• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
eğer zeynep kamile gidiyorsan ve sebebi bilinmeyen infertilite tanısı konulduysa 2 aşılama şartı var 2 aşılamanı olmadan tüp geçirmezler. özelde yapsan bile ben özelde 2 aşılama yaptım şimdi tüp yapmak istiyorum diyemiyorsun kabul etmiyorlar özeldeki aşılamaları. en başa sarıp ordada aşılama yaptırıyorlar. dr. la konuş farklı bi tedavi yöntemi uygulansın. yada ilaç dozu arttırılmasını öner. ama sebebi yoksa neden yumurt gelişmedi. demekki bir sebep var ilaçla bile yumurta oluşmadıysa yumurtlamanda sıkıntı olabilir.

ben süleymaniyeye gidiyorum benim sol yumurtamda sorun oluyo hep 9 10 mm kalıo purogon da kullandım 100 150 lik banamısın demedi bu sefer farklı birşey oldu anlamadım solda yumurtam oldu 15.5 mm cuma aşılaman olur dediler çarşamba kont gittim yumurtayı göremedi çatlamış galiba dedi e2 ve p4 testi yaptı ultrasonda görülmeyen yumurta testte 11 mm falan görülüyormuş ben hiç birşey anlamadım 15 mm yumurta nasıl 11 olur 2 gün sonra ben çatladımı acaba diyorum çünkü geçen akşam kasık ağrım ve akıntım oldu siz ne dersiniz bu arada 12.gün e2 230 falan p4 1.00

Son düzenleme:
Bahçeci Umut / Koşuyolu 545 55 55 / 0533 230 70 21

ben 545 li olanı aradım numaramı aldılar ve beni arayan no 533 dü. istersen sen direkt cep hattı olan 533 ü ara.

eurofertilde bir hakan bey birde alev hanım var. biz alevle görüştük ücretsizdi. hakan bey isteseydik 150 tl di. oda koordinatörmüş çok yoğunmuşta ondan paralıymı. sadık bey kim o eurofertile yenimi gelmiş. yoksa başka bir hastanedemi seni sadık beyin olduğu hast. mi yönlendirdi. anlamadım sadık bey kimdir nerde çalışır?

canım oranın doktoru işte o da alev hanım ve hakan bey de var dedi sadık bey de alanında başarılı bir doktor dedi. yeni olabilir.onun adını daha hiç duymadığım için özel bir sebebi var mı onu tavsiye etmenizin dicektim ama sonlarda biraz aceleciydi. ne fark ederki yeni doktorlar daha ateşli olur :D hem bu sadece bir ön görüşme.

ben süleymaniyeye gidiyorum benim sol yumurtamda sorun oluyo hep 9 10 mm kalıo purogon da kullandım 100 150 lik banamısın demedi bu sefer farklı birşey oldu anlamadım solda yumurtam oldu 15.5 mm cuma aşılaman olur dediler çarşamba kont gittim yumurtayı göremedi çatlamış galiba dedi e2 ve p4 testi yaptı ultrasonda görülmeyen yumurta testte 11 mm falan görülüyormuş ben hiç birşey anlamadım 15 mm yumurta nasıl 11 olur 2 gün sonra ben çatladımı acaba diyorum çünkü geçen akşam kasık ağrım ve akıntım oldu siz ne dersiniz
canım böyle şeyleri bazen duyuyorum nasıl olduğunu ben de anlayamıyorum ama iğnelerle birden şişen yumurta aslında daha küçük olabilir. nasıl tüp bebekte yumurta toplamada alınan yumurtaların bazılarının içi boş oluyor onun gibi birşey sanırım. benimde bir keresinde 15 mm yumurtan var dedi dotorum 2 gün sonra da o yumurta değilmiş dedi. sonraki doktoruma göre de yumurtadır ama büyümesi durmuştur falan dediler. içi kapalı bir kutu işte. aşılamanı iptal mi ettiler.

elif ufaktan olmaya başlamış evet. bende aynıyım canım rutin işler işte. senin yoğun olduğunu tahmin ettim ilk fırsatta gire dedim kendime.

bende dün akşam incir kürüne başladım evde indir vardı. bugünde takviye olsun diye az önceiç çıkışı evin ordaki aktara gittim incir aldım kendime eşimede keçiboynuzu aldım onada o kürü uygulıycam aktar çocuğa çuha çiçeğini sordum ne için kullancaksınız derken laf açıldı bunun yerine dah etkili olanları var hayıt otu falan dedi. öyle laf lafı açtı tüp yaptınızmı dedi. çok yakın bi abimiz var bankacı sperm sayısı falan azmış ona bi karışım yapılmı ve 3 ay içinde karıs hamile kalmış hatta şuan hamileymiş. adamın spermiyogramını bana gösterdi. sorun sizdemi eşinizdemi dedi genlde erkekte oluyor dedi bende hayır sorun bende ama eşimin morfolojisi düşük falan dedim .siz hem başka dr. daha gidin hemde testlenizi getirin aktar bi abimiz var yaklaşık 15 yıldır bu işi yapıyor test sonucunuza göre size bi karışım yapar isterseniz alırkullanırsınız dedi. bu işin önemli kısmı iyi bir bal kullanılması dedi zaten bal para tutar demeye getirdi. valla fotokoipi alıp yarın bırakcam çocuğa:)) kaybedecek neyimiz varki kızlar ya bakarsınız bu işten bişeyler çıkar bende etkili olursa sizede yönlendirirmişim. o yüzden bence şimdi hayıt otunu almayın dedi. zaten bende incir kürüyle aynı anda kullansam sakıncası ourmu dedimde inciri ne için kullancaksınız dedi laf lafı açtı ve o konuşmalar oldu. valla yarın gitcem. hatta bakcam her testimten fazla varsa bu akşam bile gidip verebilirim:)) tedavinin yanında yapcam ot çöp içinide...

çok iyi yapmışsın canım incir kürüne başlamakla. aktara da yuhhh diyorum başka bi şey demiyorum:)) soruna göre kür hazırlandığını biliyordum ama test sonucuna göre kür hazırlamak ne demek ya. maşallah.

ben süleymaniyeye gidiyorum benim sol yumurtamda sorun oluyo hep 9 10 mm kalıo purogon da kullandım 100 150 lik banamısın demedi bu sefer farklı birşey oldu anlamadım solda yumurtam oldu 15.5 mm cuma aşılaman olur dediler çarşamba kont gittim yumurtayı göremedi çatlamış galiba dedi e2 ve p4 testi yaptı ultrasonda görülmeyen yumurta testte 11 mm falan görülüyormuş ben hiç birşey anlamadım 15 mm yumurta nasıl 11 olur 2 gün sonra ben çatladımı acaba diyorum çünkü geçen akşam kasık ağrım ve akıntım oldu siz ne dersiniz

süleymaniyedeki kuralda aynıdır sonuçta o da devlet. 2 aşılama olmadan tüpe geçirmezler. zk aşılamalara 75 dozla başlıyor. daha üst dozla başlandığını görmedim hic. herşey olabilir bizde bir çok şeyle karşılaşıyoruz. içimizde ne olduğunuda bilmiyoruz. tedavi boyunca oluşan onca yumurtam toplama günü 2 ye düşmüş yani zar zor 2 yumurta toplandıda transferim olmuştu. oysa en son muayenemde 8 adet farklı boyutlarda yumurta görülmüş ama opu günü topu topu 2 adert çıktı. o yüzden senin bu durumunda bana olağan gibi. geldi. nasıl bir hastane ve dr.lar nasıldır bilmiyorum ama doktorunla konuşmanı tavsiye ederim.

ben ,lk numarayı aradım şimdi ayıp olmasın :) onlar gün içinde geri dönüş sağlicaklarmış da. bu sadık bey kafama takıldı yahu. kimdir nedir:)

hoşgeldin bahar cım ben de tahmin ettim canım iş yoğunluğunu. evet adetim bugün başladı sadece 5 gün gecikmiş oldu. cuma günü gidiyorum kısmetse. randevu alıp eurofertil ile de görüşücem.

bir de üsküdar da ermiş aktar vardır ünlü bilirmisin canım ben de ordan rahim duvarımı kalınlaştırsın diye bir çay almıştım telefonla sipariş etmiştim 45 tl bayılmıştım. biraz işe yaradı galiba ama çok içemedim. o aktar ünlü baya bilindik kürleri de var. bitkisel şeylerin faydası oluyor canım hiçbirşey kaybetmezsin merak etme. baldan ne zarar gelir ki? hem adam haklı iyi bal olması çok önemli. her derde deva iyi bal ile yapılan karışımlar. hayıtı kendine de kullanabilirsin. eşine de yap kürleri işe yarar elte sorun onda olmasa bile ben de eşime aşılamadan önce 3 hafta keçiboynuzu yapmıştım sayısı iki katına çıkmıştı. daha uzun süre yaparsan morfolojisine de çok büyük şifa imiş. i.saraçoğlunun kürlerinden de şifa bulan çok insan var canım sen bir araştır bakalım. eşime söyledim ben de cuma günü gideceğiz. yarın da aurofertilden randevu alayım. hayırlısı olsun bakalım ilk adımı atıyoruz galiba merkez için.

hoşbulduk canım. iyi yaparsın eurofertille görüşmekle. benim de alternatiflerim arasında. ermiş aktarı bende duymuştum. hatta pco için kür isteyecektim. aradım ama sürekli meşguldü telefonları. pek bi yoğunlar sanırım.

doktor ekibinde ismiyok bence yeni.. bakalım görücez. bir de forumlarına girip sorayım sanki birkaç kez orda duymuştum bu ismi .

çok iyi yapmışsın canım incir kürüne başlamakla. aktara da yuhhh diyorum başka bi şey demiyorum:)) soruna göre kür hazırlandığını biliyordum ama test sonucuna göre kür hazırlamak ne demek ya. maşallah.

öyle sıradan aktar değil demekki :)) kendisi değil başka bir aktar abisi (bi tanıdığı yani) varmış ona yaptırcak heralde valla bahar tüm hormonların ve spermiyogramların kopyasını aldım ve ismimizin adreslerin yazdığı ksıımları kestim dosya yaptım akşama götürcem al abinemi veriyon kime veriyosan ver banada bilgi ver diycem. neler katacak nasıl bir karışım yapacak bileyim diycem. hani kulağıma gelen ot isimlerimidir bilim yani. ne olur ne olmaz. sonra fiyat falan sorcam ve bu işi paraya dökmesin insnaların duygularını sömürmüyodur umarım diyede sonuna ekliycem :)))

selam canım bende dün epey araştırma yaptım ama işten sebep yazamadım. önce zk yı aradım genetikler görüştüm bizde yok dedi peki nerelerde vardır dedim bi kaç lab. ismi verdi oralara sorun dedi. çapa ve cerrhpaşadada olabilir dedi. neyse önce özel 4-5 lab. aradım bizde yok dediler sonra onlardan birine peki yapan bi yer varmı bildiğiniz dedim şuaraya bi sorun büyük bi lab. olabilir orda dedi. (Mecidiyeköy DÜzen LAb.)
bugünde çapa ve cerrh.paşa aradım. ÇAPA bizde bu test yok dedi. Cerrahpaşa aradım (GETAM) asistan. dr.a sordu ürologlar bakıyor demiş genetik dr.u. bende ürologlarda genetiğe yönlendiriyor çünkü genetik bir araştırma dedim. Ve her yerde yapılmıyor çok nadir bazı lab. Ve büyük üniv. Hastaneleri yapıyor diye duydum o yüzden sizi aradım dedim. Biz bilmem neye ve azospermiye bakıyoruz dedi.hareketliliğine falan dedi. Bende o sıradan spermiyogram testi her yer yapıyor dna hasar taraması her yerde yok dedim. Ozman siz yarın arabilirseniz arayın gene sabah saatlerinde uzman dr.larımız olcak onlara sorarız dedi. Ok dedim kapattım. Yarın arıycam.

burç genetik lab aradım varmış nişantaşı şb. 0212 291 94 20 birde güngören var ama bana nişantaşı uygun. fiyat 125 TL KDVli olursa 135 TL sonuç 2 gün sonra çıkıyor. cmtesi günleri nişantaşı şb. bazen açık bazen kapalı oluyormuş.

Sonra mecidiyeköy düzen lab. 0212 272 48 00 Aradım oradaki genetik dr. Una bağladılar adamla yaklaşık 20 dk .konuştuk. dr unuzmu istedi. Hayır kendim düşünüyorum çok sayıda deneme yapıplıp sonrada aa şuna bakalım derler diye baştan yaptırmak istedim. Tabi bu doğru bişey ama ne yazıkki denemeler yapılır en başta bakılması gereken şeylere en son bakılır dedi (bizim kafadan yani:)
Neyse size ve eşinize kromozom analizi yapıldımı dedi. Sadece bayana yapılan pıhtılaşma testi yapıldımı dedi.(sanırım düşüklerde ya çok sayıda deneme olup başarısız olunduğunda pıhtılaşmaya bakılıyor.) sperm dna hasarına bakılırken spermde genetik taramada yaparız dedi + olarak spermiyogramınada bakılır dedi. Ölçtü biçti fiyat verdi sözde ind. Fiyat. Tek tek yazıyorum ;
Kadında pıhtılşama taraması 280 TL
Kadın + erkekte kromozom analizi 167 TL x 2 = 334 TL (kan veriyomusuz kanda bakıyolarmış)
Erkekte sperm dna hasar testi + spermde genetik tarama 445 TL + spermiyograma da bakılırsa ; 480 TL toplamda 1.094 TL.Aslında bunların hepsi bir bütün bana göre dedi. Mır mır mır yaptı tabi şuan tüp bebek zaten maliyeti olan bir tedavi böyle bir dönemde size 1000 tl lik bir fiyat çıkardım siz düşünün yine yaptırmak isteğiniz olursa ve gelirseniz benim adımı verin çünkü ind. Fiyatları yazdım bilgileri kaydettiğim kağıdıda sekreter ark. Veriyorum dedi. Öylece kapattık.

Acep adamın bu saydıklarını hangisi zk da var pıhtılaşmaya bakıyolarmı? Yada kromozomlarımıza bakarlarmı? Hani olanları devlette yaptırsamda kalanını mı özelde yaptırsam.

düzen lab da eşim tahlil yaptırmıştı daha önce. memnun kalmıştı. canım genetik araştırma için erken değil mi? şimdilik gerek var mı böyle bi şeye? pıhtılaima testini bana düşükten sonra yapmışlardı. düşük olmadan yapılır mı konuşmak lazım.

düzen lab da eşim tahlil yaptırmıştı daha önce. memnun kalmıştı. canım genetik araştırma için erken değil mi? şimdilik gerek var mı böyle bi şeye? pıhtılaima testini bana düşükten sonra yapmışlardı. düşük olmadan yapılır mı konuşmak lazım.

blmiyorumki erkenmi değilmi. yani 3 -4 tüp bebek denemesi yapıp sonra bunları yapmak istemiyorum. sonuç temiz olursa en azından içim rahat etmiş olur. belki 2. yada 3. tüpte tutacak ve genetik araştırmaya aslında hiç gerek yokmuş diycem ama ne bilim yaptırmaktan ne çıkarki. en azından sperm dna hasarı + genetiz analizi yapılsada olur.

kızlar feci yoğunum bu hafta. geriden takip ediyorum o yüzden:)) elimden geldiğince okumaya çalışıyorum. kızlar arkadaşımın patronunun eşi daha önce defalarca tüp denemişti. tutmamıştı. sorunları ne bilmiyorum tam olarak ama en son ikitelli de batı bahat hastanesinde tedavi görmüş ve şu an hamile. dün görüştüm. sgk anlaşmaları var. ama raporlu ücret 2.500 tl. fazla geldi açıkçası. ama bazı topiklerde okuduğum kadarıyla giden çoğu kişi ilk denemedi hamile kalıyormuş. doktorları fuat eserol du sanırım.

sizin araştırmalarınızdan farklı olarak ben ümraniye de hospitalium la görüştüm. sgk anlaşmaları yok. fakat nedense tüp bebek tedavi ücretleri diğer merkezlere kıyasla düşük. 1700+ilaçlar.

kızlar bi şey sorucam aşılamadan sonra akıntı oluyor muydu? hatırlayamadım. benim çok fazla akıntım var. iltihaptan mıdır yoksa?

kızlar ben ameliyat oluyorum çikolata kistinden sonrada biopsiye göndereceklermiş sonucu çok korkuyorum ağladım çok benim o taraf zaten tüp tıkalı yani çocuk zaten olmayacak o tarafla kenan beyle konuştuk baya bu gün de ameliyatı yapacak başka doktora yönlnderidi selçuk bey orada oda anlattı bana oda laporoskopi ile ama çok korkuyorum narkozdan ben artık..hem kötü huylumu diyede çok korkuyorum..çocuk sebepli değil yani bu amliyat sağlık açısından ..benimki 3.5 cm fazla büyük değilmiş ama yinede ameliyat diolar yarın testlerimi vereceğim kan filan ..sizce başka yerlere de sormalımıyım yarın gün alacağım ameliyat için

canım bundan 10 yıl kadar önce 3.6 cm büyüklüğünde, rahim duvarıma yapışık endometrik kist aldırttım.(aynı zamanda çift rahim vardı, aynı ameliyatta o 2. rahim kanalını da aldılar, yani bir kerede çifte ameliyat oldum aslında) sakın ağlama aynı şeylerden geçmiş biri olarak sana şunları söyleyeyim
1-anesteziden korkuyorsan epiduralle yapılıp yapılamayacağını sor. ben daha önce olduğum bir ameliyatta anesteziden çok zor uyanmıştım o yüzden epidural diye tutturmuştum ki en güzelini yapmışım. o zamanlar laparoskopi yeni olduğu için benimki bir de açık ameliyatla yapılmıştı, karnımı sezeryan gibi açıp sonra da lazerle yapıştırmışlardı, açık ameliyata rağmen 4. gün sokaklarda gezmeye başlamıştım o yüzden hiiiç korkma ağır bir operasyon değil. seninki bir de laparoskopiyle olacak tez zamanda atlatırsın. ayrıca bende yıllar sonra yapılan hsg'de yeri bile anlaşılamadı. geçirdiğim operasyonu söylediğimde geride hiç bir iz yok, rahim duvarınızda çocuk doğurmanıza engel hiç bir bulgu yok demişlerdi.
2-endometrik çikolata kistleriyle ilgili doktorum "korkma %95 temiz çıkar" daha çok tedbir amaçlı biyopsiye yolluyoruz demişti ki bende temiz çıkmıştı da. senin de temiz çıkacağına eminim.
3-ben bu tür durumlarda kesinlikle 2. bir doktora da danışıp emin olma yanlısıyımdır. bence başka bir doktora da git, fikrini al. özellikle de bir üniv hastanesine gidip fikir almanı tavsiye ederim. eğer özel düşünürsen de ben dün maltepe üniv hastanesindeydim. uzmanlara 120 lira proflara 180 lira fark ödüyorsun ama doktorları acayip ilgili ve hakikaten iyiler.
4-ben ameliyatımı olurken tüplerime hsgdeki gibi bir sıvı salmışlardı. doktorum özellikle hazır açmışken onu da kontrol ettim ufak bir tıkanıklık varsa sıvıyla açılır, yok açılmayacak gibiyse ayrıca açmayı deneyecektim demişti.ama tıkanıklık çıkmamış ve gerek kalmamış. o yüzden yine 3. maddeye dönüyorum, belki hazır kisti alırken tüpü de açabilme ihtimalleri vardır, sen yine 2. bir doktora danış.

öyle sıradan aktar değil demekki :)) kendisi değil başka bir aktar abisi (bi tanıdığı yani) varmış ona yaptırcak heralde valla bahar tüm hormonların ve spermiyogramların kopyasını aldım ve ismimizin adreslerin yazdığı ksıımları kestim dosya yaptım akşama götürcem al abinemi veriyon kime veriyosan ver banada bilgi ver diycem. neler katacak nasıl bir karışım yapacak bileyim diycem. hani kulağıma gelen ot isimlerimidir bilim yani. ne olur ne olmaz. sonra fiyat falan sorcam ve bu işi paraya dökmesin insnaların duygularını sömürmüyodur umarım diyede sonuna ekliycem :)))

canım sen de benim gibi dellendin yahu eşine neden şimdi durup dururken spermleri için kür yaptırıyosun tanıdık bir aktar mı bu ünlü mü? sömürmesinler paranı. bana bi abimiz var vs.. soruna göre kür yapıyo sperm testini görelim falan ne biliyim. cahilce işler yapma. bitkisel kürlerin faydası tabiki ortada ama eşinde ileri derecede bir sorun yok ki gülüm bir de zaarı dokunmasın gerçi sen içine ne koyacaklarına kadar öğrenirsin de ne biliyim acele etmeseydin..

blmiyorumki erkenmi değilmi. yani 3 -4 tüp bebek denemesi yapıp sonra bunları yapmak istemiyorum. sonuç temiz olursa en azından içim rahat etmiş olur. belki 2. yada 3. tüpte tutacak ve genetik araştırmaya aslında hiç gerek yokmuş diycem ama ne bilim yaptırmaktan ne çıkarki. en azından sperm dna hasarı + genetiz analizi yapılsada olur.

genetik açısından pıhtılaşma testleri zk da yapılıyor ama düşük yapanlara yapılıyor genelde. hiç gebe kalamayanlara değil. hatta 1 düşüğü olanlara bile yapmıyolar canım. senin henüz ilk denemen tutmadı 2. dene bence iyi bir merkezde iyi şartlarda ha o da tutmazsa sonrasında yaptırırsın bunları şimdiden kendini de eşini de yorma derim ben.

kızlar feci yoğunum bu hafta. geriden takip ediyorum o yüzden:)) elimden geldiğince okumaya çalışıyorum. kızlar arkadaşımın patronunun eşi daha önce defalarca tüp denemişti. tutmamıştı. sorunları ne bilmiyorum tam olarak ama en son ikitelli de batı bahat hastanesinde tedavi görmüş ve şu an hamile. dün görüştüm. sgk anlaşmaları var. ama raporlu ücret 2.500 tl. fazla geldi açıkçası. ama bazı topiklerde okuduğum kadarıyla giden çoğu kişi ilk denemedi hamile kalıyormuş. doktorları fuat eserol du sanırım.

sizin araştırmalarınızdan farklı olarak ben ümraniye de hospitalium la görüştüm. sgk anlaşmaları yok. fakat nedense tüp bebek tedavi ücretleri diğer merkezlere kıyasla düşük. 1700+ilaçlar.

kızlar bi şey sorucam aşılamadan sonra akıntı oluyor muydu? hatırlayamadım. benim çok fazla akıntım var. iltihaptan mıdır yoksa?

o kadar aşılama geçirdim şimdi bak aklıma bile gelmiyor oluyor mu olmuyor mu canım ama sanırım benim kesiliyordu akıntım ilk 15 günde ilaçları kullanırken çok oluyor sonra çatlatma iğnesinden sonra artıyordu ama aşılamadan sonra 1-2 güne bitiyordu öyle hatırlıyorum. iltihap varsa belki o gidiyodur canım. normal özel hastaneleri de araştırmakta fayda var ama böyle ucuz fiyat söyleyince de insanın aklına soru işareti kalıyor. 2500 diyen de pahalı eurofertil bile 1500 diyor.

canım sen de benim gibi dellendin yahu eşine neden şimdi durup dururken spermleri için kür yaptırıyosun tanıdık bir aktar mı bu ünlü mü? sömürmesinler paranı. bana bi abimiz var vs.. soruna göre kür yapıyo sperm testini görelim falan ne biliyim. cahilce işler yapma. bitkisel kürlerin faydası tabiki ortada ama eşinde ileri derecede bir sorun yok ki gülüm bir de zaarı dokunmasın gerçi sen içine ne koyacaklarına kadar öğrenirsin de ne biliyim acele etmeseydin..

valla ne bilim elif ya. spermlerinde detayına inmek istedim. zaten morfolojisi % 2-3 en az %4 büyük olması gerekiyormuş haa sayıda sıkıntı yok fazlasıyla var ama bendeki yumurtalarda güçsüz olunda onda da morfolojisi bozuk olunca acaba kalitelisi yumurtya ulaşamıyormu yada o kaliteli gibi görünenlerin genetiği nasıl??? bunalrını düşündüm ve araştırmak istedim. bunları araştırayım fiyatlar hakkında bilgim olsunda bu adette rapor için zk ye gittiğimde olmadı dr. sorarım bunları yaptırayımmı diye.

o kadar aşılama geçirdim şimdi bak aklıma bile gelmiyor oluyor mu olmuyor mu canım ama sanırım benim kesiliyordu akıntım ilk 15 günde ilaçları kullanırken çok oluyor sonra çatlatma iğnesinden sonra artıyordu ama aşılamadan sonra 1-2 güne bitiyordu öyle hatırlıyorum. iltihap varsa belki o gidiyodur canım. normal özel hastaneleri de araştırmakta fayda var ama böyle ucuz fiyat söyleyince de insanın aklına soru işareti kalıyor. 2500 diyen de pahalı eurofertil bile 1500 diyor.[/QUOTE]

bende hatırlayamadım:)) sen nasılsın canım. yarın mı gidiyorsun hastaneye? benim de başlasa da bende artık geçsem rapor işlemlerine.

valla bende hatırlamıyorum aşılamadan sonra akıntı olup olmadığını malum 2 tane oldum sonuncsuuda nisan ortasıydı üzerin çook geçti yani.
baharcım eğer sende tüpünü özel merkezde yaptırcaksan yakın yerleri tercih et. öyle ikitelliye gidip gelmek zor olur bence. bir tüp tedavisinde sık sık gitmek gerekebliyor. ama sgk anlaşması olupta 2500 olması çok belkide ilaçlarıda dahil etmişlerdir rakama laçlarda dahilse 2500 normal. eurofertil diyelimki bu tüp tutmazsa bir başka deneme yapcakalr ve raporum olmıycak ya onda bile 2800+ ilaç alıyor. senin dediğin yer bu durumda pahalı.
hopitaulumda sanki sgk geçiyor diye biliyordum ama sen sorduysan doğrudur.

selam canım bende dün epey araştırma yaptım ama işten sebep yazamadım. önce zk yı aradım genetikler görüştüm bizde yok dedi peki nerelerde vardır dedim bi kaç lab. ismi verdi oralara sorun dedi. çapa ve cerrhpaşadada olabilir dedi. neyse önce özel 4-5 lab. aradım bizde yok dediler sonra onlardan birine peki yapan bi yer varmı bildiğiniz dedim şuaraya bi sorun büyük bi lab. olabilir orda dedi. (Mecidiyeköy DÜzen LAb.)
bugünde çapa ve cerrh.paşa aradım. ÇAPA bizde bu test yok dedi. Cerrahpaşa aradım (GETAM) asistan. dr.a sordu ürologlar bakıyor demiş genetik dr.u. bende ürologlarda genetiğe yönlendiriyor çünkü genetik bir araştırma dedim. Ve her yerde yapılmıyor çok nadir bazı lab. Ve büyük üniv. Hastaneleri yapıyor diye duydum o yüzden sizi aradım dedim. Biz bilmem neye ve azospermiye bakıyoruz dedi.hareketliliğine falan dedi. Bende o sıradan spermiyogram testi her yer yapıyor dna hasar taraması her yerde yok dedim. Ozman siz yarın arabilirseniz arayın gene sabah saatlerinde uzman dr.larımız olcak onlara sorarız dedi. Ok dedim kapattım. Yarın arıycam.

burç genetik lab aradım varmış nişantaşı şb. 0212 291 94 20 birde güngören var ama bana nişantaşı uygun. fiyat 125 TL KDVli olursa 135 TL sonuç 2 gün sonra çıkıyor. cmtesi günleri nişantaşı şb. bazen açık bazen kapalı oluyormuş.

Sonra mecidiyeköy düzen lab. 0212 272 48 00 Aradım oradaki genetik dr. Una bağladılar adamla yaklaşık 20 dk .konuştuk. dr unuzmu istedi. Hayır kendim düşünüyorum çok sayıda deneme yapıplıp sonrada aa şuna bakalım derler diye baştan yaptırmak istedim. Tabi bu doğru bişey ama ne yazıkki denemeler yapılır en başta bakılması gereken şeylere en son bakılır dedi (bizim kafadan yani:)
Neyse size ve eşinize kromozom analizi yapıldımı dedi. Sadece bayana yapılan pıhtılaşma testi yapıldımı dedi.(sanırım düşüklerde ya çok sayıda deneme olup başarısız olunduğunda pıhtılaşmaya bakılıyor.) sperm dna hasarına bakılırken spermde genetik taramada yaparız dedi + olarak spermiyogramınada bakılır dedi. Ölçtü biçti fiyat verdi sözde ind. Fiyat. Tek tek yazıyorum ;
Kadında pıhtılşama taraması 280 TL
Kadın + erkekte kromozom analizi 167 TL x 2 = 334 TL (kan veriyomusuz kanda bakıyolarmış)
Erkekte sperm dna hasar testi + spermde genetik tarama 445 TL + spermiyograma da bakılırsa ; 480 TL toplamda 1.094 TL.Aslında bunların hepsi bir bütün bana göre dedi. Mır mır mır yaptı tabi şuan tüp bebek zaten maliyeti olan bir tedavi böyle bir dönemde size 1000 tl lik bir fiyat çıkardım siz düşünün yine yaptırmak isteğiniz olursa ve gelirseniz benim adımı verin çünkü ind. Fiyatları yazdım bilgileri kaydettiğim kağıdıda sekreter ark. Veriyorum dedi. Öylece kapattık.

Acep adamın bu saydıklarını hangisi zk da var pıhtılaşmaya bakıyolarmı? Yada kromozomlarımıza bakarlarmı? Hani olanları devlette yaptırsamda kalanını mı özelde yaptırsam.

canım maaşallah yine araştırmacı gazeteci gibi çalışmışın:)))) yalnız çapa neden yok demiş anlamıyorum çünkü bizzat burada biz çapada yaptırdık ya da "sorduk varmış ama 1 ayda çıkıyormuş" diyenler var. acaba araştırırken teknik ismiyle mi sormak lazım? yani sürüyle insan bu testi yaptırdığına göre bir yerlerde yaptırıyor koca istanbulda bu kadar az yapan yer olmamalı.
burç genetik fena değilmiş. fakat düzen lab abartmış. 1000 lira o ne öyle yahu. bence tipik elini verdinmi kolunu kapmaya çalışan yerlerden. zk'de bir çok genetik testin yapıldığını biliyorum. bence bu testleri oraya sor. hatta ben de yine bu testleri marmaraya sorayım. bedava yaptırmak varken ne diye 1000 lira vereceksin?
ben de tümlab nişantaşını aradım. bu testin teknik isminin onlarda dsö olduğunu söylediler. 130 liraymış. bir kaç günde de sonuçlar çıkıyormuş.

valla bende hatırlamıyorum aşılamadan sonra akıntı olup olmadığını malum 2 tane oldum sonuncsuuda nisan ortasıydı üzerin çook geçti yani.
baharcım eğer sende tüpünü özel merkezde yaptırcaksan yakın yerleri tercih et. öyle ikitelliye gidip gelmek zor olur bence. bir tüp tedavisinde sık sık gitmek gerekebliyor. ama sgk anlaşması olupta 2500 olması çok belkide ilaçlarıda dahil etmişlerdir rakama laçlarda dahilse 2500 normal. eurofertil diyelimki bu tüp tutmazsa bir başka deneme yapcakalr ve raporum olmıycak ya onda bile 2800+ ilaç alıyor. senin dediğin yer bu durumda pahalı.
hopitaulumda sanki sgk geçiyor diye biliyordum ama sen sorduysan doğrudur.

evet eurofertil hem uygun hemde güvenilir. yakın olmasını isterim tabii ama şu durumda son kriterim bu sanırım. öncelikle güvenilir olması önemli. sen ne düşünüyorsun merkez konusunda karar verebildin mi?

evet eurofertil hem uygun hemde güvenilir. yakın olmasını isterim tabii ama şu durumda son kriterim bu sanırım. öncelikle güvenilir olması önemli. sen ne düşünüyorsun merkez konusunda karar verebildin mi?

net karar vermedim ruh gibiyim yani rapor alıp beklesemmi diyede düşünüyorum. biraz alternatif tıbbı kullanayım 1-2 ay sonram ıgitsem diyorum içimden yılbaşından önce malum yılbasında zamda gelir. ama bu fikrimden eşimin haberi yok kendi kafamda kururuyorum o hemen yapalım beklemez olmaz der. eşim eurofertili istiyor zaten kendisi bulmuştu orayı. araştırmaları sonucu

Back
X