canım benim çok üzüldüm ama sabırlı olmalısın. benimde tüp bebek yaptıramayacağımı kenan bey söylemişti. ben ne düşünüyorum biliyomsn devlet devlet diyoruz pararsı az diyoruz ama bozulan psikolojimiz demiyoruz. aslında biz daha önemli değilmiyiz? başlarım evine arabasına ben sağlıklı olmadıkça olmasın daha iyi... bence şu devlet işini iyi düşün.. deneyimli bi merkez araştır bence. belki etrafındaki insanlarda güvenilebilir bi tanıdık bulup yaptırabilirsin? tabi benim düşüncem...
canım ercelf e yazdıklarım senin içinde geçrli... sen daha kıymtlisin.. senin psikolojin daha önemli.. 1 yıl ya dile kolay çok zor bi süreç..
evet benimde 2. aşılama ilçalarını yazdırmaya gittiğimde sekreter alıp dr. odasına gitti ama ben evde 1 kutu puregonum var. aynısından yazsın demiştim. oda öyle söylemiş heralde puregon yazılmıştı gene. belkide söylemeye bile gerek yoktu demesem bile yinede ondan yazacaklardı kimbilir:) malum ekonomik olmak lazım bir kutut dediğimiz şey dünya para ne diye boşa gitsinki. şuan da 1 kutum var. amatüp olcağı için puregon evde var demiycem ne yazarlarsa o. ama puregonun vurmasıda kolay. gonal f gördüm iğne ucu daha kalın. yani içeriğini bilemem ama vurumu daha basit.
kızlar aşılamadan sonra benim gibi halsizlik yaşayan var mı aranızda? iki aydır çatlatma iğnesinden 3-4 gün sonra aşırı halsizlik yaşıyorum. geçen ay adetime bi kaç gün kala ancak kendime gelebilmiştim. çatlatma iğnesinin etkisi bu kadar uzun sürer mi?bir de bu ay çok fazla kasık ağrım var. göğüslerim de acıyo. ne zaman geçecek bunlar?
kızlar ben bugün süleymaniye kadın doğumda hastanesine gittim doktor tüp bebek bölümüne yönlendirdi allahtan nufus kayıt örneğini yanıma almışım kaydımı yaptırdım adetin ikinci günü ve doktor alttan muane etti somra kan tahlili verdim şimdi sonuçlara baktım ii bana birde bazal usg raporu için randevu al dediler onu anlamadım adetliykenmi gitmeliyim sonramı acaba bilen varsa yardımcı olsun lütfen.bu hastaneye yakın olanlar bence burayıda düşünsünler doktorlar oldukça tüp bebek bölümünde şener bey var çok kibar davrandı tavsiye edenlerde adamın iyi olduğunu söyledi
geçmicek baharrr çünkü sen hamile olacaksın :) canım belki bu kadar yoğun hissetmenin sebebi gebelik vardır ondandır tabi daha çok erken bilemiyorum ama hcg nin etkisi de olabilir benim hcg lerden sonra göğüslerim tam 12 gün balon gibi oluyor. Adet olacaksam da yumuşuyor sonra. Inşallah hamilesindir canım yaaa.
Ahhh canım nerde. Bence kesin çatlatma iğnesinden. Ama o kadar az hormonun bu kadar tepki vermesini anlayamıyorum. Geçen ayda aynı şeyleri hissetmiştim. Nasıl bi halsizlik anlatamam. Ve uykum var sürekli. Canım tatili iptal etmek yerine erteleseydiniz keşke. Eşinin izin sıkıntısı varsa en azından bayram tatilini değerlendirebilirsiniz dicem ama bu sene sanıyorum bi kaç gün tatil var.
Belki senin yumurtlaman adetine yakın gerçekleşebilir. Bu günleri değerlendirmekte fayda var:) bu arada bende 11 temmuzda adet bekliyorum. Son aşılamalara birlikte başlayacağız galiba.
bana arkadaş olmana çok sevinirim tabiki canım ama sen hamile olda ben hastaneye yalnız gidip gelmeye razıyım. Halsizlik ve uyku hava sıcaklıklarından da olabilir ama hormonal de olabilir canım belki de vardır bebek inşallah ondandır kafana takma ya artık belirtileri bişeyler olacak elbet vücut şişecek inecek kasık ağrıları olacak vs.. Sadece gününde kan testi yaptır yeter.
Canım erteleme yada tarih değiştirme şansımız yok. Ets den yaptırmıştık iptal ediyorsun parayı iade ediyolar sonrasında sen yeniden rezervasyon yaptırıyorsun ama erken rezervasyon fiyatı değil sezon fiyatı geçerli oluyor. Boşver ya belki eylül de gideriz hayırlısı. Ben de 15 inde hastalanıcam ya 1-2 gün erken de olabilirim inşallah öyle olurda beraber gideri geliriz olmaz sa bu sefer yüksek doz isticem belki gonal f yazmalarını isterim. Dosyam heyetten geçmiş dün haftaya salı çıkacak.zaten kurulda aşılamanın iptal edildiğini görünce bence dozu yeniden belirlemişlerdir.
canım dozu kurul belirlemiyor. hangi ilacı ne kadar kullanacağına dr karar veriyor. önce reçeteni yazarlar ilaca başlayacağın zaman yani misal adetin üçüncü günü gittiğinde dozuna karar verirler. senin söylemene gerek kalmadan bir önceki tedavine bakıp iptal edildiğini görünce ona göre dozu yükseltiyorlar. bende tam tersini yapıyorlardı. tabii farklı bi şey söylenirse müdahale edebilirsin. sonuçta sadece dosyadan bakıyorlar. sen daha iyi bilirsin yaşadığın süreci ve vücudunun verdiği tepkileri.
bu arada cumartesi günü 7 temmuz evlilik yıldönümümüz. kutlayamayacağız bu sefer aynı gece görümcemin kına gecesi var. bu seferlik böyle olsun ama o gün test yaptırmayı çok isterim. 12. gün oluyo çok mu erken sence?
merhaba kızlar. nasılsınız? haırlı kandiller olsun bi kaç gündür ofiste çok yoğunum malum tatilöncesi illa bi yoğunluk çıkar ve izin öncesi iki ayağaını bi papuca sokarlarbugün hastaneyi aradım ilaç raporum çıkmış kurul odası tüpü burfdamı yaptıracaksınız dr.ların burda olduğu saatte gelin dediler. bende tüp bebeği aradım raporum çıkmış ilaç yazdırmaya ne zaman geleyim sabh olurmu dedim. yine suratsız sarısşın sekreter odun sesiyle öğleden sonra dedi: ) iş yoğunluğuma göre ya yarın yada cuma günü öğleden sonra gidip yazdırcam. bakalım hayırlısı olsun. artık normal olur ümidim tamamen yok oldu. tüpte bile şüpheliyim. diyelimki tutmadı hadi bakalım sonraki sürece giriş ( o aşamalrı düşünmek bile istemiyorum ( çok zorlu biryol ve güç bulurmuyum kendimde hiç bilmiyorum bazen tükendiğimi düşünüyorum. ve kime ne yaptık acaba bunları yaşıyoruz diyorum ( inş tutarda o koşuşturmacadan kurtulurum valla hamile olsam sanırım en cok sevineceğim şey hastande rapor koşturmacası yapmacak olmam olur. en azından bebeğin gelişimi için gider gelirim. artık raporda ihtisasımızı tamamladık bence yeter. birazda gebelik gelişim ve takipte uzman oalım:)
bahar benim kuzan tüp yaptı 12.gün kan verdi çıktı kanında belki sende de birşeyler varsa çıkar. ama kişiden kişiye değişir ve değerlern yüksekliğiyle belli olur sanırım. beklemişken 3-4 gün daha bekle 15.güne tamamla 15.gün tahlilil yaptır derim. ne bilim ben hiç yaptırmıyordum adetimi bekliyordum. heralde tutmadıkları içime doğmuştu geniş durabilişim. hakkında hayırlısı olsun canım.
bu koşuşturmacanın sonunda tatile çıkıp dinlenebileceksin ne güzel. ben se hem iptal edilen aşılamam yüzünden hem de izin sıkıntımız yüzünden gidemicem marmaris e nasip değilmiş pek de içimden gelmiyor burada bunca hastane koşuşturmacası varken tatile gidip bir ay daha kaybetmek istemiyorum. öyle olsa bile tüp bebek için de koşturucaz eşimin izin alması gerekecek ziyan etmeyelim. tüp bebekde e2 sonuçları öğlenden sonra çıktığı için tüm günümüz gidicek hastanede belki de bir özel merkez seçerim kendime. çünkü herne kadar psikolojimi bozamazlar desemde her seferinde ultrasondaki doktorların kenan ın yada tayfunun rahmimin sağ tarafına bakıp ameliyat mı geçirdiniz siz ? yada size histeroskopi yapmışmıydık demelerinden çok sıkıldım her seferinde tekrarlamaktan da. pekala gelen hastanın en önce dosyasına bakıp ne sorunu varmış bakabilirler.
tamam devlette neyse o bundan eminiz de böyle de ben kendimi özel hissedemiyorum ya yani gereği yapılıyor evet ama özelde bir başka oluyor tabiki.canım senin de inşallah ilk tüp bebeğin tutarda kurtulursun bu eziyetten ben de aşılamam iptal edildiğinde gelmekten kurtuldum diye oh çekmiştim içimden.Allah yüzümüzü güldürür umarım tez zamanda. ama ben bu rahim anomalisiyle daha ayrıntılı ve özel bir merkeze gitmem gerektiğini düşünmeye başladım siz ne dersiniz?
üzülme ya tatil işine işlerin bi düzene girsinde tatil yapmaktan kolay ne varki. bende bu sabah onu düşündüm uyurken. ya tüp için zk. ya devam edersem bunlar kimin ne durumda olduğunu bilmiyolar ve her gittiğimde ultrasonda başkası olacak ney kullanıyodun büyüdümü bilmeme ne oldumu dozunu ne ayarlıycaklar bir sürü bilinmmezlik olcak onlar açısından. ha diyelimki ultrasonda sürekli kenan yada tayfun olcak onlarda bilmezki sonuçta bi dunya hasta var akılda tutmuyorlar. dediğin gibi sıradan olup kendimizi özel hissetmiyoruz. aynen bu durum benimde aklıma. rağorum çıkmış ama acaba gidip alsam mı. alıp ilaç yazdırsam mı onu düşündün saatlerce. ve ben yüksek doz kullanmak istiyorum 75 le adam gibi büyümediler çok olsun istiyorum yumurta ve büyük olsunlar. zaten kullancağımız kadar kullandık anasını satim dayasınlar yüksek dozuda kurtulayam istiyorum. yumurta çok ve kaliteli olursa dondurma işlemi yaptırıcam çünkü fsh seneye yada 2-3 yıl sonra ne olur bilinmez(tavan yapcağı kesin) bu sebepten embriyo dondurma düşünüyorum. acaba tüp tedavi öncesi bunu sorcaklarmı. yada ben söylesem ben tüp bebekte embriyo dondurcam desem ne derler terslermi dr. lar. yani olaki tuttu mu 2. bebek için saklayım diyorum. ve bunları söylersem eğer ilaç dozunu ona göre yüksek verirlermi. yani bunu belirtmek ve ilaç dozumu yüksek versinler istiyorum. ama yumurta yoksa doz yüksek olsada nafile nitekim bildiğim kadarıyla yumurta olur ve ilaçlar onu büyütmeye destek olur diye biliyorum. karmaşığım yani((
anladım canım zaten bu sefer öyle adetim gelmeden gidip yazdırmicam ilaçları geçen sefer kurul odasındaki çocuk raporum çıktıktan sonra bikaç gün içinde gelin yazdırın demişti ne gereği var ki çıkan ilaç raporu 1 aylık değil mi? bu sefer de dedim raporum çıkacak bikaç gün sonra adet olucam adetimle beraber gelicem hem yazdırıp hem tedaviye başlicam dedim tamam olur dedi kız. 10 temmuz da raporum çıkıyor 15 temmuzda da adet oluyorum.1 hafta sonra giderim yazdırırım işte. hem konuşur hem de ilaçlarımı yazdırırım. hatta ultrasonda tayfun bey varsa onu beklerim.
canım test konusunda aslında varsa kanda çıkar 12. günde ama yoksa da evlilik yıldönümünde hüsran olmasın. ama varsa da çok güzel bir süpriz olur eşine. bilemiyorum ki karar senin.
Canim hakkinda hayirlisi olsun. Evet ben biraz haksizliga gelemeyen biri oldugum icin takiyorum takisiyirum:) dedigin gibi özel bi hastaysam soyleneni anlayabilicek bi kapatisrm varsa farkli davranilmak istiyorum. Her ultrasonda 'ama senin kistin cok buyuk' denmrsi ayrica geriyo. Onun icin verdigim karardanAllah utandirmasin diyorum canim. Ben kendim ve etrafimdaki insanlar icinde ozel oldugum icin zk vazgectigime pisman degilim
bu koşuşturmacanın sonunda tatile çıkıp dinlenebileceksin ne güzel. ben se hem iptal edilen aşılamam yüzünden hem de izin sıkıntımız yüzünden gidemicem marmaris e nasip değilmiş pek de içimden gelmiyor burada bunca hastane koşuşturmacası varken tatile gidip bir ay daha kaybetmek istemiyorum. öyle olsa bile tüp bebek için de koşturucaz eşimin izin alması gerekecek ziyan etmeyelim. tüp bebekde e2 sonuçları öğlenden sonra çıktığı için tüm günümüz gidicek hastanede belki de bir özel merkez seçerim kendime. çünkü herne kadar psikolojimi bozamazlar desemde her seferinde ultrasondaki doktorların kenan ın yada tayfunun rahmimin sağ tarafına bakıp ameliyat mı geçirdiniz siz ? yada size histeroskopi yapmışmıydık demelerinden çok sıkıldım her seferinde tekrarlamaktan da. pekala gelen hastanın en önce dosyasına bakıp ne sorunu varmış bakabilirler.
tamam devlette neyse o bundan eminiz de böyle de ben kendimi özel hissedemiyorum ya yani gereği yapılıyor evet ama özelde bir başka oluyor tabiki.canım senin de inşallah ilk tüp bebeğin tutarda kurtulursun bu eziyetten ben de aşılamam iptal edildiğinde gelmekten kurtuldum diye oh çekmiştim içimden.Allah yüzümüzü güldürür umarım tez zamanda. ama ben bu rahim anomalisiyle daha ayrıntılı ve özel bir merkeze gitmem gerektiğini düşünmeye başladım siz ne dersiniz?
üzülme ya tatil işine işlerin bi düzene girsinde tatil yapmaktan kolay ne varki. bende bu sabah onu düşündüm uyurken. ya tüp için zk. ya devam edersem bunlar kimin ne durumda olduğunu bilmiyolar ve her gittiğimde ultrasonda başkası olacak ney kullanıyodun büyüdümü bilmeme ne oldumu dozunu ne ayarlıycaklar bir sürü bilinmmezlik olcak onlar açısından. ha diyelimki ultrasonda sürekli kenan yada tayfun olcak onlarda bilmezki sonuçta bi dunya hasta var akılda tutmuyorlar. dediğin gibi sıradan olup kendimizi özel hissetmiyoruz. aynen bu durum benimde aklıma. rağorum çıkmış ama acaba gidip alsam mı. alıp ilaç yazdırsam mı onu düşündün saatlerce. ve ben yüksek doz kullanmak istiyorum 75 le adam gibi büyümediler çok olsun istiyorum yumurta ve büyük olsunlar. zaten kullancağımız kadar kullandık anasını satim dayasınlar yüksek dozuda kurtulayam istiyorum. yumurta çok ve kaliteli olursa dondurma işlemi yaptırıcam çünkü fsh seneye yada 2-3 yıl sonra ne olur bilinmez(tavan yapcağı kesin) bu sebepten embriyo dondurma düşünüyorum. acaba tüp tedavi öncesi bunu sorcaklarmı. yada ben söylesem ben tüp bebekte embriyo dondurcam desem ne derler terslermi dr. lar. yani olaki tuttu mu 2. bebek için saklayım diyorum. ve bunları söylersem eğer ilaç dozunu ona göre yüksek verirlermi. yani bunu belirtmek ve ilaç dozumu yüksek versinler istiyorum. ama yumurta yoksa doz yüksek olsada nafile nitekim bildiğim kadarıyla yumurta olur ve ilaçlar onu büyütmeye destek olur diye biliyorum. karmaşığım yani(([/
QUOTE]cok kafana takmadan Rabbim hayirli kararlar aldirsin canim. Ama kendi yipratma derim ben:) sanslisin ki rapor cikarttin. Ben onu bile yapamadim
canım bence de söylemelisin dondurma işlemi istiyorum diye bahar da anlatmıştı sen de bana söylemiştin senin hakkın ilacın ve dozu hakkında doktorla görüşmek. senin raporun çıktı ya şimdi sen bir sonraki adetinle mi başlayacaksın? nerde oturuyordun canım özel merkez olarak düşünürsen nereyi tercih edersin?
ben anadolu yakasını tercih ederim bana kalsa umut tüp bebek yada eurofertil e giderim ama yakın olması konusunda da eşime katılıyorum belki medicine da bile yaptırabilirim diğerlerine nazaran daha uygun olur. ordaki doktorum da hassastı beni yakından takip etmişti neticede benim eşimde sorun yok yumurta olunca ben kendi kendime gebe de kaldım. bana standart bir tüp bebek yapılacak. bu durumda özel merkezin de en özelini aramaya gerek yok diye düşünüyorum. bu durumda ilaçlarımızı devletten alıp merkeze paraları bayılmamız lazım. acaba ne kadar alıyorlar?
Benim gittigim merkezde embriyonun dayanmasina gore dondurmayi teklif ediyolar ve yillik 300 tl. Bende eger uygun embriyo olursa dondurucam. Bekliyorum ya daha adet olamadim yine günum gecti ya. Bugun olsam yarin gidicem ve size daha detayli bilgi vericem canim bu merkezin kampayalari ile ilgili. Bu arada en pahali tup bebek yontemi klasik olan bilgin olsun.canım bence de söylemelisin dondurma işlemi istiyorum diye bahar da anlatmıştı sen de bana söylemiştin senin hakkın ilacın ve dozu hakkında doktorla görüşmek. senin raporun çıktı ya şimdi sen bir sonraki adetinle mi başlayacaksın? nerde oturuyordun canım özel merkez olarak düşünürsen nereyi tercih edersin?
ben anadolu yakasını tercih ederim bana kalsa umut tüp bebek yada eurofertil e giderim ama yakın olması konusunda da eşime katılıyorum belki medicine da bile yaptırabilirim diğerlerine nazaran daha uygun olur. ordaki doktorum da hassastı beni yakından takip etmişti neticede benim eşimde sorun yok yumurta olunca ben kendi kendime gebe de kaldım. bana standart bir tüp bebek yapılacak. bu durumda özel merkezin de en özelini aramaya gerek yok diye düşünüyorum.
bu durumda ilaçlarımızı devletten alıp merkeze paraları bayılmamız lazım. acaba ne kadar alıyorlar?
rn 4 sen eurorfertildemi tedavine başlıyorsun. sanrıım sen direk özel gittin yani zk dan rapor çıkarmadan gittin değilmi? benim raporum çıktı ama almaya gidesim yok çünkü zk. mı özelmi olsun net değilim. kafamda net olmadıkça zk. ya rapor almaya diye gidip ilaç yazdırırırım diye korkuyorum. yani net olsam gidip raporumu alır ilacımıda yazdırır adet günnümü bekleyip zk ya gidip tedavime başlarım.Benim gittigim merkezde embriyonun dayanmasina gore dondurmayi teklif ediyolar ve yillik 300 tl. Bende eger uygun embriyo olursa dondurucam. Bekliyorum ya daha adet olamadim yine günum gecti ya. Bugun olsam yarin gidicem ve size daha detayli bilgi vericem canim bu merkezin kampayalari ile ilgili. Bu arada en pahali tup bebek yontemi klasik olan bilgin olsun.
ben tüp bebek raporunu çıkartmaya ilk başladığımda eurofertille gidip ücretsiz görüşme yaptım. raporum çıktığında ve tedavim başlayacağı zaman eurofertile gidip muayenemi olucam dr. ordaki durumuma göre bana diycek git şu ilaçları yazdır. bende zkya gidip özele merkezde tüpü yaptırıyorum ve oradaki dr. şu ilaçların yazılmasını istedi deyip o ilçaları yazdırıp eczaneden raporlu olarak alacakmışım. ve ilaçlar + tup bebek hizmeti toplamda ortalama 3000 tl civarı merkezi.
şimdi euro fertili aradım raporlu hasta olduğum için 1500+kdv=1770tl + 108 tl ilk adet olduğumda ultrason ücreti = 1878 + ilaçlar gelecek buna 1000 tlde ilaç desek işte 3000 tl yi buluyor. ve raporunuz çıktıysa gelip ilaçlarınızı yazdırabilirsiniz dedi.peki dr. benim yumurtalık durumumu görmeden ve muayene etmeden nasıl ilaç yazacak neye göre yazacak deim. onu gelip dr. la görüşürsenin o belirler ben birşey diyemem dedi. yani eğer oraya gitmeye karar verirsem 3000 tl kesin ödeyeceğim. ama 1 dr. la muhatap olacağım ve gidişatımı bilicek. aslında ilk etapta 2 tüp denememi zk da yapıp sonra özele para dökmeyi düşünüyordum ama bilemedimki ne yapayım( yoksa bu ilkini zkda yapıp. 2. mi özelde yapsam. benim ev ataşehirde. zk ya en fazla arabayla 30 dk. oda trafik varsa. yol açıksa daha kısa sürede üsküdara varıyorum. umut tüp bebekle görüşmeye gitmedim 150 tl görüşme ücreti istiyorlar.gitsem orasıda aynı şeyi söyleyeceği için gerek görmedim. fsh şınız bu tüp bebek öneririrz diycekler biliyorum boşa 150 lira vermek istemedim.
Tatlim ekimde kampanyalari basliyomus. Bide pesin odersen kdv de indirim de yapiyolarmis. Bana oyle soylediler
Evet canim ozel gidiyorum. Ve pisman olmam sanirim. Ben zk dan illallah ettim. Cunku ameliyatimida orda oldum. Sistemi boltan bi hastane. 2 3 yillik planlarimi da alt ust edince tup bebegi ucretlide olsa orda yaptirmak istemedim. Bugun yarin adetimi bekliyrm canim. Olsam daha detayli bilgilendiricem sizi. Tup bebek yontemlerini bi arastir istersen eurofertilde canim. En pahalisi klasik tup bebek yontemi biliyosun dimi. Oda 3000 civari rapaorlu hastalar icinrn 4 sen eurorfertildemi tedavine başlıyorsun. sanrıım sen direk özel gittin yani zk dan rapor çıkarmadan gittin değilmi? benim raporum çıktı ama almaya gidesim yok çünkü zk. mı özelmi olsun net değilim. kafamda net olmadıkça zk. ya rapor almaya diye gidip ilaç yazdırırırım diye korkuyorum. yani net olsam gidip raporumu alır ilacımıda yazdırır adet günnümü bekleyip zk ya gidip tedavime başlarım.
ben tüp bebek raporunu çıkartmaya ilk başladığımda eurofertille gidip ücretsiz görüşme yaptım. raporum çıktığında ve tedavim başlayacağı zaman eurofertile gidip muayenemi olucam dr. ordaki durumuma göre bana diycek git şu ilaçları yazdır. bende zkya gidip özele merkezde tüpü yaptırıyorum ve oradaki dr. şu ilaçların yazılmasını istedi deyip o ilçaları yazdırıp eczaneden raporlu olarak alacakmışım. ve ilaçlar + tup bebek hizmeti toplamda ortalama 3000 tl civarı merkezi.
şimdi euro fertili aradım raporlu hasta olduğum için 1500+kdv=1770tl + 108 tl ilk adet olduğumda ultrason ücreti = 1878 + ilaçlar gelecek buna 1000 tlde ilaç desek işte 3000 tl yi buluyor. ve raporunuz çıktıysa gelip ilaçlarınızı yazdırabilirsiniz dedi.peki dr. benim yumurtalık durumumu görmeden ve muayene etmeden nasıl ilaç yazacak neye göre yazacak deim. onu gelip dr. la görüşürsenin o belirler ben birşey diyemem dedi. yani eğer oraya gitmeye karar verirsem 3000 tl kesin ödeyeceğim. ama 1 dr. la muhatap olacağım ve gidişatımı bilicek. aslında ilk etapta 2 tüp denememi zk da yapıp sonra özele para dökmeyi düşünüyordum ama bilemedimki ne yapayım( yoksa bu ilkini zkda yapıp. 2. mi özelde yapsam. benim ev ataşehirde. zk ya en fazla arabayla 30 dk. oda trafik varsa. yol açıksa daha kısa sürede üsküdara varıyorum. umut tüp bebekle görüşmeye gitmedim 150 tl görüşme ücreti istiyorlar.gitsem orasıda aynı şeyi söyleyeceği için gerek görmedim. fsh şınız bu tüp bebek öneririrz diycekler biliyorum boşa 150 lira vermek istemedim.
Benim gittigim merkezde embriyonun dayanmasina gore dondurmayi teklif ediyolar ve yillik 300 tl. Bende eger uygun embriyo olursa dondurucam. Bekliyorum ya daha adet olamadim yine günum gecti ya. Bugun olsam yarin gidicem ve size daha detayli bilgi vericem canim bu merkezin kampayalari ile ilgili. Bu arada en pahali tup bebek yontemi klasik olan bilgin olsun.
Evet canim ozel gidiyorum. Ve pisman olmam sanirim. Ben zk dan illallah ettim. Cunku ameliyatimida orda oldum. Sistemi boltan bi hastane. 2 3 yillik planlarimi da alt ust edince tup bebegi ucretlide olsa orda yaptirmak istemedim. Bugun yarin adetimi bekliyrm canim. Olsam daha detayli bilgilendiricem sizi. Tup bebek yontemlerini bi arastir istersen eurofertilde canim. En pahalisi klasik tup bebek yontemi biliyosun dimi. Oda 3000 civari rapaorlu hastalar icin
Tabi tabi yazicam canim cunku kendim kadar sizide dusunuyorum. Evet uzak ama gittiginde ortalama kac kere gelecegini soyluyo zaten merkez olmazsa ona gore ayarlarsiniz. Medicinede iyi bi yer gobi ama dr bana deneyimsiz geldi daha 1 sene olmamis tup bebek bolumune geceli. Onun icin ben guvenemedim kadina. Ama tabiki basari orani yuksek o ayri. Orda tup bebekle hamile kalan 2 kisi taniyorumben deşimdi umut tüp bebeğe gidenler topiğine sormuştum sağolsunlar hemen cevap verdiler. raporlulara daha da indirimli oluyormuş. 2000 tl merkez alıyormuş. o bayanın ilaçları da 750 tl tutmuş.işte yine aynı 3000 i buluyor sanırım. 2000 tl merkez ücretinin 1000 tl sini tedaviye başladığın gün kalanını da yumurta toplandığı gün veriyormuşsun.ama ekstra muayne ücreti e2 tahlilleri vs.. oluyormu bilemiyorum böylelikle fiyat artar. onları da sordum cevap alınca sana da yazarım.
yani ortalama aynı eurofertil ve umut. ama bu benimkisi sadece araştırma neticede ben darıca da oturuyorum o kadar uzak bir merkez seçmek yine benim için zor olur zaten eşim z.k ya gidip gelebilmek için yeterince ter döküyor. onca para verip bir de yine uzağa gitmeyi tercih etmez herhalde. o yüzden medicine ı düşünüyorum bir yandan.ben de hala kararsızım özel mi z.k mı konusunda işte sırf rahim anomalim sebebiyle kararsızım z.k da özel hissedemiyorum kendimi takip ilaç dozu çok önemli ne biliyim sonrası da çok önemli.biraz daha zaman gerek sanırım gidip geldikçe konuştukça kararım netleşir. maddi açıdan 2000 tl bile olsa zorlar bizi. bir de tutmazsa tıpış tıpış gitmeyelşm z.k ya .)
canım eğer kaliteli olursa bence de dondur 300tl hiçbişey değil.bekledikçe gelmez adet. biz de senden gelecek haberleri bekliyoruz.olumlu olumsuz karşılaştıığın herşeyi yaz bize.
ben deşimdi umut tüp bebeğe gidenler topiğine sormuştum sağolsunlar hemen cevap verdiler. raporlulara daha da indirimli oluyormuş. 2000 tl merkez alıyormuş. o bayanın ilaçları da 750 tl tutmuş.işte yine aynı 3000 i buluyor sanırım. 2000 tl merkez ücretinin 1000 tl sini tedaviye başladığın gün kalanını da yumurta toplandığı gün veriyormuşsun.ama ekstra muayne ücreti e2 tahlilleri vs.. oluyormu bilemiyorum böylelikle fiyat artar. onları da sordum cevap alınca sana da yazarım.
yani ortalama aynı eurofertil ve umut. ama bu benimkisi sadece araştırma neticede ben darıca da oturuyorum o kadar uzak bir merkez seçmek yine benim için zor olur zaten eşim z.k ya gidip gelebilmek için yeterince ter döküyor. onca para verip bir de yine uzağa gitmeyi tercih etmez herhalde. o yüzden medicine ı düşünüyorum bir yandan.ben de hala kararsızım özel mi z.k mı konusunda işte sırf rahim anomalim sebebiyle kararsızım z.k da özel hissedemiyorum kendimi takip ilaç dozu çok önemli ne biliyim sonrası da çok önemli.biraz daha zaman gerek sanırım gidip geldikçe konuştukça kararım netleşir. maddi açıdan 2000 tl bile olsa zorlar bizi. bir de tutmazsa tıpış tıpış gitmeyelşm z.k ya .).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?