selam canım bende dün epey araştırma yaptım ama işten sebep yazamadım. önce zk yı aradım genetikler görüştüm bizde yok dedi peki nerelerde vardır dedim bi kaç lab. ismi verdi oralara sorun dedi. çapa ve cerrhpaşadada olabilir dedi. neyse önce özel 4-5 lab. aradım bizde yok dediler sonra onlardan birine peki yapan bi yer varmı bildiğiniz dedim şuaraya bi sorun büyük bi lab. olabilir orda dedi. (Mecidiyeköy DÜzen LAb.)
bugünde çapa ve cerrh.paşa aradım. ÇAPA bizde bu test yok dedi. Cerrahpaşa aradım (GETAM) asistan. dr.a sordu ürologlar bakıyor demiş genetik dr.u. bende ürologlarda genetiğe yönlendiriyor çünkü genetik bir araştırma dedim. Ve her yerde yapılmıyor çok nadir bazı lab. Ve büyük üniv. Hastaneleri yapıyor diye duydum o yüzden sizi aradım dedim. Biz bilmem neye ve azospermiye bakıyoruz dedi.hareketliliğine falan dedi. Bende o sıradan spermiyogram testi her yer yapıyor dna hasar taraması her yerde yok dedim. Ozman siz yarın arabilirseniz arayın gene sabah saatlerinde uzman dr.larımız olcak onlara sorarız dedi. Ok dedim kapattım. Yarın arıycam.
burç genetik lab aradım varmış
nişantaşı şb. 0212 291 94 20 birde güngören var ama bana nişantaşı uygun. fiyat
125 TL KDVli olursa 135 TL sonuç 2 gün sonra çıkıyor. cmtesi günleri nişantaşı şb. bazen açık bazen kapalı oluyormuş.
Sonra mecidiyeköy düzen lab.
0212 272 48 00 Aradım oradaki genetik dr. Una bağladılar adamla yaklaşık 20 dk .konuştuk. dr unuzmu istedi. Hayır kendim düşünüyorum çok sayıda deneme yapıplıp sonrada aa şuna bakalım derler diye baştan yaptırmak istedim. Tabi bu doğru bişey ama ne yazıkki denemeler yapılır en başta bakılması gereken şeylere en son bakılır dedi (bizim kafadan yani:)
Neyse size ve eşinize kromozom analizi yapıldımı dedi. Sadece bayana yapılan pıhtılaşma testi yapıldımı dedi.(sanırım düşüklerde ya çok sayıda deneme olup başarısız olunduğunda pıhtılaşmaya bakılıyor.) sperm dna hasarına bakılırken spermde genetik taramada yaparız dedi + olarak spermiyogramınada bakılır dedi. Ölçtü biçti fiyat verdi sözde ind. Fiyat. Tek tek yazıyorum ;
Kadında pıhtılşama taraması
280 TL
Kadın + erkekte kromozom analizi
167 TL x 2 = 334 TL (kan veriyomusuz kanda bakıyolarmış)
Erkekte sperm dna hasar testi + spermde genetik tarama
445 TL + spermiyograma da bakılırsa ;
480 TL toplamda
1.094 TL.Aslında bunların hepsi bir bütün bana göre dedi. Mır mır mır yaptı tabi şuan
tüp bebek zaten maliyeti olan bir tedavi böyle bir dönemde size 1000 tl lik bir fiyat çıkardım siz düşünün yine yaptırmak isteğiniz olursa ve gelirseniz benim adımı verin çünkü ind. Fiyatları yazdım bilgileri kaydettiğim kağıdıda sekreter ark. Veriyorum dedi. Öylece kapattık.
Acep adamın bu saydıklarını hangisi zk da var pıhtılaşmaya bakıyolarmı? Yada kromozomlarımıza bakarlarmı? Hani olanları devlette yaptırsamda kalanını mı özelde yaptırsam.