baktım o topiğe ama çok aydınlatıcı bilgiler yok. benim aradığım zk. gidip tüp yaptırıp hamile kalanların olduğu bi link. burada sadece 1 kişi hamile kalmış 7+2 demiş ne demekse. o kişiyede yazsam artık hamile kaldı ya girmiyodur siteye cevap alacağımı hiç sanmıyorum yani :))
ben sadece başlığı gördüm. çok detaylı incelemedim ama hastaneye gittikçe mümkün olduğu kadar hastalarla sohbet etmeye çalışıyorum. tüp bebekle hamile kalıp kontrole gelen çok kişiye rastladım.
kızzlarr ben geldimm.. eurofrtilde tedaviye başladık.. Alev Hanım çok tatlı çok konuşkan ve çok güler yüzlü bi dr. kesinlikle tavsiye ederim.
cumartesiye kadar festimon 75 verdi. 2 toz 1 sıvı olarak kullanıcam. birde folik asit verdi. cmrtesi kontrolüm var.
bu arada mikro yapılıyormuş şansı arttırmak için.
açıkcası çok memnun kaldım ben rahat, ferah, sakin bi yerdi. çok şükür gerilecek bir ortam yok. yani benim için herşey olumlu umarım sonucuda olumlu olur...:)
hakkında hayırlısı olsun inş. maddi manevi emeklerin boşa gitmez. bu arada yeni bi ilaç ismi öğrenmiş olduk:) bende yarın zk. raporumu almaya gidicem hala ne yapsam diye düşünüyorum. benide bugun eurofertilden aradılar neye kaarar verdiniz bi ara görüşmeye gelmiştiniz diye sordular.
kızzlarr ben geldimm.. eurofrtilde tedaviye başladık.. Alev Hanım çok tatlı çok konuşkan ve çok güler yüzlü bi dr. kesinlikle tavsiye ederim.
cumartesiye kadar festimon 75 verdi. 2 toz 1 sıvı olarak kullanıcam. birde folik asit verdi. cmrtesi kontrolüm var.
açıkcası çok memnun kaldım ben rahat, ferah, sakin bi yerdi. çok şükür gerilecek bir ortam yok. yani benim için herşey olumlu umarım sonucuda olumlu olur...:)
inşallah. biz tanıdık bi eczanede bulduk ilaçlarım 260 tl tutuyo şimdilik tabi ilaçlara bi iki ekleme daha yapabilir. tedavide kullanıcağı ilaçları istedim oda yazdı hepsini. ama büyümezse fostimona bi iki kutu daha kullanabilirsin dedi. anlaşmalı eczanelerinden 20 tl ye 2 kutu aldık bugünlük. yani şu anda toplam 300 tl ödemiş olduk. bakalım daha ilaç eklemeye gerek kalıcak mı?
ama ben ilgidn alakadan memnun kaldım. Sonucu Rabbim bilir..
canım ilaçlar için sadece 300 lira mı ödedin? hemde raporsuz olarak.
fostimon 75/ 8 adet
orgalutran 0,25 / 1 adt
ovitrelle 250 mg 1 adet
bu alçlarım 260 tl tuttu canım. tabi ilaç sayılarını yükseltebilir dr. o zman biraz daha artacak tabiki.
bende şaşırdım raporsuz 300 tl. biz raporla o fiyata alıyorduk aşılama ilaçlarımı. eczane tanıdık diye bişey yok bence sonuçta o da para kazanıyor. belki ucuz ilaç yazdı ondna az para tuttu. netice önemli bebek olsunda ilça ucuz pahalı fark etmez. ama ciddi bi indirim yapacağını sanmam hiçbir eczanenin.
fostimon 75/ 8 adet
orgalutran 0,25 / 1 adt
ovitrelle 250 mg 1 adet
bu alçlarım 260 tl tuttu canım. tabi ilaç sayılarını yükseltebilir dr. o zman biraz daha artacak tabiki.
hepsini göbekten iğne şeklindemi yapıyorsun. avitrelle zaten çatlatma iğnesi. hadi bu yazdıkları ilçatan bi posta daha yazsa 260* 2 = 520 tl bence yine iyi bir fiyat olur. benim kuzen 4 iğneye 400 lira veriyordu. nihayet hamile ama daha çok taze.
evet fostimon çok pahalalı bi ilaç değil kutu fiyatı 25-30 lira civarında fark alınmıyo bende aşılamamı zeynep kamilde yaptırdığımda fostimon kullandım raporum olduğu için 50 lira verdim tüm ilaçlara :)
fostimon göbekten canım. ovitrelle de göbekten ama diğerini bilmiyorum canım. bencede çok iyi bi fiyat ben 1500 tl yi gözden çıkartmıştım.
24,95 tl netten baktım canım. ama ben çatlatma ve diğer iğne ile birlikte hepsine raporsuz o fiyatı verdim. bakalım belki dvamı gelicktir.
bende 1500 ü bulur diyordum ama dur bakalım daha yenisin umarım o fiyata kadar getirmezler yok gelişim yok ilaç değiştirelim vs. demezler inş. senin yada eşinin ne gibi bi sorunu vardı?
İnşallah RAbbim seni meleğie kavuşturur daha fazla yorulmana gerek kalmadan emeklerini boş çevirmez
inşallah gecikmez canım bence zamanında gelir de başlarsın olsun en azından tüpe geçmek için bak bitti bile 2 aşılama sadece 1 tane kaldı yani seninle aynıyız şuan. benim için dua et de bu 3. aşılamam yapılsın canım.yoksa klomen e geçmek zorunda kalırım.canım hep aklıma geliyor rahim duvarını incelttiği klomen in gerçi bakmadan yapmazlar aşılamayı ama az mı geliyor rahim kalınlığı acaba bilemiyorum.msear tahlili ne kadar geçerli oluyor acaba bir bilgin var mı?
canım smear bir yıl geçerli. benim psikolojim çok bozuldu iyice. hiç böyle değildim. şimdi her fırsatta ağlıyorum. kimseyle görüşmek istemiyorum. herkesten soyutlamak istiyorum kendimi. niye böyle oldum ben offf. çok kötüyüm.
tatlım canım benim haklısın tedaviler mahvediyo insanı psikolojimiz bozuluyo ben de herşeye ağlıyorum kendimi soyutladım herkesden oturduğum yerde bile kimseyle görüşmüyorum pek günlerden çıktım görümceme bile sinir olmaya başladım yok yere.herşeye herkese sinir oluyorum.ama geçicek tatlım bıkmak yok yılmak kesinlikle yok yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin şu son aşılamayı da bi atlat ondan sonrası daha kolay olucak inşallah. ben de bunaldım evde anneme geldim kalmaya dün eşim getirdi bıraktı burdayım bu hafta bakalım.çok iyi geldi eşim de çalışsın çocuk izin ala ala işleri birikti toparlasın işlerini.
baharcım çok haklısın bu psikolojide olmakla. bende düşün yani tüp denemeden ilkinde tutmazsa 2. denemeye gerek yok dedim eşime. ve olmazsa boşanırmısın benden demeye başladım yada ozman bizde evlatlık bakalım demeye başladım şimdiden yani ne dediğimi ben bile bilmez oldum. eşimde yine saçmalamaya başladın diyor. e napayım ben saçmalamyımda kim saçmalasınresmen kurudum kaldım diyorum yaş daha 29 ama valla pes ettim kendimi işe yaramaz kup kuru biri olarak görüyorum. balkonumda minik bi gül var saksıda topurcuk açacak bunu elimle açayımmı açmasına yardımcı olayım dedim. eşimde sen dr. sana tüp bebek için yardım etmesini istemiyonda gülün tomurcuğunu niye elliyon diyo:)) hey allahım espirilerim bile artık çocuk,tüp, dr, hastane üzerinden yaplır oldu
ben ara verdiğim süreçte konuşmak için gittiğimde tüp yaptırmaya döndü olay. gittim dr.un muayensinden önce zman kazanmak açısından sekretere tüp yapcak onun için kan vercem dedim ekrandan bir sürü bişey tıkladı ve git kanını ver dedi. bende aman herşeyi işaretleyin eksin kalmasın dedim tamma yptım dedi. zaten maşllah cidden işaretlemiş 9 tüp kan alınmıştısonra muayaene için gittim kenan vardı muayenemi oldum. çıkarken sekretere dedim dosya açılcak tüp için ozman akciger ve ekg yazayım dedi. ama sen gidince tüp bebeğe geçicez ne yapmam lazım diye sor. kan akciger ekg yapılması gerekiyormuş de. kan binasına gidince akciger ve ekg yide aynı anda hallet. git gel yapma karşı binaya 2 kez. sonrasında zaten her defasında sorarsın onlara. yada her işlemi hallettiğinde bana yaz aklıma geldiğince hatırlayıp anlatmaya çalışayım. ama smear i aldır bu adetinden sonra malıum sonucu en geç çıkan tahlil bu. diğerleri ertesi güne illaki çıkıyor.
canım eşinin üzerine gitme bence yani ben de bazen düşünüyorum olmazsa çocuğum bırakır mı beni diye ama asla bunu ona hissettirmiyorum. zaten bırakmaz o beni yolumuza o şekilde devam ederiz. ama evlilik her şartta birlikte olmaktır canım. bu bir kader bence yazılmış bir şey. olmuyorsa bizim çocuğumuz olmuyor çünkü biz bir bütün oluyoruz artık.tabi istemeyen erkek istemez boşar. ama benim eşim asla öyle birşey yapmaz ben olmazsa naparız deyince bile kızıyor herişde bir hayır vardır biz de yolumuza öyle devam ederiz diyor.sen de öyle düşün emi. eşini soğutma kendinden onlar zaten bizlerin ne kadar üzüldüklerini görüyolar.
ayrıca hastane bilgilerin süper yine döktürmüşsün ben de ezberledim artık mailime de kopyaladım ya :) ama yine de arada unutursak sorarsak kızmazsın bıkmazsın dimiiiii )))
canım haklısın bazen insanın aklından böyle şeyler geçmiyor değil. ama bunlar tamamiyle o anki psikolojiyle söylenmiş şeyler. hayırlısıyla ilk tüp bebek denemende tutacak inşallah.
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım. çok açıklayıcı olmuş gerçekten. ben adetin üçüncü günü zaten aşılama için kontrole gideceğim. aynı gün tayfun beyle konuşup, kan veririm. benden aşılama öncesi de 9 tüp kan almışlardı aslında. yani tüm değerlere bakılmıştı ama bir yıl geçti tabii. onu yeniler söylediğin gibi akciğer filmi ve ekg yi çektiririm. adetliyken yaptırmak daha mantıklı sanırım. özellikle akciğer filmi için gebelik şüphesi olmaması gerekir. smear in sonucu geç çıktığı için söylediğin gibi bende ilk onu yaptırmayı düşündüm. bir de onunla vakit kaybetmek istemiyorum. canım sen ne aşamadasın. reçeteni yazdırabildin mi? adetin kaçıncı günü başlayacaksın tedaviye?
tatlım acaba daha 3. aşılaman olmadan başlarlar mı tüp bebek dosyası açmaya. tahlilleri kendiliğinden yaptırınca da bunlar tüp bebek dosyası açılmadan yapılmış deyip kabul etmezseler? ne biliyim aklıma geldi?ama tahlilleri yaptıabiliyosan süper olur tabi. nasılsa aşılama için gideceksin hep hastaneye o arada onları da halletmiş olursun.
süper işte 3. günü muayeneye gidince kanını ver akciger ve ekg yi yaptır. adetin bitincede sonraki kontrolünde smear ve kültürünü aldır. umarım ilaç kullanıyorsun diye almamazlık yapmazlarbenimrapor çıktı biliyorsun ama gidip hala almadım işler yoğundu yarın gidip alıcam ama zk. damı özel merkezdemi yapsam bilmiyorum hala ve şimdi eurofertilden aradılar bence özel merkez terzih edin diyor madem raporda lamışsınız çok iyi diyor. haliyle oranın çalışanı zk. çok iyi orda devam edin demez. bende kadına ben özellere güvenemiyorum para için gereksiz tahliller yapabiliyolar ve bu güvenimi o merkeze karşı dahada sarsar. belki bi defada olmayacak 2-3. denemi o merkezde yapmam deidm. kadın bana hak verdi. ama 6 yıldır burdayım bizim merkez öyle bir yer değil diyor. ne diycekki başka :))) valla ayağım zk.ya gidip raporu almaya gitmiyor 2 ara bi derede kalmak net karar verememek ne zor bir durummuş (( kısmet olursa ve adetimde bi dengesizlik olmaz ise temmuz 25 gibi olmam gerek o zman bşalarım tedaviye ama nerde ???? ((
duygucum gel biz z.k dan şaşmayalım ilk denemelerimizi orda yaptıralım.her merkez için geçerli değildir ama özel merkezlerde de çok konuşmayan bilgi vermekten aciz olan doktorlar var.sonra tutmazsa ilk denemeyi z.k da yaptırsaydık keşke demeyelim. zaten tutmazsa devletteki 2 deneme. özellere bayılıcaz paraları. umut tüp bebek 2000 tl alıyomuş raporlulara 1000 tl de ilaçlar tutsa 3000 tl.zaten devletteki hakkın bütünce üzerine bir 3000 tl daha koyup özel yaptırıcaksın.o yüzden ben şuan 1000 tl maksimum ilaçlara ilk deneme için de 500 tl devlete yatırıp 1500 tl ye ilk denememi devlette yaptırma taraftarıyım. git gel yapa yapa artık kenan da tanıdı beni tayfun da :)
nasıl yani 21. günü ?? şimdi ben temmuzda adet olcam ve adetimin 2, veya 3. günü gidip tedaviye başlamıycammı? yani aşılamadaki gibi. temizken mi tüp bebek tedavisi başlıyor?? şu durumda benim 25 haziran bi önceki adetim sayarsam 16 temmuzdamı başlamam gerek tedaviye????
kıza ve uzun protokoller var canım ona doktor karar verir. bence sen git raporunu al ve doktorla konuş.
canım bu konuda tam bi bilgim yok ama bildiğim kadarıyla tüp bebekte iki protokol var ve zk daki çoğu hastaya uzun protokol uygulanıyor. uzun protokolde bir önceki adetin 21. gününde koldan yapılan iğnelerle başlıyorsun tedaviye. kısa protokolde ise doğrudan adetin üçüncü günü yumurta geliştirici iğnelerle başlanıyor. ama hastanın durumuna göre mi karar veriliyor yoksa zk da her hastaya aynı protokol mü uygulanıyor bilemiyorum. bu konuda çok bilgim yok açıkçası. bence raporunu almak için adet olmayı bekleme kesinlikle. en azından müsait olduğun zaman hastaneye giderek hem reçeteni yazdırırsın hemde hangi protokolün uygulanacağını konuşursun doktorla. yani adet olmayı beklemene gerek kalmayabilir. şimdiden öğrenip durumu netleştirmekte fayda var.
ben gittiğimde bir bayan daha kol iğnelerini kullanıyorum göbek iğnelerine geçmedim dedi demekki uzun protokol. neden uzun orğrotokol yapılıyor acaba daha öncelerden geriden gelen folikülleri kaliteli hale getirmek için mi?
doğru diyorsunda eğer adeti beklemediğimiz protokol uygulanırsa gelcek pazartesi başlamam gerek ve ben bu cumartesi tatile gidiyorum yani temmuz adeti,mden sonraki 21. günü beklemem gerekecek. adet 3. günü başlıyorsa tedavi ona yetişiyorum. yarın gidip alıcam raporumu. eğer senin dediğin doğru ise ve 21 gün başlama olayı varsa kaderime razı olup ağuatos ortasını bekliycem. bende normal şartlarda ağurtos ortasında tüpüm yapılmış olur diye düşünüyordum. artık herşeyde bir hayır vardır deyip uygun zamanını bekliycem. ama umarım temmuz adetimin 3. günü giderimya sıkıldm artık bitsinde kurtulayım. artık çocuk istiyormuyum onu bile bilmiyorum sorgular oldum. eşime ben çocuk istemiyorumki deyip duruyorum. hevesim kaçtı işin büyüsü sürprizi bozuldu diyorum artık. yani kısaca hevesim kursağımda kaldı
canım bence git raporunu al doktorla konuş ilaçlarını yazdır. sonra tatile git gel. uzun protokolse de adetinin 21. gününde başlarsın işte.
kızlar aklıma bişey geldi. bu sitede zeynep kamilde tüp bebek yaptıran varmı acaba yani öyle bir topik. yani orda tüp yaptırıpta tutan yada menun kalan falan varmı araştırdınızmı bu konuyu?
ben bakmıştım var bikaç kişi bir de umut a gidenler topiğinde birisinin arkadaşı z. k da yaptırmış tutmuş. sorular sordum cevap bekliyorum. gidenler kesinlikle tavsiye ediyor.özelden herkes oraya geliyor diyolar. orda da mikro yapılıyor zaten.
7+2 yani 7 hafta 2 günlük hamile daha yeni yani. ben de bikez karşılaştım 35 yaşında 9 yıldır olmuyomuş e embriyo koymuşlar birisi tutmuş. biz ultrason sırasındayken o da girdi sanırım 8 haftayı geçene kadar hala tüp bebek takip ediyor. kadına sordum çok memnunum dedi tuzla dan gidip geliyomuş.baktım o topiğe ama çok aydınlatıcı bilgiler yok. benim aradığım zk. gidip tüp yaptırıp hamile kalanların olduğu bi link. burada sadece 1 kişi hamile kalmış 7+2 demiş ne demekse. o kişiyede yazsam artık hamile kaldı ya girmiyodur siteye cevap alacağımı hiç sanmıyorum yani :))
canım iyi haberlere çok sevindim ilaç listesi daha kabarır bence bunlar daha başlangıç :) siz ilaçlar hariç mi merkeze 6000 tl vereceksiniz yoksa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?