ben de seni merak ettiğim için girmiştim canım öncelikle evlilik yıldönümünüz kutlu olsun sen kocanla iyi olda sağlıklı olun da gerisi olur elbet hiç üzülme ama neden negatif olur ki bu aşılamalar hepsmear testi iltihap için mi tekrarlayacaksın. benimkisi mart ta yapılmıştı inşallah birdaha istemezler.isterseler dnde yenileriz artık.belki iltihap sebep oluyordur tutmamasına canım sen tedavini ol.inşallah temizlenirsin o zamana. adet günün ne zamandı? yine benden önce başlicaksın :) yani 3. klomene başlicaksın dimi?
çok teşekkür ederim canım. 07 temmuz 2007 de evlenmiştik. beşinci yılımız doldu bugün. herkes nedense aynı şeyi söyledi bugün bana. neden negatif oluyo diye. halbuki ikinci aşılamada çok zor şartlarda kendiliğinden olmuştu. smear testimin süresi geçti benim. aslında bütün tahlillerim geçen yıla ait. ben artık yavaştan başlamak istiyorum tüp bebek tahlillerine. iltihap olduğu için de ilk smeardan başlamak istiyorum. iltihap normal yoldan olmasını engeller tabii ama aşılamada rahim ağzını devre dışı bıraktıkları için sanmıyorum aşılama şansını düşürdüğünü. üçüncü klomene başlayacağım bu ay kısmetse. 10 temmuz adet günüm ama ne zaman gelecek artık bakalım.
canım kan tahlilini yaptır madem adet gününü bekle tekrar jel kullanmana gerek yok inşallah gebesindir. infertilitede mi yaptırdın canım ilk aşılaman mı sorununuz nedir?
inşallah gecikmez canım bence zamanında gelir de başlarsın olsun en azından tüpe geçmek için bak bitti bile 2 aşılama sadece 1 tane kaldı yani seninle aynıyız şuan. benim için dua et de bu 3. aşılamam yapılsın canım.yoksa klomen e geçmek zorunda kalırım.canım hep aklıma geliyor rahim duvarını incelttiği klomen in gerçi bakmadan yapmazlar aşılamayı ama az mı geliyor rahim kalınlığı acaba bilemiyorum.msear tahlili ne kadar geçerli oluyor acaba bir bilgin var mı?
canım smear bir yıl geçerli. benim psikolojim çok bozuldu iyice. hiç böyle değildim. şimdi her fırsatta ağlıyorum. kimseyle görüşmek istemiyorum. herkesten soyutlamak istiyorum kendimi. niye böyle oldum ben offf. çok kötüyüm.
ben de seni merak ettiğim için girmiştim canım öncelikle evlilik yıldönümünüz kutlu olsun sen kocanla iyi olda sağlıklı olun da gerisi olur elbet hiç üzülme ama neden negatif olur ki bu aşılamalar hepsmear testi iltihap için mi tekrarlayacaksın. benimkisi mart ta yapılmıştı inşallah birdaha istemezler.isterseler dnde yenileriz artık.belki iltihap sebep oluyordur tutmamasına canım sen tedavini ol.inşallah temizlenirsin o zamana. adet günün ne zamandı? yine benden önce başlicaksın :) yani 3. klomene başlicaksın dimi?
çok teşekkür ederim canım. 07 temmuz 2007 de evlenmiştik. beşinci yılımız doldu bugün. herkes nedense aynı şeyi söyledi bugün bana. neden negatif oluyo diye. halbuki ikinci aşılamada çok zor şartlarda kendiliğinden olmuştu. smear testimin süresi geçti benim. aslında bütün tahlillerim geçen yıla ait. ben artık yavaştan başlamak istiyorum tüp bebek tahlillerine. iltihap olduğu için de ilk smeardan başlamak istiyorum. iltihap normal yoldan olmasını engeller tabii ama aşılamada rahim ağzını devre dışı bıraktıkları için sanmıyorum aşılama şansını düşürdüğünü. üçüncü klomene başlayacağım bu ay kısmetse. 10 temmuz adet günüm ama ne zaman gelecek artık bakalım.
baharcım bencede ilk smearden başla iltihap olmasa bile biliyorsunuz smear sonucu 15 günde ancak çıkıyor.
duygucum bu tedavi olayı uzadıkça sinirlerim bozulmaya başladı. dile kolay tam bir yıldır sürekli gidiyorum. artık tüp bebek için ayrıca bekleyecek sabrım kalmadı. ben son aşılamamla birlikte tahlilleri hazırlamak istiyorum artık. sence doktorlar sorun çıkarır mı? sen tecrübe kazandın bu konuda ne dersin?
baharcım çok haklısın bu psikolojide olmakla. bende düşün yani tüp denemeden ilkinde tutmazsa 2. denemeye gerek yok dedim eşime. ve olmazsa boşanırmısın benden demeye başladım yada ozman bizde evlatlık bakalım demeye başladım şimdiden yani ne dediğimi ben bile bilmez oldum. eşimde yine saçmalamaya başladın diyor. e napayım ben saçmalamyımda kim saçmalasınresmen kurudum kaldım diyorum yaş daha 29 ama valla pes ettim kendimi işe yaramaz kup kuru biri olarak görüyorum. balkonumda minik bi gül var saksıda topurcuk açacak bunu elimle açayımmı açmasına yardımcı olayım dedim. eşimde sen dr. sana tüp bebek için yardım etmesini istemiyonda gülün tomurcuğunu niye elliyon diyo:)) hey allahım espirilerim bile artık çocuk,tüp, dr, hastane üzerinden yaplır oldu
ben ara verdiğim süreçte konuşmak için gittiğimde tüp yaptırmaya döndü olay. gittim dr.un muayensinden önce zman kazanmak açısından sekretere tüp yapcak onun için kan vercem dedim ekrandan bir sürü bişey tıkladı ve git kanını ver dedi. bende aman herşeyi işaretleyin eksin kalmasın dedim tamma yptım dedi. zaten maşllah cidden işaretlemiş 9 tüp kan alınmıştısonra muayaene için gittim kenan vardı muayenemi oldum. çıkarken sekretere dedim dosya açılcak tüp için ozman akciger ve ekg yazayım dedi. ama sen gidince tüp bebeğe geçicez ne yapmam lazım diye sor. kan akciger ekg yapılması gerekiyormuş de. kan binasına gidince akciger ve ekg yide aynı anda hallet. git gel yapma karşı binaya 2 kez. sonrasında zaten her defasında sorarsın onlara. yada her işlemi hallettiğinde bana yaz aklıma geldiğince hatırlayıp anlatmaya çalışayım. ama smear i aldır bu adetinden sonra malıum sonucu en geç çıkan tahlil bu. diğerleri ertesi güne illaki çıkıyor.
canım haklısın bazen insanın aklından böyle şeyler geçmiyor değil. ama bunlar tamamiyle o anki psikolojiyle söylenmiş şeyler. hayırlısıyla ilk tüp bebek denemende tutacak inşallah.
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım. çok açıklayıcı olmuş gerçekten. ben adetin üçüncü günü zaten aşılama için kontrole gideceğim. aynı gün tayfun beyle konuşup, kan veririm. benden aşılama öncesi de 9 tüp kan almışlardı aslında. yani tüm değerlere bakılmıştı ama bir yıl geçti tabii. onu yeniler söylediğin gibi akciğer filmi ve ekg yi çektiririm. adetliyken yaptırmak daha mantıklı sanırım. özellikle akciğer filmi için gebelik şüphesi olmaması gerekir. smear in sonucu geç çıktığı için söylediğin gibi bende ilk onu yaptırmayı düşündüm. bir de onunla vakit kaybetmek istemiyorum. canım sen ne aşamadasın. reçeteni yazdırabildin mi? adetin kaçıncı günü başlayacaksın tedaviye?
süper işte 3. günü muayeneye gidince kanını ver akciger ve ekg yi yaptır. adetin bitincede sonraki kontrolünde smear ve kültürünü aldır. umarım ilaç kullanıyorsun diye almamazlık yapmazlarbenimrapor çıktı biliyorsun ama gidip hala almadım işler yoğundu yarın gidip alıcam ama zk. damı özel merkezdemi yapsam bilmiyorum hala ve şimdi eurofertilden aradılar bence özel merkez terzih edin diyor madem raporda lamışsınız çok iyi diyor. haliyle oranın çalışanı zk. çok iyi orda devam edin demez. bende kadına ben özellere güvenemiyorum para için gereksiz tahliller yapabiliyolar ve bu güvenimi o merkeze karşı dahada sarsar. belki bi defada olmayacak 2-3. denemi o merkezde yapmam deidm. kadın bana hak verdi. ama 6 yıldır burdayım bizim merkez öyle bir yer değil diyor. ne diycekki başka :))) valla ayağım zk.ya gidip raporu almaya gitmiyor 2 ara bi derede kalmak net karar verememek ne zor bir durummuş (( kısmet olursa ve adetimde bi dengesizlik olmaz ise temmuz 25 gibi olmam gerek o zman bşalarım tedaviye ama nerde ???? ((
inşallah canım. bende aşılamanız bitsin öyle başlayın tahlillere diyecekler diye korkuyorum. umarım sorun olmaz. canım en doğru kararı sen verirsin ama bence ilk deneme için zeynep kamil ideal. özelde yaptırıp allah korusun tutmazsa keşke zk da yaptırsaydım diyeceğine ilk denemeyi zeynep kamilde yaptırmak daha mantıklı değil mi? bu arada adetin kaçıncı günü başlayacağını konuştun mu doktorlarla. ben 21. gün başlanıyor diye duymuştum sanki.
nasıl yani 21. günü ?? şimdi ben temmuzda adet olcam ve adetimin 2, veya 3. günü gidip tedaviye başlamıycammı? yani aşılamadaki gibi. temizken mi tüp bebek tedavisi başlıyor?? şu durumda benim 25 haziran bi önceki adetim sayarsam 16 temmuzdamı başlamam gerek tedaviye????
canım bu konuda tam bi bilgim yok ama bildiğim kadarıyla tüp bebekte iki protokol var ve zk daki çoğu hastaya uzun protokol uygulanıyor. uzun protokolde bir önceki adetin 21. gününde koldan yapılan iğnelerle başlıyorsun tedaviye. kısa protokolde ise doğrudan adetin üçüncü günü yumurta geliştirici iğnelerle başlanıyor. ama hastanın durumuna göre mi karar veriliyor yoksa zk da her hastaya aynı protokol mü uygulanıyor bilemiyorum. bu konuda çok bilgim yok açıkçası. bence raporunu almak için adet olmayı bekleme kesinlikle. en azından müsait olduğun zaman hastaneye giderek hem reçeteni yazdırırsın hemde hangi protokolün uygulanacağını konuşursun doktorla. yani adet olmayı beklemene gerek kalmayabilir. şimdiden öğrenip durumu netleştirmekte fayda var.
doğru diyorsunda eğer adeti beklemediğimiz protokol uygulanırsa gelcek pazartesi başlamam gerek ve ben bu cumartesi tatile gidiyorum yani temmuz adeti,mden sonraki 21. günü beklemem gerekecek. adet 3. günü başlıyorsa tedavi ona yetişiyorum. yarın gidip alıcam raporumu. eğer senin dediğin doğru ise ve 21 gün başlama olayı varsa kaderime razı olup ağuatos ortasını bekliycem. bende normal şartlarda ağurtos ortasında tüpüm yapılmış olur diye düşünüyordum. artık herşeyde bir hayır vardır deyip uygun zamanını bekliycem. ama umarım temmuz adetimin 3. günü giderimya sıkıldm artık bitsinde kurtulayım. artık çocuk istiyormuyum onu bile bilmiyorum sorgular oldum. eşime ben çocuk istemiyorumki deyip duruyorum. hevesim kaçtı işin büyüsü sürprizi bozuldu diyorum artık. yani kısaca hevesim kursağımda kaldı
canım bi alıntı yaptım senin için. okursan biraz netleşir kafanda.
tüp bebek tedavisinde uygulanan uzun ve kısa protokoller nedir?
--------------------------------------------------------------------------------
tüp bebek uygulamalarında kullanılan uzun ve kısa protokoller hastaya göre değişmektedir. Uzun protokol (long protokol) olarak belirtilen kullanım bir yandan eşit düzeyde ve aynı büyüklükte follikül gelişimini sağlarken, diğer taraftan LH denilen yumurtlamayı tetikleyen hormonun erken ve bizim kontrolümüz dışında yükselmesini önler.
Bu tedavi protokolü daha çok yumurtalıklarındaki yumurta sayısı yeterli olan veya beklenenden daha fazla yumurta gelişebilecek hastalara uygulanır. Uzun protokolün diğer bir avantajı tedavi zamanının istenilen şekilde programlanabilmesidir.
Uzun protokolde tedaviye adetin 21. günü başlanır ortalama 10-12 gün süre ile yumurta baskılayıcı ilaçlar kullanılıp, yeni adetin 3. günü yumurta geliştirmeye yarayan diğer ilaçlara başlanır ve yumurta çatlatma iğnesine kadar her ikisine de devam edilir.
Kısa protokol (short protokol) ise yumurtalık cevabı zayıf olan hastalarda tercih edilebilir. Ayrıca zaman problemi olan hastalarda tedavinin daha kısa sürede kolayca tamamlanmasını sağlamak amacı ile de kullanılan bir protokoldür. Adetin 3. günü yumurtayı geliştiren ve büyüten ilaçlara başlanır adetin 6-7. günü ya da yumurta belli bir büyüklüğe eriştiğinde ise çatlamayı önleyici ilaçlara başlanır. Yumurta çatlatma iğnesine kadar her iki tedaviye devam edilir.
Bizim merkez olarak tercihimiz yumurtalık rezervi normal olan ve herhangi bir zaman kısıtlaması olmayan hastalarda öncelikle uzun protokol ile başlamaktır. Ancak her iki protokol ile pek farklı olmayan gebelik sonuçları elde edilmektedir.
eline sağlık baharcım. yarın gidicem ve netleşir. ama burdaki bilgilere göre bana kısa protokol uygulanır gibime geliyor. çünkü benim yumurtalık rezervim normal değil. yani küçülmüş yumurtalıklarım. bu sebepten adatin 3. günü ile başlanacak kısa prot. uygunalır. yani yazlanlara göre olması gerekiyor ama yarın ola hayrola yarın öğleden sonra gidicem. durumumu yazarım. bir an önce olsunda kurtulayım. ama narkozdan korkup, zk.nın önlüklerinden tiksiniyorum( önlükmü diktirsem kendime :) kızarlarmı acaba. valla sonra kendi vucudumu bile ellyemeiyorum
tamm canım. yarın güzel haberlerini alırız inşallah. narkozdan korkmana gerek yok. zaten çok uzun sürmüyor yumurta toplama işlemi. bu arada önlükler sürekli yıkanıyor sanırım:)) ben hep elbiseyle gidiyorum şimdiye kadar iki kez önlük kullanmak zorunda kaldım. o zamanda miss gibi deterjan kokuyordu çok şaşırdım. yine de herkesin kullandığı örtüyü kullanmak istemeyebilirsin. bazı hastalar yanlarında getiriyorlar görüyorum bazen. ayarlayabilirsen neden olmasın. zk daki ortam pek iç açıcı değil ama buraya kadar geldik görmezden gelicez artık bazı şeyleri ne yapalım.
kızlar aklıma bişey geldi. bu sitede zeynep kamilde tüp bebek yaptıran varmı acaba yani öyle bir topik. yani orda tüp yaptırıpta tutan yada menun kalan falan varmı araştırdınızmı bu konuyu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?