Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

kızlar bugün yarın adet olmam gerekiyor. bugün hiç belirti yok. yarın olursam da çok kötü. perşembe antakyaya gidiyoruz düğün için. perşembe cuma ordayız. sonra zaten hafta sonu. yani yarın tam gününde adet olursam en erken pt.si yani 6. gün gidebiliyorum hastaneye. o da geç olur zaten. biraz ince hesap oldu ama öyle denk gelecek diye korkuyorum. olmadı yarın adet olursam ilk gün giderim artık napalım

Son düzenleme:

inşallah bugün adet olursun canım. senin için dua edicem bugün olasın diye. hafta sonuna denk gelmesi çok kötü ve stresli bi durum kaç keç kenardan yırtım yani. inş. bugün olursun

inşallah bugün adet olursun canım. senin için dua edicem bugün olasın diye. hafta sonuna denk gelmesi çok kötü ve stresli bi durum kaç keç kenardan yırtım yani. inş. bugün olursun

çok teşekkür ederim canım inşallah. evet zamanı ayarlamak zor gerçekten. sen gidecek misin bugün hastaneye? bende senin için dua edicem inşallah herşey yolunda gider.

inşallah hamilesindir adet olmazsın inşallahhhh mucize olur

çok teşekkür ederim canım inşallah. Evet zamanı ayarlamak zor gerçekten. Sen gidecek misin bugün hastaneye? Bende senin için dua edicem inşallah herşey yolunda gider.

gidicem canım öğleden sonra 2-3 gibi orda olurum heralde durumu akşama sizinle paylaşırım. Hangi ilacı yazdığını ilaçlarımın kaç lira tuttuğunu, hani protokolü uygulayacaklarını vs. Edindiğim tüp bilgileri yazarım. şimdiden heyecan sarmaya başladı: ((( yüreğim pır pır valla sanki tedaviye başlayacakmış gibi. Belkide bi adım daha yaklaşmanın telaşıdır

duygucumm canım ben adet oldum. ne çabuk kabul oldu duan ya. nikahımız vardı bugün. seninle konuştuktan sonra çıktım gelince baktım hemen olmuşumm. tam günüydü bugün. çok şükür allah yardım etti. inşallah bütün duaların kabul olur. herşey yolunda gider. gelince hemen yaz bize. bende çok merak ediyorum. heyecanlanman normal. az kaldı tabii.

kızlar kavacık köprüsüde tıkanıklık varmış. haliyle boğaz köprüsü de kalabalıkmış. 2-3 saatte anca gidersin dediler. yarın hastaneye gidecektim ama avrup yakasından giden oldu mu hiç son 15 gündür?

duygucum dahiliye, genel cerrahi ve psikiyatri de hangi tahlillere bakıyorlar canım? hormon, akciğer filmi ve ekg ye mi bakıyorlar sadece. örneğin smear sonucu çıkmadan ve eşimin tahlili yapılmadan randevu alıp gitsem sorun olur mu?

Son düzenleme:

duygu canım naaptın daha gelmemişsin gittin mi hastaneye yazdırdın mı ilaçlarını kiminle görüştün ne dediler çok merak ediyorum. bir de embriyoların nasıl döllenmelerinin izlendiğini sormanı isticektim senden. artık bir sonraki gidişinde. acaba aşamaları anlatıyolar mı ayrıntıyla?

baharcım sen ne zaman gideceksin? adetin geldiğine göre bugün yarın yada öbürgün gidebilirsin sende.
benim de gelse de bir an önce başlasak.marmaris rezervasyonumuzu da iptal ettirdik. kısmet değilmiş. inşallah seneye bebeğimle gitmek nasip olur.

kızlar bu arada halamın kızı doğum yaptı ona hediye baktık annemle çarşı dan havuzluhan a girdik çıldırdım bebek giyisilerini görünce. içim gitti. bana da nasip olacakm ı ordan bebek alışverişi yapmak acaba. neler neler. giyisilerin yanısıra şekerlemeler süsler kapı süsleri sepetler gecelikler herşey harikaydı. gezdik annemle. bir hediye beğendim aldım. açıp açıp bakıyorum hediyeye. inşallah hepimize nasip olur. 7 aylık olana kadar bir iğne almicam ama sonra donatıcam heryeri Allah izin verirse.

canım ben yarın gidiyorum hastaneye. zaten perşembe antakyaya gidiyoruz düğün için uçağımız erken saatte. bi tek yarınım var hastaneye ayırabileceğim. çok şükür adetim bugün geldi. inşallah yarın gittiğimde tüp bebek tahlillerine başlamamda sakınca görmezler.
üzülme canım tedavi daha önemli tatilden. bende bu sene tatil falan istemiyorum aslında. tedavi işine bu kadar iyi konsantre olmuşken ara vermek istemiyorum hem hemde tüp bebek sonrası kullanmak istiyorum bütün iznimi aslında ama eşime de bağlı tabii. inşallah seneye bebeklerimizle gitmek nasip olur.
havuzlu han harika değil mi? valla ben şimdiden alıyorum ufak ufak:) çok meraklıyım bende süse püse. dün kardeşimin bebeğinin şekerlerini sipariş ettim. yarın gelecekler bakalım. insanın içi gidiyor gerçekten.

baharcım yol tarif edeyim dedim ama sanırım bir yolunu bulup gitmişsindir ve hastanedesindir sanırım. bu ara köprüler feci trafik.çoookk erken saatlerde çıkmak gerek yada ercelf in dediği gibi kabataştan motorla üsküdara geçip üsküdardan zk. dolmuşlarıda daha pratik bir yol.

birde bu havuzlu han dediğiniz yer nerede oluyor tam tarif etsenize. bende bebek kıyafeti bakıyorum ama kızmı erkekmi olcakmı olmıycamı belli olmadığından elim almaya varmıyor. millete ufak tefek bebk hediyeleri alıyorum çerçeve falan ama onlarıda kıyıp veremiyorum en fazla 1-2 çerçeve almışımdır hediye amaçlı onlarıda vermeye kıyamadım :))) hastane deneyimimi yazıcam birazdan epeyy uzun olcaka şimdiden hazırlıklı olun.:)

cerrahi o gün dr. geç geldi sallapati bi adam vardı şarkı mırıldanarak kaydımı yaptı kaşeledi hiçbir şeye bakmadı:) psikiyatride sadece sorular sordu ben çok dertli olduğum için epeyce konuştuk ama oda birşeye bakmadı ben yinede önüne koydum tahlillerimi. hatta çıktığımda eşimin gözler pörtlemişti noldu giren hemen çıkıyor sen neden kadın bu kadar bişeymi oldu der gbiiydi:) dahiliyeci hormona, ekg ye, akciğer hem siyah olan filme hemde akciğer normaldir diye bi kağıt vermişlerdi ona baktı. sanırım smeare bakmadı iç hastalıkları olduğu için kan ekg. akciğere bakması mantıklı yani. eşinle bi alakası yok çünkü o rapor kadına çıkıyor. " gebeliğe engel sistemik bir hastalığı yoktur" diye. yani erkeğin bi tahliline bakmadı. smear eskisini götür yanında ama dediğim gibi smear e bakmıyor. bakmak isterse eskiye baksın zaten 1 yıl süresi var smear in.

Dün hastaneye gittiğimde kurul odasından gidip raporumu aldım 4 fotokopi çektirdim dışarda ve kurul odasının yanındaki odaya aslı gibidir kaşesi vurdurup tüp bebek bölümüne geçtim. [Bu arada kurul odası tüp bebeği nerde yaptırcaksınız dedi burda dedim  ) tüp bebek bölümüne gittim ama sarı sekretere yine tekti ve önümde 9 kişi ben 10.cuydum ama maşallah sıra ilerlemiyor. Tabi bende bu arada sağda solda milletle konuşuyor sekter bir yandan telefonlara bir yandan araya gebelik sonuçlarının müjdesini falan veriyor. Yaşlı bi teyze tutmuştu gebe kalmış en az 40 yaşındaydı kocasıda öyleydi(umut işte de dim birse saf doğudan gelmiş tiplerdi dahada üzüldüm nasıl sevindiler gariplerim kadın ağlar gibi oldu heyeyanlandı adam doğu şivesiyle heyecanlanmak yoğğ heyecanlanmak yoğğ diyordu) onun dışında başka bi kadın daha vardı habire bana bişeyler soruyor bende anlatıyorum salak salak gülüyor, salakmı desem safmı desem bilemedim. Yanlış yapmamak için aynı şeyleri 3-4 kez anlattırdı. Bu durumda sekreterlere hak vermemiz gerek kızlar bi hastaya birşeyi 3 kez anlatıklarını düşünsenize neyse gelelim sadede bana sıra geldi raporumu verdim dosya n osöyledim kız getirdi dedimki dr. Ne ilaç yazar evde 1 kutu puregonum var. Ben not olraka yazarım dr. Hasta görüşmek istiyor derim dedi ki ben görüşmek istemiyorum lafını kullanmadan böyle bir iyilik yaptı. Neyse içerde dr. Odası varmış gel dedi götürdü beni anam birde ne görim kenan orda ama önlüğü yok ki ortalıkta yoktu bile buyrun dedi tüp yapcaz dedim ilac evde puregonum var onumu yazarsınız başka ilaçmı nasıl uygun görürseniz sen ne istiyorsun dedi ben size bırakıyorum dedm bana bırakma sen söyle dedi. Bizler artık sizden korkuyoruz hastalarlar uğraşmak zor diye 3-4 tane hikayesini anlattı insanlara hiç tanıdığım bişeyim olmadığı halde rapor 6 aylık bitmesine 15 gün kalmış anca gelmişller ona rağmen tekrar kurula bizzat elimle götürdüm insanların işini hallettim karşı binada gördüm napıynonuz burda beni şikayete gitmişler dedi. Birde öğretmnen bi çift varmış illa yaza yapaşım o tarihe denk gelsin demişler getirtmişler otarihe tüp yapılmış kadında hamile kalmış ama kocası daha sonradan hocam eşim hamile kaldı ama sizden memnun kalmadık eşimi transfer masasında 20 dk bekletmişsiniz demiş (ki biz aşılamada en az 15 dk bekliyoruz öğlen arasına gelincede 30 dk beklediğimi biliyorum bu biizm için daha iyi bence) dedimki forumda sizi konuşuyoruz agresif olduğunuzu. Konuşursunuz tabi sizler beni bu hale getirdiniz diyo adamın biri geçen yıl geldi birden kafa atmaya başladı bana kamera kayıtlarını incelettirdim falan dedi. Bir başka hikayesi üniversite 2 den beni yani doktorum dediğim anadan itibaren yıllarca gönüllü nöbet tuttum , geçen hafta cmtesi çalışılmamasına rağmen geldim buraya hasta çağırdım ultrasonla bakılması gerekiyordu çünkü yumurta toplancaktı geldim baktım ertesi gün h.sonu olmasına rağmen yumurta topladım dedi. Sanrıım 1-2 hikaye daha anlatmıştı. Bu arada ben şuan sarıyer börekçileriyle görüşüyorum meslesi bırakmayı düşünüyorum o aşamaya geldim diyor. Evet haklısınz emekli olan uzmanlar hemen ayrılmış hastaneden ama madem mesleği bırakcaksınız daha sakin bi iş seçin dedim börekçilikte insnala uğraşılan bi iş dedim &#61514 (Dr. Belgin dönüp bana baktı. Sanki adam gidip börek kesecek değil ya işletmeciliğini satın alır ama dedim valla bunu)

Bana yazacağı ilaç konusuna gelince puregon iyi bi ilaç ama pahalı ben şimdi 15 kutu yazsam ( sanrıım 15 adete kadar yazılabiliyor) para çok tutucak ucuz ilaçta var.ne istiyosan onu yazayım dedi. Şimdi pahalı ilaç yazarım gebe kalamazsın boşa para verdik dersin ucuz yazarım gebe kalamazsın 2 kuruş fazla verseydim keşke dersin. Diğer açıdan komşun ucuz ilaçla hamile kalır sen pahalı ilaçla kalır yada kalamazsın. Bunun garantisi yokki dedim. evet yok dedi. Şimdi söyle ne istiyon dedi. İyi puregon yazın dedim. (aşılamada 3 kutu puregon + 1 çatlatma iğnesi ovitrelle 260-280 tl ödüyordum 1 kutu puregon 75 dozdan 4 gün gidiyordu ve genelde 1 kutum artıyordu) bunu söyledim kenana onu boşver şimdi dedi tüpte 1 günde 450 doz vurulucam(( yani buda 1,5 kutu/şişe puregona denk gelecek. Puregona karar verdik gelelim kaç adet yazacağına 10 mu 12 mi 15 mi valla ne bilim dedim kaç adet uygunsa onu bilemeyiz 10 kutu yazarım az gelir gidip özel almak zorunda kalırsın demeye getirdi lafı (eczacıya sordum gidince özel cebimden alsam 1 kutu 300 IU/doz 240 TL dedi eczacı yani bi gün göbeğime 240 lira sokacağım özel alırsam) . ha durum tedavinin gidiaşıtan bağlı belki 8.günde işim biticek elime ilaç kalcak ve gebe kalıcam ha ozamnda birilerine verirsin dedi. Olaki elinde ilaç kalır gebe kalamazsın 2. Tedaviye kullanırsın dedi. Yani kısaca adam artık sorumlukluluk almak istemiyor ilacın seçimini ve adedini hastaya bırakıyor tabi bu işten anlayan kişilerle bu kadar muhatap oluyodur ilaç adı bilmeeynle oturupta puregonmu olsun fostimon mu bunu tartışacak değil. Neyse sonunda 15 kutu ilaç yazdı ben 15 yazayım sen eczanaeye gidinceeşinle konuş istediğin kadar alırısın dedi.parana göre demek istediği sanırım. diğer ilacın içine baktım resmen bildiğimiz kalın uçlu şırınga hayatta eşime vurdurmam onu gider bi hastanede yaparım. İlaç yazdı onun siteme girilmesini 45 dk .kesin beklemişimdir. Dosya sekretere geldi dedim ne zman gelcem adetin 2 mi 3, günümü baktı baktı yazmmaış dedi halbuki yazdığı bi ilaçtan belli kaçıncı gün gideceğim. Baktım kenan yok etrafta dr. Belgini gördüm o ba katı düşündü adetin 1, veya 2, günü dedi ama niyede kenan yazdı ona sorayım dedi içerdeki doktor odasına yöneldim baktım tamda odaya giriyor kenan bey diye seslendim baktı adetin kaçıncı günü gelmem gerek dedi reçetemi verdim .hımm şunu yazmışım dedi 1-2. Günü dedi ok de dedim eczaneye. Bu arada ilaçlarımın sisteme girilmesini beklerken bi kadına tüp için hangi gün gelmesi gerektiğin anlatıyordu. Adetin ilk gününden itibaren say ve 18. 19. 20. günden birinde gel dedi. Kadın anlaamdı bidaha analtırmısın dedi haiyle sekreter bugün çok yoğun başım inanılma kalabalık bir kez daha analtıırım iy idiye dedi. Yani kadına uzun protokol uygulanacaktı. Kendi reçetemi beklerken sordum senin ne rahatsızlığın var dedim bende yok eşimde var dedi sanırım hiç sperm yokmuş hatta hiç aşılama yapmadan direkt tüp bebek tedavisine başlatmışlar. bu arada bi kadın vardı gençten bi tip suratsızın teki bişey sordum suratı sirke satıyordu sanki dersiniz zoraki hamile kalmış. Belkide canı yanıyordu bilemiyorum ama kalkarken bile zorlanıyordu. tüple hamile kalmış zk. İlk denemede bebek daha 20 günlükmüş ama karıdaki göbek en az 5-6 aylık bi göbekti yeminle. Bence aşırı doz ilacı dayıyorlar sonra bizleri bu hale getiryiorlar. Eşime anlattım belki kengi göbeğidir dedi. Valla yüzüde kollarıda poposuda zayıftı normal kilodaydı o ilaç göbeği belli dedim bizde hamile kalır ve daha 20 günlükken 6 aylık göbeğe sahip olursak yandık ki ne yandık ((((( ha kenan birde dediki yaptığımız tedavi ve işlemlerde aklınızda şüphe olmasın her detaya baklıyoruz gibilerinden bi laf etti. Yani ben hiç bişey sormadan o sürekli analttı dedim ne doluymuş adam. Soru soracağım varsada aman sormayım zaten sorcaklarımıda unuttum yazık adama dedim.

Gelelim eczane faslına :)
İlaçlar:
• Puregon 300 IU 0,36 ML KARTUŞ ENJ. 14 KUTU (evde 1 kutu var diye 14 yazim git baka emin ol ha istersende beni ara 1 kutu ddaha veririm sana dedi çünkü reçetemde 15 adet yazıyordu) 1 günde 1x450, doz

• CETROTIDE 0,25 MG.LIYOFILIZE 1 FLK... 1 günde 1X1,0 DOZ (KALIN UÇLU ŞIRINGASI OLANA İLAÇ VE SANRIIM DOZ BURDA ÖYLESİNE GİRİLMİŞ.) 6 KUTU

• OVİTRELLE 250 MCG 0,5 1 KULLANIMA HAZ. ÇATLATMA İĞNESİ
Aşılama için ödediğim ilaç parasından yola çıkarak başıma gelecekleri bildiğim içiiiin vee sıkı durun tam tamına geçmiş dönem birikmiş muayene borcum olan 35 tl dahil 1.255,31 tl ödedim
Şimdi size sorum şu dr. 15 kutu yazdı ben 14 aldım ya evde 1 kutu var diye . gidip sgk lı olarak eczaneden 1 kutu olan hakkımıda alayımmı yani elimde evdekiyle dahil toplam 16 kutu puregonum olcak. Zaten günde 450 doz olucam. Bir kutu 300 doz x 15 kutu = 4500 doz yapar / günlük 450 doz diyoruz = 10 günlük ilaç yapıyor. Sizce gidip 1 kutu olana hakkımıda alayımmı. Bakınya şimdi böyle hesap yapınca gidip almak ağır basıyor. Incık cıncık her detayı yazıp kafanızı şişirdim farkındayım)

Bu arada raporumda yazanlar;
TANI: N97,9- kadın infertilitesi tanımlanmamış (evlilik tarihinden itibaren en az 3 yıl geçmiş ve 2 kez Gonodotropin ile OI + IUI tedavisi sonrası gebelik elde edilmemiştr)
N97,8- kadın infertilitesi, başka nedenlerle gelişen ( Düşük Ovaryan Rezervi)
Gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalığı yoktur. ( 15.06.2012 tarih ve ..... nolu rapor)

KARAR: SUT 4,5,4 K,1 maddesi gereği 1. IVF (tüp bebek) uygulaması uygundur. GnRh analog 1 mg/gün veya GnRh antagonist multipl doz 0,25 mg, Gonodotropin 450 IU / gün toplam 4500 IU ve HCG 5000 IU tek doz toplam 10000 IU ile ovulasyon İndiksiyonu gerektiğine oy birliğiyle karar verildi.
Şimdi yazarken fark ettim benim yaptığım hesapla aynı 4500 IU 10 güne denk geliyor. Ama HCG 5000 tek doz toplam 10 bin ne dmek. 5000*2=10000 dozluık bi ilacında bahsi geçmiş.

Ve ilaç kısmında da 16 adet ilaç ismi var. Benim kullandığım puregon 2. Sırada

Ne diyonuz kızlar 1 adet daha hakkım olanı gidip alayımmı eczaneden. Birde kenan bana puregonu bulabiliyonmu dedi. Ohoo eczanenin dolabı doluuuu dedim. Demekki firmayla anlaşması yok öyle dediğine göre.yada artık tırstıkları için özel oalrak firmalarla anlaşıp onların ilaçlarını yazmıyorlar.
Birde şey demişti tabi beni konuşursunuz gergin olurum hergün nelerle karşılaşıyoruz öldüren meşlektaşlarımız mı dersin görüyorsunuz işte. Komşun ucuz ilaçla hamile kalır gelir bizi suçlarsınız. Dedim biz öyle kulaktantan dolma işlerler hareketr e den insanlar değiliz her bünye bir değil dedim. Bilemem artık yani suçlayacak şey bulursunuz demeye getirdi lafı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…