kızlar ben ameliyat oluyorum çikolata kistinden sonrada biopsiye göndereceklermiş sonucu çok korkuyorum ağladım çok benim o taraf zaten tüp tıkalı yani çocuk zaten olmayacak o tarafla kenan beyle konuştuk baya bu gün de ameliyatı yapacak başka doktora yönlnderidi selçuk bey orada oda anlattı bana oda laporoskopi ile ama çok korkuyorum narkozdan ben artık..hem kötü huylumu diyede çok korkuyorum..çocuk sebepli değil yani bu amliyat sağlık açısından ..benimki 3.5 cm fazla büyük değilmiş ama yinede ameliyat diolar yarın testlerimi vereceğim kan filan ..sizce başka yerlere de sormalımıyım yarın gün alacağım ameliyat için
canım bundan 10 yıl kadar önce 3.6 cm büyüklüğünde, rahim duvarıma yapışık endometrik kist aldırttım.(aynı zamanda çift rahim vardı, aynı ameliyatta o 2. rahim kanalını da aldılar, yani bir kerede çifte ameliyat oldum aslında) sakın ağlama aynı şeylerden geçmiş biri olarak sana şunları söyleyeyim
1-anesteziden korkuyorsan epiduralle yapılıp yapılamayacağını sor. ben daha önce olduğum bir ameliyatta anesteziden çok zor uyanmıştım o yüzden epidural diye tutturmuştum ki en güzelini yapmışım. o zamanlar laparoskopi yeni olduğu için benimki bir de açık ameliyatla yapılmıştı, karnımı sezeryan gibi açıp sonra da lazerle yapıştırmışlardı, açık ameliyata rağmen 4. gün sokaklarda gezmeye başlamıştım o yüzden hiiiç korkma ağır bir operasyon değil. seninki bir de laparoskopiyle olacak tez zamanda atlatırsın. ayrıca bende yıllar sonra yapılan hsg'de yeri bile anlaşılamadı. geçirdiğim operasyonu söylediğimde geride hiç bir iz yok, rahim duvarınızda çocuk doğurmanıza engel hiç bir bulgu yok demişlerdi.
2-endometrik çikolata kistleriyle ilgili doktorum "korkma %95 temiz çıkar" daha çok tedbir amaçlı biyopsiye yolluyoruz demişti ki bende temiz çıkmıştı da. senin de temiz çıkacağına eminim.
3-ben bu tür durumlarda kesinlikle 2. bir doktora da danışıp emin olma yanlısıyımdır. bence başka bir doktora da git, fikrini al. özellikle de bir üniv hastanesine gidip fikir almanı tavsiye ederim. eğer özel düşünürsen de ben dün maltepe üniv hastanesindeydim. uzmanlara 120 lira proflara 180 lira fark ödüyorsun ama doktorları acayip ilgili ve hakikaten iyiler.
4-ben ameliyatımı olurken tüplerime hsgdeki gibi bir sıvı salmışlardı. doktorum özellikle hazır açmışken onu da kontrol ettim ufak bir tıkanıklık varsa sıvıyla açılır, yok açılmayacak gibiyse ayrıca açmayı deneyecektim demişti.ama tıkanıklık çıkmamış ve gerek kalmamış. o yüzden yine 3. maddeye dönüyorum, belki hazır kisti alırken tüpü de açabilme ihtimalleri vardır, sen yine 2. bir doktora danış.