Zeytinyağı alsaydın ya yanina

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.238
30.310
548
36
Arkadaşlar yine KV ile ilgili bir konu açıyorum. İnanın artık cevap yetiştirmekten çok yoruldum kadına. Bugün tatile geldik, eşim, oğlum ve ben. Oğlum henüz 11 aylık. Tam sahildeyiz KV aradı. Eşim denizde olduğu için de ben açtım. Naber, ne yaptınız falan filan derken, hemen "oglana zeytinyağı sur, bak bugün doktorlar da söyledi, yemediginiz hiçbir şeyi vücudunuza surmeyin diyorlar, alsaydin yanına biraz. " Diye başladı yine."ben ona yüksek korumalı güneş kremi aldım." Dedim. Ya küçücük bebeği güneşten zeytinyağıyla nasıl koruyabilirim. Eşime anlattım, o da aradı söyledi. Bu çocuk yanarsa ben hesabını senden mi soracağım diye. Ama hala ısrar ediyor. İnsan her duyduğu şeye böyle koru korune inanır mı? Size soruyorum, siz böyle birşey yapar mısınız bebeğinize? Güneş kremi olmadan ben bu çocuğu hiç denize götürür muyum? Taaa ordan bile müdahale edecek birşeyler bulabiliyor, vallahi pes ediyorum artık. Zaten laf anlatmak imkansız, her şeyin en doğrusunu o bildiği için.

zeytinyağı cilt için faydalı olabilir lakin güneş koruyucusu olarak kullanmak cehalet ötesidir. zeytinyağı asidik yapısı sebebi ile sürüp güneşe maruz kalırsa cayır cayır yanar çocuk.
tamam bıktırmış sizi belli ki ama bence sallamayın bu kadar. belli ki cahil işte kendince iyilik yaptığını sanıyor.

Aslında beni değil oğlunu aramıştı, o yüzden döndü aramasına. Evet ciddiye almamak gerekiyor ama böyle her duyduğunu yaptırmaya çalışması bunaltti biraz.

Tamam anne hem güneş kremini hem onu sürerim diyip geçin niye tartışıyorsunuz ki? Yaşlı insanlarla anlaşmak zor oluyor . biraz alttan alsanız tamam deyip kapasanız bu kadar sinirlenmezdi kimse
Yaşlı değil, sadece çok biliyor her şeyi. Beni sinir eden noktası bu

Canan Karatay söylemiş güya

Güreşe pehlivan hazırlamıyoruz kayınvalideciğim, güneşe çocuk çıkaracağız, deseydiniz.

Güneş kremleri, zararlı ışınlara karşı özel olarak geliştirilmiş formüller, elbette zeytinyağıyla aynı olamaz.
Zaten öğleden sona 3-4'ten önce asla güneşe çıkmıyoruz da, çıkarken de çocuklara özel güneş kremi kullanıyoruz kızıma.

Anneler kvler gündüz kuşağı programları izlemekten otlara kafayı takmış durumda. Başım ağrıyor desen şu otu ye saçım dökülüyor dersen bunu kaynat diyorlar sürekli. He de geç yani. Abartacak ne var anlamadım.
Zaten çocuk sizin yanınızda ve kv aranızda değil. Çocuğu ona emanet edip gitmedikten sonra sorun yok.

Aslında beni değil oğlunu aramıştı, o yüzden döndü aramasına. Evet ciddiye almamak gerekiyor ama böyle her duyduğunu yaptırmaya çalışması bunaltti biraz.

Aramaya donmek başka, kadının cahil de olsa fikrine atarlanmak başka.
Kendince bir şey öğrenmiş torunu için söylüyor işte, kalp kırmadan bildiğinizi yapmak çok zor olmamalı.
Sonuçta siz de valide dedi diye koşa koşa zeytinyağı alıp sürecek değilsiniz. O da yanınıza gelip kontrol edecek değil.
Bu kadar büyütmeyin, bunlar ufak tefek şeyler. Sonra gerçekten tepki vermemiz gereken şeyler olduğunda yüz göz olmuş, ciddiye alınmıyor oluyorsunuz...

Yaşlı değil, sadece çok biliyor her şeyi. Beni sinir eden noktası bu
Ciddiye almayın siz de sanki onun lafıyla mı hareket ediyorsunuz? O konuşsun siz kendi bildiğinizi yaptıkça sorun yok. Ki böyle durumlarda politik olmak lazım sert çıkmak sinirlenmek falan çözüm değil sizin tatiliniz gününüz heder olur boş yere. Politik olun tamam anne aklımda bulunsun güneş kremi sürdüm zaten onu da sürerim bakarım duruma göre falan deyin araştırayım deyin.

Tereliye2 geliyor gibi
Eskiden, yani yeni evliyken ben de kv esime corap giy diyor diye uyuz olurdum.
Sizin artik colugunuz, cocugunuz var yeni evli de degilsiniz. Yasinizda vardir diye tahmin ediyorum. Abartiyorsunuz.
Kadin yaninizda bile degil. Zeytin yagi alsaydin dedi diye bunu esinize soyleyip geri aratacak ne vardi ki? Olur he he diyip gecmek zor degil bu kadar.

nekadar mizmizsiniz. gozunuze kayinvalidenizden gorunuyo herhalde? hepimizin kayinvalideleri yerine gore biseyler konusunda diretebiliyor ve bizi azcik gerebiliyor, diretsin, benim esimle olan iliskime karismadigi surece gayette 'tamam anne denerim, aa ne enteresan oylemiymis tamam aklimda tutayim' tarzinda seyler soylerim kapanir gider. sizin gibi boyle pireyi deve yapmayi (ozellikle konu esinin ailesi olunca) huy edinmis olan insanlara sinir oluyorum. cevremdede bunu ayrica sizin gibi gelinler olunca bunu gayette yuzlerine soyluyorum ohh canima degsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…