusu ben oldum şimdi.özelde yaptırsaydık keşke kaynarca bari yakındı. raporla yaptırırsım 2 aşılamayı ne tutarsa tutsun. böyle mazot parasının da dibine vurduk. sonra tüp bebeğe geçerdim. ama emin olamadım işte yine de özelde raporla da olsa devlette sorun çıkabilir diye düşündüm. insanlar çok rahat özellerde oluyolar tedavileri sonra da işlerini kalıbına uyduruyolar. çok çaresizim. yol boyu sıktım kendimi. ağlamamak için zor tuttum.bana yazık değil mi daha ne kadar çekicem bu çileyi.neden 1 yumurta bile olmaz ki... daha kaç kez gidip gelicez. birbirimizi boğazlicaz en sonunda. tartışmamak için sustum. o kime patlasın ki onu da anlıyorum saydı sövdü eve bıraktı beni ve bastı gaza gitti. Allah vere de kaza filan yapmasa. Allahım yalvarıyorum nolur acı bize gör halimizi. bu günler böyle geçmez sıkıntı sinirden dermanım kalmadı.böyle giderse tüp bebek raporumu alınca tüp bebeği medicin da yaptırmak zorunda kalıcam yakın olduğu için.
herşeyi unutmak istiyorum şuan günlerce uyutan bir hap olsa.herşeyden tiksiniyorum yaşamaktan bile usanmış vaziyetteyim. canıma kıymayı bile geçirdim aklımdan.bir süre buraya da girmesem iyi olucak. bir de böylemi denemek lazım bilemiyorum ki........

canım bende ikinci aşılama sonrası oluşan gebeliğimde çok benzer bi durum yaşadım. keseyi zk tüp bebek bölümünde gördük. ben sonra nasılsa oldu artık diyerek başka bir hastaneye gittim kalp atışları için fakat bebek yok kese boş dendi. ben ağlaya ağlaya o gün annemle zeynep kamile gittim. kenan bey baktı tüp bebek bölümünden ve aynı gün bebeği gördü, fakat kalp atışı yine yoktu. ilk gittiğim hastanedeki dr bebeği bile göremeyip bir hafta sonra kürtajla alacaktı, fakat zk daki doktorlar tam bir ay boyunca sıkılmadan haftada bir takip ettiler. en son kese bozulup, dokuya karışınca ancak kürtaja yönlendirdiler. bende bu yüzden kürtajımı zeynep kamilde oldum. tam bir özel hastane gibi ilgilendiler. tek farkı ücret ödememiş olmamdı. doktorlarından hemşiresine hastabakıcısına kadar hepsi çok güleryüzlü ve ilgiliydi. ordan çıkınca kendimi hiç kürtaj olmuş gibi hissetmedim bu yüzden. çok memnun kaldım. bu arada sen neden hemen gebe izleme gittin. sekiz haftaya kadar aşılama olduğun yer takip ediyor. kalp aktivitesini görüp gebelik kesinleşince artık doğum doktorunu bulmam için bırakıyorlar. ben ameliyathaneden riskli gebeliklere gebe izleme kadar bi çok bölümünü dolaştım bu süre içerisinde. gerçekten çok profesyonel bi hastane. zaten doğum hastanesi adı üstünde. bende özel hastanelere güvenemiyorum söylediğin gibi. hep bi maddi çıkar varmış gibi geliyo. zk dan çok memnunum bu yaşadıklarımdan sonra.

canım eşin kendine göre haklı el işinde çalışıpta sürekli izin alamak insanın üzernde nasıl bir stres yaratıyor anlatamam heleki evin sorumluluğu onlarda olduğu zaman dahada kötü işten atılırsam ne olur düşünceleri oluyor. bu durumda sen çok üzerine gitme bırak söylensin en azından konuşunca rahatlar. gemze harem dolmuşları sizin ordan geçmiyormu o şekilde gelebilirsin en azından dönüşte lay lay lom geze oynaya mağazalara bakarak evine dönersin. hep gezersen kafanda dağılır madem çalışmıyorsun bu durumu değerlendir. ben hastaneden çıkıp koşturarak işe geliyorum tamam rahat am ne olur ne olmaz laf olmasın istiyorum. allahtan araba varda toplu taşımayla zaman kaybetmiyorum ama onunda riskleri var hızlı gelicem diye kaza riski ( bence hastaneye tek gelip gitmeyi dene belki yol uzun ama en azından vakit geçer sabahları erken kalkarsın ama en azından sana uğraş çıkar ve zman geçer. birde tüp bebek raporumu çıkardıktan sonra medicianada mı yapsam demişsin. rapor için 1,5 ay uğraştım sende aşağı yukarı bu kadar uğraşsan zk.ya git gelin devam edecek e rapor çıkınca da medicianada yaptımanın ne anlamı var önemli olan tüp bebekte raporun süreci zaten. belki iğneler o kadar uzun sürmeyebilirde yüksek dozda veriyolar ilacı çünkü yani iğne oluup kontrollere gitmen 20 gün sürmez bile. bu forumun sana ne zararı olabilirki bilgi alış verişi yapıyoruz. ama ağzımız durmuyor bende eşimle paylaşıyorum bazı konuşmalarımızı. ama eminimki birşey olsa hep o siteye giriyosunda kafanı karıştırıyorlar der benimkide:)) pazartesi erken çık evden ve kendin gitmeyi dene hastaneye en fazla 2 vasıta ile gidersin zk ya. hatta hastane çıkısı aşağı sahile in kız kulesine karşı çay simit yap. ooohh miiiss bırak kocada işine gitsin ne öyle ayağına dolanıyor sende çıkışta üsküdar çarşılarını vs. gez. bir sonraki gidişinde kadıköye git hastanenin orda tek vasıta ve 5 dk sürüyor kadıköy. birde böyle dene bakalım belki daha iyi olur. 1-2 kez kendin git gel bakalım. artık düşünüp durma ne edersen kendine ediyosun psikolojin günden güne kötüye gider zararı kendin görürsün valla bende bir genişlik başladıki sorma gitsin eskiden ağlar dururdum düşünmekten beynimin içini birşeyin içine sıkıştırmış gibi oluyordu. öyle geniş oldumki dün görümceme gittik bir sürü kişi vardı 3 çocuk 2 si 5 yaşında biri 2 yaşında 3 kız bırde bunun üstüne görümcemin devasa hamile göbeğini gördüm valla hiç bişey hissetmedim eskiden olsa gözlerim dolar gizliden ağlardım wc falan. şimdi hiç bişey hissetmedim. sanırım benimde duygularım ölmüş durum ((

Sabah facebookta bir arkadaş bir yazı paylaşmıştı. "Eğer imtihan oluyorsanız, Bu Allah (c.c.)nin sizi unutmadığının müjdesidir" (Hz. Mevlana)
diyordu yazıda içimden acaba gerçekten böylemi diye geçirdim içimden...

canım seni çok iyi anlıyorum. ama biraz daha sabır... bende dördüncü aşılamada yumurta gelişmediğini görünce çok ağlamıştım. ama biliyorsun bu bizim sınavımız. eşinde yorulmuştur artık bu durumdan ona da hakvermek lazım. işyerine sürekli izahat vermek zorunda. tartışmayarak çok iyi yapmışsın. yorgunluk ve stresle söylemiştir eminim o sözleri. inan akşam yumuşamış olarak gelecektir eve. aslında senin için çok zor olmayacaksa kendin gidip gelmeyi denesen. darıcayı tam bilmiyorum ama kocaeliden bildiğim kadarıyla harem minibüsleri var. şöföre sorarsan zeynep kamili tarif edecektir. kendin gelip gitmeye başlarsan inan sende daha rahat edersin. olmadı aşılamalardan sonra evine yakın olan hastanede yaptırırsın tüp bebeği. pazartesi olmadı dozu artıracaklar ve eminim yumurtan gelişecek. biraz daha sabır. ne olur kendini üzme.

canım ben de öyleydim senin gibi hissizleşmiştim bir ara ama işte dayanamadım artık 15. günüm bugün sabır sabır nereye kadar eşimin kızdığı nokta işte buraya giriyorum ya sonra ona da şu şöyle yapmış bu böyle demiş bilmem ne diye anlatıyorum. medicine da da rapor çıkıyodu dedi işte tutturdun zeynep kamil e gidicez diye dedi hep oralardan okuyosun bunları diyo :) yani biraz kör cahil gitmemi istiyo o da naapsın.orası yakındı eve kendim bile gidip gelirdim. ama artık çok geç girdik z.k yoluna 2. aşılamayı da atlatana kadar ilerlicez. canım ben de kendim giderim diyorum ben darıca da oturuyorum gebze ye çıkıp ordan harem minibüslerine binmek gerek e5 de indiriyor ordan yürüyosun karacaahmet mezarlığının yanından. ama o trafikte çok zor anlıyomusun biz tem den geliyoruz her gün.o optimum avm var onun önü falan çilekeş bir trafik kimbilir kaç saatte giderim 8 de binsem bile kaçı bulur bilmem bana kalsa göze aldım da eşim kıyamıyor sanırım bana üst üste diyor ayakta kalırsın diyor vs..artık bişey bulamazsak mecbur öyle yapıcaz da. sanırım görümcemin oğlunu aricak yani yeğenini o götürür artık pazartesi de çarşamba da çağırırsa artık Allah kerim..gezmekde gözüm yok hem kaybolurum ben oralarda ayrıca yalnız başına da gezilmez ki :) valla ben ağladım açıldım canım. hala ümidim var ne yalan söyliyim bu kadar sabrın sonu selamet olacaktır bence.geç de olsa uyarılacak bir folikül.zaten eşim dayanamadı aradı iş yerine varınca yavrum benim o da o kadar çaresiz kaldı ki sesi titriyodu.pazartesiye izahat veremem diyor haliyle çocuk. sen sardırdın bu zeynep kamil i başımıza diyor. medicine olsaydı en azından yakındı daha kolay olurdu diyor. işte bende aşılama 400 tl 42 tl muayne ücreti 12 tl reçete parası 50 tl rapor çıkartmak için para 300 tl de ilaçlar tutuyor 1000 tl yi bulacaktı onun için istemedim. böyle en azından bir mazot parası ve 300 tl ilaç parası ödüyoruz. tamam daha uygun oluyor ama gözden çıkardı izin stresi yüzünden o paraları o. artık nasip canım bana kalsa ben devam etmek isterim z.k ya ama zaman neyi gösterir bilemem. her durumda marmaris işimiz yattı. izinlerimizin durması lazım. daha tüp bebek raporu için kan ve ter akıtıcaz :)

canım duyguya da anlaattım eşim yalnız gebze haremlerle gidip gelmemi istemiyor görümcem de gelirim diyor kadın beraber gideriz diyorum ama o trafikte zor gerçekten.nerdeyse yalvarıcam artık nolur ben gideyim diye herşeyi göze aldım 3 saat güneşte sıcakta trafikte can çekişsem de giderim diyorum ama içi elvermiyor sanırım ben de üzerine gitmiyorum yani sabah tedaviyi bırakmayı bile düşündüm.ne olursa olsun artık herşeyi sıkıntı yapmaktan artık gitti yani.işe gitti ama aklı hala bu işde belli ki aradı yarım saat sonra yeğenimi arayayım o götürsün dedi ben de peki dedim artık o ne isterse onu yapıcam canım.hiç olmadı bir denicem kendim gitmeyi.hala ümidim var biliyomusun inşallah bunca sabrın sonu selametle sonuçlanacaktır. bitmişti akıntım bugün iğnemi vurduktan sonra yine çoğaldı içimde neler oluyor bilemiyorum. tayfun bey 2 hafta doz arttırımı yapmıyoruz eğer hala büyümezse biraz daha arttırıcaz pazartesi dedi.ona güvenmekten başka şansım yok bir bildiği var sanırım 2 hafta dan sonra yağıcaz dedi doz arttırımını işte artık benim 20 yi geçtim 25 inde falan yapılır aşılamam..... amannn yapılsın da artık bu aşılamayı bir sağ salim atlatsak.heralde ara vericez tp bebek işlemleri için bile.

8 de evden çıkarsan trafik felç oluyor oralarda sürekl, kullandığımız yol birde yol çalışması var hiç çıkamazsın içinden. evden saat 6 gibi çıkman gerek kullanmayı biliyorsan sen kendin git arabayla. diğer türlü evden çok erken saatte çıkman gerekir evden. gerçi desene kullanmayı bilsem bunca sıkıntıyı ne diye çekeyim.

kullanmayı biliyorum canım ehliyetim var zaten arabamız da otomatik ama ben sadece buralarda kullanıyorum hiç o kadar uzaklara gitmedim ve acemiyim açıkçası arabamız da sıfır cesaret edemem. ben de 8 de çıkmam zaten. şansa 9 da binsem 11 de orda olurmuyum acaba 9 dan sonra biraz dağılıyor.ultrason için geç olurmu ki?
gerçi bugün dönerken saat 10 du e5 hala felç ti optimum um kilometrelerce ötesinden başlıyordu. heralde orda bi 45 dk kaybederim gerçi minibüs şoförleri kurt gibi sağdan sağdan akıyor ama.valla hiç olmadı dediğin gibi 6 da çıkıcam evden hava zaten 5.30 da aydınlanıyor. 7 ye kadar binsem 10 a kadar giderim heralde. ama benim süpermen eşim buna gerek bırakmadan yeğenini ayarlar benim için :) çarşambaya da tekrar yüzü olur izin istemek için. dün akşam bir kına gecesine gittim.

hani bi şarkı vardı ya " güvercin uçuverdiiiiiiiiiiii kanadın kırıverdi aman aman ben yandım allah ayrılamam" falan filan.şarkıcı şarkıya süpermen uçuverdiiiiiiiiiiii diye girdi de çok güldüm. aklıma geldi şimdi.

bahar cım sen nasılsın bak ben toparlandım bile sizden de ayrılamam sadece pek eşim evdeyken girmemeye çalışırım o kadar göze batmaması için:) nasılsın bakalım nasıl gidiyor günler hala hassasiyetin var mı gerçi yumoşun 1 tane idi sanırım ama şişkinlik falan oldu mu sen de çalış heee boş durma sakın bu günler değerli.canım sana şeyi soracaktım. sen şişli den nasıl geliyorsun? eminönünden vapurla mı geçiyorsun? artık annemde gidip kalmayı düşündüm bir ara tek vesaitle eminönüne gelip ordan vapurla üsküdar a geçsem? oraları da pek bilmiyorum da hastaaneye varmak için bir vesait daha yapmak gerekiyor mu yoksa yürüme mesafesinde mi?

:))))) ne güldüm yaa :))) ama kendine gelmiş olmana sevindim. aslnda araba olayınız süpermiş bende yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum küçük biaramabız vardı onda öğrendim sadece park ederken ara sıra ufak vurmalar yaptım ama öğrendim. şimdi ise devasa büyük bi araba ve sıfır çok korktum kullanamıycam diye ama valla onuda becerdim. küçük arabayı park ederken iyi ama büyüğe yer bulmak mesele. ben arabayı sırf bebek olursa hastaneye getir götür yaparsam sürekli eşimi aramyım diye öğrendim ama neye niye neye kısmet meğerse tedavim için gidip geleceğim varmış. ama öyle yada böyle bi şekilde işe yarıyor. sende aslında başara bilirsin otomotik gaz fren debriyaj derdi yok. sağdan sağdan yavaçsa gidersin hem sürücülerde anlayışlı bakma acemi olduğunu anlayıp bekliyorlar. eskiden kan ter içinde kalırdım hatta park ederken utanırıdım etraftan izleyen varmıdır acaba kesin bana salak diyorlardır diye. ve hatta sabahları ofise geldiğimde arkadaşlarını gelmesini bekler onlara park ettirirdim( ne komik bir drumdu) dedim bu nereye kadar böyle olcak. nereye kadar kocaya bağlı kalcam ki araba kulanmayı hiç sevmezdim ehliyeti bile babamın iteklemesiyle almıştım:) bence imkanların fazlasıyla iyi bunları fırsata çevir ve kendin git gel. eminim eşin arabayı sana verir anladığım kadarıyla anlayışlı bir eşin var. benimki artık dolmuşla işe gidiyor araba bende :)) hastaneye giderken çok büyük kolaylık. allah razıolsun eşimden öğren diye baskı yapması iyi olmuş :) bu arada baharı eşi m.köye bırakıyor arabayla oda 500 numaralarla gelip hastanenein orada iniyor diye hatırlıyorum.

canım çok sevindim toparlandığına. beni eşim şişliye kadar bırakıyor. ordan metrobüsle ya da çoğunlukla 500 numaralı otobüslerle geliyorum. metrobüse binersem tekrar vesait gerekiyor ama otobüsle geldiğimde tam hastanenin önünde iniyorum. annen nerede oturuyordu? darıcadan gelmektense hastaneye geleceğin günler annende kalabilirsin gayet mantıklı aslında. 500 numaralı otobüslerle gelirsen hiç yürüme mesafesi yok tam önünde indiriyor hastanenin. benim bugün 4. günüm. rahatsız edici bi durum yok çok şükür. sadece geçen ay olduğu gibi aşırı halsizlik başladı iki gündür. hep uyumak istiyorum. işyerinde konumu kımıldatamıyorum. sanırım çatlatma iğnesinin hcg etkisinden oluyorum böyle. tayfun bey in ilişki önerdiği gün eşim şehir dışındaydı. ona sıkıldı canım biraz ama dünü değerlendirdik bizde:) hem bu spemler 48 saat yaşamıyor mu neden aşılamanın ertesi günü birliktelik öneriyorlar anlamıyorum:)

bildiğim kadarıyla spermlerin yaşama süresi 72 saatmiş bir yerde okumuştum. ama tazesi varken 72 saatlik ne iş yapcak ki :)) bi arkadaş yeditepe üniv. hast. aşılama oldu olduğu günün akşamı ilişki önermiş dr. ki eşi sabah aşılama için sprem vermiş olamsına rağmen. akşamki ne kadar kaliteli olabilirki bu durumda. bence ertesi gün olması daha mantıklı. en azından biraz sprem oluşur ve belki biraz daha kaliteli olur.

bildiğim kadarıyla spermlerin yaşama süresi 72 saatmiş bir yerde okumuştum. ama tazesi varken 72 saatlik ne iş yapcak ki :)) bi arkadaş yeditepe üniv. hast. aşılama oldu olduğu günün akşamı ilişki önermiş dr. ki eşi sabah aşılama için sprem vermiş olamsına rağmen. akşamki ne kadar kaliteli olabilirki bu durumda. bence ertesi gün olması daha mantıklı. en azından biraz sprem oluşur ve belki biraz daha kaliteli olur.

bende y kromozumu taşıyan spermlerin 24 saat, x kromozomlu olanların 72 saat yaşadığını biliyorum. beklemekle spermlerin kalitesi azalmaz bence. yumurtlamadan 24 saat sonra ilişki olursa mesela y kromozomlu spermler canlılığını yitirmiş olacağından bebek kız olur. ama sanmıyorum beklemekle kalitesi azalsın:) y kromozomlu spermler yapısal olarak hızlı fakat kısa süre yaşıyor. x kromozomlu olanlar yavaş fakat daha uzun süre yaşıyor. yani hepsi bir değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…