- 11 Ekim 2014
- 14.414
- 40.940
- 598
insanlar evlılıgı ne sanıyorlar acaba.Arkadaşlar iyi ki varsıniz ya fikir alısverisine ihtiyacım var,eşimin erkek kardeşi zihinsel engelli,22 yaşinda,ailesi onu evlendirmek istiyor ben karşiyim ama bu konudaki düsüncelerimi belli etmek istemiyorum simdilik..bu gencin cinsel dürtüleri cok fazla ben bile yaninda duramiyorum dikunmaya calisiyo 8 yasindaki kardesim var ona bile dokunuyo doktorda evlenirse cocugu olur demis bunlarda torun ha torun diyenlerden ve evlrbdirceklermis kız arıyorlar bulacaklarindan eminler kayinvalidemde ben ölursem abisi hem o na gem cocuklarina bakar sende mecbursun diyor ki evlense bile karisi onla zorla evlendirilmis olur birakir gider sonunda,zihinsel engel dogacak cocuga da gecer mi simdi evlenirse cociklari olursa saglikli olma ihtimali nedir sizce cevrenuzde örneği var mı
son durum nedir peki gidildimi kızı istemeyeArkadaşlar iyi ki varsıniz ya fikir alısverisine ihtiyacım var,eşimin erkek kardeşi zihinsel engelli,22 yaşinda,ailesi onu evlendirmek istiyor ben karşiyim ama bu konudaki düsüncelerimi belli etmek istemiyorum simdilik..bu gencin cinsel dürtüleri cok fazla ben bile yaninda duramiyorum dikunmaya calisiyo 8 yasindaki kardesim var ona bile dokunuyo doktorda evlenirse cocugu olur demis bunlarda torun ha torun diyenlerden ve evlrbdirceklermis kız arıyorlar bulacaklarindan eminler kayinvalidemde ben ölursem abisi hem o na gem cocuklarina bakar sende mecbursun diyor ki evlense bile karisi onla zorla evlendirilmis olur birakir gider sonunda,zihinsel engel dogacak cocuga da gecer mi simdi evlenirse cociklari olursa saglikli olma ihtimali nedir sizce cevrenuzde örneği var mı
Hastalığı ne derece
Akıl hastalığı evlenme engelidir
Bi yakinimizin oğlu zihinsel engelli. 26 yaşında rehabilitasyon merkezine gidiyor hala. Askerliğe özendi günübirlik askere götürdüler eğlence falan yapıp. Telefon tablet vs var hep on plandadır ailesi çok ilgili falan biri evlilikten bahsetmiş dugunlere de gidince ama yok orda dur dediler. Usulüyle konuşuldu. Ama sizde sorun ailede. Karışma boşver evlenecek kız yada ailesi görmüyormu da. Birde mahallede biri vardı memlekette. Hafiften bişeyler var karı koca da belli yani normal değil çocuğu var 6 7 yaşlarında ondada var problem. Adamın ailesiyle yaşıyorlarAnnesi oglum evlenince düzelir diyor ben bisey deyince hemen yanlis anliyor evlenmesin daha erken falan dedim onunda hakki diyo
Kalktı o kanun artık kıyabilir. Dini nikah kıymak için hoca olmak da şart değil zaten, duayı bilen her erkek kıyabilir.eğer devletin imamıysa ve kanunları biliyorsa resmi nikah olmadan imam nikahı kıymaz ha emekli imam yada toplumda hoca diye tabir edilen bir adam bulup kıydırırlar o ayrı
Zihinsel engelli birini evlendirmek nedir ya?Arkadaşlar iyi ki varsıniz ya fikir alısverisine ihtiyacım var,eşimin erkek kardeşi zihinsel engelli,22 yaşinda,ailesi onu evlendirmek istiyor ben karşiyim ama bu konudaki düsüncelerimi belli etmek istemiyorum simdilik..bu gencin cinsel dürtüleri cok fazla ben bile yaninda duramiyorum dikunmaya calisiyo 8 yasindaki kardesim var ona bile dokunuyo doktorda evlenirse cocugu olur demis bunlarda torun ha torun diyenlerden ve evlrbdirceklermis kız arıyorlar bulacaklarindan eminler kayinvalidemde ben ölursem abisi hem o na gem cocuklarina bakar sende mecbursun diyor ki evlense bile karisi onla zorla evlendirilmis olur birakir gider sonunda,zihinsel engel dogacak cocuga da gecer mi simdi evlenirse cociklari olursa saglikli olma ihtimali nedir sizce cevrenuzde örneği var mı
Su yorumlari okudum da nekadar da kendinizden emin yazmışsınız üzüldüm ve hatta ağladım konuna gelince arkadaşım abim zihinsel enggelli 31 yaşında 9 sene evvel dr tavsiyesiyle evlendirdik iyiki evlendirmisiz abim saldırgan biri değildir tam aksi çok sakin çok duygusal çok kirilgandir biz ona eş değil hayat arkadaşı olarak düşündük ama hiç ummadigimiz şeyler oldu abim hayatını 23 yaşından snr yaşamaya başladı okadar değiştiki iyi anlamda şimdi öyle evlilikler biliyorumki herkes birbirini yiyecekmiş gibi arkadaşım abim ve eşini bi görsen demek istediğimi çok iyi anlarsın birbirlerinin gözünün içine bakiyolar ve dünya tatlısı bi kızları var o kız abim herseyi hayatının anlamı desem yeridir( ve gayet saglikli) lütfen hakim olmadığınız konuları biraz daha ince düşünerek yazın ben çok üzüldüm neler yazmışlar sizin dusuncenizede saygı duyarım inanin korkularinizi çok iyi anlıyorum ama lütfen engel olmayın onların da hayat arkadaşlarına ihtiyaçları var onlar bizden çok daha zor durumdalar bizim gibi arkadaşlık kuramiyolar yanlız kalıyorlar lütfen lütfen lütfen kendinizi onların yerınede koyarak düşünün.Arkadaşlar iyi ki varsıniz ya fikir alısverisine ihtiyacım var,eşimin erkek kardeşi zihinsel engelli,22 yaşinda,ailesi onu evlendirmek istiyor ben karşiyim ama bu konudaki düsüncelerimi belli etmek istemiyorum simdilik..bu gencin cinsel dürtüleri cok fazla ben bile yaninda duramiyorum dikunmaya calisiyo 8 yasindaki kardesim var ona bile dokunuyo doktorda evlenirse cocugu olur demis bunlarda torun ha torun diyenlerden ve evlrbdirceklermis kız arıyorlar bulacaklarindan eminler kayinvalidemde ben ölursem abisi hem o na gem cocuklarina bakar sende mecbursun diyor ki evlense bile karisi onla zorla evlendirilmis olur birakir gider sonunda,zihinsel engel dogacak cocuga da gecer mi simdi evlenirse cociklari olursa saglikli olma ihtimali nedir sizce cevrenuzde örneği var mı
Böyle bir tanıdığım var. Adam aynı sizin dediğiniz gibi hafif bedensel, fazla zihinsel engelli. Çok akıllı ve hanım hanımcık bir eşi var. Eşinin çocuğu gibi. İki normal çocukları var, adam hiç büyümeyen 3. çocuk gibi. Annesi benden sonra bir yakını olsun diye düşünmüş. Yerinizde olsam şiddetle karşı çıkmazdım. Sonuçta annesi ölünce siz bakmak istemeyeceksiniz kaynınıza (yoksa istermisiniz?.) Alan kişi kör olmayacak, bilerek alacak. Çünkü problem gizlenir gibi değil. İnsanlar farklı sebeplerden böyle bir evliliği kabul edebiliyor.
Su yorumlari okudum da nekadar da kendinizden emin yazmışsınız üzüldüm ve hatta ağladım konuna gelince arkadaşım abim zihinsel enggelli 31 yaşında 9 sene evvel dr tavsiyesiyle evlendirdik iyiki evlendirmisiz abim saldırgan biri değildir tam aksi çok sakin çok duygusal çok kirilgandir biz ona eş değil hayat arkadaşı olarak düşündük ama hiç ummadigimiz şeyler oldu abim hayatını 23 yaşından snr yaşamaya başladı okadar değiştiki iyi anlamda şimdi öyle evlilikler biliyorumki herkes birbirini yiyecekmiş gibi arkadaşım abim ve eşini bi görsen demek istediğimi çok iyi anlarsın birbirlerinin gözünün içine bakiyolar ve dünya tatlısı bi kızları var o kız abim herseyi hayatının anlamı desem yeridir( ve gayet saglikli) lütfen hakim olmadığınız konuları biraz daha ince düşünerek yazın ben çok üzüldüm neler yazmışlar sizin dusuncenizede saygı duyarım inanin korkularinizi çok iyi anlıyorum ama lütfen engel olmayın onların da hayat arkadaşlarına ihtiyaçları var onlar bizden çok daha zor durumdalar bizim gibi arkadaşlık kuramiyolar yanlız kalıyorlar lütfen lütfen lütfen kendinizi onların yerınede koyarak düşünün.
Bir hocaya sorun, zihinsel engelli birine nikah düşer mi diye?Nereye sikayet ediliyor boyle bir durumda ,cezai ehliyeti yok die biliyorum bi yeri yakmisti evdi sanirim mahkemesi vardi falan ama bisey cikmadi evlenemez heralde bu durumda,ama resmi nikah yapmazlarsa imam nikahi yeter derlerse nolucak
Sizin abiniz duygusal ve kırılgan. Lakin bu kişi 8 yaşındaki çocuğa bile dokunmaya çalışan birisi. Her zihinsel engelli aynı olmuyor, yarısı sizin abiniz gibi şanslı olurken bu konularda, diğer yarısı saldırganlığa ve yaşa bakmadan kontrolsüz cinsel isteklere eğilimli oluyorlar. Yapılan evliliğin ne derece doğru olacağı tartışılmalı.Su yorumlari okudum da nekadar da kendinizden emin yazmışsınız üzüldüm ve hatta ağladım konuna gelince arkadaşım abim zihinsel enggelli 31 yaşında 9 sene evvel dr tavsiyesiyle evlendirdik iyiki evlendirmisiz abim saldırgan biri değildir tam aksi çok sakin çok duygusal çok kirilgandir biz ona eş değil hayat arkadaşı olarak düşündük ama hiç ummadigimiz şeyler oldu abim hayatını 23 yaşından snr yaşamaya başladı okadar değiştiki iyi anlamda şimdi öyle evlilikler biliyorumki herkes birbirini yiyecekmiş gibi arkadaşım abim ve eşini bi görsen demek istediğimi çok iyi anlarsın birbirlerinin gözünün içine bakiyolar ve dünya tatlısı bi kızları var o kız abim herseyi hayatının anlamı desem yeridir( ve gayet saglikli) lütfen hakim olmadığınız konuları biraz daha ince düşünerek yazın ben çok üzüldüm neler yazmışlar sizin dusuncenizede saygı duyarım inanin korkularinizi çok iyi anlıyorum ama lütfen engel olmayın onların da hayat arkadaşlarına ihtiyaçları var onlar bizden çok daha zor durumdalar bizim gibi arkadaşlık kuramiyolar yanlız kalıyorlar lütfen lütfen lütfen kendinizi onların yerınede koyarak düşünün.
Onayladığımdan değil. Düşününce evet kimse istemez diyor insan. Ama konu sahibi çevrenizde böyle örnekler var mı diye sormuş. Ben de bildiğim örneği verdim. Evlenme nasıl oldu bilmiyorum. Ben şiddetle karşı çıkmazdım. Herkesin kendi bileceği iş. Ben istemesem de kabul edene engel olmazdım. Yazımda da belirttiğim gibi insanlar farklı nedenlerle kabul edebiliyor. Tabi bunu sorgulamak aile dışında pek hoş olmuyor.Bu kadınlar aile zoru ile evlenmediler mi nasıl oldu tam olarak ?
Normal bir insanın zihinsel engelli biri ile evlenmesi o kişiye haksızlık değil mi .
Hukuken yasak bu durum zaten nasıl evlendiler ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?